Last news in Fakti

23 Октомври, 2021 13:00 4 734 97

Ще живеем ли с пандемията или няма да живеем?

  • божидар чеков-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ваксини

Няма друго спасение освен ваксините. Пак добре, че ги има

Ще живеем ли с пандемията или няма да живеем? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Възпрепятстването на хората да работят от пръв поглед е възмутително. Недоволството е логично. Опитвам се десетки пъти да го обясня. Условията на пандемия го налагат, така както е необходимо рязането на крак или ръка в случай на гангрена. Тази болезнена акция трябва да бъде обяснена на обществото ясно и търпеливо с необходимата педагогика. Очевидно е, че в България това не бе предприето, по начина по който Зеленият сертификат бе наложен в Европа. Въпреки обясненията не всички ще се примирят с ограниченията. Скандинавските страни по-лесно, южняците по-трудно.

Във Франция 1500 медицински сестри, санитари и няколко лекари излязоха в неплатена отпуска по принуда, въпреки крайната необходимост от медицински персонал. Десетки други професии пострадаха от строгите мерки. Само ваксинирани учители, сервитьори, пожарникари и държавни служители остават на работа. На всички граници се изисква Санитарния пропуск - Зелен сертификат. Президентските избори са само след няколко месеца, въпреки това Еманюел Макрон предупреди, че по всяка вероятност периода на Сертификата ще бъде удължен с шест месеца.

Като кандидат за преизбиране на президентския пост, той ще загуби със сигурност гласовете на всички недоволни от мерките французи. Макрон обаче знае, повече от 70% от тях одобряват строгата здравна политика, защото няма за сега друго ефикасно средство за борба с разпространението на заразата, освен ваксините. Резултатите от тази политика оправдават взетите мерки. Докато в България броят на жертви достига 200 смъртни случаи на денонощие, във Франция жертвите са средно 35 за 24 часа. Много ясно, че не е само пандемията виновна за нещастието което спохожда стотици български семейства.

Окаяното състояние на болниците, липсата на системна профилактика, всеобщата корупция, политическата безотговорност, без да се изключи недоверието на редовите българи към системата като цяло. Може ли все пак да се намери изход от кризата? Да се спре лавината от смърт, без да се иска оставката на министъра на здравеопазването?

Оставка която между другото няма да реши нищо. Излишно е да се търси намесата на някакви европейски институции в защита на "Правата на човека" под предлог, че "Зеления сертификат" е дискриминационен. Европейската комисия излезе с категорична позиция, че прилагането на "насилствени мерки" като тези, които пречат на нормалния живот на европейските граждани, не са ДИСКРИМИНАЦИОННИ защото се взимат в името на здравето на обществото.

Какво остава да се направи за да се спре здравната катастрофа?

Най-важното. Да бъде разбрано от всички - краят на пандемията не се вижда. Следователно по силата на обстоятелствата ще живеем с нея, поне известно време. Да носим маски и да си мием ръцете не е достатъчно. Няма друго спасение освен ваксините. Пак добре, че ги има!


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пандемията

    61 5 Отговор
    Аз ще си живея с вас,а вие както си решите

    Коментиран от #70

  • 2 Sieg

    126 7 Отговор
    Излишно е да се търсят правата от европейски институции, защото те го налагат това, а нашите са послушковци.
  • 3 67778

    121 17 Отговор
    Казах ви и в статията на Иван Бакалов - всичко над 60 години е тотална щета - изкукали перковци. Ето този господин без елементарна логика и той ни убеждава, че ако не са ваксините досега човечеството да го няма.

    Коментиран от #10

  • 4 Поживьом

    41 4 Отговор
    Увидим.

    Коментиран от #57

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БАЙ Х@Й‼

    63 18 Отговор
    Когато на човек му се развали колата - търси автомонтьор , не лекар ! Когато ми се развали пералнята- търси техник , не лекар ! Хора , както тогава не търсите лекари , айде сега оставете ЛЕКАРИТЕ да говорят по медицински теми ! Байгън от всичкоЛОЗИ ‼️
  • 7 ХАХАХАХАХА

    110 11 Отговор
    Първо, това не са ваксини! И второ това е обикновен фашизъм. Ваксината е вещество, което съдържа отслабен или мъртъв щам. Това са някакви експериментални боклуци, експериментални както по време, така и по съдържание, като опитните зайчета са цялото човечество.

