11 Септември, 2021 21:00 8 463 64

"Искаме си парите!": да поговорим за милионите и магистралите

  • хемус-
  • магистрали-
  • магистрала-
  • милиони-
  • протест-
  • герб-
  • зоп-
  • българия-
  • недоволство-
  • пътища-
  • бойко борисов

Дни наред пътните работници протестират - искат си парите. На улицата излязоха и ресторантьорите - гневни заради мерките срещу COVID-19. Явно знаят, че преди избори протестите обикновено успяват.

"Искаме си парите!": да поговорим за милионите и магистралите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 20 февруари 2013 година премиерът Бойко Борисов обявява оставката на първия си кабинет. Ден по-късно в София се изсипаха земеделци с трактори и свиневъди с цял ТИР с прасета, на чието предно стъкло пишеше: “Бойко, кръстник на свиневъдите! Ако теб те няма, и нас няма да ни има!”

Вече е 2021 година. Бойко Борисов не управлява, а пътните работници, протестиращи в центъра на столицата, не скандират името му. Но ако Борисов го нямаше, надали само за две години щяха да са раздадени близо 8.7 милиарда лева на определени фирми чрез “ин хаус” процедури - без търг и конкурс, за някаква работа в близко бъдеще. Други са били авансирани от 70 до 100 процента, дори без проект - а една от тях е получила 100 милиона за денонощие. Лъвският пай е за пътища - строителство, ремонт, поддръжка. Пътищата са емблемата на ГЕРБ. Както и корупцията.

“Искаме си парите, няма да се откажем!”

Мъжете и жените в светлоотразителни жилетки, пратени от шефовете си на жълтите павета с лозунги като “Без път няма посока!” и “Не сме политическа дъвка!”, наистина си искат парите. Някои от тях не са получавали заплати няколко месеца. Но не ги искат от мениджърите, които са получили авансово милиони от правителството на ГЕРБ.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова провери една от фирмите, чиито строителни работници негодуваха в центъра на столицата, и публично съобщи резултатите. Те са от фирма, която работи на км 135 от магистрала „Хемус“ - „Автомагистрали Хемус“, сключила договор за временно и възмездно ползване на транспортни средства, строителна механизация и оборудване с държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД за участъци от „Хемус“. Към договора има и анекс за доставка на материали и изделия. Благодарение на тези контракти фирмата е получила авансово 23 712 768 лв. с ДДС. От тях са приспаднати близо 7.2 милиона лева с ДДС - за извършени и приети от възложителя дейности, обясни Комитова. Останалите над 16 милиона лева трябва да се намират във фирмата - по сметка, като материали или техника. От МРРБ припомнят, че същата фирма е авансирана с други близо 72.7 милиона лева за участък 4 от "Хемус”, за който бе установено незаконно строителство.

Сред протестиращите има и такива, които също са жертви на модела, наложен при управлението на Борисов - да се залагат ниски годишни разходи за Агенция "Пътна инфраструктура”, и да се сключват договори за в пъти по-високи суми, които в края на годината да се разплащат от бюджетните излишъци. Едно обаче е безспорен факт - има договори, отчетена е дейност. Процедурите "ин хаус”, наложени от ГЕРБ, са законово уредени в Закона за обществените поръчки (ЗОП). И независимо от това, че в прокуратурата са изпратени договори, където има възлагания много над разрешения по закон лимит от 50% от стойността на контракта, те трябва да се изпълняват - тоест, да се платят фактурите.

Още нарушения на ЗОП в името на изборите

Така се стигна до парадокса министърът на финансите Асен Василев - същият, който заедно с министъра на икономиката Кирил Петков и Виолета Комитова обясняваха за източените публични средства и порочните схеми, да настоява депутатите да одобрят нови 222 милиона за разплащане с пътните фирми в актуализацията на бюджета - така общата сума става 322 млн. лева. А плащанията за други 1.3 милиарда лева за дейности, които не са фактурирани, да се разсрочат за пет години. За целта обаче е нужно да се допусне "изключение” от ЗОП, както се разбра на заседанието на парламентарната бюджетна комисия. Вестник "Сега” отбелязва, че то е било вкарано в последния момент, не е било депозирано от депутати до крайния срок - 7 септември, а е внесено директно от министъра на финансите.

