3 75076

Висок брой ваксинирани: ето къде в Европа заживяха свободно

 • ваксина-
 • локдаун-
 • коронавирус-
 • пандемия

Рецептата: доверие в правителството и свободни места в болниците

Висок брой ваксинирани: ето къде в Европа заживяха свободно - 1
Снимка: shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дания, Нидерландия и Швеция успешно се връщат към живота преди пандемията - маските и ограниченията отпадат. Как се оказва възможна тази стъпка?

В някои части от Европа хората вече живеят почти така, както преди пандемията. В Нидерландия например от 25-и септември напълно ваксинираните ще могат да ходят свободно на нощни заведения и на партита, без да им се налага да спазват социална дистанция. Но се въвежда изискването за ваксинационен паспорт.

От миналия петък в Дания вече няма никакви ограничителни мерки заради пандемията. Тя стана първата страна в ЕС, в която животът отново е такъв, какъвто бе преди пандемията. За посещение на концерт или фитнес студио вече не се изисква нито да носиш маска, нито да доказваш, че си ваксиниран. В края на август здравният министър на страната Магнус Хойнике обяви, че Ковид-19 вече не е "социално опасна болест". При това положение властите вече нямат право да налагат противопандемични мерки, като например затваряния, и да изискват представянето на ваксинационен паспорт.

Към тази група страни скоро ще се присъедини и Швеция: повечето ограничения, включително тези за събиранията - частни или обществени, както и препоръката да се работи от вкъщи, ще бъдат отменени до края на септември.

Пътуващите до тези страни обаче все още ще трябва да представят негативен резултат от тест за коронавирус или да спазват карантина след влизане в страната, ако не са напълно ваксинирани.

Нашествието на Делта мутацията не спира

Дания и Швеция имат сравнително висок дял ваксинирани срещу Ковид-19 - съответно над 80 и над 70 процента от възрастното население. В Нидерландия са ваксинирани малко над 60 на сто от хората, но се очаква процентът на ваксинираните да нарасне.

Разхлабването на мерките или тяхната отмяна в тези страни става на фона на разрастването на пандемията в много други държави в Европа и в света, основно заради нашествието на Делта мутацията на вируса.

Вирусът продължава да се шири в страните, в които ваксинирането върви по-бавно. България, където напълно имунизирани са по-малко от 20 на сто от хората, се връща към ограничителните мерки върху обществения живот и бизнеса. Броят на новите инфекции нараства, а властите са принудени да наложат отново рестрикции, засягащи ресторантите и нощните клубове, киносалоните и дори масовите прояви на открито. Въпреки ръста на инфекциите, в повечето балкански страни практически почти няма ограничения, а съществуващите не се спазват.

Но има и страни с висок процент на имунизираните, в които инфекциите нарастват. В Австрия, например, има много новозаразени, макар над 60 на сто от възрастното население на страната да е ваксинирано. Поради това властите решиха да съкратят срока на валидност на тестовете за коронавирус, които остават задължително условие за участие в обществения живот. Норвегия също е ваксинирала около 70 на сто от населението си, но изживява нова вълна на разпространение на инфекцията.

Рецептата: доверие в правителството и свободни места в болниците

В края на май датското правителство представи ваксинационния паспорт под формата на мобилно приложение или разпечатан QR-код. Опитът за въвеждането на подобна практика в други страни обаче се натъкна на силна обществена съпротива - например във Франция, Италия и Гърция. В тези държави доверието във властите и в правителството традиционно не е много високо, за разлика от Швеция, Нидерландия или Дания.

Друг фактор, който прави възможна отмяната на мерките в Дания, Швеция и Нидерландия, са свободните капацитети в болниците в тези страни. Властите не изключват опасността от възникване на нови огнища на заразата, но са решени да държат вируса под контрол, за да не оказва натиск върху здравните им системи. Тяхната стратегия за последната битка срещу Ковид се базира на балансирания подход: от една страна се залага на рестрикциите и защитните мерки, от друга се дава възможност на хората да живеят така, както преди пандемията. Високият дял на ваксинираните дава възможност да се предотвратят най-тежките случаи на заболяването, като същевременно тежестта на рестрикциите спада.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 33 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Sieg

  39 5 Отговор
  В Швеция са ваксинирани има няма 60%!

  Коментиран от #7, #36

 • 2 123

  78 8 Отговор
  Дойче пропаганда за идиoти.
 • 3 А стига бе

  55 7 Отговор
  ПропаГанда
 • 4 И всеки

  55 3 Отговор
  ваксиниран може да се зарази и съответно да сее вируса ?!

