Last news in Fakti

27 Септември, 2021 14:44 14 698 44

Осман Октай за ФАКТИ: Ако Доган не се съгласи, нека ДПС издигнат Пеевски за президент

  • осман октай-
  • дпс-
  • румен радев-
  • доган-
  • пеевски-
  • президент-
  • президентски избори-
  • движение за права и свободи

"ДПС издигат за първи път свой кандидат за президент, за да опитат да мобилизират колкото се може повече етнически вот", посочи Октай

Осман Октай за ФАКТИ: Ако Доган не се съгласи, нека ДПС издигнат Пеевски за президент - 1
Осман Октай; Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Движението за права и свободи в поредица от избори загуби много от своите избиратели - покрай скандалите около Пеевски, около сараите на Доган, около начина, по който цялата мафия се крие зад модела “Доган” и злоупотребява с етническия мир. Ако посегнете на мафията около Доган, значи ще се разруши етническият мир и Доган, като гарант за етническия мир, ще се разруши балансът в съжителството на българи и турци в България - това е теза на мафията и Българската комунистическа партия. Именно те създадоха модела “Доган”, за да не им бъдат потърсени отговорности за техните престъпления и за да реализират този мафиотски модел на управление на страната чрез Доган.

ДПС компенсираше загубата на свои избиратели с контролирани гласове в ромските купени региони. След контрола от страна на служебното правителство и служебния вътрешен министър Бойко Рашков с представители на областните управители и полицейските служби по места, ДПС загубиха много от този контрол и купен вот. Сега правят последен опит - издигат за първи път свой кандидат за президент, за да опитат да мобилизират колкото се може повече вот на първи тур, за да могат чрез етническо гласуване да съберат гласове както за парламент, така и за кандидата им за президент. Опитват се да компенсират и да имат добро представителство. Това е целта им”.

Така политическият анализатор Осман Октай коментира пред ФАКТИ новината, че Движението за права и свободи ще издигне свой кандидат за президент на предстоящия президентски вот на 14 ноември. Припомняме, че ДПС ще издигне собствен кандидат за първи път.

“Движението за права и свободи, след ерата на д-р Желев, имаше опити да влияе върху прекия избор на всеки следващ президент на президентските избори. Спомням си 1996 година, когато ДПС бяхме в ОДС. Когато започна номинацията на ОДС за кандидат-президент, Доган и някои личности в ОДС застанаха зад д-р Желев като кандидат за втори мандат, а СДС издигнаха кандидатурата на Петър Стоянов. Това наложи едни предварителни избори на 1 юни 1996 година, които целяха ОДС да се разцепи.

Още оттогава се правеха опити за разцепление вътре в ОДС, за да не бъдем единни, за да представим кандидат за президент с разногласие и да се загубят президентските избори. След избора на Петър Стоянов за президент в края на 1996 година, след като не можаха да разцепят Обединените демократични сили, както за президентските, така и за местните избори, Доган и компания напуснаха ОДС. Това показа, че точно това са целели - провала на кандидатурата на ОДС на местните избори.

Впоследствие големият конфликт в Движението за права и свободи стана при кандидатурата на Петър Стоянов за втори мандат, когато кандидат за президент беше и Георги Първанов. На 16 октомври 2001 година Доган и компания застанаха изцяло зад кандидатурата на Ренета Инджова, за да могат да постигнат балотаж на изборите и след това да застанат зад Георги Първанов. Тогава беше първият сблъсък на групировките, които бяха овладели държавата чрез формулата на Симеон, НДСВ, ДПС и Президентството. Тогава те детронираха президента Петър Стоянов. Напоследък се говори от различни анализатори колко е бил сигурен Петър Стоянов, че ще спечели втори мандат, а това не се е случило”, припомни Октай.

Осман Октай обясни защо припомня тези събития от миналото: “Напомням ролята на модела “Доган” при избори на президенти - от 1996 и 2001 година. Впоследствие на следващите президентски избори (б.р. 2006 г.) Движението за права и свободи застана плътно зад Георги Първанов, за което Доган беше награден с орден “Стара планина”. На следващите избори пък ДПС застанаха зад Пламен Орешарски (б.р. 2016 г.). Опитаха се да имат своя роля на балотажа и евентуално да постигнат някакви договорки. В крайна сметка застанаха зад Румен Радев, когато видяха, че той е по-вероятният печеливш кандидат за президент при състезание с лошия вариант Цецка Цачева”.

