Last news in Fakti

5 Септември, 2021 09:55 9 809 46

Досегашното задкулисие ряпа да яде

  • мандат-
  • христо иванов-
  • мая манолова-
  • бсп

Ето как маските падат: много време се чудех защо Христо Иванов, Атанас Атанасов и Мая Манолова толкова натискаха БСП да се откаже сама от третия мандат и той да отиде при Мая

Досегашното задкулисие ряпа да яде - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ето как маските падат: много време се чудех защо Христо Иванов, Атанас Атанасов и Мая Манолова толкова натискаха БСП да се откаже сама от третия мандат и той да отиде при Мая.

Задавах си въпроса откъде идва тази медийна страст и политически шантаж. Мандат при ИБГНИ изглеждаше абсолютно обречена кауза, тъй като Слави Трифонов ги беше отрязал тотално и нямаха никакъв шанс за мнозинство.

Сега аферата започва да се изяснява.
От думите на Тошко Йорданов, че Татяна Дончева предлагала пари на депутати от ИТН, разбрах каква завера са били замислили тези с новия морал на промяната: притискат Корнелия сама да се откаже да получи третия мандат. Получава го Мая. Подкрепят я Демократична България. Мислят си: БСП ще ни подкрепи, няма къде да мърда, иначе ще ги пришием за статуквото, купуваме си депутати за 500000 лв. от ИТН и ето ти мнозинство и стабилност.

Тези наистина надминаха и Бойко Борисов.
И той цепеше групи, ама тези го удариха в земята. И той правеше парламентарни схеми, ама тези го задминаха само за няколко месеца.

И това ми било промяната.
Изчегъртване, ама някой друг път.

Досегашното задкулисие ряпа да яде. И сега имат наглостта да винят Нинова, че ги отрязала и не пожелала да води с тях таини разговори за тази сделка, а ги поканила на открити разговори пред камерите. Пред камерите било пиар, казва Христо Иванов и отказва среща.
А зад камерите какво е, бе?
Покупко-продажба на човеци в името на власт и пари на всяка цена.
Отвратителна работа.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    61 101 Отговор
    Симов колко ти платиха да пишеш такива статии

    Коментиран от #29, #38, #41

  • 2 да кажа

    66 24 Отговор
    а вие защо сте избяга ли там , като трябвало нещо да се приема там за гЕшеф ?

    Коментиран от #33

  • 3 де юре

    106 19 Отговор
    Пред камерите пиар зад камерите алъш вериш !Христо ги разбира тия работи .

    Коментиран от #40

  • 4 гадно

    53 17 Отговор
    Това с подкупите ми изглежда малко наивно. На другаря Бойкикев и другарката Манолова не им достигат около 80 гласа как ще ги купят и от коя партия.
  • 5 ИВАН

    27 4 Отговор
    ВСИ4КИ ЛОВДЖИИ НА ГРАНИЦАТА
  • 6 JEB

    33 27 Отговор
    симов..корнелия каза че народа не може да се бори със статуквото
    направихте си правителство с дпс и приключихте кое не ти е ясно
    липсата на опозиция подари на герб 2 мандата
  • 7 JEB

    17 40 Отговор
    не искам да коментирам кой се среща с решетников по избори
    и от коя партия съдят хора за национално предателство
    вие само на хартия сте в нато и ес
  • 8 Ха ха

    62 15 Отговор
    Да не би по 500 000 на депутат да са предлагали?Тошко ли е сценариста на тази научна фантастика?Писал е по действителен сън .
  • 9 Pilot

    59 10 Отговор
    Много им е удобно да пишат за партийте на протеста и да не се засягат реалните течове на пари , както е ТЕЦ ВАРНА, как отиде при Доган и 20 милиона отиват при него, а не в държавата, отдаването на концесия на ЛЕТИЩЕ СИФИЯ, Росенец и защо Доган не е разпитан още . Едни милиони 15 и то в евро преведени от ВМЗ на сръбски лице и ДАНС мълчи, НАГЛОТО изчезване от залата за гласуване на БСП при гласуване за НСО , а те ни занимават с глупости!!! Изобщо защо сме ги сложили тези в Парламента ?!

    Коментиран от #20

  • 10 ха ха ха

    19 8 Отговор
    Те още не могат да схванат как сами легнаха в чувала и дръпнаха ципа 😊
  • 11 РЕалиста

    49 15 Отговор
    дончевица е от 90-те години между мутрите и в политиката, нищо чудно да изпълнява поръчка от хората с големите пари, така че тия вопли за невинност не минават ...............
  • 12 Терористична Държава

    38 7 Отговор
    Има Организация над Правителството, Парламента и Президента която дърпа конци те чрез изнудване, подкупи, заплахи и манипулации!
    Имената са ген. Василев, Маджо, Пашата,Киро Японеца, Черничкия, военни и милиционери!
  • 13 Стойко

    39 25 Отговор
    А теб Сашко не те ли е срам? Миналия ден те снимаха на една маса с Тома Биков от Герб в луксозно заведение как си гyкате сладко и обсъждате как да прекарате партиите на протеста. С бутилки луксозни вина и скъпи ястия. БКП-1 и БКП-2 на сладка раздумка
  • 14 Амии

    22 31 Отговор
    БСП е трагична, тия от партията на Ицо фъфлека още по, ИБГДНГЗ с Мамая за нищо не стават, ГРАП и ДПС нямат разлика то структурата на мафията е една навсякъде, ИТН изнервени истерици с неясни идеи и излъчване. Май иде време на президентството. Ама с тоя президент като глътнал бастун и шляпащ само щампи и без никаква харизма едва ли.
  • 15 !!!?

