22 Октомври, 2021 19:00 5 890 122

В България: “Предпочитам да умра, отколкото да се ваксинирам!“

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • зелен сертификат

Принудата идва, защото никакъв здрав разум не успя да подейства – щяхме да сме по-щастливи да стане като в Дания, ама явно тук е Южна Европа - по-близо сме до Гърция, до Италия, където действаха тъкмо така

В България: “Предпочитам да умра, отколкото да се ваксинирам!“ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В България всички политически сили са против мерките. В предизборна кампания сме и никой не иска да отговаря за неприятните неща, които се налага да правим. Сторихме най-лошото – политизирахме пандемията, пише И. Дичев.

Бяхме го виждали и в други страни, където популисти като Тръмп и Болсонаро превърнаха не-носенето на маски в политическа заявка, а за това платиха техните съграждани със стотиците хиляди жертви. Интересното у нас е, че всъщност всички политически сили са против мерките. Е да, не по един и същи начин: едни са против зеления сертификат, други - против тайминга, трети - против компенсациите, четвърти питат защо затваряте тези, а не онези, пети - продължават битката срещу „Ковид измамата“.

Бунтът срещу последните мерки на служебното правителство обедини БСП и ГЕРБ, окрили динайърите на „Атака“ и „Възраждане“, разцепи „Изправи се БГ“ по линията Дончева-Манолова. Дори уж по-рационалната по тази тема „Демократична България“ призова президента да спре мерките и да свика Консултативния съвет за национална сигурност. Нямали са късмет и всички онези, които ще умрат през идните месеци - четвъртата вълна ни удари в момент на предизборна кампания и никой не иска да отговаря за неприятните неща, които ще се налага да правим. Или както казваше вече легендарният проф. Мутафчийски – „Яко ще се мре“.

Трябваше много по-рано да се случи

Разбира се, безброй са критиките, които могат да се отправят към мерките. Да вляза ли в жанра „ако бях аз“? Ами проста работа: щях да обявя още преди 6 месеца, че зелените сертификати стават задължителни, и щях да напомням периодически колко време остава до това. Още тогава щях да предупредя, че преболедували Ковид ще се признават само ако отидат на лекар и се подложат на карантина, не и ако се крият. Щях да наказвам медии, а и медици за дезинформация по повод на епидемията и впрочем щях да задължа ЦИК да забранят дискусии по темата Ковид в предизборните дебати. И колко още други хубави неща ми хрумват! Е да, ама знаеше ли преди шест месеца служебното правителство, че ще кара втори мандат? С каква подкрепа щях да прокарам всичко това в настоящата политическа какофония?

Така или иначе, държавицата е каквато е и първият позитивен импулс за ваксиниране, последвал наредбата за зелени сертификати, беше попарен от срив на компютърната система. Извиха се опашки, започнаха караници дали да се плащат тестовете и къде биха емигрирали медиците, които отказват да се ваксинират (в ЕС със сигурност ще ги накарат да го направят, за другаде не знам). Много неща могат да се подобрят, но да се командва „кръгом-марш“, както правеше Борисов, днес би било катастрофално. А точно това искат много от политиците в желанието си да заемат разпознаваема позиция при общата суша откъм идеи.

От гледище на някакъв нормален човешки морал здравната тема в никакъв случай не бива да се политизира, защото ценността на човешкия живот не може да е въпрос на различни гледни точки. Но в нашата разнебитена публичност вече няма консенсус дори за какво точно говорим, камо ли за морал. Атаката срещу здравия разум започна с Истанбулската конвенция, която безотговорни политици преиначиха до неузнаваемост. Последва лудостта с норвежките крадци на деца. Последва уж измислената чума по свинете. Последва ветото за Северна Македония по причина, че имало реч на омразата срещу министър Захариева. Последва странната идея, че сме фронтова държава, защото НАТО се канели да нападат Русия. Че ако приемем еврото ще загубим финансовия суверенитет, който сме имали с привързания към него лев... Да се чудим ли, че само 20% българи са ваксинирани? Прочутите 80% на проф. Христов май се оказаха не констатация, а политическа програма, и то не само на неговата партия.

Що за геройство е това?

