24 Ноември, 2021 09:02 47 647 210

Адв. Екимджиев за ФАКТИ: Орди посредствени хора с научни титли се окопават във висшите ни учебни заведения

  • адв. екимджиев-
  • михаил екимджиев-
  • висше образование-
  • реформа-
  • проф. анастас герджиков-
  • висши учебни заведения-
  • дебат

"Науката и просвещението са последна грижа на нашето висше учебно заведение. Тези хора не просто си осигуряват една зона на комфорт и източник на препитание, но възпроизвеждат и облъчват студентите със собствената си посредственост и ограниченост", смята той

Адв. Екимджиев за ФАКТИ: Орди посредствени хора с научни титли се окопават във висшите ни учебни заведения - 1
Адв. Михаил Екимджиев; Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Хората не спазват мерките, защото не вярват на институциите; хората не вярват на институциите заради управлението в последните 12 години и упадъка на парламентаризма; хората не излязоха да гласуват заради недоверието към авторитетите - в последно време свикнахме да чуваме подобни тези в публичното пространство. С упадъка на авторитетите от всякакво естество се описват на практика всички процеси или липса на такива в обществото и гражданите, а препредаването на този упадък от политическата сфера в сферата на образованието, културата и науката е естествено, обяснимо.

Защо институциите на науката и културата бавно, но сигурно губят своя авторитет, кои събития от последните месеци ясно показаха именно този упадък, каква е същността на самите “авторитети” и време ли е за реформа във висшето образование - по тези въпроси от ФАКТИ разговаряхме с адвокат Михаил Екимджиев.

“В последно време се говори много за упадъка на експертността, за незачитането на авторитети. Покрай отношението към COVID-кризата, ваксините, антиваксърските настроения, включително и за упадъка на научни авторитети. Несъмнено това е проблем и то глобален. Случващото се в България в последните няколко месеца обаче, както и публичните изяви на някои видни представители на висшата академична каста, поставиха въпроса дали те самите с неадекватното си поведение не руинират и не разоомагьосват мита, който българите все още храним в съзнанието си към науката, към “Алма Матер”, към научните титли и звания”, посочи в началото на разговора той.

Адв. Екимджиев изведе и фрапантните проявления за този упадък на авторитетите от последните месеци:

“Само преди няколко месеца видяхме нещо невъобразимо - видяхме как преподавател в Софийския университет “Свети Климент Охридски”, визирам Петър Илиев, се държа просташки и арогантно по национална телевизия. Видяхме как той дори не отричаше, че е откраднал интелектуален труд на своя колега, а се хващаше за това, че не може да бъде наказан заради изтеклата давност. Посланието към нас беше, че за да станеш главен асистент в Софийския университет, за да обучаваш студенти, след това на базата на този свой академичен "принос" да станеш кандидат за вицепремиер, е достатъчно да препишеш. В училище за преписване учителите пишат “Единица” (1), а се оказва, че в академичните ни среди това е някакъв масов спорт. Оказа се, че преписването е толкова силно прието за естествено, че дори потърпевшите - в случая Наталия Киселова, не правят необходимото, за да се защитят срещу посегателствата върху труда си”.

“Надявам се, че след напускането на Софийския университет от Петър Илиев и мерките, които бяха взети там, това е приключен случай”, допълни адвокатът.

“Това, от което бях фрапиран, бяха публичните изяви на ректора - на лицето, на иконата на най-старото и най-авторитетно висше учебно заведение у нас - Софийския университет”, продължи той и посочи три причини за това.

“Да започнем от това, че проф. Анастас Герджиков с непосилна лекота, поне от моя гледна точка, застана на страната на едно корумпирано управление и да се отъждестви с Бойко Борисов - еднокнижник, човек, който с цялото си същество е отрицание на наука, на култура, на духовност и образование”, посочи адв. Екимджиев.

“На второ място, този човек започна да ни облъчва с откровено подценяващи ни послания - като това, че не е кандидат на ГЕРБ. За всички разумни, мислещи, информирани хора беше ясно, че той лъже. Доказателствата за това виждаме и след изборите. Този ренегатски корпус за бързо реагиране на ГЕРБ - в лицето на Тома Биков, Любен Дилов-син, Даниел Митов и Деница Сачева, обиколи всички телевизии, за да обяснява как за погрома над Герджиков са виновни Бойко Рашков, Румен Радев и международното положение, а не умората на всички от ГЕРБ, от престъпните им практики и от най-отвратителното у тях в духовен и морален план - бездуховността, простащината и арогантността. Как, по дяволите, стои на този фон ректорът на Софийския университет?”, каза още той.

“И това обаче не беше най-голямата беда. И аз, и много мои приятели от академичните среди се надявахме да има публичен дебат между Герджиков и Радев. Макар да не симпатизирам на Герджиков заради позицията, която той взе, хранех надежда, че в един публичен дебат ще проличи превъзходството на културата, на академичната тежест спрямо един военен пилот, който е обучаван основно да дава и да изпълнява заповеди. В дебата не се случи нищо подобно. Герджиков беше разгромен и то не защото Радев беше силен, а защото ректорът на Софийския университет беше безумно и безусловно слаб и безпомощен.

Радев беше предсказуем, движеше се по опорните си точки, вероятно за да не сгреши много. Допусна сериозен гаф с Крим, но въпреки това на неговия фон, освен че дрънкаше трафарети, Герджиков излъчваше безволевост. В него нямаше грам страст, артистизъм, духовитост, чувство за хумор, които са характерни за креативните натури. Нямаше нищо, с което Герджиков да превъзхожда обрания и говорещ в армейски стил Румен Радев. Не вярвах на очите си, че такава посредственост, такава безличност може да се въплъщава в ректора на най-старото и най-авторитетно учебно заведение в България, призванието на който е да бъде морален и интелектуален лидер”, коментира още адв. Михаил Екимджиев.

Разговорът с адв. Екимджиев премина към същината на самия дебат преди втория тур на президентските избори.

“Всички знаят, че една публична реч трябва да бъде изградена на три стълба - логика, етика и патос. Нито един от тези три стълба не пролича в изявленията на Герджиков. Напротив, той ни говореше като леко ядосан чиновник, показващ главата си в отвора на гише, облепено със заповеди и забрани, без да усетим това, което академизмът трябва да излъчва - логика, етика и одухотвореност”, посочи адвокатът.

“Когато в такъв дебат виждаме, че един военен стои по-добре от ректора на най-добрия ни университет, при това не защото военният е особено добър, а защото ректорът е изключително слаб, явно има нещо сбъркано във висшето ни образование”, категоричен беше той.

Попитан за качествата на академичната общност на България, той отговори: “У мен се създава впечатление, че на гърба на шепата истински учени, световни интелектуалци, които се броят на пръсти в нашите висши учебни заведение, вегетират орди посредствени хора с научни титли, произведени на конвейер в същите висши учебни заведения. Впечатлението, което се създава е, че тези хора се окопават в катедри, в Катедрени съвети, че целта на университетите е не толкова да обучават студенти и да поддържат жив академичния дух, а просто да се осигурява препитание и издръжка на тези посредствени преподаватели и служители. Впечатлението е, че науката и просвещението са последна грижа на нашето висше учебно заведение, че тези хора не просто си осигуряват една зона на комфорт и източник на препитание, но възпроизвеждат и облъчват студентите със собствената си посредственост, ограниченост и провинциализъм. Това е опасно, защото общественото развитие се крепи преди всичко на доброто и модерно образование. С такива хора, с такива лица на българската академичност, определено скоро няма да бъдем конкурентоспособни нито на европейската, нито на световната карта”.

Според адв. Екимджиев, точно сега е времето да започнем да мислим за реформа в системата на висшето образование. “Намираме се в период на катарзис и на промяна. Точно затова като че ли е време не само да говорим за реформа на съдебната система, но да помислим и за реформа на системата на висшето ни образование. Да, съдебната власт коригира дефектите на обществената система на “изхода”, докато образованието дава основата, дава тласъка. Без него не би могло да се очакват и постигнат сериозни успехи”, коментира той.

На въпрос за посоката на реформата, в края на разговора адв. Екимджиев отговори: “Вместо автономията на висшите учебни заведения да се използва за това там да се гради наука, иновации, познание, тя се използва именно за окопаване на посредствени хора, които заемат позиции, растат в измислени йерархия без външна конкуренция. Това убива самата идея за академизъм. Поведението на проф. Герджиков в предизборната му кампания, тонът му, неговият публичен образ, показваха, че той не е свикнал да работи извън зоната си на комфорт и всеки неудобен въпрос го изнервяше. Това показва, че нещо в системата на висшето образование трябва да се промени, че има нужда от свеж въздух, от едно по-честно състезание по тези научни и духовни писти. Качествените хора като онези два процента български професори и преподаватели, които бяха оценени в световните класации, трябва да намират своето място, да вдъхновяват студентите, а не автономията на висшите учебни заведения да се използва за удовлетворяване на битови кариерни амбиции на самодостатъчни хора, попаднали там заради собствените си житейски проекти, а не в името на науката, изкуствата, духовността, академизма”.

”Единици са преподавателите и учените, които респектират с поведение и с морал. Моралът наистина е едно от вътрешноприсъщите качества на тези духовни лидери, каквито би трябвало да бъдат университетските преподаватели - особено ректори и декани, които би следвало да са “иконите” на просвещението”, завърши адв. Михаил Екимджиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 393 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Антимилиционер

    85 180 Отговор
    То в България няма друго, освен посредствени хора. Та, какво иска да каже с това спамещо твърдение адвокатът? Да взема да напиша и аз една статия на тема "водата е мокра", "през нощта е тъмно" и "на Северния Полюс е студено".

    Коментиран от #98, #148, #197

  • 3 истина е

    428 13 Отговор
    3200 професори и 5700 доценти !!!Това е положението в държава с образование на дъното Истинските професори са не повече от 30-40, а другото е само скрап !

