21 Септември, 2021 22:00 6 411 60

Що е то почтен политик: да поговорим за проекта на Кирил Петков и Асен Василев

  • продължаваме промяната-
  • кирил петков-
  • румен радев-
  • асен василев

Почтеността в политиката е по-широко понятие и включва неучастие в изборни нарушения, отказ от партийно кадруване, избирайки лоялни пред компетентни, отказ от раздаване на публични пари на “свои хора”

Що е то почтен политик: да поговорим за проекта на Кирил Петков и Асен Василев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Познавате ли човек, при когото всичко е "на светло", човек, който никога не мами, никога не лъже, никога не забива нож в нечий гръб? Сега си представете 121 такива личности в следващия български парламент. Възможно ли е?

Коментар от Емилия Милчева:

Познавате ли човек, който не мами с данъци, може да докаже произхода на парите си, не лъже, за да спечели определени привилегии, не забива нож в гърба на колеги и конкуренти? Изобщо - живее според набор от морални стандарти. Сега си представете 121 такива личности в следващия парламент - толкова, на колкото се надяват създателите на новия политически проект Кирил Петков и Асен Василев. “Коалиция на почтените”, както я нарекоха двамата бивши служебни министри, а журналисти разпознаха в нея репликата “Почтеност във всичко”, изречена от Царя преди 20 години.

Почтеността в политиката е по-широко понятие и включва неучастие в изборни нарушения, отказ от партийно кадруване, избирайки лоялни пред компетентни, отказ от раздаване на публични пари на “свои хора” и от приемане на скрити от обществото дарения от бизнеси, които лобират за определени проекти и закони в своя изгода. В т.нар. договор за почтеност, който ще подписват бъдещите членове на “Продължаваме промяната”, всичко това отсъства.

Прозрачност при поискване

При първото публично представяне на формацията пред журналисти детайли по договора обясни Даниел Лорер - IT-предприемач, работил в Министерството на икономиката като съветник на Кирил Петков. (Съпругата му Виолета Лорер беше заместник на Асен Василев в Министерството на финансите.) “Основното в Договора за почтеност, който ще подпишат всички, влизащи в екипа на формацията, е прозрачност на доходи и банкови сметки”. Ден по-късно, по време на гостуване в предаването на bTV “Лице в лице”, прозрачността се оказа под условие: “Ако се появят институции, които желаят да ги разгледат, ние ще предоставим сметките си, въпреки банковите тайни”.

Тоест, в новия проект ще се доверяват на 100 процента на заявеното в декларациите, освен ако “институция” не разкрие нещо друго. Почти като в имуществената декларация на бившия вече председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев, “забравил” да декларира тераса от 186 кв.м. През 2019 г., по време на третия кабинет "Борисов", НАП “изчисти” името на Георгиев, обявявайки, че с доходите му всичко е наред. А днес НАП се оглавява от Румен Спецов, назначен за директор от Асен Василев - въпреки скандала с фирмата му, прехвърлена през 2016 на социално слаб, на чието име се водят и други задлъжнели фирми.

Коалициите в "коалицията на почтените"

В имиджов план договорите за почтеност звучат чудесно. В действителност обаче нямат стойност - защото няма как да удостоверяват почтеността на бъдещите членове на “Продължаваме промяната”. Това е работа на КПКОНПИ, която по закон е длъжна да проверява имуществените декларации на народните представители, министрите и други високопоставени чиновници.

Да приемем хипотетично, че всички в бъдещата партия са почтени. Но как ще действат относно почтеността на своите партньори, с които ще се явят в коалиция на изборите през ноември и чиито регистрации ще ползват - партиите ВОЛТ и Средна европейска класа (СЕК) и техните лидери Настимир Ананиев и Константин Бачийски, общински съветник от Бургас. Вероятно съюзниците на почтените също са почтени по подразбиране. Ананиев е бивш депутат от Реформаторския блок, а Бачийски нашумя с действията си срещу резиденцията, обитавана от почетния председател на ДПС Ахмед Доган в Росенец. За СЕК се знае, че е била в коалиция с патриотични и консервативни формации като “Обединени патриоти” и с обединението около Петър Москов. Кирил Петков и Асен Василев ще представляват коалицията, която ще се нарича “Продължаваме промяната”, а с обявяването ѝ де факто бе отговорено на поканата на “Демократична България” (ДБ) за съвместно явяване. По всичко личи, че такова няма да има.

