29 Септември, 2021 19:42 5 025 53

Всички партии и коалиции от последните два парламента работят за Румен Радев

  • румен радев-
  • президентски избори-
  • кандидати-
  • кандидат-президент

В момента, каквото и да изрекат от ГЕРБ - най-токсичната политическа сила, управлявала страната ни повече от десетилетие, то работи в полза на Румен Радев

Всички партии и коалиции от последните два парламента работят за Румен Радев  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Прелюбопитно е в българската политика през последните седмици. И по-конкретно в полето на кандидат-президентските игрички. Парламентаризмът бе леко позагърбен, защото там нещата са горе-долу ясни, и всички са вперили поглед в това кой евентуално ще конкурира Румен Радев за президентския пост.

Да, евентуално. Точно от тази хипотетичност започва спомената странна любопитност на ситуацията преди президентските избори. Нито една от сравнително големите партии, които не заявяват подкрепа за Радев, две от които и открито го нападат, не е обявила своя кандидат за президент на клетата ни република. Само с този факт, с това си бездействие, ГЕРБ, ДПС и "Демократична България" работят за Румен Радев.

Специално ГЕРБ и ДПС работят за настоящия президент и по друг начин.

В момента, каквото и да изрекат от ГЕРБ - най-токсичната политическа сила, управлявала страната ни повече от десетилетие, то работи в полза на Румен Радев, защото мобилизира широки периферии, които ненавиждат ГЕРБ, имат гербофобия, така да се каже.

Доколкото играта на ДПС, напрежението между партията на Ахмед Доган и Румен Радев ми се видя като абсолютна постановка, с която и двете страни да събудят едни националистически чувства - съответно у хората с турско самосъзнание в България и националистите у нас, които нямат търпимост към различните етноси в България. Тази игра ДПС години наред я играха с различни националистически проектчета, които, по сведения на хора като Касим Дал и Осман Октай, те сами са си създавали, за да мобилизират електорат. В момента изглежда, че може би Румен Радев е нещо като новият им скачен съд. Поне за тези избори. Но дори и в тази работа да няма никаква конспирация, Движението за права и свободи, идентично с ГЕРБ, само и единствено помага на Румен Радев, когато го напада. Причината е ясна - ДПС е толкова мразена в страната, не по етнически причини, колкото и ГЕРБ, и респективно всичко "от устата й" срещу Радев е добра реклама за него.

"Демократична България" пък просто бездействат и нехаят. Както обикновено. Вероятно дори все още не са разговаряли с възлови за демократичната общност фигури като Лозан Панов, за да му предложат да го издигнат за президент. А после се чудят защо потенциалът им достига своя таван с това да са нечия патерица - дали на Трифонов, дали на Радев. Преди и на Борисов, когато част от тях бях "Реформаторски блок".

А "Има такъв народ", "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и БСП открито подкрепиха Румен Радев, макар че хората на Нинова с някакви еквилибристики се опитват да го играят обидени на човека, който самите те изкараха на сцената, но той взе, че стана по-голям от цялата им партия.

С преминаването през всички партии и коалиции от 45-тия и 46-тия Парламент, които на практика са едни и същи, излиза, че абсолютно всички от тази група, макар и с различни прийоми и някои от тях може би неволно, играят в полза на втори президентски мандат за Румен Радев.

И стигаме до извънпарламентарната реалност, където преобладават прокремълските партии и индивидуални субекти. "Възраждане" издигна лидера си Костадин Костадинов, а днес стана ясно, че и лидерът на партия Атака - Волен Сидеров, влиза в битката за поста на "Дондуков 2". Именно това е другият прелюбопитен и в същото време изненадващ момент от политическата ни картина - прокремълски партии като "Възраждане" и Атака, чийто електорат потенциално би гласувал за традиционно добре настроения към Кремъл Румен Радев, ако любимите им партии нямат кандидат-президент, издигат свои кандидати, и то лидерите си, които са разпознаваеми. Това определено е лоша новина за Радев, защото с тези кандидатури му се отнемат пет или шестцифрен брой потенциални негови гласоподаватели, разкъсват прокремълския ляв вот. Има също и кандидат-президенти мюрета в прокремълския спектър от още по-малък мащаб, което подсилва странността, щото нали се смяташе, че Радев е руски човек.