Форсмажорното решение за плащанията, взето под натиска на пътния бранш, показва, че преди избори протестите обикновено постигат целта си. Въпреки това браншова камара "Пътища”, в която членуват най-големите компании, не е доволна и настоява да бъдат платени над два пъти повече от заложените сега средства в актуализацията на бюджета. Протестите на бранша могат да ескалират до блокади на пътища с пътностроителна техника и многолюдни протести.

Задават се президентски и трети предсрочни парламентарни избори. Освен пътните работници протестират и собственици на заведения срещу наложените със заповед на здравния министър д-р Стойчо Кацаров ограничения за работа заради COVID-19. Недоволството, режисирано или не, рискува да навреди на високото одобрение, с което се ползват министрите от служебния кабинет на президента - а значи и на самия Румен Радев. "Ако не се плати и фирмите си търсят парите по съдебен ред, може да бъде блокирано зимното почистване и да спре строителната дейност”, предупреди Асен Василев. В служебното правителство обаче би трябвало да предвидят последствията от спирането на плащания по действащи договори. Реформирането на сектора и смяната на модела остава за следващите.

Автор: Емилия Милчева


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    139 22 Отговор
    Това са платени роми с еднакви плакати печатани в Банкя без ден трудов стаж.

    Коментиран от #18, #23, #29, #50, #64

  • 2 ташунко

    153 12 Отговор
    Какви при искат като Тиквата им ги раздаде авансово . Ако имаме нормална прокуратура сичките тия фирмички требва да се разследват и да върнат парите в троен размер .

    Коментиран от #6

  • 3 розово

    53 11 Отговор
    Кой е прав? Хората които работят или хората които им осигуряват незаконната работа независимо работодателя дали е държавата или частен инвеститор без покровителство+?
  • 4 КОТарАК

    81 6 Отговор
    не ги съдете получателите-връткаме едни пари тука/ съдете тиквата направил тая схема
  • 5 ORIGINAL BGN

    40 5 Отговор
    Някои хора преди време са казали - ПАРИТЕ РАЗВАЛЯТ ЧОВЕК !
    Всъщност зависи как е устроен човек по природа и по рождение !
  • 6 безпартиен

    52 5 Отговор

    До коментар #2 от "ташунко":

    Така де,ако имахме нормална!Ама като нямаме?С толкова пари и прокурор може да си купи човек!Пък ако остане и за асфалт!
  • 7 оня с коня

    19 41 Отговор
    ДВ се е загрижила че Протестите ща Бастисат Радев на изборите.Ам нали туй е целта ма Парцал?:)
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 бокоОбра касата

    73 8 Отговор
    чиба при крадливата тиква да си ги искате бе , сини домати герберастки :)
  • 10 На мен

    13 66 Отговор
    На мен ми е кеф,че ББ е направил така,че да се продължи строителството.Дано по-бързо да внесат и плана за развитие,за да дойдат свежи пари и за саниране,защото жилищните комплекси на големите градове ,изглеждат допотопно.

    Коментиран от #13

  • 11 аман

    53 8 Отговор
    Герберски зинудвачи, свинали да цоцат от бюджета...
    Всички договорени милиарди за асфалт да бъдат ревизирани от А до Я!!!
  • 12 ХАН КРУМ

    59 4 Отговор
    АКО ТРУДОВИТЕ ДОГОВОРИ НА РАБОТНИЦИТЕ СА С ДЪРЖАВАТА , С МРРБ,С АПИ И НЕ СА ГИ ПОЛУЧИЛИ ДА ПРОТЕСТИРАТ.НО ПАРИТЕ СА У ФИРМИТЕ –ХРАНИЛКИ.ДА СИ ГИ ТЪРСЯТ В ТЕХНИТЕ ОФИСИ.НАЕМИ НА ТЕХНИКА ,НАЕМИ НА РАБОТНИЦИ ,ДОСТАВКА НА МАТЕРИАЛИ– С КОГО СА ТРУДОВИТЕ ДОГОВОРИ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И КАКВИ ПАРИ ТЪРСЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА?КЪДЕ Е ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА–ВИЖТЕ ИМ ИНСТРУКТАЖИТЕ ЗА КАКВО СА ИНСТРУКТИРАНИ ЕЖЕДНЕВНО И КАКВО СА РАБОТИЛИ,КАТО СА ОТДАДЕНИ ПОД НАЕМ,ТЕХНИЧЕСКИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ И ТЕ ЛИ СА ПОД НАЕМ,КОЙ ГОТВИ И ПОДПИСВА АКТОВЕ ОБР.19,АКТОВЕ ЗА СКРИТИ РАБОТИ ОБР.12,НА КОГО СЕ ИЗДАВАТ СЕРТИФИКАТИТЕ ЗА БЕТОН ,АРМИРОВКА И ПРИЕМАНЕ НА КОНСТРУКЦИЯ НА СЪОРЪЖЕНИЯТА– АКО НЕ СА НА ФИРМАТА ИЗПЪЛНИТЕЛ,ДОКУМЕНТИТЕ СА ФАЛШИВИ,С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ. АМИ ПОДКАРВАЙТЕ ГИ ВМЕСТО ДА ПРАВЯТ ЦИРКОВЕ ПО ПЪТИЩАТА С ПРЕТЕНЦИИ ЗА ПАРИ – ПАРИЧКИТЕ СА У ФИРМИТЕ ,ТЪРСЕТЕ СИ УПРАВИТЕЛИТЕ,А НАП КАКВО ДРЕМЕ?