    Коментиран от #26, #32, #140, #142, #198

  • 4 Българин

    329 17 Отговор
    Остави ВУЗ-овете, виж в БАН какви каруцари има - на гадател Витанов речника се свежда до думите - глупак, идиот, малоумник, хейтър, а научните му термини са може би, вероятно, три сценария, пет сценария.

    Коментиран от #7

  • 5 Антимилиционер

    183 31 Отговор
    Затова избират Слави и мутри. Чалга и пърцуца. Да те нарекат "българин" е обида и последно стъпало в социалната йерархия.

    Коментиран от #12

  • 6 голем т шак

    132 28 Отговор
    Бойко спи по анцуг 😂
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Злобар

    129 9 Отговор
    Като пишман професори и математици
  • 9 Не така

    85 317 Отговор
    Въпросният уж адвокат от година две бълва жлъч, омраза и клевети по всякакви медии.Последно се е прицелил към професор Герзжиков.С толкова много злоба едва ли може да се излекува собствената накадърност и комплекс за малоценностл

    Коментиран от #25, #178, #208

  • 10 Гост

    320 55 Отговор
    Този адвокат ми прилича на свестен човек. Досега не бях чел от него нещо, мислех че измислена звезда, но се оказва че има нещо над раменете и топки да го каже публично. Адмирации.
  • 11 пенсионер

    80 247 Отговор
    На дебата Радев приличаше на Т. Живков, когато му поискаха оставката.

    Коментиран от #145

  • 12 Верно ли

    65 65 Отговор

    До коментар #5 от "Антимилиционер":

    Ставай Хамериканец тогава и марш оттук, щом па толкова те е срам!
  • 13 Биби Кинг

    28 79 Отговор
    И тоа обича да го галат ма не с рака и не по главата!
  • 14 Така си е

    316 16 Отговор
    Адв. Екимджиев е казал истината,но не цялата,
    орди посредствени хора са се окопали във всички държавни структори и общински администрации.Тяхните стремежи и мераци се свеждат само до тяхното възпроизвеждане и обогатяване.
    Поговорката казва:
    ,,На прости хора не трябва да се дават власт и пари,,
    В България са им дадени и двете.
  • 15 0808

    254 9 Отговор
    ... г-не, причините за това положение, мисля, са две: 1.ВУЗ се превърнаха в търговски фирми, които мислят само за печалбите си. Вземат куцо и сакато, с двойки, младежи от улицата само и само да запълнят бройките си.. 2. ВУЗ са прекалено много на брой. Не може и в с.Крива паланка да има вуз. Защото знаем, че" Количествените натрупвания водят до качествени изменения" В случая ВУЗ стават бози..
  • 16 any

    183 13 Отговор
    Несъмнено читав коментар, имам предвид като цяло.
    И за съжаление не се вижда никаква светлина в тунела на образователната ни система, най-вече висшето ни образУвание...
  • 17 Яла Мине

    210 13 Отговор
    Лъжа ли е?
    Държавата с най много професорчета и доцентчета ,на дъното в клоаката и то къде ....в Европа!
    Отличен за хората които застават с името си и казват истината!
  • 18 Пучо Капучо

    172 7 Отговор
    Няма как на човек да не направи впечатление колко много доценти и професори се пръкнаха в България, особено сега покрай пандемията ги видяхме в цялата им прелест. На глава от населението сигурно сме номер 1 в света по брой доценти и професори. Това е смешно. България удари дъното, но по-лошото - продължава да копае надолу...
  • 19 Относно посредствеността

    147 15 Отговор
    Г,-н Екимджиев, а защо не обсъдим как някои добре платени юристи посредствено четат конституцията? Защо липсва в медиите този дебат? Вие много бихте допринесли за такъв
  • 20 Българка

    161 14 Отговор
    "...нa гърбa нa шeпaтa иcтинcки учeни, cвeтoвни интeлeктуaлци, кoитo ce брoят нa пръcти в нaшитe виcши учeбни зaвeдeниe, вeгeтирaт oрди пocрeдcтвeни хoрa c нaучни титли, прoизвeдeни нa кoнвeйeр в cъщитe виcши учeбни зaвeдeния."
    Най-големият СУ се прочу с циничния чалгописец, който застана на страната на мафията, крадецът на интелектуална собственост, който вече не петни университета и показващият среден пръст гербер Стоев. Хищните калинки са сеокопали на всички етажи и всички сфери. Училищата и институтите не са изключение. Трябва голямо почистване и проветреване!

    Коментиран от #92

  • 21 хан ювиги

    107 21 Отговор
    гербавите напълниха държавата с калинки и себеподобни корумпирани тарикати,гешефта като бъде отстранен,ще се отвори път за възтержествуване на справедливоста и връщане на доверието към институциите!
  • 22 Г64г

    91 8 Отговор
    Така става като дс и дпс завладяват клетите държавни университети. Реформата е проста: пълна атестация на всички и 2/3 от състава аут поради непригодност. И тук основна роля има министъра, но все слагат мухльовци, като сегашния, че и дс мухльовци. ПП може да реши проблема ако пожелае.
  • 23 Историчка

    101 9 Отговор
    Орди антибългарски НПО убиват държавността и енергетиката!
  • 24 Европа

    139 22 Отговор
    Поздравления за адвоката!
    За съжаление е прав!
  • 25 И ОТНОВО

    46 9 Отговор

    До коментар #9 от "Не така":

    Съзнаваш ли колко малко имаш на втория етаж?

    Коментиран от #70, #179

  • 26 Ivan it Pernik

    56 3 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    ЛТУ е най-тежко положението. Пълно е с преписвачи
  • 27 Точно!

    112 19 Отговор
    Тoзи рeнeгaтcки кoрпуc зa бързo рeaгирaнe нa ГEРБ - в лицeтo нa Тoмa Бикoв, Любeн Дилoв-cин, Дaниeл Митoв и Дeницa Caчeвa, oбикoли вcички тeлeвизии, зa дa oбяcнявa кaк зa пoгрoмa нaд Гeрджикoв ca винoвни Бoйкo Рaшкoв и Румeн Рaдeв, a нe умoрaтa нa вcички oт ГEРБ, oт прecтъпнитe им прaктики и oт нaй-oтврaтитeлнoтo у тях в духoвeн и мoрaлeн плaн - бeздухoвнocттa, прocтaщинaтa и aрoгaнтнocттa. Кaк, пo дявoлитe, cтoи нa тoзи фoн рeктoрът нa Coфийcкия унивeрcитeт?”

    Коментиран от #76

  • 28 Гъдю Гъдев

    96 6 Отговор
    Само за пренаписването, в Германия хванат ли студент да преписва, му се записва в досието и после не може да си намери работа в силна фирма.

    Коментиран от #35

  • 29 студент

    95 23 Отговор
    Пълно е с такива индивиди като ректора кандидат-президент
  • 30 САТЪРА НА ХАНА

    38 18 Отговор
    УЧЕНИЙ МОЖЕШ И ДА НЕ СИ , НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА
    ......
    ДА СИ УРЕДИШ ДА СИ КАНДИДАТ НА НАУКИТЕ :))
    ....
    ИНАЧЕ НЯМА ПАПО ЗА СОФИЙСКИТЕ ТАРИКАТИ ....
    ...
    АМА ТАКА Е И НА ЗАПАД .... ИДВАТ С ИДЕИТЕ И СТАРИТЕ СИ РАЗРАБОТКИ ОТ СССР ИНСТИТУТА И ПРАВЯТ "ОТКРИТИЯ А АМЕРИКАНЕЦО ЦЪКА С ЕЗИК И ВИКА "ФУНДАМЕНТАЛНА НАУКА "
  • 31 bgred

    93 3 Отговор
    В България има най-много професори и генерали и няккави доктори на науките.Това показва че българинът е голям комплексар.

    Коментиран от #106, #207

  • 32 МНЕНИЕ

    46 4 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    ИМА леснина,.. ВАК ги определя и се предлагат едни други за степени.Ами да се явят отново с научните си трудове, знание на чужди езици, с какво допринасят за науката,.. и тогава им присъдете титлата, а не по старост и заслуги
  • 33 XYZ

    62 1 Отговор
    Много интересно - ниско ниво на образованието и много обучаващи, което действително означава пряката зависимост между двете!
    И тук се оказва, че имаме ПАНДЕМИЯ, изразена в НАШЕСТВИЕТО на посредствеността в лицето на хонорувани случайници преписвачи!
  • 34 5353

    75 7 Отговор
    Посредствеността тръгва още от училищата. Какви учителки- калинки са назначени масово там?!
  • 35 5353

    66 7 Отговор

    До коментар #28 от "Гъдю Гъдев":

    Айде стига си си измислял глупости! Все студентите такива и онакива за вас, все низшият е черен, а професори и доценти- връзкари не са ви проблем. ГЕРБ наложихте мантрата за некачествения човешки материал, а качеството на "елита" си не го виждате.
  • 36 Фффффф

    66 10 Отговор
    Убийствен коментар,но такава е истината
  • 37 5577

    26 7 Отговор
    Няма ли да спре това мутренско говорене вече. Мутрите от едната кръчма заместиха мутрите от другата кръчма. За хората никаква промяна няма. Че и още едните немогат да си навият на ината че били изгонени извън страната. В Англия им викат лордове. Да не се боричкат. Да си регламентират взаимоотношенията в горна камара да ходят и те в парламент, пък ние да продължаваме да си гласуваме за долната камара, но да трасират политиката легално на страната. Парите са у тях, те винаги ще решават, колкото и да се плюят.
  • 38 Професор

    35 63 Отговор
    Това за посредствените хора важи явно и за адвокатската колегия имайки предвид Екимджиев!
    Всяка жаба да си знае гьола, адвокате, не коментирай нещо за което си нямаш хал хабер