Бих разбрал този отказ, ако ни го представяха като обикновен човешки страх. Всеки би разбрал! Страх ни е от боцкането, страх ни е, че може да сме неразположени цял един ден, че може да ни се схване ръката. Странното е, че ни играят театъра на някакво геройство. „Предпочитам да умра, отколкото да се ваксинирам!“ прочетох някъде из мрежата.

В други страни този антиваксърски екстаз обикновено е присъщ на религиозни фундаменталисти; у нас като че ли той е един вид граждански бунт срещу властта, независимо коя, защо, какво. Постоянно повтарят, че зелените сертификати били дискриминация и всеки трябвало да си „преценя“, защото това била демокрацията. Брей, да му се не види, откъде дойде тази изострена чувствителност за права? Ще речеш, че не сме живели до скоро в най-покорния сателит на СССР, че браним до смърт правата на малцинствата, че всичките тези хора излизат на стачки, когато работодателят ги притесни, и се втурват към площада, колчем усетят безобразие в правосъдието! Може пък да е компенсация за липсата на гражданска смелост. Бунтът срещу ваксините е доста по-безопасен отколкото други социални битки, а удовлетворението е голямо.

Щом с друго не става

Принудата идва, защото никакъв здрав разум не успя да подейства – щяхме да сме по-щастливи да стане като в Дания, ама явно тук е Южна Европа - по-близо сме до Гърция, до Италия, където действаха тъкмо така. Министър Кацаров и президентът зад него днес са сами срещу всички. Дали ще издържат – ето ви още веднъж тест за това дали пък служебните правителства на България не са по-ефикасни от редовните. Само да не му подшушне някой социолог на г-н Радев, че печелившият кон е другият.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    124 17 Отговор
    Да, и това се нарича право на избор!

    Коментиран от #7, #51

  • 2 ЕВРОРОБИ

    131 24 Отговор
    поне тук не сме промити евророби, да се радваме, че още имаме някакви права изобщо
  • 3 FREE GUY 😎

    109 67 Отговор
    Радев ще си платиш на изборите!

    Коментиран от #9, #37

  • 4 Потвърждение

    62 7 Отговор
    Ако мръсотията, като явление има име, то ще е шпрехам на немски.
  • 5 сила

    166 28 Отговор
    ПРЕДПОЧИТАМ ДА НЕ СЕ ВАКСИНИРАМ ЗА ДА НЕ УМРА
  • 6 Роден в България

    11 22 Отговор
    Искам да умра на метър от границата!
  • 7 РЕАЛИСТ

    27 96 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Да ама няма да си умира вкъщи и да не пречи на никой, а ще лежи интубиран в болница и ще харчи пари на държавата. В Англия лозунга беше" Ваксинирай се и помогни на Здравната каса".

    Коментиран от #22, #43, #97, #113

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 В смисъл?

    46 11 Отговор

    До коментар #3 от "FREE GUY 😎":

    Пак твоята Тиква на бяло магаре,а? Забрави..

    Коментиран от #18

  • 10 тттт

    58 9 Отговор
    Само промиват мозъците на хората
  • 11 Притежател

    137 13 Отговор
    Дали ще умра или не и кога е Божа работа! А също и персонален избор. Който иска се е ваксинирал на негова отговорност, който не иска пак на негова. Наглостта ви е безкрайна, показахте си истинското лице- ще ви ваксинираме насила без значение от мнението ви.

    Коментиран от #110

  • 12 Монгола

    114 9 Отговор
    Я си е.бете май.ка бе всяка новина ви е свързана с ваксини
  • 13 Генно

    114 12 Отговор
    Българите 500 години са били роби и умеят да си ценят свободата, а тези челеклемета, които служат на запада, те никога не са били българи.

    Коментиран от #83

  • 14 пролетариатът

    72 8 Отговор
    То пък за какво ли да им живееш. Крадливи и лъжливи политици, мизерни заплати, ненормални условия на труд. Цял живот живееш в някаква нескончаема мизерия.
  • 15 Варненец

    114 14 Отговор
    Всяка втора глупост на поредната мисирка, реклама на отровите. После се чудете, защо не ги искат. Не съм капацитет, но за мен факта, че 80% от лекарите и сестрите, не искат да се боднат е фактор. Няма да се бодна, за да не умра. Минаха 2 години, ако това беше някакъв ужасен, заразен и смъртоносен вирус, досега жив човек да нямаше на планетата.

