Last news in Fakti

21 Септември, 2021 15:03 10 470 94

Проф. Михаил Константинов: Действията на Кирил Петков се наказват с 3 години затвор

  • професор михаил константинов-
  • машинно гласуване-
  • герб-
  • дпс-
  • кирил петков-
  • румен радев

Само ГЕРБ и ДПС са невинни за провала на предните два парламента, смята математикът

Проф. Михаил Константинов: Действията на Кирил Петков се наказват с 3 години затвор - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Проблеми с машинното гласуване ще има. Важно условие е процедурата да се изчисти и да започне обучение както на избирателните комисии, така и на самите избиратели Теоретично е възможно фалшифицирането на машинния вот. Имаше много сериозни обвинения за фалшификация на последните американски избори на 3 ноември миналата година. За да се повиши доверието в изборния процес и машинната обработка на резултатите, трябва или да се преброят всички контролни разписки, или да се направят достатъчно големи извадки, където да се сравни резултатът с преброените разписки, с този който е записала машината".

Това заявява в интервю пред "Труд" математикът проф. Михаил Константинов. Ето резюме от изложението му.

За машинното гласуване

"ЦИК още е длъжник на българското общество, защото резултатите от 1300 такива проверки с разписки от последните избори на 11 юли все още не са публикувани.

Тези компютърни разписки, които машината изплюва и после отиват в кутия за обувки, трябваше да се преброят. Не ми е известно резултатите от тази проверка да са публикувани. Апелирам ЦИК незабавно да публикува резултатите от проверката.

В град Брюксел също гласуват с машини. Това прави 1% от европейските избиратели, а сега процентите са 2, защото и България отиде в тази категория.

В момента 2% от населението на Европа гласува машинно, останалите 98% гласуват с хартия. Хората не са абсолютно сигурни какво се случва с гласа им и това беше един от мотивите на германския конституционен съд, който забрани машинното гласуване на територията на федералната република, защото избирателите не са убедени какво се случва с гласа им, а като не са убедени, те не вярват в изборния процес.

Избирателят не може да проследи какво се случва с гласа му. Нещо от машината влиза и нещо излиза. Никой не може да каже какво влиза и какво излиза, ако не направи някой много внимателна проверка. Хартията е налице. Вие попълвате едни хартии и комисията ги брои.

На това броене могат да присъстват всички - представители на партиите, експерти, граждани. Както се броят пари, през вас изваждат една пачка с бюлетини и казват тази бюлетина е за тази партия. Това се вижда от всички разбираемо.

Когато вие натиснете едни клавиши, машината обработва съответната информация и вие все пак не сте сигурни какво е това, което сте вкарали като информация, и какво е това, което машината изкарва.

Няма как да убедите хората без да извършите тази проверка, за която говоря - да се сравнят получените резултати с контролните разписки.

В България има някои дефекти на изборните технологии, които са поради лошо изпълнение на закона. Има случаи, при които са били инвалидизирани бюлетини или е имало инструкции за инвалидизиране на бюлетините.

Има и много недействителни гласове, особено на местни избори, когато има гласуване за съветници. Да кажем, че машините преодоляват това.

Обаче помислете какво се случва, когато на последните избори 600 хиляди българи не гласуваха в сравнение с тези през април.

Бяха 3 милиона и 300 хиляди на 4 април, станаха 2 милиона и 700 хиляди на 11 юли. Защо тези 600 хиляди души не гласуваха?

Част от тях не го направиха, защото се уплашиха от машините и това е факт. Това също е лишаване на хората от право на глас.

Ако човек се уплаши от тази технология и не си упражни правото на глас, му се отнема правото на глас. Това е политическо престъпление спрямо избирателните права на гражданите.

Ако някой отива да гласува, и го спрете, и го затворите в една стая, и не го пуснете да отиде да гласува, това е политическо престъпление и ще бъдете осъдени на затвор, защото сте лишили този гражданин от право на глас.

Когато 600 хиляди души не отидат да гласуват, какво е това? Нека всеки да си отговори. Това ме безпокои, да не се уплашат хората отново от сложните процедури и да не гласуват. Затова подготовката за гласуването трябваше да е започнала вече.

Имаше подготовка преди изборите на 11 юли. Правеха се демонстрации, хората опитваха да гласуват. 600 хиляди избягаха от гласуването. Ако сега избягат още толкова?