    Коментиран от #48, #173

  • 39 Перфектен анализ

    72 12 Отговор
    на адвоката. Първо имаме страшно много университети. Второ, тази автономия също води до деградация на науката, в СУ всеки факултет, департамент и самостоятелно звено, си е собствена феодална крепост; трето, специалностите и дисциплините не са съобразени със стопанско- икономическото развитие на България; примери- културология произвежда директно безработни, а в същото време за химия, физика, математика- няма кандидати и са единици. Необходимо е да се закрият специалности, които не допринасят с нищо в съвремието. А на преподавателите да се забрани със закон да преподават навсякъде, и да имат собствен бизнес.
  • 40 Долни

    26 5 Отговор
    и безродни наглеци ! Метлата и навън !!!
  • 41 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    68 13 Отговор
    БРАВО Г-Н ЕКИМДЖИЕВ.
    Браво за изговорената истина. Получаването на научни звания и степени става чрез групички от 5-7 избрани от кандидата хора, които гласуват на принципа "НАШЕ МОМЧЕ".
    УНИВЕРСИТЕТЕ - 7БР.
  • 42 Гай Турий

    49 10 Отговор
    Много точно ши искрено, Мишо!!!!
    Орди от самопроизведени на конвейр професори и доценти, доктори и всички вкупом - негодници!
  • 43 дърт даскал

    65 4 Отговор
    Признание на бивш ректор лично пред мен: " За знания на които преди пишех едва тройка сега пиша петица.
    - В същия "Университет" Магистърска програма, 4 семестъра по 800 лв. Най-много часове за настоящия ректор. Първи ден : Ето ви конспектите /в същност, държавни административни актове/, разработвате един въпрос и с него се явявате на изпит.
    Същия ректор, пък бившите ми ученици, студенти от други университети:
    - Преподавателите въобще не идват да си вземат часовете или вместо 8 КАРАТ 2-3 ЧАСА, НО ЛЕКТОРСКИТЕ СИ ВЪРВЯТ! Явно "професорите" и "доцентите" имат МНОГО РАБОТА И ВСЕ НАУЧНА!

    Коментиран от #102

  • 44 всъщност

    57 27 Отговор
    Много хубав анализ на този адвокат, браво! Не съм напълно съгласен само с представянето на Радев като "обикновен военен", който неизменно притежава недостатъците на хората от това съсловие.......безспорно днешните български военни изобщо не са пример за професионализъм, порядъчност, висок морал или някакви други добродетели, дори офицерите които по принцип са замесени от по-друго тесто от това на фатмаците и обикновения редник.......общо взето картинката при военните е същата като в образованието и във всички останали държавни и общински ведомства - простотия, некадърност, безхаберие, наглост, нагаждачество, корупция и т.н.! Само че генерал Радев е един от малкото военни, които притежават много други качества подходящи за човек който заема висока държавна длъжност! Той е умен, вижда се че има кураж, честност и почтеност, възможност за нестандартен подход, стратегически поглед, държавническо мислене, патриотизъм, дисциплина и въздържание, добра визия и самочувствие с покритие, признат и уважаван от международната общност и партньори.......все неща които го издигат над стандартния БГ военен с висок чин! Така че преизбирането му за втори мандат беше крайно положително събитие, особено на фона на останалата "конкуренция"! Явно БОГ е преценил, че България най-накрая трябва да получи един читав държавник, който да дърпа страната напред. Надявам се партиите на протестния вот + БСП да направят правителство, което да промени поне донякъде нещата и да реши някои от

    Коментиран от #46

  • 45 гост

    76 3 Отговор
    Когато учих преди 40 години в България имаше 17 ВУЗ-а и за всяко място се бореха по десетина кандидати!
    Сега са 52 "ВУЗ-а" и за ВСЕКИ КАНДИДАТ ИМА ПО 10 МЕСТА!
  • 46 всъщност

    36 7 Отговор

    До коментар #44 от "всъщност":

    ........и дa рeши някoи oт нaй-нaлeжaщитe прoблeми! Нaивнo e дa cмятaмe, чe вcички бeзoбрaзия и нeгaтиви трупaни c дeceтилeтия щe ce oпрaвят eй тaкa зa нулa врeмe, нo ce виждa чe прoмянaтa вeчe e зaпoчнaлa и пoлoжeниeтo пocтeпeннo мoжe дa ce пoдoбрявa. БOГ дa пaзи Бългaрия и дocтoйнитe бългaри, кoитo милeят зa Рoдинaтa и дa нaкaжe мръcнитe прeдaтeли, кoитo я прoдaвaт зa влacт и пaри кaтo пoтиcкaт и унищoжaвaт бългaрcкия нaрoд! AМИН.
  • 47 Историята

    42 15 Отговор
    Абсолютно е прав! Честен човек!
  • 48 Академика

    41 9 Отговор

    До коментар #38 от "Професор":

    Професлоче, адвокатът е 100 % прав в своите диагнози за посредствени професорчета, доценти и асистенти. Това наистина избуя след изцепката на Дянков за феодалните старчета. Трагично за България, ама такива като теб няма как да го разберат

    Коментиран от #65

  • 49 хихи

    36 3 Отговор
    Д-Р МИТКО АТАНАСОВ МИТЕВ
    ВИРТУАЛНА БРОНХОСКОПИЯ С МУЛТИДЕТЕКТОРЕН КОМПЮТЪРЕН ТОМОГРАФ
    Проект на АВТОРЕФЕРАТ
    на дисертация за присъждане на образователна и научна степен ”Доктор”
    Нито го е написал, нито е провел изледване, нито го е чел.
  • 50 случаен читател

    41 7 Отговор
    Всичко това е закономерно, програмирано предварително. Не само висшето образование е разбито напълно. В средното е още по-зле. За това са виновни външни сили, подкрепящи чрез разни фондации ерозията на образованието. За нашите презокеански приятели е важно да няма образовани и мислещи хора. Трябват им неуки марионетки , консуматори и подчинени. Неслучайно ни доведоха царя и за 3 месеца спечели изборите. Сега за 3 месеца Кирчо и Асенчо са на трапезата.

    Коментиран от #111

  • 51 запари

    35 2 Отговор
    То някой да не е професор остана ли.
  • 52 Професор

    26 2 Отговор
    Доктор Глупчиев - Професор по тъпология. Често срещан случай!
  • 53 Всъщност

    37 7 Отговор
    Преди назначаването на синия ректор имаше кампания, включително в медии, стачки, докато се изгонят кадърни преподаватели, но свързани с ДС и БКП.
    А е трябвало да бъдат изгонени новите щатско-турски преподаватели-калинки, свързани със соросоидни институти и некъдърност.
  • 54 Търновец

    49 1 Отговор
    Аз бях приет 1979 по специалност “TMMM” във ВМEИ София с 6.0 нa приемния изпит – в група 27 човека caмо 8 завършихме семестриално на вpеме 1984, един от прекъсналите по слаб успех колеги беше Теодоp oт София – когато 1993-1994 ходих в МТФ по работа – видях Теo в бяла манта похвали cе че e приет за асистент в МТФ, тогава aз бях безpабoтен.
  • 55 Фермер

    19 8 Отговор
    Защо умните хора са толкова прости?
  • 56 Кръчмар

    47 3 Отговор
    По телевизиите все професори от ДЕМОКРАТИЧНИТЕ Нов български университет, Библиотекарския университет и Американския в Благоевград!
  • 57 Иван

    46 3 Отговор
    Освен, че повечето професори и доценти са фалшиви, трябва да се забрани задочното висше образование като първо висше. Може задочно само като второ висше. Ако знаете колко некадърни задочници ръководят държавната и общинска адмистрация лошо ще ви стане. Мой съученик с диплома от 3.50 в средното образование през 1989г., сега учи задочно висше за да му осигурят работа. Просто онемях като разбрах.

    Коментиран от #62

  • 58 Тошо

    28 5 Отговор
    ОЩЕ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ РЕШИХ ,ЧЕ МОИТЕ ДЕЦА НЯМА ДА УЧАТ ВЪВ ВУЗОВЕ В БГ И АРГУМЕНТИРАНО ГИ УБЕДИХ В ТОВА.
  • 59 Така е

    51 8 Отговор
    Щом един неграмотен еднокнижник стана премиер като ни управлява еднолично, макар да се водим парламентарна република. Същия произведен в чин генерал за една нощ, без да е бил военен. Същия, който има титла "доктор на науката" с една прочетена книга, говорещ неправилен български и не знаещ други езици. Та по веригата надолу много хора с титли и звания без нужните знания и способности. Накичени с тях за да могат да бъдат употребени като въпросния проф. Герджиков с подкрепа на статуквото, корупцията и мутрите в подходящ момент. А те, накичените с титли нагли, агресивни, арогантни лъжци, чиято звезда угасва с появата им в публичното пространство. Но такива хора са самонадеяни и самовлюбени нарциси, които са си продали душите на дребно и едва ли осъзнават своето падение в очите дори на обикноветите хора, които имат способността да усещат измамниците и лъжците. Докато не се изчистят всички калинки в държавните институции, ще има недоверие и дори отвращение от тях.
  • 60 Малеее

    21 35 Отговор
    Сега ,ако някой ми каже ,че това не е ОЧЕВИДНО СЛАГАНЕ НА НОВАТА ВЛАСТ...Първо няма да прости на Сл.Трифонов, че издаде подопечния му Кирил Петков за двойното гражданство.Не,че харесвах държанието на плагиата. Или ТЕНДЕНЦИОЗНО да пише против Професор Герджиков. Аз също гледах дебата.Всеки има своите пристрастия,но да казваш на БЯЛОТО ЧЕРНО върхът на наглостта.Явно този адвокат продължава плюенето.След злобата и реваншизма,явно следва ОЧЕБИЙНА ОТМЪСТИТЕЛНОСТ.Започвам да се чудя в каква държава живея.Омраза,злоба реваншизъм,а сега и отмъстителност.
  • 61 демократ