    Коментиран от #14, #60

  • 8 ДРАГИ МИ

    65 7 Отговор
    СЛУШАТЕЛИ И ДРАГИ ЗРИТЕЛИ И
    ВИЕ ПИШЕЩИТЕ: ЩЕ ЖИВЕЕМ ЛИ В ТОЗИ СТРЕС И СТРАХ ИЛИ НЯМА???
    В ТОВА Е ВЪПРОСА. ПРЕДИ ДЕСЕТКИ
    СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ ПРЕДИ
    НАС СА ЖИВЕЛИ СПОКОЙНО. ЗАГИНАЛИ СА. НО НЕ СА ХЛЕНЧЕЛИ КЪТ НАС. МОЛЯ ВИ ЗА ЖИВЕЙ ТЕ
    СПОКОЙНО И БЕЗ УПЛАХ. ТЕЗИ СЕ
    БЪЗИКАТ СЪС НАС.
  • 9 Offfff

    76 7 Отговор
    Къв си па ти, бе, изветрел пенсионер?!? Марш, чиба, куче! Това не са ваксини, факт!
  • 10 БАЙ Х@Й‼

    32 4 Отговор

    До коментар #3 от "67778":

    Така разсъждава и от пенсионната система ! Знаеш ли колко се разтовари само нашата за две години ‼️

    Коментиран от #44

  • 11 Гъбена глава

    71 3 Отговор
    На някой живите и здравите хора са им голям проблем

    Коментиран от #24

  • 12 Това какво е

    92 4 Отговор
    За първи път в историята има такъв рекет , боц - живееш , купуваш си хляб , няма боц , отиваш по кофите , гоним те от обществени места.

    Коментиран от #13

  • 13 как какво е

    56 4 Отговор

    До коментар #12 от "Това какво е":

    обикновен фашизъм или авторитаризъм.
  • 14 Sieg

    80 5 Отговор

    До коментар #7 от "ХАХАХАХАХА":

    Дори да е истинска ваксина, НАЛАГАНЕТО и по този начин е абсоллютно престъпление. Та тези, които говорят за това измислено животно"ДЕМОКРАЦИЯ", кажете къде е?

    Коментиран от #17

  • 15 Менгеле

    87 8 Отговор
    Смъртните случаи в България не са от ковид, защото ковид е обикновената настинка, срещу, която не е имало лечение никога и която отминава от само себе си по указание на лекарите в по-далечните години.
    А 200-то смъртни случаи не са от ковид, а по случай печалбите на болниците, които пациенти от всякакви други болести починали пишат от ковид, защото... ковид пътеката кой нае защо "случайно" се вдигна доста!!

    Коментиран от #89

  • 16 punicher

    9 2 Отговор
    ТА ТА ТИ ТА ТА ТА ТИ ТА ТА ТИ ТИ !
  • 17 виж ся

    53 4 Отговор

    До коментар #14 от "Sieg":

    Социализмът се изражда в тоталитаризъм, а демокрацията във фашизъм. Това отдавна е описано в идеологическата философска литература.

    Коментиран от #37

  • 18 НОВ СВЕТОВЕН РЕД

    57 6 Отговор
    Гледайте в ютуб Арън Русо който каза през 2006 ГД какво ни готвят световните ГОСПОДАРИ Ротшилд Рокфелер Аниели аха пандемия ли Бла Бла ние вече сме роби

    Коментиран от #22, #26

  • 19 Пучо Капучо

    72 4 Отговор
    Чеков, а дали ваксините и сертификатите са спасение? От това, което чувам, виждам, гледам, чета и пр...ваксините не са гаранция, напротив - виждам, че от тях много хубаво се заразява човек, и умира. А иначе, нека да си ги има ваксините, не ми пречат...но да не ми ги натрапват за нищо на света.
  • 20 не съм ли прав

