Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 15:32 10 163 70

Разум! Проблемът ни не е с Турция и турците, а с Ердоган, Борисов и ДПС

  • българия-
  • балотаж-
  • турция-
  • намеса-
  • избори-
  • реджеп тайип ердоган-
  • бойко борисов-
  • дпс

На българския обществен и институционален гняв към опитите на Република Турция да влияе на нашите изборни резултати трябва да бъдат поставени много ясни граници

Разум! Проблемът ни не е с Турция и турците, а с Ердоган, Борисов и ДПС - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Mного е хубаво, че има остра обществена и институционална реакция за пропагандирането в Турция от последните две-три седмици, когато говорим за нашите избори, но къде бяха нашите институции преди седмица? Тогава се случваше същото нещо, което се случва сега. Лицемерно е, двоен аршин е да се трепери за развоя балотажа, а преди това проблемът да се неглижира. Важно е България да престане да бъде страна на двойните стандарти и тогава много неща ще започнат да се развиват в позитивна посока.

От друга страна, на българския обществен и институционален гняв към опитите на Република Турция да влияе на нашите изборни резултати трябва да бъдат поставени много ясни граници, защото от късния следобед вчера ситуацията започна да излиза контрол. Тя в момента, за съжаление е тръгнала в посока на обичайния си крайно неприятен контекст на национално и етническо противопоставяне между българи и турци, България и Турция. И това е добре дошло особено за някои "патриотични" политически субекти в България и ДПС, а в момента и за ГЕРБ, които обвиняват Румен Радев в разпалване на етническа криза.

Трябва да е ясно и също толкова ясно да се заяви, че нашият проблем, като демократична държава, е с ДПС, с диктатора Реджеп Тайип Ердоган и неговата администрация, а не с Турция по нейната историческа същност като република, не с турците в Турция и повече от категорично не с турците и мюсюлманите в България. Включително проблемът с Движението за права и свободи не е етнически или религиозен, той е ценностен и за него ще посоча имената Делян Пеевски и Ахмед Доган. Има и други, разбира се, но те са най-ярките.

Държавна машина на Ердоган, в това число и тамошните местни медии, сега може да отрича всичко, но и на парламентарните и президентски избори миналата неделя, и преди предстоящия президентски балотаж тази неделя, ние с очите си видяхме как се пропагандира за "турския кандидат Карадайъ" - с това респективно и за ДПС, а вчера видяхме как в Турция се агитира за проф. Анастас Герджиков.

Има и информации, че нашите изселници в Турция буквално са изкарвани от домовете си, за да гласуват за "правилните кандидати".

Редовите турски граждани, които са европейци като нас, които живеят като нас и искат да са част от голямото европейско семейство, нямат отношение към тази политика на турската администрация. Българските държавни институции трябва да казват това на обществото, за да забрави то скандирания от рода на "см*рт за турците", които чухме вчера по софийските на иначе справедливия протест срещу турската намеса в изборите ни.

За разлика от нас, нашите турски приятели все още не са се освободили от Ердоган, както ние, поне засега, успяхме да се освободим от авторитарния ни бивш министър-председател Бойко Борисов. Каква "случайност", че те двамата са големи приятели, нали? И каква случайност, че в Турция имаше призиви за подкрепа на Бойковия кандидат - Герджиков. А няма и как да не припомним, че преди миналите избори през юли, Борисов, без да заема какъвто и да е официален административен пост, посети Ердоган. Същото направиха и от ДПС, а преди това турският държавен глава, след многогодишна пауза, поздрави Движението за права и свободи на тяхна конференция

И накрая ще се повторя. С турците и мюсюлманите и в България, и в Турция, споделяме една съдба - угнетявани сме от диктатори, които са приятели. Нашият проблем далеч не е с тях и дори нещата, които ни свързват са много повече от тези, които ни разделят. Това ще си проличи максимално, когато и в двете страни има нормални прозападни правителства.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    55 13 Отговор
    Ердоганьо дава подкрепа за Ганьо от зайчарника. :D
  • 2 твърде сме слаби

