Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 09:49 16 826 63

Стефан Гамизов пред ФАКТИ: Излизането от диктатурата на Борисов ще е мъчителен процес

  • стефан гамизов-
  • продължаваме промяната-
  • герб-
  • дпс-
  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • диктатура-
  • москва

"Радев трябва да разбира по-добре диктатурата в Москва и да спре с опитите си да флиртува с нея", заяви събеседникът на медията ни

Стефан Гамизов пред ФАКТИ: Излизането от диктатурата на Борисов ще е мъчителен процес - 1
Стефан Гамизов, кадър: bTV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изборите ни за тази година приключиха и сега е време за анализи от страна на експерти и общественици, които имат богата политическа култура и опит в това да разпознават доброто и злото в политиката.

Провокирани от това ФАКТИ потърсихме енергийния експерт Стефан Гамизов, който неведнъж е правил безкомпромисни и точни политически анализи, включително на база сблъсъците му със злите сили в българския обществено-политически и икономически живот.

- Г-н Гамизов, въпросът дали победилият на парламентарните избори политически субект "Продължаваме промяната" e настина промяна, усилено се обсъжда в средите най-вече на скептиците, които считат отърваването от комунистическата Държавна сигурност за "мисия невъзможна". Вашето усещане и мнение за ПП какво е?

- Призовах да се гласува за тях и те бяха мой избор, макар всичките ми съмнения, а тези съмнения не са плод на конспирации, слухове и “един човек каза”. Ще ви дам примери. Погледнах екипа им в енергетиката, която познавам, както двете си ръце и видях, че той се състои от човек дясна ръка на г-н Дечо Колев от Стара Загора и един бивш служител на НЕК, който също добре познавам без той да знае. Не, това не е промяна, а още от съвсем същото. Опитах се да предупредя г-н Асен Василев да не твърди неистини свързани с катастрофата на ПАВЕЦ “Чаира”, където представлявам увредена чужда страна, а той просто си изключваше телефона многократно виждайки непознат номер от чужбина. Знаете ли, аз също съм бил публична личност преди години и телефонът ми звънеше постоянно. Винаги го вдигах, защото смятах, че това е мое задължение.

После изгледах вчера т.нар “преговори” за съставяне на правителство и уверено ви казвам, че не това е пътят за решаване на проблемите в енергетиката и смазващите цени на електроенергията. Като всичко това го казвам съвсем добронамерено и с уточнението, че съм подкрепил и ще подкрепям тези хора, защото те са стъпка напред след кошмарното време с Бойко Борисов. Приемам, че нямат опит в определени сфери и се надявам да не се стига до конфронтация с несъгласните с тях, защото това ще покаже, колко са различни, склонни да се учат и да уважават чуждото добронамерено мнение.

С нетърпение очаквам да сформират правителство и веднага ще сложа на масата им няколко смислени проекта в енергетиката, които са технологично подкрепени от двама от тримата най-големи в енергийните технологии. Тогава всичко ще си проличи и ще стане ясно. Ако без проблем вървим напред значи това са хората, които ни трябват на нас българите. Ако се окаже, че миналото застане срещу нас и нещата са “още от същото”, но прикрито под друга форма, е, тогава ще е лошо и ще го мислим. Но пак казвам, тези хора са стъпка напред в правилната посока. Излизането от диктатурата на Борисов ще е мъчителен процес. Олигарсите и санкционираните от САЩ са много силни и свързани с диктатурата в Москва, а компетентни и “чисти” хора почти няма. Грешки също ще се правят. Затова призовавам към смирение, добронамерено отношение и разбиране един към друг. В крайна сметка искаме промяна и тя може да стане само ако всички работим заедно и се укроти егото на всеки.

- Противно на очевидно финансово мотивираните социолози, които прогнозираха някакви странни резултати, Вие очаквахте ли тази формация да спечели парламентарните избори?

