Last news in Fakti

28 Септември, 2021 16:00 4 830 40

Призрак броди...

  • антон гицов-
  • продължаваме промяната-
  • кирил петков-
  • асен василев-
  • има такъв народ-
  • герб

А ГЕРБ не е ли "инженерен проект"?!

Призрак броди... - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Комунистическият манифест на Карл Маркс и Фридрих Енгелс от 1848 г.започва с фразата:

"Един призрак броди из Европа – призракът на комунизма. Всички сили на стара Европа са се съюзили за свещена хайка срещу тоя призрак..."

Нещо подобно става в България- един призрак броди из страната- призракът на "Продължаваме промяната", партията на Кирил Петков и Асен Василев. Като метеорит от небето тя цопна в блатото на статуквото, предизвика бурно вълнение и подплаши рибите, които спокойно си живуркаха в него. Защото Блатото не е чак толкова голямо, не може да нахрани всички, а сега освен разни новопоявили се протестърни дребни рибки с претенции да променят установения ред, отнякъде дойдоха две нахални каракуди, с намерение да вземат властта, при това без да имат свой отгледан електорат. И най- нахално започнаха да примамват с разни обещания поогладнелия електорат, който досега гласуваше за големите риби.

За тяхна изненада, поогладнелият български електорат хареса Кирил Петков Асен Василев, не но не просто заради обещанията им за светло бъдеще, а заради това, което свършиха като служебни министри. И току виж решил на изборите да гласува масово за тяхната партия.

Това обаче не се харесва на едрите риби от статуквото и на свързаните с тах охранени шарани- олигарси, които се притесняват тези двамата да не затворят кранчетата от които държавната (народната пара) изтича в банковите им сметки. Двамата симпатични млади мъже не се харесаха и на една по-голяма новопоявила се политическа рибка - ИТН, с претенции да промени статуквото и да управлява, от онези които се надуват за да изглеждат големи, но отвътре се оказва, че са кухи. И както в Европа през 1848 г. в България партии и придворни политолози започнаха да се съюзяват в свещена битка срещу този призрак.

Ето какво заявяват гръмогласно всички те:

Кирил Петков и Асен Василев по нищо не се различават от "юпитата" , които Симеон доведе от Лондон.

Двамата нови месии нямат никакъв политически и управленски опит.

Партията им е някакъв "инженерен проект", зад който стоят кръгът "Капитал" и Иво Прокопиев.

Тяхната пария предлага някакъв миш-маш, цели невъзможното - да постигне леви цели с дясна политика.

Партията им е пропрезидентска - партия на Румен Радев.

Не ясно откъде разполагат с финанси Петков и Василев.

Ако т.н. системни партии имат основание да са обезпокоени от появата на нов политически играч, който може да отцепи от електората им и най-вероятно по време на предизборната кампания ще атакуват партията на "харвадците" с горните аргументи, е интересно да се отбележи, че ред известни политически наблюдатели и анализатори са силно критични към Петков и Василев и тяхната партия. Някои от коментариите им са изпъстрени с цветисти алегории, в други се правят мрачни прогнози за това какво очаква народа, ако те вземат властта.

Ето примери:

Александър Урумов: Кирил Петков и Асен Василев са Макс и Мориц. Едни безразсъдни палавници, които – след много и разнообразни бели – на финала завършват печално в човките на стадо патки.

Калоян Методиев: Този проект е "дъвка за глупаци".

Кеворк Кеворкян: Прословутото Харвардско Дуо "Петков и Василев" се държи като терористична група и ефектът от напъните му ще бъде само един: допълнително разпрашаване/пулверизиране на политическите субекти – и накрая ще се получи една чорба...

Валентин Вацев : Ако инженерният проект на Петков и Василев е успешен, в България ще се появи правителство, което ще чува еднакво добре и с двете си уши шепота от Държавния департамент в САЩ и от тях не се иска нищо друго.

Калина Андролова: Това е прoeкт, изрaбoтeн в eпрувeткa, c крaткocрoчни цeли и зaдaчи.

Петър Волгин: „Продължаваме промяната“ е последният писък на политическата мода... Когато нещото блести прекалено натрапчиво, почти сигурно става дума за фалшификат.

Уважаеми политически наблюдатели и анализатори ГЕРБ не е ли инженерен проект? Тази партия беше измислена и създадена от и с помощта (финансова и друга) на германската ХСС "Ханс Зайдел" и с американска благословия. Народът, или суверенът по израза на Слави ѝ гласува многократно доверие и когато тя се провали в управлението и търпението на електората се изчерпа, същият този суверен ритна столчето, на което удобно се беше разположила. Както направи навремето с управлявалите БСП, СДС и НДСВ. Така че, ако Петков и Василев се издънят, нито Чичо Сам, който може и да стои зад тях, нито който и да е друг няма да ги задържи на власт.

