24 Октомври, 2021 13:06 4 496 178

Плевнелиев: Промяната може да се случи, ако няма втори мандат на Румен Радев

  • плевнелиев-
  • промяна-
  • случи-
  • румен радев-
  • втори мандат

Служебното правителство е популистко, променя неща от днес за утре. То реши да се заиграва с помощите за възрастните хора, смята президентът на страната 2012-2017 г.

Плевнелиев: Промяната може да се случи, ако няма втори мандат на Румен Радев  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Популизмът изцяло завладя публичното политическо пространство. Промяна в България ще се случи само, ако няма втори мандат на Румен Радев. Модернизацията на държавата е спряна. Доброто име на България в Европейския съюз е поставено под въпрос. За всички тези проблеми можем да посочим като отговорен действащия президент. България трябва да направи Национална програма за развитие 2030, която да бъде приета с консенсус на КСНС при държавния глава.

Борба с коронавируса означава ваксинация, означава план, разписан по седмици, по месеци, който да е валиден за обществени групи. Доктори и учители не може да разберат от днес за утре, че няма да бъдат допуснати до работа.

Членството на РС Македония в ЕС може да стане само, ако те извършат реформи и спазват европейските ценности. Спазването на правата на българите, отказът от езика на омразата и спазването на Договора за приятелство с България са част от тези европейски ценности.

Тези разсъждения изложи в интервю за БГНЕС Росен Плевнелиев, Президент на България (2012-2017 г.).

„Можем да посочим кои са популистите, хората вече го виждат и го усещат. Служебното правителство е популистко, променя неща от днес за утре. То реши да се заиграва с помощите за възрастните хора. Взеха парите от магистрала „Хемус“, за да ги разпределят популистки на възрастните хора за изборите. От една страна днес имаме президент-популист, който пося семето на популизма в България, направи го модерно, то завладя президентската институция. От друга гледна точка имате популистки партии, които се борят за властта и има голям шанс да я вземат“, заяви държавният глава.

Според него популистите знаят как да се заиграят със страховете на хората. Възходът на популизма е свързан с миграционни кризи, терористични атаки и бедността. Навсякъде, където има нерешени проблеми в обществото, има два начина за разрешаването им. Единият е популисткият – лицеви опори, обещаваме безумни неща, само и само да вземем властта. Другият е работещ, устойчив, проактивен начин – как да адресираме проблемите на обществото, за да дадем работещи решения.

Президентът Плевнелиев заяви още, че действащият държавен глава Румен Радев не е дал нито едно такова работещо решение. Според него последният единствено говори как системата не работела, как управляващите са корумпирани, но вече около година Радев има цялата власт в държавата.

„Веднага може да разделим нещата на две – политици, които идват и казват – Аз виждам България след 5 или 10 години, в дългосрочен план, приоритети, обърнати в ясни решения, обърнати в личности. Обратното е това, в което днес България е загубена – противопоставяне, разделение, заиграване с надеждите на хората, някаква измислена генералска битка, някакви програмирани действия на хора, които са се възприели като почтени и сочат държавния глава като обединител на почтените. Последно това е правено във Ваймарската република“, каза още Плевнелиев.

Той е категоричен, че никой не може да се изявява като морален съдник в обществото. Според него гражданският комитет, който е подкрепил проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент на Република България, наистина е намерил отговор на критичната ситуация, в която се намираме. Президентът допълни, че проф. Герджиков със спокойствието си, с идеите си, с мъдростта, която излъчва, с институционалната си култура – да подаде на всеки ръка, а не юмрук – е един лъч надежда.
„Промяна в България ще се случи само, ако няма втори мандат на Радев. Оттам започва промяната. Ние видяхме в първия му мандат какво се случи – популизъм, в резултат на който в последната година няма нито една чуждестранна инвестиция. Нула по статистиката на БНБ. Нещо повече, статистиката на БНБ показва, че чуждестранни компании продават капитала си на български компании, т.е. те се изнасят. Как няма да се изнесат, когато Президентът на Републиката години наред обяснява как държавата е мегакорумпирана и се управлява от мутри и от мафия. По този начин президентът Радев не спазва Конституцията на Република България, която го задължава да работи за доброто име на родината и да води външна политика, базирана на върховенство на правото. Върховенството на правото казва, че не можеш да даваш присъди – независимо дали на главния прокурор, или на министър-председателя, или на законно избрания парламент. Единственият, който може да прави това, е съдебната система. Президентът Радев многократно и системно наруши Конституцията и законите на Република България. Той не заслужава и не бива да получи втори мандат“, категоричен е Плевнелиев.
Той определи настоящия държавен глава Радев като разединител на нацията – защото противопоставя хората едни на други. Това не помага да намерим правилните решения, защото такива решения се намират, когато всички се обединим. Само заедно можем да се справим, подчерта Плевнелиев. Според него ни трябва умерен човек, какъвто е проф. Герджиков и донякъде Лозан Панов. Последният би могъл да бъде алтернатива на Радев.

„Народът е казал – „Рибата се вмирисва откъм главата.“ Дайте да сменим главата. Тогава ще започне промяната, което означава нов президент, убеден демократ, който да може да лекува раните в обществото от раздялата, от противопоставянето, от неизпълнените обещания, от раздадените, но с нищо неподплатени присъди на президента Радев. Считам, че е добре, че вече я има тази алтернатива и искрено ще се надявам в останалите седмици хората наистина да видят популистките действия и да се сблъскат с тях. Виждате – в енергетиката наблюдаваме пълен хаос, никакви решения. В борбата с коронавируса отново наблюдаваме пълен хаос. Дори модернизацията на държавата спря. Доброто име на България в Европейския съюз е поставено под въпрос. За всички тези проблеми днес, ние можем да посочим президента Румен Радев и да кажем – „Той е виновен“. Той трябва да си понесе наказанието. Нека да започнем начисто“, призова Плевнелиев.

Държавният глава продължи, че решенията на проблемите могат да бъдат много елементарни и те се делят на два вида – работещи и неработещи. Президентът очерта многото неработещи решения, на които се натъкваме всеки ден – борбата с пандемията, модернизацията, управлението на еврофондовете, политическата криза. Всеки българин вижда, че днес живеем в абсолютен хаос, за който няма алтернатива и план. Плевнелиев сподели, че миналата седмица е имал среща с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, който е казал, че страната ни няма план и посока. Единствената възможна алтернатива според държавния глава било намирането на работещи решения. Ако погледнем към другите европейски държави, ще разберем, че всички те вече са намерили такива работещи решения. Милиони човешки животи и икономики са били спасени. Плевнелиев попита реторично дали ние сме най-големите експерти, които ще посеем семето на съмнението в прогреса. Той определи президента Радев, неговия министър-председател и неговите министри за основните виновници за тази ситуация.