- Нямах никакво съмнение, че ще спечелят изборите. Българите са изтощени до смърт от корупция, лъжи и просташко говорене на първите мъже в държавата. Българите са отвратени от неграмотно водачество. Нямаше съмнение, че едни млади образовани и културни хора ще бъдат глътка кислород за почти удавилите се в просташкото поведение на предишните управляващи и наглите им царедворци българи. Нищо не ме изненада в тези избори. А социолозите в България не познават българите, защото не са “гладни” като същите българи. Борисов ги “хранеше” добре социолозите и те не разбират колко ги мразят българите, което води до това, че не им казват истината.

- Очаквате ли разрастване на позитивното западно влияние чрез "Продължаваме промяната"?

- Надявам се на това, макар вече да забелязвам, че има и руско влияние в тази формация. Това не ме изненадва, защото все пак те са много близки с Румен Радев, а той направи изявления, които показват, че не възприема Русия като диктатура и враг на Западната цивилизация. Това според мен е голяма грешка, но мисля, че при Румен Радев е само грешка, която е поправима.

Все пак да не забравяме, че Бойко Борисов превърна България в марионетка на диктатурата в Москва и сегашната ситуация е несравнимо по-добра. В този смисъл грешката на Румен Радев или може би желанието му да види нещата в някаква по-добра светлина в момент, в който на руско-украинската граница има струпани 100 хиляди руски войници, са разбираеми. Никой не иска война и нова криза в Украйна.

И да, пак ще повторя, очаквам от новото правителство да е наистина ориентирано към Западната цивилизация. Това ни е нужно на всяка цена. Време е да се върнем наистина сред роднините си. Много ми харесва, че Кирил Петков може да стане министър-председател и съпругата му е канадка по рождение. Харесва ми много да си представям, че това семейство ще представлява България, а например съпругата му ще разговаря, да кажем с Трюдо като сънародник със сънародник. България има нужда да се отвори, да е по-глобализирана, по-западна и по-европейска. Много ми харесва идеята в Министерски съвет Коледа да е българо-канадска от страна на домакинята, защото толкова много българи живеят в Северна Америка... Е, аз персонално много харесвам Канада и канадците също - там са избягали от комунистите част от роднините на майка ми, както и имам много близки приятели там.

- Радостни български общественици "лепят на ГЕРБ политически некролог", а за ДПС се говори, че губи влиянието си вътре в страната ни. Отговаря ли на реалностите според Вас този оптимизъм?

- ГЕРБ трябва да пенсионират Бойко Борисов и най-близките около него в лицето на Дончев, Атанасова, Сачева и още няколко души. Бих се радвал да видя например Даниел Митов като председател на тази партия. Но реално и истинско пенсиониране и реално нов партиен лидер. За ДПС не се безпокойте. Те не напускат властта, но няма да споделя с вас сега зад кого са се прикрили и не е само зад една партия. Казвам, че ги виждам и предполагам не само аз.

- В същото време, докато текат празненства за третата поредна загуба на ГЕРБ, вървят и преговори за коалиционно правителство. Може ли да се очаква нещо сериозно и благотворно от хипотетичните партньори на ПП - "Има такъв народ", БСП и "Демократична България"?

- Не бива да стигматизираме никоя от тези партии. Ние българите искаме успех за новото правителство и трябва да ги насърчим да успеят. Дали ми е приятно да виждам Румен Овчаров на преговорите - никой не би повярвал, ако кажа да. Дали ми харесва да си спомням какво направиха ИТН на предишните избори и сега да ги виждам ключов фактор - никой не би ми повярвал, ако кажа да. Но това е с което разполагаме. И трябва да постигнем прогрес на всяка цена. Бих подкрепим всеки от тях, макар вече да разбрах, че не е трябвало да ги подценяваме колко много знаят (изявление на един човек от тези партии), а след вчера вече наистина знам колко не знаят. Но това е човешката природа. Егото е страшно нещо и малко политици са способни да го потиснат в името на общественото благо. Пак повтарям, че успехът е задължителен за това правителство и ние всички трябва да забравим личните си пристрастия и да ги подкрепяме, дори и някои от политическите партии да ни дразнят и хората в тях да ни изглеждат некомпетентни. Ако те се справят, полза имаме всички. Ако се провалят, губим пак всички. Нека ги подкрепяме, ако трябва и насила. Аз например си имам план да ги изтормозя всичките в енергетиката да правят умни и правилни неща. И за мен въобще няма значение дали ще ги дразня, дали ще им е неприятно - направо ще ги въртя на бавен огън, ако трябва, докато не започнат да се движат в правилна посока.