    Коментиран от #15

  • 13 Антитрол

    58 4 Отговор

    До коментар #10 от "На мен":

    Не е направил така че да продължи строителството - раздал е пари на фирми авансово а същите фирми не са плащали на работниците си. Е сега къде са парите - повече от ясно е че парите са откраднати.

    Това ще проличи след няколко месеца когато същите фирми не си свършат работата за която им е платено и собствениците им избягат някъде в чужбина. Тогава строителството ще спре защото няма да има нови пари. Та това е заложил Толупа.

    Коментиран от #21, #28

  • 14 5577

    10 36 Отговор
    Дайте да си говорим как да станат нещата, не как да не станат. Това непрекъснато плюене по герб вече нагарча. Хора не поддържайте по този начин герб. Приличате на БСП 12 години. Когато покажете вариант по добър от гербаджийския тогава се пъчете. Така не се отличавате от мутрите. Очакваме идея за политика без да се занимавате с герб и те ще бъдат закопани. С подобно плиткоумно плюене само връщате герб на бял кон, защото така може да си насосват само клюкарките пред блока. Не правете читателите на този сайт толкова прости..Обиждате ни.

    Коментиран от #17

  • 15 Антитрол

    48 4 Отговор

    До коментар #12 от "ХАН КРУМ":

    Не ти ли е ясно че собствениците на тези фирми (герберчета) са излъгали работниците си че видиш ли служебното правителство и Радев са спрели парите за магистралите и за това няма пари и за заплати. Собствениците на тези фирми са ги докарали да стачкуват в София. То и герберските тролове тук са със същата опорка.

    Не ти ли е ясно че неплащането на заплати се прави нарочно - точно да се предизвикат протести а Гешев ще се прави на умряла лисица за самото неплащане на заплати.

    Предизборни номерца на герберите - изчегъртването колкото и да ни се иска няма да стане бързо - навсякъде в държавата където може да се краде са само герберски калинки.

    Коментиран от #22

  • 16 Сатъра на Хана

    30 6 Отговор
    Почвам да се отегчавам от безсилието на 6 милиона роби да ликвидират Ахмед Рапона и Гешо Келеша. .... Целия Живот в България се върти около тези трима ренегати.

    Коментиран от #25

  • 17 Антитрол

    22 4 Отговор

    До коментар #14 от "5577":

    Е то отдавна е ясно как трябва да станат ама кой да чете - ЗА ДА ИМА ДЕМОКРАЦИЯ ТРЯБВА ДА ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ (и всяка да контролира другите).

    Най лесния вариант е президенска република.
    - изпълнителна власт - мажоритарно избран президент назначава експертно правителство в което не могат да участват депутати и членове на партии (и сега работи)
    - законодателна власт - пропорционално избрани депутати могат да бъдат само такива и не могат да участват нито в изпълнителната власт нито в съдебната. Прагът за влизане пак да е 4% но от всички имащи право на глас.
    - ВСС се избира мажоритарно от народа по предложение на съдийските колегии - те назначават съдии в съдилищата. Те също не могат да са членове на партии.

    В общи линии това е без да се впускам в подробности.

    Пък до сега цялата власт беше в ръцете на султан Тиквун - НС му беше подчинено, МС беше негов а и ВСС и главния прокурор негови. Че нямаше даже и мандатност - може да управлява цял живот.