Но по-важно е друго: с действията си като служебни министри двамата показаха, че са способни и имат някои ясни цели, като тази да спрат безобразния грабеж в почти всички сектори на икономиката и увеличат приходите в бюджета и да се справят доколкото е възможно с корупцията. Бойко Борисов обслужваше всячески американските интереси, но ако нещо, което американците не могат да преглътнат, това е срастването на мафията с държавата и корупцията, която задушава пазарната конкуренция и демокрацията, проблеми, с които те са се борили десетилетия още от началото на миналия век. Такъв управник, колкото и да им е верен, когато не се справя с тези проблеми, а ги олицетворява, и когато цял свят вижда, че "суверенът" престава да му оказва доверие, вече не им е нужен, колкото и да им е верен. Затова и вече е ясно, че са се отказали от него и залагат на други политически играчи.

И като не харесвате тези двама "харвардци", драги политически наблюдатели и анализатори, и един вид предупреждавате електората да не им оказва доверие, защо не му предлагате каквато и да е алтернатива? Като например, като не гласува за партията на Петков и Василев, за коя друга партия да гласува?


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 49 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Големите

    40 16 Отговор
    хищни и тлъсти от преяждане риби , голям страх ги тресе !
  • 2 Гост

    33 15 Отговор
    БРАВО!!!
  • 3 asd

    14 20 Отговор
    Колкото повече грачат и плюят ганьопитеците, толкова по-добре.
    Хахахахахахахаха

    Фактът че 80% са "по-Иво-Христов"-ци говори достатъчно добре за онези двамцата.

    Коментиран от #10

  • 4 Голямото сравнение

    12 13 Отговор
    Чунким Карл Маркс е знаел нещо за "България" в пределите на Османската империя.Няколко милиона потурковци със сиви волове и снишени главици,сегиз-тогиз и някой папуняк във "вранцушки" дрехи..
  • 5 00014

    28 11 Отговор
    Твърде много, сходни констатации, казани от хора с различна политическа ориентация. А авторът е всезнаещ. Той от кои е? Май доста време е работил в САЩ? Затова -- вярвайте му?!?

    Коментиран от #9, #11

  • 6 Механик

    30 14 Отговор
    Чичо ви сам няма да държи тия на власт, ако се издънят. Ама докато се издънят, ще ни подложат на САЩ максимално. А то това е и целта на тоя американски проект.
    Ще ни продадат на евреите и после като ония, юпитата на царя, ще се пръснат по света да "изнасят лекции" по соросизъм.
    Мислете, българи и не гласувайте за тези.
    п.п.
    А и не само за тях, защото Алеко го е казал "И едните, и другите са маскари".
  • 7 Зайо

    28 20 Отговор
    Бах ти и лизачите на чуждоземни дирници.Стига сте възхвалявали Кокорчо и Киркорчо бе.Какво мислите че ще постигнат тия двамцата?И кой стои зад тях?Кога ще кажат?И народа ни прост,кълве ли кълве.Изкуственяци кухи та дрънкат.

    Коментиран от #12

  • 8 ха-ха

    7 15 Отговор
    Кирчо щял да се коалира с ГЕРБ.
  • 9 Механик

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "00014":

    Отличен коментар!
  • 10 Хаха

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "asd":

    Лижа чужди задницииии,гледай да не ти излезне херпес.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Миии

    6 15 Отговор

    До коментар #7 от "Зайо":

    Ти си лижи Путин...
    Българите са най-бедни в ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!
  • 13 КОВИД20

    4 2 Отговор
    Студентът, който хвърли яйце по френския президент Еманюел Макрон в гастрономически салон в Лион, е преминал психиатричен преглед и ще бъде изпратен в принудителна хоспитализация, съобщава телевизионният канал BFM позовавайки се на прокуратурата в Лион.
  • 14 SH BG

    22 16 Отговор
    Инжeнeрния прoeкт e нa нeпoчтeнитe, кoитo ce oпитвaт дa изглeждaт пoчтeни...

    Oт тeхнитe прecилeни и oзъбeни "уcмивки" лъхa caмo хамерикански фaлш и лицeмeриe, кoитo даже нe ce cтрeмят дa прикривaт...!!!

    Прeвзeхa ББР, кoнтрoлнитe oргaни, и внeдрихa цял рoяк бaлдъзи, кумoвe, cъучeници нa възлoви упрaвлeнcки мecтa...!!!