    6 46 Отговор
    ганю разбира само от сопата !
  • 21 косача

    64 3 Отговор
    За да бъдем точни, това не е ПАНдемия, а ПЛАНдемия, за която не знаят само боцкащите се с отровата, която им сервират, като преди това са ги уплашили и стресирали в състояние, в което и към самоубийство да пристъпват, а останалото с боцкането е просто игра за глобалните сатанисти, които не са наясно, че със всяка своя стъпка се доближават до своя естествен край, описан в Библията и за тях спасение не ще има.

    Коментиран от #23, #65

  • 22 не ги слушай

    5 11 Отговор

    До коментар #18 от "НОВ СВЕТОВЕН РЕД":

    кой е този наркоман ? :)
  • 23 ми се струва

    3 17 Отговор

    До коментар #21 от "косача":

    доста си не умен :)
  • 24 Каролев дух

    16 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гъбена глава":

    мъ те и умрелите бяха живи и здрави преди туй :)))
  • 25 Surko

    42 3 Отговор
    Божидаре да взема една сопа па да ти я строша у соросоидната тиква.
  • 26 НЕ не става

    27 2 Отговор

    До коментар #18 от "НОВ СВЕТОВЕН РЕД":

    Те ни готвят, но нямат нито времето, нито парите, за да го направят. Следва пълен крах на борсите и разпадане на доларовата система. Светът ще се раздели на валутни зони, като ние с все Гърция отиваме към Русия. Крахът на борсите ще бъде свирен от Китай, след връщането в лоното на Китай на Тайван.

    Коментиран от #45

  • 27 Мая

    5 18 Отговор
    Няма да споря с коментиращите!
    Да се чуем пак след 1 месец, ако все още сте тук!

    Коментиран от #29

  • 28 ььььььь

    11 1 Отговор
    Прави като вятъра, чеков...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гретхен Изтумбената

    17 4 Отговор
    Айде сега всички на "боц"! Шпацирен,айнцу,цвайнцу - дрънн.Който се опъва ще вдишва Циклон-Б инхалатор!
  • 31 ....„КРАЯ НА ПАНДЕМИЯТА НЕ СЕ ВИЖДА.”...

    7 21 Отговор
    Е КАК ТАКА НАЛИ НИ ОБЕЩАВАХА,ЧЕ БОРИСОВ КАТО ПАДНЕ И ПАНДЕМИЯТА ЩЕ ПАДНЕ АМИ НА БОРИСОВ ДВА ПЪТИ ПАДА,А ПАНДЕМИЯТА СИ ОСТАВА.....СЕГА КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА,А🤔
  • 32 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    21 14 Отговор
    Спасяването на редник Радев няма да се получи този път, колкото и да ни облъчвате!
  • 33 Майна

    23 4 Отговор
    Този съвсем е изкуфял ...,ще падне някой лев от ГЛОБАЛИСТИЧНАТА статийка....червило, много бе, не хор,а червеи..
  • 34 Камарг

    25 0 Отговор
    Някой знае ли Какво се случва в Беларус.Ако има статистика данни може ли да споделите.

    Коментиран от #40, #80

  • 35 Свобода или смърт!

    13 2 Отговор
    Свобода или смърт!
  • 36 Писателчето

    37 1 Отговор
    Абе писателчето това население на земята как е оцеляло толкова години на планетата? Сега добре че го има Файзер иначе цивилизацията изчезва. Ей много прос так се навъди.
  • 37 Sieg

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "виж ся":

    Това е проблема, че изградена "ДЕМОКРАЦИЯ" няма, а от къде излиза все тая, ако ще от там където слънце не огрява да е.