- На преговорите по Вашата специалност "Енергетика" от страна на БСП присъстваха Таско Ерменков и споменатият от Вас Румен Овчаров. Как все пак коментирате това?

- Това е политика. БСП не е забранена партия. Част е от парламента. Гласовете на тази партия са нужни за съставяне на правителство. Не ние с вас можем да определим кой от тази партия да преговаря. И аз искам БСП да не е толкова близка до диктатурата в Москва, но пък какво да кажем за ГЕРБ и тяхната близост с тази диктатура на фона на Турски поток например? А иначе присъствието на г-н Таско Ерменков на преговорите беше много притеснително наистина, защото кашляше, а всички бяха без маски. Надявам се да не останем без правителство, защото голяма част от преговарящите са се заразили с коронавирус.

- Добре ли е, че Румен Радев спечели втори президентски мандат?

- По-скоро бих казал, че е добре, че г-н Герджиков не спечели и е жалко, че г-н Панов получи толкова малко гласове. В тази ситуация нямахме друг избор освен Румен Радев, което показва качеството на демокрацията в България.

- Някои анализатори определят Радев като "новия Борисов", а други ги допълват, че президентът ни е с протекцията на САЩ в качеството му на най-одобрявания в момента политик. Смятате ли, че това е така и ако да, то трябва ли да се притесняваме, че под някаква форма авторитаризмът на Бойко Борисов може да бъде повторен от Румен Радев?

- Не вярвам на теории на конспирациите, а и няма как да знам кой кого подкрепя или не. Румен Радев се държи прилично, ако изключим изказването му за Крим и неуточнената му ясна позиция за диктатурата в Москва. Има и други притеснителни неща свързани с ядрената енергетика, които съм чувал от него. Но Борисов положи такова дъно на потъпкването на демокрацията в България, че не мисля, че Радев може да го стигне. Не мисля, че и иска да го прави. Мисля обаче, че Радев трябва да разбира по-добре диктатурата в Москва и да спре с опитите си да флиртува с нея. Русия на Путин е зла диктатура и всяка близост с нея е много, много опасна и пагубна за България и ЕС. Нека вземем пример от Чехия и по причина на делата на руски агенти в България, които направиха опити за убийства, както и основателните съмнения за съпричастност към поредицата взривове на военни складове, да отстраним Русия от ядрената си програма.

Много е подозрително, че Чехия предприе такива запазващи държавността действия, а ние не. Бих желал новото Народно събрание да предприеме точно такива действия, които Румен Радев да подкрепи, а правителство с бившите му министри и техни нови депутати да инициира. Нека покажем, че България е отново суверенна и независима държава, която скъсва с времето на Борисов и Доган, които превърнаха държавата ни в марионетка на руската диктатура.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 66,6%

    53 62 Отговор
    И тоя играч от кървавото хоро на фатматка

    Коментиран от #38

  • 2 Про

    50 35 Отговор
    Гамизов, Гамизов ! Не виждаш ли, 1/3 от народа гласува по симпатия, а не с разум. Те се от онези, които разчитат, че някой ще ги оправи. Останалите 2/3 са НАРОДЪТ. Той е разбрал, че не с гласуване, а с въздържане от такова нещо ще се промени. Това са хората, които разчитат на своят ум и работливост и затова не им е интересно кой управлява държавата. Марк Твен: "Ако изборите решаваха нещо, то щяха да ги отменят".

    Коментиран от #25

  • 3 Историчка

    93 21 Отговор
    Гамизов е един от основните виновници за високите цени на тока, защото заради грантовете на антибългарски НПО лобираше за спиране на всеки енергиен проект!
  • 4 112

    44 11 Отговор
    Вижда се , че Гамизов чува петела ,ама присъствието на Ташко и Румбата ,наистина е смущаващо........!
  • 5 Наблюдател

    34 37 Отговор
    Калинките на герб са окупирали всички министерства, където дори зам-министрите не са мръднати . Енергетилата, медиите са яхнати от герберасти, които не смятат да си ходят.
    Гешев, преди изборите, назначи свои лакеи начело на службата. ⚠️ Трябва лустрация на турско-американската партия гроб, а на практика няма и козметични пронени .