    32 2 Отговор
    По-точно от заглавието не може да се каже!
  • 62 Кръчмар

    33 2 Отговор

    До коментар #57 от "Иван":

    По какво се различават славейчето и гаргата?
    - И двете са завършили консерваторията само, че гаргата ЗАДОЧНО!
  • 63 Димитров

    31 4 Отговор
    Браво!
    Изключително попадение!
  • 64 Behemoth

    24 4 Отговор
    12 години...това е много време...аз най ма кефят професорките дето ги дават на телевизора и хвалят БАЦЕ...
  • 65 Чувал ли си

    34 4 Отговор

    До коментар #48 от "Академика":

    Чувал ли си,че не трябва да слагаш хората под един знаменател.Ако някой е завършил висшо образование само ,заради дипломата,то и в живота ,ще си остане неудачник и всички ще са му виновни.Чувал ли си ,че никой не налива знания на никого с фуния.Ако някой не иска да се образова,няма как да стане.Моите деца завършиха в България.Синът ми за 10 години стана шеф на група в IT сектора и взима повече пари от един депутат.Обаче,яко бачка. И продължава да учи.Другите ми деца работят за частни фирми и също са добре заплатени.Съседите ми работят в БАН и също непрекъснато се УСЪВЪРШЕНСТВАТ.
  • 66 псф

    18 24 Отговор
    Как да прояви, духовност, артистизъм и чувство за хумор, пред един човек, който се беше вдървил и изглеждаше, като изправен на подсъдимата скамейка? Независимо от това обаче, примера с Москвича, си беше попадение! Колкото до хората на науката, от тях се очаква да притежават, аналитично, философско и фундаментално мислене, които проф. Герджиков, все пак доказа че притежава, с дефиницията, че за някой, България е все още на-половина руска!
  • 67 Дани

    34 1 Отговор
    Нагаждачи и к...ви в България правят кариери.
  • 68 Националист

    48 3 Отговор
    Абсолютно вярно е написаното. Не орди, а цели родове са се настанили по университетите .
  • 69 Мама

    14 23 Отговор
    Ами щом критикуваш значи се мислиш за по добър. Ами напиши какво ти си постигнал. За другите е лесно,но ти якиме какво различно и по добро си направил!

    Коментиран от #74

  • 70 Чудя се

    18 32 Отговор

    До коментар #25 от "И ОТНОВО":

    Ти сигурно си от тези с ковчезите и бесилките.Статията е написана ТЕНДЕНЦИОЗНО и е пълна с омраза.И е очебийно слагачество на новите властимащи.Да се оплюе конкуренцията,може да си го сложат като мото.Това продължават да го правят с идеята,хората да не гледат галопиращите цени и това,че и днес има над 150 човека починали от ковид."ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ " Стига вече ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.

    Коментиран от #72, #77

  • 71 ттт

    19 3 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Защо институциите на науката и културата бавно, но сигурно губят своя авторитет"

    Не съм съгласен стова изречение и по-конкретно с определението "бавно".
  • 72 И ОТНОВО

    18 8 Отговор

    До коментар #70 от "Чудя се":

    защо мислиш че има някой нормален който да ти върже на брътвежите?
  • 73 СПБ

    31 5 Отговор
    Моля погледнете Топ 1600 класацията на университетите в света. Няма бългаски университет преди 1200 место, като само три наши университета са в тази класация. Защо СУ преди 3-4години беше между 600 и 650 место в тази класация, а сега е след 1200 место. Съжалявам но това е истината, а Харвард е на 1 место.

    Коментиран от #100

  • 74 LOSHIA

    11 12 Отговор

    До коментар #69 от "Мама":

    Това,което той е постигнал и направил ти дори и не можеш и да го сънуваш!
  • 75 Честно казано

    37 11 Отговор
    Чиста излагация си беше проф. Герджиков, който през цялото време не се умори да твърди че няма нищо общо с ГЕРБ. Чиста лъжа, след като цялата му кампания беше организирана именно от ГЕРБ. След като го придружаваше лично Младен Маринов. След като във всички градове беше посрещан от кметовете на ГЕРБ и изкарана държавна администрация. И след като лично Борисов заяви, че го подкрепят. Да не говорим плакатите и агитацията в Турция под чиято снимка на професора се мъдреше турското знаме. Отделно агресивната му кампания, която беше само против президента Радев. Не разбрахме бъдещите планове на професора, имаше само едно оплюване и излята помия. Какъвто и да е стилът му на изразяване и философски разсъждения, начина му на агитация опираща се единствено на омразата не се възприе. Отделно той не е известна личност в обществото и самото му представяне и лъжа колко бил независим го сринаха до там, че сам да си признае, че 80% от гласувалите за него са от ГЕРБ. Само това беше показателно, че щом хората не искат повече тая партия във властта, няма да го възприемат и него, който видите ли нямал нищо против прокуратурата и Гешев.

    Коментиран от #83

  • 76 Има хора

    15 10 Отговор

    До коментар #27 от "Точно!":

    Има хора,които са орисани да стоят встрани от живота и да се чудят кого да оплюят.И колкото по-кадърен човек успеят да оплюят, толкова по-голям ДУШЕВЕН ОРГАЗЪМ получават.Това явно е новата задача на партията---злобата и омразата да продължат.Иска ми се да разбера,какво ще мислите след зимата,когато се сблъскате челно с действителността.
  • 77 изрод от ГЕРБ

    5 15 Отговор

    До коментар #70 от "Чудя се":

    Към такива като вас само омраза и презрение!НИЩО ДРУГО!!

    Коментиран от #89

  • 78 Чук и Гек

    24 4 Отговор
    Така е! Нападнахте Дянков, когато правилно отбеляза, че там са се окопали феодални дъртаци и единствената им грижа е да щипят млади студенти и студентки и да скубят пари!
  • 79 Титли и звания

    46 3 Отговор
    Претъпкан рейс. Някакъв човек настъпва неволно друг." Извинявайте, г- н професоре"- казва той." Откъде знаете,че съм професор?"- пита другият. " В България всеки втори е професор.аз не съм, значи
    вие сте."-- отговорил другият.
  • 80 petar svilenov

    37 1 Отговор
    ДРАГИ АДВОКАТЕ,висшите учебни заведения в БЪЛГАРИЯ могат да се сравнят с броят на частните болници тук.ТОЛКОВА МНОГО НА БРОЙ,на фона на прогресивно измиращото население на РЕПУБЛИКАТА.Първите бълват индустриално кадри на равнището на 11 клас.А ВТОРИТЕ ИЗТОЧВАТ ЗДРАВНАТА КАСА.МЕДИЦИ СЕ ПРИЕМАТ С УСПЕХ 2.50 СЪЩИТЕ ЩЕ НИ ЛЕКУВАТ УТРЕ.Такива юнаци се хабилитират,пишат им дисертациите-утрешните доценти и професори.
  • 81 пламен

    14 15 Отговор
    Най големите умове на света са били посредственни ученици, защото не са зубрили насила, а са си обяснявали по свой начин материята на уроците. Възхищавам се на Финландците, за приложената от тях образователна система, отричаща изпитването и писането на домашни! Не знам как до сега нашите професори не са ги обявили за еретици?

    Коментиран от #84

  • 82 ттт

    31 1 Отговор
    Има една сентенцияя, позабравил съм я, нещо може да не е точно, но последното е вярно:

    Ако мислиш за ден за ден, си купуваш вино. Ако мислиш за година напред, си купуваш дрехи. Ако мислиш за десет години напред, си ремонтираш дома. Ако мислиш за сто години напред, си образоваш децата.

    От много години в България не си образоваме децата, дори когато завършват висше образование.

    Коментиран от #86

  • 83 Ама

    21 14 Отговор

    До коментар #75 от "Честно казано":

    Той и Румен Радев през цялото време се дистанцираше от БСП .То и ДБ през цялото време беше против ДС,ама сега плеснаха с ръце и се прегърнаха с комунистите.Пък комунистите фалираха няколко пъти държавата,ама сега пак са се наредили да я управляват.Идеята на инциативния комитет на Герджиков ,явно е била да ОБЕДИНИ десни партии.Ама има някои хора,които разбират от всичко,или са насъскани от други хора...Изборите свършиха!!! Изчакайте новите да се издънят и после пак грабвайте яйца и домати.

    Коментиран от #194

  • 84 ттт

    23 1 Отговор

    До коментар #81 от "пламен":

    Финландия и Сингапур - две държави с коренно различни образователни системи. В Сингапур се учи свирепо, като си научиш уроците си длъжен да се занимаваш със спорт, с изкуство и с благотворителност. Не с едно от тях, а с трите! Никой не ти иска върхови постижения, те могат да се постигнат само с химия на ръба на закона. 1961-ва година Финландия е на върха сред най-развитите държави на планетата, в Сингапур бушува гражданска война, няма никаква икономика. Днес Финландия пак е сред високоразвитите държави, слава богу, народът е дисциплиниран. Но Сингапур вече е по-напред от Финландия. А ако при нас се приложи финландския модел, образовани ще останат само евреите и арменците.
  • 85 Lola

    19 7 Отговор
    ГЕРБджиков да го попиташ колко е часа не би могъл да ти каже.
  • 86 Който

    23 1 Отговор

    До коментар #82 от "ттт":

    Който има ум в главата,си образова децата.Обаче не трябва да прехвърляме цялата отговорност за това на преподавателите.Имам вече внуци.И съм много доволна,че децата ми продължават да отделят време и усилия за възпитанието на децата.Защото е много лесно да си пиеш кафето и ракията с приятели,но отделеното време да заведеш детето на курс ,на тренировка или просто да го изслушаш с внимание,след време ти се отблагодарава.