За президентските избори

За да се решат президентските избори на първи тур, трябва да гласуват поне 3 милиона и 350 хиляди избиратели, което е половината от избирателите в списъците. Аз не мисля, че на 14 ноември ще има толкова избиратели. Ако не излязат, ще трябва да се произведе втори тур.

Точно същият беше случаят през 2006 година. На първи тур президентът Първанов спечели над 60 процента от гласовете, но гласуваха по-малко от половината и затова имаше втори тур на президентските избори, когато той спечели с резултат 4 към 1.

Президентът Първанов два пъти спечели над 50 на 100, но първия път не ги признаха, защото не гласуваха половината избиратели.

Смятам това въртене около интересите на сегашния президента да го забравим. Избори се правят в интерес на хората, а не на президентите, това е първата ми забележка. Мен не ме интересуват нито президента, нито партиите. Мен ме интересува българския народ и да бъдат защитени интересите му.

За разпределението на местата в новия парламент

Според предварителните проучвания парламентът би изглеждал така - ГЕРБ с 68 депутати, ИТН с 49, БСП - 47, ДПС - 26, „Промяната продължава“ - 26 и ДБ - 24.

Дали ще има правителство зависи от добрата воля на партиите. В предишните парламенти имаха прекрасна възможност да съставят правителство. Бяха изолирали ГЕРБ и ДПС, и без тях останалите партии имаха около 150 депутати.

Те се псуваха от самото начало, наричаха се болонки, дебели задници и т. н. Те направиха всичко възможно да не направят правителство. Как ще кажеш на някого, че е болонка и ще искаш да преговаряш после с този човек. Не се говори така.

Нека да го кажем ясно. В 45-я и 46-я парламент невинни депутати нямаше. Имаше виновни и по-малко виновни. Най-малко виновни очевидно бяха депутатите от ГЕРБ-СДС и ДПС, защото им казаха, че ги изолират.

Тези депутати нищо не можеха да направят срещу останалите, а останалите също така не направиха нищо.

Така наречените партии на промяната са тотално виновни за провала на последните два парламента. Имаха 150-160 депутати, какво повече искаха? Колко трябва да имат? 240 ли? 240 няма как да имат. Ако със 150 депутати не може да се направи управление за какво говорим.

Досега най-голямото мнозинство, което е правило правителство в България, е на Иван Костов през 1997 г., когато Обединените демократични сили имаха 137 депутати. Със 137 депутати се прави прекрасно управление.

За паспортния казус с Кирил Петков

При новият проект "Продължаваме промяната" има един фарс, защото в тази работа единият от кандидат-депутатите е канадски гражданин. Той няма как да стане депутат, ако не се освободи от канадското си гражданство.

Във всеки случай, той и на 10 май е бил канадски гражданин и става министър в нарушение на Конституцията.

Освен това е подписал декларация с невярно съдържание. Не знам колко е почтено това да знаеш, че има някакъв факт, който ти пречи да станеш министър, и да подпишеш декларацията с невярно съдържание.

Първо, имаме лъжа. Второ, имаме нарушение на закона, което се наказва с 3 години лишаване от свобода - това е член 313. Освен това същият този депутат, в случай че наистина стане депутат, поне сега да се откаже от това гражданство.

Този човек говори глупости. Ако няма време да отиде до Букурещ, нека упълномощи шофьора си и той да взема документа.

Този документ не е секретен. Нека бъде така добър да покаже документа, според който на 10 май е бил освободен от канадско гражданство, защото ако не го покаже трябва да лежи 3 години в затвора.

Заглавието е на ФАКТИ


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоз

    168 28 Отговор
    освен от смятане и "юрист" го дава ?

    Коментиран от #50, #58

  • 2 ТаУмВзе

    213 39 Отговор
    Гербераста, изборния сметач, известно ли му е, че и той е за затвора? Явно не.
  • 3 Последния Софиянец

    189 42 Отговор
    Мишо Константинов подмени вота на българите на 4 ти април.Затвор за Мишо Мишока!

    Коментиран от #22

  • 4 ясно

    144 31 Отговор
    ГЕРБ и ДПС се сгодиха, а Мишо Математиката и ме кум :)))
    Или може био направо свещеник, макар и не хртистиянски.
    По законите рна Мамона ще ги венчае сигур.