    21 33 Отговор
    Юпитата ще ви разкажат играта, а Радев ще ги благославя като "честни", "почтени" и "достойни". Няма да има "кражби", а узаконено забогатяване !!!?
  • 16 Екстраполация

    19 10 Отговор
    Маямата и кака Донча са си Остап Бендерки от доста години. В ИТН има вкарани проксита на Дай България и Маямата. Реално е трябвало да си докупят 10-тина депутати. Миналите поведения на Маямата и Донча го доказват - Ванко 1,братя Галеви,Костинбродската афера, Пеевски,джугането на пари от Черепа,подвирането про Боко за омбудсманка.... Тия две сврака са напълно предвидими в поведенито си при екстраполация.
  • 17 Симов не те ли е срам

    21 16 Отговор
    Един срещу друг, но само в парламента: Двама депутати от ГЕРБ и БСП седнаха след работа на вина и деликатеси (СНИМКА

    Любопитна снимка беше публикувана във Фейсбук групата “Демократична България – привърженици”. На кадъра се вижда как двамата депутати от ГЕРБ и БСП – Тома Биков и Александър Симов стоят на една маса и си говорят. Вероятно мястото, на което те се намират е заведение, тъй като на прозореца до тях пише: Богат избор на вина, храни и деликатеси. На снимката се вижда още, че те са в компания с други двама мъже. Автор на снимката е Тодор Трифонов. Ето какво пише той, публикуваме без редакторска намеса:
    Интересна находка от преди 10мин. бкп1 и бкп2 си поркат след ‘тежък’ работен ден, в който бламираха(отсъствайки)кворума относно промените в НСО. След работа всеки е просто гражданин и може да вдига наздравици с когото му е кеф. Но почти десет години да твърдиш, че си опозиция на бкп2, да лапкаш и ти от далаверите (примери много) .. да не разводнявам. Ае наздраве

    Коментиран от #21

  • 18 Хаджи Генчо

    21 16 Отговор
    Не лош човек Сашето, но е глупавичък.
  • 19 краси

    12 25 Отговор
    Освен,че е от най-гнусните комуняги,Симов е като к.р в главата!
  • 20 ОхКотьо

    26 10 Отговор

    До коментар #9 от "Pilot":

    що не потърсят пътя на евраците и кюлчетата от обръча от фирми до чекмеджетата на боко тиквата ?? това е интересно ???

    Коментиран от #42

  • 21 РЕАЛИСТ

    20 10 Отговор

    До коментар #17 от "Симов не те ли е срам":

    Не го в срам, разбира се. Истината, такава, каквато е. Новите партии се оказаха такава долна пасмина, алчна за министерски постове, щото както Бай Ганьо казва" Има келепир в тая работа". Иначе това с кой си пиеш пиенето си е твоя работа, да не мислиш, че юмруци трябва да си разменят. Важното е на тая маса да не се разменят пликове и листчета, щото някои други това правят.
  • 22 Вида

    15 33 Отговор
    Всички вече си искаме Бойко, ще си го върнем и нещата ще потръгнат пак! Искаме БВП да е над 120 милиарда, да се строи и хората да са спокойни за бъдещето си. (както беше през последните 12 години)
  • 23 Имам един

    13 13 Отговор
    спомен-в началото на възхода на ИТН Слави Трифонов заяви, че неговите депутати ше гласуват по съвест, а не по партийна дисциплина. Тогава за какво "разцепление" може да се говори, когато това би означавало от една партийна дисциплина някои да отидат към друга - ярък пример - една зам.председателка на НС, ачевидно купена от умеещите ги тия работи. Явно е, че Тошко измисли поредният кьорфишек, за да се опита да оправдае пълния провал на "НОВАТОРИТЕ" в политиката, за каквито тези се самоопределиха. А блудкавите "разсъждения" на въпросния Симов са си чиста проба некадърно представяне на желаното за възможно.
  • 24 Българка

    22 16 Отговор
    Изумена съм, че Симов се пусна по пързалката на сценаристите от ИТН. Нима Симов допуска, че печен адвокат ще падне толкова ниско и ще си ритне и адвокатската и политическата кариера, за да извърши криминално престъпление, предварително обречено на неуспех. Нима Симов вярва на ИТН и вярва, че Дончева е малоумна?

