Last news in Fakti

16 Септември, 2021 21:00 5 699 60

Трите коза на Кирил Петков и Асен Василев

  • кирил петков-
  • асен василев-
  • правителство-
  • служебно правителство-
  • румен радев-
  • демократична българия-
  • политика-
  • бсп-
  • герб-
  • слави трифонов-
  • има такъв народ

Те са компетентни и успешни, залагат на една скрита карта и са се прицелили в пространство, в което единственият сериозен претендент беше Слави Трифонов

Трите коза на Кирил Петков и Асен Василев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от Даниел Смилов:

Служебният кабинет се раздели на две: по-голямата част остана в новото-старо служебно правителство, а Кирил Петков и Асен Василев очаквано тръгнаха да правят свой собствен политически проект. Той ще постига леви резултати с десни политики и за него много се говори из медиите. Това е, което знаем засега.

Къде са се прицелили Петков и Василев

Новите политически проекти са най-успешни, когато се наместват в пространство с ниска политическа плътност - там те лесно може да се разгърнат и да изместят предходните обитатели. Такова пространство в нашата партийна система е център-лявото. След като БСП под лидерството на Корнелия Нинова зави в национал-популистка посока, център-лявото от европейски тип на практика остана празно: БСП взе да води битки в “патриотичните” ниши. (И то не съвсем успешни битки, ако се съди по повишената подкрепа за “Възраждане”.)

Единственият сериозен претендент за център-лявото остана Слави Трифонов и той наистина успя здраво да притисне БСП. Първо я измести от второто място, а след това тя дори започна да се бори с ДБ за третото. След появата на формацията Петков-Василев е много вероятно БСП да загуби и третото място. По-интересна обаче е историята с ИТН. В 46-ия парламент партията на Слави Трифонов се разкри като емоционална и антагонистична, но с много ниска степен на политическо съдържание. Малцина в крайна сметка разбраха защо ИТН се скараха така жестоко с ДБ и ИБГНИ, нито пък стана ясно искат ли хората на Слави съдебна реформа или не. По въпроса с пенсиите и бюджета те също общо взето се ориентираха по вятъра и не създадоха впечатление, че имат някаква сериозна програма. Липсата на програмност стана всъщност най-видима в процеса на съставяне на правителство: ИТН хем смятаха БСП за твърде леви, хем постигнаха с тях най-голямо припокриване на политики - каквото и да значи това “припокриване”. А в един предходен момент пък предложиха уж ултра десен премиер в лицето на Николай Василев.

На този фон може да се каже, че макар ИТН да влязоха в център-лявото и да взеха много гласове от малки градове, които бяха бастиони на БСП, те оставиха това политическо пространство с много ниска съдържателна и идеологическа плътност.

Промяната продължава с битка за център-лявото

Именно затова Петков и Василев са се прицелили в него и с прагматизма и по-ясната си визия искат да направят свой собствен проект, който да го натовари със съдържание. За това им помагат две неща. Първо, опитът им на министри в служебното правителство, където и двамата направиха важни стъпки по посока реална, конкретна промяна. Това е силен контраст с ИТН, които общо взето изхабиха още един парламент заради липсата си на ориентация (в добронамерената интерпретация на поведението им). Второ, Петков и Василев разчитат на скрит коз за център-лявото - одобрението, макар и без изрична подкрепа, на Румен Радев за тях. Разбира се, президентът няма да се ангажира открито с този политически проект, но генеалогичната връзка между него и президенството е ясна за всички.

Това обяснява защо проектът Петков-Василев се посрещна “на нож” от Корнелия Нинова и нейното оредяло войнство: именно за тях опасността е най-директна. Но този проект има потенциал да размести картите в цялата партийна система и представлява нова, сериозна крачка към нейната трансформация. Тази трансформация тече в няколко посоки. От една страна старите партии на статуквото губят подкрепа и са подложени на натиск да се реформират - най-малкото да се разделят с лидерите си, част от които не са за показване, а други направо си стоят скрити.

