Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 10:00 4 919 87

"Русия се готви за нападение над Украйна"

  • русия-
  • украйна-
  • лойд остин-
  • нато-
  • война

Нахлуването ще бъде предшествано от серия психологически операции, каквито се провеждат и в момента и които са насочени към дестабилизацията на Киев и подкопаващи неговите възможности да се бори

"Русия се готви за нападение над Украйна" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Русия е разположила 92 000 войници на границата с Украйна и се готви за инвазия в началото на 2022. Нападението ще бъде много по-разрушително от всичко друго, случило се от 2014 насам, казват от украинското разузнаване.

Русия е разположила на границата с Украйна над 92 000 военни и се готви за нападение. То може да бъде извършено в края на януари или началото на февруари 2022 година. Това казва в ексклузивно интервю за изданието "Military Times" Кирил Буданов, началник на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната.

По неговите думи, нападението ще включва артилерийско и бронетанково настъпление със следващи десантни удари в Одеса и Мариупол, както и нахлуване на сили през Беларус. Буданов смята, че това нападение ще бъде много по-разрушително, отколкото всичко друго в рамките на конфликта, започнал през 2014-а година и отнел живота на около 14 000 украинци.

Психологически атаки от Русия

Нахлуването ще бъде предшествано от серия психологически операции, каквито се провеждат и в момента и които са насочени към дестабилизацията на Украйна и подкопаващи нейните възможности да се бори. "Те искат да провокират безредици чрез протести и митинги, които показват, че хората са против правителството", подчертава Буданов.

Част от тези усилия, както казва той, са и продължаващите протестни акции срещу ваксинацията срещу Ковид-19, организирани от Русия. Освен това Москва се опитва да предизвика безредици, спекулирайки с икономическите и енергийните проблеми на Украйна.

Наред с това Русия активно подклажда антиправителствените настроения във връзка с инцидента, наречен "Вагнергейт". Става дума за провалената операция на украинските спецслужби, целта на която е била да примами в страната около 30 членове на руската частна военна компания "Вагнер", участвали в бойните действия в Донбас. Руските психологически операции се използват, за да се покаже, че "нашите власти са предали народа", убеден е Будаков. Продължаващият граничен конфликт между Полша и Беларус, която препраща бежанци на Запад през полска територия, също е част от тези усилия, казва той.

И американското разузнаване предупреждава

По думите на Буданов, преценките на разузнаванията в САЩ и Украйна за подготвящата се руска атака са много сходни. На 20 ноември американската медийна компания CBS съобщи, че американското разузнаване предупреждава европейските си съюзници за заплахата от военно нахлуване на Русия в Украйна, вероятността от което нараства със застудяването. Инвазията може да се случи до няколко седмици, ако Западът не се намеси, смятат от САЩ.

Русия не за първи път концентрира военни части на украинската граница. За последен път - през пролетта на 2021-а година. Тогава това предизвика сериозна загриженост. Но ако събитията от пролетта бяха оценени като демонстрация на сила, то сегашната ситуация може да се превърне в подготовка за фактическо нахлуване в Донбас, смятат спецслужбите в САЩ.

Москва и Пентагонът отказват коментари

Посолството на Русия не е отговорило на запитването на "Military Times" за коментар на интервюто с шефа на украинското разузнаване, но Москва последователно отхвърля този вид обвинения, наричайки ги провокационни. В Пентагона също отказаха да коментират оценките на Буданов за сроковете и характера на каквото и да било потенциално нападение на Русия, позовавайки се на изявленията на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин.

