Last news in Fakti

18 Септември, 2021 16:00 8 834 120

Бил Гейтс не излъга за COVID ваксината

  • бил гейтс-
  • ваксина-
  • коронавирус

Избийте си от главата, че имате право да лъжете хората

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Знаете ли, че ваксината на Бил Гейтс срещу COVID-19 всъщност се провали в клинични изпитвания?
Още през юни ваксината на CureVac N.V. и фондацията CEPI (на Бил и Мелинда Гейтс) показа по-слаби резултати от очакваните в своите изпитвания от Фаза III – 47% ефикасност.

Това пише във "Фейсбук" Българско рационално общество.

При наличието на по-ефикасни ваксини-конкуренти и поради слабата ѝ имуногенност, не беше пусната на пазара.
Защо е важно да споменем този факт?

Първо, за да представим нагледно как се води научен дебат – с изпитвания в златен стандарт на медицината – ефективна ли е ваксината, безопасна ли е, „за“ или „против“ ваксината? Това са въпроси, които се задават и тестват в научна среда. Мястото им не е в медийния ефир със заглавия и гости, внушаващи фалшива информация или баланс на мненията. Ако вашето мнение е различно от фактите, то се нарича лъжа или илюзия.

Избийте си от главата, че имате право да лъжете хората. Това се отнася най-вече към журналистите, заблуждаващи хората с жълти твърдения и с лъжливи гости с цел повече рейтинг. Не, това не е свобода на словото, а лъжа на цената на човешки животи.

Второ, споменаваме този факт, за да се спре с до болка баналната приказка, че всичко се прави за пари.
Всяка ваксина преминава през сложния и безмилостен процес на изпитване във възможно най-висок етичен стандарт на медицината, преди да бъде одобрена. Този процес се извършва по един и същ начин, независимо дали ваксината е на най-богатия човек на света, или на случайни изследователи.

Очевидно, някои ваксини преминават успешно изпитанията за ефикасност и безопасност, други не могат. Единствената разлика между тях е в получените данни.

Всеки е свободен да докаже истинността на мнението си чрез средствата на науката, както всеки друг. Но дотогава – няма право да лъже хората, нито някой има право да му позволява да лъже хората в ефир, още повече в национален.

Нека не правим свободата на словото – слободия. Лъжата, касаеща човешки животи, трябва да е противозаконна и да подлежи на тежки санкции.

Бил Гейтс не излъга.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 91 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мдаа

    152 17 Отговор
    Казвате,че дадена ваксина преминава през изпитания...е добре,след като бе пусната броени месеци след първия случай на Ковид кога имахте време за изпитания?

    Коментиран от #7, #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Верно ли

    98 7 Отговор
    А кой си ти, дето ги тръбиш тези "истини", че не разбрах?

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мдаа

    91 7 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    Или изпитанията ги правите в момента,чрез наблюдения върху вече ваксинираните,затова ли в цял свят броят населението във всяка една страна,дори и в Индия
  • 8 при положение

    56 15 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    че вируса вече има 4-5 мутации за около 2 години как трябва да протича изпитанието на една ваксина ? т.е изпитваме я 3-4 години и аха да я одобрим трябва да започнеем с нова защото старата не действа и така отново на старта. ако може да помолиш вируса да не мутира за около 3-4 години за да може да изпитаме ваксината ще ти бъда благодарен

    Коментиран от #16, #33

  • 9 Нов Световен Ред New World Order

    94 5 Отговор
    Когато има валидни застраховки и обещетения за пострадали от ваксини и плащани от производителите, контрола е ефикасен. И то пак по икономически причини. Но когато има информирано съгласие, освобождаващо производителите от всяка отговорност, ваксината може и да не отговаря на нужните стандарти. ВИНАГИ става въпрос за ПАРИ! Спора е само кой да ги вземе. И Бил Гейтс, колкото и да е богат е само прислуга на "господарите"

    Коментиран от #22

  • 10 ИВАН

    96 0 Отговор
    Време е човечеството да се събуди и да ги помете тези мултимилиардери загрижени, като тоя например
  • 11 00014

    47 1 Отговор

    До коментар #5 от "Верно ли":

    Срамува се да каже, че пише и манипулира за пари.

    Коментиран от #19

  • 12 Майна

    80 6 Отговор
    НЕ ,ТОЙ НЕ ИЗЛЪГА, ТОЙ ДИРЕКТНО ЗАЯВИ, ЧЕ НАМАЛЯВАНЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ БЪДЕ СВЪРШЕНО ЧРЕЗ ,,ВАКСИНИТЕ, А ЕТО И РЕЗУЛТАТ ОТ ТЯХ ,, През август директорът на израелската служба за обществено здраве д-р Шарън Алрой-Прейс обяви , че половината от всички инфекции с COVID-19 са сред напълно ваксинираните. Появяват се и признаци на по -сериозно заболяване сред напълно ваксинирани, каза тя, особено при тези на възраст над 60 години.