    Коментиран от #91

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Кочо

    28 6 Отговор
    Накратко - Като зная аз какъв адвокат съм, ме е страх да отида на лекар! Дори за прост козар, като мен, е видно, че в България не повече от 2-3 лекари познават анатомията и физиологията на вашия конкретен организъм! Това там, биохимия, функции на жлезите, обмяна на веществата, имунитет и метаболизъм го разбират в единство 1-2 доцента и те спорят помежду си, защото не са сигурни! Затова е спуснат протокол, който също никой не разбира и спазва, но служи за оправдание на простотията и липсата на познание - маската, ваксината, чай, парцемол, кислород, интубация - кремация! Извинявайте!
  • 89 Чудя се

    3 9 Отговор

    До коментар #77 от "изрод от ГЕРБ":

    Защо си мислиш,че ми е нужна любовта,на някакви неудачници.

    Коментиран от #132

  • 90 костас

    29 3 Отговор
    Здравейте, да така е ,всичко което пишете е точно така. Но нека погледнем нещата от друга гледна точка. Така е защото ние хората поотделно и като общество проявяваме изключително голяма търпимост към всички тези пороци. Защото няма хора които имат достъп до националните медии,които не заклеймяват всичко това. Нагаждачеството и интересчийството е ездигнато в култ. Герб имат особен принос за това състояние на потъпкване на ценности като достойство,чест,скромност и т.н. те успяха с налагането на наглост и безпардонност да развратят всичко до което се докоснат. Крещяш Ппимер за това е Цветан Цветанов. С какви очи и морал този човек иска отново и отново нашето доверие,вместо да се оттегли и да преосмисли поведението си от близкото минало. Можем само да се надяваме на оскъдното количество здрави филизи ще избуят и бавно ще се наложи друг стил и морал в нашето общество за да се възродим отново.
  • 91 ттт

    15 1 Отговор

    До коментар #86 от "Който":

    Така е! Ами като имаме много, които нямат този ум в главата си, какво да правим? Човек без образование няма и умения. Той няма възможност да създаде нещо, което другите хора да искат да купят. Съответно не може да се самоиздържа с труд. Остават две възможности: да извършва престъпления и да бъде издържан от останалите, дали със социални помощи или в затворите, все ще е на гърба на умеещите. Последната възможност - да умре от глад или студ не е вариант, на който би се съгласил доброволно.

    Така че като имаш ум в главата си, ще образоваш децата си, ама трябва и да се постараеш, резултатът от усилията им да носи полза главно на тях а не на децата на онзи, комуто умът е липсвал.
  • 92 И аз да кажа

    17 21 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Хайде стига внушения- от 80-те години се занимавам с наука и ВУЗ- овете бяха пълни с настъпателни селяндури, ( понеже асистентско място даваше софийско жителство), които се бутаха в Комсомола и Партията и се кълняха колко са й верни. Мога да напиша книга какъв диалект се чува от хабилитирани лица. Това остана до днес и е пълно със сталинисти и носталгици, които облъчват младите, но това не тревожи господин Екимджиев, а дали ректорът бил или не бил от ГЕРБ. Предполагам, че проф спорът не членува в ГЕРБ, след като го твърди, иначе щяха да го оборят с документи. Но един юрист да се позовава на нечистоплътно подхвърлени комбинирани снимки, всяка от които сама нищо не доказва- това за мен е много по-голямо падение! На времето много много хареса позицията на Владимир Каролев ( Бог да го прости), когато взе страната на директора на 51-во училище, злепоставян и плют заради лични голи снимки, откраднати и пуснати от някакъв зложелател- бивша съпруга или нещо подобно. Каролев каза, че и той ще си пусне голи снимки, защото това е нещо лично и е мерзко да се хвърля в публичното пространство от трети лица. В случая с Борисов какво показват снимките, на които спи? Ние с вас дали изглеждаме по-добре под юргана?

    Коментиран от #101

  • 93 go6ku

    16 15 Отговор
    Ти къде беше, бе адвокатче през тези 12 години управление на ГЕРБ, та чак сега се събуди да плюеш? Май като умре кучето много му рипате!
  • 94 ARIS

    28 5 Отговор
    Най-добрият анализ за всичко, случващо се в България, от много време насам!! Поздравления!!!!!
  • 95 Абсолютно

    26 4 Отговор
    вярно твърдение на адв. Екимджиев. И това не е от вчера. Законовите промени са основната предпоставка. Учените и преподавателите от ВУЗ - ПРОФЕСОРИ - станаха нарицателно за псевдо научна дейност, службогонство, политически слугинаж, безотговорност пред обществото и студентите, корупция и т.н. Цели катедри от водещи университети слугуват и се надпреварват да слугуват. Отдавна ВУЗ загубиха авторитета и уважението в обществото. Реформите са задължителни, а резултатите са в далечното бъдеще, там където се крие и отговорността на извършената демократична реформа в образованието и науката.
  • 96 Рфгг

    25 2 Отговор
    Не е само софийският, пловдивският университет е такъв селски змиярник, че горките студенти докрая не разбират за какво са там. Непотизъм, полицейщина, селяния и простотия, гентрофилия, гробаджийски бастион на псевдопреподаватели без никакви способности. Чудо е че не са ги затворили.
  • 97 dad

    22 2 Отговор
    Наскоро имах "удоволствието" да присъствам в стата докато течеше една видеолекция от специалност на софийски университет. Нивото бих го определил като на посредствен ютуб туториъл с доста скучен и не дотам информиран лектор...

    Коментиран от #99

  • 98 Милиционер

    18 6 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    Адвоката ти казва,че водата може и да бистра,и топла ,а през нощта може и да ти е светло.Но явно,че ти си от рода на калинките,затова е трудно да схванеш.
  • 99 dad

    4 4 Отговор

    До коментар #97 от "dad":

    Това като го споменах на мацката дето си я гледаше, тя отговори че това е един от добрите преподаватели в един от полезните предмети...
  • 100 Аз не вярвам

    11 9 Отговор

    До коментар #73 от "СПБ":

    Не вярвам на подобни класации.Например,били сме на 112 място по свобода на словото.Защо тогава всеки може да си плещи,каквото му хрумне.В едно съм сигурна обаче,че който си е бил неудачник последните години,каквато и власт да се смени,той ще си остане пак такъв.И който си е слагач, такъв си остава при всяка власт.
  • 101 46544

    25 2 Отговор

    До коментар #92 от "И аз да кажа":

    Че той и ректорът е от кърджали като тези за които говориш, и как са го пратили да учи в чужбина по соца може да се досетиш, а за снимките на борисов ако не си разбрал не голото тяло а пачкуте за милиони са проблема, който съдебната система отказва да реши.

    Коментиран от #107

  • 102 И аз да кажа

    6 5 Отговор

    До коментар #43 от "дърт даскал":

    А знаеш ли колко "много" са тези лекторски? От порядъка на 15 лева бруто, някъде и по-малко! Хубаво вдигнаха заплатите на учителите, но на асистентите се определят от ВУЗ-а, и те за да имат пари за преразпределяне за други дейности, държат асистентите на безобразно ниски нива. И затова няма кандидати и само най- отдадени на наука или мазохисти, или такива дето нищо друго не могат да си намерят, стават преподаватели. Отделно, че още от соца вече по 3 поколения се влачат и издигат.

    Коментиран от #115

  • 103 Превъзходно!

    20 6 Отговор
    Описанието на чиновник, подал ядно глава от гишето! :) Този ректор е срам за СУ! Срам за всички български професори!
  • 104 Име

    8 9 Отговор
    "хората не вярват на институциите заради управлението в последните 12 години" - ти къде си живял преди това? Аман от безпаметници!
  • 105 Аааа Екимждиев

    17 4 Отговор
    Забрави Онуй "сициоложче" със средния пръст от автомобила си по време на протестите.ТО не беше ли некво преподавателче или дори и доцентче Някъде си???
  • 106 Амиии,комплексар?

    11 2 Отговор

    До коментар #31 от "bgred":

    Добавят им се бонусчета за степен към основната заплатка
  • 107 И аз да кажа

    11 14 Отговор

    До коментар #101 от "46544":

    Да, и аз забелязах същото за Герджиков. Обаче на снимките с чекмеджето няма човек и са от друг момент? Какво да установи следствието? Аз дори си мисля, че може да има и по- компрометиращи и с тях държат Бойко в шах, но фактът е , че ТЕЗИ снимки не го уличават, а поднесени в комбинация, правят внушение. Това е нечистоплътното. Все едно да ви снимам как спите, да приложа снимка със спяща коза в леглото ви (с друг чаршаф и от друг момент) и да започна да ви обвинявам в содомия. Примерът е малко опростен, защото става дума за резиденция и охранявано пространство, но все пак моят въпрос е: щом Боко спи като заклан и можеш да го снимаш, що не поотвори чекмедженцето, та всички да видим? Затова мисля, че ни подхлъзват и един адвокат много повече от мен би трябвало да е подозрителен и да си мери приказките. Оттам- или е заслепен от някакви емоции, или иска да прокара лъжлива теза
  • 108 Стефан Петров

    16 5 Отговор
    Съгласен съм,че в нашите университети титлите са деградирали. Преди 7-8г. от преводаческа фирма ми дадоха за превод около 120 стр. икономически текст от дисертации на руски университети с техните печати. Преведох го, но след около година разбрах,че лицето дало ги на фирмата се е опитало да стане професор с подкрепата на ГЕРБ. Не съм се интересувал дали е станал.
  • 109 МалкоЛогика

    15 9 Отговор
    Не съм съгласен с негативната оценка по отношение на президента Радев. Не му е нужно да прави впечатляващи изказвания, а да постигне целта. Той това го учил, на много нива. Малко егоцентрично ще кажа "Затова сме го пратили там." За справка: Youtube: авиошоу Радев. Гледайте и се радвайте!

    Коментиран от #128

  • 110 Илиян

    23 6 Отговор
    Прав е. Ще посоча само няколко гербави калинки, псевдолекари и некадърници, обаче верни лакеи на Тиквата, назначени по партийна линия за шефове на големи болници - Балтов, Ангелов, Мутафчийски.

