Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 19:39 7 827 35

Дали българите наистина искат промяна, или САЩ са заложили отново на "спънати коне"

  • избори-
  • президент-
  • парламент-
  • румен радев-
  • продължаваме промяната

Очертава се непредсказуема предизборна кампания

Дали българите наистина искат промяна, или САЩ са заложили отново на "спънати коне" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Демократична България" са ясни - не могат да привлекат повече от 350 хил. гласа. Идеални са за патерица в управлението, но са много малки да заемат водещата роля в парламента и в изпълнителната власт. По тази причина САЩ елегантно се фръцнаха от тях и заложиха на друг проект, чрез който да бъде раздробено статуквото в България, което превърна страната ни не само в най-бедната и най-корумпираната членка на ЕС, неумееща да отстоява националните си интереси, но и в ненадежден международен партньор заради зависимостите на политиците си.

Българските мафия и корупция надхвърлиха очертанията не само на собствената си територия, но и границите на Европа и плъзнаха по света. На това нещо трябваше да се сложи край. Протестите бяха само началото. Но не бяха достатъчни. Затова се включиха САЩ с "Магнитски" и удара по най-милото дете на олигархията и задкулисието - Делян Пеевски. Оттук-нататък пътят на Пеевски е само надолу, но едва ли ще го извърви сам. Центрофугирането от тежестта при потапянето му ще повлече и други. А и той сам се закани на излизане от ДАНС, че не само ще се явява редовно да дава обяснения, но и тепърва ще започва да говори. Думите му прозвучаха като директна заплаха, насочена към определени лица.

От друга страна, за една година президентът Румен Радев, след като през 2020 г. безусловно зае страната на търсещите справедливост в борбата срещу политическата мафия, се превърна в незаобиколим политически фактор, център на властта, идеолог и стратег ведно. И САЩ видяха в него естествен съюзник на Балканите. Не случайно "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев се излюпи не някъде другаде, а под президентската мишница в служебния кабинет, където най-лесно и бързо да натрупат политически актив и популярност, черпейки от авторитета на Румен Радев. За още по-голяма тежест на проекта, на президента на САЩ Джо Байдън му бе подадено от американската амбасада в София да приветства на шестата Среща на върха на инициативата „Три морета“ не само държавния глава на България, но и служебния министър Кирил Петков.

Очертава се непредсказуема предизборна кампания, в която борбата за депутатски места най-вероятно ще се носи по оста на кандидат-президентските послания и нападки. Дали българите наистина искат промяна и ще гласуват за нея, или САЩ са заложили отново на "спънати коне" - ще стане ясно от окончателните изборни резултати на 15 ноември.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил Левски

    103 43 Отговор
    Кво общо имат САЩ с България бе роби соросоидни. Май забравихте, че от Козяк крепха Боко 12 години!

    Коментиран от #4, #8

  • 2 честен ционист

    29 7 Отговор
    Чака ви такава промяна..

  • 3 Какви

    48 6 Отговор
    миши мозъци мъдруват за тези тъпни ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Patriot

    120 16 Отговор
    Проектите на САЩ затриха България.Някой осъзнава ли, че държавата е изчезнала и на неймо място сега има колония?
  • 6 Механик

    88 18 Отговор
    Българите ИСКАТ промяна, но в предложените ни, чужди агенти, тая промяна няма да я има.
    Отново ще има подменен вот. Отново ще има НАЗНАЧЕНИ министри.
    Умни и красиви, никому неизвестни типове се домогват до властта, а въжето се затяга.
    Само гледайте, как след изборите ще ни нахлузят маските и ваксините.Всичко е предрешено, а шилетата се ПРЕБРОЯВАТ, без да им дойде на ум, че им описват имуществото.
  • 7 гадно

    69 14 Отговор
    Тази статия доказва, че територията се управлява от "Козяк", не от "Дондуков" 1 и 2
  • 8 Чукча писател ...