    Коментиран от #27, #42

  • 18 бечев

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И със тениски с облика на Баце Борисов!
  • 19 ГЕРБ

    7 16 Отговор
    Не управлява.Всички претенции ,към Фърчилото.
  • 20 Бой-COVID-59

    13 6 Отговор
    Искате пари, ама няма,
    аз ги скрих в чекмеджето...
  • 21 На мен

    13 3 Отговор

    До коментар #13 от "Антитрол":

    На мен ми се струва,че от години така се строят пътища,т.е успоредно се движат всички процедури.Другото е протакане във времето,защото бюрократична машина е много тежка.Сега от ГЕРБ обявиха,че не строят лотовете,които нямат разрешение,а ги обезпечават,за да започнат веднага,когато е възможно.Аз съм оптимист и вярвам,че магистрала "Хемус "ще стане.Сега предизборно ще си хвърлят кал,но после ще се кротнат.
  • 22 Истината

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Антитрол":

    АБСЮЛУТНО!
  • 23 А бе шматка

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти да не би да имаш работен стаж!?Божков дали ти плаща осигуровки!?
  • 24 Госあ

    20 2 Отговор
    "Бойко, кръстник на свиневъдите! " 😂👌 Право в десетката !!! само герои от фермата гласуват за цар свинар !
  • 25 А Ми

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Сатъра на Хана":

    Ти като по модерен духна за смрадливия САЩ
  • 26 Hoho Boho

    17 1 Отговор
    Тия са "били авансирани от 70 до 100 процента, дори без проект".
    Сега какво искат? Нека си усвоят първо авансите...
  • 27 Hoho Boho

    15 3 Отговор

    До коментар #17 от "Антитрол":

    "Не им ли е ясно че собствениците на тези фирми (герберчета) са излъгали работниците"
    ====
    Така е! Нека сега работниците пак да гласуват за Борисоф, щом им харесва...
    Току-виж Буци отвори чекмеджето с кюлчетата и им плати.:))
  • 28 Ужас

    6 28 Отговор

    До коментар #13 от "Антитрол":

    Комунистите само могат да крадат и да се оправдават. Борисов като се върне на власт ще плати всичко, защото му пука за народа. Винаги като се започва проект се дава аванс. Само децата ще се вържат на подобни оправдания

    Коментиран от #39

  • 29 да питам

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ми , нормално е там да бачкат роми ... Ама са "неплатени" ...🤫
  • 30 КРАЧКОМОБИЛ

    8 9 Отговор
    Северна България НЯМА да има АМ ХЕМУС поне още 20 г. Точка! Който има грам мозък, нека размисли ЗАЩО. Който няма мозък, може да продължи да плюе по "тиквата". Най-доброто наказание за тъпанаря е БЕДНОСТТА! Много малоумници в тая малка държава...
  • 31 Цар Живодар

    3 0 Отговор
    Парите са важни колкото любовта, живота, приятелствата и здравето !
  • 32 Dimitrin Rusev

    1 1 Отговор
    Хора,събудете се !!!
  • 33 007

    7 9 Отговор
    Нека се започне с цената на Борисовите магистрали на километър и тогава да се политиканства. Говори се за нещо по-сложно от дал КолЮ-взел КолЮ и ако одит на КТБ се извърши за няколко години, нека кака ви министершата да каже как разследва дейност за няколко милиарда за няколко дни. Прилича на руски метод “тройно- двойно П”; посмукала палца, погледала на паталок, поплюла на полу и записала резултат. Типична червенотиквеничка. Огромна е заслугата ББорисов, че държа извън властта социсти и етнисти и това беше достатъчно да има пари за всичко цели 12 години. Само за няколко месеца и вече няма. Събудете се и ползвайте главите си и не се влачете след разни сладкодумни хубавелки и чаровни наркомани.
  • 34 Рачко Пръдлето

    7 15 Отговор
    Чета коментари на знайни и незнайни дървени "философи" като Oho boho.Били финансирани на 70 до 100 процента. Така е,но могат да си теглят от сметките само след фактурирана свършена работа. Само че, червената генералска служебна хунта тъй като изяде излишъците на бюджета запорира тези сметки и не плаща за извършена вече работа. Това ГЕРБ нарича хвърлиха държавата в ХАОС. За това ще има протести, другари комунисти.