    Коментиран от #52

  • 38 Макробиолог

    28 3 Отговор
    Ваксиниране с две-три дози за около година,нови щамове--нови неизпитани ваксини и така до безкрай?....ами не края ще дойде доста бързо,в вид на бум на автоимунните заболявания,обостряне на съществуващите хронични такива,репродуктивни проблеми и т.н.,път за никъде,щот имунната с-ма не е играчка за ембецили....хората ще повърват в мерките когато обективно и мащабно се изследват както действието и поледствията от ваксините,така и причините за повече смърт--кое ат вирус,кое от друго,кое от хаос,парализа на медиц помощ именно заради пандемичните страхотии....и още когато се признае ясно и категорично че по хубаво от естествиния имунитет не е измислено,тоест масово тестване за антитела и вкарването им в зеления сертификат.
  • 39 хахаха

    32 1 Отговор
    гусин чеков не знае, че ваксинация не се прави по време на епидемия....
    гусин чеков не знае, че ваксинация и имунизация не е едно и също...
    гусин чеков не знае, че зеленият сертификат няма никакъв смисъл от епидемиологична гледна точка...
    гусин чеков много неща не знае, но го пускат да пише тук...

    Коментиран от #56, #68

  • 40 хахаха

    11 0 Отговор

    До коментар #34 от "Камарг":

    Беларус - 61630 случая на милион човека, 475 умрели на милион човека
    България - 82081 случая на милион човека, 3 339 умрели на милион човека
  • 41 И какво

    26 1 Отговор
    Излиза...дори и да искаш или не искаш няма съд или върховенство,което да защити човешките права.Самото върховенство го налага.А то е световно.Глобално.Това което се случва е планувано години наред.изкуствено създаден вирус.Ваксини.И накрая пълен контрол над човеците.Няма вече самостоятелни държави.Няма вече независими страни.Всичко е едно.Законите са едни за всички.Европейски.Зелени.Водещи хората към унищожение.Разделени на ваксинирани и неваксинирани.Които сред време от ненавист ще враждуват едно към други.
  • 42 Gero

    37 1 Отговор
    Уважаеми глупав Божидаре, хвърлянето на атомната бомба над Хирошима и Нагасаки е било "в името на..." нещо си добро за американците. Най-ужасните престъпления срещу човечеството са направени "в името на..." нещо си исмукано от пръстите на някой болен психар. Вие го одобрявате(очевидно)? Вие не сте нормален ако си мислите, че е нормално да ви се отнемат правата и свободата в името на каквото и да е било! Краят на измислената пландемия няма и да се види повече. И това ще е единствено благодарение на такива не-хора като Вас! Спасението е единствено в мигновеното минаване към нормален живот. Болниците ще лекуват, това им е работата, за това плащаме всички граждани, не само ваксинираните. Смърт ще има, такава има всеки ден! Но помнете ми думата, не спрем ли сега лудостта на зеления сертификат, пътят до Австралия е много кратък, ТОВА ВИ ГО ГАРАНТИРАМ!
  • 43 sss

    29 2 Отговор
    Хайде поредният викач за ваксините. Абе как така щяха да ни спасят, пък сега масово има примери на страни с високо ваксинационно покритие и яко нарастване на случаи? Във Великобритания даже почнаха да мрънкат пак да се връщат мерки, а здравният министър им вика “споко, очакваме и по 100 000 случая дневно”. Скоро със скачащите цени на всичко и вироглавия инат на ЕС по отношение на ваксините и липсата на общи действия срещу високите цени ще има тотален разпад във всяко отношение.
  • 44 факт

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "БАЙ Х@Й‼":

    квонозначава да се разтовяри бе цял живот са ти удържали от заплатата за да се гътнеш малко след пенсия а с твойте пари колко ромчета са се нацвъкали
    Ако мога и 3500 години ще живея б ах им май ката нагла тъ пи комуняги в Сащ са същите.

    Коментиран от #54

  • 45 😂😂😂😂

    7 15 Отговор

    До коментар #26 от "НЕ не става":

    Абе братле от коя психиатрична клиника избяга???😂, значи отиваме към Русия..а..😁🙉..ами ти отивай към Русия, ние ще си останем тук към разпадащата се доларова и евро система...прав ти път, измитайте се от БГ комунисто-русофили, Баце беше прав за лошият генетичен материал останал в БГ...КРЕТЕН...