САЩ продължават да наблюдават "тревожното поведение на Русия", каза Остин. Срещайки се с министъра на отбраната на Украйна Алексей Резников, шефът на Пентагона не само потвърди категоричната поддръжка на териториалната цялост и суверенитета на Украйна, но и изрази загриженост във връзка с насочената към дестабилизиране на ситуацията дейност на Русия. "Не знаем какво е замислил господин Путин", подчерта Лойд Остин.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 49 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 меркантилност

    109 11 Отговор
    добре бе вчера русия самите заявиха че нямат намерения каквито и да било да влизат в украйна - кой лъже накрая

    Коментиран от #8, #28

  • 2 русенец

    152 16 Отговор
    Защо Русия да напада Украйна, след като украинците ще се самоизядат от глад и простотия и след 3 години сами ще молят да се върнат към Русия.:)
  • 3 mi6osp

    135 7 Отговор
    А Русия упорито не се явява на прогнозираните войни...

    Коментиран от #35

  • 4 Qwerty

    76 12 Отговор
    Браво на Русия, ако продължи към западна Европа още по ако ще е.
  • 5 Чичо

    102 8 Отговор
    Само да не стане обратното щото Русия няма зор за Украина, но ще защити гражданите си в Източните части
  • 6 тия

    87 12 Отговор
    пр.ости укри постоянно викат яла вълчо изяж ме и накрая ще си го получат.
  • 7 Пешо от блока

    17 125 Отговор
    Слава богу, че не сме съседи на Русия! После се чудим защо нито един съсед на тази страна / с изключение на Беларус/ не се чувства сигурен за свободата си.

    Коментиран от #11, #52, #61

  • 8 Бкп

    16 107 Отговор

    До коментар #1 от "меркантилност":

    Те и в Крим лъжеха ,че не са те. Цялата им история е лъжа и кражби.

    Коментиран от #48

  • 9 Хаха

    26 75 Отговор
    Звъни Лавров на Шойгу и му казва : Слушай, Кужугетович, не удряй по Ню-Йорк, дъщеря ми живее там. Шойгу възмутено: Стига бе! Песков ме помоли да не удрям по Лондон и Париж, Медведев по Берлин, Мизулина по Белгия, Жириновски по Швейцария... Още от нашите звъниха, списъка е дълъг. Лавров, все пак къде да ударя ако се наложи? Ммм, бомбардирай Воронеж, там от нашите със сигурност няма.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бкп

    7 58 Отговор

    До коментар #7 от "Пешо от блока":

    И Беларус са застрашени от поглъщане.
  • 12 БАЙ Х@Й‼

    113 4 Отговор
    Така преди време един високопоставен американски генерал размахваше епруветката с страшно отровно вещество взето от спецове на ЦРУ от тайни складове на Садам ‼️

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Анадол

    5 54 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й‼":

    Какъвто ти е ника, такъв ти е и потенциала.

    Коментиран от #22

  • 14 мародер

    78 4 Отговор
    Ха ха ха DW,помия изливаща се върху Русия!
  • 15 Българин

    89 3 Отговор
    Дойче Веле журналисти ли са или гадатели ? Защо не пишат, че и досега Украйна не спазва минските споразумения, а обстрелва жилищни райони на рускоезичното население ?
    Преди пи-малко от седмица село е било подложено на обстрел от киевската хунта.

    Коментиран от #29

  • 16 БАЙ Х@Й‼

    85 2 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й‼":

    За по-малките да добавя , че след като унищожиха Ирак, след като екзекутирана Садам, след като никъде не откриха опасните оръжия и след като генерала си призна , че е размятквал прах за пране , Англия се извини , че са били подведени, НО САЩ И ДО ДНЕС не коментират случая и войната‼️ Няма виновен и за над милион невинни убити ‼️
  • 17 111

    48 0 Отговор
    ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ Е МНОГО ВАЖНА ,ЧЕ ВСКИ ДЕН НИ Я СЕРВИРАТЕ
  • 18 пешо

    55 2 Отговор
    дойче зеле стигате с вашите глупости омръзнахте на хората с тая русия .
  • 19 Реално

    46 4 Отговор
    Украински психопати от фашистката секта "бандери" си фантазират, че ще нападнат най-великата, могъща и богата страна в света. СМЕШНО, НО И СТРАШНО ЖАЛКО, ЗАЩОТО ИЗКУКУРИГАЛИТЕ БАНДЕРИ ИЗБИВАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА ДОКАТО СПЯТ. Така бе в 2014г., така им се иска и сега.
    Тия лабораторни мишки на САЩ нямат ум в главата, защото не са славяни, а говорят развален полски диалект, наричайки го украинска мова.
  • 20 ТАСС