От друга страна на хората изглежда им писна от мачо-харизматици с мания за “спасяване” на нацията. И изглежда расте търсенето на нормални партии, съставени от психично здрави, образовани и компетентни хора. В това отношение "Демократична България" и новата формация на Петков и Василев ще са естествени съюзници и заедно биха могли да наложат нов, по-цивилизован стил на правене на политика. И накрая: част от новите партии, които се появиха, промениха лицето си в 46-ия парламент. ИТН, в частност, имаха в началото силен центристки заряд, но все повече започнаха да се проявяват като радикална антисистемна партия. Поведението им в парламента - тоест, несъобразяването с елементарни правила на парламентаризма, сигурно се харесва на радикални избиратели. Но пък ще доведе ИТН до загуби на центристки гласове, които са се уплашили от непродуктивността и конфронтационността на хората на Слави.

ГЕРБ сигурно стоят и потриват ръце, че каквото и да става, новият проект на Петков и Василев няма да вземе гласове от тях. Напротив: те се надяват той да отслаби традиционните им опоненти в дясното - ДБ. В крайна сметка Петков и Василев имат биографична връзка с "Да, България" и като стил на поведение приличат на ДБ. Тоест, такъв сценарий на конкуренция с ДБ със сигурност има, но той би могъл сравнително лесно да се избегне при минимална координация и добронамереност между тях и “Промяната продължава” (ако това ще е името на новата формация). Същевременно ГЕРБ имат причина за сериозно опасение от център-лява формация от европейски тип. Една такава формация би могла да привлече много от по-центристките избиратели на ГЕРБ: например голямата кохорта бивши членове на БКП, които са били отблъснати от БСП и са намерили мястото си в ГЕРБ. Самият Борисов биографично е в тази кохорта. Както и много от ключовите лица около него (едва ли е нужно да се изброяват). Това съотношение е валидно и за избирателите на ГЕРБ.

Добрият и лошият сценарий

Като цяло всяка нова политическа партия, на която социолозите дават по-сериозна подкрепа, носи и шансове, и рискове. Доброто, което може да излезе от проекта Петков-Василев, е вдъхване на увереност на избирателя, че смислена промяна е възможна, че има критична маса от партии, които да реализират идеите за по-добро управление на България. Друг позитив от създаването на новия проект би било уплътняването на център-лявото с реално политическо съдържание. България има нужда от смислена европейска левица: щом Корнелия Нинова не иска или не може да я реализира, Петков, Василев и Радев имат и право, и потенциал да опитат. Има обаче и негативни сценарии, при които пространството на “партиите на промяната” просто се сдобива с още един играч, който се впуска във “войната на всеки срещу всеки”, характеризирала отминалия парламент. Както е казал Томас Хобс, в тази война животът, включително животът на новите партии, е “solitary, poor, nasty, brutish and short” (самотен, беден, отвратителен, брутален и кратък).


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Измамници

    26 37 Отговор
    Умни и красиви 🙄🙄

    Коментиран от #24

  • 2 ПулеФ

    39 42 Отговор
    Мега измамници!!! Добре омаяха народа
  • 3 замислете се

    26 30 Отговор
    дс ни управлява от 31г,каква е гаранцията,че тия не са техни чеда,както например юпитата при царя -комарджия!

    Коментиран от #19

  • 4 Виталия РАЖНАТОВИЧ

    12 21 Отговор
    Няма 3 коза! Терминал 3 не е построен за тия 2-та
  • 5 Терца Майорна

    30 9 Отговор
    Смилов, това не е белот! Ако е, то гербавите, сте пълно капо!
  • 6 Стига Де