    Коментиран от #48, #53, #55

  • 46 Ами ...

    18 1 Отговор
    В източна Европа помним едни други, които бяха много загрижени за светлото ни бъдеще. И те налагана със сила разни "мерки", уж за благото на обществото. За непослушните имаше разнообразни "стимули", за непреклонните - концлагери. Затова нещата не вървят както на запад. ЕК само загуби авторитет на изток. И това е само началото.

    Коментиран от #47

  • 47 ами

    11 3 Отговор

    До коментар #46 от "Ами ...":

    тогавашното си е направо слободия в сравнение със сегашното...

    Коментиран от #69

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Рустам

    0 2 Отговор

    До коментар #48 от "Славянски съюз":

    Тор за земята българска са такива.

    Коментиран от #50

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Слави Трифончук

    16 0 Отговор
    Господин Чеков потърсете изказването на Жак Атали - от Франция преди много години и за старите хора, вирусите, евтаназията и така нататък и ще ви станат ясно много неща за това, което се случва в момента. И не никой не е тръгнал да спасява пенсионерите от никакъв вирус - точно обратно е.
  • 52 виж ся

    10 1 Отговор

    До коментар #37 от "Sieg":

    То и изграден социализъм нямаше, но израждането беше на лице.
  • 53 ХАХАХАХАХАХАХА

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "😂😂😂😂":

    Това че си прост провинциалист не означава, че съм избягал от някъде. Естествено е за такива като теб да отричат неща, които са над интелектуалното им ниво.
  • 54 БАЙ Х@Й‼

    10 0 Отговор

    До коментар #44 от "факт":

    Именно ‼️ Взимат ти паричките, а после, когато стане време те да ти дават : " Ми той умрял, ма !" ‼️
  • 55 ХАХАХАХАХАХ

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "😂😂😂😂":

    Знам че те е страх, че ще изгубиш жълтите центове дето ти подхвърлят да не умреш от глад трол нещастен. Не си ти тоя дето ще ми каже какво да правя, но за разлика от теб мога да отида където си искам, а ти със сигурност си роб на някоя банка и едва свързваш двата края с жълтите центове дето ти подхвърлят.

    Коментиран от #64

  • 56 Ти отде

    0 3 Отговор

    До коментар #39 от "хахаха":

    ги знаеш тез нища?

    Коментиран от #59

  • 57 Дано

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Поживьом":

    Да по живееш...
  • 58 Умен

    23 1 Отговор
    Ако ваксините са спасение ЗАЩО се подписва декларация ???
  • 59 хахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "Ти отде":

    ами мога да чета...ти не можеш ли?

    Коментиран от #61

  • 60 Сигурно

    0 7 Отговор

    До коментар #7 от "ХАХАХАХАХА":

    Си участвал в разработването, че си толкова компетентен.

    Коментиран от #62, #77

  • 61 Аха

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "хахаха":

    а какво четеш? Новогръцка митология?

    Коментиран от #63

  • 62 Ти пък

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "Сигурно":

    секи има право на малко импровизации. То да не забранено да пишеш комикси, фентъзи, скай-фай, хорър или каквото ти скимне? Знаеш ли хората какви пари правят от тези нещица?

    Коментиран от #76

  • 63 хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Аха":

    не позна - старофренска египтология...:)))
  • 64 😂😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "ХАХАХАХАХАХ":

    Повече от жълти центове са...много повече.

    Коментиран от #78

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ВЪЗРАЖДАНЕ

    8 1 Отговор
    НАМЕРЕТЕ ПЛАМЕН ПАСКОВ В ИТЕРНЕТ И ЗАПОЧНЕТЕ ДА МИСЛИТЕ С ГЛАВИТЕ СИ

    Коментиран от #67

  • 67 И какво

    2 3 Отговор

    До коментар #66 от "ВЪЗРАЖДАНЕ":

    ШЕ СЕ ВЪЗ РОДИМ?
  • 68 Ами ...

