Last news in Fakti

16 Септември, 2021 14:00 15 273 87

Иво Инджев: Две политически чудеса се случват днес у нас

  • румен раден-
  • стефан янев-
  • кирил петков

Какво не харесах от изявлението на харесвания от мнозинството българи президент Радев

Иво Инджев: Две политически чудеса се случват днес у нас - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Две политически чудеса се случват днес у нас. Едното беше очаквано – Кирил Петков обяви навлизането си в политиката.

Другото, по-малко, но забележимо, беше първото важно публично изказване на президента с елементи на анализ, в което той видимо импровизираше на моменти.

Това коментира Иво Инджев.

Дали е нарочно или е плод на развитието му, но това не беше вече новобранецът, който декламираше или четеше гладко от листче. И този път надничаше в него, но си личеше, че търси точните думи в паузите между четенето и заучените фрази. Внимаваше да не засегне прекалено дори враговете си.

И все пак най-големите си гафове Радев допусна, загледан през очилата си в опорните точки. Нямам предвид лапсуса, при който обяви един министър ( Гълъб Донев) за “служебен министър-председател”. Гаф номер едно, според мен, той допусна като приписа на изпълнителната власт заслугата за новите плащания за пенсионерите, гласувани от парламента и то по предизборна инициатива на партиите на старото статукво. Предстои да видим дали инициаторите на реверанса към пенсионерите от БСП ще използват възможността да се разграничат от Радев и така да прикрият истинската причина: създаването на проекта на Кирил Петков, който уж нямало да ги засегне много според едни ( в БСП), но иначе щял да “къса живо месо” от партията, според …същите.

За мен е гаф също Радев да застава в позата на критик на партиите с обобщаващото определение за тях като “политическа класа”, която не е била на висотата на действията на правителството му. Така дава хляб на тезата, че се държи като цар, за когото партиите са непослушни и дори непотребни деца на демокрацията, олицетворявана от него. Може да ги критикува и има защо, но без да дава за пример и единица мярка собственото си политическо творение. Защото по този показател постъпва като главозамаяната от себе си Ива Митева след две кратки царувания в парламента, казвайки за себе си, че усещала как хората я харесват.

Като стана дума за хляб, има още една чужда пита – при това доста клисава, с която Радев направи помен в днешното си изявление при (пре)назначаването на служебния кабинет. Обяви, че се е състояло възстановяване на държавността, което би могло да е истина само в случай, че критикуваните от него партии бяха постигнали такъв успех в парламента. Така че двете му тези се изключват взаимно.

Истината е, че при цялото епизодично безумство в поведението на някои от депутатите, в последните два парламента се случи нещо важно и рекреативно за българската демокрация, смачкано от слонските крака та ГЕРБ под едноличната тежест на водача на “стадото”. В тези два парламента се завърна Н.В. политическия спор и неговата навиквана, но неизбежна за демокрацията “слугиня” – непредсказуемостта, изключваща диктата и авторитаризма на предходните десетина години. Тя говори за автентичност, макар да се изразява в невъзможност за постигане на съгласие на правителство, но поне оборва предположения на мнозина гласоподаватели, че всичко е предрешено и гласуването е не променя нищо.

Повече коментатори вероятно ще посочат като главен недостатък на Радевото правителство чисто фактологическата истина ( подмината в изказването му) , че кабинетът на назчаниия от него Стефан Янев не успя да овладее наследството от катастрофално мудната ваксинационна кампания. Щеше да е плюс за Радев да каже нещо повече за това тежко наследство, вместо да го споменава само бегло на бегом от темата, съзнавайки явно уязвимостта на аргументацията си. Защото по своето изоставане спрямо Европа и много страни в света в това отношение България гони световния шампион по смъртност Русия. И колкото повече време минава в режим на продължаваща подобна тенденция, толкова по-трудно ще бъде да бъде обосновавано това изоставане с управлението на бившия режим.