    25 35 Отговор
    Единия е лъжец ,другия измамник но много умен

    Коментиран от #15

  • 7 карамфила

    29 15 Отговор
    Всеки 3 месеца на българската сцена се появяват нови СПАСИТЕЛИ.Спасяват ни от белите левчета закътани за черни дни от бедния български гласоподавател.И ето две нови патриотични човечета искат да ни поведат към либерастката демокрация и да ни освободят от левчетата кътани по банки и дюшеци.Двама нови стари юпита.Лесно не се става милионер в бг,трябват им вашите гласове за това.
  • 8 АСОЦИАЦИЯТА НА ИНДУСТРИАЛНИЯ КАПИТАЛ

    17 29 Отговор
    ТЕЪРДИ:
    КАНАДСКИЯТ ЛЪЖЕЦ - КИКИ И АСЯ/АСАНЧО ОЧИТЕ ...СЪЗДАВАТ ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ!
    ССМО КЪМ МОМЕНТА СА ОТКЛОНЕНИ ПОВЕЧЕ ОТ.....100 000 000!"
    ....."УСПЕШНИ И КОМПЕТЕНТНИ"... ФАТМАШКИ АЙДУЦИ
  • 9 отегчен

    14 3 Отговор
    Дончев и Пеканов си гукат в заден план.
  • 10 Кух Ганьо

    27 14 Отговор
    Само за тези не бях гласувал, ама на тези избори съм готов!

    Коментиран от #14, #31

  • 11 честен ционист

    22 13 Отговор
    Трите коза са:

    Ротшилд
    Сорос
    Гейтс

    Коментиран от #22

  • 12 Политолог

    31 7 Отговор
    Вече сме го играли с едни юпита веднъж...:)))))))))
  • 13 Произведено в България

    11 3 Отговор
    Днес на космодрума край село Замфирово монтанско ще бъде изстреляна космическата совалка ВОЛ с четирима астронавти на борда обща стойност на проекта 12 милиарда долара.
  • 14 Цура костенурката

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Кух Ганьо":

    С теб съм.
  • 15 Финансова криза

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Стига Де":

    Ще говорим на 15.11.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хахо Хихо

    34 9 Отговор
    Както винаги герберските и сороските питеци лягат в първите 20 коментара на амбразурата. Луд страх, луда паника тресе и соросоидите и ГЕРБ. Соросоидите стигнаха дотам в глупостта си, че да обвиняват тези двамата, че били соросоиди.... Дебили сте и дебили ще си умрете! Днес, или утре но задължително от Ковид!
  • 18 Гладкомозъчна печена 🎃

    13 5 Отговор

    До коментар #16 от "изчегъртайте Радев!":

    Говориш неистини
  • 19 розово

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "замислете се":

    Измамници? Предстои да видим.Едно е ясно трябват ни хора да отстоят на сарайските атаки инсценировки шантажи .А ДС са точно на това обучени.
  • 20 Наблюдател

    9 3 Отговор
    Четете и слушайте форумните списвачи ! Те най добре знаят как стоят нещата .
  • 21 ДърТ

    24 6 Отговор
    Две трети от коментарите тук са на платени и уплашени до смърт жалки, смешни тролчета.
  • 22 Антитрол

    19 4 Отговор

    До коментар #11 от "честен ционист":

    Е те че са соросоиди ама ще го играели център-ляво - да се смееш ли да плачеш ли. И дойчовците и те се включиха във хваленето.

    Та народа е казал:
    - на малко прасе и на нов началник не се радвай много че не се знае каква свиня ще излезе.

    Та тия бяха добри министри но Радев им беше началник - не се знае те като станат началници какви ще са. То видяхме навремето едни "юпита" до къде ни докараха.

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Дъртият 🔵🔵🔵🔵🔵2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣🔵🔵🔵🔵🔵

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Измамници":

    Велики.
  • 25 Ха ха

    6 6 Отговор
    Тролчетата се плашат, че статуквото свърши и техните повелители няма да точат държавата повече.
  • 26 ъкъъъ

    15 1 Отговор
    От толкова много спасители на плажа , хич не е чудно защо се давим . Всеки път се повтаря по втръснала схема , напомпва се популярност сред глуповатия народец , играе се на спасителят в ръжта и после въпросният народец яде триците.Играя го на три без коз .