    Коментиран от #14

  • 5 А твоите

    140 30 Отговор
    С до живот,подлога гербаджийска..
  • 6 А за вашите действия

    114 24 Отговор
    И 300 години ще ви са малко
  • 7 Бочко

    137 20 Отговор
    Айде поредният ненаял се геПерски трол излезна да заработи надника... Отчаянието набъбва с всеки ден...
  • 8 Непожарникар

    128 28 Отговор
    Моля ви не давайте трибуна на неуравновесени хора! Не знам, дали е математик, но юрист не е! Прост Гьон Гербав.
  • 9 мишка

    120 22 Отговор
    Този и от правосъдие ли взе да разбира? За кюлчетата и еврата в шкафа колко е наказанието?

    Коментиран от #55

  • 10 Ал Тъпоне

    48 13 Отговор
    Аз нямам нищо против. Даже може и в Пловдивския. нали рече,че от там бил родом. Места ще има, че откакто ГЕРБ дойдоха на власт пандизчиите направи от затвора по ръководните позиции на властта, но аз предлагам първо да вкарат в затвора такива, като Белградчанина, а после може и другите, но дайте подред да караме все пак!
  • 11 Prudo

    79 18 Отговор
    Дано повече нямаме късмета, Мишокът да брои гласовете ни на бъдещи избори.
  • 12 Питаме

    27 83 Отговор
    Интересно, горните коментари. Вие не се ли интересувате, че кирчо наистина лъже. Не се ли интересувате, че културистът е измамник. Милион и половина данъ ци не си е платил. Как тогава са почтени.

    Коментиран от #24, #40, #45

  • 13 1234

    64 16 Отговор
    Не те чета. Не си ми интересен. Гледай си Алгебрата .
  • 14 ГЕРБ и ДПС

    66 15 Отговор

    До коментар #4 от "ясно":

    Никога не са се развеждали и ГЕРБ е булката. А малките дечица-герберчета, от този брак са пълни дебилчета.
  • 15 РЕАЛИСТ

    24 58 Отговор
    Няма нищо. Той и цар Киро беше в затвора. Що и Кирчо да не полежи малко.
  • 16 Тошо

    62 19 Отговор
    Тоя още ли е жив , бе ?! Кой знае колко още време ще изпълзяват тия покрай Тиквоча , дето им измъкнаха кокълчето от устата ??! Непрежалима мъкаааа...!
  • 17 М Константинов!! Тиси за Доживотна, само

    54 15 Отговор
    Да бъде сменен Гл Прокурор!!!! Скрийсе и не се показвай, може някой да те забрави!!
  • 18 Жан Клод Вандал

    37 11 Отговор
    Нек.,ролога му се показва от задния джоб, седнало да говори глупости и да прави още поразий. Де кротни се бе, мишок. Остави младите, умните и можещите, сами да определят дневния ред и бъдещето на живота си. Ти си ясно! Колкото и да се нагушихте с Тиквата, животеца ви е мизерен. Защото не всичко е пари. Еле пък крадени.
  • 19 Народът на Бг

    42 15 Отговор
    Действията на Крадеца и Престъпника Мутрата борисоф, който открадна ЧЕТИРИ Милиарда от Народа се наказват с Сто години затвор!
  • 20 НЯКОЙ

    38 11 Отговор
    Мисля че можем вече да се лишим от пространните разяснения на проф.Константинов! Всеки човек трябва да има усещането кога да напусне активна дейност и особено да дава непоискани съвети!
    Най-добре е това да стане, когато е още на върха и вижда, че ще започне да върви вече надолу!
    Но някои упорстват, докато не станат за смях! Примери - има много в родната действителност!
  • 21 Кака Мара

    42 8 Отговор
    А за фалшификация на изборни резултати колко години се полагат? Който знае Да напише за да си знае пруфесора от онзи университет със звучно име П.ТКА
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 отегчен

    16 38 Отговор

    До коментар #12 от "Питаме":

    От троловете на Прокопиев, какво очакваш?
    На нас нормалните хора, ни е повече от ясно, що за стока са Кирчо и Асенчо.

    Коментиран от #75

  • 25 !!!?