    Коментиран от #36

  • 35 Злодеида

    17 3 Отговор
    Ами парите от пандемията, дадени ни от Европа и които трябваше да получи всяко едно българско семейство БЕЗВЪЗМЕЗНО, а те ги дадоха на банките да ги дава като кредити???
  • 36 хихихихихи

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "Рачко Пръдлето":

    Сега остава някой да ти повярва!
  • 37 Миньор

    8 3 Отговор
    Тия протестиращи големи шкембета са отпрали.
  • 38 ПСР

    14 4 Отговор
    Напълно съм съгласен с написаното в статията.
    Страшна манипулация са тези протести.Къде са им на хората парите?
    Защо първо не си попитат шефчетата,които ги изпращат на барикадата?Защото щефчетата/собствениците,са на бай Тулуп,хората.
    А Той-дай му хаос и протести,блокаж и саботаж.Направено с марка"ГЕПП".
  • 39 aлфа херинга

    12 4 Отговор

    До коментар #28 от "Ужас":

    Разбойко също е комунист и ако се върне на власт, ще върнат отново техническата паспортизация. Хубава схемичка за цоцане на парички от наши фирмички. Ама, взеха че го отмениха. Дано скоро махнат и другото недоразумение, наречено еко-стикери.
  • 40 Строители

    6 15 Отговор
    Тази комитска взе 500 милиона от Хемус и сега само бръщолеви небивалици. Не работят и така построеното се руши. Сега цялата държава разбра, , защо нямаме пътища, защото не умеят, не знаят да управляват. То с оплюване, със злъч не става. Тази жена е вредна. Всички на протест да ги изметем, да разкараме зелените чорапи и да подредим страната си.
  • 41 Ех, Канада, ай фалита

    3 14 Отговор
    Тези хора си искат парите от комитска, канадеца и фалита. Ама те не могат да управляват, знаят да усвояват, ненапразно е фалирал Ачо.
  • 42 5577

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Антитрол":

    Има резон в идеята ти за промяна,НО. Първо трябва политик да я сподели. А то сега като ги слушаш всички искат едно и също да приличат на герб. Надпреварата само е кой по напред ще предложи за да се бие в гърдите че той го е направил това. Второ виждам че се интересуваш от прокурорските дела. Там е много по деликатно, защото за работата на прокуратурата се съди от нейните резултати. Така е най независима и виждаме че има засегнати мутри и крокодили заграбили от соца още несметни богатства. Такава резултатност 30г не сме виждали. И виж какво стана. Интересно ми е че много компетентни станаха много хора по прокурорските дела, включва и твоя коментар.
  • 43 Искайте си парите от тези, които саги

    9 2 Отговор
    Усвоили, Получили Авансово!!! Втори път ли искате да се плати на шефовете ви и фирмите им?? Няма да се получи!! Вашите шефове са получили много Милиони Авансово!! "Пътища", "Магистрали" питайте шефовете си къде са ви парите??? Те саги Получили, Ревете на не правилното място!! Изкарали са ви, като Стадо овце!!

    Коментиран от #44

  • 44 Яяяяя

    2 4 Отговор

    До коментар #43 от "Искайте си парите от тези, които саги":

    Много ги разбираш ти тия работи. Кой на на кой дал и кой на кой взел. В крайна сметка хората които са си изработили парите и са на улицата. Това е престъпление. Те не се борят за бъдеща работа. Те се борят за нещо което е тяхно. За това са виновни днешните политици и мутри които са свързани. Като управляваш правиш така че хората да не са ощетени. Това е неспособност на управляващите да ръководят хората. Винаги дойдат ли комунистите на власт е тъй. Те не са виновни ма положението е зле. Нас не ни интересува как става. Въпроса е да създават благини за обикновения човек. Крало се е и пак ще се краде. Сега мутрите немогат да си разпределят пая и за това страдат хората. Та интересно ми беше колко си компетентен, че взимаш страна кои мутри са правите. Работа на политиците е хората да са доволни и да не излизат на улицата. Да няма протестъри.

    Коментиран от #45

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Маааааа

    1 1 Отговор
    Крало се е и пак ще се краде, а. Да ти е м.
  • 48 "Автомагистрали" "Пътища" искай те си

    8 2 Отговор
    Парите от Борисов и вашите Шефове!!! Те са ги получили И Делили!!! 8милиарда е дала Държавата на Вашите Шефове, колко са върнали на Борисов, те си знаят, ОТ Тях Си търсете Парите, в тях са и в Овшорните им сметки и чужди Банки!! А вас са ви изкарали да Ревете, като магарета на Празна ясла!!! Държавата вие Платила авансово Питайте тези, които са ви Украли заплатите, къде са ви парите!! Шефовете ви и Борисов, във тях са ви Заплатите!! Втори път държавата няма пари да плати за несъвършена, но платена работа!! Овце сте!! По една лопата на тези, които ви водят на протести, в София и Кръстовища, станахте за Смях!!! Само вие ли не разбрахте, че Парите ви са получени и "Скътани" от вашите Шефове???