    Коментиран от #27

  • 27 Еми

    9 4 Отговор

    До коментар #26 от "ъкъъъ":

    Все един път някой ще се окаже точният човек. Този път може да е времето. Ако не да заповяда следващият. Ако продължаваме да ги сменяме така в крайна сметка ще се научат.

    Коментиран от #29, #30

  • 28 ХАХАХАХА ТИ СИ УНИКАЛНО ТЪ'ПО ПАРЧЕ

    8 6 Отговор

    До коментар #22 от "Антитрол":

    ЛИБЕРАЛИТЕ(СОРОСПИИ И ЖЕНДЪРЛЯЦИ)ВИНАГИ СА.....ЦЕНТЪР-УЕВО, ТЪПАКО!
    "УСПЕШНИ МИНИСТРИ" СА ЕДИНСТВЕНО...РУНТАВИТЕ КАТЕРИЦИ НА. МАКЯТИ И СЕСТРА ТИ!
    И КЪДЕ ВИДЯ...ДОЙЧОВЦИ", ПЕДАЛЧЕ ?!?
    Автора е... Даниел Смилов във платена публикация (от ПРОКОПИЕВЦИ и Фатмаци) във DW.
    Оди се гръмни, селяндурино
  • 29 донякъде сиПрав

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Еми":

    Има логика и аз съм го твърдял , на без кютек не става , това е единствената подправка , която не сме добавяли в буламачите им . За това досега и не се е получавало.
  • 30 мдааа

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Еми":

    Ето тук ти е грешката , сега обърнах внимание , не ги сменяме всъщност ние , пишат си законите по които се избират , всъщност си сменят една котерия с друга.
  • 31 ПЕНЦИОНЕР

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Кух Ганьо":

    ....... КАКАИ СА ТЕЗ... ТРИ КОЗИ..... КО Е ТУЙ... КАТ ОНУЙ....
  • 32 Овца на Радев

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "изчегъртайте Радев!":

    Беееееее
  • 33 Hoho Boho

    9 1 Отговор
    Не е вярно, че ИТН са "радикална антисистемна партия".
    Те са партия на подмяната.

    партия за 78 стотинки
    трифоноф да си гледа кабеларката
  • 34 оня с коня

    8 0 Отговор
    Смилов е НАЙ-АКТИВНИЯТ "Списвач" на ДВ.Май имаше още някой/я/,ама се появява съвсем епизодично,което ме кара да си мисля че май Други в ДВ НЯМА,а Офисът им вероятно е в някаква гарсониера под наем в крайните квартали.Но както и да е- да не задълбаваме в Дойчевелевските проблеми и да видим какво ни казва въпросният Смилов:Ами Анализира къде ще им е най-лесно на Двете радеви отрочета да се вместят в Политическия Спектър и установява че това е Мястото с "най-ниска полит. плътност".Та според Автора това Райско кътче е Център-Ляво.И точно в тоя Център- ляво Петков и Василев ще СЪТВОРЯВАТ Леви резултати с Десни политики?!!Естествено за да стане фокуса ще им е нужна и Вода от Индия,но предполага се че са се подготвили.По нататък Смилов искрено съчувства на нинова че Новият Проект ще изсмуче доста нейн Електорат което е и очаквано,но Фатално греши като определя Проекта и ДБ като "Съюзници" в Бюдещото НС.НИЩО ПОДОБНО - Проектът ще смуче както от БСП,така и с още по-голямо настървение от ДБ/Петков е един от основателите на ДБ/ и колкото Партиите на промяната станаха Съюзници в двете НС,толкова и Проекта и ДБ ще са такива.Накрая Смилов допуска че Проектът ще всмукне и Бивши членове на БСП,прехвърлили се в ГЕРБ поради някаква обида.Еееей,Авторе...Електоратът на ГЕРБ е ЖЕЛЕЗЕН и БАШ като ДПС отиваме до Урните под строй и съответната Строева крачка!
  • 35 Гай Турий

    5 1 Отговор
    Гласовете на и така нататък ще отидат в новата формация Асен-Кирил. Надявам се хората в България и особено чалгаджийската каста в чужбина да поумнеят и разберат, че да ти дуят с кларинети и фанфари не е управление на държава.