„Да, през март 2020 г. ние бяхме изненадани. Но дали си спомняме, че тогава имаше Национален оперативен щаб, който взимаше решения отговорно и пред очите на хората? Дали си спомняме, че тогава имаше добра комуникация с хората? Достойни българи като ген. Мутафчийски, като проф. Балтов, бяха изчегъртани, защото спасяваха хиляди човешки животи. Те излязоха през март 2020 г. открито пред целия български народ и казаха – „Това ще стане. Дайте да вземем тези и тези мерки“. Къде са тези най-елементарни неща днес? Успехът е и база на добрата комуникация. Днес сме поставени в хаотична и невъзможна ситуация от хора, които не разбират какво правят. А решенията са много елементарни. Борба с коронавируса означава ваксинация, означава план, разписан по седмици, по месеци, който да е валиден за обществени групи. Доктори, учители, не може да разберат от днес за утре, че няма да бъдат допуснати до работа и тази сутрин българските лекари не могат да лекуват хилядите имащи нужда от лечение пациенти, а биват принудени да се редят на опашки, защото някакъв провален министър, който е антиваксър, се упражнява с живота на българите. Имате и един президент Радев, който не му поиска оставката, тоест той е пряко отговорен за случващото се в държавата“, заяви Плевнелиев.

„По отношение на енергийната криза – когато аз бях президент на България, имахме план „България 2020“. В него имаше ясни приоритети за българската енергетика. Енергийна диверсификация, либерализация и енергийна ефективност, от която печелят милионите българи. Имаме национална програма за саниране на панелните блокове. Излезе президентът Радев и каза, че това е много корумпирана програма и я спря. Нещо повече, в новите еврофондове пари за саниране на блокове вече няма. Отговорността за това е на Радев. Сега ще се насочат пари към нова ядрена централа. Аз не съм против. Но винаги бих избрал санирането и удължаване на живота на панелните блокове. В енергетиката винаги сме имали – план, посока и приоритети“, допълни държавният глава.

Парите за бизнеса – 40 млрд. лв. – подготвени, договорени, спрени от президента Радев, който каза, че планът не работи и трябва друг. За една година вицепремиерът Атанас Пеканов не бил свършил нищо, посочи Плевнелиев. С една година закъснение, последни на опашката и постоянно обяснявайки как Европейската комисия е виновна за нещо, ние не сме били получили един лев аванс. Плевнелиев подчерта, че именно в тези действия си проличавал популизмът. Популистите обичали да се заиграват с Европейската комисия. България зависела от производството на въглища, а ние дори не произвеждаме въглища – копаем буквално кал, толкова нискокачествени са нашите въглища, допълни той.
Сега някой се заиграва със съдбата на 20 хил. български миньори. Това е президентът Радев, който се опитва да играе като добрия герой, който защитава правата на българските миньори, с лошата Европейска комисия. Това създава траен проблем за България. Първо, Европейската комисия няма да се поддаде на това елементарно упражнение. Трябва да имаме ясна стратегия как и кога ще приключим. Второ, този подход на президента Радев не е честен към децата на българските миньори, защото те трябва да знаят, че професията на бащите им няма бъдеще. Спомнете си един велик политик – Маргарет Тачър. През 80-те години тя отиде при миньорите и каза „Вашата професия няма бъдеще. Да, държавата ще ви помогне, ще ви квалифицираме, ще ви помогнем, но няма да копаем повече въглища, защото така замърсяваме и вашите деца ще страдат“, отбеляза Плевнелиев.

Според него бруталният популизъм, с който сме залети, е същият като в Италия, Унгария и в Бразилия. Популистите не дават дългосрочни работещи решения. Той даде пример с Италия, която е потънала в криза, защото нито един от проблемите ѝ не е решен.

„България трябва да направи Национална програма за развитие 2030. Тя трябва да бъде приета на КСНС при президента Радев, така както аз приех Националната програма за развитие 2020 с пълен консенсус. Тогава ще гарантираме, че което и правителство да бъде на власт до 2030 г. ще изпълнява зададените приоритети“, заяви президентът Плевнелиев.

Той посочи, че това ще ни осигури подкрепата на ЕК и ще получим европейските милиарди.
„Ще имаме легитимност да ги поискаме, защото с консенсус на всички политически партии и общество сме казали, че през 2030 г. искаме България да постигне това и това“, каза Плевнелиев.

Приоритетите в Националната програма 2030 трябва да бъдат съответстващи на целите за устойчиво развитие на планетата до 2030 г., за да можем да гледаме света в очите и да можем да изпълним зададените приоритети на ООН. Тези цели трябва да бъдат разписани година за година с ясни индикатори за успеха, за да знаем година по година къде се намираме.

Той припомни, че вече сме правили веднъж подобно нещо.

„През 2013 г. постигнах пълен консенсус по националната програма за 2020 г. От тогава се смениха 7 правителство и нито едно не е нарушило Националната програма 2020, защото ЕК застана зад нея и европейските милиарди бяха обвързани с националния план за развитие“, каза президентът Плевнелиев.

Днес българско общество е силно противопоставено, но през 2013 г. не сме били в по-различна ситуация.

„През 2013 г. ние бяхме в сходна ситуация, при която, обаче, служебното правителство с вицепремиер Илияна Цанова договори за месец и половина 15,2 милиарда евро по абсолютно легитимен начин. Българските граждани и бизнесът дори не разбраха колко ефективно договорихме и вкарахме тази пари в действие. За месец и половина. Сега се мотаем една година и половина и сме последни. Защо? Защото тогава имахме План 2020. Като държавен глава можех да отида при канцлера Меркел и при всички останали и да кажа: Ние имаме съгласие по национален план за развитие. А ЕК се гордее тогава, когато държавите отидат там с план за развитие, а не с популистко заиграване с тясно национални проблеми. “, каза Плевнелиев и призова всички отговорни политически играчи у нас да приемат подобен план с хоризонт до края на това десетилетие.

По отношение на позицията ни за РС Македония Плевнелиев заяви: „Прави чест на всички поколения български политици, а и на днешните политици, че успяват да поддържат този консенсус. Зад този консенсус стои българското общество. Ние сме единни в това, че истината за историята, историческите манипулации, европейските ценности трябва да бъдат в основата на решението и само тогава то ще бъде устойчиво“.

Единственото, което трябва да направят българските политици е да подобрят комуникацията с глобалните сили и Европейската комисия, за да може да стане ясно решението.

„Обръщам се към нашити приятели в Скопие – лидерите и обществото в РС Македония – трябва да е ясно. НАТО е геополитика, а ЕС са ценностите. Именно защото НАТО е геополитика България подкрепи безусловно РСМ за членство в този най-силен отбранителен съюз на демократични държави. Именно защото ЕС е съюз на ценности България тук е в пълното си право да посочи проблемите със спазване на европейските ценности и да каже, че единствено възможното решение на спора между София и Скопие е решението, което е базирано на европейските ценности. Друго решение не може да има“, категоричен е президентът Плевнелиев.

Той посъветва управляващите в РСМ да не прибягват до натиск и лобиране, защото нищо няма да се получи.