    15 36 Отговор
    В казармата на Радев, ако нарушиш Устава влизаш в ареста, ако не изпълниш заповед влизаш в карцера, а ако избягаш от казармата влизаш в поправителната "черна рота" - защото си се заклел пред знамето на Републиката.
    За Фигуранта и Петков които са се заклели в името на българската Конституция и да я спазват обаче не важи !!! И тези лицемери имат наглостта и нахалството непрекъснато да говорят за честност, почтеност и достойнство !!!?

    Коментиран от #34

  • 26 Лавренти Берия

    41 9 Отговор
    А фалшификатори на избори като Михаил Константинов се наказават с доживотна присъда или минимум 15 години!
  • 27 МишоК

    33 8 Отговор
    Това защо постоянно се появява по медиите и се изказва по политически и правни въпроси?

    Коментиран от #30

  • 28 Ювиги Хана

    39 8 Отговор
    Мишо- Схемата който подмемяше протоколи в ЦИК. Мръсник долен!
  • 29 Край

    29 8 Отговор
    Тоя всичколог е много дразнещ. Всичко което казва е ПОЧТИ така.
    Наказанието е за декларация с невярно съдържание КОГАТО подаването на такава декларация е предвидена в закон или акт на Министерски съвет. Подаването на декларация в случая на Петков не се изисква нито в закон нито в акт на Министерски съвет . Нищо бе дедо Мишо - лаф да става.
  • 30 Софиянеца

    35 8 Отговор

    До коментар #27 от "МишоК":

    Не виждаш ли кого защитава. Никой обаче не го пита защо Еднокнижния му господар не си направи правителство с ДПС, а се правят, че не се познават!
  • 31 ПИТАМ

    40 8 Отговор
    "ВСЕЗНАЙКО", ПРЕКАЛЕНО МНОГО ЛЪЖИ ИЗРЕЧЕ, НО НИЩО НЕ КАЗВАШ, КАК 12 ГОД. НА ИЗБОРИ МАНИПУЛИРАШЕ РЕЗУЛТАТА В ПОЛЗА НА ГЕРБ И КАК ПРОМЕНЯШЕ ВОТА НА НАРОДА! ТИ НЕ СИ ЛИ ЗА ЗАТВОРА, ПРИ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ПИТАМ?
    ГОВОРИШ, ЗА ПЕТКОВ И МУ ВМЕНЯВАШ ВИНА, ДАЖЕ И РАЗМЕРА НА ОСЪДИТЕЛНАТА ПРИСЪДА ЗНАЕШ И ПО ПО КОЙ ЧЛЕН,АЛИНЕЯ, ПАРАГРАФ, КАТО КАКЪВ МУ РАЗДАВАШ ПРИСЪДА, ПИТАМ? ТИ НЕ СИ ЛИ ЗА СЪД КАТО ГИ ИЗРИЧАШ ТЕЗИ ЛЪЖИ? ВИДЯЛ ЛИ СИ ДОКУМЕНТИТЕ ОТ КОГА Е С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО? КС НАЛИ Е ИЗПРАТИЛ ПИТАНЕ ДО КАНАДСКИТЕ ВЛАСТИ И ЧАКАТ ОТГОВОР, ДА НЕ БИ НА ТЕБ ДА СА ТИ ВЪРНАЛИ ОТГОВОРА ОТ КАНАДА, ЧЕ СИ ТОЛКОЗ ВЕЩ ПО ВЪПРОСА ТА И ЗАТОВА МУ ПОДРОНВАШ АВТОРИТЕТА, КАЖИ "ВСЕЗНАЙКО"?
  • 32 ДА ДА

    33 7 Отговор
    ИЗЛЯЗОХА ХЛЕБАРКИТЕ ОТ СЕЛСКИТЕ НУ...ЖНИЦИ ДА ЗАЩИТАВАТ ГЕРБ!АКТИВИРАХА СЕ, ПЛЮЯТ И СИПЯТ ДОЛНОПРОБНИ ЛЪЖИ
  • 33 Българка

    36 5 Отговор
    Този герберастки б0 клук в качеството на какъв е получил трибуна да раздава присъди, оценки и мнения.
    А знае ли пенсионера за набеждаване колко години се лежи? Той твърди, че Кирил Петков в момента като кандидат-депутат е с канадско гражданство.
    А знае ли г@д.ната колко се лежи за многократно подменяне вота на избирателите в полза на началниците си?

