Last news in Fakti

28 Септември, 2021 09:17 16 125 155

ГЕРБ няма полезен ход за президентските избори

  • бойко борисов-
  • герб-
  • президентски избори

Всички възможни варианти са от лош - по-лош

ГЕРБ няма полезен ход за президентските избори - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ГЕРБ няма полезен ход с кандидатурата си за президентските избори. Бойко Борисов неистово желае да се наслади на още една "чиста" победа след няколкомесечното "унижение" да не си играе с управлението на държавата. Разбира се, това ще бъде слаба утеха, тъй като повечето анализатори сочат, че тази победа ще е класическа пирова. Както и да е - той иска да печели всеки мач. Сега това му е важно, за да поутоли и жаждата си за отмъщение. Но за да е наистина чиста победата, за ГЕРБ щеше да е по-добре да няма президентски избори в близката година. Те обаче са факт и Борисов е в тотален ступор.

Ако излезе персонално срещу Радев, това ще е краят на легендата за харизмата, която все още има своите привърженици, особено в труднодостъпни махали, отвъд четвъртокласната пътна мрежа. Това би бил единственият достоен ход, но достойнството е категория, която отдавна е отлетяла от перваза на колективния ни дух. Днес обитаваме септична яма, пълна с морални ценности с изтекъл срок - гнусим се или подлагаме на присмех всичко, което преди е будело възхита, почит и уважение. Така че - лоша идея.

Друг вариант за Борисов е да жертва някое от популярните лица на партията. Това пък ще даде много лош тласък на живота на ГЕРБ по-натам, особено при оттегляне на Борисов "на сянка". Вярно е, че дават няколко небити за един бит, но за Томислав Дончев, примерно, няма да е детска мечта да влезе с тежка загуба в председателския кабинет на ГЕРБ, заемайки мястото на Борисов. Още една лоша идея.

Но още по-лош вариант ще бъде, ако Борисов реши да лансира нова "Цецка". Тогава партията ще бъде опозорена още преди вота, на който може и да не стигне до балотаж, но това вече няма да има никакво значение. А, вярвайте ми, кандидати за Цецки - камикадзета - бол. Всъщност, исторически камикадзетата са имали и своята практична роля, а в случая полза от нова Цецка няма как да има. Много лоша идея.

Най-лошата идея обаче е ГЕРБ въобще да не предложи кандидат. Особено при даваната им от социолози, политолози и други лози сигурна парламентарна победа. Да, това е единственият начин партията да не загуби президентския вот. Ако перифразираме Стоичков - който не играе - не губи. Но ефектът ще бъде катастрофален. Тогава страхът на Борисов ще лъсне дори сред привържениците му.

Тогава? Може да се измисли нещо хибридно за отбиване на номера и минимизиране на щетите. Примерно, деклариране на подкрепа за независим кандидат, без пряко ангажиране с кампанията му. И това е лошо, но друго не остана.

Всъщност, остана най-важната точка, по която Борисов вече работи усърдно - непрекъснато внушаване, че "мачът е свирен", "изборите ще бъдат манипулирани, фалшифицирани", "ще си гласят числата, докато не спечелят", "ще мъкнат флашките от чужбина неколко дена" и пр.

При нулеви шансове за успех изкарваш играта нечестна в аванс. Събаряш "Не се сърди човече"-то, буташ чашата с бозата и си тръгваш.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 147 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижда се

    328 43 Отговор
    Радев вкара шайката в умряла кома !!! 4удят се къде да се скрият !!!

    Коментиран от #46, #106, #134

  • 2 Реалист

    271 34 Отговор
    Бойко Борисов ще потопи и последните остатъци от ГЕРБ.Докато той е начело никой няма да се доближи до тях.Но той пък от своя страна си спасява кожата и те са неговият щит.Тъй че удряйте и хикса на тая партия.
  • 3 Реално

    261 27 Отговор
    никой не иска да им бъде Кандидат, никой не иска да се обвързва с корупцията, простащината и некадърността !!

    Коментиран от #121

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пожелание

    241 23 Отговор
    Скри се като новородено мишле!! Като се правиш на голям мъж ,и народа те оби4а , докажи го и се изправи срещу Президента ,за да видим кой- кой е !
  • 6 ЧОРБАДЖИЯ изедник

    163 34 Отговор
    Малоумието на Борисов да номинира Ц. Цачева на предишните избори и да се изцепи ,че и куче да предложи за президент пак ще го изберат- докара другаря Радев на власт.

    Коментиран от #31

  • 7 ПЕРНИК

    178 22 Отговор
    герб умре БОЙКО у панделата
  • 8 Даката

    35 91 Отговор
    Залагам че ще е Фидосова.
    А това,дали изборите са честни или не,всички го правят.Сега толупа ще твърди,че не са честни,преди фатмака твърдеше,че не са честни и то след като го избраха по време на герб.
    Всички лъжат и мажат.

    Коментиран от #90

  • 9 Фончо I

    155 20 Отговор
    Аз, Бойко Борисов I, категорично заявявам, че ГЕРБ ще има кандидат за президент, въпреки, че още никой не иска да приеме номинацията! Имаме кандидат за вице - Деница Сачева, която е с перфектно образование! Завършила е със успех “среден” 3,25 престижната ЕГ в гр. Добрич и РабФак на Вселенския Туристически Колеж Маастрихт, който вече не съществува, но има и бакалавърска степен от ЮЗУ и магистърска от Библиотекарския Университет! Какво повече искате? Нашия кандидат за вице е в пъти по-познат и подготвен в сравнение с Диктатора Радев. Венсеремос!
  • 10 Иван

    124 34 Отговор
    Браво на служебното правителство за увеличението на доходите . При инфлация от 2% са увеличили доходите с над 14%. Сега ще увеличат и минималната работна заплата. След като приеха и добавки към пенсиите от 120 лв., след като минималната стана на 370. А помните Борисов когато затвори държавата преди година и половина не индексира нищо, каза " нямало мазнинка", чак когато почнаха протестите прие през август да се дават по 50 лв.към пенсиите. Социалния министър на служебното Донeв - 14% е средното нарастване на минималните доходи в страната от началото на годината, посочи Донев. А ръстът на инфлацията е малко над 2%. Той припомни и, че пенсиите са се увеличили. Според него това нарастване надминава инфлацията.