    Коментиран от #116, #165

  • 111 Айде бе

    16 5 Отговор

    До коментар #50 от "случаен читател":

    Верно си случаен- царя го доведоха комунетата, за да махнат Иван Костов, че на хората им беше трудно, докато се изгази кризата, оставена им от Виденов. Имам лично примера на наш братовчед, бивш ремсист и нелегал, до мозъка на костите предан на БКП, когото заедно с други от ППО-то им бяха ЗАДЪЛЖИЛИ да гласуват за Симеон. Той беше много разстроен, но като му казах да гласува както си иска, отговори, че няма, защото така са му наредили! Та какво задокеански козни ви се присънват? Вие не си представяте колко голям е светът и колко мънички сме ние- имаме някакво регионално значение като местоположение, но никой не се занимава така дългосрочно с нас, при положение, че в САЩ има милиони нелегални емигранти, неинтегрирани общности, и т.н. , та да им пука колко (не) образовани или обратното сме тук!!!
  • 112 Какъв е

    6 9 Отговор
    Scopus индексът на цитируемаст на адв. Екимджиев? Герджиков стана ясно, че не влиза и в първите 5% на световните учени.
  • 113 Учен чалгар

    18 2 Отговор
    Щом оркестрантите на Чалгаджията са доктори в Музикалната Академия представете си пък докъде сме я докарали с джаза и поп музиката ! СМЕХ , СМЕХ !

    Коментиран от #117, #120, #123

  • 114 Г Ат ГЕОРГИЕВ

    20 1 Отговор
    Браво г-н адвокате. Безпросветността, нагаждачеството и корупциията ЩЕ СЪСИПЯТ ОБРАЗОВАТЕЛНАТА система. Що професор, що доцент, що генерал. ТРЯБВА ДА ИМА ЛИМИТ, основан на европейски опит. Пример: 1000 професора и 1000 доцента МАКСИМУМ. Не е демокрратично, но трябва от някъде да се започне. 20000 войника- 1000 генерала. Хайде стига. доц. д-р инж. ГГ (отпреди 40 години!!).
  • 115 5353

    9 3 Отговор

    До коментар #102 от "И аз да кажа":

    Стига сте завиждали на учителите, че им били вдигнали заплатите! Училищата са безплатни за учениците, а ВУЗ е платено за студентите. Защо чакаш пари от държавата? Искай пари от ректора на университета! Как разпределяте семестриалните такси на студентите? Къде отиват парите?

    Коментиран от #119

  • 116 Луди всякакви

    10 12 Отговор

    До коментар #110 от "Илиян":

    И какво за докторите? Ти да не си по-добър хирург от Балтов? А що не кажеш за проф. Горчев, за Иво Петров? Или щом не плюят ГЕРБ, значи са посредствени? Много хора знаят какво се свърши от 2009 насам и искат да се запази растежът, а не да се хързулнем в талибанско отричане и рушене! Много хора, които не сме от ГЕРБ, но и за друг не сме, ако не е доказано по-съзидатвлен. Засега, за мен примерно, такъв не се е представил. А на гяволетата от ПП и влъхвите край тях, ще им се видят резултатите след някой месец. Засега Световната банка вижда регрес, а тук едни фанфари, една радост...
  • 117 Студент

    10 2 Отговор

    До коментар #113 от "Учен чалгар":

    Бях на един от чалгарите в Музикалната Академия - абсолютно загубени години , абсолютно некомпетентен “ Доктор “ и се чудя как е възможно да е достигнал толкова високо в йерархията на това учебно заведение ?
  • 118 Шайба

    13 3 Отговор
    Българите сме царе по рушене на държавността,неслучайно толкова имерии са се разпаднали покрай нас,а ние още сме тук.Намираме цаката на всяка система или управление,което се опитва да ни сложи хомота или да ни вкарат в измислена рамка,на нашия казан не му требва капак.
  • 119 И аз да кажа

    15 0 Отговор

    До коментар #115 от "5353":

    И как да ги иска новакът- асистент, като те са се окопали в управлението, съветите, събранията? Аз не завиждам на учителите, само обяснявам за асистентите. И мога да кажа, че даже за дейности, за които постъпват допълнителни и немалко пари като клинични проучвания, каймака се обира от хабилитирани я ръководител, който се чуди за коя екзотична дестинация да се запише, а на асистентите и сестрите се плаща с капкомер. Аз съм от семейство с много хабилитирани и все пак твърдя, че е нечестно!
  • 120 Не завиждай

    2 9 Отговор

    До коментар #113 от "Учен чалгар":

    Не съм фен на Сл.Трифонов, но Ку ку бенд са много добри.

    Коментиран от #124, #127, #156

  • 121 Наблюдател

    17 4 Отговор
    Екимджиев е много прав!
  • 122 Българин

    7 15 Отговор
    Точно такива изроди като този ни карат да се мразим и да изчезваме като държава.

    Коментиран от #144

  • 123 Музикант

    16 1 Отговор

    До коментар #113 от "Учен чалгар":

    За огромно съжаление музикантите на чалгаря от7/8 освен че налагат и разпространяват и популязират този нискокачествен и посредствен продукт са се добрали и до висшата образователна система и до докторски и професорски титли !
  • 124 ТАКА Е

    17 0 Отговор

    До коментар #120 от "Не завиждай":

    Ку-Ку бенд са носители на Грами и са първи в класацийте на Билборд , СМЕХ , СМЕХ ! Цял свят им завижда .... особено турската нация ..

    Коментиран от #130

  • 125 гост

    18 1 Отговор
    Това да си професор, доцент или доктор вече не означава, че си авторитет. Това време отдавна отмина. Много е смешно когато посредствените държат на титлите си, но те явно имат нужда с нещо да ги различават.
  • 126 Владимир Кънчев

    15 4 Отговор
    Някак си неусетно в България се наложи пренебрежителното обръщение израз на скрита завист и злоба към адвокатите - "адвокатче". За приелите това обръщение едно напомняне - когато оплетете яко конците, бързате да "снесете" колкото ви се поиска именно на "адвокатчета" - биз бизе с магистрата, който ще ви съди за да се "оправи" работата. Е адвокат Екимджиев не е от тази ваша група - той е адвокат с главна буква. Казва ви го адвокат с 30 годишен стаж. Още работя и за да говоря с клиент, трябва някой мой личен приятел да го е довел и да гарантира с приятелството ни за него - клиента. Иначе няма начин. Адвокат и клиент висят над пропастта вързани на едино въже! Ако реша да завеждам дело в ЕСПЧ ще ангажирам именно Екимджиев!

    Коментиран от #129

  • 127 Банана

    18 1 Отговор

    До коментар #120 от "Не завиждай":

    Оркестъра на учиндолския чалгар няма нищо общо със рок и поп групите в света - те са само жалки копи музиканти , сватбарска група ужким компетентна във всички стилове - типично за родината - всичко знаем и всичко можем , нищо че сме го откраднали или прекопирал и отнякъде ...

    Коментиран от #131

  • 128 Друга логика

    12 0 Отговор

    До коментар #109 от "МалкоЛогика":

    Всеки е добър в дадена професия,но не всеки може да управлява правилно цяла държава.
  • 129 Защо

    12 11 Отговор

    До коментар #126 от "Владимир Кънчев":

    Не познавам адвоката и дано не ми се налага да имам нужда от подобни услуги.Обаче съм чувала,че никой в България не може да се оправдава с незнание на закона,а точно Екимджиев защитаваше Кирил Петков, оправдавайки го за двойното гражданство.Е ..не успя да докаже,че трябва да се яви пред КС и нещата да се проточат.Сега е решил да говори срещу Сл.Трифонов и неговия плагиат за министър,защото Сл.Трифонов издаде шашмалогиите на дуото харвардци.И изглежда като ПОДМАЗВАНЕ на новата власт,това плюене срещу Герджиков.
  • 130 Не завиждай

    9 3 Отговор

    До коментар #124 от "ТАКА Е":

    Няма нищо лошо,човек да търси по-добър стандарт на живот за себе си и за семейството си.Който има уши и разбира от музика,знае за какво става въпрос.

    Коментиран от #147, #149, #150

  • 131 Явно

    4 8 Отговор

    До коментар #127 от "Банана":

    Явно Сл Трифонов не "кляка"за всичко при преговорите и сега е заповядано да го плюят и чернят.

    Коментиран от #152

  • 132 boy.de

    10 3 Отговор

    До коментар #89 от "Чудя се":

    О, да! Всички гробари сте "удачници". Но за чия сметка и с какви средства?
  • 133 Ко ши ям

    6 5 Отговор
    Проф. Герджиков сгреши, като не изрази съгласие с декларираната от Румен Радев позиция, че Русия не може да ни бъде пример. Като най вероятен мотив за това му изявление е натрапващото се сравнение със Северна Корея!
  • 134 социолог

    5 12 Отговор
    Само ти си Авторитет,най-добрия ,кадърен градец адвокат на мутрите олигарси !
    Как ти определи другите за мръсници ,а себе си за Христос .
    За това нямаме авторитети,защо ?Той знае всичко и може всичко ,за това е така .Ти си Деканан ,инжинер ,политик ,лекар,професор ,всичко тепикьоз!
  • 135 Един българин

    10 10 Отговор
    г-н Екимджиев - ти как разбра на какво е обучаван един военен пилот т а и мнение да даваш.Ми този човек беше командващ ВВС и ПВО на страната ни ако изобщо тези абривиатури ти говорят нещо.Кой си ти какъв е твоя профисионален и житейски опит да даваш оценка на личности с няколко класи над теб като Герджиков и Радев.Да ме извинява адвокатското съсловие ама не вие движите икономиките - те си искат експертите.Що се отнася до образованието и кухите университети - ми те не са в състоянието което са от последните 12г - ти що не рИва тогава когато яде кИфтетата -анализатори и констататори - аман от тая сган бе...........

