Last news in Fakti

5 Септември, 2021 19:00 7 629 57

Държи ли Гешев депутатите от партиите на статуквото с дела на трупчета?

  • иван гешев-
  • дела-
  • депутати

Плъзна слух, че е сключена сделка само за спецсъда и прокуратурата

Държи ли Гешев депутатите от партиите на статуквото с дела на трупчета? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има вероятност главния прокурор Иван Гешев да държи депутатите от партиите на статуквото- ГЕРБ, БСП и ДПС с дела на трупчета. Тази мълва не от днес обикаля Съдебната палата. Целта, обясняват от там източници на Фрог, е народните избраници да играят по свирката на Каскета и да бойкотират всеки опит да се посегне на неговия пост и правомощия.

Поведението на трите партии през последните дни „налива вода в мелницата“ на тази теза. Формациите като един отбор си вдигнаха чукалата и напуснаха пленарна зала, когато трябваше да се обсъждат измененията на закона за НСО, засягащи пряко охраната на Гешев и други височайши особи. Същото се случи и на правна комисия в петък, където пък целокупния народ очакваше да чуе спорове „за“ и „против“ закриването на специализираното правораздаване.

В средите на депутатите усилено се коментира, че договорка по този въпрос вече има между самия Гешев с „по-опитните“ партии. Казват, че за да запази поста си, Главния бил готов да „преглътне“ закриването на спеца. Народните избраници му гарантирали, че така от една страна ще се намали напрежението около разговорите за правосъдна реформа, а от друга ще прилагат дори процедурни хватки, ако се наложи, за да задържат Гешев на поста. Припомняме ви, че той бе избран от членовете на ВСС, за които са гласували именно ГЕРБ, БСП и ДПС. Същото политическо единство се заформи и при избора на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ.

Видни юристи припомнят, че през последните години силата на прокуратурата се оказа в скалъпването на дела срещу опоненти на властта и техни близки олигарси. Твърди се, че редица народни представители са признавали пред колегите си, че се страхуват от това държавното обвинение да не им „скрои шапката“ с изфабрикувани разследвания, които безнаказано да съсипят не само кариерата, но и живота им. Други пък имали реални причини да се притесняват, знаейки какви са ги вършили. На 15 октомври м. г. Гешев предупреди депутатите, че „следи кои депутати ще внесат законодателни промени за неговия пост“. Думите още държат влага на мнозина народни избраници.

Дали споровете за поста на Иван Гешев и неговите правомощия ще поставят поредната разделителна линия за това коя политическа сила е защитник на мафията и коя върл нейн влаг, предстои да видим.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    53 6 Отговор
    Нищо чудно ! КОРУПЦИЯТА управлява държавата ! Милиционерите си правят каквото искат ,прокуратурата спи сладки сънища ,отчита дребни престъпления .В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО кражби ,парите все не стигат и така до безкрай .ДЪРЖАВА ЛИ ,ТАКАВА НЯМА ,нищо чудно в слуховете ... осъден политик няма ,България си върви на самотек .
  • 2 Сатъра на Хана

    33 11 Отговор
    Гешев си върши работата за която го е назначил Рапона. Вий ,Българите не си вършите работата - ако трябва един молив му забийте в окото , няма нужда даже от пищов за тоя "безсмъртния"

    Коментиран от #8

  • 3 Българка

    39 24 Отговор
    Не знам с какво държи депутатите и върхушките Гешев, но е ясно, че ГЕРБ-ДПС-ИТН действат като една партия. Между тях има повече синхрон ,отколкото вътре в самата БСП или коалициите.
    Най-виновни за самодоволната усмивка на самозабравилата се мутра са подлите продажни предатели от ИТН. И тъй като размирисаха с извращенията на сценаристите НС и избирателите видяха , че са Троянски кон, сега се опитват със скечове, набеждавания да прехвърлят резила и вината си към Дончева, да отклонят вниманието към заплахата към Ива Митева.
    Долнопробни съшоти с бели конци инсинуации.
    Очаквам продължението "Дончева отвръща на Тошко"

    Коментиран от #17, #19

  • 4 Злокачествения

    30 8 Отговор
    Тумор на България
  • 5 РАДЕВ, КВО СТАА

    26 13 Отговор
    РАЗБИИ ГИ...ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В РЪЦЕТЕ ТИ...ВЗЕМИ ОТ ГЕШЕВ КОМПРОМАТИТЕ..ТОВА СЕ ОЧАКВА ОТ ТЕБ

    Коментиран от #21

  • 6 Аполо 11

    9 3 Отговор
    Трябва да си купя ватиран анцунг
  • 7 РАШКОВ....ДАМАДЖАНАТА

    26 17 Отговор
    БАЦО Е НА СВОБОДА, ГЕШЕВ СИ Е ГЛАВЕН ПРОКУРОР....НИЩО НЕ НАПРАВИХТЕ РАШКОВ...НИЩО

    Коментиран от #15, #24

  • 8 Когато фактите говорят

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сатъра на Хана":