    Коментиран от #10, #39

  • 6 Народа

    40 63 Отговор
    Нещата са прости. Хляб Симид, жива закваска 830г., при Бойко струваше 1.49лв., сега при ПП струва 1.95лв. 1л Олио при Бойко беше 6 лв, сега 9 лв., и т.н. ще видим парното и токът януари месец, какви ще са цените.

    Коментиран от #54

  • 7 Вече е досадно.

    50 27 Отговор
    Борисов вече 6 месеца не е на власт.Каква диктатура ? Айде не хвърляйте прах.Стана ясно и че няма бял кон .Сега въпросът е като няма причина и крадци с колко ще ми се подобри живота.Дали ще има 13 и 14 заплата . Русия ме интересува до толкова дали ще има газ и колко ще изхарчат в България туристите .А пък как се отнасяла Русия към трети страни и международното положение не ме интересува..

    Коментиран от #15

  • 8 Сивата чапла

    64 9 Отговор
    На господина мненията му,
    кой знае що все ме избиват на псувни!
  • 9 фен

    64 7 Отговор
    Става интересно! Всякакви насекоми, като този, изпълзяха, и започнаха да леят мозък!
  • 10 Народа

    53 8 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    Народа не го интересува кой е калинка, или ястреб. Интересува го при кого по добре живее. Демек стандарта му на живот! Другото е приказки.
  • 11 Ювиги Хана

    51 10 Отговор
    Тоя Гамиз е господин никой самозван експерт. И като видя, че менталното болното русофобче е качило нещо ти се отщява изобщо да четеш!
  • 12 Психиатъра

    25 8 Отговор
    Здравков пи ли си таблетките срещу русофибия тази сутрин явно не си, а се подсети!
  • 13 MGewehr

    36 7 Отговор
    Де да беше Боко диктатор и управлението му диктатура а то пълно безаконие и анархия на кето всички свикнахме че е нормално!
    Та тоя "ръмпо" с кви глупости ни занимава!
  • 14 жжжжжж

    29 4 Отговор
    и тоя чака червени куфарчета......падение за новата власт.
  • 15 Народа

    33 3 Отговор

    До коментар #7 от "Вече е досадно.":

    13 и 14 заплата, коледни бонуси и т.н., ще има при "фалирала" Гърция. В РБългария, няма да има такова нещо. Нали щеше да има актуализация на пенсиите? Какво стана? Соц.министър Гълъб Донев говореше за това. Сега всички се умълчаха като комунист на разпит. И актуализацията отиде по дяволите. Имаме още таван на пенсиите, еинствената държава в ЕС с такъв измислен таван.

    Коментиран от #28, #40, #48

  • 16 Впечатление

    41 3 Отговор
    Нечистоплътна личност.
  • 17 user

    36 3 Отговор
    Това е американският лобист е нашата енергетика. Не ме учудва, че плюе по Борисов, предупреждава Радев да не се заиграва с руснаците и подкрепя ПП.
  • 18 присламчване

    30 0 Отговор
    и обръщане по вятъра в действие. Ако не ну подхвърлят нещо пак ще почне да бълва небивалици
  • 19 Ринго Сталин

    37 8 Отговор
    Все в такава Диктатура бих живял като на Борисов ... А, вие си живейте в охолният комунистически режим ...

    Коментиран от #24

  • 20 Гамиз

    22 1 Отговор
    Що за фамилия имаш?
  • 21 цъ цъ цъ

    21 24 Отговор
    Абе какво ми обясняваш. Всичко може да стане за един ден. Два буса с качулки - арест, пребиване, изземане на всичко и в панделта. Това само с тиквата трябва да се направи, и останалите утайки сами ще се разбягат.
    Само фъфлите от медия на медия, ама кой , ама това, ама онова и не знам си какво. Това трябва да стане - което казах.