    Коментиран от #30, #54, #102, #145

  • 11 Пич

    46 148 Отговор
    На кой му пука за президентските избори , освен на Радев , за да може да раздават държавни пари на олигарсите.... Както решиха вчера , да дадат печалбата на държавните енергийни дружества в ръцете на частниците... Вашите пари ще отидат за бентлита , а вие ще гладувате... И пак се радвате на тея , които ви дерат кожите... Егати народа...
  • 12 Пламен

    36 138 Отговор
    Няма да е фатмака.Ще има нов президент.

    Коментиран от #91, #107, #112

  • 13 Шоп

    121 8 Отговор
    Като вземе вече и с пари да не можеш да си намериш кандидатпрезидент значи работата отече.Даже и магаретата имат инстинкт за самосъхранение.
  • 14 Има има

    117 12 Отговор
    Да издигнат Кристалина, така ще стане ясно, че са мафия с международна "тежест". И чичо ви Бай Дън ще ги припознае...
  • 15 пешо

    36 4 Отговор
    милене, добре!
  • 16 Бамбука

    87 8 Отговор
    Ще ги мислете. Чекмеджето е пълно, все ще купят някой или някоя.
  • 17 Другарю Ганев

    15 43 Отговор
    Напиши я статията след номинацията...аман от гадатели в сайта

    Коментиран от #25

  • 18 коко

    92 7 Отговор
    Игнорирайте го максимално този жалък и болен човек - толкова ниско е паднал, че няма накъде повече. Не се занимавайте с него.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Щерев

    14 66 Отговор
    Радев е човек на американците.Лансират го като русофил за да обере и техните гласове.Времето е малко,хората да заблудени.Предполагам,че ще успее.

    Коментиран от #59, #147

  • 21 Доротея

    60 8 Отговор
    Радев! Поучи се от Баце на простонародно говорене и си вземи Волен Сидеров да те подготвя за пред камерите! Вчера, правилно призова Борисов да се яви на дансинга за президент, но много изискано, дипломатично, непонятно за масата ганчовци и без емоция! А може! Баце на твое място, щеше да каже - Ето, госпожа Луна Йоданова показа храброст и се кандидатира, а той се крие като Слави Трифонов! Защо се криеш кандидатирай се, като си много ербап! Нека хората да изберат в една честна битка, победи ти и аз ще ти стисна ръката и пожелая успех...! Така трябва да се лицемерничи и демагогства за народа! Помниш ли, когато Бойко каза - Ето, професор Вучков на 76 години си подготвил книжата и води предаване, печели си пари и не чака на държавата, а млади хора се наредили за пенсия! И Вучков взе да го хвали и се надяваше да го издигнат вместо Цечка!

    Коментиран от #43

  • 22 Трий пак

    48 7 Отговор
    гербераст! Просто написах - вижте ги тези на снимката!? Няма какво да напиша повече за тези !

    Коментиран от #24

  • 23 ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ.

    10 53 Отговор
    Там има полезен ход,повече от един.КОАЛИЦИЯ!!!

    Коментиран от #26, #27

  • 24 хахаххахахаха

    53 10 Отговор

    До коментар #22 от "Трий пак":

    Боко прилича на Джаба Хътянина , а дончев на наддддддддъррррвен пинчер хаххахахахааххахахахахахахахахаха
  • 25 ха ха ха

    12 7 Отговор

    До коментар #17 от "Другарю Ганев":

    Казах ви, че врачките ви не струват!
  • 26 Алеко

    57 12 Отговор

    До коментар #23 от "ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ.":

    Ако БГ идиъттс гласуват за герб, си заслужават съдбата на най-болни , най-бедни и най-прости същества , стъпващи върху културната почва на Европа.

    Коментиран от #29

  • 27 вървите надолу

    42 7 Отговор

    До коментар #23 от "ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ.":

    Вече само ще ги губите.
  • 28 майк ПАТЪН

    70 13 Отговор
    Самият факт , че НИКОЙ не иска да е в комбина с УЖ доскоро могъщата партия ГЕРБ е достатъчно показателен ! Красноречиво показва негативите , които натрупаха с алчността , простащината и егоизма си !

    Коментиран от #78

  • 29 asd

    18 5 Отговор

    До коментар #26 от "Алеко":

    Стига хейти и ти бе! Така избори не се печелят!
  • 30 Не е баш така.....

    22 62 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Всички тези увелиения ,са благодарение на ГЕРБ . Борисов остави пълна хазна.

    Коментиран от #33, #36, #111

  • 31 Тиквоча

    32 3 Отговор

    До коментар #6 от "ЧОРБАДЖИЯ изедник":

    май Магаре беше казал ...........

    Коментиран от #60

  • 32 Косе Босе

    68 9 Отговор
    Радев добре се изгаври с Борисов , като го призова да се кандидатира за ПРЕЗИДЕНТ !

    Коментиран от #49

  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 3 Отговор

    До коментар #30 от "Не е баш така.....":

    ИВАН е прав
  • 34 Волен Бялата Златка

    20 1 Отговор
    Нека изборите се отлагат, докато си пия хапчетата, че после оздравявам и няма кой да ме спре!
  • 35 Чудесно

    18 40 Отговор
    Сега е момента вчерародените да се "порадват" на червено управление и след година две да плачат за Бойко. Време е да види и новото поколение НАИСТИНА лошо и корумпирано управление и глад, а не големия им проблем да е "как да преминем по-бързо границата с Гърция".
  • 36 Свиреп Охлюв

    62 16 Отговор

    До коментар #30 от "Не е баш така.....":

    Единственото пълно , което Борисов остави са чекмеджетата и шкафчетата в спалнята си . Всички видяха с какво са пълни. А вече се досещате и кои са му ги пълнили , нали ?