    26 47 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Левски":

    Затова Боко плати десетки милиарди "данък русия ". Боко е най верния паж на Кремъл след Доган !
  • 9 ЛиберАСта

    101 9 Отговор
    САЩ са всичко друго, но не и приятел на България. Всичко свързано с тях е като техните бомби в детски играчки, услужливо доставени до столицата ни от летящите им крепости. Благодаря, вземете си вересиите!

    Коментиран от #12

  • 10 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    45 48 Отговор
    РАДЕВ Е СЪЩИЯ НЕЩАСТНИК КАТО БОРИСОВ

    Коментиран от #23

  • 11 Сатана

    37 23 Отговор
    САШ залагат на Руска подлога,но грижливо надзиравана от Канадски тарикат.
  • 12 Пръц

    75 7 Отговор

    До коментар #9 от "ЛиберАСта":

    То с приятел като САЩ на България и врагове не и трябват.
  • 13 Ивелин Михайлов

    40 23 Отговор
    ЕТО ЗАТОВА ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!

    Коментиран от #15

  • 14 Анонимен

    53 11 Отговор
    Опита за инсталиране на американски лакей ли наричате "промяна" ? Ако да - то тогава отговора е НЕ ! Не желаем подобна промяна
  • 15 Луна Президент

    22 19 Отговор

    До коментар #13 от "Ивелин Михайлов":

    Единствената истинска, натурална българка!
  • 16 Кой68

    63 4 Отговор
    Ние сме до толкова независими.......че от нас абсолютно нищо независи.
    Преди целувахме ръка на СССР,а сега задника на САЩ.
  • 17 Българин

    31 45 Отговор
    Поръчкова статия, възхваляваща Румен Грипенов Решетников! Само не знам кое руско НПО стои зад този боклук! Ще го кажа в типичен комунистически стил - но пасаран, товарищи! Шофьора на самолет и правещата кълбета пред руския офицер, облечен в расо, са пътници!!!
  • 18 Бесен

    52 9 Отговор
    Самият факт, че Дадена полит сила е проводник на интересите на САЩ трябва да я направи автоматично незаконна и да бъде изхвърлена от надпреварата! Това важи за всяка друга с чужди зависимости! САЩ да вървят по дяволa ПП Промяната са поредните нищoжества, да се упражняват на ваш гръб!
  • 19 Чичо от народа

    18 43 Отговор
    Тъпи Руски подлоги на вас все Козяк вие виновен.Дръжте се за шлифера на Путин и още 70 години ще оглавяваме последните места по жизнен стандарт.
  • 20 аде

    14 2 Отговор
    Цена за статията?
  • 21 Еразъм

    12 4 Отговор
    То тука коне няма, даже и спънати. Има само магарета! Коментарите го доказват.
    Така че, няма как САЩ да са заложили на спънати коне.
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    21 4 Отговор
    Стига с тази „ПРОМЯНА“!!! КОЙТО иска промяна да си смени най-добре половата ориентация и белким се успокои.
    От НЕКЪДЪРНИЦИ, само промяна може да се очаква, защото е лесно, а за „.......Европейското Развитие на България“ трябва акъл и работа.
    Тия двамцата, Кирчо и Асенчо, ако не влезнат в новия парламент няКОЙ ще пострада жестоко...ПАРИТЕ ДАДЕНИ ЗА ПРЕ3ДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ ТРЯБВА ДА ИМАТ ВЪЗВРАЩАЕМОСТ +.
  • 23 ГОСТ

    23 7 Отговор

    До коментар #10 от "ФИЛИП ЕЙДЖИ":

    МАЙ ТАКА СЕ ОКАЗА! НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ, НА КОЙТО МУ ПУСНАХА ФЕЙК НОВИНАТА, ЧЕ Е РУСКИ, ЗА ДА ПРИКРИЯТ, ЧЕ Е АМЕРИКАНСКИ АГЕНТ НА ВЛИЯНИЕ, СКРИТ ПОД ФУСТИТЕ НА МУСТАФАТА.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Жоро