„Ще стане с реформи, които доказват, че европейските ценности са на въоръжение и се изпълняват от обществото и управляващите в РСМ. Европейските ценности са записани в Копенхагенските критерии. Ние имаме проблем именно по отношение на тези ценности. И тук България се явява адвокат и защитник на тези европейски ценности. Искаме да помогнем проблемът да бъде осъзнат от управляващите в Скопие. Решенията не са трудни. Вие трябва да направите това, което направиха в Албания. Ако направите това, няма кой да ви спре по пътя на европейската интеграция“, заяви Плевнелиев.

Той изброи най-важните неща, които властите в Скопие трябва да направят, ако наистина искат да започнат преговори за присъединяване.

1. Европейска ценност е върховенството на правото, но Договорът подписан между правителствата на България и РСМ не се спазва. Това е нарушение на върховенството на правото. Дайте да спазваме този Договор, иначе няма как България да даде зелена светлина.

2. Европейска ценност са правата на всички граждани в едно общество. Но днес все още българите в РСМ нямат същите права каквито имат сърби, албанци, турци, власи и др. Дайте права на тези граждани на РСМ, които се определят като българи, такива каквито имат сърбите или останалите народности. Дискриминацията не е европейска ценност и няма място в ЕС.

3. Европейска ценност е отказът от езика на омразата. Ние все още наблюдаваме език на омразата навсякъде, включително и в държавните медии на РСМ, в учебниците, с които се обучават младите хора. А ние искаме точно обратното. Искаме да няма граница за младите, които заедно да ходят на ски в Банско и на ресторант в Охрид. Младите хора няма как да бъдат първи приятели и братя, ако учебниците в РСМ казват, че българите са татари и фашисти.

Плевнелиев даде за пример Албания, която е извършила всичко необходимо, за да стане член.

„Те посочиха истината за комунистическия режим в своите учебници – и доброто, и лошото. Отказаха се от идеологиите, които насаждат омраза. Направиха честно национално преброяване и всички групи в обществото го приеха. Решиха тежките си териториални проблеми с Гърция. Албания днес е две години напред в своите отговорни действия и реформи, демонстрирайки европейски ценности. Никой не може да ги спре“.

Президентът Плевнелиев се обърна към управляващите и обществото в РСМ:

„Уважаеми приятели и управляващи в Скопие направете това, което Албания прави и няма кой да ви спре. Вие дължите на децата на РСМ отговорите за историята, за комунистическия режим, за идеологията, учебниците, които да бъдат европейски. Започнете реформите. Това ще ви се отплати и не само защото няма кой да ви спре, а защото вие ще напреднете много по-бързо в евроинтеграцията. Който се въоръжи с европейските ценности, прогресира бързо напред. Това е нашият съвет към Вас и сме готови да ви помогнем“, каза президентът на България (2012-2017 г.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 115 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 малиии

    326 10 Отговор
    Мистър Бийн пак се изцвъка неподготвен по въпроса

    Коментиран от #173

  • 2 Скрий се

    319 10 Отговор
    Боклук

    Коментиран от #35

  • 3 ДП1

    272 10 Отговор
    Плевнята да ходи да чисти американските бази или да прави сахер на Меркел.
  • 4 Радко пиратко

    16 270 Отговор
    Го чака импийчмантттт, съд, затвор
  • 5 Много

    10 309 Отговор
    Е прав президента Плевнелиев!

    Коментиран от #58, #71, #126, #136

  • 6 Колуминация

    286 5 Отговор
    на наглостта и гьонсуратлъка ! Бръщолевици без стойност , будещи само гняв и отвращение !
  • 7 Долу Мерките

    234 8 Отговор
    Аман от джендъри и предатели
  • 8 MeToo

    289 8 Отговор
    Най-слабият президент на съвременна България, може би е по-добре да мълчи засрамен и да не си вдига погледна по-високо от върха на обувките си.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Фин

    207 3 Отговор
    Да се върнете с чекмеджето, нали?! И пак от начало!...
  • 11 ИВАН

    241 2 Отговор
    ЗАЩО НИ ГО ПОКАЗВАТЕ ТОЯ ПАРЦАЛ?

    Коментиран от #16

  • 12 На кратко

    142 2 Отговор
    Прецедент нон стоп.Плевнелиев.
  • 13 Стела

    12 247 Отговор
    Румен Радев е най-слабият президент който сме имали.

    Коментиран от #17, #65, #76

  • 14 SAAB

    147 1 Отговор
    ........магарето на един главанак !
  • 15 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    193 3 Отговор
    ИЗВИНЯВАЙ ТЕ , ВИЕ КОЙ БЯХТЕ??????
    МНОГО МИ ПРИЛИЧАТЕ НА ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО БЕШЕ НАЗНАЧЕН НА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ ОТ ЕДИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.
    ЖАЛКА РАБОТА.
    ЗАЩО НЕ СИ ГЛЕДАТЕ БИЗНЕСА И СЕМЕЙСТВОТО.

    Коментиран от #174

  • 16 мнение

    93 0 Отговор

    До коментар #11 от "ИВАН":

    ПФУ!
  • 17 SAAB

    109 3 Отговор

    До коментар #13 от "Стела":

    мини през банята......и си смени килотитИ .....вониш !

    Коментиран от #34

  • 18 Някой

    121 4 Отговор
    Тя, подмяната, става пред очите ни. ГЕРБ доволно потриват ръце в ъгъла, макар техният кандидат да е супер неподготвен. Ще си имаме Плевню 2. От сега го виждам, как ще се допитва до Бащицата какво да каже, или къде да отид.

    Коментиран от #59, #60

  • 19 бай онзи

    6 121 Отговор
    ТОЯ ФАТМАК СЕ ИЗЧЕРПА,АМА И ТИЯ ДРУГИТЕ.ОТ ТРЪН ТА НА ГЛОК
  • 20 Роско е смешник

    151 6 Отговор
    Промяна,би имало, единствено,ако Радев е президент и ако се състави правителство без ГЕРБ и ДПС!
  • 21 попангелов

    98 0 Отговор
    Скиорът от Аспен,Колорадо,хахахааа.....
  • 22 веселяк

    133 2 Отговор
    Баце силно го е удрял този по главата и затова резултата е такъв!

