Last news in Fakti

21 Септември, 2021 10:21 10 488 119

Марая Цветкова за ФАКТИ: Българите не са готови да възприемат за “бащици“ толкова тясно свързани със САЩ хора

  • марая цветкова-
  • продължаваме промяната-
  • кирил петков-
  • асен василев-
  • 47-мо народно събрание-
  • избори

"Завръщането на джипкокрацията става все по-възможно и добре, че бе разпуснато 46-то НС, за да не стане неизбежно", смята политологът

Марая Цветкова за ФАКТИ: Българите не са готови да възприемат за “бащици“ толкова тясно свързани със САЩ хора - 1
Марая Цветкова; Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"В България всичко е възможно. Все пак си мисля, че българите не са готови да възприемат за “бащици“ толкова тясно свързани със САЩ хора".

Това каза в интервю за ФАКТИ политологът Марая Цветков. Повод за думите ѝ беше евентуалният успех на проекта на Кирил Петков и Асен Василев на парламентарните избори на 14 ноември.

Цветкова смята още, че "Продължаваме промяната" ще вземе най-много от електората на "Има такъв народ" и че в 47-мото Народно събрание "Демократична България" ще има в лицето на "Продължаваме промяната" евентуален коалиционен партньор, от когото да не се срамуват.

Въпреки това тя е скептична, че редовно правителство ще се състави и след изборите на 14 ноември. "Ако центровете на задкулисието се разберат, ще имаме правителство, ако не - няма", посочи тя.

Целия разговор четете в следващите редове:

- Г-це Цветкова, Кирил Петков и Асен Василев обявиха проекта си - смятате ли, че те ще намерят място в 47-мото Народно събрание?

- Ще намерят място, но не съм сигурна с какъв резултат. Те нямат организационен партиен опит, но пък видяхме, че ИТН стана първа и без кампания. В България всичко е възможно. Все пак си мисля, че българите не са готови да възприемат за “бащици“ толкова тясно свързани със САЩ хора. Не очаквам “уау“ ефект.

- Според Вас добре ли представиха “Продължаваме промяната”?

- Не. Всяка студентска организация би се справила по-добре с организацията на едно такова събитие. Нямам предвид само техническата, а и програмната част.

- Дали мандатоносителят, който избраха може да се окаже решаващ за успеха им?

- Със сигурност ще окаже влияние. Спомняте си случая с партията на Васил Божков, който беше аналогичен. “Българско лято“ имаше немалки шансове да прескочи трапа от 4%, но партията мандатоносител оказа влияние. Петков и Василев сега се стремят към коалиция, за да могат да използват “Продължаваме промяната“ и да избегнат атаките по линия на ракетата носител.

- Стана ясно, че ПП ще се явят с регистрациите на "Волт" и "Средна европейска класа" - какво мислите за това?

- Със сигурност партиите “Волт” и “Средна европейска класа” не отговарят на харвардските претенции, но пък са едни от малкото, които предоставят партиите си на тепсия.

- Смятате ли, че част от електората на "Демократична България" ще премине към проекта на Петков и Василев?

- За разлика от повечето колеги, аз си мисля, че най-много електорат ще бъде взет от ИТН. От ДБ ще се прелеят хората, които са гласували за коалицията на почти случаен принцип. Като цяло твърдият електорат на ДБ вече си има една партия с “Няма ляво, няма дясно“ и не виждам защо да криви към формацията на двамата екс министри.

ДБ ще мобилизира твърдото си ядро, просто формацията на Кирил Петков и Асен Василев ще им попречи да надскачат тавана си. От друга страна, хората от ДБ не са толкова притеснени, защото в следващото НС ще имат най-сетне евентуален коалиционен партньор, от когото коалицията да не се срамува.

- Немалко хора говорят за предстоящото завръщане на модела "Джипка" - възможно ли е това?

- Завръщането на джипкокрацията става все по-възможно и добре, че бе разпуснато 46-то НС, за да не стане неизбежно. И ако преди година и нещо моделът “Джипка” го приписваха на абстрактната всенародна глупост, то видяхме, че в НС тя намери практическо измерение.

- Резултатите от изборите на 14 ноември ще доведат ли до съставяне на редовно правителство?

- Продължавам да съм скептична. Ако центровете на задкулисието се разберат, ще имаме правителство, ако не - няма.

- Президентските избори също ще се проведат на 14 ноември - притеснително ли е, че партиите още не са издигнали свои кандидати?