Възстановяването на държавността също няма как да се е случило с участието на партиите на статуквото от близкото минало, които показаха способност да натриват носа на протестните партии, вкл. като не им позволиха да осъществят съдебната реформа. И въпреки това Радев прокламира такова възстановяване като заслуга на своите хора в правителството, макар и с уговорката, че това е трудна работа, каквато още предстои.

Възстановяването беше споменато от Радев и в друг контекст, но също на бегом от темата. Той съобщи, че Планът за възстановява, изискван от Брюксел като основание за отпускане на средства, е готов, но …не е изпратен там. Защо? По-добре щеше е да отговори на този въпрос с риск да не се хареса на публиката, отколкото да го замита под президентския килим със строените на него стари-нови избраници.

А сега за финал: парадоксалният извод от (гафовете ли въпреки тях) в изявлението на Радев е, че то ще се възприеме положително от преобладаващата част от аудиторията на медиите, които го излъчваха пряко. Но ще се хареса не заради конкретното съдържание на казаното от него, а поради инерцията на харесването, на което се радва служебният му кабинет. Предстои да видим дали тази инерция ще продължи нагоре или ще дръпне надолу второто издание на неговата политическа проекция в управлението на държавата.

Посочих кривиците с пълното съзнание, че мога да бъда оприличен на бесните реваншисти от все по-старото статукво, на което Радев се домогва до статута на едноличен противник и антагонист, постигайки успех засега на това поприще не без помощта на хиперболизиране на ролята му от страна на въпросните реваншисти. Правата линия на Партията, оставям да изправят правоверните ѝ агитатори.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 90 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъртият 🔵🔵🔵🔵🔵2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣🔵🔵🔵🔵🔵

    179 117 Отговор
    Аз ще гласуваме за Кирил Петков и за Румен Радев президент втори мандат.

    Коментиран от #7, #63

  • 2 Русенец

    95 18 Отговор
    Политическо чудо е, че никой не гласува, а все някой бил избран от болшинството гласоподаватели.
  • 3 Sieg

    203 32 Отговор
    Иво Инджев е най големия изменник на България! Беше със едните, после с другите, а сегас кои е не се знае.
  • 4 странно

    187 38 Отговор
    Никой не разбра , че има гаф освен търсещия под вола теле Иво Инджев
  • 5 Активист на БКП

    121 21 Отговор
    Иво Инджев е наш комунистически другар ,но и той кара Бойко БОРИСОВИЧ ни предаде🇷🇺

    Коментиран от #66

  • 6 Българка

    111 37 Отговор
    Накратко. С хубави думи плитки изводи. Все е около ....
    И двете новини забиват пореден пирон в ковчега на сарайския модел ГЕРБ-ДПС и част от БСП

    Коментиран от #9, #28

  • 7 Алфа Вълкът

    49 29 Отговор

    До коментар #1 от "Дъртият 🔵🔵🔵🔵🔵2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣🔵🔵🔵🔵🔵":

    Гаранция си гласувал за Царя, Бойко 1, Славуца 1 и 2, и сега за тия ще гласуваш! Знаеш ли, че никога не съм гласувал за Герб и техен кандидат? Излъгах се веднъж за Валерката и Каракачана, айде стига толкоз няма нужда!
  • 8 Стрелцов®

    59 69 Отговор
    Добър коментар за манекена на Републиката с 15000 лв. заплата на месец.

    Коментиран от #20

  • 9 пешо

    43 9 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    невесто, пропуснала си любимите ти психодесни. или вЕрваш, че няма да има отлив на избиратели от тях? блажена си. :D

    Коментиран от #16

  • 10 Жан Клод ( с двата ножа)

    62 10 Отговор
    Само недостатъци в статията, безпристрастни разбира се!
  • 11 Бррр

    88 27 Отговор
    Радев никога не е чел от листче
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Перо

    71 27 Отговор
    Крайно време беше да се сложи край на 32 г.случайници и престъпници в държавното управление! Дано бившите министри от служебното правителство успеят!