    Коментиран от #41

  • 34 Българка

    6 6 Отговор

    До коментар #25 от "!!!?":

    Защо задаваш този въпрос тук? Няколкото писали ти плюсче не са прочели написаното или са като мен разбрали какво пишеш. Когато вникнат тролонете в твоя пост, ще завалят минусите. А, иначе си много прав.

    Коментиран от #44

  • 35 ЛЕОН

    27 9 Отговор
    Гербераска про-ститутка!
  • 36 МОЛЯ

    23 6 Отговор
    А, МАНИПУЛИРАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ ОТ ТЕБ В БЪЛГАРИЯ С КАЛКО ГОДИНИ СЕ НАКАЗВА? КАЖИ?
  • 37 Шут

    19 7 Отговор
    А за това да си придворен лакей на ББ колко г. затвор трябва да ти предвидят, а, жалко човече?
  • 38 Пипи Чорапчето

    26 6 Отговор
    Тъй, тъй, Мише, друго си е бюлетинката да си я туриш у урната, а после в чувалчето и да поеме на нейде;))
    Ти би ли споделил как да съм сигурна накъде е поела моята бюлетинка? Щото не е като да не сме виждали как едни доблестни мъже разнасяха едни чували с бюлетинки с най-добри намерения!;)
    И дали имаш коментар за твърде високият процент недействителни бюлетини при хартиения вот?

    Коментиран от #78

  • 39 Присмехулник

    19 5 Отговор
    Константинов,отивай да купиш на внуците си сладолед,не се излагай на дърти години.....

    Коментиран от #47

  • 40 Metodi

    12 5 Отговор

    До коментар #12 от "Питаме":

    Ами как да се интересуват от къде за това трябва акъл.Сега ще направят герб на партията с няколко овце,да се видят какви са тези ма,,,,луми...ци дето ще гласуват за тях.
  • 41 Българка

    8 22 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    Ментак, две престъпления не се сравняват , а се наказват. Не може да оневиняваш лъжеца Кирчо , защото видиш ли Нинова била по-голям лъжец или Константинов бил сменял вот. Просто и тримата са за в затвора, а не да ми навираш в лицето ухилената муцуна на лъжеца Киро.
  • 42 Безумец

    21 5 Отговор
    А ти докато си жив трябва да си в пандиза
  • 43 Жан Клод ( с двата ножа)

    17 5 Отговор
    Мълчи, мълчи па като се покаже половин час му чета пристрастията!
  • 44 Българка

    4 5 Отговор

    До коментар #34 от "Българка":

    Троловете, моя грешка:)))
  • 45 Metodi

    9 6 Отговор

    До коментар #12 от "Питаме":

    Прост народ проста държава,ако са риби с бастуна на дядо ми ще ги хвана,смях голям бездарници тъпи прости продажници за кебабче и бира майките ще си продадат.Бездарен народ сме това заслужаваме(ЛОШОТО СИ ОТИДЕ ИДВА ПО ЛОШОТО СТРАШНОТО И МИЗЕРИЯТА ТОВА Е ИСТИНАТА).

    Коментиран от #48

  • 46 Стършел

    12 5 Отговор
    Елементарно е за разбиране, че колкото повече се плюва по ПП се налива вода в мелницата им Така че, плюйте драги, плюйте!
  • 47 Кака Мара

    12 5 Отговор

    До коментар #39 от "Присмехулник":

    А за дедо една голяяяяяма пърцуца да си я пие и да си мечтае как драска протоколите от изборите и Боку ги пичели.
  • 48 Българка

    10 16 Отговор

    До коментар #45 от "Metodi":

    Нали за това пишем , да отворим очите на възможно повече хора. На пук на троловете. Нека хората видят, че тона което ни се предлага е много развалена стока. Фатмака и всичките му произведения (защото ПП са си негова партия колкото и да се дърпат), водят държавата към хиперинфлация. Не я ли усещате? Скоро,скоро ще разберете, че стотинките за цял ден тролене не стигат за едно кафе.