- Очевидно, всички партии работят за победата на Румен Радев. Онези, които се пишат десни ще платят за тази си глупост.

- Споменавайки президентската тема, докато всички дискутират дали вървим към република, на Вас политически уместно ли Ви се струва президентът да има право на законодателна инициатива?

- Абсурд. В България никак не е добре да има единен център на властта. Това го видяхме в последните 10 години. Не виждам смисъл този център да се измести непокътнат в президентската институция. Никога не забравяйте, че ако се стигне до формализиране на президентската република, тя ще е подобна на руската, а не на френската.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сила

    78 17 Отговор
    ПОЛИТОЛОГ.....айде стига бе
  • 3 Пич

    66 51 Отговор
    Българите си чакат бащицата 30 години... Сега се радват на гелосани бащици... Гледайте цирка , като почнат тези двамата , да се разправят кой да е министър председател....

    Коментиран от #99, #115

  • 4 Последния Софиянец

    102 37 Отговор
    Кирчо и младежите около него ги възприемаме като синове и дъщери,а не като бащицата от Банкя.Който търси бащица да ходи в Банкя да прави Дудуци
  • 5 Съдията Дред

    74 51 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Мислиш ли, че всички избиратели са толкова глупави, да не видят, че зад Кирето не прозира, а направо се набива в очи, и то не толкова Козяк, колкото направо Сорос? Така Радев си осигури индулгенция за втори мандат, за Решетников ще се говори само във формата на обикновенно заяждане от злобари

    Коментиран от #10, #103

  • 6 Песимист

    75 8 Отговор
    Набедените политолози вичи станаха на брой повече от политиците
  • 7 Ай стига

    78 15 Отговор
    Какъв политолог е това, тая до вчера е била в детската градина сега интервюта дава.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Румен

    60 12 Отговор
    И тая врачка. Прави са такибаните че жените са до печката
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някой

    58 52 Отговор
    Този път момата е права!

    Няма как да се доверя на хора, живели и правили бизнес зад Атлантика. И в един момент захвърлят всичко и се появяват тук като месии.
    Помним какво направиха за България предходните месии - Симеон, Бойко, пък и Славчо...

    Коментиран от #18, #27

  • 12 Асен22

    30 49 Отговор
    Само ако станем Президентска Република имаме някакви шансове да се оправим,защото цялата власт има президента и ако има виновник той ще бъде.А сега във този вид на управление има ли виновни не .Те се смятат за невинни.Всеки прехвърля вината на другия.И така всеки си краде колкото си иска ненаказано.Политолози,философи.политици толкова много са учили,но напразно нямат никаква мъдрост и патриотизъм....

    Коментиран от #28, #71

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ти си лъжливо овчаче
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Behemoth

    26 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ама ти си голяма шафран тия .....да не си бивш член на ГЕРБ?

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 СЛОНА

    19 6 Отговор
    СТАВАШ ЗА СВИР КИИИИИ

    Коментиран от #22

  • 18 Gowo

    16 6 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Абе вие сте като хранени псета по порталите.Птехвърляте се да облайвате от човек на човек.Сега тука се струпайте да викате
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Две димящи дула

    37 20 Отговор
    И тази е мисирка, която се опитва да сложи етикет на новата формация като свързана със САЩ, за да отблъсне избиратели. Да, тя няма да предизвика " уау" ефект. Ефектът ще бъде "бау" !
  • 21 френска селска

    18 5 Отговор
    тя руската република всъщност си е азиатска империя, ама и във франция някои решения ми се струва че се взимат доста едноличностно и се налага обсъждането им по улиците с жандармерията, от което пък губи туризма който пък е над 10 проц за франция
  • 22 Gowo

    15 11 Отговор

    До коментар #17 от "СЛОНА":

    Безделници и калпивяци.Що не се опитате да намерите работа зад граница.Там не бихте изкарали и ден.

    Коментиран от #67

  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 25 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    КИРЧО
    АСЕНЧО
    лъжат като
    ЦАР СИМЕОН
    аи ти си лъжец
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Капацитет

    18 15 Отговор
    Марая Цветкова е родена на 2 май 1996 г. Живяла в Италия, а средното си образование завършва в Италианския лицей в София. Завършва политология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" с дипломна работа на тема "Емпирично изследване на законодателната инициатива на МС от 2009 до 2018 г." Завършва магистърската програма "Европейска интеграция и дипломация на Европейския съюз" отново в СУ.
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ХАХОТО сити да ме стгнеш

    Коментиран от #33

  • 27 Кую

    12 12 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Точно. Предатели завинаги. За мен не са достоен материал.