Любопитно е как ще бъде сглобена следизборно “коалицията на почтените” в следващия парламент. Коалират се политически сили, не хора. Независимо от броя на базово почтените депутати в бъдещото Народно събрание, коалицията е плод на политически договорки, не на морални конструкти. Вече има желаещи да се присъединят към неродената “коалиция на почтените” - първата заявка е на Мая Манолова от ИБГНИ. Тя първа приветства новия проект и дори се асоциира с “мнозинство на почтените след изборите”, за което предложи да се споразумеят трите формации - “Продължаваме промяната”, ДБ и ИБГНИ. По "Нова" Петков даде да се разбере, че ще водят такива разговори, за да изяснят “принципите на бъдещата коалиция за управление”.

Рано е да се каже какъв ще е обхватът на следизборната коалиция, но Петков и Василев бяха публично насърчени да е “широка”. “Защото почтени хора има в целия политически спектър”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, кадър на БСП.

Тест за почтеност

Почтеността е качество, което се доказва постоянно. А не просто декларативно изявление в договор без правна стойност. При това за политическия интегритет най-голямата роля се пада на личностите, които биват издигани - за депутати, министри, членове на регулатори. Така например скандалът за плагиатство около Петър Илиев нанесе повече вреди на партията на Трифонов, отколкото арогантността на някои нейни депутати.

Като изключим уверенията за почтеност, новият политически проект засега е енигма относно платформата си за модела на растеж, пътя към еврозоната, съдебната реформа и мястото на прокуратурата, Зелената сделка. Те искат доверието на избирателите, уверявайки, че през изминалите четири месеца са се борили срещу корупцията и наследените от ГЕРБ модели на разхищение в държавни дружества и предприятия. От позицията им в следващ парламент зависи дали кадрите, които поставиха в Българската банка за развитие, Фонда на фондовете, Държавната консолидационна компания ще запазят постовете си. Предстои да видим колко са почтени.

*****

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    29 20 Отговор
    Явно, че вървим към закриване на България! Няма да гласувам, не си струва.

    Коментиран от #35

  • 2 ПОЧТЕННИ ПОЛИТИЦИ НЯМА

    56 3 Отговор
    Виж ПОЧТЕННИ крадци....бол
  • 3 ПОЧТЕН ПОЛИТИК Е КОГАТО...

    45 34 Отговор
    ШАПКАР ЗАРЕЖЕ ДЕЦАТА И И СЕМЕЙСТВОТО ЗАРАДИ.. ТРАВЕСТИТ!
    ПРОДАДЕШ ДЪРЖАВНИТЕ ЕВТИНИ АПАРТАМЕНТИ НА..ПАЗАРНА ЦЕНА,..НАРУШАВАШ КОНСТИТУЦИЯТА КАТО ПОДПИСВАШ УКАЗ НА..КАНАДСКИ ЛЪЖЕЦ И...КУЛТУРИСТ ,ШЕФ НА НАП- ОКРАЛ МИЛИОНИ ОТ ДЪРЖАВАТА!
    ..ТВА Е...."ФАТМАШКИ МОРАЛ И НОВИТЕ ДС-ПОЛИТИЦИ"!
  • 4 Симо

    54 4 Отговор
    Два почтени политици са малко, 121 почтени политици е добре. Но ще трябват и няколко стотин почтени министри, заместници, шефове на агенции и т.н. Ще трябват и почтени областни управители, кметове и многото други. Не знам откъде ще ги намерим...