В последна сметка може да се окаже, че благодетелите на Румен Радев не са тези, които всички смятахме, че са. Или вече не са. Или пък още от самото начало той е бил консенсусна възможност и за Изтока, и за Запада. По-конкретно за техните интереси у нас и на Балканите, разбира се.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 39 Отговор
    Днес с Кирчо сме вече втори,а скоро първи със 150 депутати.Вървим по план,а троловете нека квичат.

    Коментиран от #4, #5, #10, #22

  • 2 Много

    28 19 Отговор
    Си далеч от реалността ,червенушко.
  • 3 Факти.бг =ДПС

    34 11 Отговор
    А ТОЗИ ВЯШИЯ САИЙТ ФАКТИ.БГ РАБОТИ ЗА ДПС
  • 4 Ха,ха

    23 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    150 -минимум. Шегаджия.
  • 5 Те троловете са си

    24 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Самите ФАКТИ.бг те са си ДПС
  • 6 Факти.бг=ДПС

    20 14 Отговор
    Очаквам скоро този САИЙТ да започне със статии за ДПС и ГЕРБ,ще ви обясняват колко добре е ДПС и ГЕРБ да са на чело на държавата
  • 7 ПЕНЦИОНЕР

    13 21 Отговор
    ...... ДА... ГИ... И.... СКОРО ЩЕ УСЕ УСЕТАТ В КАПАНА НА... ФАТМА...!!!!..... ФАТ.... СЪЗДАВА СЪШТИЯ КОРУПЦИОНЕН ОБРЪЧ В ДЪРЖАВАТА ... КАТО НА МВРО.. ОД ПРЕДИ 2Г.... МУТРЕ... СА СИ МУТРЕ... ВЪН... ЗЕЛЬОНЪЕ... ИЛЮМИНАТЪРЕ... ЗЕМЛЕЕ....!!!!!!
  • 8 Последния Софиянец

    6 26 Отговор
    Смешното е, че накрая ,президента ще е от ДБ

    Коментиран от #12, #18

  • 9 ЧОВЕКА РАДЕВ

    25 25 Отговор
    Е ЧИТАВ.НЯМА ДА НИ Е СРАМ ОТ НЕГО , ЗНАЕ ЕЗИЦИ , РЕАГИРА БЪРЗО.НЕ Е КАТО НЯКОИ РЕЗИЛИ В ПОЛИТИКАТА ДЕТО ТЕ Е СРАМ ЧЕ СА ОТ БЪЛГАРИЯ.ДРУГОТО СА СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ

    Коментиран от #14, #45

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ФИГУРАНТА

    26 35 Отговор
    МНОГО Е СИГУРЕН ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАН ЗА ВТОРИ ПЪТ ЗАЩОТО Е РАЗЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА ИЗЧЕЗНАХА ПАРИТЕ НА БАЦЕ ЗА МАГИСТРАЛИТЕ СТОИМ НА МЯСТО ЕДИН МЕТЪР НЕ СЕ НАПРАВИ ПО МАГИСТРАЛИТЕ ЦЕНИТЕ НА ТОКА ОТЛЕТЯХА ГРАБЕЖИ ОБИРИ УБИЙСТВА НЕМИ СЕ ВЯРВА ГАНЬО ДА Е ТОЛКОВА ГЛУПАВ ДА ГЛАСУВА ПАК ЗА НЕГО АЗ ПРЕДИ ГЛАСУВАХ АМА СЕГА НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

    Коментиран от #16, #20

  • 12 Сатана

    16 14 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Ами,че Румен е кандидатът на ДБ и Прокопиев.Той вече се позициония в дясно и само червените не го разбраха.Сега десните ще гласуват за комунист а левите за десен НАТОвец.
  • 13 БАЦЕ

    21 24 Отговор
    МОЖЕ ДА Е ОТКРАДНАЛ НЕЩО АМА И РАБОТИ ВИЖДА СЕ А ТЕЗИ САМО КРАЖБИ РЕВАНШИЗЪМ И НИЩО НА ЯВЕ
  • 14 ПЕНЦИОНЕР