    Няколко дни по-късно д-р Коби Хавив, директор на болница Херцог в Йерусалим, съобщи, че 95% от тежко болните пациенти с COVID-19 са напълно ваксинирани и че те представляват 85% до 90% от хоспитализациите, свързани с COVID като цяло.

    В Шотландия официалните данни за хоспитализации и смъртни случаи показват, че 87 % от починалите от COVID-19 в третата вълна, която започна в началото на юли, са били ваксинирани
  • 13 Санчо

    59 4 Отговор
    Кадафи обясни процеса на създаване на вирусите и техните ваксини от трибуната на ООН.
    Заради тази(и не само) свобода на словото бе убит. Свободата е по-безопасна, а и добре платена.

    Коментиран от #29

  • 14 Гарвана

    69 2 Отговор
    Гейс има акции и в шмайзер и в модерна, драскач! Кво ми се правите на морални?
  • 15 Професора

    72 8 Отговор
    Едно лекарство или ваксина се изпитват минимум 10 или повече години. Кога изпитаха техните ваксини господата дето ги предлагат за ефикасни?

    Коментиран от #108

  • 16 Мдаа

    41 6 Отговор

    До коментар #8 от "при положение":

    Тия мантри си ги пей в къщи-мен с глупости не ме занимавай,напряга ме!!!И друго ще ти кажа,вируса не мутира,няма мутация-просто така наречените ваксини нещо не сработват,гледай видеото на Стив Джоунс професор-вирусолог,национален консултант на САЩ!

    Коментиран от #25

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Съмнение се сее

    9 27 Отговор
    лесно, доверието се печели трудно. Каква е връзката между това наблюдение и същността на конспиративните теории - сетете се сами. Пък теориите са си теории - не бъдат ли доказани, ще си останат само теории. Как се доказват конспиративни теории? Чрез сеене на съмнения.
  • 19 Верно ли

    19 5 Отговор

    До коментар #11 от "00014":

    Некакво "Българско рационално общество" у фейса. Не знам какво ще рече това, защото както знаем, българинът е всичко друго, но не и рационален :)))
  • 20 Майна

    57 0 Отговор
    ТОЗИ ПСИХОПАТ СЪС НАЛИВАНЕ МА МИЛИАРДИ В ТИЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ПРЕПАРАТИ, КОИТО ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ПРИЕМАТ КОЙ Е??? ЧЛЕН НА РИМСКИЯ КЛУБ, АБЕ ВИЕ НА НЯКОИ МАЛОУМНИ ЛИ ГОВОРИТЕ?
  • 21 Да не би да си

    5 18 Отговор

    До коментар #17 от "Майна":

    на път да разкажеш за липсващата в Германия диктатура? Излей си душата. Ще ти олекне.

    Коментиран от #26

  • 22 когато

    4 40 Отговор

    До коментар #9 от "Нов Световен Ред New World Order":

    трябва да се оперираш има ли подобна застраховка ? болницата или държавата длъжна ли е да ти плаща обещетение ако нещо непредвидено се случи ?спор няма , че производителя трябва да носи отговорност но да искаш 100% гаранции...все пак нещата са сложни и при бързото мутиране няма начин всичко да се изпипа
  • 23 Майна

    42 2 Отговор
    Тия се изживяват като адвокат на дявола...МНОГО НИСКО НИВО НА ЗАЩИТА
  • 24 Gen Gurko

    32 0 Отговор
    Така, така. всичко ще си кажете.
  • 25 айде бе

    13 8 Отговор

    До коментар #16 от "Мдаа":

    какъв е тоя специален немутиращ вирус ??? то вирусния грип всяка година се променя и мутира но тоя не ?? а това , че нямаш конкретни отговори на въпроса ми е ясно....срещу логиката няма как да се бориш

    Коментиран от #28, #30

  • 26 Майна

    9 3 Отговор

    До коментар #21 от "Да не би да си":

    Нещо навредил ли съм ти.., професията ми е хуманна и никога не бих увредил някого

    Коментиран от #31, #36

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мдаа

    38 6 Отговор

    До коментар #25 от "айде бе":

    Човек,който се инжектира с нещо неизвестно и непридвидимо като ефект в обозримото бъдеще може да ми говори за всичко друго,но не и за логика...