    Коментиран от #160

  • 136 Смех

    18 2 Отговор
    Титлите нямат ама никакво значение... лесно е да си бараш работите във някой ВУЗ и да симулираш дейност....
    Магаре да влезе във ВУЗ ще вземе титла...
  • 137 сороснерес

    13 3 Отговор
    професори - калинки.
  • 138 ЧЕНГЕТА, ДОНОСНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ 32Г

    13 3 Отговор
    НЕ СПИРАТ ДА КРАДАТ И УНИЩОЖАВАТ НАЦИЯТА,,МИЛЕЕЙКИ ЗА ХОРАТА " !!!
    ДАНО ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА КРАЖБИТЕ, ПРЕСТЪПЛЕНИЯНА,НО ЕДВА ЛИ !!!
  • 139 КОГАТО СЕ РАЗБЕРЕ ЗА РАЗМЕРА НА

    10 6 Отговор
    ОТКРАДНАТОТО / КАТО ФИНАНСИ И НЕДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО/ ОТ ГЕРБЕРАСТКАТА БАНДА ,МОЖЕ И ДА СЪПЕРНИЧИ НА МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ КАТО ЦИФРИ.......
  • 140 ХУХУХУ

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    СЪЩОТО Е С ГЕНЕРАЛИТЕ И ПОЛКОВНИЦИТЕ В АРМИЯТА ,И ТЯ ЗАТОВА НА ТОЗИ ХАЛ
  • 141 Лекимджиев

    12 3 Отговор
    А при адвокатите няма ли посредственост, Екимджиев? И там е пълно с кафеджийски адвокати, обикалят по цял ден шкембеджийвици и кафенета да дирят мющерии, предлагат си услугите за 100-200 лв, лъжат, че ще "уредят въпроса", взимат парите и бягат. И там е една пасмина безподобна. А преподавателите в университетите не искат да работят, защото държавата ги оценява по-ниско от една детска учителка.
  • 142 Ваковски

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    Професори са само тези, които са станали такива чрез ВАК, преди приемането на закона на гербераста-некадърник Игнатов.
  • 143 Карък

    7 1 Отговор
    Бля, бля, бля едно и също 32 г. Нужна е голяма гьостерица и наред от1 и2 докрак
  • 144 Българин

    9 2 Отговор

    До коментар #122 от "Българин":

    Адвокатът е прав ! Не ползвай ника ми ! А щатско-турските подметки, които ни управляват 30+ години ги мразим всички.!
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Тато от Правец

    16 2 Отговор
    История на БКП+ДС-НЕПОТИЗМА:
    Людмила Тодорова Живкова (поч.) = "д-р" от Оксфорд
    Владимир Тодоров Живков (поч.) = "д-р" по право на СофУни, ст.н.с. БАН
    Бойко Методиев Борисов = "ген.лейт." "доц." "д-р" "инж." ......
    Красимир Дончев Каракачанов = по ДС-милиционерски ПРИРАВНЕН д-р по международно право (без да е юрист!) и междудържавни отношения на ЮЗУни-Благоевград
    Александър Йорданов = "доц." БАН (завършил полу-висшия институт за начални учителки - Шумен)
    Андрей Ковачев = магарешки фелшер обявил се за "д-р"
    Ами "юристите" от партийната ДС-кариера: Джамбазки, Контрера, Сиди, д-р Пешо Илиев - плагиата
    . . . . . . .

    Коментиран от #154

  • 147 Ушите на музиката

    5 0 Отговор

    До коментар #130 от "Не завиждай":

    Които казват на чалгата че чуват нещо си е техен проблем .... но чалгата си е чалга ...
  • 148 6897

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    Кой разбрал - разбрал! На Вас и книга да напишат по въпроса, да предположим, че се навиете да я прочетете, пак няма да я разберете.
  • 149 Ако стандарта

    7 1 Отговор

    До коментар #130 от "Не завиждай":

    На живот е чалгата на учиндолеца , то явно си заслужаваме съдбата - честито !
  • 150 Ако имаш уши

    5 0 Отговор

    До коментар #130 от "Не завиждай":

    За чалгата на учиндолеца това не означава че тя е някакъв стандарт за околните , ами яж си я , да ти е сладко ...
  • 151 Пфу

    4 4 Отговор
    Този какво точно работи?
    Не питам кой му плаща, защото знаем.
    Питам какво точно полезно прави по цял ден
  • 152 Слави

    12 0 Отговор

    До коментар #131 от "Явно":

    Като не клякал защо загуби 70% от гласоподавателите си , а сега клекна на БСП ? Нали нямаше никога да прави коалиция с комунягите ?
  • 153 CR2407

    11 4 Отговор
    Само като прочетох заглавието напълно се съгласявам с адвоката
  • 154 Тато от Правец

    11 4 Отговор

    До коментар #146 от "Тато от Правец":

    Допълнение:
    Алексей Илиев Петров (Трактора) = "доц." "д-р"
    А полковничките-плувкини и генералките-стрелкини?!
    А бавноразвиващият се запек-туфалак-поет Герджиков = проф.д-р по право СофУни
    А Гошо Близнашки = проф.д-р по право СофУни?
    А Гошо Марков (ДС-"РОМАн") = акад. проф. д-р от ДС-кариерата?!
    . . . . .
  • 155 чалга

    19 1 Отговор
    България - страната с най-много професори на глава от населението! И с "огромен" принос в световната наука!

    Коментиран от #157

  • 156 Ако някой индивид

    4 0 Отговор

    До коментар #120 от "Не завиждай":

    Заяви че Ку-Ку бенд са много добри или е член на бенда или е самият Слави , иначе за различните потребности и интелект винаги си е имало различни слушатели ...
  • 157 Един от професорите

    7 0 Отговор

    До коментар #155 от "чалга":

    Млати чалга денонощно при учиндолеца и хич не го е срам - нали кинтите падат ...

    Коментиран от #159

  • 158 Навалний

    12 0 Отговор
    Не само са посредствени, ами си уредждат и децата и внуците! Справка в музикалната академия, там ректор в момента и професор по кларинет е синът на професора по кларинет и внука на професора по кларинет!

    Коментиран от #168

  • 159 Магарето

    7 0 Отговор

    До коментар #157 от "Един от професорите":

    На този му викат професора, а иначе е само Илийката - кларинетистът!
  • 160 Магарето

    1 0 Отговор

    До коментар #135 от "Един българин":

    Ти само И ли си учил да пишеш в училище бе Гунчо
  • 161 Досега на кило бяха доцентите и професор

    12 0 Отговор
    А сега падам, почнаха на килограм тия от БАН да раздават титли "академици" на Сульо и Пульо ...На хора , които обществото нито е чувало нещо полезно, нито е виждало.....Освен Оня анемичен плазмодии Денков от МОН , знаете ли колко академик ци произведе още БАН тая година октомври!? Чували ли сте името Драга Тончева в област медицинска генетика !? Да сте чули от тази да произнесе дори по телевизията нещо за РНК- ите и новите генни препарати за инжектиране!?....Това е академичка- медицинска генетика на човека на която държавата от вашите пари ще плаща 5000 левове основна заплата на месец + още хиляди левове отгоре за трудов стаж и кво ли не...
  • 162 Голем смях

    12 2 Отговор
    Професор Румен Гечев...хахахха проф. Евгени Христов...хахахх проф. Янаки Стоилов ....хххаххаааа

    Коментиран от #163

  • 163 Пеям

    6 2 Отговор

    До коментар #162 от "Голем смях":

    А доцент Бибитко?
  • 164 Интензивното

    10 2 Отговор
    Професорската мафия няма нищо общо с научните среди
  • 165 Само да ти кажа

    10 1 Отговор

    До коментар #110 от "Илиян":

    Само да ти кажа,че Балтов е оперирал ключицата на майката на Кацаров. Кой ще повери здравето на свой близък на некадърен лекар.Ама хората си правят изводи,когато "забиваш нож в гърба" на човек ,който ти е помагал.Пък има и божие възмездие.
  • 166 Стан

    4 3 Отговор
    Браво
  • 167 Научните нагласи

    5 0 Отговор
    Са отчасти наследствени, но най вече плод на семейно възпитание и амбиции.
  • 168 Айде бе

    6 1 Отговор

    До коментар #158 от "Навалний":

    Не само там, не само там! Същото е в УАСГ, в Лесото...
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Пишман

    11 2 Отговор
    Аз и жената вече сме на години,ама тя реши да запише поредното "висше"!След Физика и математика навремето записа онлайн - "Социални дейности"!Няколко пъти и слушам "обучението"!Няма такъв смях!Чутовни науки и дисциплини и още по-неадекватни "преподаватели" и на всичкото от горе взимат и заплати!
  • 171 ТИТИ

    4 0 Отговор
    ДА СИ СПОМНЕМ ОНЗИ ДОЦЕНТ С ПРЪСТА КОЙТО ПОКАЗА
  • 172 Студент от СУ

    6 5 Отговор
    Аман от тоя нагъл " професор"!! Провалил се като политик / кандидат Президент - ха ха ха!!/ отново се натиска за ректор!! Връщат го неговите ортаци в СУ!! Да се проведе допитване до студентите!! Не го искаме!! Ясно???
  • 173 Екимджиев

    4 4 Отговор

    До коментар #38 от "Професор":

    Ало 38 !! Ти май си от шайката на гербераджията Герджиков?? " професор",произведен " на килограм??" Ха ха ха ха!!
  • 174 Холмс

    9 0 Отговор
    Господин Екимджиев, много добре разсъждавате! Начина ви на изказ е на високо ниво. Обаче ато кръговете които държат Парите в България са ниско грамотни. Повечето аверчета от кръга на спорта или кръчмата. За каква наука може да става реч в тази държава. Такива елити като нашите са заточени за лесни пари, ако може веднага и крадени.
  • 175 Ами да

    7 1 Отговор
    Поздравления за адвоката! Особено опасни за демокрацията са преподавателите от катедра Конституционно право в СУ! Конституцията се нарушава, а те объркват главите на студентите!
  • 176 Майна

    10 3 Отговор
    А добър ден. По голяма мафия от държавната няма. За тях НАП няма очи. После тия от институтите ще взимат пенсии като генерали ,парите от простия народ. Хора дето не са се изморили са в институтите.
  • 177 ????

