9 Октомври, 2021 13:00 11 150 31

Позорният избор на "нов" шеф на ДАТО

  • дато-
  • веселина томова-
  • цветан китов-
  • бисер борисов

Веселина Томова беше права

Позорният избор на "нов" шеф на ДАТО - 1
Цветан Китов Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Текст на Любомир Борисов

Някак тихо и без шум мина едно ключово назначение на служебното правителство и издаден указ от президента Радев.

Става въпрос за новия – стар председател на ДАТО Цветан Китов – Бисер Борисов.

След 8 години вярна служба на БСП, ГЕРБ и ДПС бе освободен стария председател Цветан Китов и то забележете с какви мотиви- за извършени недопустими действия, уронващи престижа на ДАТО. С една дума- дисциплинарно уволнен.

В обществото се зароди една светла мисъл за започващата промяна, за ново начало и светло бъдеще. Да ама Не.

Защото тихомълком и извън всякаква нормална логика, следвайки вдигнатия юмрук на президента Радев, ДАТО бе поета от заместник председателя на агенцията Бисер Борисов.

Човекът, който 7 години е бил рамо до рамо с Китов и ГЕРБ. Същият, който е подписвал СРС срещу хилядите протестиращи граждани, подслушвани и следени, мълчал е и е обслужвал властта на ГЕРБ и главния прокурор по време на протестите. Същите тези протестиращи, които бяха излъгани и подведени от вдигнатия юмрук на Радев.

На тези протести бяха пребити мирни граждани и журналисти, за което главния секретар на МВР Ивайло Иванов бе уволнен дисциплинарно абсолютно правилно.

Та същото това обществото пита каква е разликата между двамата- единия уволнен, другия повишен. Едни съотборници, но различна съдба.

Всъщност с назначението на Ивайло Иванов за шеф на столичния инспекторат, съдбите на двамата се изравниха. Но нещо хората не разбират- как така, единия е човекът на ГЕРБ, другият на Радев….нещо сбъркано има….Да ама Не. Няма нищо сбъркано.

Затова Веселина Томова беше права – тече подмяна, а не промяна. И колкото по бързо го разбере обществото, толкова по бързо ще падне модела на задкулисието.

Дали не трябваше да има протести и пред сградата на ДАТО за назначението на Бисер Борисов, както хората протестират и пред Столична община за безумното назначение на Ивайло Иванов…. Да, трябваше да има протести.

Защото ето кой е новия председател на ДАТО Бисер Борисов.

Най- важната част от скромното му cv е , че същия е зет на генерал Стоимен Стоименов, съветник на президента Плевнелиев, независимо червените си окраски, участник в комисията по вътрешен ред и сигурност, оглавявана от Димитър Дъбов, с участник Светлозар Лазаров в нея. Та, в семейството на генерал Стоименов се създават стройни семейни отношения, в които участва и втория зет- небезизвестния Самир Искандер Франсис, натурализиран иракчанин. Та, втория зет, известен като Ибрахим, е с общи фирми със Златко Баретата, както и с изгонения като заплаха за националната сигурност руски мафиот Константин Циганов. Интересен факт е, че от строителната фирма на гореспоменатите господа, Цветелин Йовчев си е закупил апартамент докато е началник в ДАНС.

След като престъпните обвързаности на новия председател на ДАТО били засечени и установени през 2007 г. от службите за сигурност в България, той скорострелно е скрит в звеното на ДАНС в СДВР.

До 2014 г. когато е назначен лично от Бойко Борисов за заместник председател на ДАТО. До днес, когато уж промяната на президента Радев и служебното му правителство го назначиха на върха на ДАТО.

Всеки сам да си отговори на въпросите , които несъмнено са изникнали в главата му. Аз лично се интересувам защо мълчат т.нар. партии на протеста? Те самите са потърпевши от това назначение. А какво мисли новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев за това назначение???

Веселина, поздравления за истините, които написа за президента, но много не ти повярваха…


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наивко

    58 9 Отговор
    Ма наистина ли в България са останали още будали ,които да си мислят ,че има (или - ще има) някаква промяна? Промяна (ще) има (само) в имената на хората ,които прибират парите и раздават "порциите".
  • 2 истина е

    70 12 Отговор
    Вси4ко се прави в името на властта и парите ! Само се 4удя ,как един 4укондур 12 год. управлява държава , и разни лицемери на световно ниво ги целуваха и прегръщаха , въпреки ,4е знаеха за мафиотските му игри
  • 3 Тоя

    29 3 Отговор
    прилича на афганистанец !
  • 4 Тома

    33 5 Отговор
    Ами защото китов го е изпял и е казал всичко.И за това го наградиха.А и който да сложат ще е едно и също
  • 5 Бръм

    31 9 Отговор
    Тоя да провери къв боклук е цитираната.
  • 6 ТаУмВзе

    31 19 Отговор
    Докато няма Масови Арести на герберастията, нищо Няма да се промени! Докато радев е просто пионка на козяк.
  • 7 Българка

    36 7 Отговор
    Ако в статията има истинни факти, то е редно веднага да бъде отстранен от поста шеф на ДАТО герберастката калинка!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Е що

    24 23 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    е герберастка калинка. Нли го назначава Радев. Значи е калинка на вдигнатия юмрук с мека китка.
  • 10 666

    33 2 Отговор
    Народе ,нямате си и на идея ,колко измет работи в подслушвачницата с купени висшета УбразуваниА . За умствения багаж няма и да споменавам . Преди години в тая служба случаен човек нямаше как да започне работа .Тая държава е заминала в кенефа пълен с фекалии ,да използваш мвр и тия които вече не са в системата за лични облаги е нещо нормално за всички управляващи без изключения . Народе ,тия харчат народна пара ,работят не за СПРАВЕДЛИВОСТ а за тоя който каже ...това трябва да правите .Бюджета е огромен а резултатите от работата ...борба с престъпността на тия клони към нулата .