    Коментиран от #39

  • 23 Милев

    141 2 Отговор
    Пускайте го повече този шебек. Така се гарантира победа на първи тур за Радев.
  • 24 Подлец

    136 2 Отговор
    Този е първият, и надявам се последният пръЦидент на България, от който съм се срамувал и отвращавал истински.
  • 25 Ганчо

    131 1 Отговор
    Колко са много злите сили, които искат да унищожат България! Плевнелиев е един от техните маши - противен физически, психически и по всякакъв друг начин, той, като ехиден смръдлив язовец успява да се навре навсякъде и да си пусне миризмицата.
  • 26 Швейк

    6 59 Отговор
    Ру-Ра, ква стана тя? - на това му се вика артилерийски огън
    Само Дългият и Ристю засега мълчат, време е да слагаш каската че да не фръкне пъпеша още преди изборите!?
  • 27 тиуредлиси

    75 1 Отговор
    Ефремова кой да си изгуби времето по такава обстойна статия за тоя "капацитет"?
  • 28 Мазньо

    94 2 Отговор
    Плевньо, червясъл глист нещастен, само като ти видя мутрата и ми иде да се ваксинирам даже!
  • 29 ГОРСКИ

    92 2 Отговор
    Знай че ще има втори мандат,а ти никога няма да повториш защото ти знаеше за далаверите на Борисов но мълчеше!!!!!!!
  • 30 Тото

    63 2 Отговор
    От 12 май до днес 6(шест) месеца. Програмата за възстановяване можеше да бъде внесена от Борисов преди 12 май вместо сега да приплакват е особено ако е била толкова добра.
  • 31 Българка

    74 3 Отговор
    Пуделът на мафията обилно ни облъчва с нищоказване, но с напоително оплюване на Радев и служебните кабинети. И той е чел и взаимствал от разписаните опорки на ГЕРБ
    Промяната може да се случи само и единствено при втори мандата на Румен Радеш и мнозинстшо ш парламента на ПП, ДБ, ОБГНИ, които подкрепени от здрашата юаст ш ИТН и БСП, могат да излъюат редошен кабинет, а НС да гласуша нувните реформи. И една от пършите е прашосъдната и шкаршането след достойни присъди на престъпниците, които разкостиха Българич и натикаха българите ш септиюна чма
  • 32 Стан

    72 2 Отговор
    Плевнев е мистър БИН и става за анимация
  • 33 Гост

    79 2 Отговор
    ОХЛЮВ,ПИТА ЛИ ПРИМАТА ОТ БАНКЯ ДАЛИ МОЖЕ ДА ГОВОРИШ.............................МЕКОТЕЛО ПРОДАЖНО
  • 34 Стела

    5 47 Отговор

    До коментар #17 от "SAAB":

    "Килотите" ми, миришат Chanel. Това което ти вони, е може би устата ти.

    Коментиран от #40, #109

  • 35 24666

    34 0 Отговор

    До коментар #2 от "Скрий се":

    Долен при това
  • 36 Само Плевнелиев!

    8 80 Отговор
    Най-достойният! Смел като орел! И не ходи със зелени чорапи.Путин трепери от него и не смее да стъпи в България! Роско му взе страха.Герджика да се откаже доброволно и Роско с фатмачката да тушират Радев и Йотова.Напред!

    Коментиран от #48

  • 37 Ако

    85 3 Отговор
    този направи още две три изказвания и Радев няма нужда да ходи на избори.Победата му е от воле!
  • 38 Аз бе

    70 2 Отговор
    Ти пита ли жена си да се обаждаш а плужгув
  • 39 мис гащи

    50 1 Отговор

    До коментар #22 от "веселяк":

    Боко са го удряли по силно,затова резултатът е много по плачевен. ,,Ъъъъ язе имам торта сахер,,
  • 40 Стельо

    63 5 Отговор

    До коментар #34 от "Стела":

    Радев ще ви дере на изборите и ще роните сълзи без кюлоти!
  • 41 Maris

    54 1 Отговор
    Йори теб никой не те пита, всъщност никога не са те питали !! Ти винаги си бил президент с чуждо мнение, това на Борисов!!
  • 42 Плевнъо Банев

    50 0 Отговор
    Росенчо:Незнам какво ще е времето у вас, но у нас много ще духа!
  • 43 Българка

    63 1 Отговор
    Чехльото защо не призоваваше да сменим "главата" Борисов, когато корупцията източваше/ ограбваше по 8 - 10 милиарда годишно? Това е обявено официално и от ЕС. Нима чак сега е прозрял, че рибата се вмирисва от главата? И да трябва да се отсече вмирасаната глава, но на мафията. Гаранция за това са втори мандат на Радев и озборна победа за ПП, ДБ и ИБГНИ, които да започнат реформите/ рязането на вмирисанат глава

    Коментиран от #45

  • 44 Го4о

    3 76 Отговор
    Радев е злодея, който съсипва България вече цели 5г.! Хора опомнете се!

    Коментиран от #46, #63, #69

  • 45 Тошко

    2 47 Отговор

    До коментар #43 от "Българка":

    Дай доказателства, а не червени опорни!

    Коментиран от #56

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Пацо

    3 61 Отговор
    Абсолютно точно и вярно.
    Браво,Плевнелиев.

    Коментиран от #50, #128

  • 48 На някой

    38 0 Отговор

    До коментар #36 от "Само Плевнелиев!":

    късното ставане от сън не му влияе добре!
  • 49 Българка

    58 1 Отговор
    За какъв план за диверсификация говори този лъжец? Та нали точно Борисов и Теменужка Петкова саботираха диверсификацията като за няма 2 години с ограбени от българите 3 милиарда построиха в чужд интере руски газопровод, който няма разклонение за България, а отвежда руска газ към Сърбия. За сметка на този грабеж умишлено се бави изграждането на интерколектора към Гърция, умишлено не са внесени 80% от много по- евтината азерска газ. И да не забравяме, че всички управленски/ ръководни постове са назначения / бетонирания на калинки на ГЕРБ, които сега умишлено създават хаос, корупция и енергойна криза. В енергетиката няма сменен нито един борисов кадър. И питам къде е пътната карта за руско-турски поток?

    Коментиран от #97

  • 50 А вие

    17 0 Отговор

    До коментар #47 от "Пацо":

    онова пацо ли сте ,или другото пацо!?
  • 51 Пучо Капучо

    47 2 Отговор
    Чехльо, стига с тоя популизъм, бе! Изказване нямаш без да вкараш този термин "популизъм". Като папагал повтаряш - популизъм, популизъм...Поне да знаеше какво е популизъм, Чехльо, питай метерооложката, тя може и да знае.
  • 52 ссссс

    45 1 Отговор
    абсолютно всеки път мнението на Плюювналиев съвпада с мнението на Борисов от както Пюювналиев е в политиката!! Обикновена Мисирка! Този няма собствено мнение, а освен това мислите ли, че тоя не знае НЕОДОБРЕНИЕТО на хората от неговите изказвания?
  • 53 Хи. Ху

    41 1 Отговор
    Ирландската пастирка да върви до говедата си за да не ги изгуби
  • 54 23239835

    43 2 Отговор
    Изобщо няма да чета тоя чаршаф с празнословие на един послушен на диктаторското управление човечец, малка душица.
  • 55 Офтопик

    39 0 Отговор
    В България бяха създадени условия за избуяване на корупцията. И не е виновен само Борисов, той е просто един даровит актьор, мошеник и лице на мафията. Виновни сме най-вече ние, че се връзваме на популисти като него.
  • 56 Буци