    Коментиран от #36

  • 16 Милена

    6 22 Отговор
    Защо бе, нещастници коригирате оценката, която дадох на статията - 5 от 1 глас, а не 2,6. И не ви и за пръв път.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 С смисъл

    35 24 Отговор

    До коментар #9 от "В смисъл?":

    Радев = Борисов = ковид фашисти.

    Коментиран от #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 рундевата шyндa

    25 35 Отговор
    Дpyгapят Рyндю e пpeял cъc влacт,
    Зaщoтo Рyндю щe "cпacявa" нac!
    Зaщoтo, Рyндьo, ти cи...
    Рyндьo, ти cи...
    Рyндьo, ти cи ПEДEPACT!
  • 22 3333

    69 7 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    Хората плащат здравни осигуровки за да ползват тая здравна система.

    Коментиран от #33, #48

  • 23 железаров

    85 9 Отговор
    Или слагаш чалмата,или на дръвника.Това ми е познато от някъде.
  • 24 По на колко години

    55 6 Отговор
    са починалите? По последни данни, които четох средна възраст 72 години. Вярно има и по млади, но защо са се оставили да стигнат дотам? То и при грип вероятността да си отидеш нв е малка. Щом и Аргирова излезе в защита на ваксините срещу преболедуване ясно, че зорът е да ни ваксинират на всяка цена. Всъщност защо заловените паразити не ги ваксат веднага,, за нула време напливът към Европа ще секне.
  • 25 Предпочитали да умрат

    10 22 Отговор
    Ами те си и умират като пилци....
  • 26 Бесен Язовец

    24 6 Отговор
    Ще ви ваксинирам ама с K.URA по 3 пъти + бустерна
  • 27 Христо Христов

    11 36 Отговор
    Тролетариата, да не вземете да се ваксинирате сега? Недейте. Повече неваксинирани, по - малко цоциалисти - радевисти и петолъчници на изборите!!!
  • 28 Селска пръчка си

    10 6 Отговор

    До коментар #18 от "С смисъл":

    Трябва ти време за да откриеш разликата между кон и магаре..

    Коментиран от #30

  • 29 Не съм предполагал, че природата

    14 16 Отговор
    Ще измисли толкова хитроумен начин да се изчиства....

    Коментиран от #34

  • 30 Простакеса си

    11 4 Отговор

    До коментар #28 от "Селска пръчка си":

    Не виждаш по далеч от носа си.

    Коментиран от #39

  • 31 Мислещ

    57 11 Отговор
    Да, точно така. В ужас ли сте, фашисти? Човек, който е готов да умре за принципите си, няма с какво да го шантажирате.
  • 32 Според мен

    67 7 Отговор
    ние не сме антиваксъри, поне не като американците.
    Обаче тия "ваксини", при които подписваш че ако пукясаш те не са отговорни са смешна работа.
    Нищо общо с традиионните ваксини с които иначе сме ваксинирани.

    Коментиран от #40

  • 33 РЕАЛИСТ

    21 74 Отговор

    До коментар #22 от "3333":

    Ваксината е безплатна. В много държави се поставя въпроса, неваксинираните да си плащат лечението. Това е от инат и глупост. Неваксинираните са безотговорни и държавата не им е длъжна с нищо.

    Коментиран от #49, #56, #66, #81, #121

  • 34 дааа

    23 2 Отговор

    До коментар #29 от "Не съм предполагал, че природата":

    "ПРИРОДАТА" ???!!! Я пак...

    Коментиран от #38

  • 35 Браво

    20 15 Отговор
    Аха, ама предрочита да умира непременно в болница.И ако бърза помощ не е на 5-тата минута при него, бой на доктора.Аборигени
  • 36 Не се притеснявай

    14 36 Отговор

    До коментар #15 от "Варненец":

    Драскай докато можеш. Над 22хил. вече не могат. Почти всичките неваксинирани

    Коментиран от #58

  • 37 Бесен Язовец

    16 11 Отговор

    До коментар #3 от "FREE GUY 😎":

    И за кой ще гласуваш простьо за Карадайъъъ или за Моше-Моасеее ?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Абе селчо

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Простакеса си":

    Отделих ти време колкото и на прасето си не съм.Лека вечер..
  • 40 Еми като не подпишеш

    15 43 Отговор

    До коментар #32 от "Според мен":