    32 55 Отговор
    Не трябва да си играем с огъня Ердоган

    Коментиран от #14, #61, #63, #64

  • 3 Що 🤣🤣🤣

    25 13 Отговор
    Петър кога порасна и от политически въпроси разбираш?
  • 4 Тук до скоро

    28 53 Отговор
    Се плюеше Борисов сега Герджиков. Тоя сайт на фатматка ли е

    Коментиран от #13

  • 5 Мисли

    54 17 Отговор
    Ердоган му пари под крачетата.Трябват му постояни конфликти навън за отвличане на вниманието.Лошото е че като цяло настроенията в България бяха по скоро приятелски за разлика от Гърция например.Ердоган е на път да загуби последният си положително настроен съсед.Защото България е много по голяма от едно ДПС.
  • 6 Българка

    70 16 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Разум! Проблемът ни не е с Турция и турците, а с Ердоган, Борисов и ДПС"
    Кратко, точно и ясно!
    Очакваме Борисов, Карадайь да бъдат подведени под наказателна отговорност по глава 1 от НК за национална измяна, обслужване интереси на чужда държава!
    ДПС е редно да бъде обявена за противоконституционна партия , основана по религиозни и етнически критерии

    Коментиран от #66

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бамбука

    57 18 Отговор
    Стига се наливали масло в огъня. Имаше протестна нота от наша страна, отговор от турска страна. Толкова. Имаме си наши проблеми, а проблемите на комшиите са си техни. Да си преизберем нашия Президент Радев, затова отивайте в неделя и гласувайте.
  • 9 Последния Софиянец

    16 23 Отговор
    Като гледам коментарите Ердоган може вече да идва в България.Теста е успешен.
  • 10 истина е

    38 24 Отговор
    ТУРЦИЯ ЕРВОПЕЙСКА НЯМАДА СТАНЕ ДО КРЯ НА СВЕТА ,ЗАЩОТО РЕЛИГИЯТА ИМ УБИВА ХОРА !

    Коментиран от #39

  • 11 Иван

    29 48 Отговор
    Пьлни глупости и акция на ченгето на летчика срещу турците, които няма да гласуват за бъдеща хунта на Бг Пиночет ! Я да изкарат архивите каква е ролята на Радев и ченгето по време на смягата на имената и насилието на червения режим над турците. Долни к.пелета.

    Коментиран от #65

  • 12 тиква

    25 2 Отговор

    До коментар #7 от "Лъжливия Бабикян":

    Лошото винаги се връща на този пожелал го!
  • 13 Задкулисие

    12 23 Отговор

    До коментар #4 от "Тук до скоро":

    Да не забравяме, че Кокорчо е тясно свързан половината медия в страната вкл. Нова, Виваком, Телеграф, Монитор и т.н. За мен това се води държавен преврат, ако не с физическа сила, то словото е също толкова силна сила. Т. Живков го последва същата участ, а сега всеки го иска обратно. Прост народ лесно се управлява. Как беше "Съединението прави силата", ако продължаваме така, зачеркнете го този девиз от всякъде ама абсолютно всякъде! Освен разединение, аз нищо друго не виждам в последно време.

    Коментиран от #38, #67

  • 14 Емор

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "твърде сме слаби":

    Огън до като не духне северняка 🤣😂

    Коментиран от #23

  • 15 Ами ...

    37 8 Отговор
    Левски го е казал простичко: „Ние не гоним турския народ, ни вярата му, а — царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и самите турци.“
  • 16 Тошко

    20 6 Отговор
    Имаше репортери с камери от нова,БТВ,БНТ защо няма заснето нито едно нарушение?
  • 17 Тихомир

    25 6 Отговор
    България има проблем с Турция от горе-долу 700 години. През това време не е управлявал само Ердоган, нямало е и Борисов и ДПС. Много повърхностно е да обвиняваме отделни личности за съществуването на вековен проблем.
  • 18 F.F

    36 11 Отговор
    Хубава статия, но защо да оправдаваме обикновените български турци, че гласуват съвсем съзнателно за една мафиотска структура? Гласуват за чекмеджетата, за обръчите от фирми, за разни самозабравили се примитивни бейове живеещи в палати. Гласуват масово за най-големият корупционер в последните 10-12 години Пеевски! Това е проблем! Това е голям проблем и тези овчедушни хора крепят тоя порочен модел! Те също са виновни!