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТаУмВзе

    23 7 Отговор
    Овче зеле, политяга и Почтенност, Никога не са съществували бе. Ако смях е, че ви чета само заглавията. Щото натам пародията е зверско соросоидна.
  • 7 Opeл

    32 18 Отговор
    Добре платена статия.
    Сами се сетете от кого.
  • 8 КАК ОТ КЪДЕ

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Симо":

    НАЗАЕМ ОТ ТАЛИБАНИТЕ АМА С ПУШКИТЕ ЗА РЕСПЕКТ НА ОСТАНАЛИТЕ
  • 9 12345

    37 7 Отговор
    Гледах представянето започна да ми харесва но след няколко изказвания в определени посоки тотално ме отказа.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Баш Бащицата

    30 4 Отговор
    Почтен политик? Те почтени ли са? А Боку? А Сливчо? Почтен политик- тва е оксиморон. Сливчо политик ли е? Или какво е точно? А Тошко? Ми, другите? Почтен политик.... Хахаха! В 21 век! Хахаха! И не е монархия да мисли за детето си, че му е бащиния.... Почтен политик....Мда! Едните са добри, другите лоши. Добрите казват кои са лоши. Хахаха!
  • 13 ХАН КРУМ

    29 10 Отговор
    СТРАШЕН ВОЙ.ВСИЧКИ ИСКАТ ПРОМЯНА ,НО ХЕМ ДРУГ ДА Я НАПРАВИ,ХЕМ НИЕ ДА СИ ГО ОПЛЮЕМ ПРЕДВАРИТЕЛНО.АБЕ ЗА ЩО МЪЛЧАХТЕ 12 ГОДИНИ ДОКАТО СЕ КРАДЕШЕ ,РАЗГРАБВАШЕ И РЕКЕТИРАШЕ–КЪДЕ СЕ КРИЕХТЕ ТОГАВА?ДАВАЙТЕ МЛАДЕЖИ ,СМЕЛО, ТВЪРДО И БЕЗ КОМПРОМИСИ–НИКОЙ НЕ Е ПРОРОК В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА И ОСТАВЕТЕ КУКУВИЦИТЕ ДА СИ СНАСЯТ В ЧУЖДИТЕ ГНЕЗДА.ПРОСТО ИЗХВЪРЛЯЙТЕ ЯЙЦАТА СЛЕД КАТО ГИ ЗАБЕЛЕЖИТЕ ВЕДНАГА.

    Коментиран от #43

  • 14 Последния Софиянец

    21 6 Отговор
    Покрай властта е ясно че ще си оправиш живота,но поне направи и нещо за народа да те помнят с добро.

    Коментиран от #47

  • 15 жжжжжж

    32 10 Отговор
    нещо като - Арсен Льопен,крадецът джентълмен.по нашенски- асен и кирил крадци и измамници , но джентълмени.
  • 16 Сатана

    40 14 Отговор
    Защо Канадецът беше назначен за министър ,с което бе потъпкана Конструкцията на България?
    Cui bono?
  • 17 666

    36 14 Отговор
    Ленин е казал Не доверят а проверят. Празните приказки на тези клоуни не топлят бедните хора. Като гледате и слушате Радев правете изводи за тези двамата измамници.
  • 18 Sion

    47 7 Отговор
    Колко почтен е човек, който назначи приятели и роднини на високоплатени позиции, като служ министър? Колко почтен е служ министър, който категорично отричаше да се занимава с политически инженеринг, докато истината лъсна? Или такъв, който лъже за гражданството си, за да стане министър? Или пък друг, който доказано от споразумение пред арбитраж в Лондон е ограбил и излъгал съдружниците си? Да, дайте да си поговорим за почтеност..
  • 19 Някой си седнал да ни обяснява какво е