    Коментиран от #49, #54

  • 49 Яяяяя

    4 6 Отговор

    До коментар #48 от ""Автомагистрали" "Пътища" искай те си":

    Спрете с това мутренско говорене. Дайте парите на хората. Те са изработени. Как мутрите си разпределят парите което виждам добре ги разбираш ма едностранно и тенденциозно, нас въобще не ни интересува.
  • 50 Само герб

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Всяка поръчка се авансира и като е готова се доплаща. Явно служебното правителство пада от небето. В Бургас видях замразени пътища и машини. Тия всичко блокираха. Да се връща Бойко и да тръгва пак бизнеса, че цените летят, а фирмите съкращават
  • 51 искайте

    6 2 Отговор
    Искайте си парите от чекмеджето на крадливата Мутра от Банкя.
  • 52 Стела

    8 3 Отговор
    Тиквоций даде тези близо 9 милиарда на негови гербаджийски фирми,аванс, без конкурс .А тези работници да не се оплакват, защото вместо да го бият с лопатите, те се снимаха с него при прословутите му инспекции на пътя.

    Коментиран от #53, #58

  • 53 Хи хи

    4 4 Отговор

    До коментар #52 от "Стела":

    Това по думите на Асенчо крадеца . Ако е вярно, да тича в прокуратурата с папките , но Асенчо каза, че в новия бюджет са предвидени 1,3 милиарда лева за разплащане със строителите. А сега де , кога говори истината Асенчо ?Дали 8,9 милиарда незаконно, сега Асенчо ще даде още 1,3 милиарда, но вече законно.Не е ли малко смешно ?

    Коментиран от #59

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ЧОБАН

    2 5 Отговор
    ПЛАЩАЙТЕ ПАРИТЕ ВЕДНАГА
  • 57 СУВЕРЕН

    2 5 Отговор
    АЛО ПИНГВИНА И БРОЙЛЕРИТЕ ОКОЛО НЕГО МЛЪКВАЙТЕ И ПЛАЩАЙТЕ ПАРИТЕ
  • 58 АДЕ БЕ

    3 5 Отговор

    До коментар #52 от "Стела":

    АМИ ЩО ДА БИЯТ БОРИСОВ ЩОТО НА ТЕБЕ ТАКА ТИ Е КЕФ АМИ БИИ
    СИ ГО ТИ А НИЕ ЩЕ СЕ СНИМАМЕ С ПОБЕДИТЕЛЯ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ АЙДЕ У ЛЕВО ДРЪНКАЛА БЕЗПОЛЕЗНИ
  • 59 Глупак0

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Хи хи":

    ти явно си неграмотен или с дислексия. Чети г0ведарче, както е казалпоета.
  • 60 Антикомунист

    0 1 Отговор
    Тия не спират да си правят пиар на гърба на Борисов, особено тази която трудно вдява кое е паркинг и кое обект. Другарката Ком..... това, Петков и финансовият министър изкараха управлението на ГЕРБ съвсем като кьор софра. Ако е така има куп държавни институции точно за това и ако има поне малко нещо вярно досега да са ги подкарали сто пъти. Единствено пушилка и вадене на "факти" от контекста . Писания за наивници.
  • 61 иво

    0 0 Отговор
    тарсете си парите от герб
  • 62 луси

    0 0 Отговор
    руски модел
  • 63 ДОКО

    0 0 Отговор
    ха ха ха вземете си ги от генерала от пожарната боко велики първи грабливи..не ви щем калпавите пътища гладувайте и правете пътищата както требе..когато се научите да правите истински пътища се обадете пак..
  • 64 Кънчо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    До посленият " Андрешко " от Шопско ! Костинбродска афера ! Така Сте Вие КОМуняГИтЕ . оставяте каруцата в блатото и викате : ----КОНЯ е ВИНОВЕН ! Но този път , няма да ви се получи ! " тиквените медали СА ваши !