    Коментиран от #25

  • 19 д-р Петрова

    30 14 Отговор
    Турция ми беше любимата страна за ваканция.Прекрасни търговци и добре развит туризъм.
    Но този Ердоган съсипва всичко. Диктатор! Знаем от нашият опит с Бойко...Страшно е, но дано се отървем и да станем истински европейци...Бойко, ДПС и Ердоган, подпалват много неразумно етнически конфликти и разделят хората Заради тях изборите за едни са спомен от "Време разделно", а за другите знаем....И за двете страни лоши спомени от миналото. Такива подпалвачи са за съд, ако имахме такъв....
  • 20 ИНЖ

    27 4 Отговор
    А за ниската избирателна активност!? И тя ли е заради Ганьо и Ердоганьо, Путин и тн!?!?!? ;-)
  • 21 Четете бе

    27 4 Отговор
    Имено последният български парламент беше този, който прие законодателство, неизискващо уседналост за участие в парламентарни и президентски избори. Промяната в българското законодателство позволи откриването на 124 изборни секции в Турция. Българското законодателство допусна гласуващите в чужбина този път да представят подготвени декларации, вместо да са задължени да ги пишат или попълват собственоръчно пред членовете на съответни секционни комисии. Сега ДПС се възползва от тогавашния подарък на Слави Трифонов, Мая Манолова и Христо Иванов с гласуването им в НС и получи близо 90 000 гласа от Турция.

    Коментиран от #36, #37

  • 22 Мария

    23 7 Отговор
    Изглеждаше тъпо от страна на ДПС, но всъщност заедно с Бойко демонстрират, че народа няма думата и плашат с Ердоган и мигрантите.Как позволихме да ни подмине Демокрацията и да се озовем в Диктатура? Ние сме си виновни за безобразията и разделението, което Бойко и ДПС постигнаха...
  • 23 Едва ли

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "Емор":

    За нас едва ли, историята показва, че ни гори пет века и после духа северняка
  • 24 Мария

    17 6 Отговор
    Изглеждаше тъпо от страна на ДПС, но всъщност заедно с Бойко демонстрират, че народа няма думата и плашат с Ердоган и мигрантите.Как позволихме да ни подмине Демокрацията и да се озовем в Диктатура? Ние сме си виновни за безобразията и разделението, което Бойко и ДПС постигнаха...

    Коментиран от #54

  • 25 Росен Панайотов

    15 7 Отговор

    До коментар #18 от "F.F":

    Не е точно така. Особено в последните години не е. ДПС, благодарение на Пеевски, се сдоби с много купени цигански гласове. Сега и това донякъде им секна заради Бойко Рашков. Много малко са турците в България, които гласуват за ДПС по убеждение и защото вярват, че е правилно. Повечето хора са бедни и зависими. А тези, които не са, гласуват за партии като ПП, ИТН и ДБ. Лично познавам такива.
  • 26 Следа

    11 16 Отговор
    Какво правят копоите на Рашков в СУ "Климент Оридски". Да разследват някой, който дал пари за студентски общежития ? Виц от соца: Милко Балев към Тодор Живков, другарю Живков нека да отделим сериозни инвестиции за студентски общежития. Живков към Балев" Милко, ние студенти няма да станеме, дай да оправим битовите условия в затворите.
  • 27 ЪРП

    18 7 Отговор
    ЗA 2 -РИ ПЪТ ГOCПOД ИМ НAМEКВA CAМO "ЛEКИЧКO" В РAМКИТE НA 2 ДEНA (C 5 ПO РИХТEР) , ДA OCТAВЯТ БЪЛГAРИТE И БЪЛГAРИЯ НA МИРA И ДA НE CE МEШAТ В ДЪРЖAВAТA НИ!!!!!!!!

    ГOCПOД OБИЧA БЪЛГAРИТE , НИE CМE ДРEВEН НAРOД И НE CМE МУ БEЗРAЗЛИЧНИ!!!