    28 8 Отговор
    ПОЧТЕНОСТ. ЕДИН ЧОВЕК, НЕЗАВИСИМО НА КАКВА ПОЗИЦИЯ Е, Е ИЛИ ПОЧТЕН ИЛИ НЕПОЧТЕН. ТУК ВЕЧЕ СТИГНАХМЕ ДО КЛАСИЧЕСКИ ПРИМЕР НЕ ЗА ОПИТ , А ЗА РЕАЛНО НАСИЛСТВЕНО ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИТЕ. ВЪВЕЖДАТ НОВО ПОНЯТИЕ "ПОЧТЕНОСТ В ПОЛИТИКАТА.И ТО НОСИТЕЛИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА НЕПОЧТЕНОСТ. ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА СА ПОСОЧЕНИТЕ В СТАТИЯТА БЕЗОБРАЗИЯ ИЗВЪРШЕНИ ОТ ДВАМАТА СЛУЖЕБНИ МИНИСТРИ. ВЯРВАМ НА 100 ПЛОЦЕНТА НА АВТОРКАТА НА СТАТИЯТА.АКО ИСКАТ ДА Я ОПРОВЕРГАЯТ "ДВАМАТА ПОЧТЕНИ" ДА СЕ ОТНЕСАТ ДО СЪДА.
  • 20 Почита е Поща на български и се

    9 4 Отговор
    Пощят маймуните за бълхи и въшки и чакат работниците и крестияните да отгледат новата реколта за да ги нахранят
  • 21 Сатъра на Хана

    31 11 Отговор
    Като говорим за почтеност Киро Йогурта и баща му Петко Киселото мляко, трябва да обяснят ЗАЩО ИСКАТ ДА ПАТЕНТОВАТ ЛАКТОБАЦИЛУС БУЛГАРИКУМ дето живее по Родопските кокичета, когато не са я създали те ами ГОСПОД (Майката Природа) ..... Нали могат да вземат ТЪРГОВСКАТА МАРКА , ама Да се опитваш да откраднеш Патент на Госпдя си е жива далавера :))))

    Коментиран от #27

  • 22 Hoho Boho

    16 21 Отговор
    За мене непочтен политик е Борисоф, защото видях какъв е.

    Коментиран от #23

  • 23 Сатъра на Хана

    19 6 Отговор

    До коментар #22 от "Hoho Boho":

    Що само Хохо Бохо , Тва че Сергей Гергов, Ахмед Пеевски или НДСВ или ДБ изглеждат по-мазни
    ....НЕ ГИ ПРАВИ ПО МАЛКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ... Е Вземи Джуджето на Чалгаря - завършил една от Най добрите гимназии в Бългаия, но си е по-често даже от оригиналния Рапон
  • 24 A50

    30 5 Отговор
    Не мога да разбера тези ПП-та защо от сега ги третират, като победители на следващите избори.
  • 25 Две димящи дула

    15 5 Отговор
    Олеле, Дойче Зеле ни говори за почтеност?! Швабите много почтено се отнесоха с половин Европа, като я ограбиха и оглозгаха като скакалци, изтезавайки и заробвайки милиони хора в качеството си на арийци, а сега си позволяват да ни поучават и да дават оценки за нашата почтеност. Да, за разлика от вас ние сме били винаги почтени спрямо всички останали, а трябваше да бъдем безскрупулни. Я се разкарайте и ни оставете на мира!!! Нашата държава я има от 1300 години и ще я има и след вашата!
  • 26 Дарвину

    3 5 Отговор
    Понеже зверското начало си го има у нас, харно сме се договедили, че има нужда от закони да ни пази един от друг. Обществен договор, полис и пр. Да, ама едни се сетили, че ако законът е за другите и проформа за техния си клан, чекмеджето на изобилието ще е винаги пълно. Маймунско щастие обаче, опашката му пада и го спохожда еволюция. Ще еволюираме по трудния начин, бръснене козина на сухо...
  • 27 Хъх

    14 1 Отговор

    До коментар #21 от "Сатъра на Хана":

    Затуй се сдушиха с Настя, оня нали патентова името реформаторски блог. Интерес към патентите, де гяволи
  • 28 РЕалистА

    23 6 Отговор
    и Асенчо и Спецко са обвинявани в криминални престъпления, взаимно се защитават и поддържат, мирише на двойка измамници , за такива не гласувам, Киро-паспорта по мога да приема, но в Утопии отдавна не вЕрвам !!!!
  • 29 ЧервенаФуражка

    14 5 Отговор
    мислех че военния е мъжкар, а той взел че назначил ге...ве в министва и агенции, а на друг, цялата рода, както малкия делянчо, Ето ви Големите Промени ....................
  • 30 Кумчо вълчо

    9 10 Отговор
    Ей големи майстори сме по оплюването .Също като казана в ада , за нас няма пазач . само някой да надигне глава и вече се стоварва някой юмрук върху нея. Ей затова честен и почтен човек няма скоро да влезе в обора наречен парламент.