    Коментиран от #32

  • 29 Майна

    29 3 Отговор

    До коментар #13 от "Санчо":

    БРАВО, ЧЕ ГО ПРИПОМНЯШ....КОЛКО ОЩЕ ДАННИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗНЕСАТ И ЗАЩО ТОЛКОВА ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ИМА, КОИТО НЕ СЪЗНАВАТ ,ЧЕ СА ОБРЕЧЕНИ АКО СЕ ПОДЧИНЯТ НА ТОЗИ ГЕНОЦИД
  • 30 Гого

    9 0 Отговор

    До коментар #25 от "айде бе":

    Ти вече си сършен ве пич и ментално и физически.
  • 31 Не,

    8 9 Отговор

    До коментар #26 от "Майна":

    но преди дни направи едно нелепо изказване, цитирам (по памет): "Такава диктатура (б.р.- ставаше въпрос за България, по повод на 3G-изискванията в един български ВУЗ) няма дори и в Германия.". А това не е вярно. Не толерирам лъ жата, независимо, дали си мислиш, че е "благородна". Лъ жата е лъ жа. Може би не би било зле да внимаваш и с този Ивермектин, който хвалиш. Не знаеш, що за човек ти чете коментарите. Да не вземеш да вкараш някого в гроба, без да искаш (то не, че ще разбереш, ако се случи, та по дефиниция си се предпазил от угризения на съвестта). Има един пример с хора, пили белина в Щатите...

    Коментиран от #37

  • 32 ваксините

    7 29 Отговор

    До коментар #28 от "Мдаа":

    са изпитвани върху доброволци преди да бъдат пуснати в употреба. просто нямаме на разположение 2-3 години за обстойно изпитване. но дали ще се имунизираш е лично решение. но неуминизираните не приемат предложението ми да се откажат от мястото си в болница ако местата са недостатъчни и се наложи да приемат ваксиниран което е доста нагло. от една страна пренебрегват опасността но от друга смятат , че обществото е длъжно да ги лекува въпреки неглежирането на проблема. все едно аз съм длъжен да плащам за лечение на алкохолик или пушач !!къде е логиката ??

    Коментиран от #40, #46, #55, #105

  • 33 Вирусът

    29 3 Отговор

    До коментар #8 от "при положение":

    мутира от "ваксинираните", защото "ваксината" МУ създава благоприятни условия за това.

    Коментиран от #62

  • 34 Анонимен

    25 4 Отговор
    mRNA ваксината е вид Messenger в ДНК. Тя е пощальонът който заповядва на клетките какво да правят. Не се знае какво заповядва. Засега уж заповядва на клетките да произвеждат малките шипове на оригиналния вирус и организма да създаде имунна реакция. Но ако в "съобщението" е написано че след две години трябва да се произвеждат ракови клетки? Или нещо друго. Това не са ваксини които ти вкарват омаломощен или мъртъв вирус а белтък който съдържа информация и кара вашите клетки да произведат болестта за да активират имунната система.

    Коментиран от #39

  • 35 Шопо

    24 1 Отговор
    Ще му видите добрината на тоя като почнат масовите мрешки на ваксинираните след няколко месеца!
  • 36 Най-малкото,

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "Майна":

    замисляш ли се, че в България много от хората се "самолекуват", без да се консултират с лекар? Купуват и пият лекарства, дори без да прочетат листовката за възможни противопоказания.
  • 37 Майна

    16 2 Отговор

    До коментар #31 от "Не,":

    Първо, не смятам да споря, ГЕРМАНИЯ ,да ти поясня има автономия при прилагане на мерките в отделните провинции...НИКЪДЕ ОФИЦИАЛНО НЕ СЕ ИЗИСКВА ,ВСЕ ОЩЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ,,ВАКСИНАЦИЯ,,...МОЖЕ ФА СЕ ПРОБВАТ ,НЯКЪДЕ, НО НЕ И В УНИВЕРСИТЕТИТЕ...ПРИ НЯКАКВИ МЕСТНИ РЕШЕНИЯ МОЖЕ И НЯКОИ ДА СЕ ПОДДАДАТ

    Коментиран от #41, #59

  • 38 КОВИД РОБСТВО

    24 0 Отговор
    Публична тайна е, че Бил Гейтс има инвестиции в BioNTech, които с Pfizer разпространяват най-монополната вакса за ковид.
  • 39 доколкото знам

    11 7 Отговор

    До коментар #34 от "Анонимен":

    повечето клетки в организна се обновяват с нови та как ли би се предавало такова съобщение от клетка на клетка в продължение на 2 години и чак след това да се активира ?? явно трябва да има клетъчен часовник ??? обичам фантастиката но не смятам , че сме толкова напреднали в задаването на заповеди на клетките. то по твоята логика защо не се направи ваксина заповядваща на раковите клетки да не се множат а да се самоубиват ?? или викаш няма да е изгодно...едва ли всички лекари са изро.ди

    Коментиран от #43, #44

  • 40 Мдаа

    27 2 Отговор

    До коментар #32 от "ваксините":

    Логиката е там,че в болниците лежат болни от Ковид,които са ваксинирани,също така боледуват и разнасят вируса сред човешката популация независимо от ваксинационния уж "щит".Айде сега ти ми кажи при коя от старите ваксини било срещу Морбили,Тетанус,Заушка или дори един тривиален грип я има тази крещяща липса на ефикасност,все едно не си ваксиниран-ми Израел са вакснати 90% а болниците им са пълни...А що се отнася кой да бъде или не лекуван в болниците,докато си плащам осигуровките ще ме лекуват и песен ще пеят,че останат ли на вас да се издържат-10% ваксинирани,ако ние не вакснатите спрем да плащаме осигуровки трябва да закрият здравната система...