    8 39 Отговор
    Западняците не се научиха, че Рассия се бори за мир ! И ще окупира Украйна и Беларус за да запази мира!
    Това Радьев трябва да обяснява неспирно през следващите 5 години на ЕС и САЩ ,че Матушката му се чувства застрашена от атомните оръжия на Украйна и Беларус и въоръжените им до зъби армии! След това ще бъде застрашена от Грузия и Армения! Помнете, другари, каквото и да става, Рассия се бори за мир!!!
  • 21 Пако

    40 2 Отговор
    АКО НЕ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ,КОЙ ДРУГ ДА ПИШЕ СЪЧИНЕНИЯ.
  • 22 БАЙ Х@Й‼

    22 2 Отговор

    До коментар #13 от "Анадол":

    Липсата на познания или на интелект ти пречи да коментираш фактите, та се концентрираш само върху ника ми ‼️‼️‼️ Липсата на въпросителен в края Не е грешка. Не те питам , а само се учудвам кое от двете или и двете ти липсват, но това не е мой проблем ‼️

    Коментиран от #38

  • 23 Коко

    19 1 Отговор
    Война няма да има. Хайде на бас!
  • 24 ттт

    43 2 Отговор
    Територия с враждебно настроено население не е необходима никому. Русия няма да нападне Украйна, чащото ще и трябваат много усилия и средства да държи населението в подчинение. Това в Русия го разбират! По същата причина на Украйна не и трябват Крим, Донбас и Луганск, защото хората там я мразят и са готови да воюват срещу нея с оръжие в ръка. Украайна това не иска да го разбере и губи много свои, европейски и американски средства да воюва с хора, които нарича свое население. Апропо, не знам за европейските, но американските средства трябва да ги връща. Тепърва ще става по-зле.
  • 25 Повторение, повториние, ...

    20 3 Отговор
    ... повторение, 1000 пъти (по Гьобелс) до януари или февруари 2022 г. Как ли ще се развият събитията, ами ако вземе да стане истина? Хипотеза! Измислената държава Украйна (тези, които я управляват) са се убедили, че трябва да направят това, каткто при разпадане на СОЦ ЛАГЕРА и да си станат пак не СССР, а Русия, в тези граници? Язък за доларите на САЩ.
  • 26 ПСР

    29 3 Отговор
    Дойче веле,това са пълни инсинуации.Сиреч-глупости.
    Путин може да е всякакъв,но нито е луд,нито глупав.Той добре знае,какво би предизвикало подобно"нападение".И няма връзка с нахлуването в Крим.
    Руснаците психясват съседите от У Краина,с тези си действия,факт.
    Но агресия,няма да има.
  • 27 Споко

    28 2 Отговор
    Не се аби да четеш. DW. Останалото е ясно.
  • 28 един от многото

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "меркантилност":

    Кой лъже ли , всичките лъжат. И най много краварчетата , чий го дирят американските разузнавачи в Русия? Ако на тези декоративни петли , като Украйна и Тайван не им обещават протекции , нямаше да има никакви проблеми! Да , ама , не , бъркачката отвъд океана , действа на максимални обороти и накрая такива ще ги забърка , че цялото човечество ще е потърпевшо!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мето

    8 2 Отговор
    Глупости . Гадна пропаганда за наивници.
  • 32 Павел пенев

    22 3 Отговор
    Ако САЩ продължават да въоражават Украйна,редно е Русия да се защити и да ги неутрализира превантивно. Те са гнусни американски подлоги в момента и Русия следва да защити руснаците там,които са около 20 милиона.