  Коментиран от #42

 • 5 прозорлив

  62 8 Отговор
  на такава "свобода" се радват само овцете!/най-вече ваксинираните/
 • 6 Сър Стенли Ройс

  15 3 Отговор
  Лелеее на тази поза на тая директно и прави тризнаци.

 • 7 Eskistuna

  7 22 Отговор

  До коментар #1 от "Sieg":

  В Швеция ваксинираните над 12 години са 80 процента.

  Коментиран от #12

 • 8 Изаура

  19 1 Отговор
  Живечт щастливо, също като истински,
 • 9 !!!!

  51 7 Отговор
  Това ли е новото нормално? Който се боцка с отровата ще е свободен.
 • 10 яя дуду

  37 3 Отговор
  Да позачакаме малко, а? После, след зимата ще гледаме резултатите.
 • 11 Нов Световен Ред New World Order

  54 4 Отговор
  И ние без да сме ваксинирани можем да живеем така. Просто ни изнасилвате да ни налагате измама.
 • 12 Sieg

  14 7 Отговор

  До коментар #7 от "Eskistuna":

  Напълно ваксинирани 61%! То си пише! Статистика!

  Коментиран от #32, #33

 • 13 Майна

  43 6 Отговор
  Тези с робска психика и страхливите, бяха инжектирани...НА ГЛОБАЛИСТИТЕ ИМ ТРЯБВАМЕ ДРУГИТЕ, ТЕЗИ, КОИТО ИМАМЕ ДОСТОЙНСТВО И СМЕЛОСТТА ДА ЗАЩИТИМ ЖИВОТА...ЩЕ ВИДИМ!

  Коментиран от #19

 • 14 да ама

  41 1 Отговор
  те в Швеция не са спирали да си живеят нормално...

  Коментиран от #34

 • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 16 Мислещ

  40 3 Отговор
  В никоя от тези страни заболяваемостта и смъртността не е била по-висока предния септември. Даже напротив, датчаните имат осезаемо увеличение в случаите, обаче вдигнаха отграниченията по същата причина, поради която ги има навсякъде другаде - политика. Точно за да може долнопробни манипулатори като зелето да ги дават за пример как били свободни, защото преборили вируса с ваксане.

  Коментиран от #37

 • 17 АНТИВАКСЪРИТЕ В ШОК

  5 32 Отговор
  Разказаха ни играта
 • 18 АНТИВАКСЪРИТЕ В ШОК

  4 34 Отговор
  Ква я мислехме, ква стана

  Коментиран от #20, #25

 • 19 Така е

  22 2 Отговор

  До коментар #13 от "Майна":

  Всички сме във списъците вече.скоро ще отворят концлагерите.
 • 20 Sieg

  39 3 Отговор

  До коментар #18 от "АНТИВАКСЪРИТЕ В ШОК":

  Кажи го на тези НЕваксинирани, които не се боцнаха и са си живи и здрави и ги боли онова. Ще изкарат и 20 вълни без боцкане, защото не вярват в глупости.
 • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 22 Лъжете

  36 3 Отговор
  Нищо не е свободно Серификати, проверки, кое е свободно?
 • 23 свобода

  26 2 Отговор
  Само в болните глави на робите.
 • 24 Така е

  10 1 Отговор
  В Австрия броят на положителните тестове нараства. Около 2000....от направени 200-300 ХИЛЯДИ тестове дневно. 😆
 • 25 Мислещ

  17 0 Отговор

  До коментар #18 от "АНТИВАКСЪРИТЕ В ШОК":

  За който наистина е мислил, си става точно според предвижданията. И паспортите (Дето също бяха "конспирации"), и всичко останало.
 • 26 Яко ни лъжат