    И пукясаш да не би да те върнат? Шансът да пукясаш от ваксина е в пъти по-малък от шансът да пукясаш от ковид ама ти си знаеш, все пак животът си е твой

    Коментиран от #94

  • 41 вярно е

    31 1 Отговор
    щяхме да сме по-щастливи да стане като в Дания, особено заплатите
  • 42 Лъчо Мозъка

    38 6 Отговор
    Не, по- скоро предпочитам дойче веле да умре, отколкото да се ваксинирам.
  • 43 Някой си

    49 9 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    Ти откъде си сигурен?
    Защото аз например съм прекарал ковид и ти плащам и ваксините и това, че всеки път когато кихнеш търчиш при доктора!
    Изкарах си ковида у дома и не съм тежал на никой, нито съм ходил на лекар!
  • 44 дааа

    29 5 Отговор

    До коментар #38 от "Ами какво друго":

    Колкото ГМО-то е природа, толкова и ковид.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хаах

    25 3 Отговор
    Да го кажем пак.Дебилите са между елита и управляващите.Това, че нормалния гражданин и българин е повярвал на лъжите на тази върхушка от политици, професори, че и дори тук там и някой лекар, защото хората ходят на работа и не са търтии като тях, НЕ ГО ПРАВИ ДЕБИЛ.Просто и елементарно.
  • 47 Софиянеца

    30 3 Отговор
    България си е България всяка жана да си знае гьола да видят първо какви педофилски партии имат в Германия после да гледат в България! Разликата между гея и педофила е нулева!
  • 48 Опа

    5 6 Отговор

    До коментар #22 от "3333":

    Нещо паметта ви е слаба. Но нема лошооо.То и италианците плащаха здравни осигуровки и англичаните? нали!!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Тато из Правец

    38 11 Отговор
    Ами ваксини няма!!!Това са някакви експериментални течности!!!

    Коментиран от #55

  • 51 Дегоде

    7 30 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Аре пак с тази мантра, да имаш право на избор, или напускаш обществото и отиваш ба пустинен остров, или се съобразавяш с него, визирам европейското общество към което сме и от което се възползваш ти, а не руското!
    Това а иначе си пишете простотиите платени!

    Коментиран от #64

  • 52 ASD

    31 1 Отговор
    Икономисти няма да ми дават съвети по здравни теми!
  • 53 ГРОБАР

    13 2 Отговор
    Давай тъп...к чакам те
  • 54 ха ха ха

    43 8 Отговор
    НЯМА ПРИНУДА, КОЯТО ДА МЕ НАКАРА ДА СИ ВЛЕЯ ТОЗИ БЪРКОЧ И САМ ДА ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА! 😆
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Как пък

    40 1 Отговор

    До коментар #33 от "РЕАЛИСТ":

    реши, че са безплатни? Откога при капитализма има безплатен обяд? Тези ваксини и всички други са платени от хазната, която я пълним аз, ти и много други български граждани.

    Коментиран от #59

  • 57 Ами ваксинирай се с

    11 2 Отговор
    Неекспериментални....или мрррр
    и. Все някой ще дочака изпитаните неексоериментални.
  • 58 Варненец

    30 3 Отговор

    До коментар #36 от "Не се притеснявай":

    Ти от къде знаеш, дали са неваксинирани, провери им сертификатите ли? Да не говорим, че заради скъпата пътека, пишеха всички починали с ковид. Не мога да те определя интелектуално, защото ще ми изтрият коментара.

    Коментиран от #61

  • 59 Друго си беше

    5 6 Отговор

    До коментар #56 от "Как пък":

    Нали при бай Тошо....всичко безплатно

    Коментиран от #71

  • 60 Варненец

    23 3 Отговор

    До коментар #45 от "Пожелавам":

    Хипохондрик, знаел бил той, какво знаеш бе, че пишат всеки поинал за корона, заради скъпата пътека. Нещастник.
  • 61 Ти там ли беше

    1 17 Отговор

    До коментар #58 от "Варненец":

    Като ги пишеха. Аз твоя интелектуален "товар" го претеглих моментално. Тежи колкото перце.