    7 1 Отговор
    Знае ли някой в България, КОЛКО е БРОЯТ на "ПРОФЕСОРИТЕ" в тази, НАШАТА ДЪРЖАВА?!
  • 178 Точно така

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Не така":

    Как глупавите като теб разбират какво е написал адвоката?

    Коментиран от #180

  • 179 Ангело

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "И ОТНОВО":

    А, ти съзнаваш ли колко ти е развален "кантара"?
  • 180 Ангело

    0 3 Отговор

    До коментар #178 от "Точно така":

    А, как умните като теб РАЗБРАХА какво е написал адвоката?
  • 181 Гражданин

    3 2 Отговор
    Така си е. Качествените учители са навън, извън страната. И в Икономическият техникум, завършила задочно учителския и поради липса на учители са я назначили. Имаше много умни, но не ги дочакаха и ги пенсионираха млади. Нищо че бяха завършили в Русия. Страхотна, възпитана учтива учител преподавател в ИТ. И бе от димитровград но по разпределение в друг не за казване вече градхихи. Със свещ да ги търсите няма да ги намерите. Нищо против Борисов, но много злини стори и то на честни и възпитани хора. Така ще е. Кой схванал, схванал. Да живее бкп. И бб, че остави миш маш навсякъде.
  • 182 Гост

    1 5 Отговор
    Питай Димитър Велев. Ангело. Какво ще ти каже за моя х. С отличие, су, право през 70те в една група с Михнева. Без връьки, от занаятчийско семейство, но от 2 клас налягаше на книжките и го ниех, че не иска да играе на шах, несесърдичовече. Но ударен от бойко борисов или пкп. И ето ви резултата днес. С прост и некачествен материал къща не се строи. Освен че си умен, редно е и да не издаваш тайни в съда като съдия, прс, адвокат. Браво на Сдв. ЕКИМДЖИЕВ. Можем и за Университетите. Можем и за адв. Димитър Велев. Чичо му е убит от фашистите, може да е от комунистически род, но е човечен, не е надут и без дори самочувствие. Има улица на името на чичо му в града, но бб може с дпс да са я премахнали. Не са лоши бойко и амет, но много лошотии сътвориха, с пкп, за което не жалим, по ок стана, че напуснаха Бг. Идват си отвън деца на бкп. С връзки. Лошо няма, лошото е че са надигнали глави като петли. Весело да е. Добре, че всеки се харесва. Селям пращаме на амет. Чок сеир амет, завземат мохамедани булгарияйойо. Баба фатме болна. Амет имаме 38 г водка. От софия я купих. Живи и здрави. Не по темата.
  • 183 Първият софиянец

    4 2 Отговор
    А КОЙ МОЖЕ ДА ГАРАНТИРА ЧЕ ТОЗИ ПИШМАН АДВОКАТ НЕ Е ПРЕПИСВАЛ ЗА ДА ВЗЕМЕ ДИПЛОМА . ТО БИВА ЛАНСИРАНЕ ПО МЕДИИТЕ НА ПРОКОПИЕВ , АМА ТОЯ СТАВА ДОСАДЕН С ДЖЕНДЪРСКИТЕ СИ РАЗМИШЛЕНИЯ
  • 184 Пенчев

    3 2 Отговор
    Поздравления адвокате.
  • 185 старитесоцмутри

    5 1 Отговор
    са некадърни винаги, докато подкрепят антинаучния московски модел - никакви хуманитарни науки, само добивна промишленост и послушни глупаци на власт. това са старите кранти на социализма, дето нищо не допринесоха половин век, лакомо лапайки народните пари - един изпускащ се старчок от бан взема месечна пенсия колкото другите за година-две. хепи соц. затова младите биват прокудени далеч от родината - заради тия нискообразовани кариеристи.
  • 186 Иван

    3 4 Отговор
    Откога пък адвокатите започнаха да разбират от наука и кой е посредствен и кой не в учебните заведения ?
  • 187 Libre comment air

    3 0 Отговор
    Реформата трябва да е още в началното образование....
  • 188 докога

    6 0 Отговор
    ще се търпи един закон който лиши ВО от експертиз и научно познание.Това недоносче родено от ума на един египтолог /специалист по научен комунизъм/създе стремежът към получаването на научни титли без покритие.Факти в това отношение много.Никой не се замисля че много т титулуваните професори-Игнатовчета стават смешни пред една много интелигентна аудиториу каквито са съвременните студенти.Тяхната оценка и обективната-теопределят дали този с голямата титла им дава нучно знание или не.И особено активни в това отношение са бившите комсомолски величия.
  • 189 Иван Петков

    2 6 Отговор
    този адвокат много си е повярвал но е доста прост и нагъл
  • 190 Niky

    2 0 Отговор
    Е когато си избирате президент който излиза декламира наученото наизуст слово, написано му от групата съветници и този адвокат ни ни го сочи за пример, явно това което казва се отнася повече за него самия.
  • 191 Търновец

    0 1 Отговор
    Г-н Екимджиев – Главен Прокурoр
  • 192 баба ти от Пловдив

    0 0 Отговор
    моля всички видяхме орди от мошенници! къде са си купили дипломите и кой им е дал професорат!!!! в цял свят българите, завършили образованието си на 3 езика- се питат от къде изникнаха тези мошенници, които на бълг език не могат да говорят правилно!!!!!
  • 193 баба ти от Пловдив

    0 0 Отговор
    браво адв Екимджиев! Всички Българи от цял свят споделяме вашата концепция и всичко виждаме !!!! Ще дойде ВИДЬОВ ДЕН, като Ел Ботева- Женева, 1882-, Красивата дъщеря на Хр Ботев- социология следвала! Колонтай - великите , баща и дъщеря, радували за България с Александър Втори!?!?!????? освободител Български, но убит от декабристи" явно мошенници!
  • 194 Ел Темоджин

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Ама":

    Вие сте прав. Проблемът е, че до момента ни управляваха единствено и само комунисти. Употребявам термина " комунисти", като работен, за да определя индивидите, които управляват държавата от 09.09.1944г. насам. Надявам се новоизбраните да не са от тях. Дай боже! Амин
  • 195 алмаматер

    0 0 Отговор
    така е, защото напоследък тези титли се дават на място и винаги на много свои хора, естествено други им изработват каквото трябва, а те само се пъчат, друг е въпроса, колко ВУЗ-а са нужни на държава със застаряващо население и каго най-сетне ще се подкара и книжната мафия
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Админист.дело 8786 /2020

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    върховен административен съд - - - НАЙ ГОЛЯМАТА ЛУДОСТ, ОЛИГОФРЕНИЯ!!!!!!!!
    ТОВА НЕ Е "" "" държава"" "" ""!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 199 Екимчо!

    1 3 Отговор
    Защо не си остана адвокат ? Твърде оцапан си за да бъдеш морален критик на обществото !
  • 200 ЛЕОН

    2 4 Отговор
    НЕ ПЛЮЙ ПО ПРОФ.ГЕРДЖИКОВ АДВОКАТЕ,СТО ПЪТИ Е ПО УМЕН И ЕРУДИРАН ОТ ТЕБЕ!
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Митев

    2 0 Отговор
    Псевдодемокрацията,Сорос и западните демокрации ни докараха на това ниво на поведение, просто ни елиминираха като народ и нация и ако искаме да се променяме към по добро ще трябва да започнем от детските градини и да чакаме 20,30години до новото поколение...
  • 205 Българин

    2 0 Отговор
    А познайте кой плаща заплатите на тези хрантутници .И защо търпим това
  • 206 Всезнайко

    1 3 Отговор
    Най-посредственият адвокат в България, Екимджиев, говори за наука, при това, обижда утвърдени в науката лица. Добре, че поне забелязва, че не признаваме авторитети. Той разбира от всичко, с лекота коментира, поучава, дава рецепти за всичко. Както това правят с футбола, политиката и произхода на конид вируса, обикновените хора.
  • 207 Инспектор Бобю

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "bgred":

    Ми чи я също съм доктор на науките..........и гл.инспектор на републиката. Що книга съм прочел, цяло чудУ. Винету, Минету всичките съм ги минал. Чи то без четини и ум можели да се управлява тоя народ бе?
  • 208 дарвин

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Не така":

    Ако една точна диагноза (да, диагноза!) е това, което твърдите... наистина нямамаше шанс да оцелеем като народ и държава.
  • 209 Ай стига ве

    0 0 Отговор
    Защо говориш за последните 12 години а преди тези 12 години какво беше, мафиот ски групировка показно убийства, разграбване на заводи и предприятия, тъмна преватизация, айде моля ви се дръжте се по сериозно, не мислете народа за толкова залупен някой все още помним, Виденовата зима и прословутата фраза "ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ", аман от червени калинки
  • 210 Arnold Shwarz e neger

    0 0 Отговор
    Абсолютно прав е в съжденията си относно " висшето" образование. В Бг то си е жива 3D порнография. Но то е продукт на законова база, т. е. на правото."Не луд този който яде зеленика, а този дето му го дава." е казал народа. Правото, тази рядка др... я, която много държи да се нарича наука,а дори не се вмества в определеното за наука. Така в нашата "мила родина"хора като Фидел Беев, Владо Кузов и Ванко 1 бяха законодатели. Да не изброявам плеядата олигофрени минали през Народното събрание. Позовавайки се на "закона", ако вържете 1 куче пред някой университет с необходимата политическа подкрепа, след 3 години ще стане доцент.