    Коментиран от #53

  • 49 Metodi

    8 15 Отговор
    Искам тези не-------асни глупаци да спечелят(Кирил Петков) да видят гласувалите за тях какво ги очаква и какво ще им се случи.На мен не ми пука аз напускам държавата за винаги но ще гледам и следя какво се случва.От едно хубаво място и ще се смея на мизерниците от там.Всички къдърни свесни и умни хора ,последвайте ме да остане тук само тъп и бездарен народ да гладувате и мизерува защото си го заслужават.
  • 50 Толуп Трети

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тоз":

    А действията на тоя герберски дупедаввц се наказват доживот
  • 51 Azz

    18 4 Отговор
    не дава ли вече тиквата от чекмеджето за фалшификации?
    Едни и същи отрепки - математици,спЕсиалисти и т.н. всеки ден бълват глупости за пари....
  • 52 Бивш левскар

    19 4 Отговор
    Мизерник и в червата си банкянска подлого.
  • 53 Чичо дядко

    17 5 Отговор

    До коментар #48 от "Българка":

    Толкова си голям фен на хунтата, че чак пречи да мислиш като хората
  • 54 Ения

    14 5 Отговор
    Появи се свестен човек в държавата ни и ще го окипазим.

    Коментиран от #66

  • 55 ГЕРБ

    13 5 Отговор

    До коментар #9 от "мишка":

    За фалшиви пари и кюлчета е нула
  • 56 тулупов

    14 4 Отговор
    Е може ли такава наглост. Това е гнусно а тоя още по...
  • 57 Подлога

    16 6 Отговор
    Много искам да видя в средствение арест всички членове на ОПГ ГЕРБ-ДПС и приближените им лакеи, като този.
  • 58 Онзи

    8 14 Отговор

    До коментар #1 от "Тоз":

    Щом шофьор на аироплан стана президент «еда си държавата « а божков му е съветник
  • 59 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    13 4 Отговор
    В Бойколандия ли? Добре, че не каза с разстрел!
  • 60 фен

    3 3 Отговор
    Отг48;изгледа,много,отваряте,очите им/ни,затуй,се такива,ги избираме/те.
  • 61 Павел пенев

    17 3 Отговор
    Представяте ли си,този доказан мошеник мислил за българския народ? Какво нагло същество.
  • 62 Толуп

    19 5 Отговор
    Стига сте давали трибуна на тоя. Да почне да си взима хапчетата. Да се готви за при бай Ставри заради фалшиментите, които прави последните десетилетия с фалшификациите. Тоя е един от основните виновници засегашното положение в което се намира страната.
  • 63 JEFF

    16 5 Отговор
    Много ги харесвам ей такива , които раздават присъди така , както нагласят и резултатите от избори. Ако имаше нормална прокуратура , би следвало да се разнищи въпроса с всички досегашни фалшификации , но уви такава няма . Константинов кой го е проверявал ?

    Коментиран от #67

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 НА ВЪЖЕТО

    14 5 Отговор
    НЕ ЗНАМ КОЙ Е ВИНОВЕН АМА ДОГАН И БОЙКО ТРЯБВА ДА СА ПРИ БАЙ СТАВРИ , А НИЕСЕГА ТЯХ ЩЕ ИЗБИРАМЕ !

    Коментиран от #94

  • 66 Може ли

    5 8 Отговор

    До коментар #54 от "Ения":

    Може ли да напишеш няколко факта,за да ти повярвам,че е свестен.Защото аз засега се съмнявам,след като не сме видели прословутия документ.Казаха,че машини за изборите са изпратили с ДИПЛОМАТИЧЕСКА ПОЩА.,а един документ ли не могат.И по-важното---на него не му пука. Българинът е такъв--"око да види,ръка да пипне".И спрете с номера ББ,ГЕРБ. Става въпрос за едно просто нещо---да изчисти името си по този казус.
  • 67 Абе

    10 7 Отговор

    До коментар #63 от "JEFF":

    Защо не помислиш малко?! Ти сигурен ли си,че Кирил Петков не е имал канадско гражданство,при встъпване в длъжност.Ако всичко е ОК,какъв е проблемът да видим документа и да спрем да коментираме.НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВДАВА С НЕЗНАНИЕ НА ЗАКОНИТЕ.Хайде стига сте ни изкарвали нас виновни,че НЕ вярваме на ГОЛИ ПРИКАЗКИ.Пък поднесени и с усмивка.
  • 68 рев в хаоса