    Коментиран от #48

  • 41 Осведоми

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Майна":

    се за университетите. А и не виждам, къде в цитираното по-горе твърдение, си направил това уточнение. Искат ли ти 3G за посещение при фризьор? Искат ти. Смяташ ли, че в университетите ще е различно?

    Коментиран от #47

  • 42 Анонимен

    20 0 Отговор
    Мой колега много се заинати когато се разболя. Не искаше в никакъв случай да ходи на лекар. Тресеше го вече десетина дни. Имаше хрема и болки в гърлото както и му беше студено. Аз в началото си помислих че е настинал. Хранехме се заедно. На една маса. Разговаряхме. След десетина дни спря да идва на работа и каза че не може да стане от леглото и кашля. Мазал се с ракия щял да се оправи. Но през нощта се обадил на 112 не е дошла линейка. Казали да се обади на личен лекар. Личния лекар е изписал сироп за кашлица и други лекарства вече е добре колегата но още е в изолация. А на мен ми няма нищо. Станаха две седмици откакто за последно бяхме заедно. Но се разболях преди 10 месеца. Следователно имунитет има поне една година. Има доста случаи които и повтарят но аз смятам, че това се дължи на настинки и погрешни положителни резултати от тестове при първото заболяване.

    Коментиран от #51, #65, #67

  • 43 Анонимен

    15 3 Отговор

    До коментар #39 от "доколкото знам":

    Чувал ли си за Iwater. Това е вода която е носител на информация. Водата има памет. И може да лекува. Медицината е много напреднала. Рака не се лекува защото не е изгодно.

    Коментиран от #49

  • 44 Нов Световен Ред New World Order

    25 0 Отговор

    До коментар #39 от "доколкото знам":

    Това, че си интелигентен и мислиш логично все още не значи , че си прав. Трябва да имаш и "база данни" . Ние нямаме информация кой какво цели и докъде е стигнал. Интуицията ни казва, че нещо не е както трябва.
  • 45 Антитрол

    34 1 Отговор
    "споменаваме този факт, за да се спре с до болка баналната приказка, че всичко се прави за пари"

    Хайде бе защо тогава не поставиха всички ваксини на масата и да одобрят най добрите. Защо одобриха ваксината на Астра Зенека въпреки че предизвиква тромбози а не одобриха руската и китайска ваксини (имат по няколко) - нали не било за пари.

    Не допуснаха никакви други ваксини освен на господарите - защо ли? - нали не било за пари.

    А "ефективността" на ваксините на господарите я видяхме - при 67 % ваксинирани в САЩ има 160 000 новозаразени и 2000 починали на ден - нали ако 70% се били ваксинирали щяла да спре пандемията.

    То с лъжи и попаганда не става
  • 46 Историк

    26 0 Отговор

    До коментар #32 от "ваксините":

    Но разбира се че ваксините са изпробвани върху доброволци,те изпитанията продължават и към момента,може би два милиарда паникьосани доброволци
  • 47 Майна

    12 2 Отговор

    До коментар #41 от "Осведоми":

    Не знам какъв ти е проблема , ако си решил да идваш в Германия, не , в момента задължителни са само маските в магазините, ресторантите и др. не искат тестове ,нито документ за имунизация, така се води , бъди здрав

    Коментиран от #52, #56

  • 48 ха ха

    0 14 Отговор

    До коментар #40 от "Мдаа":

    къде е проблема да не си плащаш здравните?? така ще са покрити само 15 % ваксинирини и съответно здравната система ще бъде намалена с 85 %. така ще има достатъчно лекари и мед. сестри да ни обслужват тези които сме се ваксинирали и си плащаме осигуровката.ваксината само намалява необходимостта от приемане в болница и тежко протичане...тя не е някакво чудо !!при нас около 60 % са ваксинирани а само 9% от тези в болниците са ваксинирани !! при положение , че застрашениет групи са почти 100% ваксинирани е нормално тези от тях с отслабен имунитет и организъм да се разболяват но не са в интензивните отделения. 88 от починалите ваксинирани са над 60 години , един е по-млад а неваксинираните починали са около 4000

    Коментиран от #54, #57

  • 49 дори

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Анонимен":