    Коментиран от #67

  • 33 petar svilenov

    15 3 Отговор
    Само им спрете газта и те сами ще клекнат.
  • 34 Градинаров

    19 2 Отговор
    ДО КОГА ЩЕ ИМА НАИВНИЦИ ДА ВЯРВАТ НА ДУМИТЕ ПРИКРИВАЩИ ДЕЙСТВИЯТА НА "СВЕТОВНИЯ ЗАЩИТНИК" , КОЙТО ЩЕ ПОИСКА ОТ АМЕРКАНСКИЯ СЕНАТ НОВИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ СУМИ ЗА РАЗРАБОТКА НА НОВИ И УСЪВЪРШЕНСТВА СТАРИТЕ СИ ОРЪЖИЯ! КАК СЕ НАРИЧАТ СТРАНИТЕ УЧАСТВАЩИ В ЛОКАЛНИТЕ ВОЙНИ- ОСВОБОДИТЕЛКИ, ЗАКРИЛНИЦИ ИЛИ ПОЛИГОНИ ЗА ИЗПИТАНИЕ НА НОВИ МОДЕРНИ ОРЪЖИЯ?
  • 35 аналитик

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "mi6osp":

    Ще раздават нов модел памперси-руски, с оловен обков
  • 36 Димитров

    8 1 Отговор
    Не,това е в случай,че
    Украйна нападне провъзгласили те се републики!
    Просто възпиращо,но тогава ще бъде жестоко!
  • 37 ХАХАХАХАХАХ

    16 3 Отговор
    Русия няма да нападне никого, защото след това трябва да му плаща сметката. А руснаците не желаят да плащат ничия сметка още от 90-та.
    Наскоро германците помолиха руснаците да вземат полша на което получиха отговор: Те бяха 45 год наши съюзници, нека сега да са 45 год ваши съюзници!
  • 38 Гого

    1 18 Отговор

    До коментар #22 от "БАЙ Х@Й‼":

    Научи правописа бе,илитерат...пише се ОЧУДВАМ-не УЧУДВАМ-малиии и такъв тръгнал мнение да изразява..

    Коментиран от #41, #42, #44

  • 39 Франки

    21 2 Отговор
    Никой не е видял или чул нито една физическа или психическа атака от страна на Русия. Напротив. Западът постоянно нагнетява напрежение по границите на Русия, а западните медии излъчват фалшиви новини ежеминутно! Дори тази статия е част от медийните атаки срещу Русия. Не мога да разбера само защо даваме медийно поле на такава компрометирана пропагандна медия кадо дойче веле? Факти, парите от реклами малко ли ви са, че вземате хонорар и от тях?
  • 40 Историк

    16 2 Отговор
    В момента Украйна играе ролята,която Полша играеше преди избухването на ВСВ !!!А иначе сценаристите са пак същите-с малки шапчици и гърбави носове...
  • 41 Верно ли

    19 3 Отговор

    До коментар #38 от "Гого":

    Хахахах, така ли се пише, бе, "литерат"?!? Даже и в Гуглето не си проверил, преди да ги пляскаш такива...
    Колкото до укрите - трябва внимателно да ги гледаме и да си взимаме уроци, тъй като не им отстъпваме по простотия. А Зелето за поредна година ни информира за едно и също събитие, което упорито обаче не се случва.

    Коментиран от #43

  • 42 БАЙ Х@Й‼

    12 2 Отговор

    До коментар #38 от "Гого":

    И кой речник ползваш НЕИЛИТЕРАТЕ❓❓❓❓🇧🇬🇧🇬🇧🇬Правописен речник: "очудвам е грешно изписване на учудвам." ‼️‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #45

  • 43 Гого

    1 6 Отговор

    До коментар #41 от "Верно ли":

    За Укрите и Зелето сме на едно мнение но явно относно правописа сме на различно.

    Коментиран от #46

  • 44 Дядя

    9 1 Отговор

    До коментар #38 от "Гого":

    Публикувано във факти.бг: "Научи правописа бе,илитерат...пише се ОЧУДВАМ-не УЧУДВАМ-малиии...". От речника по правопис-"Правилно е да се пише учудвам (се), учудя (се)."
  • 45 Гого

    1 9 Отговор

    До коментар #42 от "БАЙ Х@Й‼":

    Давам примери: Оправям....озаптявам...отскачам-още....???