    Коментиран от #110

  • 28 ЛЪЖЕШ СЕ

    14 4 Отговор

    До коментар #12 от "Асен22":

    Формално дали е и президентска република, и монархия-
    няма значение!
    Всичко зависи от законите!
    А те не се приемат нито от президента, нито от монарха,
    а от парламента,
    нали?

    Коментиран от #74

  • 29 юпитата

    22 10 Отговор

    До коментар #14 от "ИСТИНАТА":

    на сакса също бяха млади и успешни, но те разкаляха терена дотолкова че една тиква да ни изглежда като спасение и да я уставим да зрее 10 години,без повече месии, без повече миленчо велчевци, тия като са големи експерти да се докажат като професионалисти няколко години, а тогава да влизат в шоуто за масите, от далеч ги виждам че са приказвачи на чужд сценарий

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Перо

    25 11 Отговор
    Защо девойката не си гледа куклите и парцалките,а слуша мама,да се занимава с неща,от които не разбира?
  • 32 Кирчо си го каза-в следващите 60 дни

    17 10 Отговор
    Ще се изливат пумии.
    Относно статията-Еми мутрата от СИК с кой не бе свързана?
  • 33 Стойко

    19 4 Отговор

    До коментар #26 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Софиянеца е с нисък умствен капацитет! Същия е като избирателите на Слави , които 1/3 от тях според социолозите се прехвърлят към тези новите уж "Харвардци"! Електората и на двете формации е от лица които не вземат бъдещето в свои ръце а чакат все някой да ги оправи!

    Коментиран от #45, #76

  • 34 ИСТИНАТА

    19 17 Отговор

    До коментар #24 от "бай курти 46 г.-Ерген- 22 г.ваш ЛИДЕР":

    Прав си!
    Тези са по-опасни и от чалгарите!
    Тези вече ще сложат край
    на 30г. комунистическа имитация на демокрация!
    В България на дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!

    Коментиран от #41

  • 35 ГРЕШИШ

    18 6 Отговор

    До коментар #29 от "юпитата":

    Прав си,
    но самият Сакса беше агент на КГБ.
    Ти да си чувал в световната история
    за цар премиер?
    На всичкото отгоре управлява в коалиция с комунистите,
    нали?
  • 36 малката марая

    15 20 Отговор
    На всички комунета децата им се изучиха на Запад!!!!!!
    Дъщерята в Лондон, синът в Харвард!
    Така, че Марая, която става само за оная работа приказва приказки от 1001-нощ!
    Тия двамата "светци"са свързани с Радев, а Радев е свързан с Русия и Путин!!!!!! Не един път Радев е деклариал подкрепата си за Русия в контекста на санкции!
    Така, че Марая, не си за тая работа!

    Коментиран от #47

  • 37 Ахахаа

    15 16 Отговор
    А твоя бащица ти е дал чисто славянско име МАРАЯ. А кажи ми "българке" кои държави, които са със САЩ са зле икономически, социално, демографски и стопански (земеделски) ? АМА ДАВАЙТЕ ПРИМЕРИ БЕ ХОРА, стига голословия.
  • 38 123

    23 14 Отговор
    ПРАВА СТЕ , СВЪРЗАНИТЕ ХОРА СЪС САЩ СА МНОГО ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ . АКО ПЕТКОВ И ВАСИЛЕВ ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА НА САЩ , ТЕ ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ . БОГ ДА НИ ПАЗИ .

    Коментиран от #42

  • 39 Мармалад

    18 8 Отговор
    Всъщност не искам да ме управляват детската градина и старческия дом.Както и хора били само на запад и нищо не правили в България ,както и такива които са били само у нас и не познават света.Профилът е някъде по средата.Дървото трябва да има корен да не е фиданка младо силно разумно и най вече добронамерено не нарцис.Събраха много учени но не работили нищо реално и затова не вървят нещата.Теория и практика за да има резултат.Според мен протестър ските партии вече се изчерпват защото постигнаха целта и вече трябва да се формират или изчезват като много други.Във всички партии има разумни хора и в зависимост от това ще е резултатът.Задължително правителство с програма енергетика промишлено производство образование. Склададжийските истории от ланския сняг са работа на прокуратурата и съда а не на изпълнителната власт.Видяхме че докато се ревизираме че някой може би е крал цените станаха 3 пъти по високи .Предпочитам да има работа и пари сега а не да нямам ама някой си да е следствен и може би осъден.Господ ги съди праща им телеграми обикновенно при най ценното
  • 40 Търновец