    Коментиран от #67

  • 62 Сатъра на Хана

    7 24 Отговор
    АНТИВАКСЪРИТЕ - НЕ Е СИГУРНО ЧЕ В РАЯ ВЗИМАТ ДЕБИЛИ

    Коментиран от #70

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Хайл

    24 4 Отговор

    До коментар #33 от "РЕАЛИСТ":

    Много си зле честно! Ти понеже си се набол и си отговорен и отговорно ще сееш зараза, отговорно ще се разболееш и отговорно ще изпълняваш безумните нареждания на малоумниците, дето "управляват" държавата! Браво един ден ще пишат я учебниците за твоя подвиг
  • 67 Варненец

    8 1 Отговор

    До коментар #61 от "Ти там ли беше":

    Кантара ти е колкото перце, споко. Интелектуално, срещу мен да бягаш, не можеш ме стигна :)
  • 68 Шопо

    9 1 Отговор
    Язе боцнах Деса Дуловската!
  • 69 ььььььь

    23 3 Отговор
    Много сте 8 милиарда - ваксинирайте се вместо кастрация...
    В града ни синът в моргата, майката с тръба...И двамата ваксинирани................

    Коментиран от #77

  • 70 Варненец

    11 2 Отговор

    До коментар #62 от "Сатъра на Хана":

    Не вземат, затова вие ваксърите не сте за там.

    Коментиран от #74

  • 71 Що тебе

    16 1 Отговор

    До коментар #59 от "Друго си беше":

    яд ли те е, че някои сме живяли и по това време!?

    Коментиран от #73

  • 72 Защо да плащат

    6 9 Отговор

    До коментар #64 от "Варненец":

    Като си има природно надарени охлювофрени които ще го правят за без пари? От къде мислиш Копейкин си направи палата? Пък ти си драскай безплатно, не се мориш, само се потиш.

    Коментиран от #76

  • 73 Що да не е яд, и аз закачих малко 🤣🤣🤣

    7 0 Отговор

    До коментар #71 от "Що тебе":

    Ама гювеча свърши. Изпапкаха го "нашите хора"

    Коментиран от #87

  • 74 Е да, за сега

    2 9 Отговор

    До коментар #70 от "Варненец":

    На 5ваксинирани вземат 95 неваксинирани. Не можем да се вредим.

    Коментиран от #78

  • 75 ДА БЯХТЕ МИСЛИЛИ,

    27 3 Отговор
    КОГАТО ТУЛУП БОРИСОВ НАЗНАЧИ НОЩ УБИЙЦИТЕ, НАЧЕЛО СЪС САДИСТА Д-Р СМЪРТ МУТРАФЧИЙСКИ! ТАЗИ ПАРОДИЯ НА ЛЕКАР УБИ ПОСЛЕДНАТА ВЯРА НА БЪЛГАРИНА В ХОРАТА С БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ! И ЗА МЕН ТЕ ВЕЧЕ НЕ СА ЛЕКАРИ! НЕ СА ЛЕЧИТЕЛИ! ТЕ СА УБИЙЦИ, КАТО БОРИСОВ!!!!!!!!!
  • 76 Варненец

    18 2 Отговор

    До коментар #72 от "Защо да плащат":

    Ти ходи се боцкай, не се прави на умен, че те чакат много бустери.

    Коментиран от #79

  • 77 А 95 комшии на майката със сина

    7 6 Отговор

    До коментар #69 от "ььььььь":

    От града Са вече в покрайнините на града.
  • 78 Варненец

    14 1 Отговор

    До коментар #74 от "Е да, за сега":

    Защото не сме ваксани на 90%, ако бяхме, какво ли щеше да пееш?

    Коментиран от #80

  • 79 Не ме мисли мене

    0 11 Отговор

    До коментар #76 от "Варненец":

    Не можеш да ме убедиш в каквото и да е.
  • 80 Ако бяхте

    2 14 Отговор

    До коментар #78 от "Варненец":

    Умрелите щяха да са 3-4 на ден и нямаше да видиш и да се сополиш под такива новини

    Коментиран от #84

  • 81 Велика мисъю

    19 4 Отговор

    До коментар #33 от "РЕАЛИСТ":

    Случайно да си стара мома или момък? Те първи търчаха да се ваксинират, все едно има за кой да живеят.
  • 82 До ти се връща

    9 2 Отговор

    До коментар #45 от "Пожелавам":

    Тъпа овцоооо
  • 83 ТЦ! НЕ ПОЗНА!