    Като Джон Уик, който уби 3 ма човека с един молив.
  • 9 РАДЕВ, КВО СТАА

    17 15 Отговор
    ПОДПИСА УКАЗ ЗА ГЕШЕВ, СЕГА МУ СЪРБАЙ ПОПАРАТА...И СТИГА СЕ ОПЛАКВА ОТ НЕГО
  • 10 Да си платят за всичко

    26 4 Отговор
    Всичко си е по старому. Територията на абсурда.
  • 11 Баце

    21 2 Отговор
    Не само на "статуквото", а и на "промяната", особено последната :-)
  • 12 456

    18 3 Отговор
    Всеки ден , нови и нови художествени произведения из жълтите издания ! Тия ако вземат да напишат някой роман , ще спечелят много пари . Не знам , защо се заблуждават , че са разследваща журналистика . Като има обаче , кой да ги чете и да им вярва , трупат точки сред будалите
  • 13 Перник

    3 3 Отговор
    Пожар на вагон. Все хубава вечер
  • 14 пожелание

    16 1 Отговор
    Боко трябваше да построи няколко ВИП затвора, защото сега ще ходят в арабски клозети.
  • 15 666

    10 6 Отговор

    До коментар #7 от "РАШКОВ....ДАМАДЖАНАТА":

    Отчете някаква дейност като смени тук там директорите на милицията ! Значи сменяш някой ама от тоя някой трябва и да изискваш да работи с подчинените да търси отговорности и докладване от началниците на службите ...каква работа е свършена и .В дирекциите на милицията е пълно с търтей и същества които не знаят какво работят ,тоест нямат никаква работа и взимат баслословни заплати .
  • 16 !!!?

    12 20 Отговор
    И Радев е на трупчета - само имунитета го пази от углавно дело за държавна измяна !!!?
  • 17 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    20 8 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ти нали агитираше за ДБ? Как ще коментираш изказването на твоя любим Христо Иванов и ДБ, че ще преговарят с ГЕРБ,ако се разграничили от Бойко Методиев Борисов?Май се оказа,че всички останали партии с изключение на ИТН играят задкулисни игри и схеми! Така като гледам ИТН си чегъртат лек по лек!

    Коментиран от #30

  • 18 Кирецо

    7 17 Отговор
    МАЧКАЙ ГЕШЕВ, ВАЧКАЙ КААЛТЪ.
  • 19 Гошо

    16 12 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Г-жа, много си елементарна в желанието си да вмениш някаква вина в ИТН, но не и в БСП,ДБ и другата фалшива партия! Направо си плоска! Идеално показахте, че всички в Парламента ви е яко шубе от ИТН! Време е хората да сме единни и да гласуваме за партиите които никога не са присъставали в управление на страната!

    Коментиран от #23, #26

  • 20 Няма ли начин

    5 2 Отговор
    Някой като не чува народа и не играе по народната свирка да бъде отстрелян. Май само така ще се припомни на останалите че народа казва и наказва без да се интересува от компромати и имунитети
  • 21 УжасРадев импийчмънт Радев оставка

    7 18 Отговор

    До коментар #5 от "РАДЕВ, КВО СТАА":

    Аман от Комуняги 30 год крадат Грабят Безчинствата създават закони да оневиняват своите беззакония Докога Радев Оставка Радев импийчмънт Радев и служебните Разследване Гешев Къде си стига толкова безчинства Това трябва да спре Комуняги няма да продължите по старият си начин Разберете Го Радев върви си Оставка

    Коментиран от #25

  • 22 Gowo

    12 3 Отговор
    Значи щом депутатите не могат.Да излиза народа и да го изрита от властта.Тях той не държи.Нали така
  • 23 УжасРадев импийчмънт Радев оставка

    9 14 Отговор

    До коментар #19 от "Гошо":

    ИТН са дърти СТАТУКВАДЖИИ още от 90 год Дърти Мутри Дърти Алчници Какви нови са Лъжци Алчни Крадци жадни за милиони Стига толкова

    Коментиран от #28

  • 24 Подкрепа за Борисов

    3 21 Отговор

    До коментар #7 от "РАШКОВ....ДАМАДЖАНАТА":

    Какво ти пречи Борисов бе Бедняк Върви да търсиш виновни за твоето нещастие другаде безделници Лентяи Клеветници Мързеливи

    Коментиран от #27

  • 25 Gowo

    18 2 Отговор

    До коментар #21 от "УжасРадев импийчмънт Радев оставка":

    Комунягите били крали ...А Бойко къде беше?Освен да ревеше за дедо му ,той друго не правеше.Защото драги,за ,,комуняга " не се влиза в затвора.Требе да ги обвиниш за нещо.
  • 26 Антитрол

    16 6 Отговор

    До коментар #19 от "Гошо":

    Ами чичко Сорос плаща да се величаят соросоидите от ДБ и да се плюе по ИТН. Та този соросоиден трол който се е писал Българка сега заработва и не е никаква жена. Подготвят ни подмяната като в следващия парламент ще ни управляват коалиция ДБ + Герб с подкрепата на ДПС - ако не им стигнат ще си напазаруват някой депутат.