    29 22 Отговор

    До коментар #9 от "ЧОВЕКА РАДЕВ":

    .....
    ИЗВИНИТЕ МЕНЯ.... А КЪДЕ Е ХОДИЛ... ХРАДЕВ В ЧУЖБИНА... КОИ Е ИДВАЛ НА ГОСТИ ПРИ НЕГО... НА ВИСОКО НИВО... НИКОИ НИКАДЕ НЕ ГО КАНИ... ЗАШТОТО... ПАРТНОРСКИТЕ СЛУЖБИ.... ЗНАЯТ ЧЕ.... НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ...!!!!
  • 15 истина е

    20 17 Отговор
    Ама боко не разбра ли ,4е уби партията си !!Та той си помисли ,4е е бог ,а всъщност се оказа един прост цър-вул !
  • 16 МУРА МИ

    9 13 Отговор

    До коментар #11 от "ФИГУРАНТА":

    ..... ША БЪДЕ ИЗБРАН... ТОС ТАВАРИШТ... ВОДКА ЕСТ.. ПРАБЛОМ НЕТ...!!!!!
  • 17 ЦИрК

    20 10 Отговор
    Много силни кандидати ще се изправят срещу Румен Радев, направо незнам как не го е страх от президентските избори и кандидатите Луна, Волен Сидеров, Александър Томов (Лупи), Митьо Пищова и тн....
  • 18 изрод от ГЕРБ

    10 15 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Ако се случи, това затвърждава мнението че Ристьо и ГЕРБ са обвързани, и обяснява защо няма правителство,а също и кой спаси Борисов от правосъдие,а Гешев от уволнение!

    Коментиран от #21

  • 19 ДУХАИ СУПАТА

    23 16 Отговор
    КАК ЩЕ МИ Е КЕФ ФИГУРАНТА ДА Е ВЪН МНОГО НАДЕЖДИ АМА ПРАЗНИ ТОЗИ НИКОГА ПРЕЗИДЕНТ С ЮМРУКА РАЗЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Настрадамус

    23 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Да бе ще станете и първи на кукуво лято . И тези двамата харвардски разбойници ще ни отправят по надолнището към което сме се запътили,от 32 години насам .Пуделите на Американските муфтаджии са слугите на Америка за България и ще работят за интересите на САЩ не на България .Това е задачата на двамата харвардски бандити и разбойници
  • 23 ИСТИНАТА

    16 18 Отговор
    Очаква се Герб да не издигне свой кандидат! Това ще спести унижението на Борисов да бъде пребит убедително от Радев! Което едва ли ще преживее в залеза на своя политически живот! Той подготви почвата за това с думите че " Съдията на мача е купен". След толкова противопоставяне с Радев и хоп да го унищожи на 1-ви тур ще е края на Герберската шайка! Досега никога в новата 32-годишна история на страната никоя кандидат президентска двойка не е избирана на 1-ви тур! Борисов може да е тъп и прocт , но с вродения си инстинкт усеща това!

    Коментиран от #24, #25, #32

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Глупаци

    13 9 Отговор
    Радев единственият кандидат като Гешев преди две години. Накрая да не стане сакатлък.
  • 27 псф

    16 13 Отговор
    C изхaрчeнитe милиoни зa глacувaнe caмo c мaшини, кoитo освен това прeдocтaвят възмoжнocт и за мaнипулация на вoтa, e нaивнo дa ce прeдпoлaгa, чe някой друг, ocвeн Рaдeв щe cпeчeли избoритe!
  • 28 уменкрадев

    13 6 Отговор
    ..нИе сме на всеки километър
  • 29 тхйт

    18 10 Отговор
    Гешев, почвайте го тоя изедник!! Няма да го чакаме до избори. Подхващайте го.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 гост

    6 4 Отговор
    Кой е този на снимката?
  • 32 селтак

    6 6 Отговор

    До коментар #23 от "ИСТИНАТА":

    Леко баце,леко,кво си се разпенявил?Не разбра ли че чорапа нема да е президент?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Избирател

    8 8 Отговор
    Герберски тролчета ревете защото Радев ще ви тормози още 5 години колкото и тролове да пуснат от ГЕРБ.
  • 35 tapanar4o

    6 0 Отговор
    Колко голям комплексар и тъпак трябва да си че да обвиняваш някого за това че,се осираш навсякъде?
  • 36 Ша повърна

    7 3 Отговор
    КОЙ Е ТОЯ СЕЛЕНДУР НА СНИМКАТА.
  • 37 МУНЧО

    5 3 Отговор
    Като го видя тоя вече ми се гади.
  • 38 Хайде стига

    3 1 Отговор
    Сте лансирали пропаднала политическа отрока.