    Коментиран от #41, #59

  • 22 гост

    28 7 Отговор
    "Българите са изтощени до смърт от корупция, лъжи и просташко говорене на първите мъже в държавата."-нима е така?Нима българите масово не са склонни да дадат рушвет и да си решАт проблЕма,нима масовия българин не лъже дори и ей така да се похвали за нещо,нима просташкото говорене не е навсякъде около нас.Не знам точно кои българи са уморени от това,което е същността на българина."Борисовщината" всЪщност е образа на масовия българин колкото и да не ни харесва това,и нищо няма да променим като го отричаме и прехвърляме вината на цялото ни общество,върху една личност .

    Коментиран от #60

  • 23 Аз пък помня

    28 3 Отговор
    как това момченце с не съвсем българско име /ГАМИЗОВ - ОТКЪДЕ ЛИ ИДВА?/ се пенявеше в защита на този ред и тази личност, за които сега твърди, че са били "диктатура". И тъй като подобни мазмантии като гореидентифицирания дори със снимка /зер, трябва поколението да познава наставниците си!/ са кукли на гонци, бих посъветвал следящите информацията тук при среща с такива да следват практиката "плюй и отмини".
  • 24 Подкрепяме

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "Ринго Сталин":

    Ние-Джон Ленин,Пол Макаренко и Джордж Харламов/шайбу,шайбу../сме на същото мнение!
  • 25 НАП

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Про":

    И сега какво? Има недостиг на електроенергия ли? Защото 1/3 от нея се зинася. И още елетроцентрали просто означават, че цените ще са още по-високи. Все пак новите централи трябва да се изплащат.
  • 26 зрител

    25 1 Отговор
    Намерили сте кой да извикате - пощенската кутия за милиционерски доноси!!! На този модел му подхвърлят инфо и някой лев и той тръгва да клакьорства по студия и онлайн медии и да си "заработва" парите и бие по този или онзи......помияр!
  • 27 мдаа

    15 3 Отговор
    При мен топломерът от днеска връща на зад. От крана на студената вода потече мляко, а от топлият мед. Хайде чао, че отивам да вида колата дали не е почнала и тя да връща бензин в резервоара.
  • 28 Пенсионер

    14 2 Отговор

    До коментар #15 от "Народа":

    Лидия Шулева току що по СМИ каза, че добавките от 120 лева към пенсиите, януари месец падат на 50 лева месечно. Демек Бойковата надбавка началото на годината.
  • 29 Гамизов

    2 20 Отговор
    е прав за всичко, което е казал. Не ми допадна само, че пак трябва да чакаме, за да видим резултатите. Категорично НЕ. Трябва хората, които считат себе си като част от гражданското общество, като Стефан Гамизов, адв. Величков, Огнян Минчев и много други, да се активират, да дадат публичност на идеите си и да настояват новото правителство да управлява прозрачно, ефективно и с пълно зачитане на западните демократически ценности.
  • 30 Смазващо е

    7 12 Отговор
    Те мутрите на Борисов още вилнеят в МВР, ДАНС и Прокуратурата, навсякъде... потулват всички жалби срещу ОПГ - та, чак ген. Майор Васил Василев поръчваше убийства за добър ден!

    Коментиран от #42

  • 31 БорисОFF

    15 1 Отговор
    Гамизов, загуби ме след това "катастрофата на ПАВЕЦ “Чаира”, където представлявам увредена чужда страна".
    Просто защото, това представителство те прави открит защитник и лобист на чужди интереси в България. Няма лошо да си зарабоваш парите по този начин, но си задръж мнението за държавната политика за себе си. Иначе е все едно представителят на руския концерн "Калашников", който води патентни дела срещу български оръжейни фирими да дава акъл за държавната политика на България в сферата на отбраната. И при това като теб да твърди, че е добронамерен и искрен.
  • 32 Гената

    22 4 Отговор
    Стефко, осъзнаваш ли колко си уникалин, дори да нашата шантава държава ? Защото 98% от всичките ти изяви по медиите са самореклама, лични хвалби и перманентна обида, че не си оценен по соттойнство. А става ясно, че основната ти жалка роля е да защитаваш чужди, небългарски интереси. Сега пак изпълзя и опитваш почвата, но трябва да си усетил, че по върховете застанаха хора със сериозно образование, /не като твоето/ и с доказани на практика качества !