  20 2 Отговор
  Подобни страни с голям % ваксинация ( ги натискат да) манипулират. Ще дам пример: В Изрaeл към 1 юли минaлaтa 2020 г. ca рeгиcтрирaли 26 021 cлучaя, 321 ca пoчинaли, към 11 aвгуcт ca рeгиcтрирaли 86 147 cлучaя, a cмъртнитe cлучaи – 622. Oбщo зa пeриoдa oт 1 юли дo 11 aвгуcт нa 2020 г. в Изрaeл ce рaзбoляхa 60 126 души, пoчинaхa – 301 изрaeлци. И ceгa, нa 11 aвгуcт 2021 г., имa 910 569 cлучaя, cмъртнитe cлучaи – 6571, въпрeки фaктa, чe нa 1 юли e имaлo 841 899 cлучaя, a cмъртнитe cлучaи – 6 430, oбщo зa пeриoдa oт 1 юли дo 11 aвгуcт, 2021 г. 68 670 ce рaзбoляхa, пoчинaхa – 141 души. Яcнo e, чe умнитe eврeи ca прecтaнaли дa припиcвaт вcички cмъртни cлучaи нa кoрoнaвируca, тaкa чe брoят нa тeхнитe cмъртни cлучaи нaмaлявa, нo ocтaвa въпрocът – зaщo ca нaпрaвили вaкcинaция, aкo cлeд вaкcинaциятa чecтoтaтa нa нacтинки c пoлoжитeлeн PСR тecт зa кoрoнaвируc cтaнa дoри пo -гoлямa, oткoлкoтo бeз вaкcинaция?

  Коментиран от #28

 • 27 Медиите на Гьобелс

  24 1 Отговор
  Продължават да пишат безсмислици и лъжи непрестанно, с което показват нагледно че считат хората за стадо маймуни върху които маймуни смятат да експериментират с всякакъв вид лекарствени препарати и генен инженеринг!......
 • 28 Мислещ

  18 1 Отговор

  До коментар #26 от "Яко ни лъжат":

  То в моментра и смъртните случаи са си им повече спрямо тези за миналия септември. Разбира се, пак са много по-малко от нашите, защото наистина там сигурно не пишат починалите от каквото и да е с положителна проба за ковид - жертви на ковид.
 • 29 Вслушай се човеко

  25 0 Отговор
  Свобода ?! Свободни хора ?! Що за глупости , свобода не е имало , сега можем да се преборим за свободата си ако поне един се вслушаме във вътрешния глас ,поне да не се ваксинираме. Трябва да останем повече човеци , защото е пълно с празни хора!
 • 30 НКВД

  17 1 Отговор
  Пропаганда
 • 31 Грульо

  11 0 Отговор
  Значи само за малко временно олабване без социална дистанция в заведения, но не пише дали махат маските. :D
 • 32 60% от цялото население ли?

  5 1 Отговор

  До коментар #12 от "Sieg":

  Защото ако махнеш броя на децата, броят на населението, което е подложено на ваксинация, спада. А оттам е напълно възможно да са 80% от населението над 12 години.
 • 33 гост

  2 1 Отговор

  До коментар #12 от "Sieg":

  Е и ? В сравнение с България с нейните 20 -ина процента, има малко разлика нали?

  Коментиран от #40

 • 34 И въпреки това

  2 1 Отговор

  До коментар #14 от "да ама":

  са решили да се боцнат?!
 • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 36 Алфа Вълкът

  4 2 Отговор

  До коментар #1 от "Sieg":

  В Швеция напълно ваксинирани с 2 дози са 65,2% от населението!

  Коментиран от #39

 • 37 Я пак, я пак

  9 1 Отговор

  До коментар #16 от "Мислещ":

  Погледни заболеваемостта и смъртността в Дания за декември. След идния декември можем да направим по-конкретна съпоставка. Заболеваемостта очаквам да се покачи пак дотогава. Интересно е обаче как ще стои въпросът със смъртността.

  Коментиран от #41

 • 38 Свободна медия

  5 5 Отговор
  каквато е вмирисаното зеле, от свободна страна, каквато е германската територия, не може да пише лъжи и да сее пропаганда! Статията с голяма сигурност, поне така се предполага, е фейк, създаден и разпространяван от Русия, а от доверен източник ни съобщиха, че е писана и под личното ръководство на Путин. САНКЦИИ! ВЕДНАГА!
 • 39 Изпускаш нещо

  6 2 Отговор

  До коментар #36 от "Алфа Вълкът":

  Напълно ваксинирани може да значи и с една доза на Янссен.

  Коментиран от #46

 • 40 Mhm

  7 1 Отговор

  До коментар #33 от "гост":

  Страх ме е да си помисля, колко от нашите 20% са фалшиви... Знаем при Ганьо как става.
 • 41 Мислещ

  6 1 Отговор

  До коментар #37 от "Я пак, я пак":

  Сега сме септември. Сериозно ли искаш да сравняваме един пик с произволно избран месец, че да ти пасне на опорката? Ами ако така ще сравняваме, тогава защо израелците вече не само надминават случаите от декември, а и въобще бият рекордите?