    21 7 Отговор

    До коментар #13 от "Генно":

    ПО РОБСКИ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НЯМА!!! ПРИМЕР: ТУЛУП БОРИСОВ- МУТРА, КРАДЕЦ, УБИЕЦ - НА ВЛАСТ 12 ГОДИНИ! ПРОТЕСТ ЗА СВАЛЯНЕТО МУ ГОДИНА И ПОЛОВИНА.... НА ВСЯКО ДРУГО МЯСТО ПО СВЕТА ЩЕШЕ ДА Е ПУБЛИЧНО ОБЕЗГЛАВЕН! А ПРИ РОБИТЕ БЪЛГАРИ - ДАЖЕ НЕ Е В ЗАТВОРА!!!
  • 84 Варненец

    16 3 Отговор

    До коментар #80 от "Ако бяхте":

    Хаха, ковид оптимист, ще ти се. Я отиди в наша болница и после говори. Виждал ли си коптор?

    Коментиран от #86

  • 85 Гнусна

    15 1 Отговор
    Публикацийка от гнусен по..яр
  • 86 Еми като не ти харесват нашите

    6 11 Отговор

    До коментар #84 от "Варненец":

    Отиди в руските 🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #89

  • 87 Колко малко?

    25 5 Отговор

    До коментар #73 от "Що да не е яд, и аз закачих малко 🤣🤣🤣":

    Аз поне имах хубаво детство и без банани, добро образование със стипендия и без родителите ми да са комунисти, успях и деца да от гледам до 10 год възраст и тогава се е..... мама на всичко. За едни банани се продадохме! Сега и лагери ще построят за неваксинираните. Ама пак ще има ревящи, че по времето на соца за вицове са пращали в лагери.
  • 88 ИТН

    10 19 Отговор
    Браво! Една разумна статия в този "изключителен" стенвестник.
    Ааа и да кажа нещо по повод първите тролски (вероятно платени) коментари: ИТН за мен е абривиатура (Те не знаят какво значи думата) на Изключително Тъп Народ.
  • 89 Варненец

    9 2 Отговор

    До коментар #86 от "Еми като не ти харесват нашите":

    И те са по-добри от нашите.
  • 90 Гого

    4 2 Отговор
    Ела в къщи да пием по една ракия брат ( автора де ) и мезе ще има и всичко.Само ела

    Коментиран от #91

  • 91 Варненец

    9 3 Отговор

    До коментар #90 от "Гого":

    Кой автор, зад това заглавие се крият всички автори.
  • 92 Тра-ла-ла

    19 3 Отговор
    Не ми се четат простотии за това прочетох само заглавието. Незнам какво пише отдолу, дано да не се опитва някой пак да ни поставя фалшивата дилема, че или се ваксинираш или умираш от страшен вирус.
  • 93 Чичибаба

    7 22 Отговор
    Истината е,че 80 % от населението,включително в този форум са т@паци.Точно колкото са антиваксърите и вярващите на врачки.
  • 94 и как разбра

    18 0 Отговор

    До коментар #40 от "Еми като не подпишеш":

    И как разбра? Трудно се доказва, че някой е починал от "ваксината", освен ако това не е станало докато са ти я слагали. Инсулти, инфаркти, емболии, миокардит, перикардит, парализи има доказани, но има и много недоказани. Признават там, където не могат да отрекат. В България сигурно нямат никаква информация. В скандинавските страни спряха Модерна за мъже до 30 години заради странични ефекти. Тук някой предупреждава ли ги какво може да им се случи. Или да се набодем, а после всеки да се оправя сам.
  • 95 Бета версия

    20 0 Отговор
    Ще се ваксинирам кога:
    1. Спрът да ми пробутват декларация, че не носят отговорност, ако продукта им ми нареди или увреди.
    2. Когато ми отговорят как повече от половината го прекарват като проста настинка.
    3. Когато ми покажат реална статистика колко реално са починалите по възрасти и колко от тях са били с реални придружаващи заболявания.
    4. Когато ми отговорят на въпроса защо да се ваксинирам като имам 5пъти над нормата антитела.
    5. Когато ми отговорят. Защо да се ваксинират хората които не могат да възпроизведат антитела.
    6. Когато ми покажат реални причини, че ваксината ме пази персонално.
    7. Когато ваксината стане на повече от 2 години и като се ваксинирам е истинска ваксина, а не простата доза препарат и след 6 месеца бустерна доза.
    8. Когато фирмите които произвеждат ваксини и вече са с няколко милиарда напред платят обезщетение поне на 1 от умрелите ваксинирани. Защото препарата им не е подействал.
  • 96 Нагли са