    Коментиран от #40

  • 37 Ами

    38 4 Отговор
    Барни президент!
    ПКП то вице!
  • 38 БСП ИМПОТЕНТНОСТ

    17 24 Отговор
    Че БСП въобще няма ход
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Не е баш така.....

    13 25 Отговор

    До коментар #36 от "Свиреп Охлюв":

    Всички знаем ,че снимките са фейк.
  • 41 Денисс

    54 14 Отговор
    Цецка Цачева поне имаше топки и куража да се изправи срещу Радев.Боцко винаги е бил малък и жалък!Няма нито една среща в живота си освен във фантазиите си.Коланът му е черен като всички които се продават по сергиите.Ако беше само страхливец-Но той е и лъжец и подлец!Акакъв си ТИ чийто кумир може да бъде такъв посеркаш?

    Коментиран от #48

  • 42 верваи ми

    41 9 Отговор
    Имате ,, имате полезен ход. Входа на затвора е отговора.
  • 43 Скъпа Доротея

    24 49 Отговор

    До коментар #21 от "Доротея":

    Радев трябва да се научи да говори първо, а не половин час да приказва и нищо да не казва. По това се познава комуниста - говори един час бъз да каже нищо освен "може би, ако, ние се нуждаем от ..." и тн, и тн. Никакви действия и никакви отговорности, обаче тия неща вие тепърва ще ги учите по трудния начин.

    Коментиран от #55

  • 44 Wikiki

    19 46 Отговор
    Радев и подкрепящите го, са "Дълбоката блатна държава" на България, а Борисов е българския Тръмп, който също далеч преди изборите в САЩ предупреждаваше че "изборите ще бъдат нагласени, манипулирани, фалшифицирани", "ще си гласят числата, докато не спечелят"...!!!
  • 45 Фактите Говорят!!!

    24 45 Отговор
    ЛИПСАТА НА ОФИЦИАЛЕН КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ГЕРБ,ДОКАРВА ОЛИГАРХО-ФАТМАШКИТЕ МЕДИИ ДО...АМОК! ОТ МЕСЕЦИ ТЕ ОЧАКВАТ ...ЧОВЕКА НА ГЕРБ,..ВЪХУ КОГОТО ДА ИЗЛЕЯТ СВОЯТА ЗЛОБА, БЕЗПОМОШНОСТ И ПОМИЯ!! САМО СПОМЕНАВАНЕТО НА БАЛТОВ,КАТО ЕВЕНТУАЛЕН КАНДИДАТ , ДОВЕДЕ ЗА 24ч. НЕГОВОТО УВОЛНЕНИЕ!
    ... ФАТМАШКИТЕ ТРОЛОВЕ(КУТЕВЧЕТА И "МАЙСТОР"ЧЕТА)...ТРЪПНАТ С НЕТЪРПЕНИЕ!✊😂
    ...ГЕШЕВ ОЧАКВА....ФАТМАКА,...ТОЖЕ...

    ✊😂🇻🇳🇸🇮
  • 46 Баш психиатър

    12 30 Отговор

    До коментар #1 от "вижда се":

    То пък президентската институция да беше толкова важна ,да се тюхка човек.А тя е една куха,изпразнена от смисъл,пълна с консуматори на пари.Да се чуди човек защо съшествува.Колкото по-бързо я закрият,толкова по-добре.Всички пари от там,да бъдат разпределени между хората!!!!

    Коментиран от #104

  • 47 Имат много желаещи от Герб....

    38 9 Отговор
    Кърджалийската,дуловската,смолянската и пловдивската,софийската кофи са готови да поемат още помиика за прасетата в ордата..
  • 48 Зайо

    17 38 Отговор

    До коментар #41 от "Денисс":

    И защо му е на Баце да се кандитатира за кухата президентска институция,а?Там са само измислени политици,консуматори на пари!!!!
  • 49 Лалугер

    19 31 Отговор

    До коментар #32 от "Косе Босе":

    Ха,че тя президентската институция е куха,неработеща структура.Освен да ходят по концерти,какво свърши кауня?А да,разменяха си разни пликиве,пишеха си разни смс,дума не обелиха за шпионските скандали,и т.н и т.н.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Джони

    25 5 Отговор
    Ми как да има ? Там само Плазмодии и натегачи..И мнооогоМинетМайсторки..
  • 52 НЕМА СЕ СТРЕСИРАТЕ, ФАТМАЦИ....

    15 24 Отговор
    НА 14.11....БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЩЕ ПОКАЖЕ НА ЕВРОПА И СВЕТА КОЙ Е ЧОВЕКЪТ ...КОГОТО ИСКА ДА ГО..УПРАВЛЯВА!!! КОЙ Е...ЛЮБИМЕЦЪТ НА НАРОДА!!! КОЙ Е НАЙ-УСПЕШНИЯТ...ДЪРЖАВНИК В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!!!
    ......АКО,....НЕКА,....ЩЕ.....!!!!
  • 53 Павел Пенев

    34 11 Отговор
    Добрата идея е Боко да си събере багажа и право в централния затвор.Това ще издигне неговия авторитет и този на престъпната групировка ГЕРБ.
  • 54 Вярваш ли

    24 5 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Завиждам ти на оптимизма!!! Ти си един от малкото останали хора,които вярват на официалната инфлация.Ами те и дефлация може да отчетат,ама ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА е съвсем,съвсем различна.Това твоето е егати наивността.Преди избори сме и ни "свалят звезди от небето",ама стой и гледай,като лъсне истината .
  • 55 Валката

    22 6 Отговор

    До коментар #43 от "Скъпа Доротея":

    Не го разбираш защото не говори като на мегдана или в кръчмата.
  • 56 Механик

    13 20 Отговор
    ГЕРБ нямат печеливш ход. България също. Трябва да избира между доказни престъпници-ГЕРБ, национални предатели- БСП и сродните, други доказани предатели- СДС и ДБ, недоказани, но със сигурност, предатели- КИРЧО и компания, чалгаджии- ИТН и все такива.
  • 57 Бамбука

    34 11 Отговор
    Всъщност да управляваш 12 години и да не можеш да изградиш поне един стойностен партиен член който да издигнеш за кандидат президент е жалка картина.