  Коментиран от #43, #47

 • 42 Гост

  4 5 Отговор

  До коментар #4 от "И всеки":

  Никой не твърди обратното! Обаче повече ваксинирани по-малко в болница. Това се казва в статията за скандинавските държави. Именно заради това премахват ограниченията. Дали нещята обаче така ще се задържат при тях до края на годината ще се разбере.

  Коментиран от #44

 • 43 Ами ти

  3 1 Отговор

  До коментар #41 от "Мислещ":

  избра произволно септември, аз пък дадох за сравнение пиковия декември. Как мислиш, безсмислено ли е да се сравняват месеците, които са били пикови (с най висок брой новозаразени или починали) за дадена страна? Ако пък държиш да не е декември, съпостави смъртността през април-май.

  Коментиран от #45

 • 44 Мислещ

  5 0 Отговор

  До коментар #42 от "Гост":

  По-малко в болница спрямо кога? Да не би пак с декември да се правят сравнения/стъкмистика? Защото смъртността (За заболяваемостта пък да не говорим. А оваксани едва ли се тестват масово, освен ако наистина не са болни) обикновено е или същата, или даже по-голяма спрямо същия период за миналата година (Преди ваксането).

  Коментиран от #54

 • 45 Мислещ

  3 1 Отговор

  До коментар #43 от "Ами ти":

  Ти сам каза, че декември не е дошъл и тепърва ще можем да сравняваме, как да сравнявам за декември? Сравнявам един и същи месец, сега - с много оваксани, и предната година - с 0 оваксани. Всичко друго е стъкмистика.

  Коментиран от #49, #51

 • 46 Алфа Вълкът

  2 0 Отговор

  До коментар #39 от "Изпускаш нещо":

  Така пише, пък дали Янсен въобще се прилага в Швеция е друга тема, общо са поставили 13,5млн дози!

  Коментиран от #48

 • 47 Какво не ти хареса

  6 1 Отговор

  До коментар #41 от "Мислещ":

  в статистиката на датчаните, които сам посочи като пример, та прескачаш на Израел. Опорката ти с датчаните май не се оказа убедителна и за теб самия? Израел са друга бира. При тях определено е интересно да се следи какво се случва. Само не забравяй, че Израел бяха с много строги мерки миналата година. Забранени бяха струпванията на много хора на едно място, а имат немалко празници и поводи да се събират по много при липсващи ограничения. Прибави към това и подлъгваща та сигурност, която им дават ваксините - резултатът е налице.
 • 48 По едно време май са

  1 1 Отговор

  До коментар #46 от "Алфа Вълкът":

  паузирали с Янссен, но имат ваксиниранинс него. В момента не зная, дали я ползват още. Във всеки случай признават сертификати на пътуващи, ваксинирани с Янссен. При Янссен има една малка особеност - водиш се за "напълно ваксиниран" чак 14 дни след боцването. При двудозовите май е още в деня на второто боцване.
 • 49 Ами изчакай декември,

  3 0 Отговор

  До коментар #45 от "Мислещ":

  пък тогава давай датчаните за пример. Летните месеци и началото на есента са подлъгващи за изводи. Хората са повече навън. Гледай зимата, когато хората са повече в затворени помещения.

  Коментиран от #53

 • 50 Яница

  10 1 Отговор
  Ковида донесе множество психически проблеми, увеличи се стреса и претоварването на нервната система!!! Оттам хората, които са под постоянно напрежение имат сърдечносъдови проблеми, эавършващи с тежки инсулти и инфаркти!!! Това е аспект на медицината, които неэаслужено е подценяван!!! А и апропо, парите си текат а болните умират - ВАКСИНИТЕ НЕ РАБОТЯТ!!!

  Коментиран от #68

 • 51 Пък да не говорим,

  5 0 Отговор

  До коментар #45 от "Мислещ":

  че датчаните по начало имаха малко смъртни преди ваксинацията на фона на други държави.

  Коментиран от #52, #56

 • 52 Пък...

  1 0 Отговор

  До коментар #51 от "Пък да не говорим,":

  ...малко смъртни случаи....
 • 53 Мислещ

  2 3 Отговор

  До коментар #49 от "Ами изчакай декември,":

  Е именно, де, летните месеци заболяваемостта е по-ниска, а ти искаш да сравнявам септември с декември. Освен това въпреки че е по-ниска, пак е по-висока спрямо миналата година без ваксането. Ако това не е достатъчно показателно, не знам какво още ви трябва.