    Коментиран от #54, #58

  • 46 Верно ли

    6 1 Отговор

    До коментар #43 от "Гого":

    Проверката е висша форма на доверие, пък било и към самия себе си ;)
  • 47 Бесен Язовец

    11 3 Отговор
    Сороснята е надушила, че укрите се готвят да изнесат на поднос хунтата от Киев. Хунтата ще бъде ометена вътрешно от недоволството срещу соросидната политика от Кремъл нямат нищо общо. Соросите загубиха и Украйна!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Кремък

    10 3 Отговор
    Велето ще се самозакрие ли, ако Русия не нападне Украйна през 2022 година?
    Защо ни пробутват страховете си?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Диоген

    9 4 Отговор
    Дойчевеле иска да ни внуши,че ако на съседната маса в ресторанта някой си покаже протмонето и в него има пари,значи се готви да ви почерпи.
  • 52 Уйке

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Пешо от блока":

    Пешо, Русия е идвала в България да гони турците, след това когато България заедно с Турция участва в ПСВ срещу нея и през ВСВ, когато България участва във войната на Оста! Стига до Франция не по свое желание и превзема Берлин в полза на цялото човечество!След всичките си походи Русия зе завръща на собствена територия! Ако Русия е искала България то това е щяло да се случи много отдавна! Що се касае за Украйна, случаят е аналогичен с РСМ! Никога не са имали собствена държава и история! Цялата им история е част от историята на Русия и Полша!

    Коментиран от #56

  • 53 Некой си

    12 1 Отговор
    Егати нерешителната Русия!
    От 2016 година все трупа войски на границата с Украйна и аха да нападне.
    И така - 5 години вече.
  • 54 БАЙ Х@Й‼

    10 1 Отговор

    До коментар #45 от "Гого":

    🇧🇬Оправи си правописа, Озапти си егото, Отскочи от дъното на НЕграмитността ‼️ Не съм безгрешен , понякога аз не знам, понякога натискам грешен символ, понякога коректора подменя изписаното. Но примерите ти са НЕподходящи ‼️ Хубав ден 🇧🇬

    Коментиран от #57

  • 55 Дългият

    6 1 Отговор
    Дрън дрън. Укрите пак искат да измолят някой и друг милярд от Байдън. Така свикнаха.
  • 56 Историк

    6 7 Отговор

    До коментар #52 от "Уйке":

    Простете,но сме на различно мнение!Това ,че Русия ни отърва от Турция е безспорно..но...Русия и СССР са две различни неща-СССР е длъжник на цялото човечество,побеждавайки във ВСВ не се даде възможност за приключване на т.нар. еврейски въпрос и резултатите ги виждаме днес!!!

    Коментиран от #76

  • 57 Гого

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "БАЙ Х@Й‼":

    Е и аз не съм определено безгрешен-та кой е...Желая ти един прекрасен ден!
  • 58 правописния речник

    6 0 Отговор

    До коментар #45 от "Гого":

    сигурно защото правописния речник не е питал теб, за това в него пише "Учудвам се".
    Направо ти се Очудвам на наглостта и самоувереността
    Очудвам се е правилно толкова колкото Убиждам се

    Коментиран от #60

  • 59 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    7 2 Отговор
    ПАК НЯКОЙ НЕ СИ Е ИЗПИЛ ЛЕКАРСТВАТА.
    ГЛУПОСТИ, И ИЗМИСЛИЦИ.
    КАКВА ВОЙНА КАКВИ ПЕТ ЛЕВА.
    АКО РУСИЯ ИСКАШЕ ВОЙНА ДО СЕГА ДА Е СМАЧКАЛА ЗЕЛЕНСКИ И НЕГОВИТЕ ХОРА.
  • 60 Гого

    2 5 Отговор

    До коментар #58 от "правописния речник":

    За мен правописния речник е без значение...-важно е АЗ какво мисля по въпроса,правописния речник е писан от хора с очевидно различно от мен мнение...Те си имат тяхното-аз пък моето...Защо трябва да вярвам натях...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Историк

    0 1 Отговор

    До коментар #61 от "Сандо":

    Не е точно така има изключение-Казахстан...много дръпнаха напред,бях там преди пет години!