    15 4 Отговор
    ПП заявиха че нямa да пипат данъчната система а плoския данък облагодетелствува мaфията и досега не е привлкъл много чужди фирми – в Унгаpия и без плoсък данък вече идвaт заводи на BMW и Rheinmetall с техните Lynx бронирани коли – дори Американци и Австралийци се интересуват.
  • 41 Стойко

    28 6 Отговор

    До коментар #34 от "ИСТИНАТА":

    Ти или иронизираш или си за психиатрично лечение! ИТН загубиха избирателите си предимно поради грандоманство , е има и малка вероятност заради зависимости! Не може още на 12 юли следобяд когато още бяха преброени 86% от протоколите и ГЕРБ водеше все още , от дивана в офиса на телевизията си да обявяваш правителство. Да обявяваш че ще пращаш космонавти българи с македонци ( дори македонския Заев скочи на ИТН затова), да обявяваш министерство на ромите , когато пред България има много по важни въпроси като подвеждането на съд на Борисов и махането на Гешев. Не може да обявяваш правителство с 65 депутати от общо 240 без преговори а само със заявлението " няма да подписваме споразумение, имате думата ни". Та 2017 г. Борисов имаше 95 депутата а ПФ 27 и помните 20 дни водеха преговори за коалиционно споразумение. И им даде на тия с 27 депутати 2-ма вицепремиери , министри на отбраната , околната среда , Емил Караниколов на икономиката. Областен управител на София. И си изкара мандата. А ИТН с 65 нямали да видят преговори. Обявяват правителство и казват" който иска да подкрепя" А и това говори че след като го обявиха 16 часа след изборите е съставено от някой още преди тях!

    Коментиран от #46

  • 42 Хаха хаха ха

    23 10 Отговор

    До коментар #38 от "123":

    Ние не оставихме тиквата да зрее 30г.,
    а комунистът Борисов фалшифицираше изборите!
    С мъртви души и фалшифицирани протоколи!
    Което се прекрати с машинното гласуване,
    нали?
  • 43 Политолог

    27 11 Отговор
    За да идват рибари чак от Канада, в гьола трЕбва да има много шарани.
  • 44 Курсант

    10 6 Отговор
    Марайче, омъжи се за мен. Ще ти готвя всеки ден по предварително одобрено от теб седмично меню.
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор

    До коментар #33 от "Стойко":

    БЛАГОДАРЯ ПРИЯТЕЛЮ

    СТОЙКО
    БАЙ КУРТИ май се е объркал
    АТИЛА е жив в блиц е ако не у
    ако не е фалшив атила
    провери и пиши х
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Черна котка

    25 8 Отговор

    До коментар #36 от "малката марая":

    Радев се е обучавал в американско военно училище в Америка ( източник уикипедия) ...нещо не ми се връзва твоята теория, че е човек на Путин.

    Коментиран от #75

  • 48 промяна

    17 10 Отговор
    В миналия парламент ИТН, ДБ и ИМВ /протестни партии/ имат 112 депутата. Ако всички отидат към ПП – пак са 112. Реалистично погледнато и споредт всички социологически агенции, нещата са по-лоши за тях, защото ГЕРБ качва подкрепа, а те губят. Загуба от 10 % поради по-ниска активност и загуба на 10 % от разочаровани, които няма да гласуват, това прави 90 депутата общо. Колкото и да се цепят, делят, обединяват, нови партии да правят, това е – общо 90 депутата. Евентуално правителство с БСП ще е нестабилно, ще обере всички негативи от кризата и до шест месеца ще са ударили дъното. Освен това, защо след като прецакаха Славчо по такъв мръснишки начин на два пъти да направи правителство, сега считат, че той е длъжен да ги подкрепи– ако има и грам себеуважение – няма да ги подкрепи. Така че, без ГЕРБ, ДПС и БСП правителство няма да има. И много ми е интересно тази красива женска калинка, където се кипри до Кирчо Канадеца и говори за промяна, какво лице на промяната е, като е била в кабинета на Бъчварова – министър на МВР при Бойко Борисов. Ако това ви е промяната – секретарките, чистачките, и ……… на министрите от ДПС, БСП и ГЕРБ да станат управляващи – мерси, не я приемам. В момента се води борба дали да запазим малките остатъци свобода или директно да минем на подчинение на Козяк - вие решавайте. Кирчо е представител на тези, дето се опитват да заменят българщината, християнството и нашите ценности с джендърство, ислямизация, ЛГТБ и почит към кучетата.