    Коментиран от #38

  • 36 ПенсионерА

    3 1 Отговор
    хахаха, Учиндолския бандюг бил център-лява, пълни глупусти. ники василев и кукловодите му мажо и мил. велчев са крайно десни, къде го видя тва ляво бе смешник .................
  • 37 мустафисти

    7 2 Отговор
    Двама верни синове на Мустафата !
  • 38 1234

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Гай Турий":

    Гласовете на лумпените са най несигурното нещо!
  • 39 ЧОБАНИН

    4 3 Отговор
    В ПАНИКАТА СИ И С ПРИСЪЩАТА СИ ФАТМАШКА ГЛУПОСТ РАДЕВ НАПРАВИ ОКОНЧАТЕЛНАТА СИ ГРЕШКА /ГЕРБ СЪС СИГУРНОСТ Е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА,МАНОЛОВА И БОКЛУКА НЕ ВЛИЗАТ В ПАРЛАМЕНТА, ПАТРИОТИТЕ СА НА КАНТАР АМА НЕ СА НОГО УМНИ БОКЛУКА ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ СЕ ПРАВИ НА ВЕЛИК И ЩЕ ПОСЛЕДВА СЪДБАТА НА АТАКА И ВЪПРОСА Е КОЙ ЩЕ Е ВТОРИ МОЖЕ И ДА Е ДПС И ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ ИНТЕРЕСНО

    Коментиран от #40

  • 40 Виталия Ражнатович

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "ЧОБАНИН":

    Мая е с черногорски корени, а сестра на Галевия Индианец, както и на Маджо Индианец съм АЗ. 14.01.1994 убит в Белите брези баща ни АЛФА Командос и бг барета Георги Георгиев. Предателите е време да плащат 2021
  • 41 СМИЛОВ,

    3 2 Отговор
    Я н и кажи добре ли плащат в Deutsche Wellе ,че си търся работа и аз. Информирам се отлично от твойте материал, като прилагам специфична методика: на твоя положителна оценка слагам минус, а на отрицателна плюс. Нещо като новият политически проект с десни инструменти -лява политика
  • 42 Бамбука

    5 3 Отговор
    Не изпадайте в паника. След фиаското с ИТН за което сами са си виновни, Герб ще стане 1-ва на новите избори , но само толкова. Никой няма да иска да състави правителство с тях, дори и ИТН. За ДПС няма да споменавам, те ще си траят без да ходят по жаравата. Остава новата формация на двамата министри, която ще промени политическия климат в България. Те ще съставят и правителство, което ще е добре за народа.
  • 43 жжжжжж

    2 0 Отговор
    трите кози са асен , кирил и румен.

    Коментиран от #45

  • 44 патриот

    7 1 Отговор
    За мен, тия двамата дори не са и котки в чувал, защото те гледат в очите и те лъжат; единият за канадското си гражданство а другият (за който се говореше, че е извършвал далаери в чужбина), обяви вчера, че България била крадена безогледно. (Пак познатия прийом, крадеца вика дръжте крадеца). По тоя повод, той щял да се бори и да спре течовете! Не, не, това което нас ни интересува са гаранции, както за повишаване на качеството на живота ни, така и за повишаване на напредъка и просперитета на държавата ни. Това ГЕРБ вече го доказа, че е напълно възможно. Очакванията за предстоящо получаване на многомилиардна помощ от ЕС, привлича много близки и далечни кандидати за участие в разпределението на тия блага и не се знае, кой от тях е с добри намерения и кой се прави на "умряла лисица" в чувал.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Цанков