    Коментиран от #21

  • 11 мой

    23 6 Отговор
    Ех президенте... Защо бе човек, защо?!
  • 12 МИРИШЕ

    23 4 Отговор
    По принцип нищо не би ме очудило, нито подмяна, нито да са хванали момчето за ушите и да бачка за новите ( все пак, няма неограничен избор от кадри, и може той да е човека, дал данните заподслушванията). Обаче нещо статията ми намирисва на поредния опит да лепнат петно на Радев. И за пълнеж палко съмнителен конфликт на интереси, че баджанака на този имал общи фирми със златко баретата.
  • 13 отговор

    12 3 Отговор
    нужен ли е отговора че занятието е специфично и трябва някой от кариерата..тая службва е контра разузнаване предпоследно ниво
    винаги ще я има въпроса е как работи..
  • 14 Перо

    19 4 Отговор
    Много бивши зам.-министри от ГРОБ станаха министри и “експерти” /директори на дирекции и началници на отдели/,назначени от президентското правителство. За това се саботира масово и се правят протести и бунтове в БГ
  • 15 бъфало бил

    12 2 Отговор
    може пък американците да са го харесали де да знам
    те имат изходящите кодове на всички телефони в бг
  • 16 дате масамуне

    13 4 Отговор
    директно бих ги изтрил всичките тия служби защото освен да се слушат тях си никаква работа не вършат..лимитиран достъп до нато информация-военно министерство плюс президент..и тотална и разгромна реформа..там трябва да работят 20 човека хакери и никой друг
  • 17 Иван

    14 18 Отговор
    Това ме светна за някои неща. Мислех да гласувам за Радев, но след тази статия си промених плана.
    Ще гласувам за Лозан Панов.
  • 18 блиаат

    5 1 Отговор
    парламента в бг има някакъв капацитет достъп до тайни на нато
    пък там са доказани идиоти и чобани
    в никакъв случай съюзна класифицирана информация не трябва да се оставя в ръцете на цивилни лица..това най малкото буди съмнения във съюзниците..

    Коментиран от #22

  • 19 майката на костов

    7 12 Отговор
    Радев назначава изпечени герберасти още от първия ден на управлението си, който има уши и очи и най важното нещо в главата си знае това!
  • 20 меди сокола

    14 3 Отговор
    Когато четете и цитирате нашия депесарски сайт съм истински щастлив !! Сега с веса ще пием по още едно ! Нашето старо моме е страхотна !
  • 21 Един друг

    21 3 Отговор

    До коментар #10 от "666":

    Народа не знае на кой свят се намира и не го интересува какво е ДАТО.
    Затова и редовно го лъжат и после го грабят едни и същи.Е и тия партии на протеста са пълни инфантили-ДБ имаха възможност да спечелят в София пропуснаха.Столицата пълна с проблеми те пасивни,неадекватни и неясни послания.Е сега е същото-само за съдебна реформа говорят - заекващи,мънкащи със сложни изречения.Руските партии напротив- избрани ,костюмирани,добре ясно и просто говорещи за належащи проблеми на простите хора с полулъжи и манипулации.Проблемът е че накрая народа изчезва и му превземат територията едни от изток този път окончателно щото изкупуват територията.
  • 22 много работят

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "блиаат":

    мярката би трябвало да е временна
    може да има комисия по национална сигурност примерно
    и пак само като чуя за такава комисия и се сещам една партия как ще доложи първо в истамбул после и в москва
  • 23 На Борисов аверите

    16 1 Отговор
    От ДАНС и МВР - ДАТО май е крадена СРС апаратура която е в частни ръце, щото някой използва апаратура за тероризъм и сканиране на банкови сметки на бизнесмени и юридически лица!
  • 24 Зайко Байко многознайко

    23 2 Отговор
    Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи. 2009 , обещанието ма ГЕПИ ( герб ) , беше , че първо ще се заемат с Доган , но излъгаха , както лъжат и сега! Мерзавски ибрици безродни. Единственито успокоение на нас , които скачахме като маймуни по площадите е следната поговорка : " Ковчегът няма джобове"!
  • 25 АЙДЕ СТИГА

    12 5 Отговор
    ВЕСЕЛОТО КРЪКЪНДЕ ТОМОВА ДА НАМЕРИ НЯКОЙ МАЛКО ДА Я ОЧЕША НА .....ПИЯНОто , ЩОТО ВСЕ МААНА НАМИРА ..........ИДЕАЛНИТЕ СА ........НА РИСУНКИТЕ ПО ТАВАНИТЕ НА ЧЕРКВИТЕ.......!!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пацо

    2 11 Отговор
    Фашиста Радев е подмяна на протеста.
  • 28 Вуте

    3 1 Отговор
    Тоя Китов какви бузи е наклал! Като ланшния Шиши!
  • 29 ПОЧТЕН

    5 3 Отговор
    ЩОМ Е ЧОВЕК НА РАДЕВ ЗНАЧИ Е НАШ ЧОВЕК И ДА НИ БИЕ ЩЕ НИ БИЕ ПОЧТЕННО И ТОВА СИ Е НАША ВЪТРЕШНА РАБОТА НА ПОЧТЕННИТЕ
  • 30 костас

    4 0 Отговор
    Къде са смелите разследващи журналисти, къде са " партиите на протеста" на "промяната" и т.н. къде са значимите обществени фигури, къде са безбройните борци за правда, справедливост и промяна. Борци срещу борисов, хахаха
  • 31 До коментар 17

    5 0 Отговор
    Тази статия е написана и украсена от пияндурката от ДПС-ГЕРБ с такава цел.