    Коментиран от #62, #65

  • 58 пери

    35 11 Отговор
    Герб нямало да си разкрият кандидата, защото можело "да се разправят с него още преди да има имунитет". Ето тука е заровено кучето - значи на кандидата им му е нужен имунитет, явно за да не бъде разследван, и може би заради това изобщо ще го издигнат - да пази гербаджиите от справедливостта на закона. Човек наистина трябва да говори по-малко, особено ББ, защото освен че има вероятност да избълва много глупости, в пороя от думички изтърва разни истини, които не са удобни и разкриват точните подбуди, като цитатът по-горе.

    Коментиран от #75, #79

  • 59 А биби

    10 3 Отговор

    До коментар #20 от "Щерев":

    Е човек на който го хване.
  • 60 Документалиста

    18 3 Отговор

    До коментар #31 от "Тиквоча":

    Не ,,май магаре каза"...,а директно- ,,магаре" си каза Буцката...!
  • 61 Каскет

    10 6 Отговор
    Да вади банкясния на пангара.
  • 62 ЧАКА РАКА

    18 10 Отговор

    До коментар #57 от "Бамбука":

    "Странно" защо ... Славуца Кючекчийката, ИМПЕКСА, Канадският Лъжец, , Карадайъ, Мая Галева ..не се кандидатират лично или само БАЦЕ е в еротичните ти сънища, чалгар пасивен?!?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Бременна фенка на ГЕРБ!

    10 8 Отговор
    Ох Мили ни Вожде-Борисов...!Моля Ви...,обявявайте го най-накрая тоя наш кандидат-президент,че ще пометна вече от очакване и напрежение...😔🙄😤☹️😰...!!!
  • 65 НЕ БЪРЗАЙ КАТО ПЪРЛЕ

    3 3 Отговор

    До коментар #57 от "Бамбука":

    Пред БАЦЕТО си
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 МИЛЕНЧО-, Нещо Много напрегнат ми се

    15 17 Отговор
    Видиш!😂 Разкажи ни за ... Убийствените цени на Фатмака, за Емигрантите, за спряните проекти, високата инфлация,за КИКИ КАНАДЕЦА, , за Всенародните Протести,...за предстоящата ... ФАТМАШКА ЗИМА,....БАЦЕ го остави и не го мисли,...СЕГА УПРАВЛЯВА ФАТМАКА и ВАШИТЕ ЛЮБИМЦИ ОТ ДС.....
  • 68 Цонко

    18 14 Отговор
    Защо ми се струва, че почти всички пишещи тук не живеят в България. Приятели, не се опитвайте да си стоварвате върху нас злъчта от проваления си живот. Омръзна ми от малоумници като вас. Като сте избрали чужбина, живейте си живота там и не се обръщайте назад. Ние ще се оправим, бъдете сигурни! Но вие винаги ще бъдете битата карта, много добре знаете че сте лузъри.
    Пак ще изберем Бойко Борисов, защото той е най-почтен от останалата политическа паплач, на която плащат от чужбина. Ще помогнем да му се допълни шкафчето, защото той заслужава. Но този път то наистина ще е пълно, без фалшификации.
    Разбрахте ли?

    Коментиран от #95

  • 69 боже боже

    9 1 Отговор
    Аз мислех да пиша нещо тук, ама то не се трае!
    Много мирише!

    Коментиран от #70

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 666

    15 12 Отговор
    Всякакви словоблюдства четем, всякакви болни фантазии чуваме , но фактите са такива- герб имат най-голяма подкрепа, колкото и да не се харесва на червените.
  • 72 Хахаха

    14 14 Отговор
    Ганев, според теб ГЕРБ нямат полезен ход, но хубавото е, че ти имаш един - отиди на лекар.
  • 73 тъп избирател

    10 14 Отговор
    Аз, като обикновен човек мисля, че също нямам полезен ход!
    Няма за кого да гласувам!
    Не ми харесва нито един от кандидатите!
    Особено пък Румен Радев!
    Уж левите го издигнаха преди и сега го подкрепят, пък се кълне в синергия със САЩ, три морета и нам кво си!
    Каква е тази бъркотия?
  • 74 Го4о

    11 10 Отговор
    Имам чувството, че Милен Ганев е получил полюция докато е писал този материал. Колко ли е получил за поръчката в това число и факти.бг
  • 75 Хахаха

    10 8 Отговор

    До коментар #58 от "пери":

    Аз се сещам за един, който също се крие зад имунитет. От вчера официално е кандидат - президент, а неофициално от февруари (ако не се лъжа) - тогава се самоиздигна.
  • 76 тиквоча съм

    16 8 Отговор
    Какво ще кажете: сам ли да се изложа на президентските избори срещу Радев, или да го оставя той да ме прави за смях?
  • 77 Вида

    16 23 Отговор
    Народе???? Не гласувайте за този въжеиграч Радев той е предател, саможивец и нищоправец!
  • 78 Хахаха

    8 3 Отговор

    До коментар #28 от "майк ПАТЪН":

    И къде го видя този "факт"? Във Факти, Капитал и другите манипулатори ли (да не кажа лъжци)?

    Коментиран от #142

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 шопен

    21 10 Отговор
    Между другото кога ще му свърши партизанския период на Магистралния Борисов. Ела в София да те ви дим и пипнем бе Борисов, да би да те е страх, а? Трябва да си пълен идиот за да се съгласиш да си кандидат на Борисов в президентската кампания. Борисов газ пикае, ама много газ, мисирките също. Айде хаирлия да е, да илядите, дано.