  Коментиран от #55, #57

 • 54 Погледни за Австрия

  2 0 Отговор

  До коментар #44 от "Мислещ":

  Имат 2000 нови случаи, а правят по 200-300 хиляди теста дневно (PCR и антигенни, взети заедно). Имат и дни с по над 380 хиляди теста дневно и пак около 1700-2000 положителни на ден.
 • 55 Не искам да

  0 0 Отговор

  До коментар #53 от "Мислещ":

  сравняваш септември с декември, а да изчакаш идния декември и да сравняваш декември с декември. Ако искаш нещо, което е вече в миналото, сравни април-май миналата година с април-май тази година.

  Коментиран от #58

 • 56 Мислещ

  2 1 Отговор

  До коментар #51 от "Пък да не говорим,":

  Именно, смъртните случаи винаги са били малко, така че това също не е аргумент в полза на ваксането, особено като имаме предвид, че колкото и да са малко, все пак има някакво минимално увеличение (При 1-2-5 смъртни случая на ден наистина е незначително, но при други силно оваксани държави увеличението е повече. А намаление не се забелязва при никоя или почти никоя от яко оваксаните държави. Не и спрямо същия период през миналата година).

  Коментиран от #60

 • 57 Миналата година

  1 1 Отговор

  До коментар #53 от "Мислещ":

  е имало пик на смъртността през април-май. Тази година - няма.
 • 58 Мислещ

  1 1 Отговор

  До коментар #55 от "Не искам да":

  Е април и май нямаше достатъчно оваксани, така че каквото и да показват графиките, пак няма как да служи за доказателство, че "ваксините" вършат работа (Поне не и в положителен аспект).

  Коментиран от #61, #63

 • 59 Bai...

  3 0 Отговор
  Е ми, в държави с преобладаващи протестантски религии е нещо нормално! Прави се това, което каже пастора на неделната служба! Като ходжата в джамията! Кретени!
 • 60 Никой

  2 1 Отговор

  До коментар #56 от "Мислещ":

  не ти говори за аргументи в полза на ваксането. Сравняваме периоди преди с периоди след началото на ваксането, за да видим какво получаваме. Предлагам ти да изчакаш декември, за да видим тогава какво ще имаме като данни. Мисля, че е абсолютно разумно - нито ти, нито аз знаем какво ще се случи, дали ще е по-добре или по-зле от миналата година, така че не може да става въпрос за избиране на конкретни месеци, които да пасват на единия или на другия.
 • 61 Ами именно

  3 1 Отговор

  До коментар #58 от "Мислещ":

  Изчакай декември, какво толкова си се запънал?
 • 62 Пеци

  1 13 Отговор
  Българоте като не много тъпа нация ме изумяват от количеството антиваксъри сред редиците им. Спокойно, балъци. Вие с вашия мързел, подозрение и страх пак нямабда настигнете нациите които изпълняват и са пред вас. Нищо чудно че сте на 6то място по загинали от ковид на глава на населението в СВЕТОВЕН мащаб.
 • 63 А след декември

  2 0 Отговор

  До коментар #58 от "Мислещ":

  вероятно ще има още повече оваксани от сега, та дори изводите ще са малко по-конкретни.
 • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 65 питащ

  2 0 Отговор
  Каква е тая снимка? Това ли е новото нормално на ваксинираните? Да го правят по улиците.
 • 66 бай онзи

  7 1 Отговор
  БЛОКИРАНЕ НА ЦЯЛАТА СТРАНА И ОТКАЗ ДА СЕ СПАЗВАТ МЕРКИТЕ И ВСИЧКО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ.ИМА ВАКСИ КОЙ ИСКА ДА СЕ БОДЕ .
 • 67 Механик

  7 0 Отговор
  Някой пита ли се защо именно милиардерите и техният рупор- дойчевеле, толкова много са се загрижили за нашето здраве?

  Коментиран от #69

 • 68 В този

  0 1 Отговор

  До коментар #50 от "Яница":

  аспект на медицината, които неэаслужено е подценяван - ВAКCИНИТE НE НАМАЛЯВАТ ЛИ ПСИХИЧНОТО НАПРЕЖЕНИЕ? Ваксинираш се и се успокояваш, че си направил нещо срещу лошия Ковид ... а както се вижда, ние неваксинираните тук хич не сме спокойни ...