    Коментиран от #44

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българка

    53 21 Отговор

    До коментар #9 от "пешо":

    ОПределено ще има отлив и от техни избиратели. Лично аз изчаквам да чуя подробности за новия проект на Петков и Василев, защото одобрявам работата им като министри, борещи корупцията. Тъй като съм безпартийна, значи съм свободна да подкрепя по-добрите идеи и политици според моите критерии. Но дали ще подкрепа ДБ, новия проект или ИСБГНИ, то подкрепям съмишленици в борбата срещу мафията

    Коментиран от #60, #68, #72

  • 17 Той

    72 17 Отговор
    Ей тоя .инджев със сигурност са го ощастливили някви руснаци на младини, няма такава бясна омраза като неговата към руснаците!
  • 18 Матей

    19 43 Отговор
    Как ли се надява радев да мине тоя номер,чак си вярва,все пак американците са зад гърба му.Опитвали се да купят екогласност като пъпеш на пазара.И още колко работи ще излязат,охоооо!Боко неслучайно го клепа с кал,макар да не ще да изплюе камъчето,явно са от един дол дренки,всеки по своему вреди на държавата.

    Коментиран от #29

  • 19 Край

    18 19 Отговор
    Историята с харизматика Цар и после с харизматика Бойко се потретва. При другите народи повторението е фарс- при нас чак потретването ще е фарс. Дано. Да не се окаже че и трети път можем да го поемем.
    И всичко това е само защото сме втори по акъл след евреите.
  • 20 Боко Тиквата

    18 6 Отговор

    До коментар #8 от "Стрелцов®":

    Че много ли са 15 000 !!!???
  • 21 В.В.П.

    68 11 Отговор
    Инджев е негоден,безполезен дърдорко..Доносник,безполезен за обществото.,елемент..
  • 22 Малее

    24 34 Отговор
    Как само извърта някои неща!Катастрофално мудна ваксинацията компания била тежко наследство от ГЕРБ. Ама първо провери,че тогава,въпреки че нямахме кой знае каква информация за ваксините, се редяхме по опашки на зелени коридори.Оттогава няколко пъти по-малко хора се ваксинират.Да не говорим,че няма как някой ,който е говорил ПРОТИВ(Радев,Кацаров),да почне да говори ЗА.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 мой

    30 6 Отговор
    Нищо не разбрах от статията.

    Коментиран от #27

  • 25 Pi ar ge6eft

    56 23 Отговор
    Честита победа на първи тур с 95 % от гласовете на българските граждани за достойния президент Генерал Румен Радев!!! Тиквениците от Шайката ГРОБ не могат да намерят глупав самоубиец, който да се яви като кандидат-президент!!!

    Коментиран от #32

  • 26 Много

    32 12 Отговор
    Много хубава реч на Президента,но как да повярвам,че животът ми е започнал да се оправя,когато парите ми стигат за по-малко неща.И както всеки ден от екрана разни експерти ме убеждават,че страшното предстои.
  • 27 Деймос

    36 5 Отговор

    До коментар #24 от "мой":

    Спокойно ..не само ти :)) Инджев ......едва ли разбира какво иска да каже ?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 3 Отговор

    До коментар #18 от "Матей":

    "всички са маскари", нали?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Инджев

    4 7 Отговор
    Инджев
  • 32 Чудя се

    23 21 Отговор

    До коментар #25 от "Pi ar ge6eft":

    Ти съгласен ли си с отчета на Президента днес?!Ами,ако е вярно,че има ръст на икономиката,ниска безработица,ниска инфлация и т.н ,аз сигурно живея в паралелна държава.Пък и всичко постигнато за три-четири месеца.Може някоя дърта баба,която си живее с надеждата,че БСП(к) пак ще ни управляват и, че всички ще сме еднакво бедни,да вярва,ама...
  • 33 ИВО ИНДЖЕВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ