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "хахаха":

    Лошото е, че такива които трябва да ги знаят тези неща, се правят че не ги знаят.
  • 69 Ами ...

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "ами":

    Не мисля така.
  • 70 КОВИД ГЕНОЦИД

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пандемията":

    Внимавайте как гласувате, че този политически ковид ГЕНОЦИД и ЗАТВОР ще диктува живота ни ДЕСЕТИЛЕТИЕ. Вече минаха 2 години от животите ни с ЕЖЕЧАСОВА пропаганда и психически тормоз заради един по-силен грип. Сега и ни задължават да участваме в медицински ЕКСПЕРИМЕНТ с дългосрочен риск за ЗДРАВЕТО и ЖИВОТА ни.

    Коментиран от #73

  • 71 Боцкане до дупка

    2 1 Отговор
    Кого ще боцнем,тук и там,и там....
  • 72 БОЙКО БОРИСОВ

    8 2 Отговор
    Аз съм за пълен локдаун ! Трябва !
    Разберете го,хора ! Не искам да ходя в затвора !
  • 73 Абсолютно!

    0 11 Отговор

    До коментар #70 от "КОВИД ГЕНОЦИД":

    ДРУГИ държави вече ЗАБРАВИХА за пандемии и мерки!
    Затова трябва много да ВНИМАВАШ за кого ГЛАСУВАШ!
  • 74 За подстрекателите за "зелен" сертификат

    16 2 Отговор
    За принудителните и помагачите за издаване на "зелени" сертификати.....
    Трябва да знаете ,че одобряване на "зелени" или каквито и да е сертификати, принуждаващи/ изнудващи хората да приемат генно модифициращи препарати в тялото си (против тяхната воля) е деяние подлежащо на съдене, осъждане и екзекуция. Всички тези мерки са строго дефинирани в международното законодателство подписано и от България след Нюрмбергския Процес на, който целия медицински персонал (Доктори) и техните помагачи бяха осъдени и в последствие разстреляни за участие в медицински експерименти с хора. Принудата (от който и да е) да се приемат недоказани и неодобрени "ваксини" (а точно такивя са обсъжданите тук) съгласно Нюрмбергския Код се наказва с разстрел

    Коментиран от #75

  • 75 Мъка мъка

    2 7 Отговор

    До коментар #74 от "За подстрекателите за "зелен" сертификат":

    Мноко мъка има на този свят ... еле па у нас.
    Утре като огладнееш, как ше си купиш ядене без сертификат?
    Чудя им се на датчаните как издържат ...
  • 76 ХАХАХАХАХАХА

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Ти пък":

    Естествено! Даже платените неолиберастки тролове имат право всеки път като повърнат в нета, щото друго не могат, да се излагат, демонстрирайки простотия и неграмотност.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ЕЕЕЕХ

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "😂😂😂😂":

    Мечти. Нямаш акъл за повече.
  • 79 познато

    18 0 Отговор
    Всяко ограничене е оправдано и не е дискриминация,щом се прави за благото и в името на обществото !!! Хм,та с тази постановка могат да се оправдаят всякакви....ама наистина ВСЯКАКВИ действия. Същите приказки са се чували по Мщнхенските плочади и в мазетата на Лубянка. Казано е..много отдавна,че който жертва свобода за сигурност...накрая губи и двете.
  • 80 Белорус

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Камарг":

    В белорус нямка вирус!
  • 81 111111

    9 1 Отговор
    Не е вярно, че такова нещо не се е случвало.
    Някога испанците умишлено са закарали чума и шарка в Латинска Америка, за да унищожават и подчиняват по-лесно местните племена и държави. А американската армия е създавала специални лагери /след резерватите/, в които е натъпквала индианците и им е раздавала заразени дрехи и одеяла. Така че тези хора не за първи път организира мор.
  • 82 Отговор