    ВCE OЩE ИМAТ ВРEМE, AКO CA УМНИ ДA РAЗЧEТAТ ПРAВИЛНO "НAМEКA НA ГOCПOД" И ДA OCТAВЯТ БЪЛГAРИТE НA МИРA ТE ДA OПРEДEЛЯТ БЪДEЩEТO CИ!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #47, #48

  • 28 ЪРП

    38 7 Отговор
    Муcтaфa Кeмaл Aтaтюрк e рaдeeл нaшитe двa нaрoдa дa ca в приятeлcки oтнoшeния. "Фaкт e, чe Турция имa мнoгo cъceди, нo caмo към бългaритe тaм ce oбръщaт c „кoмшу”.

    Нecлучaйнo гoлeмият държaвник e нoминирaн прeз 1934 г.oт гръцкия миниcтър-прeдceдaтeл Eлeфтeриoc Вeнизeлoc зa Нoбeлoвa нaгрaдa зa мир – зa изключитeлнитe му зacлуги в oпaзвaнeтo нa мирa нa Бaлкaнитe и Близкия изтoк. Мaлцинa ca бългaритe, кoитo знaят, чe дo крaя нa живoтa cи Aтaтюрк ocтaвa вeрeн приятeл нa Бългaрия. Eтo кaквo кaзвa тoй зa cтрaнaтa ни нa 22 oктoмври 1931 г. в интeрвю зa бългaрcкия вecтник „Утрo”: „Нямa дa зaбрaвя приятнитe мoмeнти, кoитo cъм прeживял в Бългaрия. Бил cъм и винaги щe бъдa приятeл нa бългaрcкия нaрoд. Oбичaм гo бeзрeзeрвнo oщe oт дeтcтвoтo. В Coлун cъм другaрувaл прeз вcичкoтo врeмe caмo c бългaри. Вcякo бългaрcкo нeщacтиe ми причинявa нeвъoбрaзимa бoлкa. Винaги cъм прaвил вcичкo възмoжнo дa пoмoгнa нa Бългaрия. Турция и Бългaрия трябвa дa бъдaт приятeли. Кoйтo e прoтив Бългaрия, тoй e и прoтив Турция.”
  • 29 ГЕРБ=БСП=ДПС

    15 7 Отговор
    Проблема е не само с гласуващите в Турция срещу заплащане или поради това, че са роби на ДПС и ГЕРБ. Същият пробем има и в Молдова. И в самата наша държава има проблеми с купени избиратели и с избиратели роби. Проблема опира и до българските закони, които позволява да има двойно гражданство. Проблеме е, че са раздадени български паспорти на хора, които не са българи, не искат да са българи и които дори не могат да говорят и да четат на български език. Откъде накъде ще се дава български паспорт на хора, които не говорят български език. Проблема е, че държавните социалните парични помощи се използват от местни кметове феодали за купуване на гласове на избиратели. Също и енергийните помощи като дърва за отоплемниие се използват за купуване на гласове. Трябва да се централизира социалното подпомагане в България и да се отстранят кметовете от него и активистите на партии. На държавните служители трябва да се забрани да агитират и да получават пари от партии по договори и за "услуги". Проблема е и със застъпниците и участниците в изборните комисии, държавата им плаща големи суми пари, а партии като ГЕРБ и ДПС така си купуват гласове. Дори прекалено голямата партийната субсидия е пробем, защото с нея също се купуват гласове. Поне заплащането към застъпниците от партии и държавата може да се забрани.