    32 11 Отговор
    ИВО ИНДЖЕВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ !!! СЪД И РАСЗТРЕЛ ЗА НЕГО !!!
  • 34 ЕРОТИЧНА БЪЛГАРИЯ В ПОМИЙНАТА ЯМА

    29 11 Отговор
    ЕРОТИЧНА БЪЛГАРИЯ И МРАВОЯДА ХРИСТО ИВАНОВ С НЕГОВИЯ ПУДЕЛ МИРЧЕВ-ТУМБАКА ОТИВАТ В КАНАЛА С ПОМЯТА !!!!
  • 35 псф

    42 5 Отговор
    Иво, мислех си, че след толкова дълго мълчание, ще ни зашеметиш с нещо фундаментално а то, едно безличо, така и вака!
  • 36 Питам само

    29 11 Отговор
    Баце като голям мъжкар и смелчага (на думи) защо не се изправи срещу Радев??

    Коментиран от #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Разликата е видима

    24 10 Отговор
    За и Против. По външни белези дават мнение мнозина с вай-различни свои възможности. За президента. Ако спечели втори мандат е сигурно, че преди новият срок за президентстване е спечелил тотално войната и е не само политик ПОБЕДИТЕЛ, а и далвовиден стратег. Резултата е само след два месеца. Какво от това, че Първанов има два мапдата, а Плевнелиев е с един? Много, много по-важно е да си ПРЕМИЕР, но асо си като Бойко Борисов, ГОСПОДИ опази ни!
  • 39 Мдааа

    37 12 Отговор
    Само едно твърдение прави цялата публикация негодна. Световен шампион по смъртност от Ковид са САЩ а не РУСИЯ.
  • 40 Защото

    10 13 Отговор

    До коментар #36 от "Питам само":

    Оценява обстановката.Прав,крив,все ще хвърлят камъни по-него и ще му търсят кусури протестарите.Те и в парламента искаха да дойде,за да го използват за боксова круша.Нали трябва да си тушират нервите,от собствената некадърност,да свършат нещо полезно.Ще се сниши,докато отмине бурята.Дано само да извадят някой авторитет за президент.
  • 41 Видов Дан иде

    25 1 Отговор
    Eeeх анализи анализи - другарю Инджев губи се някак си темата в безкрайните ти изречения.Кой и от коя трибуна ще каже че царя \разбирай модела на управление е куц \ е гол. Политолозите купени анализаторите добре платени неузрелия народ го държим с шутове във въздуха с пандемии и покачващи се цени и апокаптилитични картини-ами да битието определя съзнанието пък то едно битие...........
  • 42 Го4о

    21 12 Отговор
    Иво Инджев е върти опашка! ЕГН-то му пречи много. И други са остарявали, но не са си губили разсъдъка като Иво. Да харесваш фатмаКА, означава, че дъската ти хлопа!
  • 43 иво

    15 19 Отговор
    НАКРАЯ НА "ЦИРК радефф " , ЩЕ ДОЙДЕ ОТНОВО Н Е И З Б Е Ж Н И Я - Б О Й К О !!!

    Коментиран от #54

  • 44 Тошко

    13 8 Отговор

    До коментар #14 от "Перо":

    Дано успеят, да вземат поне малко повече от 5,5% за да може Мая, ХаджиМентоФ, Татяна и Бабекян да гледат НС по телевизията!
  • 45 Бойко

    16 27 Отговор
    При втори мандат, Радев ще бъде прогонен насилствено от протести, заради инфлация, кражби, мигранти, неравенство и най-вече НЕсправяне с Ковид и здравеопазването! Народа все още очаква ГЕРБ да застане срещу превратаджиите на Радев.
  • 46 АНТИПРОТЕСТЪР

    25 7 Отговор
    Инджев, гони те старческо изкуфяване. Забрави да благодариш на Радев за пенсията.
  • 47 Иво 🇧🇬