    4 2 Отговор
    Няма ли да напишете нещо за вчерашния международен гаф на Кристалина/Сталинка !
  • 47 Размисъл

    3 1 Отговор
    Тези проекти и партии ще намалят ли цената на ток, вода, храни, газ, парно, бензин? Промяна в закон Референдум-сегашният е имитация на такъв, референдуми за излизане от НАТО, ЕС, запазване на български ЛЕВ.
    Ако не, за какво са ми, да продават земята на чужденци и Концесии, земята, заради която загинаха Ботев и Левски?
    Кои интереси вътрешно и външнополитически представляват.
    Гласът ми отива във "Възраждане".
    Президентът Радев и Петков се изложиха с "Три морета", както и външният министър на служебното с подкрепата на нацистка Украйна.
    От поредните васали на САЩ-нужда нямам.
  • 48 Макробиолог

    2 0 Отговор
    Това което имаме в БГ е крайно десен капитализъм от дикенсовите времена и за да е още по зле--в условията на постсоциалистическа нереформирана държава с всичките и екстри--раздута администрация,назначени олигарси,ченгета наведени навън и безконтролни вътре,повсеместна корупция ,икономика от типа--туризъм,услуги и шменти капели ,по сериозния бизнес--концесии,банки,търговия и т.н.е в външни ръце и изнася печалби навън а за нас остават кухите откъм просперитет,стандарт и блага обороти за брутен продукт,надуващ чисто статистически отчетите....в тая връзка полезните политици би трябвало да изпълят до голяма степен именно програмата на БСП в икон и социален план като добавят обаче по решителни реформи за съдебната с-ма,държ администрация и прочие.
  • 49 Дървено желязо

    6 1 Отговор
    С десни методи,леви резултати--дървено желязо.Във всеки случай,ни взимат за големи наивници Вчера лично чух как първо Кирил Петков отрече,че ходят да "купуват "партии,после все пак призна,че са ходили при "Екогласност".С това ,че още не е представил документ,които да то оневини,че е бил и канадски гражданин,когато е станал министър,на мен ми говори,че НЕ му пука кой какво говори,или има здрав гръб.Асен Василев също има петно в биографията си.Обидно е,че ни взимат за такива "камилчета"
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Тошко

    4 0 Отговор
    С две думи: Събираме балъци от ляво и от дясно!
  • 52 Анонимен

    1 0 Отговор
    Умни са, НО.. Народа е много лъган. И преди 1944,и след 1944,и след 1989.то не бе жорж фанпев, то не бяха националистите. И имвнно затова не гласуват за никого да, не итричат, че Румен Радев е умен, но и не обуждат ББ сравбявайки го с Трифонов. Кой е Трифонов, юрист, ченге. А това са най - умните юристите. Минчо Минчев, щерката на старата номенклатура от Смолян и замък в село Маслиново, Хасковско бяхме чели за димчевски и доган. Всеки който дойде на власт и си оправя родата, а за народа трябват връзки или голям гръб от горе. И всички са горе бкп. Как може бб да остави директори на банки. Отивайки преди 14 и 12 години да ми казва Кирчо, сега при Нинова в пенсия работещ.. От мен не зависи нищо. Аз не ги назначавам. Отгоре който ми спуснат, а ги води Кмета на града. Има ли смисъл да продължаваме, ченгето бойко не успя, а успяха хората на бкп бсп с дпс или герб. Всички играят в един отбор, но най много дпс, герб и бсп. Как тия двамата ще оправят батака. Може, но ще им трябват години, но едва ли биха останали за дълго Кирчо и Асен. И двамата са умни, а Асен е над всички ви. Нека каже Делян Добрев, заедно са учили, но Добрев е по млад, в езиковата в Хасково, но тази гимназия е или беше преди 30,20 години една от най известните в България и който завърши, дойдоха умните им майки с 2 висше образование и си прибраха децата в Сащ, и бяха приети в Америка, а Тя от Харманли, наша близка гледа стари хора. Преди 20 г е случая. Не сме ходили и ще научим за Асен Василев.
  • 53 Анонимен