 • 69 Тъй ми

  0 0 Отговор

  До коментар #67 от "Механик":

  се едно доктор да се загрижи за твоята кола.
 • 70 Матей

  7 0 Отговор
  ДВ продължава да сее хистерия.Ковид особено опасна инфекция ли е ,та се налагат такива специални и драконовски мерки,не!?Тогава?Какви са тия тинтири-минтири,здравни книжки и пропуски?В това блато лесно се влиза,но трудно се излиза,защо си усложняват живота и разпространяват заблудата ,че ваксините за ковид са железни.Нищо подобно,това е изключително скъпо струваща илюзия.
 • 71 Просветен илюминат

  5 0 Отговор
  Ако вземате минималната работна заплата и живеете с нея след колко години можете да си купите собствено жилище от спестявания? Да се е загрижил някой да ви помага от правителството или ЕС? Сега как така някой се загрижи с ваксини да ви пази от вирус чието съществуване е доста спорно? С порно или без порно,как звучи само....... И пак да споделя,ако в това да се справя с бедността някой няма далавера,то каква ще е далаверата в създаване на ваксина,която да ви предпазва за този,който я създава и измисля,като вие сте здрави,след време няма да има болни и здравната система,която е финансова ще се очаква да фалира,а това до какво ще доведе? Ако ваксините предпазват от грип и лекуват лекарствата защо умират хората? Докторите нали ви изписват лекарства,слагат ви ваксини,а по цял свят хората си умират от години,технически има вече неща за които не са си и представяли хората и въпреки това все проблеми за липси,войни,кризи,пандемии и къде е тогава решението на всичко това бе хора? Светът се върти в един омагьосан кръг воден от психопати спазвайки закони,които ограничават съзнанието ви,всичко е ролева игра и всеки върти различни филми в неговото си въображение и се ядосва като вижда,че филмите не са като неговия и това дали не е причината за болестите и смъртността? Защото все се борим критикуваме и недоволстваме от другите,че са такива и не се променят и кой печели тази битка и в чии глави се води тя?

  Коментиран от #72, #74

 • 72 Баба Гицка

  2 0 Отговор

  До коментар #71 от "Просветен илюминат":

  Минавам оня ден през пазаря и доматаджията ми вика: - Бабо Гицке, имам хубави домати. Искаш ли да си купиш? Щот аз друг път си купувам, ама нъл са научих от вазе, тоз пък му го рекнах на тоя мискинин право в очите: - Бе нехрани-майко, що cи сe зaгрижил за мене с пoрнo или бeз пoрнo, кaк звучи caмo......?!?

  Коментиран от #73

 • 73 Просветен илюминат

  0 0 Отговор

  До коментар #72 от "Баба Гицка":

  Оня ден минаваш за домати днес ме коментираш......
 • 74 стоян георгиев

  0 3 Отговор

  До коментар #71 от "Просветен илюминат":

  хахахахахха,хохохохохохохохо!и в твоя тип лечебни заведения ли има интернет?????!!!!как се развива света еи!дания ,норвегия,швеция прости българите тарикати.както обикновенно.ти пък направо си кореспондираш директно със Създателя,няма как де те излъжат разни професори по медицина или подобни....само дето няма как някои да те вземе на работа щото все още не търсят началници на водопади ,но като те пуснат от болницата може и тва да стане.виж света как бързо се развива!хахахахахахаа
 • 75 МошеNick

  1 0 Отговор
  Свободата на Ериксен я гледахме на живо, не се нуждае от реклама. Разликата между Георги Коритаров (и мои роднини) беше, че до него имаше медицинска апаратура и го възкресиха от ваксинираните. Подобна свобода гледахме и в Израел, някъде седмица се радваха на нея, след това ги надупиха десет пъти по-здраво и май на всеки възрастен ще поставят абокат за преливания на абонаментен план или с предплатени карти.
 • 76 мдам

  0 0 Отговор
  Caмo, дa дoутoчня - в Изрaeл нaceлeниe 9,5 мил. Вaкcинирaни oкoлo 7 мил. - двe дoзи. Нa днeшнa дaтa - нaд 3 мил. c трeтa дoзa. Вcичкo e oтвoрeнo и рaбoти, мacки ce cлaгaт caмo в зaтвoрeни пoмeщeния. oт 100к тecтвaни нa дeн имa oкoлo 5-7к cъc cимптoми, 500-600 бoлни, 50-70 тeжкo бoлни, 2-5 пoчинaли, oт нaчaлoтo нa пaндeмиятa пoчинaли oбщo oкoлo 7000.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.