    Коментиран от #27

  • 25 Трагедия

    17 23 Отговор
    Сега,разбирате ли,защо “дългия”,не иска коалиция с никой от тези.Всички тези начело с Манолова и Иванов с по-долни и от Борисов.Накрая,ще стане така,че хората от яд и от чувството,че са предадени,ще върнат Бойко,да ги измете,а тогава жална ви майка.
  • 26 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    13 21 Отговор
    СИМОВ, КОЙ БРЪСНЕ БСП ЗА СЛИ.....
  • 27 РЕАЛИСТ

    18 9 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    Хайде да изчакаме записа от камерите. Капанът щракна за Татяна Дончева. И най умения си е малко прост, е речено. Особено, когато става въпрос за алчно същество, като Дончева. Забрави ли защо Нинова я изрита, като щяха да правят коалиция. Беше много алчна Татянка.
  • 28 ДааайБГ

    17 5 Отговор
    Склонен съм да се съглася. Много странно изглеждаше това натискане да се вземе третият мандат.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Точно така е

    20 5 Отговор
    И вие не сте цвете за мирисане, обаче в случаят си напълно прав и си усетил точно как задкулисието зад христо иванов, щеше да ви употреби! Дб се оказва излкючително вредна и подла партия! Не се различава по действия от герб, но в някои от тях, надминава герб по подлост, лъжи и манипулации! Трагичното е, че все още имат хора които лъжат! Такъв е материала!
  • 31 българка

    20 4 Отговор
    Вихрят се страшни компромати - Тошето /царят на малоумните сценарии/ пусна една лъжа и сега други малоумници разплитат и заплитат нови лъжи!
    Смешни сте - дръжте се като държавници, а не като махленски клюкарки!
  • 32 иво

    9 5 Отговор
    М.И.Р.И.З,Л,И,В.И.Я СКУНКС , ПАК СЕ ИЗХОДИ ПО ВЪПРОСА !
  • 33 Аладин

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "да кажа":

    Изречение без смисъл - не се разбра какво искаш да кажеш. А по темата най после се навързаха нещата. И за слепите е ясно, че промяната ще е към по лошо и, че парламента се напълни с безкрупулни хора. Дано народа да се осъзнае и да не гласува повече за псевдомесий.

    Коментиран от #35

  • 34 ОШипка радефф

    6 6 Отговор
    бсп-МАСКАРАДА В ЦИРКА + тошко/сестричката/ !
  • 35 Истината е

    13 5 Отговор

    До коментар #33 от "Аладин":

    че парламента винаги е бил пълен само с такива хора! Сега просто ИТН ги осветли всичките! Това което народа винаги е знаел, сега го видя нагледно! Затова и България, винаги е била дъното в Европа!
  • 36 Матей

    11 5 Отговор
    БСП е трън в очите на неолибералите--факт,тя може да не съвсем лява партия,както ни се иска,ама за създаване на друга и да направи пробив в НС,че и във властта ,е далечна перспектива.Деструктивните сили имат колосален превес,действат подмолно,коварно,винаги напред с лъжата и измамата.пРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА НАЛОЖИБСП ,защото никой няма да го подкрепи и това доказва по най-убедителен начин кой на какви позиции се намира.Всички други са от десни до ултра-десни,те дори помежду си не можаха да се споразумеят,а бсп няма как да я търпят дори в парламента--нареждане на американците.Затова са активирали своята агентура за влияние,радев и петков,има и други по-дребни риби.
  • 37 Ради

    3 3 Отговор
    Малоумник
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 хеий

    4 6 Отговор

    До коментар #20 от "ОхКотьо":

    ЗАЩОТО НЯМА ТАКИВА, НАМА ГИ И ВСИЧКО ДРУГО ЗА КОЕТО УПРЕКНАХА БОРИСОВ , ЛЬЖИ ОТ ХИЛЯДА И ЕДНА НОЩ, ВСИЧКО ТОВА Е В БОЛНИТЕ ВИ МОЗЬЦИ, И В АЛЧНОСТТА ЗА ВЛАСТ, И НЕ ВИ ПУКА КАКВО СТАВА С НАРОДА , НО НА ТЯХ ИМ ПИСНА ВЕЧЕ , И ЩЕ СИ ВЬРНАТ БОРИСОВ, В ТОВА МОЖЕ ДА СТЕ СИГУРНИ.
  • 43 достойнство

    4 2 Отговор
    ИСТИНАТА РАНО ИЛИ КЪСНО ИЗЛИЗА НАЯВЕ.ПАРТИИТЕ НА ПРОТЕСТА ДЪЛБАЯТ ДЪНОТО.КАКВО ОЧАКВАШ ОТ АДВОКАТИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ КОИТО ОБРЕКОХА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НА БЕДНОСТ.ДОНЧЕВА ИЗРЕВА КАТО ЗАКЛАНА СВИНЯ НА УМРЯЛО КАТО Я РАЗКРИХА ЗА ПОДКУПА.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Социалист

    2 2 Отговор
    Малко пари ни дадоха Повече щяха да получат радев слави христо и мая Та и на нинова и трябват пари
  • 46 Петър

    1 0 Отговор
    Това за Христо Иванов е напълно вярно: Покупко-продажба на човеци в името на власт и пари на всяка цена.