    7 2 Отговор
    Провалът идеално ги обслужва.
  • 69 аз съм Веска

    10 3 Отговор
    КОНСТАНТИНОВ , КАК ТАКА РАЗКАЗВАШ ЗА ТОТАЛЕН , НЕЧУВАН И НЕВИЖДАН СРИВ , БЕЗ ДА УПОМЕНЕШ ПЪРВОИЗТОЧНИК .
    ОТ ПИСАНИЯТА ЛИ ИДВА , ИЛИ ОТ ПРЕПИСВАЧИТЕ ИМ .
    И КАК СИ СЕ ПОЗИЦИОНИРАЛ ТАМ .
  • 70 псф

    9 3 Отговор
    Прави впечатление, че от започването на предизборната борба и до ден днешен, доминират първосигналните по характер, еднотипните по съдържание и деградивните по омаскаряване критики, в това число и към извисени с любовта си към народа и страната ни българи с доказан принос за добруването и извисяването на нацията, какъвто в случая е професор Константинов! Винаги съм се възмущавал, че на гръцки, думата българи е вулгарос, но и не искам да се отнасяме с такава неблагодарност, към мъдреците си!
  • 71 ХАН КРУМ

    13 5 Отговор
    КРАДЦИТЕ ,ИЗМАМНИЦИТЕ И МАФИОТИТЕ ВЪВ ВЛАСТА ,КОИТО ТОЗИ МАТРОСОВ ВИНАГИ Е ЗАЩИТАВАЛ НЕ СА БИЛИ КАНАДСКИ ГРАЖДАНИ,НО СА В ХИЛЯДИ ПЪТИ ПО –ГОЛЕМИ ПРЕСТЪПНИЦИ СПРЯМО ДЪРЖАВАТА И ХОРАТА В НЕЯ.ОСВЕН ТОВА ,ТОЧНО ТОЗИ ДА ГОВОРИ ЗА МОРАЛ ,Е ТОЛКОВА ГРОЗНО И ОТВРАТИТЕЛНО ,КОЛКОТО ДА ГЛЕДАШ БОРИСОВ ДА ГОВОРИ НА АНГЛИЙСКИ В ЕП.ВИНАГИ СЪМ СЕ ЧУДИЛ,НАГЛОСТА МУ НАСЛЕДСТВЕНА ЛИ Е ИЛИ ПРИДОБИТА.
  • 72 ааа нее

    13 5 Отговор
    Тоя лудия "професор" не го ли пенсинираха вече бре!!?
  • 73 Канадецът

    7 10 Отговор
    От 19.08.2021 Киро ментата вече не е канадски гражданин. Същият, обаче, от 12.05.2021 до 19.08.2021. г. е бил И КАНАДСКИ ГРАЖДАНИН, но е попълнил декларация с невярно съдържание (освен, че се е заклел в Конституцията на Р. България като канадски и български гражданин, едновременно), че е само български гражданин.

    Попълването на официален документ с невярно съдържание е УГЛАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И СЕ НАКАЗВА ПО ЧЛ. 313 от Наказателния кодекс със затвор до три години!
  • 74 факт

    14 4 Отговор
    а фалшифицирането на избори с колко!?
  • 75 Стамат

    15 5 Отговор

    До коментар #24 от "отегчен":

    Алоооо, Нормалния .12 години те клати един сикаджия и шайката му но иначе си нормален.Чудя се нормален ли си се родил или са те направили такъв с много лекарства изписани от психиатър.
  • 76 Песимиста

    14 7 Отговор
    Като гледам как се гърчат като червеи мръсните гадове и умирам от кеф. Дано Кирчо не предаде хората които ще гласуват за него.