    17 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В България: “Предпочитам да умра, отколкото да се ваксинирам!“
    ..................
    Забелязахте ли, те ще ви нареждат кога не ще, и кога ще мрете, вече не доволстват, че самите вие (а не те) се разпореждате със собствената си смътр.
  • 97 ФАНТАСТ

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    От един милион преболедували едва ли 10-20% от тях са минали през болница, но се вземат всеки мецец здравни осигуровки от един милион, а не само от тези ползвали болница. Нали така?
  • 98 Всички антиваксъри да си направим

    4 14 Отговор
    Комуна и да си живеем заедно. Предлагам
    Карлуково или 4-ти километър. Там ще сме
    си добре! Далеч от Кацаров!
  • 99 Хамлет

    13 0 Отговор
    Да се боцна или да не се боцна ?
    Това е въпросът !
  • 100 Генерал Мутафчийски

    1 10 Отговор
    Мре се! Яко се мре!
  • 101 Аз съм за насилствено ваксиниране

    3 18 Отговор
    Всички антиваксъри да се приберат на стадион
    "Васил Левски" и там доза след доза....
    Ще се поберат в сектор Г или Б,според предпочитанията! Пиночет би одобрил....

    Коментиран от #102

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Hoho Boho

    9 5 Отговор
    Предпочитам да умра, отколкото
    да се дупя като великобританците...
  • 104 9664

    9 1 Отговор
    А в Австралия вече се строят концлагери за неваксинираните.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 брейй

    0 10 Отговор
    Абе безмозъчни същества, целият свят се ваксинира дори и с трета доза, а вие ми се правите на Петко войвода, я марш да се ваксинирате веднага!!!

    Коментиран от #109

  • 107 Искате или НЕ

    5 5 Отговор
    Човечеството навлиза в Новата епоха на своето развитие..! Плaнeтaтa Земя изнемогва и ce зaдъхвa и Кaпитaлизмa c нeгoвия алчен хищничecки cтрeмeж зa пeчaлби oт cвръхпрoизвoдcтвa и буржoaзнo рaзтoчитeлcтвo зaгивa и умирa,кaтo oтcтъпвa мяcтo нa идвaщия глoбaлeн КОМУНИЗЪМ!
    С внезапното и мащабно появяване на Ковид19 в целия свят, бе пocтaвeнo началото на световния рестарт и всеобхватен план за бъдещата основна промяна в Света и избухвaнeтo нa световната пандемия c вируса, бе само залпа на "Аврора" и революционното "оръжие", поставящо началото на новата глобална Комунистическа Революция..!!"КОВИДИЗЪМ" е нaй новата комунистическа идеология създадена от Елита за настъпването на Глобалния Комунизъм, а ваксините, имунизацията с принудата за сертификати и предстоящото скорошно задължително чипиране на човечеството , ще са само инструменти и средства към създаването на коренна промяна със caмooгрaничeниe нa жeлaниятa и пoтрeбнocтитe в Съзнанието нa Новият комунистически човек и капиталистическите ценности с натрупването на материални блага и пари, ще са ocтaрeли порочни отживелици от миналото, а ДЕМОКРАЦИЯТА, подобно на Религията ще става старомодна и ретроградна идеология останала от старото капиталистическо общество на буржоазния човек свързан с миналото на семейство, бoгaтcтвo, родина, религия,които само ще му пречат и объркват новото миcлeнe на кoнтрoлирaнoтo му съзнание по пътя към настъпването нa всеобщото"равенство и братство"в Световния КOМУНИЗЪМ..!!!
  • 108 stan40

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "3333":

    Прекарах корона вируса без проблеми,но не се регистрирах. Защо да се ваксинират, като имам антитела? Насилственото поставяне на ваксината причинява стрес, който има неблагоприятни последствия за организма.