    не си зслужава да коментирам
  • 50 Матей

    18 0 Отговор
    Не е излъгал,ама се е опитвал,хванали са го овреме в крачка,иначе щеше да пусне и неговата фалш-ваксина като астра-зенека в милиарден тираж и чак на определен етап да се спре.Ккави журналистически лъжи,нямат ли право гражданите и публицисти да се съмняват,когато става въпрос за собствения им живот.виждате какви ги вършат американците по света,дебнат за едно заплесване и с биологическо оръжие ще изтребят милиарди,за тях сме досадни мухи,които подлежат на изтребление.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Хайде бе,

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Майна":

    нали сам каза, че е различно в различните провинции. Защо продължаваш да говориш за Германия, а не за някоя конкретна провинция в Германия. Не е нужно да казваш, коя е. Просто кажи "в провинцията, в която съм, важи това и това, а другото - не". В Австрия е по същия начин - има разлики между провинциите и зависи от моментното положение в дадена провинция, какви мерки ще са валидни в нея. Най-строгите изисквания са във Виена.
  • 53 брях

    12 0 Отговор
    След това откровение отивам да си набуча още два, три бустера. Няма лъжа, няма измама.
  • 54 Мдаа

    9 1 Отговор

    До коментар #48 от "ха ха":

    Диалога ни навлезе в зоната на празнотата-безинтересен ми е-ти си имаш твоето мнение,аз моето Бъди здрав!

    Коментиран от #58

  • 55 Еделвайс

    10 0 Отговор

    До коментар #32 от "ваксините":

    Логиката е в хуманността на обществото. Дори самоубийците имат право на лечение, което често е много скъпо. А хилядите левове за лечение на обречени окоболни? А и манипулацията с ковид положителност може да е причина за отказ от лечение по съвсем други причини. Но това надхвърля нивото ти на себичен здръстеняк.
  • 56 Достатъчно е,

    5 0 Отговор

    До коментар #47 от "Майна":

    да ти посоча един ВУЗ в Германия, в който има такова изискване (например Uni Bremen, и твърдението ти, че "дори в Германия няма такава диктатура", става на пух и прах, не мислиш ли?
  • 57 Антитрол

    11 2 Отговор

    До коментар #48 от "ха ха":

    Стига с тази демагогия - както казах защо ли щом са толкова загрижени за здравето ми и не било за пари защо не допуснаха руските и китайски ваксини - много избягвате този въпрос.

    Коментиран от #60

  • 58 диалог

    0 4 Отговор

    До коментар #54 от "Мдаа":

    има когато двете страни подкрепят позициите с си факти с цел намиране на истината. при положение , че от твоя страна има отричане без логика,факти и т.н наистина няма смисъл от това да дискутираме. важното е , че другите във форума могат да си направят изводите от моите и твоите постове.

    Коментиран от #61

  • 59 И да ти изясня

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Майна":

    нещо друго пък аз - в Германия по начало няма задължителна ваксинация за цялото население. Има за някои професии - например на лекарите им изискват ваксинация срещу Masern, но за другите хора ваксинациите са препоръчителни, а не задължителни. Затова трудно ще задължат някого да се боцнеш срещу CoviD, могат обаче индиректно да го принудят - чрез 3G-изискването за щяло и нещяло. А тестването пък ще се плаща след средата на октомври, та не оставят много избор на хората. Вратичката е именно тази - не те задължават, просто ти ограничават правото на достъп и щеш-не щеш, или се боцкаш, или предвиждаш разходи за тестване в бъдеще. А PCR-ът колко време ти важи - 48 ч. май, а?

    Коментиран от #63, #117

  • 60 и с какво

    1 9 Отговор

    До коментар #57 от "Антитрол":

    са по-добри руските и китайските ваксини ?? по какъв начин ес може да контролира просеца на производство в русия и китай ?? от една страна искаш държавата да те овъзмезди ако нещо се обърка с ваксината а после настояваш тя да допусне ваксини чието производство ес няма как да контролира ?? нещо май ...хлопа , а ?

    Коментиран от #103

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Във ваксината

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Вирусът":

    няма вирус, който да мутира,
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 каква

    0 1 Отговор

    До коментар #61 от "Мдаа":

    стойност има един минус без човека да ми е отговорил ОПРОВЕРГАВАЙКИ ме а не само отричайки без довод. то и аз мога да ти поша по 5-6 миниса но каква е ползата ?
  • 65 Да, като теб

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Анонимен":

    го карат 80% - без симптоми. 10% са симптоматични, но леки.
    Тежките са към 10%, и 3-4% умират.
  • 66 Не, пич,

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Майна":

    живях в Германия. И говоря от опит. А разбирам и какво пишат на правителствения сайт. Сега съм в Австрия. А двете страни си приличат много повече в мерките, отколкото Германия и България. Не съм за боцкането - това е единственото похвално нещо, което виждам в коментарите ти - това, че и ти си против. Но, отново казвам - чрез лъ жа не може да се бориш за правда. Поне не е редно. Защото влизаш в групата на лъж ците. Ако според теб, има разлика, за какво се лъ же, то за мен и двете групи не са ОК, методът им е един и същи.