    31 0 Отговор

    До коментар #45 от "Тошко":

    Кюлчо Еврев Чекмеджиев,трябва ли още!?Това е най-малкото!
  • 57 Не е правилно

    38 1 Отговор
    В неделя да ни разваляте настроението с това противно създание. Плужек безхарактерен и предател.
  • 58 хахахахаха

    26 1 Отговор

    До коментар #5 от "Много":

    само от едно изречение доказваш колко ти е трудно дори невъзможно мисленето… и казваш плевенлиев ни е президент браво на теб
  • 59 наблюдател

    21 0 Отговор

    До коментар #18 от "Някой":

    Не е задължително. Просто трябва да отидем да гласуваме.
  • 60 Бибитко

    43 0 Отговор

    До коментар #18 от "Някой":

    Ти си напълно прав. Анастас Герджиков е от същата порода като Росен Плевнелиев, който е лишен даже от чувство на скромност и непрекъснато говори, че той бил едва ли не най-успешния президент, който България е имала, колкото "най-успешен" премиер бе Тиквата, която го назначи и която го водеше на каишка като пуделче. Румен Радев не за първи път показва, че може да поема отговорност, за разлика от Борисов и неговите мишоци, които винаги я прехвърлят на чужд гръб, независимо от окаяното положение, в което оставиха страната след 12 годишно некадърно и корумпирано управление!
  • 61 Geй лоби

    34 0 Отговор
    Роска хвали Анастасия. Жива да не бях. Никой не иска втори пудел назначен от Тиквите за президент.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 изрод от ГЕРБ

    39 0 Отговор

    До коментар #44 от "Го4о":

    И как бре Гоче я съсипа България Радев,след като той няма достъп до изпълнителната власт? Иди да тролиш в Скандално,тук вече се изчерпа!
  • 64 4verme

    33 0 Отговор
    От прочетеното разбирам, че под термина ПРОМЯНА експрезидентът влага смисъл за връщане на времената от управлението на експремиера г-н Борисов, на щаба описващ пандемията, смирена и обслужваща другите външна политика, харесваща се на самозванците от Брюксел... Та това не е промяна, а нагазване още по-дълбоко в блатото на световната глобалистка криза в световен мащаб и запазване на прословутото статукво в национален мащаб.
  • 65 А кой

    39 1 Отговор

    До коментар #13 от "Стела":

    Каза мутри вън? Плевню няма топки за такива думи, той е мишок! :))))))

    Коментиран от #80

  • 66 Скакауец

    39 0 Отговор
    Дo кoгa щe ce дaвa думaтa нa тoвa мeкoтeлo дa ръcи клишeтa? Дo кoгa щe ни ce нaпoмня, чe e бил прeзидeнт зa cрaм и пoзoр нa инcтитуциятa? Пo бeзгръбнaчeн индивид в пoлитикaтa, чe и държaвeн глaвa, дo ceгa нe cмe имaли! И тoзи кaтo Буци - вce Рaдeв му e нa eзикa! Плeвню, кaквoтo и дa злocлoвиш пo aдрec нa дeйcтвaщия прeзидeнт и нa мaлкия пръcт нe мoжeш дa му ce кaчиш, зaщoтo cи мекотело!
  • 67 КЪРЛЕЖИ ПКП

    32 0 Отговор
    ПРОМЯНАТА Е - МУТРИ ВЪН , НО ТОВА НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ЗАТВОРА !КУЧИЩАТА ОТ ГЕРБ НЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛИЗАТ ОТ ЗАТВОРА , ПЛЕВЕЛ !
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Гочо

    28 0 Отговор

    До коментар #44 от "Го4о":

    Кой те еб@ толкова лошо? Радев ли? А измекярино неграмотен!
  • 70 Реалист

    38 0 Отговор
    Каква промяна ще идва бе мекотело? 12 години правехте промяна и унищожихте България!
  • 71 Стрелата

    31 0 Отговор

    До коментар #5 от "Много":

    Гербажийска пуфня дето го сравни с Магаре дава акъл. Чьоо ве
  • 72 ПРЕЦЕДЕНТ

    33 4 Отговор
    РАДЕВ ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА , А БОЙКО КРАДЕЦА ДА СЕ ВЪРНЕ - ТОВА Е ПРОМЯНАТА СПОРЕД ТОЗИ ПРЕДАТЕЛ И НЕ СЪВСЕМ НОРМАЛЕН ЧЕХЪЛ !ЯВНО Е ЧЕ В КЪЩИ ПАК ГО БИЯТ !
  • 73 В е л и к и я

    29 0 Отговор
    Премини на другия бряг и ще имаш промяна , но не давай акъл ... цървул ....!
  • 74 ПЛЕВНЮ КОМ.СЕКРЕТАР ТАТИ БКП СЕКРЕТАР

    33 0 Отговор
    КАК КРАДЕШЕ ОТ ПОМАЦИТЕ ДАВА ИМ РА 500 МАРКИ А ОТ НЕМЦИТЕ ВЗИМА 2000 ДОБРЕ ЛИ Е? МАСЛАРОВА ДАВА КВОТИ НАЛИ ПЛЕВНЕЛИЕВИ СА КАДРИ ВА БКП !!! ТОВА МУ БЕШЕ БИЗНЕСА НА ТОЗИ !!!
  • 75 Румен

    32 0 Отговор
    Кой успя да прочете всичко това?
  • 76 Скакауец

    39 1 Отговор

    До коментар #13 от "Стела":

    А кой е най-силният, когото сме имали? Този ли? За твое сведение в момента рейтингът на Радев е над 45%, а на индивида на снимката в края на мандата му беше някакви си 5%...Това нещо да ти говори? Най-добра оценка за дейността на един политик дава народът, а 5% говорят и за авторитета му като държавен глава...
  • 77 Безочлив противен тип

    32 0 Отговор
    Плевнелиев,разбирам напразните ти напъни,но колелото на историята никога не се връща назад! А що се отнася до популизма и демагогията,ти и мутрата Борисов,никой не може да ви бие,дори и прехвалената от тебе Маргарет Татчър,която навлече такива поразии на Англия с наглата си политика,че още не може да се оправи! А края и не беше никак завиден!
  • 78 Мутренския отпадък

    31 0 Отговор
    Долно нищожество.
  • 79 Казуар

    30 0 Отговор
    Другарю Плевнелиев, как ще стане слугата на Борисов кандидатът за президент Герджиков да направи промени. За Борисов думата реформа е мръсна дума.
  • 80 Стела

    5 26 Отговор

    До коментар #65 от "А кой":

    Защо не конкретизира, кои са мутрите? Това са празни приказки с които яхна протеста. От тогава, държавата е по нанадолнището.