    Коментиран от #77

  • 63 НАТО ВЕЦ

    5 0 Отговор
    Досадни и банални сте.
  • 64 Пълни

    8 3 Отговор
    Бандеровски шитни, ако на Путин му трябваше Цяла Украйна щеше да го е направил още през 2014 г. Просто си върна обратно Крим в състава на РФ преди да го превърнат в плацдарм и военна база на задокеанските демократизатори.
  • 65 Соцагент007

    1 7 Отговор
    То па големата тайна.Путин още преди години заяви,че разпадането на СССР е грешка и 20 години работи по въпроса да прилапа каквото може.Явно е решил,че сега е момента да откъсне Донбас от Украйна.Апетитно парче с ресурси и преобладаващо руско население.Освен това е наясно че от ЕС ще се ограничат с дежурните декларации и някоя и друга санкция.Но не е ясно САЩ как ще реагират и това засега внася колебание в действията на Русия.Байдън за разлика от Тръмп не е фен на Путин и определено,ще задейства ресурси в отговор на руската агресия.Най-малкото ще вдигне ембаргото за доставяне на съвременни оръжия на украинците.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Минувач

    10 1 Отговор
    DW очевидно използват отработените практики на нацистка Германия в навечерието на 2-а Световна война за нагнетяване на напрежението с масирана дезинформация!
    Точно те най-добре трябва да знаят последиците!
  • 70 ДазДраПерМа

    7 1 Отговор
    Този квич е защото Путин подписа указ преди седмица с който приравнява стоките от ЛНР и ДНР като стоки с руски произход и с този ход украинските стоки стават не продаваеми на руските пазари и ако утре затвори границата единственно от двете републики ще върви оборота.
  • 71 Ewiak Ryszard

    1 0 Отговор
    Засега можем да спим спокойно, но това няма да е така винаги. В книгата Откровение четем: "И излезе втори, огненочервен кон, и на яздещия на него беше позволено да отнеме мира от земята, така че хората да се избиват помежду си; и му бе даден мощен меч." (6:4) Какво означава този "меч с голяма мощ"? Исус обяснява: "Неща страшни φοβητρα както τε и και извънредни (свързани с необичайни явления) σημεια от απ небето ουρανου мощни μεγαλα ще има εσται." (Лука 21:11) Някои древни ръкописи съдържат думите "и студове" (днес я наричаме "ядрена зима") και χειμωνες, а в Марк 13:8 "и безпорядъци" (хаос) και ταραχαι. Също така ще има значителни тресения по дължината и ширината на регионите (в резултат на взрива от ядрени оръжия), недостиг на храна и епидемии. Това няма да бъде Армагедон. Но всичко това ще бъде "начало на родилни болки". (Матей 24:8) Исус също така каза: "И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е изпълнение на знамението." (Матей 24:6) Глобалната ядрена война (това ще бъде изпълнение на знамението на Исус) ще започне с етнически конфликт: "Защото ще се повдигне народ против народ", също както през 2008 г. в Грузия.
  • 72 ракетчика

    6 1 Отговор
    Русия се готви за нападение на весник "факти" . Ще им изпрати коледен подарък една ракета "Булава" та ще намажат и комшиите им
  • 73 БПФ

    3 0 Отговор
    Сyлювци, ако искат да ви смачкат, просто ще ви спрат природния газ и въглищата !!! За чий да се занимават да ви нападат?
  • 74 Олга