    Коментиран от #111

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Не си прав

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Притежател":

    - макар че аз съм от тези, които се ваксинираха доста късно /често летя до чужбина и много от ТАМОШНИТЕ рестрикции спрямо неваксинираните ми идват много/. Мога да ти кажа, че дори след последните мерки в България е в по-свободен режим, отколкото в доста други, по-напреднали /то кои ли не са такива,но това е друга тема/ страни. При това - рестрикциите не са за ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, а само за зоните в тъмночервено... Но нали трябва да се плюе по служебното правителство и по Президента по указание на Б.Борисов "Президентът трябва "да се трови", помниш ли, Томиславе Дончев? Беше забравил май.../ ...
  • 111 Ами то си

    0 5 Отговор

    До коментар #108 от "stan40":

    има възможности за тези, които са прекарали ковида - просто прочети заповедта...
  • 112 БРЦК

    7 5 Отговор
    Всички мостове на доверието са разбити. Първо правителството да възложи на експерти( в период на време) да гарантира пред нацията че ваксините са наистина вакси. Да гарантира че последствия от инжекцията няма . Правителствотода гарантира за всички последствия от ваксата . След всеки летален край аутопсия наличен графен установен. Това е затвор за всяко лице склонило човека подложил се на вакса . Семействата на пострадалите от вакса обезпечени до живот. Тогава ще се надупчем на 100 процента.
  • 113 Грую

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    За касата си прав, само дето не е здравната а е касата на едни други ора
  • 114 Нане

    2 5 Отговор
    ами мрете бре! Ко чакате?
  • 115 Матей

    8 0 Отговор
    Значи ДВ оправдава незаконната ПРИНУДА,ИЗДЕВАТЕЛСТВО,МАЛТРЕТИРАНЕ!?Терор,мед-фашизъм и още каквото се сетите,примират от възторг.Едно мижаво служебно правителство ,начело с радев,дори не страшилището ББ,А НЯКАКВИ псевдо-корифеи на медицината се вживяват в ролята на джандари,Дзержински създава ВЧК(ВСЕЛЕНСКА ЧРЕЗВИЧАЙНА комисия за борба с ковидизма).
  • 116 4444

    10 0 Отговор
    Всички владетели са корумпирани взеха милиарди от Световната банка и сега трябва да изпълнят волята на Световното правителство, за Бога братя не се ваксайте ще се погубите от страничните заболявания само след няколко години.
  • 117 Война иде

    11 0 Отговор
    И защо да станем,като Дания,там отново започнаха да се увеличават случайте! Във Великобритания бележат рекорди по заразяване и смърт,а са най ваксинираните в Европа! Защо тях да следваме?!?
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Перо

    5 0 Отговор
    Защо този сайт е станал филиал на Дойче Веле? Тази немска,соросистка медия трябва да знае,че БГ е първа по смъртност в света,много години преди пандемията,от стандарта на живот, а както обясняват истинските специалисти, жертвите на пандемията са С Коронавирус,а не ОТ Коронавирус! Освен това е доказано, че преболедувалите от вируса имат много по-силен имунитет и Т-клетки от имунизираните. Първите са 500,000 човека, вторите 20,000!
  • 120 Перо

    2 0 Отговор
    Защо този сайт е станал филиал на Дойче Веле? Тази немска,соросистка медия трябва да знае,че БГ е първа по смъртност в света,много години преди пандемията,от стандарта на живот, а както обясняват истинските специалисти, жертвите на пандемията са С Коронавирус,а не ОТ Коронавирус! Освен това е доказано, че преболедувалите от вируса имат много по-силен имунитет и Т-клетки от ваксинираните! Първите са 500,000 човека, вторите 20,000! Защо ни налагат силово ваксинацията? Преди ваксините взимаха кръвни плазми от преболедували!
  • 121 Кака Пена

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "РЕАЛИСТ":

    Длъжна е, длъжна е...След като си плащал години наред здравни осигуровки, държавата е ДЛЪЖНА (при нужда)да поеме лечението ти. НЕЗАВИСИМО за каква болест става дума! Ако не знаете, по КОНСТИТУЦИЯ е така!
  • 122 Грую

    3 1 Отговор
    На тази лицемерна глобалистка подлога дойче зеле ще кажа, че животът без свобода не е живот, а робство! Да предпочитам да умра, така както това е планирала душата ми, а не да се самоевтаназирам, като последния глупак! Свободата, Санчо е на върха на копието! Който има поне малко мозък ще разбере какво искам да кажа!