    16 4 Отговор
    Дъртака Инджев явно си търси работа при Радев. Много лизане много чудо. Не чух нищо за аватара Сатанист. Това изчадие от ада да не е умрял. Или Радев след като му свърши работата го е хвърлил на бунището.
  • 48 Бамбука

    16 3 Отговор
    Опс и тоя от коя дупка изпълзя ? Какво стана с паметника дето уж събаряше и продължават опитите ти ? Онзи паметник дето те храни вече 30 години ? Събори ли го или още му баеш ?
  • 49 Пешо

    12 14 Отговор
    Как е възможно пенсионера Инджев да харесва откровено фашисткия режим на Радев. Значи Инджев е любител на фашизма.
  • 50 Ниикии

    12 5 Отговор
    Инджев Харизанов , Милков Тренчев сугарев костов ат атанасов тома биков и мн др хипофизни гнусни 🤮които с домашноро си насилие са допринесли само за направата на тор бб и цц ги уволняваха хулеха но те пак ги харесват дали. Не ги държат с нещо ????
  • 51 българка

    16 7 Отговор
    Както казват хората "Вижда сламката в очите на другите, а не вижда гредата в собственото си око" - та това е повествованието на г-на по-горе!
    Ами да си представим, че г-н Президентът също е просто човек, който може да бъде развълнуван, да бъде горд от това което е направил след дълга борба и пред нова, която му предстои и т.н.
    А завистници и злобари има толкова много в тази наша държава и само един Президент срещу тях!

    Коментиран от #56, #62

  • 52 Агентура

    9 1 Отговор
    Агент Ивайло, заткнис!
  • 53 Тредстоун

    12 16 Отговор
    Опуленият измамник и ухиленият канадски теоретик ще родят едно голямо нищо , освен че ще дръпнат от и без това оредяващите редици на новите варвари и бсп нищо друго няма да се случи , поредните еднодневки. ГЕРБ - СДС ще ги отнесе с поне 10 пункта , на суверена му писна от неадекватни охлюви , време е да си върнем парламентарната България , да наритаме инсталирания от решетников фатмак и стадото му от орки ....
  • 54 Тъпогербери

    17 9 Отговор

    До коментар #43 от "иво":

    Бойко може да спечели вече само от лотарията...(на Божков...)
    калинките и троловете да не се надяват а да си търсят ново хоби, както шефа им препоръча по телевизията преди години садене на картофи....ха ха ха калинки и картофи!!!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 УжасРадев импийчмънт Радев оставка

    13 20 Отговор

    До коментар #51 от "българка":

    По голям Злобар и мразещ България от Радев има ли 5 год трови срами роми България Сега се е Самозабравил Радев всичко има лимит знаеш ли Гешев те очаква

    Коментиран от #82

  • 57 УжасРадев импийчмънт Радев оставка

    8 15 Отговор
    По голям Злобар и мразещ България от Радев има ли 5 год трови срами роми България Сега се е Самозабравил Радев всичко има лимит знаеш ли Гешев те очаква

    Коментиран от #58

  • 58 ivan

    10 6 Отговор

    До коментар #57 от "УжасРадев импийчмънт Радев оставка":

    аман от шапкари Военни пожарникари .Докато такива ни управляват народа ще страда.Те шапкарите били на учение под моста , когато господ ръсил акъл по тази земя.
    Дани са честити и новите цени
  • 59 ХАН КРУМ

    13 1 Отговор
    аман от лицемери.да не ти извадят и на теб някоя снимка как целуваш ръка на бай тошо.аман от комунисти –демократи ,раздаващи морал и съвест, нещо което нямат.
  • 60 Ти Да Видиш

    4 9 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Точно Мая и Дочева са борците срещу мафията
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Аз, бе... Аз...

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дъртият 🔵🔵🔵🔵🔵2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣🔵🔵🔵🔵🔵":

    Чак до изборите ли ще тъпчеш земята ???
  • 64 гост

    14 3 Отговор
    Тоя некадърник много добре знаем кого защитава и нека не си въобразява, че ще заблуди някого, че думите му не са насочени
    срещу президента Радев.По добре да изчезне завинаги от погледа и
    съзнанието на разумните хора, те могат добре да преценят и неговите
    простотии, както и достойните постъпки на президента.