Осман Октай коментира и хипотезата заявеното от ДПС намерение за издигане на кандидатура да е вид провокация към президента Румен Радев. Припомняме, че в свое интервю Йордан Цонев посочи, че ДПС ще даде своя скромен принос Радев да не е президент. “Казвам го като един от основателите на Движението за права и свободи и от името на основателите на ДПС - хора като Йордан Цонев, хора като Камен Костадинов, хора като Делян Пеевски, колкото повече демонстрират отношение и загриженост за мюсюлманското население и говорят от тяхното име в публичното пространство, толкова повече ДПС губи позиции в страната. Йордан Цонев не може и няма как да бъде говорител на мюсюлманите, нито пък на ДПС. йорданцоневци могат да бъдат говорители само на мафията в България. Това е ясно на всички граждани на България. Когато Йордан Цонев казва, че Движението за права и свободи ще направи всичко възможно да провали Румен Радев за втори мандат, значи говори от името на мафията. Мафията казва: “Няма да позволим Румен Радев да получи втори мандат”, за да може мафията да продължава да управлява в страната, както досега - в съгласие с останалите партии в статуквото, начело с бухалката си Гешев, който ги защитава от всички възможни разследвания. Когато йорданцоневци и други приближени на Доган хора от ръководството на ДПС говорят, трябва да разбираме, че мафията не иска Румен Радев да спечели втори мандат. Мафията иска да провали протестната енергия, подкрепена от Румен Радев, и битката за отвоюване на държавата от окопалата се в последните 20 години мафия. Така трябва да разбираме посланията на хора като йорданцоневци”, смята Октай.

Относно конкретната кандидат-президентска двойка, която трябва да бъде издигната от ДПС, той каза: “Аз предлагам да издигнат кандидатурата на Ахмед Доган. Той е най-знаковата фигура на този модел. Още повече, на всички избори, ДПС дори да избира селски кмет, винаги слага плаката на Доган все едно той е кандидат за кмет на село, на община, за общински съветник, за народен представител. Ако Доган не се съгласи да бъде издигнат за президент, тогава да посочат кандидатурата на Делян Пеевски. Нека да си припомним, че когато имаше номинации за парламентарни избори, почти всички над 20 областни ръководства на ДПС номинираха за водач на листите Делян Пеевски. Това показва, че техните избиратели много го обичат, много го тачат”.

“Не го казвам с ирония - ако Доган не се съгласи, нека ДПС издигнат кандидатурата на Делян Пеевски и да играят в полза на мафията”, смята той.

В края на разговора той коментира възможностите за кандидат на ДПС, извън Доган и Пеевски. “Възможна е кандидатурата на Филиз Хюсменова. След като тя беше употребена и изолирана, когато изгря като силен авторитет не само в българското политическо пространство, но и в европейското, видяхме, че тя не беше номинирана дори за народен представител в българския парламент. Когато знаят, че нямат никакъв шанс за тези президентски избори, ако искат да мобилизират достатъчно много избиратели в полза на парламентарната си листа, това е добър ход. Ето подсказвам им възможност”, посочи Октай.

“Другият вариант е кметът на Кърджали Хасан Азис. Ако действително искат да направят силна кампания със знакови личности, могат да употребят такива знакови личности. Третият вариант е самият Карадайъ да се номинира за кандидат-президент”, завърши Осман Октай.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБЕ СЛЕД СЕГАШНИЯ

    15 84 Отговор
    ВСЕКИ ДРУГ ЩЕ БЪДЕ ЦВЕТЕ ОТ ЛУНА ТА😂

    Коментиран от #42

  • 2 Лелеее....

    87 7 Отговор
    Пеевски президент!? Абе, вие луди ли сте?