    Коментиран от #123

  • 81 Крис51

    28 0 Отговор
    Плювню няма как да не се обади, за да ни напомни за кого не бива да гласуваме. За такива плюнки като него. Малко му дърпа ушите ББ.
  • 82 ТАКА ЛИ Е

    9 11 Отговор
    РАДЕВ ОЩЕ МЪЛЧИ ПО ВЪПРОСА КАКЪВ ГЕНЕРАЛ Е БОЙКО И ВСИЧКИ ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ ТОВА ПОСЛЕДСТВИЯ , КАКТО И ЧЕ БОЙКО Е ПРОВОКИРАЛ НЕГОВОТО ИЗБИРАНЕ ЧРЕЗ ЦЕЦА СТРУГАРКАТА !?
  • 83 Активист на БКП

    25 0 Отговор
    ПЛЮВНЬО🇹🇷🎃 Бухахахааааааа 🎃
  • 84 Перо

    30 0 Отговор
    Заради тоя червен пом@чор, пребоядисал се потомствен номенклатурчик,трябва да се премахне привилегията,въведена от Симеончо да се плаща на бившите президенти,а тоя е бивш ПреЦедент,до живот издръжка на офис,секретарка,охрана,кабинет,кола и заплати! Ние не сме САЩ!
  • 85 Комсомолски

    15 0 Отговор
    Външният вид не греши и зодията в този случай няма никакво значение!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ПЪЦИ ПЪЦИ

    27 0 Отговор
    ПЛЕВНЯТА Е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО ЧЕ БОЙКО НЯКОГА Е МОГЪЛ ДА НАПРАВИ ОТ МАГАРЕ ПРЕЦЕДЕНТ ! ..............СЪЩИЯ ТОЯ ПРЕЦЕДЕНТ ОБАЧЕ ДА МИ СВЕТКА ЗЕЛЕНИЯ СЕМАФОР НЯМА ДА СТАНЕ НИКОГА , НИТО ПЪК БОЙКО Е МОГЪЛ НИТО ЩЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОАЛЕТНА .............. СЛЕД КАТО И В КЪЩИ НЕ УСПЯ ДА Я УПРАВЛЯВА И ГО ПОДСЛУШВАХА ТОЧНО ТАМ - ТОЕСТ И ЗАЙЦИТЕ МУ СА ПРЕДАТЕЛИ !
  • 88 Пенди

    23 0 Отговор
    Еееййй, о н ан и с т! Олигофрен и бастун. Махай се женчооо!
  • 89 Чехльо

    28 0 Отговор
    Много ви дразни Радев. Още повече, като каза, че президентството не му е на всяка цена. Само драпате, ама видяхме какво можете. Пък ти специално, четири години жена ти се кри от срам да се покаже до теб.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Риналдю

    2 30 Отговор
    Абсолютно вярно.Румен е кукла на конци,марионетка на Кремъл и псевдо патриот.Българите обедняха драстично,само за няколко месеца управление на служебните некадърници и ченгета,назначени от фуражката.За "борбата с епидемията",не си струва да коментираме-пълен провал.
  • 93 фбр

    28 0 Отговор
    Пастирката пак раздава акъл, дето изобщо му липсва! Забрави как Тулупа го дърпаше за ухото ! Герберска подлога ! Абсолютна шушумига !
  • 94 Sieg

    29 0 Отговор
    Плевенлиев скрий се бе предател на България, заслужаваш линчуване и гилотина!
  • 95 аз па викам че ше има промяна ако

    24 0 Отговор
    тиквата доган шиши и каскета бъдат елиминирани
  • 96 Гост

    26 0 Отговор
    Преди време Ти скъсаха снимката по Националната телевизия, а сега с удоволствие бих се изхрачел върху лицето ти!
  • 97 Перо

    24 0 Отговор

    До коментар #49 от "Българка":

    Това е така,защото на американските компании е забранено със закон да дават подкупи за обществени поръчки,а с руските олигарси няма проблем. Няма друга причина за толупа. Даже руските специалисти се чудят,защо не сме продължили тръбопровода от Ихтиман до сръбската граница /170 км/ с всичките му разклонения, а се строи нов,близо 500 км от Гърция! Всичко е вътрешен проблем и е свързано с чекмеджето!
  • 98 Дядо курти от село Пиперково

    29 0 Отговор
    Toзи плъх е по жалък и от тиквата
  • 99 Курбанколи Пардимагомедов

    27 0 Отговор
    Кой ли е писал това дълго словоизлияние на Чехльо?
  • 100 XYZ

    24 0 Отговор
    Не щем твоята "промяна", Плевнелиев !?!
    Видяхме какво искаш и какво можеш - и то беше само вреда за народа и полза за КЪРЛЕЖИТЕ като тебе!
    Много време си прахосал да напишеш горното - няма нищо, не го четем! А ти продължавай да пишеш, после книжка ще издадеш - я виж и Иван Костов издаде книжка, да се похвали колко е умен! Продължавайте с книжките, хората ще си палят печките на село, ама не се бъркайте в управлението на държавата, защото май не ви се удава!
  • 101 ДА ДА

    33 0 Отговор
    ШИЗО..ФРЕНИК! ОТ ЗЛОБА И ЗАВИСТ ЩЕ ПУК..НЕШ! НЕ СТИГА, ЧЕ ОТ ТЕБ И ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА, НО СИ ТРЪГНАЛ АКЪЛ ДА ДАВАШ.
    МРАЗИШ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ - МРАЗИШ ГО, ЗАЩОТО ВИ ВРЪТНА КРАНЧЕТАТА, ОТ КОИТО КРАДЯХТЕ? ИЗПАДНАХТЕ В ЗЛОБА И УЖАС, ЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ПО СЪЩИЯ НАЧИН ДА КРАДЕТЕ!
    КРАЙ! СВЪРШВАТ КРАЖБИТЕ ВИ!
  • 102 Дансаджия

    34 0 Отговор
    Мафията герб ,квичи на умряло..Значи ,Радев е правилният избор...
  • 103 нено

    29 0 Отговор
    Господи прости му на Плевела, той не знае какво прави и говори!!!Такова недоразумение на природата, представете си прави характеристика на достоен генерал и вместо да се скрие в миша дупка той ръси всеки път омразата си и простащината срещу Президента Радев.Жалко тази 30 годишна глупост ни докара много предатели, простаци алчни и беди на обикновените хора!!!!