    Коментиран от #93

  • 81 припомням

    11 10 Отговор
    Миленчо,
    Съмненията за манипулации на машинното гласуване, като част от сценария на пълна победа на Радев /не само президентска/ са много отдавна, още от7-8 месеца!
    И се потвърдиха с обнародването на изменения Изборен закон на Разпети петък- ударно и предсрочно! Част от сценария е и нелогичното поведение на ИТН, на двата парламента,
    довело до липса на нормално правителство!
    ЦИК рапортува :ЦИК разполага с пълния приложен и системен софтуер и изходящи кодове за модифициране на машините за гласуване. Освен, че това дава достъп до машините на специалисти назначени на граждански договор към ЦИК - което означава - днес са тук, утре ги няма! За какво е "Информацианно обслужване"?
    В края на октомври 2020 г. един от най-големите експерти по изборни технологии в света предупреждава властите в София за опасността от въвеждане на машинното гласуване без съответната подготовка. „Заниженото внимание относно киберсигурността от трета страна-доставчик към ЦИК, също може да бъде използвано за въвеждане на зловредни софтуерни кодове или отваряне на вратата за атака чрез софтуер за искане на откуп тип „рансъмуер“ (ransomware)“, казва д-р Стафан Дарнолф, старши глобален съветник „Електорални операции и администрация“ към Международната фондация за електорални изследвания (IFES) в интервю пред Българския институт за правни инициативи.
  • 82 оня с коня

    13 10 Отговор
    Медийното пространство касаещо политическата сцена е Строго профилирано,което е и съвсем логично.А логиката е,че Определени финансови кръгове ПЛАЩАТ на определени Социолози,Антрополози,пиари и т.н да пишат срещу Политическите им противници,като ОТДЕЛНО и плащат на Определени Медии да Публикуват написаното.Така например пишещ срещу Борисов и ГЕРБ в Дойче веле е Смилов,тук - М-Ганев и т.н.,т.е. това са Автори СТРОГО СПЕЦИАЛИЗИРАНИ в "унищожителни " критики срещу ГЕРБ и Борисов.Между другото вече им хванах Чалъмите на тия "Анализатори" и що за Подход и стратегия ползват в Статиите си:Първо "вземат страха" на Борисов с епитети като "Страхлив" ,"Уплашен","Отчаян","Криещ се" и т.н.,след което вече започват да си съчиняват различни Варианти за действията му/неговите и на Партията/ - един от друг по лоши и некадърни за да могат да ги подложат на Злостна критика.Ама че Критикуваните нямат и хабер да възприемат някой от Вариантите предвидени в статията - няма Значение,принципа е "Да го напишем ние,пък те да вървят после да го опровергават"!та така според Автора:Борисов и ГЕРБ нямат полезен ход,няма и да имат.Как ли ще коментират тия Автори пишещи по 2 Педи дълги статии/мерил съм ги лично/ ,ако ББ спечели Изборите с БЕЗПОЛЕЗЕН ХОД?!

    Коментиран от #86

  • 83 естет

    12 15 Отговор
    Бозата е в главата на нещастния автор! П-голям пасквил не съм срещала скоро из медиите - провал е 5-годишния загубен мандат на пРезидента, който се гласи отново да обитава президентството! Дундуркайте си го още , щом ви е толкова скъп! А колкото до ГЕРБсами ще намерят изход от ситуацията, а и няма друга политическа сила с 600 хилядна подкрепа, това са истинските,стойностни българи! Другите са "почтени" или "почетни"!
  • 84 Съспенс

    10 10 Отговор
    Хората от под кривата круша,където ги оставиха от ИТН,ИБГНИ, ДБ ,много са се активирали. Когото и да издигнат от ГЕРБ ще гласуваме за него.Сега нарочно нагнетяват напрежение.Във всеки случай аз съм на близо 60 години, но такава омраза между българи,не съм виждала.Вчера имаше една статия от евродепутат--сравнява България, символично, със заседналия кораб
  • 85 азазаз

    9 11 Отговор
    Важното е да не е малоумната марионетка на Путин!
  • 86 Кокошки герб

    14 11 Отговор

    До коментар #82 от "оня с коня":

    Баце и герб са токсични

    Коментиран от #88

  • 87 Доротея

    18 9 Отговор
    Ба! Не са чак стотици герберастите, които желаят Бойко да им набива чембери в главите пред камерите, както на Плевнев, но поне стотина има - Караканчева, Георг, Сачева, Биков, Тон Тодоров, Гърневски, Герб - калинки, Герб - мьрлячи, цялата парламентарна група - има кандидати!
  • 88 оня с коня

    8 5 Отговор

    До коментар #86 от "Кокошки герб":

    Това няма никакво значение,защото НИЕ- ЕЛЕКТОРАТА ИМ сме се оборудвали с Противогаз,Чорапи и Наметало и няма да пропуснем да гласуваме...НИКАГДА.
  • 89 Действителност

    14 7 Отговор
    В неделя чух следната реплика"Не плюй в уста,която ще целуваш"Ами хайде сега някой да ми каже как след като от ИТН обиждаха и вадеха кирливи ризи,та как ще се прегърнат и целунат,както се готвят да направят.Това ще е почтено ли?Мая Манолова като обещае нещо,няма ли да излъже?Спецов ще си плати ли данъците?Асен Василев ще оттегли ли делото срещу Сл.Трифонов. Кирил Петков ще признае ли,че е подписал декларация с невярно съдържание .Всичко това ПОЧТЕНО ли е.ББ ли ги е накарал така да правят?ГЕРБ ли е виновен за простотиите,които правят? Правят ни на маймуни.

    Коментиран от #98

  • 90 Гост

    17 8 Отговор

    До коментар #8 от "Даката":

    Ако ГЕРП е първа , а Румен Радев спечили на първи тур - тогава какви са изборите според ББ ? Манипулирани ли, нагласени ли ? Мачат бил свирен а ? Хайде стига глупости !
  • 91 няма значение

    18 7 Отговор

    До коментар #12 от "Пламен":

    Фатмак си ти, а може и редник да си, ако въобще си бил. Той е офицер.
  • 92 5577

    12 1 Отговор
    Ейй Горките. В такива мракобесни времена как да покажеш кандидат.
  • 93 Баш психиатър

    5 0 Отговор

    До коментар #80 от "шопен":

    Леко,много се напиняш,накрая не изакваш нищо.
  • 94 бай Пешо

    16 17 Отговор
    Не знам какъв полезен ход има или няма ГЕРБ в президентската надпревара , но знам със сигурност, че разединена България няма полезен ход и бъдеще с президент Румен Радев!