    Коментиран от #31

  • 31 Сатира на Хана

    11 4 Отговор

    До коментар #30 от "Кумчо вълчо":

    След 30 години живот в Америка, и Христос да слезе ... Ще мине време Докато да му Повярвам :)..
  • 32 ЕДГАР КЕЙСИ

    14 5 Отговор
    КОЛКОТО Е ПОЧТЕН РЕЗИДЕНТА , ТОЛКОВА СА ПОЧТЕНИ И ХАРВАРДСКИТЕ ОхххОххЕНИ.....
  • 33 Уса

    11 6 Отговор
    Някой от тук пишещите,който да живее в БГ ползвал ли е пробиотика на Кирил Петков?Цената за сащ,европа и България е еднаква.Замислете се върху това.Аз купувам в сащ минералната вода Горна Баня 8л за 10$ а в България за 3.50лв.Разбирам и аз съм бизнесмен,но купувам от пробиотика с долари произвеждан в България за да го дарявам на бедните в България.Вече не съм впечатлен хората като се видят в пари и се забравят и стават много сладкодумни
  • 34 Jacques Yves Moineau

    9 3 Отговор
    Ами то според тая анализаторка направо да даваме властта пак на Боко.
  • 35 Да да

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "????":

    Явно , че си не адекватен.
  • 36 Иван

    6 6 Отговор
    Сега платените журналисти ще изсипят тонове с помия нормални неща
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Емилия Милчева и DW?? Забъркате

    9 7 Отговор
    Разни Каши, Бози, манджа с Грозде!!! Да Покажете, че неможе да има Почтени политици, а тези от последните 12год не са чак Толкова крадливи, лоши и черни!!! Избелване ги!! По голями Крадци от тези през Последните 12 год нее имало!!! ГЕРБ и Патериците!!

    Коментиран от #56

  • 39 Избелвате ги!

    3 4 Отговор
    Избелвате
  • 40 Анонимен

    10 6 Отговор
    Хвалбите на DW само потвърждават това че тези двамата са либерално-глобалистки проект. Ако те се докопат до някаква власт очаквайте Родител 1 и Родител 2 вместо Майка и Баща , 100 разновидности на пола в учебниците, приемане на безброй имигранти , унищожаване на икономиката и благосъстоянието ни с всякакви зелени фантасмагории и т.н. Целия репертоар на господарите им ще бъде приложен
  • 41 Вера

    9 6 Отговор
    петков и василев са поредните предатели на БЪЛГАРИЯ
  • 42 Хаах

    6 3 Отговор
    Моля, факти да не дава поле за изява по темата на БЪЛГАРИ, живели последните 30 години в България.Също така моля да не се идентифицира образованост и титли с темата.Авторката, що не анализира почтеността и разбирането за почтеност на Слави Трифонов и ги сравни с почтеността наТАЛИБАНИТЕ и почтеността на ДИКТАТОРИТЕ.Този филосовски труд по горе е предназначен ама точно за мутрите и за оправдаване на диващината им пред себе си за тези минали 30 години.
  • 43 Бамбука

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "ХАН КРУМ":

    Поздравления за точния коментар !
  • 44 Гандалф

    7 0 Отговор
    На приказки и аз съм почтен, ама деиствителноста е друга....кои политик или министър, ще каже, аз съм непочтен, подавам си оставката, такъв дзвер няма...вече е крайно време да спрат да ни управляват с лозунги...
  • 45 патриот

    5 4 Отговор
    Освен това, не забелязвам вълнение, притеснение и загриженост по лицата им, когато ни убеждават във вижданиятя си. Това, най малкото предизвиква съмнения в почтенността им и насочва избора ми, да се придържам към старите и вече доказали се с надежността си решения!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Тоест