    Коментиран от #152

  • 104 ронг

    30 0 Отговор
    Това е най-големият б0клук, който е бил президент в цялата човешка история!
  • 105 Юлияна Плевнелиева

    32 0 Отговор
    За нищо не става този боклук..Добре,че се отървах от него...
  • 106 ФАКТ Е

    28 0 Отговор
    ЗАЩО ЗАНИМАВАТЕ НАРОДА С ШУТ ЗА ПАРИ?
  • 107 Перо

    29 0 Отговор
    Тоя пом@чор и потомствен номенклатурчик от третия,селски ешелон на БКП,пребоядисал се като джендър,още продължава да ръси “мозък”. Толупът като го назначаваше го даде за пример как м@г@ре да върже ще го направи ПреЦедент!
  • 108 ттт

    29 0 Отговор
    Ей, Пантофке (не мога да използвам "Чехъл", защото е от мъжки род ), преди първия мандат на Радев, промяната защо не се случи?
  • 109 ЖАР

    16 1 Отговор

    До коментар #34 от "Стела":

    Не Стели ,душата му вони
  • 110 ууу

    30 0 Отговор
    Това помаче пак се показа от мазето ...
  • 111 БОЙКО СОДЖУКА

    24 0 Отговор
    ПЛЮВКО- ПУДЕЛА НА МАФИОТА РАЗБОЙКО БОРИСОВ!!!!! ОТВРАТИТЕЛЕН, НАХАЛЕН И БЕЗМОЗЪЧЕНА ПОДЛОГА НА МАФИЯТА.
  • 112 Мдаа

    28 0 Отговор
    Явно тази сутрин другарят Кюлчев е изритал от топлото легло другаря Чехльо с думите " Стига си се търкалял със синьоптичката, бе. Оди да кажеш по талавизора некоя глупост за Радев, че съвсем ни забравиа тия." И шмульото изпълнява. Маа с опашчица и чека похвала.
  • 113 Долу ПЛЕВНЬО!!!

    25 0 Отговор
    В затвора тоя нечистоплътен палячо!
  • 114 чехлю

    27 0 Отговор
    Скрий се ма пача.
  • 115 ПКП

    22 0 Отговор
    РАДЕВ , ДА СИ ГО ПРЕМЕСТИ !
  • 116 Ники

    27 0 Отговор
    Драйфа ми се като го видя това нещо.
  • 117 Бамбука

    23 0 Отговор
    Пиши ясно, кратно, смислено. Ако не можеш ( очевидно ) питай мъжа в семейството - синоптичката.
  • 118 dron

    26 0 Отговор
    Мислех и аз да напиша нещо против тоз паразит , но като
    видях ,че от всички коментари няма един положитен ,
    приемам ,че всичко е казано.
  • 119 Шаран БГ

    22 0 Отговор
    Изобщо не прочетох и ред ! Такива плюнки затриха хубавата страна и работливия народ !!!
  • 120 иван иванов

    26 0 Отговор
    стига му давахте трибуна на тоя плужек...срам и позор за България...най-голямото мекотело от всички политици. Изключително противна личност...този е олицитворение на слугинаж,на шут за забавление...ГНУСНО същество без капка чувство за чест и достойнство....ПФУ...
  • 121 Фффффф

    23 0 Отговор
    Това нищо кой му да право да плещи небивалици...
  • 122 Миризлия чехльо

    26 0 Отговор
    Малоумник ти от Радев си на светлинни години далеч. По ум, по държание, по мъжество, по сила си направо като новородено. Но по кражби, по безгръбначие, по умственно изоставане си първенец. А като си представя комедията по приемане на военния парад се смея с часове. Никой комик не би могъл да направи маймунските ти физиономии. Ти беше и ще си останеш магарето което Тиквата сложи за президент. Не може да има втори дори в света. Клоун.

    Коментиран от #151

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Име

    19 0 Отговор
    Този фубавец дали чете коментарите под неговите изказвания?! "Великан" е този комсомолец.
  • 125 Изумен

    21 0 Отговор
    Какъв ферман изписан за единБезмозъчен ! Абе вие добре ли сте ?
  • 126 Колко ли....

    22 0 Отговор

    До коментар #5 от "Много":

    Чудам се колко ли % мое да земе ЧEXЛЬО CИН0ПTИЧКИН ако му наредят (сам не му стиска) да се изправи срещу ГЕНЕРАЛА ... дали мое да сбере 2%!!!!

    Коментиран от #130

  • 127 Чети пле_ня

    20 1 Отговор
    Това е то идит по рождения плевня без покрив и срама. Не вижда ли коментарите за себе си от българския народ който го презира всячески
  • 128 Тоя магарица ли е

    16 0 Отговор

    До коментар #47 от "Пацо":

    Само да питам, за един преятел!!!!
    Според Б.Б. и МАГАРЕ да предложи за президент ще бъде избран за президент... !!
    Въпроса в случая е: Е ЛИ ЧЕХЛЮ СИНОПТИЧКИН МАГАРИЦА!!!!
    Или пък е просто привърженик на част от Истанбулската конФекция.
  • 129 Теле

    16 0 Отговор
    Кой те пита бе ЧЕРВЕЙ
  • 130 Pilot

    14 0 Отговор

    До коментар #126 от "Колко ли....":

    Много му е , но има офце !!!
  • 131 6303

    17 2 Отговор
    Моят избор е генерал Радев Президент ! Плевнелиев напляска ли Путин ? Жалко човече с огромни претенции .
  • 132 безпартиен

    16 1 Отговор
    Този ако прочете коментарите за себе си и е поне малко честен и почтен,ще спре да дава интервюта и съвети на хората как да живеят!!!!
  • 133 Анонимен

    7 3 Отговор
    Те новите българи и турци си искат родопчанин, професора от СУ, герб. Честито да ви са българомохамеданите, таман и къщата на бб ше му отнемат
  • 134 111

    8 4 Отговор
    Радев е старобългарин и е над всички ви. Много неща са му ясни като бял ден. Нищо против новите българи и турци, но напират, купуват всичко от християните. Недвижими имоти. Откъде им са парите. 3,4 поколения не са учили нагоре. Кой учил луд.
  • 135 Отговор

    17 0 Отговор
    Това квазимодо още ли е живо?
    Дебилите в тази държава се размножават в геометричен прогрес
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Анонимен

    2 2 Отговор
    Бойко ви го тури 5катов на християнството
  • 138 чехьл

    9 0 Отговор
    Баааа, Росен Банов много плодовит, толкова много простотия няма кой да изчете.

    Десооооо, я му ръгни стърпоня по-дълбоко!
  • 139 v 4ovkata

    8 0 Отговор
    Скрий се, Дебил смотан!
  • 140 АЙДЕ ГЪЧ

    10 0 Отговор
    НА ТИКВАТА ШУТЪТ !!!!! ТОЧНО ТОЯ НИКАКВЕЦ ДА ПРАВИ ОЦЕНКИ НА РАДЕВ Е ....КОМИЧНО !!!
  • 141 hmhmhm

    6 0 Отговор
    ай мани го тоз червяк !
  • 142 мрън млън

    9 0 Отговор
    Що за брътвежи. Що за нахалство.
  • 143 Смотан

    8 0 Отговор
    Смотаняк!
  • 144 Бате Бойко

    0 13 Отговор
    Росен е ЕДИНСТВЕНИЯТ ИСТИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ!!! САМО ГЕРБ!!!
  • 145 гост

    8 0 Отговор
    А бе тоя малоумник достатъчно време излагаше страната ни пред света
    така че не е необходимо повече да ни напомняте за отвратителната му
    физиономия. Тя жена му се отврати от него а вие на нас ни го тикате.
  • 146 1122