    Коментиран от #70, #71

  • 67 Обаче

    10 0 Отговор

    До коментар #42 от "Анонимен":

    Оказа се, че повтаря. През октомври бях настинал, хремав и нямах обоняние, уж от хремата. Зимата си пуснах антитела и имах. В началото на лятото пак- лека хрема, гърло, кашлица. Мина бързо. След 2 месеца отново си проверих антителата и имах тройно по-голямо количество. Организма се справя с вируса. Друг е въпроса какъв точно е тоя вирус...

    Коментиран от #88

  • 68 Това не са ваксини

    9 0 Отговор
    А биопродукти за генни терапии, без аналог досега в медицината , най-големия научен експеримент директно с хора
  • 69 Тонча

    15 0 Отговор
    Бил Гейтс е най-големия спонсор на СЗО, а сещайте се кой поръчва музиката.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Майна-та

    1 3 Отговор

    До коментар #66 от "Не, пич,":

    явно живее само виртуално в Германия.
    Но, това не е интересно.
    По-интересно е ти защо си против "боцкането"?
    Какви са ти аргументите?

    Коментиран от #74, #76

  • 72 Пепи

    1 0 Отговор
    Автор на статията е ,, Една жена каза"
  • 73 Пълни глупости!

    7 1 Отговор
    Върху тази вакса се работи от над 10 г., така и не можа да премине тестовете с животни, измираха всички… най-накрая успяха да я прокарат покрай измисления ковид, но пак не е одобрена и без извънредно положение не могат да я поставят на никой!

    Коментиран от #75

  • 74 Не, вече не живея

    4 0 Отговор

    До коментар #71 от "Майна-та":

    в Германия. Бях там в студентските ми години и имам доста приятели, които живеят там, макар че се разпръснаха из страната. Защо съм против боцкането? Нищо конкретно. По начало имам резерви към всякакви ваксини, а и лекарства не взимам, ако не са абсолютно необходими. Не харесвам и жени със силикон и изкуствени мигли, например. 😆 Това не пречи обаче да имам задължителната ваксинация, която получих като дете, или пък ваксинации против тетанус няколко пъти. Досега не са ми навредили. Опитвам се да запазя, доколкото е възможно някаква обективност, вместо да се водя по предразсъдъците (си). Крайностите никога не са ме привличали, защото човек, изпаднал в крайност, обикновено е заслепен. Дълбае в една посока, а губи представа за цялостната картина. Затова. То и против кои ваксини казваш, че си? Тези на Модерна и на BionTech са различни от тази на Johnson например. И има само един коментиращ тук, (пише под ник "Госt", със стилизирано "t"), който се съобразява с това, че ваксините са различни,когато казва, че е против еди-кои си ваксини. Та така. Бъди здрав. Изчезвам, имам работа.

    Коментиран от #81

  • 75 За коя

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Пълни глупости!":

    вакса пишеш това?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Тъпо соросоидче

    2 4 Отговор
    Няма по честен филантроп от Бил Гейтс. И той като своя ментор и спонсор Рокфелер иска хората да заживеят в по добър свят. Пфайзера е най добрата и честна компания в света. И нашето МЗ е такова да....
  • 79 Антон

    12 2 Отговор
    Докато ме карат да подписвам информирано съгласие че всички е на моя отговор сот , няма да се ваксинирам. Заради въпросното съгласие не вярвал че ваксините са безопасни и няма да имат кофти странички ефекту след 2-3-4-5-10 год. вкл. смърт. Днес си направих труда да изчета листовката на модерна. Знаете ли че правилното съхранение на ваксината на температурен режим е отговорност на този на когото я бият. Т.е. отново негатива е за нас, в случай че някой от ваксинационния център в парка, в мола, на спирката на метрото или на площада , не е съхранявал ваксината както трябва. И какво излиза - никой не носи отговорност за експерименталните течности, освен че ни се вменява колко сме безотговорни неваксинираните. Дреме ми, вие ваксинирсните сте защитени, моля не се притеснявайте за моето здраве.

    Коментиран от #83

  • 80 СЛОНА

    3 0 Отговор
    НО ИЗЛЪГА ЗА БРОЯ НА ИГЛИТЕ
  • 81 Майна

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Не, вече не живея":

    Ти биография ли ми пишеш, не съм те упълномощил, но ме разсмя, кви си ги написал...В Германия съм, за добро или за лошо...

    Коментиран от #84

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Затва

    6 0 Отговор

    До коментар #79 от "Антон":

    никви експериментални течности!
    Само домашна ракия.