    Коментиран от #31, #33

  • 3 Жиро

    34 17 Отговор
    Всичко е красноречиво тук, вижте снимката която е сложена на Осман Октай и забележете как показва среден пръст, демек ДПС пак ще ни еве
  • 4 Чудесна

    38 4 Отговор
    идея ! Все неизбираеми !
  • 5 Смях

    27 1 Отговор
    А гнилата ябълка ще е президентша🤣🤣🤣
  • 6 Въпрос

    54 9 Отговор
    Незнам защо наричат ДПС етническа партия.Турците там са само миманс.Черноработниците. До големите кражби не ги допускат.За тях остават субсидийки за земеделие,къщи за гости ,фондТютюн сладки но дребни далаверки.Големия пай в отива в ДС мафията подкрепяна от Москва.

    Коментиран от #39

  • 7 Цъкльовци

    42 6 Отговор
    Доганчо си ляга със Шиши пък ние само цъкаме
  • 8 ДПС И ГЕРБ ЗА ЖАЛОСТ СА МАФИЯА И АКО Н

    44 7 Отговор
    ДПС няма място в управлението на държавата
  • 9 Пучо Капучо

    47 4 Отговор
    Прочетете поне статията бе, тъп.аци! И тогава се изказвайте. Бързата да напишете коментар въз основа единствено на заглавието, белким съберете повече лайкове. Вижте всъщност какво точно иска да каже г-н Октай и тогава пишете. Аман от чу.ку.ндури, ей...
  • 10 Holy Sh1t

    32 3 Отговор
    Най-гнилата и противоконституционна партия на света. Дано се затъркат всичките до един.
  • 11 хигиенист

    19 6 Отговор
    доган-агент сава,вече не е интересен, по-интересното е кога гешефта ще даде фира и да не цапа повече!
  • 12 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    18 3 Отговор
    АМА В КОМЛЕКТ С ЛУНА!!!:))ИДЕАЛНА ДВОЙКА ЩЕ СА!!
  • 13 Аз да пиша

    24 4 Отговор
    Искра Фидосова президент, Пеевски вицето. Няма нужда от нови коли купуваме един Белаз.
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 3 Отговор
    ДПС извън закона те са терористична организация помниме ГАРА СЕЛО БУНОВО
    СЛАДКАРНИЦАТА В СЛИВЕН
    и наглост
    дпс функционер построил чешма в памет на
    убийците терористи

    Коментиран от #18

  • 15 тиквата

    14 5 Отговор
    издигни шиши бе боко
  • 16 München

    21 1 Отговор
    Голем си Бачо Османе!!!
    Може и Емел Етем, Шерифе Мустафа или други политически колоси.
  • 17 Инфо

    18 2 Отговор
    Доган отствири Пеевски още преди 2 години. Двамата са тежко скарани, след като Пеевски го предаде и премина в отбора на Борисов. Доган е бил шокиран.
  • 18 Бандера

    18 8 Отговор

    До коментар #14 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ДПС е "партия", създадена в московските лаборатории на ГРУ и е на пряко подчинение на бившите милиционери от 1-во главно управление на ДС. Тримата атентатори от г.Буново бяха офицери от същото управление!

    Коментиран от #25

  • 19 кво си мисли

    17 1 Отговор
    пеевски няма да бъде прецедент , дори и да е избран от всички малцинства на земята ! ще го свалиме на земята ръчно !
  • 20 Моята родина

    31 2 Отговор
    Е България. Това казва всеки българин, дори и най необразования. А какво каза онова чучуло, председателя на ДПС в Турция, че неговата родина е Турция. А сега защо се репчи че в Брюксел се жалва, репресии от Министъра на ВР ги репресира. Не не ги репресира а търси продавачи на гласове, които има бол в ДПСи в Герб. И тази репресия върху техните избиратели
    е по заповед на Презудента. Колко е умен само, но нали е турчин явно не разбира че в България моята Родина това е противозаконно. Противозаконно е един недодялан фес да напусне президентсвото, защото му задали елементарен въпрос. А ако този глупак не знае Президента е Главно командващ Българската армия и има правила за влизане и излизане от тан.А сега си служи феса неграмотник такъв, научи както трябва българския език без да сричаш и беж да те няма. Доган да те научи на обноски и с кокоренето не плашиш никой.