    Лявoдяcнaтa им oриeнтaция прoкaрвa пътя нa джeндaризмa, a кaнaдcкoaмeрикaнcкoтo им житиe прeдoпрeдeля приeмaнeтo нa CEТA и ликвидирането на конкуренцията в "територията".

    Дaaa...!!!
  • 15 Българка

    19 18 Отговор
    Адмирации за автора и статията! Страх е основното, върху което се произнасят всички, които разчитат на държавната хранилка по един или друг начин.
    Предимството на Петков и Василев е , че за 4 месеца свършиха огромна работа по осветяване на корупцията и затваряне на кранчета за финансиране на мафиоти.

    Коментиран от #22

  • 16 пешо

    18 6 Отговор
    "нo aкo нeщo, кoeтo aмeрикaнцитe нe мoгaт дa прeглътнaт, тoвa e cрacтвaнeтo нa мaфиятa c държaвaтa и кoрупциятa, кoятo зaдушaвa пaзaрнaтa кoнкурeнция и дeмoкрaциятa"

    е, те това е вицът на годината!
    автора, ти сериозно ли го твърдиш това? кой ти пробута това несъстоятелно клишенце? стегни се!
  • 17 наблюдател

    6 1 Отговор
    Тодор Живков го каза,на тия тлъсти шарани е нужна една щука да ги размърда малко.
  • 18 МААТРИАЛА

    14 5 Отговор
    ЛОВЪТ НА БАЛЪЦИ МАЙ ЗАПОЧНА Х КСТ Е НА КОГО ДА ВЯРВАШ.МНОГО НАПРАВИЛИ В СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО,КОЕ ДРУГО ЧЕ ИЗТЪРВАХА ЦЕНИТЕ И ГОНИХА ВЕШИЦИ,НЯКОЙ ДА КАЗА ЗАШО СМЕ НА ТУЙ ДЕРИДЖЕ ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ ИЗЛЯЗОХА ОТ ЗАТВОРА ДЪРЖАВАТА В ПЪЛЕН ХАУС ,ТЕЗИ ШЕ НИ ПРЕКЛЮЧАТ ЗА ЕДНА ГОДИНА
  • 19 Ало, Гицов

    4 8 Отговор
    Какви са тия въпроси? Е как за кой да гласува? За ГЕРБ, да може БМБ да довърши криво-ляво, Хемус, която ще започне да св ремонтира през това време, но съвсем право да донапълни касичката, за ДПС, да може Ахмед Демир Доган да овладее още някой ТЕЦ и по възможност ядрена централа, а Вълка да поеме боклука на цяла България, а и да си дострои хижата на Искъра итн
  • 20 ДаЗдраПерМа

    0 0 Отговор
    и до ден днешен тези филосовски теории са модерни и актуални, единственно мормоните имат по практични решения но не са толкова глобални.
  • 21 Крис51

    7 15 Отговор
    Абсолютно прав е авторът. Лично аз се надявам двамата "Харвардци" да привлекат голям брой от принципно негласуващите, така ще има по-голям шанс процентът на ГРОБ да се смали. Посочените от него изказали се имащи се за авторитети според мен така си запазват правото евентуално да кажат един ден: "Е, казахме ли ви? Ама вие си търсите всеки път месии и спасители".
  • 22 Дай пример,конкретно какво са свършили

    11 5 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Меките китки?
  • 23 българка

    6 10 Отговор
    Почтеността в политиката се превърна в призрак, благодарение на гладните и крадливи управници през последните години!
    И сега появявайки се донякъде плахо, този "призрак" наистина дразни и плаши вече оялите се от властта негодници! Нападат от всички страни - ляво, дясно, полуляво, полудясно! Но "призракът" им казва - ритайте колкото искате, вашето време свърши! Не като СДС "времето е наше" - и наистина го заграбиха безогледно само за своя употреба!
    Сега народът вижда по-ясно и се надявам да стане част от новото време!

    Коментиран от #24

  • 24 Тъй де,..