    Коментиран от #115

  • 95 Кицо Беге

    7 11 Отговор

    До коментар #68 от "Цонко":

    "Публикувано във факти.бг: Пак ще изберем Бойко Борисов, защото той е най-почтен от останалата политическа паплач, на която плащат от чужбина"

    хахахаха този зевзек ме развесели наистина
  • 96 Ариел Поц

    15 16 Отговор
    Радев президент, герб в канала, приемете го. Няколкостотин хиляди корумпета и държавни хрантутници не можете да направите нищо, хората се събудиха. Ако ще и да счупите държавата с вашите калинки по места, обречени сте, ще черпите, ако отървете кауша
  • 97 tralala

    10 12 Отговор
    Ха, ха, ха, боко така ще го втъкне на радев че направо ще катапултира!

    Коментиран от #113

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 НЯКОЙ

    11 8 Отговор
    Борисов като Сизиф бута нагоре ГЕРБ, но усилията са напразни!
    Нужна е пауза за ГЕРБ, ако искат да оцелеят и не им трябва ББ.
    Кому е нужен "съдран чувал"?
  • 100 малкия

    9 15 Отговор
    Голям страх ви тресе и пак ще бъдете победени от лошия Борисов!

    Коментиран от #101

  • 101 изрод от ГЕРБ

    6 4 Отговор

    До коментар #100 от "малкия":

    Я иди в детската градина,да ти четат приказки и да си играеш
  • 102 Брадара

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Не ти ги е увеличило сл. правителство, а парламента и по специално с гласовете на ДПС, ГЕРБ и БСП, а цяла година при Борисовите 300 лв мин. пенсия имаше + 50 лв за всички пенсии, т.е. минималната при него беше 350 лв. Сл.правителство предложи мин.пенсия да стане 340 лв, а останалите да се увеличат с 12%, което за малките пенсии не беше никакво увеличение. Тези 120 лв сл. правителство не искаше да ги дава и след Нова година пиши имаш ли увеличение.
  • 103 Брадара

    5 7 Отговор
    Не ти ги е увеличило сл. правителство, а парламента и по специално с гласовете на ДПС, ГЕРБ и БСП, а цяла година при Борисовите 300 лв мин. пенсия имаше + 50 лв за всички пенсии, т.е. минималната при него беше 350 лв. Сл.правителство предложи мин.пенсия да стане 340 лв, а останалите да се увеличат с 12%, което за малките пенсии не беше никакво увеличение. Тези 120 лв сл. правителство не искаше да ги дава и след Нова година пиши имаш ли увеличение.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Българин

    9 16 Отговор

    До коментар #1 от "вижда се":

    Гадев в такава кома ще ви вкара, че свят ще ви се завие.Само гледай какво става с цените.Идва Радева зима.
  • 107 изрод от ГЕРБ

    20 9 Отговор

    До коментар #12 от "Пламен":

    Фатмак е бил съпруга на баба ти!Румен Радев е достоен български офицер!
  • 108 Който и да съм

    12 15 Отговор

    До коментар #105 от "ИСТИНАТА":

    "Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете." - цитат приписван на Сталин.
    Румен Радев ще го претвори в действие!
    С помоща на машинките и още някои други "специалисти" по софтуер.
    И това си е голата истина!
    Твоята задача г-н Милен Ганев е, да внушиш, че това са внушения!

    Коментиран от #109, #114, #137

  • 109 питам бе

    9 7 Отговор

    До коментар #108 от "Който и да съм":

    Все питам, но никой не може да даде задоволително обяснение, защо почти никой не използва тия машинки за гласуване в Европата?
  • 110 Светът за нас

    13 2 Отговор
    Der Standard за България: Избори, бедност, корупция и един компрометиран главен прокурор, назначен от Мафията.
  • 111 ЧЕКМЕДЖЕ

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "Не е баш така.....":

    Не бъркай ХАЗНА с ЧЕКМЕДЖЕ, моля !!!
  • 112 Д.О П.Е.Д.А.Л.А

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Пламен":

    Знаеш ли кво е армия и офицери бе П.Е.Д.А.Л..... П.Р.О.С.Т?
  • 113 Хехехе

    4 1 Отговор

    До коментар #97 от "tralala":

    Намали филмите....😆😛🤣😉😂😝!!!
  • 114 Избирател съм!

    11 5 Отговор

    До коментар #108 от "Който и да съм":

    Много сте прозрачни ГЕП-аджиите...!Още от сега вдигате бялото знаме,аргументирайки се предварително с фалшифициране на изборните резултати...😉!
  • 115 бай Гешо

    11 5 Отговор

    До коментар #94 от "бай Пешо":

    Нищо не знаеш...!Браво Радев...!Мачкай корумпираната ГЕП-аджийска сган...!
  • 116 Кака Мара

    5 2 Отговор

    До коментар #39 от "26 ПОРЕДНИ ИЗБОРНИ ПОБЕДИ":

    Наустина си изперкал, бе човек. Изпаднахте в истерия от безсилна злоба
  • 117 Кицо Беге

    8 6 Отговор
    герб е зло, което никога повече не бива да допускаме, за да я има България
  • 118 Мехлем за душата...