    Та господарите ни не искат промяна и политици мислещи за България а техни подлоги - и до сега им беше много добре с ГЕРБ.

    Коментиран от #29

  • 27 Gowo

    16 2 Отговор

    До коментар #24 от "Подкрепа за Борисов":

    Доказателството не е клевета.Доказателства има премного.Гешеф не си върши задълженията за щото самия Бойко призна ,че е сниман в спалнята си.
  • 28 Антитрол

    13 8 Отговор

    До коментар #23 от "УжасРадев импийчмънт Радев оставка":

    Щом и герберските тролчета реват срещу ИТН а не срещу ДБ познайте коя е истинската партия на промяната.

    Коментиран от #31

  • 29 Gowo

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Антитрол":

    Е...това не е ли клевета.Имаш ли доказателства
  • 30 Българка

    9 7 Отговор

    До коментар #17 от "ДБ=ДПС=ГЕРБ":

    Вече го коментирах. Не одобрявам каквито и да е разговори с ГЕРБ, но Христо Иванов каза,че е ВЪЗМОЖНО да разговарят с тях, ако се разграничат от модела Борисов, а не от Съществото Борисов. Да моделът Борисов е модел на сараите, мутрите и мафията. Но мисля, че е фантастика шайката ГЕРБ да се раздели с кражби, облагодетелстване , рекет, престъпления

    Коментиран от #32, #34, #40

  • 31 Gowo

    13 0 Отговор

    До коментар #28 от "Антитрол":

    Много сложно стана.....Герберите ревът срещу ИТН.ИТН ревът срещу ДВ. ДъПъСъ ревът срещу Радев.Ние Идваме ревът срещу ИТН.....Кой всъщност е опозиция??
  • 32 Gowo

    8 4 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    Моделът Борисоф трябва да се разграничи от Пеевски Но това означава да закрием държавата.Защото това е държавата
  • 33 зрител

    8 0 Отговор
    "Има вероятност..."
    хайли лайкли, олмост съртанли...
    ей поради това твърдя, че 99% от вас, джуркалистите, не ставате за нищо.
  • 34 Не сте

    5 20 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    Не сте в позиция да поставяте условия.ГЕРБ е най-голямата партия,с най лоялни избиратели.Обединени сте силни,но това ще стане на КУКОВО ЛЯТО.Е...обединява ви омразата,но с нея е видно,че нито стигате до някъде,нито ще стигнете.А ние не сме коне с капаци и знаем за 12години колко много е постигнато в сравнение с предишен период.Чудя се още колко време още ви трябва ,за да прогледнете.А...ББ е лидерът на ГЕРБ!!!

    Коментиран от #38

  • 35 Кой68

    4 4 Отговор
    Има пазследвания и данни за депутати от "промяната"....
    Затова е този зор Гешев да го махнат...
  • 36 Държи

    9 0 Отговор
    В мафиотската мрежа така са се умешали топки и ръце, че като стисне някой може и сам да изпищи. Гледат да го карат в плавни поплясъци, ама пък на нас ще ни писне по някое време.
  • 37 Организираната престъпност

    9 1 Отговор
    Следят всички политици с модерна апаратура, знаят всичко за целият живот плюс измислени компромати!
  • 38 Gowo

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "Не сте":

    Най голямата партия с на много минуси.....

    Коментиран от #39

  • 39 Не сте

    3 8 Отговор

    До коментар #38 от "Gowo":

    Ама казвам ви аз,че заедно против ГЕРБ сте много силни,но какво печелите?!Нищо и половина---ха,ха,ха.Чувал ли си,че два остри камъка, брашно не мелят.А вие се опитвате с четири остри камъка да смелите брашното.Е няма как да стане.И не,не ревем.Гледаме ви сеира.