    Коментиран от #54, #56

  • 49 гост

    16 4 Отговор
    ако беше наистина политолог щеше да е наясно, че "джипкокрацията" си има официален термин - клептокрация
  • 50 Словянин

    13 16 Отговор
    Единственото спасение на Българско е заедно с Русия.
  • 51 Стоян Хлебаров

    7 13 Отговор
    На теб кой "бащица"ти слага думите от портфолиото ти? Защо да не възприемат САЩ,след като възприеха НАТО и ЕС,а не възприеха Русия и Евразия!? За такива новоизлюпени калинки от кохортата на Мутрата,нямат право да коментират...
  • 52 Българин

    5 3 Отговор

    До коментар #46 от "ИСТИНАТА":

    Ей приятел айде стига си цитирал Славчо....
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Да сменим

    5 11 Отговор

    До коментар #48 от "промяна":

    КК (Кирчо Канадеца) - с
    КК (Костадин Костадинов)?
  • 55 Jacques Yves Moineau

    9 4 Отговор
    А с джипкомисирщината кога ще се приключи?
  • 56 Псевдоним

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "промяна":

    Много точно!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Стойко

    16 1 Отговор

    До коментар #46 от "ИСТИНАТА":

    А що не водиха преговори с останалите 2 протестни формации и след като БСП заявиха че ще подкрепят без да имат представители в изпълнителната власт а обявиха състав без преговори и с имена които народа и другите партии чуват за 1-ви път. Е премиера Ники Василев единствено бе известен от имената които лансираха

    Коментиран от #116

  • 59 бастун

    9 0 Отговор

    До коментар #46 от "ИСТИНАТА":

    защото всяка група от тези 175 дърпаше чергата към себе си, както тези иди.оти от итн
  • 60 Механик

    16 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Никой не ви подкрепя с вашият Кирчо. А който ви подкрепя е предател на Родината и иска да сме роби на чужда държава.
    А на тебе ти казах, че си лумпенизиран ентусиаст. Сам си лаеш торбичката и не се усещаш, че като дойдат Кирчо и тоя-оня на власт, веднага ще ни натресат локдауни и маски. А ти и твоето кръчме ще има да чаката посетители.

    Коментиран от #61, #108

  • 61 Ти кого

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Механик":

    подкрепяш?

    Коментиран от #93

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Боряна Димитрова АЛФА рисърч

    9 1 Отговор
    Петков и Василев по думите й събират избиратели най-вече от ИТН. "Те бележат най-голям спад. ИТН спрямо изборите през юли губи избиратели и една част от тях отиват в новия проект на двамата доскорошни министри", каза тя.

    "Гласове ще съберат и от ДБ, защото се борят за сходен профил избиратели", подчерта социоложката. По думите й по-малък е отливът от ИБГНИ. "Тази партия е на ръба за влизането в парламента и е вероятно, ако този отлив в посока Петков продължи, формацията на Манолова да не влезе в парламента".
  • 64 МАЛКА КЪЩА В ПРЕРИЯТА

    8 0 Отговор
    Е ЧЕ МАКС И МОРИЦ СИ НАМЕРИХА ПРИЕМНО СЕМЕЙСТВО АМА ДА ВНИМАВАТ ЧЕ МАЩЕХАТА МАЯ ДЕБНЕ
  • 65 Ъхъъ

    16 5 Отговор
    Тази комсомолка защо не ходи да го бълбука някъде ???
    Явно са добре подплатени да повтарят едно и също как няма да успеят желаещите промяна и стстуквото пак ще го гледаме 4 години. Не сте познали господа това е краят на статуквото или краят на държавата, избирайте !!!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 СЛОНА

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Gowo":

    НЕ СИ ТИ ТОЗИ КОЙТО ЩЕ КАЗВА КАКВО ЩЕ ПРАВИ И КЪДЕ И КОГА И С КОЯ СЛОНА ЩЕ СИ ВИРИ ХОБОТА!!!...?
    ТАКИВА БЕЗДЕЛНИЦИ КАТО ТЕБ ОДАТ НА ЗАПАД КАТО БОЛНЕГЛЕДАЧКИ
  • 68 Българин