    14 7 Отговор

    До коментар #23 от "българка":

    А...СПЕЦОВ мошеника дали върна 2 -та милиона завлечени от държавата или ще пробута още някоя фирма на некой клошар?
    Така...с...Почтеност"
  • 25 Грульо

    12 0 Отговор
    Сега един друг призрак броди из Европа, призрака на ковидизма. :D Опичайте си акъла за кой ще гласувате, че почти всички десно и леводемократични партии ще ви нахлупат пак парцалите и ще ви затворят с ковид инструкции, ако докопат властта.
  • 26 Бамбука

    4 7 Отговор
    Абе, че призрак има, има, ама не е нито американски, нито германски, а чисто нашенски и се казва "генералско движение". Да ме прощават двете големина нации упоменати по-горе, но кой изнамери и пробута оня "Ала бай Ганьо" на сцената ? После за "анализаторите" е лесно.
  • 27 не разбрал

    15 5 Отговор
    И какви успехи имат тези двамата, че нещо не разбрахме. Това че имат медийна поддръжка го виждаме и с невъоръжено око.
  • 28 Не са куул

    16 3 Отговор
    Тези не искат да строят Белене, щяли да ни топлят с ГЕОТЕРМАЛИ-скъпа и неефективна технология, отречена от САЩ.
    искат даправят здравна база данни, която да предоставят на световни фармацевтични гиганти.
    Щот ЕС отпуска 94 милиона за проучвания.
    Та и тези да понапълнят гушката.
    Канадски граждани опаковани в български носии.
    Не ми харесват, и не ме кефят, мазни са.
  • 29 Не не не

    14 6 Отговор
    Петков ми прилича на Гуайдо, а Василев на Фродо.Тези соросоиди ще досъсипят България.
    Освен енргийна криза-те са срещу Белене, за евро, и милиарди за превъоръжаване -Триморие, признаване на Македония, за СЕТА, ТТИП.
    Политиката им била нито леви, нито десни, нещо на третият път, Рейгъникономика съсипала САЩ, и Тачъризъм -британците танцуваха като ги напусна Тачър. Глобален финансов капитал, тея ще ни съсипят тотално и ще има задължителна вакса.
    Смятайте какво ни чака с тези Агенти на Канада и САЩ.
  • 30 РЕАЛИСТ

    12 1 Отговор
    На такава програма леви цели с дясна политика в махалата викахме" лява ръка-десен джоб"
  • 31 гошо

    11 4 Отговор
    Само луди биха гласували за тия сламени човеци
  • 32 гост

    8 3 Отговор
    Сульо и Пульо
  • 33 a50

    7 3 Отговор
    И какво толкова впечатляващо направиха, като служебни министри освен че медиите им лъскаха рейтинга. Ако това е въпроса то най-добре се справя и си е на мястото Янаки Стоилов, но за него нито дума понеже не е споменат(посочен) от Байдън. Тези са си поредния проект на ФАЩ и по нищо не се различават от предишните. И все умнокрасивите припознават поредния спасител. Тоя сценарий ни го играят като на малоумни повече от 20години.
  • 34 Olé le

    5 2 Отговор
    Каква е тая платена статия за тия смешници?
  • 35 Антон Гицов?? Гербаджийски Слугинаж!!

    2 3 Отговор
    Никой не желае ГЕРБ и Шайката!! Каквото и да го усуква си Ясен на Гербава Хранилка си!! Който и да управлява в никакъв случай няма за е в Стил Борисов, Цветанов, ФИДОСОВА!!! ЩЕЕ коалиция, както и да Оплюваш бъдещите Управляващи държавата Не можеш да измиеш Калта от ГЕРБ!! Такъв Башибозук като ГЕРБ не беше минавал през държавата!!!
  • 36 заплес

    3 0 Отговор
    Влакът за Канада тръгва от девета глуха!
    Последните недочули да се качват:)
  • 37 Матей

    3 0 Отговор
    Да,броди призракът на евроатлантизма,и подменителите са неговите демони.Какво като изглеждат благоприлични,щом не са замислили нищо радикално и решително против американизма,не ме ги хвали.Не че другите са цвете за мирисане,но тия са върхът на евро-американизма и капитулантство пред западните щения да ни докарат до просешка тояга.
  • 38 Мартин

    3 0 Отговор
    И ГЕРБ беше проект - на Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев, но поне Борисов успя да се отскубне от тях и те го атакуваха! Сега просто Прокопиев усети накъде духа вятъра и създаде уж Продължават Промяната...
  • 39 Alex

    1 0 Отговор
    Всеки народ си заслужава съдбата,защото сам си я избира.А на нашият това си му е в кръвта- да е наивник и да чака някой да го "оправи".И дошли някакви рептили с тази благотворна мисия и търчи народа и вика "Осанна",а после тихичко псува и се пита неутешимо: Кво стана,бе,бахмаа...му!
  • 40 Alex

    1 0 Отговор
    Погледнете снимката: Тримата мъже гледат учудено Киро Язовиро и се питат: "Абе тоя кво иска да каже",а една от жените явно не е "тука",другата е вперила влюбени очи в канадеца и си мечтае,мечтае за северната богата страна...Важното е да се приказва много и да не се помни какво си казал!