    Коментиран от #69

  • 65 де й Канада

    7 6 Отговор
    Само ГЕРБ !
  • 66 Точно и вярно

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Активист на БКП":

    Когато беше с БКП той пълнеше количката със луксозни стоки в бакалията в ЦУМ; после когато изпадна в немилост и бедност се леко смири бидейки дете на активни борци по времето на сините; сега само преди дни похвали президента; и ето, отново навярно подплатен, обърна палачинката. Това българите назовават с турската дума МЕКЕРЕ...
  • 67 КРАДЦИ

    11 5 Отговор
    НЯМА ЧУДО БЕ , САЩ ВДИГНАХА РЪЦЕ ОТ БОЙКО И СЕГА СА ОТКРИЛИ НОВИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО ДА КУПЯТ ОЩЕ 8 САМОЛЕТА НА ЧЕСТНА ДУМА ...... ЦЕЛТА ИМ НЕ Е ПАРИТЕ КОИТО ТЕ САМИ СИ ПЕЧАТАТ А ПРОСТО БЪЛГАРИЯ ДА Е ОЩЕ ПО БЕДНА И ЗАВИСИМА ОТ ТЯХ !
  • 68 Българин

    10 6 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Как точно? Кое действие доказва борба с корупция и прекратяване на лоша практика? Само мимикрии и прах в очите.
    Според мен Радев, Мая и триото й, както и представителите на Капитал (визирам ДБ) са главата на мафията. Двете министърчета са машата за ориентиране на капитала в "правилната" посока.
  • 69 Радев?

    5 4 Отговор

    До коментар #64 от "гост":

    Кои са достойните постъпки?
    Лакействане на Божков, двоен стандарт за абсолютно всичко, абсолютно за всичко.
  • 70 Реалист

    9 0 Отговор
    Всяко зло за добро! Хубаво, че не се състави кабинет с мандата на ИТН с премиер Продавачът на шнорхели и бански. И то на сергия! Невиждано падение в българската история! А на преговори по разоръжаването в Женева да изпратим Тошко Йорданов и Филип Станев! До кога ще пропадаме като нация, България?!
  • 71 не може да бъде

    10 4 Отговор
    Трябва да бъдем по-снизходителни към приказките на г-н Инджев,той страда от хронична словесна диария!
  • 72 Божеее

    6 9 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Много си заблудена,бе скъпа!Къде видя почтеност при Киро Харварда и Опуления! Или при Радев?!Та те са паталогични лъжци и с държавни пари ще купуват партия и ще участват в избори! Ех,нарородеее!

    Коментиран от #79, #83

  • 73 аз съм Веска

    1 4 Отговор
    ОСТАВЕТЕ РАДЕВ НА МИРА . В ЕЛДОРАДО ЕДВА ЛИ Е ТОЙ . ЕДВА ЛИ Е И РАДОСТ ДРАГАНОВА .
    ВЪРТИ МИ СЕ В ГЛАВАТА , ЧЕ В НАИМЕНОВАНИЕТО Е ЗАЛОЖЕНО НЕЩО ДЪЛБОКО , И ЕЛИТЪТ ОКОЛО ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА.
  • 74 Хахаха

    4 9 Отговор
    Колко още трябва да търпя 5 човека да ми втълпяват, че "Радев е харесван от мнозинството българи"? И, че видиш ли, "Радев допуснал гаф". Радев не може да допусне гаф - той самия е гаф, вече 5-годишен гаф.
    Нали знаете - вкисната манджа не може да се развали.