    8 14 Отговор
    Руските подлоги си мислят, че те като не могат без съвеЦки бащица, нормалникте хора търсещи цивилизацията са като тях и търсят западен бащица.В същото време докато те веят руски знамена под звуците на руска музика и носят дрехи с лика на Путин, Сталин и Ленин нормалните хора не веят американски знамена камо ли да носят дрехи с лика на Рейгън или Буш.
    Kleta majka balgariq

    Коментиран от #109

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 УТРЕ

    11 7 Отговор
    ,,ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" , ............................................ НА ЦЕНИТЕ , А НА ЗАПЛАТИТЕ ДРУГ ПЪТ !
  • 71 Българин

    9 13 Отговор

    До коментар #12 от "Асен22":

    Да ама ако направите Румбата управител на губернията той никога няма да е виновен за бедността и мизерията.Виновни ще са както винаги Бил Гейтс, Сорос, американците и т.н. но не и руския губернатор на България.
  • 72 ЛЪЖЦИ

    9 7 Отговор
    И ТИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ ЧАГЪРТАМЕ ЩОТО И ТЕ НЯМА ДА ИСКАТ ДА СИ ТРЪГНАТ С ДОБРО !

    Коментиран от #89

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 От законите

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "ЛЪЖЕШ СЕ":

    ... и от прилагането им.
  • 75 Нормален

    2 9 Отговор

    До коментар #47 от "Черна котка":

    И какво като Румбата се е обучавал в САЩ?На всички руски политици и богаташи децата им са в САЩ пък се надпреварват да плюят по САЩ.

    Коментиран от #81

  • 76 Предложение друго имаш ли?

    6 9 Отговор

    До коментар #33 от "Стойко":

    Много ми е интересно ти-интелигентния(та) какво друго по-добро можеш да предложиш? Хубавото на тази ситуация, е че оттук нататък всичко ще се следи под лупа. Щом единственото нещо, за което можаха да се хванат е канадското гражданство, то значи нещата не са толкова зле... Пък ти умния(та) гласувай за мутрата от Банкя или за БСП, които му осигуриха безпроблемно краднене в продължение на 15 години.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Да бе!

    5 1 Отговор
    Замълчи Цветкова!
  • 79 Случаен

    3 0 Отговор
    новия Райчев......поли....лог...
  • 80 Иван

    5 7 Отговор
    Марая е точна! Умна , млада компетентна и секси!
  • 81 Черна котка

    13 4 Отговор

    До коментар #75 от "Нормален":

    Ами ти представяш ли си американците да допуснат такова нещо? Ние сме тяхна колония. По-скоро умишлено беше пуснат слуха , че работи за руснаците , за да си мислим че имаме избор ахаха а. Американските еврей много обичат да "объркват" простолюдието гоята. Да създават илюзия за демокрация.

    Коментиран от #86, #87

  • 82 Nnnn

    4 2 Отговор
    За какво са ми хора,които се кланят на друга държава?
  • 83 ПЕТКО

    6 3 Отговор
    А коя беше Марая Цветкова??????

    Коментиран от #102

  • 84 никой

    9 0 Отговор
    КОлкото повече наближават изборите, толкова повече бълвоч се лее от всякъде.
  • 85 Киро канадеца

    3 5 Отговор
    ПП означава партията на президента.
  • 86 waffen ss

    1 4 Отговор

    До коментар #81 от "Черна котка":

    Аз съм истинският вафен сс, тук има един смешник, който ме имитира, но няма значка.
    Та виж сега! Жалко, много жалко, че сред неонацистите в България има толкова просовати момчета, като теб.
    За това са такива хора, като мен да ви наливаме акъл в тиквите!
    Тия шебеци са комунистически изчадия, нищо, че са учили в САЩ.

    Коментиран от #112

  • 87 waffen ss

    3 12 Отговор

    До коментар #81 от "Черна котка":

    Как разбра, че си американска колония, смехурко, като те управлява Ахемд Доган вече 30 години, като всички енергоизточници са на руснаците, имат МОНОПОЛ!
    Руснаците източиха КТБ, купиха българските фирми на килограм! Руснаците съзададоха Мултигруп, СИК, ВИС, ТИМ и т.н., заедно с нашето ДС и така съсипаха България!
    Не може да си нацист и да ближеш на Путин сладоледа!!!!