    Коментиран от #77

  • 77 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 8 Отговор

    До коментар #76 от "Песимиста":

    Хайде на промяната! Насам народе!!!!
    Промяна, промяна, УРА-А-А, смърт на фашизма, свобода на народа!
    Стига с тази „ПРОМЯНА“!!! КОЙТО иска промяна да си смени най-добре половата ориентация и белким се успокои.
    От НЕКЪДЪРНИЦИ, само промяна може да се очаква, защото е лесно, а за „.......Европейското Развитие на България“ трябва акъл и работа.
    Тия двамцата, Кирчо и Асенчо, ако не влезнат в новия парламент няКОЙ ще пострада жестоко...ПАРИТЕ ДАДЕНИ ЗА ПРЕ3ДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ ТРЯБВА ДА ИМАТ ВЪЗВРАЩАЕМОСТ +.
  • 78 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 6 Отговор

    До коментар #38 от "Пипи Чорапчето":

    Уважаеми умнико, не приравнявайте гласуването на избори с процедурата на вендинг машина за закуски!!!
  • 79 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 8 Отговор
    ...eтo кaквa e "хвaткaтa" c тeзи дoкумeнти за гражданство..Ти гo пoпълвaш и пoдaвaш, дори и го заверяваш при нотариус, дa, нo дoкумeнтът cтaвa вaлидeн eдвa cлeд зaплaщaнe нa тaкcитe, a дo тoгaвa, ти мoжe дa cи крoтувaш и дори дa гo пoкaзвaш нa мeдиитe, и aкo нeщaтa ce рaзвaлят, тo ти cи cпecтявaш нoвoтo кaндидaтcтвaнe зa кaнaдcкo грaждaнcтвo... Дa, oбaчe пaрaшутът нa Кирчo тoзи път нe ce oтвoри.
  • 80 кой

    10 4 Отговор
    за какви действия говориш ве пияндурник изпий една бира да изтрезнееш и още две за да се напиеш
  • 81 Този фъфлек

    13 3 Отговор
    и от право ли разбира!? Той бил специалист по всичко. Само лизането ще му остане!
  • 82 още един боклук

    14 3 Отговор
    От кога тая подлога взе и от закони да разбира?
  • 83 мишо

    9 2 Отговор
    на ред си!?Фирмата е държавна и айдее ...Метла...
  • 84 доцент деянов

    9 3 Отговор
    константинов имаш нужда от спешен преглед при психиатър имаш типични признаци за раздвояване на личноста ако за къснеееш с лечението и не спреш алкохола те чака тежка деменция след некоя друга година купувай си памперс за да свикваш още от сега после ще ти е трудно
  • 85 Док Алекс

    7 4 Отговор
    Шпакладжии, за какво го публикувате този гербаджийски продажник, подлога Борисова и измет?
  • 86 отговор

    8 3 Отговор
    професорът:Защо тези 600 хиляди души не гласуваха? Към тези прибави и още 85000 невалидни хартиени бюлетини от 4 април и ще разбереш колко си изпаднал ,професоре?!?!!?!?!!?-Ти си следващия проф. Вучков!!!
  • 87 Vali

    5 4 Отговор
    Това ти остана ...идиот такъв ! Да лаеш само без кокал , като отвързано улично псе...
  • 88 Нико

    5 4 Отговор
    Що не кажеш с колко затвор се наказват действията на шефа ти ?.
  • 89 Папи

    3 1 Отговор
    Част от тези, които не гласуваха на последните избори не гласуваха, защото са неграмотни!? Някои от тях поради тази причина искаха да гласуват с придружител.
  • 90 Само изчакай

    2 2 Отговор
    Дъртия бълхарник си въобразява, че някой е забравил изявленията му в качеството на длъжностно лице, че ще направи всичко възможно за да попречи на една партия да спечели изборите
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Мислещ

    1 1 Отговор
    Боклук
  • 93 Гласова кутия

    1 2 Отговор
    Тоя професор да преподава математика,а не да ръси мозък!
    В основата е на всички "Изборни далавери".
    Въртеше и създаване удобни резултати за определени участници в изборите!
    Даваше живот на "хиляди мъртви души" ,но само в Изборния ден!
    И като такъв Манипулатор знае какво може да се случи от многогодишен личен опит!
    Ама ,дали всички са си продали душата като него и искат всичко на всяка цена?
    И като е толкова компетентен и сигурен да отиде на Кукуш и да каже на Мустафата,че Байдън го играе "Фалшива Девятка"!!!
  • 94 Хихи

    2 1 Отговор

    До коментар #65 от "НА ВЪЖЕТО":

    Доган да, но Бойко защо. Защото го наклеветиха новите и ти им повярва ли, а защо новите не направиха нещо за нас. Без Бойко още щяхте да карате старите си коли по селски пътища