    Коментиран от #43

  • 40 До българка

    12 1 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    Не е възможно, защото далаверата е в същността на герберащината. Далаверата и тарикатлък за тях са равносилни на интелигентност, предприемчивост, находчивост. За далавера са готови на всякакво унижение, и пред целия народ да го наречеш п к п, ще си трае. Само и само далавера да има.
  • 41 МУТРИ ВЪН

    12 2 Отговор
    Гешев, О С Т А В К А!
  • 42 Матей

    5 2 Отговор
    Значи открито заплашва опонентите си,той е като паяк,който стои в средата на мрежата си и чака някоя муха да я докосне,такъв рапон е неповторим и уникален,в цялата мафиотизирана страна не можаха да намерят по-голям цербер.
  • 43 Gowo

    8 4 Отговор

    До коментар #39 от "Не сте":

    Заедно свалихме Бойко от власт Заедно го направихме.Сега излизат разкритията за злоупотреби Пак заедно го направихме.Заедно го държим далече от властта с която разполагаше.И харчеше безочетно милиони .това не е ли достатъчно.Вече знаем за тия кражби.И така или иначе Бойко власт повече няма да получи Защото хората ще се надигнат.Затова и Бойко не смее да се появи по градовете.И ходи по селата да баламосва турско говорящите.Които и дума не му разбират

    Коментиран от #47, #49

  • 44 Страничен

    6 3 Отговор
    ГЕРБ БСП и ДПС-вечна нерушима дружба! И на децата е ясно че Гешев има компромати, най вече за лидерите им!
  • 45 МЕСТНИЯТ

    4 3 Отговор
    СИГОРНО Е ТАКА НО И ГЕШЕВ Е ЗГАЗИЛ ЛУКА И СЕГА ОСТАВА ИЗЧЕГЪРТВАНЕ НА ТАКИВА ОСОБИ ИЛИ СЕЗИРАНЕ КОВАШИ И СТРАЗБУРГ.
  • 46 Тапата

    5 4 Отговор
    Не Гешев, а Господ да е главен прокурор, все тая. Да му мислят тези, които имат проблем с прокуратурата.
  • 47 Ама

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "Gowo":

    Ама верно ли? Много си си повярвал!
  • 48 Дела и Документи

    2 1 Отговор
    ЗаКон до Закона
    Мила моя Майноле
    Мутра до Мутра
  • 49 Буха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Gowo":

    Като сте толкова силни, хайде свалете Каскета.
  • 50 ВЕРНО НО НЕ БАШ

    2 0 Отговор
    ДА ДЪРЖИ ДОСТА ХОРА РАДЕВ РАШКОВ СПЕЦОВ МАНОЛОВА ХАДЖИГЕНОВ ОТ СКОРО ДОНЧЕВА И ТАКА
  • 51 Тредстоун

    2 1 Отговор
    Тия платените от фрог да вземат най накрая да покажат едно доказателство за кафявите си "новини" които бълват Става въпрос за дела има документи , лесно се проверява , не са класифицирана информация може да се направи справка и онлайн само да даът име , дело , ответник , не нужно даже да хакват някоя институция като колегите си по цвят едрите рогати бобитъци .... Платени балалайки , смешници

    Коментиран от #52

  • 52 Дългият

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Тредстоун":

    Жалки са тези, които ще ти повярват но и самият ти вярваш ли си или стриктно следваш инструктажа
  • 53 само питам

    1 1 Отговор
    Защо Гешев мълчи за къщата в Барселона ,събраните доказателства са му предадени от испанската прокуратура .

    ПИК ,Фактор побързаха да обявят ,че случая е приключен ,но той не е .
  • 54 Глей глей

    0 1 Отговор
    тази Гешевтура ще се укаже Мозъчко. Слуховете при нас са с над 50% вероятност
  • 55 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    Гешев държи България в потрес .
    Ситемата може да повали всеки неудобен .Това е изначално заложено .
    Сега всички са потенциални роби , И НЯМА ОТЪРВАВАНЕ- КАТО ЛАКОМА ЧОВЕКОБЪРКАЧКА СА , НА КОЯТО ВСЕ НЕ И СТИГА :ПАРИ , ВЛАСТ ,ВЪЗМОЖНОСТИ , ЗАВИСИМОСТИ .
    НА ПРИЦЕЛ НА БОГОМИЛИТЕ Е ЦЯЛАТА СИСТЕМА .
    ЩЕ ПАДНАТ .
  • 56 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    СИСТЕМАТА НЕ Е ГЕШЕВА. ТЯ Е ПОРОЧНА . АКО СЛУЧАЙНО НЯМАТ КОМПРОМАТ - ИЗРАБОТВАТ ГО , КАКТО В МОЯТ СЛУЧАЙ .
  • 57 Гешев държи с компромати депотати, за

    1 0 Отговор
    Това са толкова Послушни!! Магистрати също!! Кой бивши ДС Ченгета разполагат с апаратура за подслушване, както бивши Мутри и Барети?? Крайно време да се махнат тези, които подслушват и четат имейли, и от форумите, който пише, знаят кой от къде пише, телефона и адреса му!! Кой дава тази информация?? Службите работят и за частни интереси?? Така излиза!!