    Коментиран от #111

  • 88 waffen ss

    3 6 Отговор
    Иде зимата, идват сметките за тока, ФИНАНСИРАНЕ по програмите за компенсации НЯМА, защото се иска да се направят проекти, а вие гласувате за олигофрени!!!!!
    За това, вече е късно и тия мишоци ще бъдат изгонени с камъни, като предишните юпита!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 waffen ss

    4 12 Отговор
    Путин ли ще ни даде пари бе, руски мастии?
  • 91 waffen ss

    4 11 Отговор
    За който и да гласувате, пак ще ви го набие ДОГАН, вече 30 години е така, защото сте русофилистици, а там, където е газил руския ботуш трева не никне!
    Давам пример със С. Корея и Венецуела!
    На път сме да станем, като тях.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Механик

    11 1 Отговор

    До коментар #61 от "Ти кого":

    Аз не подкрепям никого, защот се убедих в правотата на Алековите думи, че всички са маскари.
    Разчитах на Радев и гласувах за него. След падането на Борисов и назначаването на служебен кабинет от знайни и незнайни въпитаници на Оксфорд, Мичиган, също и хора работили за световната банка, намкоя си банка, намкоя си фондация.... разни "почетни консули на офшорни държави и и прочее, аз вече не вярвам и на него.
    Значи гоним някакви мними "руски шпиони", но за това пък си назначаваме американски такива?
    Не видях никой "изчегъртан", никой подведен под отговорност от бившите самозабравили се. Не видях нищо да се прави, освен да се тръби как громим мафията, а в същност да заеме "мазни" места.

    Коментиран от #95

  • 94 Ето я истината

    5 3 Отговор
    "Ако центровете на задкулисието се разберат, ще имаме правителство, ако не - няма"
    Да ви е ясно защо в 46 НС нямаше правителство, Слави не участва в игрите ви ,продажници.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 оня

    1 2 Отговор
    герберасти, нека плюенето започне сега:))
  • 97 Ввв

    4 2 Отговор
    Каквато държавата,такива и политолозите и всичко друго.
  • 98 Марая Цветкова!! По добре Американски

    5 4 Отговор
    Възпитаници, образовани и интелигентни отколкото Мутри от СИК учили в Симеоново!! Бащиците на Борисов знаеме кои са!! ДС ченгета Мутри от СИК били Барети и Ченгета в спортния отдел на МВР, Немските Фондации иDW??? Тези Бащици докараха Борисов на Власт!! Те ти Харесват Марая??
  • 99 Киркор

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Не ти ли мина през мозъчето,че това е договорено ?
  • 100 джони

    1 2 Отговор
    Марая, Марая, с твойта п...., ще си поиграя.
  • 101 оок

    3 1 Отговор
    Нито интелект, нито ерудиция. Ама ръси мозък.
  • 102 А кой

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "ПЕТКО":

    беше ПЕТКО!?
  • 103 Да Изчегъртаме гербзавинаги

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Съдията Дред":

    Кви тролове идиоти ви избира тъпатаТиква, незнам
  • 104 псф

    0 1 Отговор
    Според кръгозора на познанията си за живота и света, хората могат да бъдат категоризирани на три групи: големи, средни и малки: Големите хора говорят за идеи, средните, за нещата от живота а малките хора, говорят за други хора, защото не са в състояние сами да подредят по важност, общите и личните приоритетите, за живота и света!
  • 105 РАДИО САНЯ

    3 2 Отговор
    Тая става само за едно, кой изобщо я бута и лансира, една милфка и нищо повече, поне е готина и може да те издуха, но за политика и дума да не става, пък се изкзва на всичкото отгоре.....айде аман от такива кифли тъпи и нагли, серящи насам натам в пространството.
  • 106 Баро

    2 0 Отговор
    Тая пък коя е
  • 107 Sion

    1 1 Отговор
    Изключително посредствен анализ.. Всъщност, коя е въпросната госпожа/ госпожица?! Има дадености , от които няма бягане..ДБ и Кирчовците споделят един и същ електорат и периферия.. Всъщност, в 23 и 24 МИР ще бъде решена дилемата..В областните и по- малките градове ДБ ги няма а шанаджиите от ПППП ще се сблъскат челно с ГЕРБ и ИТН и резултатите няма да са в тяхна полза.. Въобще, да се говори на ангро , без да се познават особеностите на електората води до много смешни изказвания и хвърляне на боб.. ГЕРБ ще са първи, ИТН втори, БСП трети..КК Шано ще финишира с 10-12% , а дабълите ще отидат за 8%...За Маите и Бабикяните вече има места в политическото гробище.
  • 108 Тиквата-в затвора

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Механик":

    Тикварски опорки не ми се четат измисли нещо по умно или по тъпо все едно...
  • 109 Да Изчегъртаме гербзавинаги