    9 1 Отговор
    За пари неспециялистите лекари са готови да продадат душата си на дявола,В България има само един специалист в тази област който работи над българската ваксина
    Всички други, достатъчно ояли се са готови на всичко заради наякое и друго милионче,даже и пенсионираните уроди които са гоелеми"специалисти!!
  • 83 Чичо

    9 1 Отговор
    Тоя имбецил Сава ли се сметка, че от стреса, предизвикан от медиите, са умрели повече хора, отколкото от короната? А ако сложим в кюпа и умрелите от липса на лечение, отказите за планови операции, както и насаденият страх да се ходи на лекар по време на пландемията, картинката ще стане твърде неудобна за един куп грантаджии. Отделно, че не се правят аутопсии (забранени със заповед от Ананиев), за да не се разбере истинската причина за смъртта!?

    Коментиран от #84, #90

  • 84 Чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Чичо":

    ...дава ли си сметка... Тъп Т9...
  • 85 Хубава статия

    1 2 Отговор
    Но невярна, двойка.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Лоша работа

    9 2 Отговор
    ПРЕЗ 2020 Г СЕ ПАЗЕХМЕ ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ.
    ПРЕЗ 2021 Г СЕ ПАЗЕХМЕ ОТ ВАКСИНАТА,
    ПРЕЗ 2О22Г ЩЕ СЕ ПАЗИМ ОТ ВАКСИНИРАЩИТЕ...
  • 88 Васил

    3 6 Отговор
    Бай Ганьо реши че е тарикат и сега си бере плодовете
  • 89 доктора

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "Менгеле":

    Пожелавам ти на теб и любимите ти хора за тия думи да стигнете до там където много като Вас и да осъзнаеш че това не е грип
  • 90 доктора

    2 4 Отговор

    До коментар #83 от "Чичо":

    Не съм чел по-тъпо изказване. Овцееее. Беееее.
  • 91 доктора

    2 5 Отговор
    Само питам повечето несъгласни с условията и правилата, защо като маате по заведения и дискотеки, като закъсате звъните за връзка за с познати от здравната система, нямаааа места,особено в реанимациите, нямааааа
  • 92 9664

    10 0 Отговор
    Всички владетели са корумпирани взеха милиарди от Световната банка и сега трябва да изпълнят волята на Световното правителство, за Бога братя не се ваксайте ще се погубите от страничните заболявания само след няколко години.
  • 93 юрист

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Най-важното. Да бъде разбрано от всички - краят на пандемията не се вижда..- НЕ , ВИЖДА СЕ и това е моментът, когато лекарствените форми на лечение станат масови- т.е. ще са достъпни за всеки гражданин хапчетата за леко, средно и тежко протичане на ковид. Ако ме бяхте питали преди 5 месеца, щях да се съглася с цитата, но сега моите прогнози са, че пандемията ще изчезне, когато започне масовото приложение не на ваксините, а на лекарствата/ хапчетата срещу ковид.Ако това стане в рамките на 6-9 месеца в ЕС, то пандемията специално в Европа ще затихне и вероятно ковид ще се превърне в сезонно вирусно заболяване, което ИМА лечение и няма да се стига до летален изход.
  • 94 глупости

    3 0 Отговор
    Не взимайте съвети от роби като божо ЧЕКоф бе!!!
  • 95 разреждане

    6 0 Отговор
    на популацията му е майката,след което ще свърши пландемията,освен ако хората не въстанат и осуетят плана! избора е Ваш!
  • 96 Дани

    2 0 Отговор
    Народе... герб- ЛЪВ-СЪРЦЕ НА ОВЦА...
  • 97 Хихата

    1 0 Отговор
    Постъпва пациент с гангрена на крака за ампутация в болницата. След като се събужда от упойката, вижда хирурга, угрижено надвесен над него. Пита го:
    - Какво става, защо сте угрижен?
    - Ами вижте, операцията мина успешно, но имам една добра и една лоша новина....
    - Кажете първо лошата.
    - Отрязал съм ви здравия крак!
    - А добрата? - пита ужасено пациентът
    - Ами болният крак започва да се оправя...

    Какъв е изводът - внимавайте какво ще отрежете!