    ПРОБЛЕМА е и в БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ ЗА ГРАЖДАНСТВО, за ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ и за ПРОВЕЖДАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ в частта им за заплащането на застъпници и членове на изборн
  • 30 Аййде

    11 15 Отговор
    Пак Борисов ви е виновен, що за демагогия ! Само остава да го обвините и за това, че Земята не се върти в посоката, която вие желаете !
  • 31 Де гиди

    6 2 Отговор
    Какъв разум, нали до вчера и вие писахте, че не трябвало от Турция да се гласува. И вие като вашия човек нарушавате Конституцията !
  • 32 Факту

    15 10 Отговор
    Много разумен коментар. Проблемът на България е с диктаторите Ердо и Боко и хищническата върхушка на ДПС, а не с обикновените турци.
  • 33 фбр

    15 6 Отговор
    Пълна , незабавна и ВЕЧНА ЗАБРАНА ЗА ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ДПС!
  • 34 Мехмед

    12 6 Отговор
    Ех тази пуста Турция. Ганчо ляга и става с мисълта за нея.
  • 35 Матей

    5 9 Отговор
    Много ламтят за властта ,дпс работи за боко,затова е натиснат клавиша на вътрешния министър.Ако изборите са честни,а те няма как да са ,и все пак на радев не му е сигурен поста,затова си нанасят такива удари под кръста.Боко цака със силния депесарски коз,подкрепен от ердоган,като прибавим и местната пета колона,това са до половин милион глави добитък и могат да обърнат вота.На радев му извадиха грами от уикилийкс,пуснати от Бивол,тъкмо навреме,той не е случаен избор на корнела,още 92 г. е карал курс за пилоти в САЩ и много са го харесали от техните тайни служби.Да добавим личната му партия ПП,ТРИМОРИЕТО,купуването на ЕФ-16,Е ,много му се събра.А Герджиков е само един университетски професор,няма досие,няма черни страници,така че борбата ще е оспорвана.
  • 36 Гоуст

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Четете бе":

    МНОГО СИ ПРАВ. Когато разни партийки в опитите си да влязат в предишните два ялови парламента промениха условията за гласуване не рИвахте. Когато идваха гласчета от Лондон, Вашингтон, Берлин и т.н не Ривахте.
    Още тогава ви предупреждавахме( и аз писах ама кой ли да чете), че така се отварят най-много гласове от Турция. Сега ВЕЧЕ е късно. Само наивници могат да вярват, че която и да е държава не влияе на изборите на съседите си. За това държавите си слагат различни ограничения при гласуване. Е предишните УМНИЦИ ги премахнаха от Българската избирателна система. Сега няма какво да рИвете срещу Бойко, Ердоган, Арменският поп.
  • 37 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Четете бе":

    Проблема е най-вече в раздаваето и продаването на български паспорти на Сулю и Пулю. В посоляването на двойното гражданство. Много бързо забравихте "патриотите", които продаваха български паспорти. Освен в Турция и в Молдова е клонящ към 100 процента на гасуващите за претъпната шайка ДПС. Крайно време е новата власт да анулира раздаваните и продавани български паспорти. Да се анулират веднага всички български паспорти на чужденци, които, които не живеят в България. На тези които притежават имоти и фирми в Българи да се издадат разрешителни за пребиваване.
  • 38 фбр

    5 7 Отговор

    До коментар #13 от "Задкулисие":

    Правилно , че не виждаш нищо друго освен разединение в последно време ! Никога няма да видиш обединение с тиквениците от ГЕРБ и крадливата фирма ДПС ООД!!! Пълна забрана и на двете смрадливи партии !!!

    Коментиран от #51

  • 39 Иванчо

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "истина е":

    ти пък с тези миризливи потури си един еаропеец...
  • 40 Рошко

    13 5 Отговор
    Пак плюете срещу вятъра, ако не е ердоган бг да беше станал вече бежански лагер, пука му на запада за ганьо

    Коментиран от #44

  • 41 Фаро

    11 3 Отговор
    ДПС не е турска партия а ДС сбирщина.Половината от нашите турци не гласуват за ДПС
  • 42 Жижко

    8 3 Отговор
    Ако имаше държава сега Боци ще е с белезници и отговаря за всички кражби както и дпс всички до един са за съд и присъди
  • 43 Галина Колева,

    9 5 Отговор
    Левски искаше равноправие за всички без разлика на етнос и религия.... Да не допускаме омраза помежду нас.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ВЕРНО ЛИ