    8 1 Отговор
    Моля ,не показвайте това недоразумение.Мисля, че Плевнелиев не е добре ,с психиката.Неговите протяжни изказвания говорят за неовладяна ,шизофрения.Прилича на Грета Тумберг.
  • 147 P1amen

    1 7 Отговор
    Росен се справяше отлично.Сега ни трябва подобен благ човек ,за който властта не е сацел.
    Вън от дондуков 2 на зеления чорап.
  • 148 локомотива

    7 0 Отговор
    А бе мека китко скрий се зад полата на пъпчивата синоптичка и вдигай ръка преди да изцепиш поредната глупост.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 иъъ иъъъ

    4 0 Отговор
    Мучи магаре безсрамно.
  • 151 Моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #122 от "Миризлия чехльо":

    Браво,колега,много изчерпателно и точно.Аз не би си хабил интелекта за анализ на тава недоразумение- хомогенна смес от сопол и гъсеница..Просто го настъпваш,чуваш "пук" и си обърсваш подметката в тревата.
  • 152 Моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #103 от "нено":

    Нено,за такива влечуги мъзрия М.Горки е написал:"Роденият да пълзи не може да лети."Е хубаво,Плевлю открай време пълзи,да си пълзи.Но защо това нищожество толкова много съска и плюе?
  • 153 баба мара

    0 0 Отговор
    ПУМИЯР ЩО СИ ОСТАВИ ЖЕНАТА И ДЕЦАТА БЕ КЕЛЕШ НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ И ТРЪГНА ПО РАЗНИ ФУСТИ АМА ГОСПОД ЩЕ НАКАЖЕ ЩЕ ВИДИШ
  • 154 РАДЕВ СЪМ

    1 0 Отговор
    Банооов,Надуйййй
  • 155 Нели Василева

    1 0 Отговор
    Простак с просток!
  • 156 войводата

    3 0 Отговор
    е тоя пък за какво плюе като е никой ама никоййй
  • 157 бибо сакса

    3 0 Отговор
    И ТОЯ Е ЗА ЗАТВОРА С ШАЙКАТА
  • 158 Плевньо-траги-комичен образ на политик!

    6 0 Отговор
    Сламения човек на Борисов!! Поредното Недоразумение в Политиката!! Шут!! Мистър Бийн!! Клоун!
  • 159 Един

    3 0 Отговор
    плевел
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Откровенния тъпанар-подлога на Б.Борисов определено се прави на неразбрал че Президентската институция по Конституция няма правомощия да извършва каквито и да било съществени промени! Такива могат НС, Министър председател и Министерски съвет!
  • 162 Ния

    2 0 Отговор
    Плевнелиев в последно време се изявява като рекламно лице на генерал Радев, колкото по-разпалено говори против генерала, толкова повече в хората се затвърждава убеждението, че няма за кой друг да се гласува. Дерзай Плевнелиев, както си тръгнал Радев ще спечели още на първия тур.
  • 163 Франкфурт

    3 0 Отговор
    Банов я кажи как правеше далаверите в Германия и крадеше
  • 164 РАДЕВ СЪМ

    2 0 Отговор
    БАНОВ НАДУЙЙЙЙЙ
  • 165 ИТН

    5 0 Отговор
    абе тоя плъх от къде излезе какъв го играе този помияр той чел ли е ромата шайката и е за затвора знае ли го щото не сме го забравили и ще стане
  • 166 ПРЕСА

    3 0 Отговор
    И ПОМНЕТЕ ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ
  • 167 Деси

    3 0 Отговор
    не го бий по главата тоя ма. Карай го да мие чинии и да хвърля боклука, но не го бий по главата.
  • 168 4INGIZ

    2 0 Отговор
    Тая мека китка пак ли гербаджийствува??Ако не беше
    Радев ГРОБ-аджиите още щяха да ни....мачкат и плакат!!!!
  • 169 любител

    2 0 Отговор
    до кога ще показвате тоя бокл-к да пише глупости първо да каже от къде са милионите за вили хотели в гърция и цяло новопостроено селище до софия и тогава да говори.
  • 170 Плевньо, Плевньо придворен клоун на

    2 0 Отговор
    Борисов!! Плужек в панталони, имитация на мистър Бийн!!
  • 171 Уики

    1 0 Отговор
    Не ти искам червеното мнение Другарко!
    Средното си образование получава в Природо-математическата гимназия в Благоевград, между 1978 и 1982 г. Завършва с отличие гимназията и през 1982 г. заема първо място на националното състезание по компютърно програмиране. По това време Плевнелиев е щатен комсомолски секретар при ОК на ДКМС.

    От 1982 г. до 1984 г. отбива редовна военна служба в Школата за запасни офицери в гр. Плевен и в Изчислителния център на Генералния щаб на Българската армия в гр. София.

    В периода 1984 – 1989 г. завършва Висшия машинно-електротехнически институт в София, със специалност „изчислителна техника“.5 Като студент Росен Плевнелиев става член на Българската комунистическа партия и е избран в ръководството на партийната организация във ВМЕИ „Ленин“.8 Владее немски и английски език.9
  • 172 гост

    1 0 Отговор
    Къде си бе клоун.Нямаш ли огледалце да се видиш колко си смешен.Има много да си мечтаеш да си мъж като Радев.
  • 173 Завист

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "малиии":

    Защо всички каунисти завиждат Защото 1- имаповече пари изкарани с ум а не отбожков василев и бобокови 2-има по млада жена не е била жена на спартииц 3 - по красиви и умни са
  • 174 е как кой

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "ДАСКАЛ ГЕНЧО":

    МАГАРЕТО бе.
  • 175 тотаЛИЗАТОР

    1 0 Отговор
    Росене , не разбра ли , че промяната започна тогава , когато теб те махнаха от поста ПРЕЗИДЕНТ и на него дойде РАДЕВ ?
  • 176 Агоп

    0 0 Отговор
    Този пък откъде изниква, че и ще коментира, нахален!!!
  • 177 Тони

    0 0 Отговор
    Плевнелиев е най-безсрамния популист! Популизмът му е толкова явен, че чак звучи нагло. Аман от подлизурските му изказвания!
  • 178 Ангелина

    0 0 Отговор
    Най- жалкият президент на България ,който беше една марионетка на ГЕРБ и без собствено мнение и достойно поведение е тръгнал да дава акъл на истински мъже ,не такива ,като него само на полов принцип.В България истинската промяна към честно и почтено управление и справедливо наказание на хората ,които вършат и са извършили престъпление ще се случи през втория мандат на Румен Радев!със сигурност той ще продължи да е президент ,въпреки безпардонната арогантност спрямо него , семейството му и представляваната от него институция Президентството!Дали това ще стане на първи или втори тур- балотаж е без значение.За него ще гласуват всички честни и почтени хора ,които не са политически и икономически зависими от престъпната в по- голямата си част политико- икономическа върхушка управлявала до сега !!!