    Коментиран от #86, #87

  • 75 обективен

    4 2 Отговор
    Радев е разкрачен - не може да си позволи да критикува БСП, защото там са основните му избиратели - поне той си мисли така. Ако каже някои истини обаче - като например че БСП беше патерица на ГЕРБ 12 години, че в нея са олигарси с добри контакти с Гешев и др. очевадни истини, има шанс да придърпа повече гласове от тези на умиращата столетница. Също не е зле да разкара дебелата вицепрезидентка.
  • 76 6 отдел НА ДС

    6 1 Отговор
    Иво и ти си от нашите.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 124

    5 0 Отговор
    Подлого Инджев, "анилизирай" деянията на мутрата Борисов...
  • 79 Явнно

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Божеее":

    си осведомен за кражбите и открадните от Борисов милиарди...
  • 80 Your Nightmare

    6 0 Отговор
    Горкият, върти сучи, пак докара Русия начело в някаква негативна класация. 21 век, Иво дращи в Интернет и си прибира центовете а омразната му Русия даже не е в топ 20 на цитираната от него класация, ама пък работодателя му е в челните редици, но там ще има бой по канчето. Уж да не изглежда, че е срещу Радев, ама избълва сумати гнилоч в АНАЛиза си. С такива АНАЛизатори запада беше превърнат от орките в клоака а най-силната държава в света подкрепена от коалиция на гореспоменатите, не можа да се справи с брадатите в Афганистан. Анализатори имаше по време на студената война, докато сега пишат това , което господарите им искат да чуят, а после зашо резултатите са такива. След тебе Иво, мога само да пусна водата.
  • 81 САЩ

    3 0 Отговор
    Третото чудо е самият той, агента от ДС "Ивайло".
    Чудо над чудесата, отвратителен бозав нечистоплътник. Политикоугоден подлизурник - винаги в крак с модата, хвалебствия прави към властимащите и си плюе на суратника от раз щом има угода за него. Нищожество единствено заслужаващо храчки.
  • 82 САЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "УжасРадев импийчмънт Радев оставка":

    Има, има един върховен злобар и българомразец, който 12 години абсолютно нищо не направи ни за народ, ни за родина. Само и единствено си пълнеше личната чекмедже банк с евра и злато.
    Така че не се напъвай толкова и ти си от лошият Боков матрял.
    Колкото до генерал Радев следващият президентски мандат е негов.
  • 83 даскала

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "Божеее":

    А Вие господине сте патАлогичен награмотник, хи-хи.
  • 84 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Инджев...и Заимов ! Флагманите на българската демокрация !?
    Срама си нямат... Поне да си бяха сменили фамилните имена.......
  • 85 аде мекият

    1 0 Отговор
    Инджев , да не си луд да си мислиш , че ще ти чета такава дълга статия , при това писана от теб .
  • 86 ЧОБАН

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хахаха":

    АБСОЛЮТНО ТОЧНО ВКИСНАЛА МАНДЖА НЕ СЕ РАЗВАЛЯ ЗЕЛЕН ПИНГВИН С ЧЕРВЕНИ БИКИНИ БЕЗСМИСЛЕНО ДАНКАЛО ГОТОВ ЗА ЕГОТО СИ ДА ПРЕДАДЕ И МАЙКА СИ /КАКТО ПРЕДАДЕ СИНА СИ/ ПОМНИШ ЛИ
  • 87 НИКОЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хахаха":

    РАДЕВ Е ХАРЕСВАН ПРЕДИМНО ОТ ГОЛЯМО МНОЗИИНСТВО ОЛИГАРСИ И МОШЕНИЦИ НЯКОЙ С ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ ДРУГИ БИВШИ ИЛИ ДЕЙСТВЕЩИ МИНИСТРИ ОТ КАБИНЕТА МУ /ДА ЗДРАВСТВУЕТ НОВАЯ ПАРТИЯ / СПАА/ СУЛЛЬО ПУЛЬО АТАНАС И АЗ/ КОИ СЪМ АЗ НЯМА ДА РАЗБЕРЕТЕ АДЕ ЧАО И ВЕНСЕРЕМОС