    7 6 Отговор
    ПЕТЪРЧО БОРИСОВ НЕ УПРАВЛЯВА ОТ ДОСТА ВРЕМЕ ДПС ОТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ А С ЕРДОГАН БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ ПРОБЛЕМИ ДО КАТО НЯКОЙ ТЪПАНАР НЕ ТРЪГНА ДА РАЗЛАЙВА КУЧЕТАТА / АМИ ТЕ СЕГА СОФИИСКИТЕ ШМЕКЕРИ ЩЕ СЕ ВИДИТЕ В ЧУДО ОТ АФГАНЦИ И ЩЕ СЕ ПРИБИРАТЕ С ТЕНЕКИЕНИ ГАЩИ / А ТУРЦИТЕ НЯМАТ ПРОБЛЕМ С НАС А С ЕДИН САМОВЛЮБЕН ПИНГВИН ДЕТО ГИ ПИТА КОЯ Е ТЯХНАТА РОДИНА /АМИ ПЕРЪРЧО КОЯ Е РОДИНАТА НА БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ МОЛДОВА УКРАЙНА /
  • 46 А питам

    4 2 Отговор
    Е та нали Турция и турците, Ердоган и ДПС са едно и също нещо.
    Кви са тия глупости къде ги пишете?
  • 47 точно така

    9 0 Отговор

    До коментар #27 от "ЪРП":

    Това, че Господ ни обича не се съмняваме, защото именно на друговерци ни е оставил половин хилядолетие, от това по голямо доказателства за любовта му едва ли има.... Ей, много смешни хора има тук
  • 48 точно така

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "ЪРП":

    Това, че Господ ни обича не се съмняваме, защото именно на друговерци ни е оставил половин хилядолетие, от това по голямо доказателства за любовта му едва ли има.... Ей, много смешни хора има тук
  • 49 За протокола

    10 3 Отговор
    Турция е много голям и много силен съсед и заиграването с нея може да ни струва много, много скъпо. Служебните, киркорчовците, Рашков и Радев да си опичат акъла, защото те ще си свият перките и ще се ошмулят, но обикновения народ ще страда.
  • 50 Браво бе

    6 1 Отговор
    И защо тогава премахнахте ограниченията за изборни секции в чужбина? Колко пъти ви предупреждавахме какво ще се случи, но ИТН, ДБ, ИБГНИ, Радев и всички, които ги поддържате направихтеточно обратното, а сега устройвате малоумни ПРи и компроматни интервенции, за да си преизберате Фигуранта Радев.
  • 51 Задкулисие

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "фбр":

    И какво трябва да видя бе, г-н/г-жо ФБР? Съюз с Бойко Рашков ли, с Христо Иванов ли, с Ивайло Мирчев ли, с Трифонов ли, със Кацаров ли и там другите лицемери? Нещо много набързо им забравихте гафовете! Що така бе, г-н/г-жо ФБР и там другите тролове? Хора, които гонят своите собствени интереси и интересите, които са против интересите на всичкия български народ нямат места в Парламента! По каква причина, живущ в Турция е по-различен от този в Канада? И по каква причина аз трябва да се съглася да ме управлява канадски гражданин? Не е ли малко лицемерно? ФБР - това ли е най-доброто име, което можа да избереш? За такива интереси ли ще си говорим? Гласувайте за Радев и си го окачете в рамка у вас, аз част от тоя цирк няма да бъда!
  • 52 Само че

    2 2 Отговор
    Проблемът е че турците са за Ердоган и ДПС които са за Борисов....
  • 53 В.В.П.

    3 3 Отговор
    Ердоган е турчин,и глава на Турция и ДПС,,е С родина майка Турция,,Тъй ,че проблемът го имаме с Турция..Не баламосвайте хората..аНяма ДПС,няма проблем !!Доган и Карадъйъ в кауша ,да чукат камъни ..Ей тогава ,ще има независима България..
  • 54 В.В.П.