    2 0 Отговор
    Съвсем реално и сериозно намирисва на провокация от САЩ. Готвят война, но без участието им.Те намеренно тласнат Украйна на сблъсък с Русия и после ще наблюдават от зад океана за военен конфликт в Европа, което влиза в плана им за отслабване и дори унищожение на Русия. Затова сега нагнетяват, лъжат за струпване на руските войски, продават оръжие и изпращат инструктори в Украйна, тоест готвят Украйна към война, на я обещават поддръжка.
    Естествено край на конфликта (на война?) за Украйна е предрешен (тя губи за часове), което за Русия още “по-зле”, тъй като тя ще бъде окончателно сатанизирана сред “демократичната” общественост на лакеи начело на бивш хегемон САЩ - разграбили, обезличели и унищожили много държави.
  • 75 ФАКТИ

    5 0 Отговор
    Интересна информация за една от нашите военни бази която е под американски контрол : The mission of Novo Selo Range is to provide training sessions for tanks and reconnaissance troops, as well as to host various tests with chemical and biological weapons. The base is split according to the temporary tenant units that inhabit it and the training type. Излиза че сме се съгласили доброволно да се се изпитват билогични и химични оръжия !
  • 76 ХАХАХАХАХАХ

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Историк":

    ПАК ЛИ ТИ БЕ? С НЕОЛИБЕРАСТКИТЕ СИ ГЛУПОСТИ!!!!
  • 77 А БЕ КЬОРАВИЯ

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Историк":

    ТИ ЛИ СИ?
  • 78 дядото

    3 0 Отговор
    простотията на украинските управляващи няма край.влюбеано лижат интимностите на краварите и не се интересуват за народа.не разбират ли,че не русия,а народа на украина ще ги помете
  • 79 Хахаха

    3 0 Отговор
    Откога границата на Русия с Украйна се намира на 200 км навътре в Смоленска област? Точно там са руските войски, за които се пише. Тази област даже не граничи с Украйна.
    Никъде не се уточнява в западната преса това.
  • 80 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ДОЙЧЕ -ШВЕЛЕ -ШВАЙНЕ -ГУТЕН --- ПРАВИ СТЕ :---СЕГА Е МОМЕНТЪТ ЗА ИНВАЗИЯ --- НАТЮ Е "ПЪЛНА СКРЪБ " И $$$$$ ОТИВА В АМОК !!!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 РУСИЯ НЯМА ДА НАПАДА Украйна!! Колко

    1 0 Отговор
    Пъти го повториха, но DW постоянно Маниполира по тази тема!! Аман он Маниполатори DW!!
  • 83 Паразит

    1 0 Отговор
    Спрете се дойчовци, разкрити сте отвсякъде!
  • 84 Паразит

    2 0 Отговор
    Спрете се дойчовци, разкрити сте отвсякъде!
  • 85 Същия

    2 0 Отговор
    Божееее-и за какво им са на руснаците милиони гладни, злобни, мързеливи и комплексирани индивиди- да ги хрантутят ли? А земята-та Русия е най-голямата по площ страна в света и сравнително слабо населена-за какво им е тази земя с аборигените там....
  • 86 tomito

    1 0 Отговор
    Той и Башар Асад уж имаше химическо оръжие , а Садам Хюсеин имаше ядрено такова .И на края се видя кой какво имал , ама късно. Русия никога няма да се върже на тези глупости.
  • 87 Пак ти

    1 0 Отговор
    Широка коалиция се готви Мексико и Цяла Латинска Америка без Колумбия струпват войски и се готвят за широко мащабна война Това са сведения от руското разузнаване Потвьрдено и от Китай Индия Тогава да видим кон боб яде ли Искат да погребат света Какво са я загризали тази дьржава не знам Путин им каза всеки който изтреля и една ракета срещу нас Ще получи ядрен удар Дали ще е Б-я или САЩ или Полша ще ядат дьрвото Това е Нашите идиоти още се зьбят гонят дипломати ще засилват НАТО и не говорят за референдом Вьн НАТО от Б-я Строг неутралитет САЩ ни насьскват но са на 10 хил км от Русия Така че тях не ги мислете Пак ще седнат на масата като неутрални сьдници