    Коментиран от #40

  • 39 Сатъра на Хана

    6 5 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ СЕ НАРЕЖДА НАРАВНО С АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ И ГЕОРГИ ДИМИТРОВ ....
  • 40 Олигарх на бсп

    7 3 Отговор

    До коментар #38 от "Хайде стига":

    Той не е политик, а жалък смешник.
  • 41 Протестърът.

    8 5 Отговор
    Радев големия българин, защо мълчи по въпроса с руските шпиони , антибългарин си, Хайде Радев защити поне веднъж българските интереси, да ама не, теб те интересува единствено личния интерес. Сребролюбецо.
  • 42 РАДЕВ Е РЕЗИЛ

    7 3 Отговор
    Колко процента ти плащат олигарсите от високите цени Мунчо. Изпийте кръвта на народа.
  • 43 БСП най крадливата партия

    8 4 Отговор
    Какво ще управлява тоя фатмак, едни ще избягат зад граница другите ще умрат от глад и КОВИД, ще управлява Авганистанци бежанци ли.
  • 44 Болярин

    5 4 Отговор
    Не виждам какъв конструктивен дебат може да насърчи мнението на "този"(явно резултат от еднополов брак...), който нарича ГЕРБ токсична партия - а така и избирателите на тази партия като токсични !
    ...Този е само "лъскач на обувки", поради некадърност да прави друго !!!
  • 45 УжасРадев импийчмънт Радев оставка

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "ЧОВЕКА РАДЕВ":

    СРАМ МЕ Е ОТ ТОЗИ САМОВЛЮБЕН ДИКТАТОР СЛУЖЕБЕН ПРЕВРАТАДЖИЯ ОСТАВКА РАЗСЛЕДВАНЕ ЗАЩО СЕ КРИЕШ ЗАД ИМУНИТЕТЪТ НА ПРЕЗИДЕНТ
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 666

    7 5 Отговор
    Никога не сме имали по мразен човек от Радев. Никога България не е имала по зъл и алчен за власт президент. Този човек ни докара до прага на гражданска война. Вкара в парламента мафиотски партии които работят за неговия режим. Всеки глас за него е глас за мафията.
  • 49 Дони

    6 2 Отговор
    ГЕРБ няма кандидат за президент, но за сметка на това яко е активизирала троловете си. Ама много неграмотни..
  • 50 Росен

    5 2 Отговор
    В България действа терористична организация, ръководена от Борисов, който е минал в нелегалност. Целта е да се саботира Държавата.
    Гешев знае, но си трае.
  • 51 Смях

    0 0 Отговор
    Всички партии и коалиции от 32 години работят за САЩ и васала им ЕС.
    Няма Белене, 2030 няма Козлодуй и ТЕЦове, няма ЮП.
    Влизането в еврозоната, Зелената сделка,План за възстановяване -номи заеми към ЕЦБ-70%, Приемането на еврото,Петков и Василев бързичко написаха плана за прием евро-ще досъсипят България.
    Дали ще сложите от САЩ Радев или Плевенлиев, Първанов или Царя-резултатйт е един-България загива.
    А Президентската институция няма ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ-инструменти на Президент и служебни кабинети са малко.
    Затова пък в НС събрание е пълно със слуги на САЩ.
    И е нормално генерал губернаторите на САЩ-Петков и Василев да управляват България.
    В малките кавказки държави е практика да се назначават хора със САЩ гражданство за премиери и президенти-пример Армения, Грузия.
  • 52 КРОКОДИЛА

    1 0 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ - ЗАТВОР ЗА ТЕБ ......................
  • 53 мале

    1 0 Отговор
    Токсичен журналист пише глупости. Голяма простотия.