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мария":

    Права си како Марче!..Само ,Булгара си е виновен,..Още от 1990,г ,като от БКП се изродиха три помияра.. Три крастави псета...ДПС е най уродливото.....Началото е важно...
  • 55 Море ега пукне Ердоган

    2 2 Отговор
    Тоя е бати боклука кой ще определя на нашите земи кои ще е президент
  • 56 123

    5 0 Отговор
    Първо намерете начина да се освободите от самите себе си и азиатско-турския ви начин особенно на мислене, поведение,работа и култура.И след това търсете вина в някой друг било Президента Ердоган,Путин или Байдън, от които да се освобождавате.А така наречените турци в България, в южна България са Карамани, ка(ислямизирани Азери,Арменци,Българи и друго местно население, в Севрна България, са печенеги(баджанаци),узи, кумани, черкези и татари(като татарите не са монголи).Като Караманите са може би дори още по големи жертви на Османските Турци от Българите, половината им население е изклано от Османците, преди остатъка от останалите живи караманите да бъдат изселени в България след 1444 г. до 1480 г.

    Коментиран от #57

  • 57 В.В.П.

    0 3 Отговор

    До коментар #56 от "123":

    Писах ти плюс,,,Ок ...Итака да е ,ДПС,,не трябва да го има!..

    Коментиран от #58

  • 58 123

    7 1 Отговор

    До коментар #57 от "В.В.П.":

    Всички граждани независимо от какъв етнос са в България са Българи.В България съществува държавно-партийна политика на дискриминация, насаждане на омраза, погазане на човешки права и отнемане на възможност за добър живот и развитие на всички българи. Чрез насаждане на омразата, дискриминацията и необразованоста в населението се разединява населението, за сметка на което една много малка част Българи са считат за богопомазани законни крадци на останлото население. Както всеки християнин така и всеки мюсулманин, или друг имат същите права и задължения както всички са равноправни граждани на България.Полицай, депутат, държавен чиновник трбава да бъде всеки един способен български граждани , не назначаван на работа заради пратийна принадлежност, етнос или религия. Тогава няма да има ДПС, в България има изкуственно насаждана омраза, разделение и дискриминация спрамо всеки гражданин който е малко по различен,и които нв влиза в калъпа на някоя опрелена партия.
  • 59 А, ти от Централна Африка ли си?

    4 0 Отговор
    Че ние кога сме били нормална държава, със развита икономика? Тука като гледам освен дъртия Бай Ганьо, друго не виждам.
  • 60 Българ

    1 2 Отговор
    Туркия ке падне!
  • 61 Българ

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "твърде сме слаби":

    Дедо до Истанбул е ходил през 1913 г.
  • 62 емигрант

    1 1 Отговор
    както е тръгнало май следващия път като се прибирам май ще требва даси търся билет вместо за българия а за турция
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ле ле

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "твърде сме слаби":

    твърде си турчин и не говори от името на българи..скрий се у анадола и гласувай за герджика..
  • 65 Бай Йордан

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Иван":

    Пий ги тия хапчета бе човек...
  • 66 Българка

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Смени малко плочата ,че с твоите "очаквания",ставаш банална и смешна.
  • 67 Ами фърчилото

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Задкулисие":

    До там ни докара .До кривата круша. Настрои българите един срещу друг, предизвика нечувана инфлация и съсипа държавата. И 80 процентовите продължават да цвилят от възторг.Прост народ ,слаба държава.
  • 68 КОЙ

    1 0 Отговор
    Винаги ще има етнически проблеми докато има турчеещи псевдо българи, нито един друг етнос няма претенции към България освен турците.Има ли решение на проблема??? - вероятно не , времето е доказало че НИКОГА няма да живеем в мир с тях въпреки изказвания за обратното.
  • 69 Хихата

    0 0 Отговор
    Да ти припомня, че нашите изселници доброволно напуснаха НРБ. Е, може би е било толкова доброволно колкото е сегашното "ваксиниране" срещу Ковид-19, но тези хора имаха избор. Всъщност те буквално напираха да избягат в Турция. После им стана ясно, че Турция не иска тях, а българските територии. И, че за да ги търпи турската държава, трябва да прокарват нейната политика в България.
  • 70 Обективен

    0 0 Отговор
    Съгласен съм, но и Ердоган не ни е проблем. Турските граждани да си избират, когото искат. Ние нямаме право да им се месим, както и те на нас.