    Коментиран от #110

  • 84 И какво

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Майна":

    точно те разсмя? Смехът е хубаво нещо. Здравословен е. Прочети си твоите коментари, та да се посмееш и на тях.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Анонимен

    6 1 Отговор

    До коментар #67 от "Обаче":

    Настинка. Но нещо модифицирана. Като пластмасовите домати и кренвирши те без месо. Лютеницата без домати и сиренето без мляко. Модифицирана настинка. Ако е настинка ще повтаря през 3-6 месеца. Да се надяваме организмите да свикнат с него или пък прескачайки от човек на човек да мутира в по лек вариант.

    Коментиран от #89

  • 89 Анонимен

    5 0 Отговор

    До коментар #88 от "Анонимен":

    Но ние с тази ваксинация може и да му попречим да се "опитоми" и да подивее още повече..имам в предвид да стане по смъртоносен. Както е при бактериите. Повече от една година се борихме с еколи в урината на дъщеря ми. Даваме един антибиотик. Уж намалява количеството на бактериите и след време ефекта изчезва. После друг антибиотик. Слава Богу се изчисти най после но с хомеопатични лекарства. Така, че не е трябва да бъдем толкова агресивни към вируса. Вместо ваксини да се създадат лекарства които при първите симптоми да го блокират.
  • 90 Niki13

    10 0 Отговор

    До коментар #86 от "Васил от Льонеберя":

    айде да не прекаляваме, това в момента е далече от ваксини, както се вижда и в Израел, а за съжалени все по често и в БГ , наколко месеца след ваксинацията хората се разболяват от КОВИД-19, т.е. това което ни пробутват е далече от ваксина
  • 91 Васил от Льонеберя

    5 10 Отговор
    Леле, тука сбирка на 80 процента ли си правите...
    Айде, без да ви обиждам, ама ако нямаше умни хора да измислят ваксините, осемдесет процента от вас изобщо нямаше да бъдете родени, за да пишете глупости тук. Що ли над осемдесет процента от англичаните, северните народи и евреите вече са ваксинирани, а в Африка само няколко процента? Сигурно щото африканците са много цивилизовани и умни и са завладели целия свят? Или цялата сбирщина от прости, неграмотни козметички, фризьорки, шофьори, охранители и прочие вишисти , дето не знаете кога се пише и или й, сте по умни от професори по химия, физика, молекулярна биология, генетика, вирусология, медицина, аеро динамично инженерство и ядрена енергетика?... Нищо, то в природата има нещо, наречено естествен подбор, а за такива като вас вас - зодии и магии
  • 92 защо

    17 0 Отговор
    Защо непишете , че Бил Гейтс е създателя и патентовал корона вируса преди няколко години ?
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Така е

    0 1 Отговор
    Наистина убива.
  • 95 Какви

    2 0 Отговор
    Мутации бе хора всеки оргонизъм различно понася вирусите.Много зависи от имуната система на човека.Има хора не ги хващат никакви вируси,има хора ги изкарват по леко.

    Коментиран от #118

  • 96 OMEGA

    10 2 Отговор
    КОИТО ПРИЕМЕ БЕЛЕГА НА ЗВЯРА ТОЙ И ЩЕ ДА ПИЕ ОТ ВИНОТО НА ГНЕВА ГОСПОДЕН !

    Коментиран от #99

  • 97 гледайте и

    6 0 Отговор
    четете в the bulgarian times поредицата за кабала и осбено втората поредица- 17 част!
  • 98 Незапознат

    4 0 Отговор
    "Факти публикува мнения...". О.К. А чие мнение е това? Не видях никъде посочено име. Някакво "рационално общество". Рационално като какво - "рацио", "рация" или "порцион"?

    Коментиран от #106

  • 99 Мдаа

    5 0 Отговор

    До коментар #96 от "OMEGA":

    Там е и другото,прочетох за нещо във ваксините името му бе луцифераза,ми сори не е моето...
  • 100 Кеша на Ковид

    10 2 Отговор
    Цитат от текста:
    "Вcякa вaкcинa прeминaвa прeз cлoжния и бeзмилocтeн прoцec нa изпитвaнe във възмoжнo нaй-виcoк eтичeн cтaндaрт нa мeдицинaтa, прeди дa бъдe oдoбрeнa. Тoзи прoцec ce извършвa пo eдин и cъщ нaчин, нeзaвиcимo дaли вaкcинaтa e нa нaй-бoгaтия чoвeк нa cвeтa, или нa cлучaйни изcлeдoвaтeли"
    ............