    10 3 Отговор
    ...е ГЕРБ-ерасткият ви предизборен смешен плач...!Давайте своят ,,Рев в Хаоса" на пълни обороти- за нас е здравословно да ви слушаме...😉🤣😂😝😃👍👏...
  • 119 Каун на Грипен

    8 9 Отговор
    Вижте членовете на предизборния щаб на Радев. Всички агенти и сътрудници на ДС и синове и дъщери на такива. Те това е господа реставратори на социализма. Срам ме е за тези,които ще гласуват за Радев

    Коментиран от #124

  • 120 крахът

    6 8 Отговор
    Няма полезен ход за България. За първи път от 1989 г. са се събрали агентите-комунисти от ДС и американското посолство и са решили да довършат страната. В името на властта червените ботуши и ченгета се продадоха на новия господар и вече ни разкатават играта. Няма ГЕРБ, няма БСП, няма други партии, няма Радев, няма Борисов. Има тайна групировка, в която влизат представители на доста партии, все свързани с ДС, с криминалния контингент или на хранилка на Козяк, която си слага удобен президент и гласи удобно правителство. За тях остават далаверите, кражбите и поредното ограбване на народа. За сметка на това са приели налагането на трансджендърите, на нелегалните мигранти, на задължителната ваксинация над народа, на приемането на Македония в ЕС, на обезличаването на българщината и всякакъв подобен терор.
    Новата им партия вместо ПП /патици прости/, да я кръстят ХИВ - хомосексуализация, ислямизация, ваксинация.
  • 121 дали

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Реално":

    Нещо май Кантарджиев му лъскат имиджа с повод и без...
  • 122 Рачко Пръдлето

    8 7 Отговор
    Две служебни правителства и за пет месеца Радев докара да си спомним Виденовата зима: галопираща инфлация, скачащи в пъти цени на парно,ток,хранителни продукти,бензин,жилища и т.н. Бойко беше спестил пари за магистрали,Радев ги изпапа за месеци.Митниците нищо не събират, инвестициите спряха. И за какъв още пет години мандат мечтаете вие комунистите на Радев. Искате да загробите България ли?
  • 123 мизерници

    6 7 Отговор
    Да ти вдигнат с 50-100% цените за шест месеца и да разкажат майката на държавата и на народа, а ти да си хвалиш. Ето това е да си платена мисирка на някого. Не познавам нито един, който да подкрепя тези цървули и ботуши. Без фалшификация няма да успеят. ЗАтова и залагат на гласовете от чужбина, където не може да се докаже кой е гласувал, за кого и изобщо дали е гласувал. А народът ще е по-зле и от Виденовата зима. Скоро ще го усети здраво - сега е само лекото пошляпване с цените.
  • 124 Ама то щот...

    10 3 Отговор

    До коментар #119 от "Каун на Грипен":

    Вашият Георги Марков- не е агент Николай от ДС...!Ама то щот вицепремиера ви-Каракачанов- не е агент-Иван от ДС...!Ама то щот вашият Спас Гърневски,не е комунистическият поет,написал сърцераздирателната ,,Ода за Георги Димитров...!Ама то щот Вожда Ви-Буцко-Чекмедже-Ефендов, не е - Дърта Комуняга-още с членската книжка на БКП в джоба си ...?!?!?!

    Коментиран от #132

  • 125 мдда

    4 4 Отговор
    Tи ли ще кажеш м ушмук...

    Коментиран от #126

  • 126 мнее

    3 2 Отговор

    До коментар #125 от "мдда":

    Ами ако си грамотен-виж в чичко Гугъл-там всичко си пише за вашите ,,Убавци"...😛!
  • 127 Реалист

    8 7 Отговор
    Айде пак платена статия на Фатмака, тиражирана в медиите на Прокопипиев...жалки сте! Полезен ход му се ще на смешния афтор да няма ГЕРБ, да ама не! Един тон неверни глупости има в сатията разира се, за да внушава на нискоинтелигентните хора, че ББ е лош избор, да ама не! Червената олигархия НЯМА да спечели този път, както и проводникът и Фатмака пРезидент!
  • 128 развийш ли

    5 7 Отговор
    Герб ви гледа сеира и ще ви разгроми на изборите И Президента ще е на Герб и изборите ще спечели

    Коментиран от #130

  • 129 Луна-президент

    7 2 Отговор
    Баце- вице. Това е най доброто за Герб.
  • 130 Пий си...

    3 1 Отговор

    До коментар #128 от "развийш ли":

    ...хапчетата и си лягай...!За днес си заработи тролената баничка...
  • 131 Заклет ГЕРБ-аджия!

    5 7 Отговор
    Г-н Борисов...!Моля Ви да запушите устата на тая зловредна фатмащина,като се изправите по мъжки-лице-в- лице със зеленият чорап и го победите на изборите в честен генералски двубой...!Защото както и Вие казвате много точно...- Всичко друго е...Пунта-Мара...!!!

    Коментиран от #153

  • 132 Ама то не щот

    6 7 Отговор

    До коментар #124 от "Ама то щот...":

    Георги Марков беше от гражданската квота депутат на ГЕРБ. Достоен български юрист-конституционалист, Спас Гърневски може да пише каквито си иска стихове, не го прави предател. Относно книжката на БКП, тя не само стърчи от джоба на фатмака,но той и спазва устава на партията стриктно. Ама то така пък инак , позитански драскачо.
  • 133 Благо Пинъса

    4 5 Отговор
    хубаво е, че троловете на герб са живи и активни, иначе е пълна скука. Разбира се, не променят нищо, пари на вятъра. Добре е да се ориентират към преквалификация вече.
  • 134 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "вижда се":

    Подходяща кандидатура за президентския пост е Негово Високопреосвещенство† Пловдивски митрополит НИКОЛАЙ, ...и с Радев е свършено.
  • 135 БОКОКРАД

    5 5 Отговор
    Сърбия изгражда нова магистрала
    Предвидени са три индустриални зони
    НИЕ ВНАСЯМЕ 1600 МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ .....ВМЕСТО 1600 БЕСИЛКИ ЗА КРАДЦИ ОТ ГЕРБ , БСП И ДПС !
  • 136 антигерб

    8 3 Отговор
    боко да гоДУХА !
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 терорист

    7 7 Отговор
    Маймуна да е но не фатмака.Пък е и по ггрозен .
  • 139 В.В.П.