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Българин":

    Кви тролове идиоти ви избира тъпатаТиква, незнам
  • 110 ККК

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Кую":

    А ти кой беше бе, Факторе!? Кръстил се Кую, коментира важни теми, има се за капацитет, всички му се смеят.... Божееееее, слез си прибери вересиите!
  • 111 Черна котка

    3 1 Отговор

    До коментар #87 от "waffen ss":

    Как се разбира? Където има Нато , Вашингтон диктува. Логично е приятелю сс рудолф хес ! Нали банките на Германия са пак на едни и същи хора по време на идола ти чичко Хинки...и те спонсорират цялата работа...явноти не си чел. Пък за мен в женски род моля :)
  • 112 Черна котка

    1 2 Отговор

    До коментар #86 от "waffen ss":

    Абе мило, комунизмът , фашизмът и национал социализмът са въведени от едни и същи хора отгоре да видят как ще се развие икономиката в различните модели, да създадат също така предпоставки за противоречия , защото the war is business. Аз не се кланям на никакви идеи, не ме интересува да съм част от някаква идеология, така че спести си неонацизма за теб. Аз съм икономист.
  • 113 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    10% НИ ОБРАХА И "ЗАБОГАТЯХА " - ГЛАВНО ЧОВЕЧЕТА НА ДС !!! 90% МРАЗАТ ЗАПАДА И САЩ , ЧЕ ИМ ДОНЕСЕ УНИЩОЖАВАНЕТО НА ВСИЧКИ ИЗГРАДЕНО : ОБРАЗОВАНИЕ ;СПОРТ ; ЕНЕРГЕТИКА ;СОЦИАЛНА СИГУРНОСТ ; ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ; АПК И КООПЕРАТИИВИ ..ЖИВИ СЕЛА ................ И КАКВО ЛЕ ОЩЕ НЕ !!!!!!!!!!!!!!!!! УБИЙЦИТЕ НЕ СА ОТ ХАРТФОРД , А ОТ СТАНДФОРД - ЦРУ - ЛЮПИЛНЯТА - ЕВРЕЙСКА -СЕМИДСКА -ЦИОНСКА !!!!!!!!!!!
  • 114 Саладин

    1 0 Отговор
    Ставаш да играеш на кол! За политолог изчакай още 20 г.
  • 115 УЖАС

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Лявите и десните комунисти са ужасени!

    Свърши 30-годиштата играта на леви и десни!
    Свърши комунистическата имитация на демокрация!
    В България на дъното на ЕС!

    Партия ПП-"Промяната продължава"
    е партия на почтените!
    Тарторите на левите и десните клонинги на БКП
    са в потрес!

    "На вас и на мен ни се казва,
    че трябва да избираме между лявото и дясното.
    Но аз предполагам,
    че няма такова нещо като ляво или дясно.
    В политиката има само горе и долу.
    Нагоре-
    към отколешната мечта за индивидуално свобода,
    съчетана с ред и законност.
    Или надолу-
    към незначителността на отделния човек
    при тоталитаризма"

    Роналд Рейгън
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Матей

    3 1 Отговор
    За тия двамата навлеци не е важно с колко процента ще влязат,дори да имат 10,и това е достатъчно.Те се надяват към тях да се прилепят и други келе-пир-джии и лакомници и да сформират една солидна коалиция.А пък като барнат властта и минаваме на ръчно управление директно от чичо Сам.Ще вкарат Македония в ЕС,ЩЕ НИ ВКАРАТ в еврозоната,ще прокарат всякакви упадъчни проекти като зелена сделка и истанбулска конвенция,ще ни превърнат в бастион на нато срещу Русия.

    Коментиран от #118

  • 118 Хаха хаха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #117 от "Матей":

    Още дрънчат кремълски петолъчки в главата ти!
    Чуваш ли още залпът на Аврора?
  • 119 аз съм Веска

    1 0 Отговор
    АЗ СЪМ В ПОТРЕС . РАБОТЯТ ПРОТИВ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ . МИМИ ВИТКОВА КАЗА , ЧЕ СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ ОТМЕНИЛ ЗАКОН ЗА СЛЕДДИПЛОМНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МЕДИЦИТЕ .
    КАТО СА ТОЛКОВА ЛАРШ ,ЗАЩО НЕ ОТМЕНИХА И ДЪРЖАВНОТО ФИНАНСИРАНЕ НА УНИВЕРСИТЕТИТЕ .