    Що тогава те карат да подписваш декларация.
    Щото е одобрена, или щото е в изпитание??????????!!!!???
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 стоян георгиев

    2 8 Отговор
    направо не е истина колко талибани имат познания по български език.после се чудим що сме шампиони по смъртност от коронавирус.то не са световни редове,то не са чипове ...европа и сащ масирано се ваксинрат щото са много глупави ,а тук умните искат да са като африканците.луда работа.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 1111

    1 0 Отговор

    До коментар #101 от "Купувам":

    Няма нужда от преинсталиране ве - поглени си настройките при заспиване на ютията - там има опция да изключва мрежата.
  • 105 Верно ли

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "ваксините":

    Не обществото е длъжно, а държавата, на която лицето освен всичко друго е плащало здравни осигуровки, и то според Конституцията на РБ! Т.пак!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Купувам

    2 0 Отговор
    Ваксина срещу Microsofski вируси че на ГЕЕЕЙЙЧЧО пари за лиценз само ако Пукна ще му дам
  • 108 Киро казана

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Професора":

    Питай Путин той първи я изкара на пазара.
  • 109 Брутру

    1 0 Отговор
    Следователно....по подразбиране,някой друг е излъгал!!!Кой е той/тя/то?! И каква е тази анонимка? Нещо....или съм препил снощи,или статията е с много дълбочинен смисъл...недостъпен за ранобудник.
  • 110 Що народ

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Затва":

    си отиде от тия домашни експерименталки ...
  • 111 реалист

    2 0 Отговор
    Няма нищо безплатно на този свят освен сиренцето в капана за мишки, но и за него тя плаща с живота си.
  • 112 Дааааа

    5 0 Отговор
    Щом ваксината е ок,защо карате хората да подписват декларации,че ако им стане нещо след нея-никой не носи отговорност,а самият човек-сам се е съгласил!?Такива декларации се подписват при хора ,които доброволно се подлагат на тестване на нови лекарства!К.пу-ти!
  • 113 ПКП

    0 0 Отговор
    НИЩО НЕ РАЗБРАХ !
  • 114 Тоест

    3 0 Отговор
    Тоест, на Били ваксата с 47% защита от ЗАРАЗЯВАНЕ е обявена за НЕефективна.

    А сегашните с 50% защита от ХОСПИТАЛИЗИРАНЕ са задължителни...?!
  • 115 какъв

    2 0 Отговор
    честен "човек"...
  • 116 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Ако вземате минималната работна заплата и живеете с нея след колко години можете да си купите собствено жилище от спестявания? Да се е загрижил някой да ви помага от правителството или ЕС? Сега как така някой се загрижи с ваксини да ви пази от вирус чието съществуване е доста спорно? С порно или без порно,как звучи само....... И пак да споделя,ако в това да се справя с бедността някой няма далавера,то каква ще е далаверата в създаване на ваксина,която да ви предпазва за този,който я създава и измисля,като вие сте здрави,след време няма да има болни и здравната система,която е финансова ще се очаква да фалира,а това до какво ще доведе? Ако ваксините предпазват от грип и лекуват лекарствата защо умират хората? Докторите нали ви изписват лекарства,слагат ви ваксини,а по цял свят хората си умират от години,технически има вече неща за които не са си и представяли хората и въпреки това все проблеми за липси,войни,кризи,пандемии и къде е тогава решението на всичко това бе хора? Светът се върти в един омагьосан кръг воден от психопати спазвайки закони,които ограничават съзнанието ви,всичко е ролева игра и всеки върти различни филми в неговото си въображение и се ядосва като вижда,че филмите не са като неговия и това дали не е причината за болестите и смъртността? Защото все се борим критикуваме и нвдоволстваме от другите,че са такива и не се променят и кой печели тази битка и в чии глави се води тя?
  • 117 Просветен илюминат

    4 0 Отговор

    До коментар #59 от "И да ти изясня":

    Изискванията лека полека накланят везните в посока,че ако искаш да ползваш благата на системата е нужно да си ваксиниран,а това не е ли друг тип форма на принудително задължително ваксиниране?
    Геноцида в Австралия какво е?
  • 118 Просветен илюминат

    4 0 Отговор

    До коментар #95 от "Какви":

    Няма вируси,няма мутации и това е лесно доказуемо.
    Различните характери се разболяват от различни болести според емоциите на всеки типаж и ако се сравняват емоционалните конфликти на хората довели до една и съща болест ще се разбере колко е вярно това,което казвам.
    Всеки може да направи един експеримент и сам да се убеди в това,а и като наследяваш характера си от близките си,и в рода има болни от една и съща болест наречена наследствена това какво показва?

    Коментиран от #120

  • 119 Гост 12

    3 0 Отговор
    Факти ,абсолютно сте прави!Ваксината минава всякакви тестове,но с най-голяма тежест са клиничните.Само че се правят години,а не месеци.Защото са еднакво важни както непосредствения резултат,така и късните последствия.Ще видим кой е прав след години!Не се радвайте предварително!
  • 120 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #118 от "Просветен илюминат":

    хахахахахаха,хохохохоххохохо!ти направо си класик бе илюминате.хахахахахаха,хохохохохохохо!