    4 5 Отговор
    Герб,и ДПС,трябва да се утекат в канала на мижавата ни пост комунистическа история..Трябва да се гради ,модерно и развито ,морално ,работно общество...
  • 140 Гербав жмульо

    2 1 Отговор
    Много почнах да си вервам, направо се изнервям! Ама кво да правя,май няма да се
    справя,затова сам ще се оправя! А,бе,къде е батко ?!
  • 141 Радев печели на първи тур !...

    2 4 Отговор
    Останалите с гол ... !
  • 142 Майк Алън Патън

    2 3 Отговор

    До коментар #78 от "Хахаха":

    Явно не живееш в България , щом казваш това ! Кой иска да е комбина с Бойко и Шайката ? Припомни ми !
  • 143 Plovdiv

    1 3 Отговор
    С..мърт за М..ухльото борисОFF!!!
  • 144 СУВЕРЕН

    5 2 Отговор
    АЙДЕ стга де... И тези избори ли ще са театро. Тъпия фатмак на руски или на английски трябва да му каже тиквата, че няма да се кандидатира за президент та да го разбере. За една година не си ли начеша егото. Изборите си ги представя като, боксов мач. Представете си Радун Кличко срещу Боко Джошоа на лунна светлина. Пълен цирк.Подкрепата на бившите от ДС голямо съмочуствие му дава. За шест месеца ни закопа с това служебно правителство. Преди за 50лв. пълнех две торби с храна а сега и една не мога да напълня.А ни чака и по лошо когато преизчислят цените спрямо тока и газта. ЗАТОВА КРИГОМ И МАРШ. КАЧВАЙ ЛУНА НА ПАРАШУТА И ИЗЛИТАЙ... ДА ВИ НЯМА.
  • 145 СУВЕРЕН

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Приемаш изнесените данни за чиста монета. Увеличение на цените не е 2% а 20%.Изнесените данни са стъкмистика. Така че въпреки увеличението пак сме по-бедни спрямо предишната година.Увеличаването на доходи щеше да има стойнос ако цените бяха запазени или да е право пропорционално на поскъпването на стоките.

    Коментиран от #146

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Христов

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Щерев":

    Щерев, нали Баце беше, човек на хамериканците? Какво стана?
  • 148 ИСКАВИ СЕ АМА

    6 1 Отговор
    АЙДЕ БЕ,МА ВЕРНО ЛИ????КОЙ ТИ ГО КАЗА ,ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЛИ??????
    ЕЙ,ТОЯ БОЙКО И ТОЯ ГЕРП ВИ ИЗПИ МОЗЪЦИТЕ,ОБЕННО НА ТЕЗИ ОТ КОМУНОИДНИЯ ДС ПРОИЗХОД.
    СТРЯСКАТЕ ЛИ СЕ НА СЪН ????СТРЯСКАТЕ СЕ ,ИМА ЗАЩО .БОЙКО СЕ ЗАВРЪЩА!!!!!!!!!
  • 149 Българка

    2 5 Отговор
    И се чудя и недуомявам кой истински Българин кой здравомислеш човек можеш знаеш интелигентен все още смята че герб са партията която мисли за хората за благото на Родината та те 12 години зоказаха своята некадърносг товя че били направили много но с какви пари европейски и заемите които теглиха без разборно и сега поколенията до девето коляно ще трябва да площат но Тиквата и свитата окло него си подсигуриха бъдещето но дано имаме истинско правосъдие и да отидат по затвжрите И Да гласуващите които са 490000 държавни администраци трантутниците на народа дето тиквата едолично им увеличи неоснователно заплатите те ще са неговия електор плюс неуките тъпи българи плюс младите заблудени мамини синчета деца на администраторите и ето ти елесторатБЪЛГАРИ осъзнайте бъдете разумни и си спомнете заветите на нашите предци
  • 150 На ГРОБ

    1 5 Отговор
    С най топли чувства Среден пръст.
  • 151 Дедовия

    0 5 Отговор
    Що, бе, имат полезен ход! Да излезе баце да обяви собствената си кандидатура за президент, но да е гол до кръста, по гащи и с два патлака на кръста, с табела " Идиот" на врата - аз с удоволствие ще гласувам за него!
  • 152 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    ЗА МАЛКО ДА КАЖА НА СЕДНАЛИЯ : " ПОЗНАВАМ ТЕ ОТНЯКЪДЕ ". ТАКИВА ТЕЖКИ НИКОТИНОВИ МИРИЗМИ СА ГО ОПУШИЛИ , ЧЕ ЧАК ПРИ МЕН ИДВАТ .
  • 153 НЕ СТАВА

    2 0 Отговор

    До коментар #131 от "Заклет ГЕРБ-аджия!":

    ЗАЩОТО НЯМА ДА Е ЧЕСТЕН А ОТ ПИНГВИН ГЕНЕРАЛ НЕ СТАВА
  • 154 НЕ МУ ТРЯБВА

    3 0 Отговор
    НАЙ ПОЛЕЗНИТЕ ХОДОВЕ ЗА ГЕРБ ГИ ПРАВИ ПИНГВИНА И СЛУЖЕБНИТЕ МУ МИСИРКИ /КОЙ НАПРАВИ ГЕРБ ОТНОВО ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА КОЙ ПСЕ ОАКА С КОВИДА КОЙ ПРИКРИВА УБИЙСТВО НА ВОЕНЕН А Е ПАРАВАН ЗА ДУБАЙСКИ МОШЕНИЦИ И КАНАДСКИ ЛЪЖЦИ ЗА ЦЕНИТЕ Е ЯСНО АБЕ ТО ЕДНА ГЕМИЯ НЕ МОГАТ ДА СВАЛЯТ ОТ СКАЛИТЕ А СЕ ГОТВЯТ ДА УПРАВЛЯВАТ
  • 155 Пешо

    2 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОС Т ЗА ДА ГЛАСУВАШ ЗА НАСТОЯЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