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Ясно и откровено декларираш, че си толкова вкирчен за да влезнеш във властта и оправиш живота. Което се случва както всички знаем чрез корупционни практики, либизъм, използване на служебното положение за лична облага и други практики които КИРЧО обяснява че иска да пребори. Нещо не разбрах и КИРЧО ли споделя твоето мнение и ако да може ли да го чуем официално?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Капан за наивници

    6 1 Отговор
    Как така ПП няма да се обединяват с Мая Манолова ПРЕДИ изборите,защото някои десни избиратели не я харесали.Та питам,как така СЛЕД изборите ще започнат да се харесват?Не е ли това подреждане на хората.Или както един човек вчера ми отговори---гласуваш за ПП ,след изборите получаваш и всички срещу,които си гласувал.
  • 50 Затова

    3 3 Отговор
    ИТН не направи коалиция с продажници! Затова и България в момента няма правителство!
  • 51 Дани

    2 2 Отговор
    Мъже с топки не джендъри
  • 52 Бай Стою касапина

    5 1 Отговор
    Тия двамцата за четири месеца разбраха,че политиката е златна кокошка и снася златни яйца. Сега гласят корите за яйцата обаче още не са разбрали с какво да хранят кокошката. Но са на прав път. Като гътнат някоя и друга банка и фалират държавата кокошката ще е сита.Честито на печелившите а балъците да го . ухат.
  • 53 ЕЛА

    3 0 Отговор
    ЩО Е ТО ЛИ? ПОЧТЕНОСТТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗА ВСЕКИ ЧОВЕК, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРИ ПОЛИТИЦИТЕ ЗАСЕГА НЕ Е ТАКА! БИТКАТА ЩЕ Е НЕРАВНА МИСЛЯ, НО НАДЕЖДАТА ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ-ДА СТАНАТ ПОЧТЕНИ, ДА НЕ СЕ САМОЗАБРАВЯТ........НЯМА ДА НИ НАПУСНЕ!
  • 54 Киро овчяря

    3 1 Отговор
    Моята грижа е хубаво да ви острижа,офчици мои
  • 55 Найденов

    2 0 Отговор
    Казва се почетенните , а не почтенните .Това е с канадски акцент. Запомнете!
  • 56 Георги Патрашев

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Емилия Милчева и DW?? Забъркате":

    Най крадливите са комунягите , те най-много се облажиха и по времето на ГЕРБ , а пък после ги плюят . Гьонсурати и оня Чашков с палата и 12 тоалетни. Мошеници : Кирчо ,Ачо ,Спецов, Мунчо , Мунка , Мая Магистралната и ония Отровните .
  • 57 Матей

    0 0 Отговор
    Фанфаронство,изговаряне на фрази без покритие,плям-пат и дрънкат като кречетало,такава самонадеяност блика от тях,все едно са хванали дявола за опашката.Никакъв реален план не представят,за дълбоки структурни промени в обществото ,връщане към социализма поне в някакъв модерен или китайски вариант.Нищо,въздух под налягане,не искат да признаят за истинските си намерения и откъде имат такава мощна подкрепа,кой им дава възможност да лъжат и мажат,да се държат като сценични илюзионисти?
  • 58 Тапата

    2 0 Отговор
    "Продължаваме промяната" - предстои промяна значението на понятието почтеност.
  • 59 111

    0 1 Отговор
    Меди Доганов, от кои си бре. Май си от двете. И кво правим сега. Ще гласуваме ли за РР, или да чакаме да ни кажете, на нас Почтените роби. Или негласуване за дъпъсъ
  • 60 КРАДЦИ ЗАТВОР

    1 0 Отговор
    КИРИЛ ПЕТКОВ ДО ПРЕДИ МАЛКО МИ БЕШЕ НА КАНТАР ....НО РАЗБРАХ ЧЕ Е ПРОТИВ АЕЦ БЕЛЕНЕ - АКО Е ВЯРНО ОТ ТОЗИ МОМЕНТ ЩЕ МУ РАЗГОНЯ ФАМИЛИЯТА !