    13 4 Отговор
    Народа не е прост прости са в М В Р и с сила налагат глупоста си над народа
  • 26 Бах Киро

    19 2 Отговор
    Как само звучи този абсурден текст.Може да останеш с впечатление,че милите и българолюбиви "американци"(разбирай еврейското лоби зад океана) ще си стошът краката само и само да ни сложат на правилния път и извадят от мизерията,но ние дърпаме ли,дърпаме назад.Те чифутските завалики пак са ни намерили спасител,но ако и с него не стане тогава ние ще сме си пак виновни.Така де,нали сме лош матрял.Като дадем фира от дивата чифутдемокрастия която ни нахлузиха(тоест тоест геноцида на които ни подлагат))вината ще си е само наша.И сега мисля за нас и са ни нарочили поредните юп-та с харвардски тапий та да приключат холокоста над народа ни(пардон,да ни евроинтегрират по добре).
  • 27 В.В.П.

    22 4 Отговор
    Да махат ,военните бази от България!!.С такива персонажи,няма приятелство ..Всичко което е добре за България,заводи фабрики,Ел енергия,устойчивост, сигурност,благосъстояние,,НЕ Е ИЗГОДНО ,на САЩ ..И обратно ,разбира се !!.Питам,колкото,да не заспя,,Колко фабрики ,американски ,направиха янките,,Къде е евтиния газ,петрол,..Инвестират в Корея и Китай .Янкии,Гоо хооом !
  • 28 LISAN

    11 4 Отговор
    ТОЯ КОЙТО ЩЕ МЕ КАРА ХА СИЛА ДА СЕ БОЦКАМ ВЕДНАГА СТАВА ПЕРСОНА НОН ГРАТА!!!!!!
  • 29 Наблюдател

    10 0 Отговор
    "Дали българите наистина искат промяна" Този въпрос е чиста демагогия. Проблема който във въпросната статия го заобикалят но и не само в нея Е - българите в голямата си част немогат да припознаят достатъчно смислена и сериозна организация която да ги убеди че ще извършат РЕАЛНО тази промяна!
  • 30 фен

    4 2 Отговор
    ИСКАТ,ПРОМЯНА,И ОЩЕ КАК.Но не им я дават.
  • 31 Ха ха ха

    6 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Не случайно "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев се излюпи не някъде другаде,"
    ---------------------
    а под крилото на американското посолство в София.

    Възхвала на американския агент на влияние Румен Радев в американската колония България.

    Номерът не минава!

    БСП - симпатизантите ви казват "No pasaran!"

    Новият триморски еничар, на служба на империята САЩ е на изхвъргачката на излъгания от него български русофилски народ.

    Само 100% машинна фалшификация, с машините на "Отворено общество" - Смартматик - Херо Мустафа може да курдиса за втори мандат триморския...
  • 32 отвратен

    3 1 Отговор
    Румен Радев е толкова корумпиран и опозорен че превръща в боклук всичко до което се докосне. Човек лишен от авторитет, елементарно човешко достойнство сега залага на национализма в сърцата на българите, но този път няма да се излъжем. Това е само една поза заета с предизборна цел и след изборите ще се изяви отново като родоотстъпник. Дори БСП се колебае, а ДПС направо се отвърна от него.
  • 33 Ани

    2 2 Отговор
    Наистина много грозно. Както БКП по времето на Живков се подлагаше на съветския съюз за да паши "противника" че някой стои зад тях, така сега Радев претендира че САЩ стоят зад него. Но когато засвири тръбата, САЩ ще си останат зад Атлантика, и когато той се обърне назад ще забележи че е останал сам.
  • 34 Пираня

    1 0 Отговор
    По кандидатите им в предизборните листи ще ги познаете!
  • 35 КРОКОДИЛА

    1 0 Отговор
    РАДЕВ Е ВИНОВЕН - ЗА МИЗЕРИЯТА ..............................