    1 0 Отговор
    Михалевски не Димчев, ютюб
  • 54 Анонимен

    1 0 Отговор
    За 20 години гробищата в Хасково са стигнали в близост до язовира, над 2 километра са се увеличили, явно трябва да останат 4 млн, както казва историка от бкп преминал и се отзовал в герб, а днес от село след или около ивград ни поучава как да живеем българина.
  • 55 Анонимен

    1 1 Отговор
    Овце на име румен ще е ок, но няма мераклии за гледане, защото фуража е скъп и не гледат, ако гледат от завист биха ги отровили бкп комунистите. Те не са свукнали други да имат. С идването си си путат : какво образование имате, значи нямате во, и ти търт пергиш като и аш си диктатор, не си излузал от село, град, това не ви е бай тошо времето. Да обиждате невинни хора и да командватв. По цял ден стои и п ърди, а жена му два ката подгърбена с гърбица като невестулка обикаля двора, а той стои и гледа младото, и през соца се качвал на банята да гкеда голите жени и нинова това са нейните пвшити в герб, а директора опипвал служителките по биските. Хаир от българия днес. Виж ги с висшвто по тж номенклатурата
  • 56 Анонимен

    1 1 Отговор
    По живково имаше умни, а днес са повечето непосредствени и с купени дипломи. Дипломите играят, но най вече практиката е важна. Ако схващаш ок, ако не лошо. А и по живково завършили юристи с отличен, ПОС, но много педантни, зли, нервни. Така че трябва да се гледат много качества, а не една гола диплома и съсипване на човешки съдби от злодеи. И днес ги има злибарите и ори младите. Те налитат на бой. И се чудя и мая полицай да употребява думата, бой,.. Старите ченгета никога, бяха много дисциолинирани, но ги проучваха по 2 години, жените им с месеци, по 10 и една година дори. Има хора навън са усмихнати а у дома змии и обратното навън не мълчат при нередности, а у дома нълчат и работят. Вяра човек днес не трябва да има на никой. Всеки се бори за лекото, за паритет и много имане, пари. Навън е друго. Те не са имали соца, а и гърция е била социалдемократическа, а не социалистическа и диктатура, слави какъв е, подигравателен и сценаристите, кога бе безплатна 7/8. Идеални хора няма, но иди им кажи, торбичката на каракачанов, а може да е дс, но е умен, нищо, че и той е крал и е построил в балкана на 83 годишния си баща замък. Къде и да копнеш излизат ла, йна.
  • 57 Борис Енчев

    2 2 Отговор
    Първoтo кoeтo трябвa дa ce нaпрaви e тoтaлнo рeципрoчнo изчeгъртвaнe нa вcички тoкcични прoтecтъри . Cъд зa милициoнeрa , измaмницитe ,културиcтa и вcичкaтa ocтaнaлa утaйкa . Увoлнeниe нa вcички нeзaкoннo нaзнaчeни oт Хaрвaрдcкитe мoшeници и възcтaнoвявaнe нa дeмoкрaциятa чрeз изгoнвaнe нa зeлeнитe чoрaпи oт влacттa,
  • 58 Георги Патрашев

    3 2 Отговор
    Трите коза на суверена са : дърпане на ушите, шамари и мощен шут на тия двамата телефонни измамници.
  • 59 Сон ги лаже

    1 1 Отговор
    Явно Даниел Смилов под модерно европейско ляво разбира да си културен марксист, ляв либераст,джендър и нахакано брокерче продаващо пържен въздух и кюфтета от мъгла. И Славчо и тия две неоюпита на Херо Мустаферо ми изглеждат точно такива и затова се пазят като Дявол от тамян по темите за сексуалните девиации,мигрантите и суфражетките. Това модерно ляво бута статуи ,мие краката на чернокожи и им вдига паметници. Сон ги лаже да им гласувам на тия пишлемета.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.