    Коментиран от #43

  • 21 Османе

    7 23 Отговор
    Оди си у стамбул и се не занимавайте с назе

    Коментиран от #40

  • 22 КРАДЦИ

    12 3 Отговор
    богатството на пеевски не е негово а притежателя му няма да е съгласен вече дори и името му да се споменава защото в българия всички тайни са известни на някой другари за които пеевски също не е удобен вече ----- осман се гъбарка с неудОбните ........ НЕКА ! ДОГАН ПЕЕВСКИ И БОКО СА ВЕЧЕ АУТ !В ЪГЪЛА ! В КЕНЕФА! В ЗАТВОРА !
  • 23 Мемет Мемет

    11 2 Отговор
    Да издигат дръндарския и като не стане, да го махат като почетен. Да се дири почтен човек.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БАНДЕРА

    11 5 Отговор

    До коментар #18 от "Бандера":

    глупости ДПС са терористи

    Коментиран от #34

  • 26 сава

    18 3 Отговор
    Не гласувайте за ДПС!!!За разлика от работливите етнически турци,ПОЛИТИЦИТЕ им са нагли и ....
  • 27 Неразбрал

    20 2 Отговор
    Тук от коментарите си личи, че една голяма част изобщо не са разбрали какво казва Осман Октай, а той е прекрасен анализатор. Пишат и коментират общи приказки, да се пише нещо, каквото им бръмчи в главата.
  • 28 Милен

    2 8 Отговор
    Моето скромно мнение е, че ДПС стои зад Радев. Излизат и се обявят срещу него. Правят си постановка и хората решават, че ще гласуват за Радев, бореца срещу ДПС. Така играят ролята на балансьор партията ДПС вече много години. Балансират нещата винаги в тяхна полза по този начин. От там идва и фразата "Всичко е ДПС".
  • 29 САЩ

    16 1 Отговор
    "йорданцоневци" - колко добре казано! Олицетворение на продажник, сервилност, предател, антибългарин.
  • 30 Axim

    2 12 Отговор
    Много кал, много обвинения брей ! Доган е им виновен за всичко.А този палячо октай май забрави времето кога лижеше задника на Доган..

    Коментиран от #32

  • 31 георги

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Лелеее....":

    ... Пеевски или който и да е от ДПС за президент... Вярно, че сме държава на абсурдите, но чак такова нещо няма как да стане.
    Издигат си техен кандидат просто "за спорта" - не могат да подкрепят Радев, защото е против тях, не могат и да подкрепят кандидат на ГЕРБ, защото за пред заблудените го играят техна опозиция.
  • 32 георги

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Axim":

    А ти нещо май хич не си в час....
  • 33 Jacques Yves Moineau

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Лелеее....":

    Ами хасан азис??? Пази Боже!
  • 34 Бандера

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "БАНДЕРА":

    Терористи, но съвеЦки! Начело с Доган(офицер от комунистическата ДС и агент на ГРУ с агентурните имена Сава и Сергей)!
  • 35 ИВАНОВА

    1 2 Отговор
    Ренегатите винаги стават най-отявлените врагове на бившите си съдружници.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Българче

    1 4 Отговор
    Играш си с огъня, Османе!
  • 39 Пешо

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Въпрос":

    От Москва подкрепят липсата на интелект, на такива като тебе. Има специални електромагнитни вълни от руското посолство насочени към тиквата ти.
  • 40 Памук

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "Османе":

    Оди си ти! Г-н Октай е повече българин, отколкото йораданцоневци от дпс включително и вие!
    Браво Г-н Октай, вие сте достоен гражданин на нашата родина!!!!
  • 41 0000

    6 2 Отговор
    Тоа пич винаги казва много верни работи.нищо че е калашник
  • 42 Екзакли

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "АБЕ СЛЕД СЕГАШНИЯ":

    Най послушния резидент си имаме. Кот каже Божков и тоя го повтаря. Божков каза, че с намерението да променя конституцията Борисов само печели време и същата вечер Радев обяви,че ще има послание към народа което гласеше, че Бойко Борисов само печели време...
  • 43 Pilot

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Моята родина":

    Браво,
    Дано има повече българи като теб !
  • 44 аз съм Веска

    1 2 Отговор
    ДА .... ЦВЕТИ ЩЕ ОБЕРЕ ТОЧКИТЕ . И НЕ САМО ОТ ДПС .ЕДНИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ПЕВИЦАТА , ДРУГИТЕ ЗА ХУБАВИЦАТА .
    НЯМА ДА ИМА РАЗПИЛЯВАНЕ НА ГЛАСОВЕ .