    Коментиран от #43

  • 33 Бамбука

    8 5 Отговор
    Стъпка по стъпка, търпение и дипломация. Хубавите неща не стават за един ден. Трудно се защитават интересите на малка страна с геостратегическо разположение, но и на това ще се научим. Така че успех на преговорите.
  • 34 Да плача ли,да се смея ли

    11 4 Отговор
    Този Гадизов или Гамизов,въобще добре ли е?? От една страна говори за диктатура на Борисов,от друга съжалявал че Герджиков не спечелил! Ами нали Гадизов ,Герджиков е марионетка на режима Борисов? И нали ти Гадизов си против този режим?!

    Коментиран от #44

  • 35 Майна

    18 3 Отговор
    абе тоя не беше ли финансов, енергиен и т.н. експерт? Май, май... пенкелер го дава! Аз вера му немам! Ай у лево!
  • 36 3333

    7 1 Отговор
    Стефчо кърти.
  • 37 Един гласувал

    14 3 Отговор
    Много ви моля от ФАКТИ дайте най-накря мнения по политическата обстановка от някой човек с подобаваща трудова и житейска биография.Вчера някакъв адвокат сее баластра днес този екземпляр с неясен произход анализира - ма това ли са ерудираните хора в нашата страна уважаеми - или те са удобните да формират общественото мнение...........
  • 38 АВТОБУСА ФАНТОМ от Сев.Македония

    10 11 Отговор

    До коментар #1 от "66,6%":

    Митниците скоростно пълнят ШКАФЧЕТО НА ТАРАШКО БОЙКОВ с 12 кенефа.Голям СРАМ ЗА ТОЗИ КАБИНЕТ И МУНЧО! Помним как обеща да няма престъпления през неговото управление! Мунчо, ОТИВАЙ СИ!
  • 39 КАЛИНКИТЕ НА ЯНЕВ

    8 10 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    Калинките на Митниците скоростно пълнят ШКАФЧЕТО НА ТАРАШКО БОЙКОВ с 12 кенефа.Голям СРАМ ЗА ТОЗИ КАБИНЕТ И МУНЧО! Помним как обеща да няма престъпления през неговото управление! Мунчо, ОТИВАЙ СИ!

    Коментиран от #45

  • 40 Гълъба Д.

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Народа":

    Люля го морска болест от заседналия кораб, сега Автобус фантом го блъсна, оставете го на мира. Важното е да обещаваш. Обещаното се чака до три години, после ГУБИ ДАВНОСТ. Стяга си куфарите за ПП ПП.
  • 41 Нали сега пр€вратаджии ген€рали

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "цъ цъ цъ":

    Управляват, к@лят и б€сят! Какъв €фтин живот ни отредиха комунд€тата.
  • 42 Отговор на отговора

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Смазващо е":

    Сега сме изчегъртани и с НОВИ КАЛИНКИ! Под новия калпак е същия юнак!
  • 43 Ти пък още не си ял попарата на

    9 5 Отговор

    До коментар #32 от "Гената":

    Двамата с ,,големите" тескерета Кокорчо и ,,конската усмивка" че започна да ни ги превъзнасяш! Радев няма с какво да се похвали за пет години, но тези имат нямат и два петъка управление. Погледни назад. Откъдето са минали трева не никне. Може на Пролет с к@мъни да ги свалим.
  • 44 Почвай да плачеш, защото си много БОС

    7 5 Отговор

    До коментар #34 от "Да плача ли,да се смея ли":

    Избора на Президент е мажоритарен. Няма значение, кой го предлага. Президента не е политическа фигура. Нашият Фигурант е частен случай на друга държава, предложен от о.з.ген.Решетников.
  • 45 Хайде честито

    8 3 Отговор

    До коментар #39 от "КАЛИНКИТЕ НА ЯНЕВ":

    Комунизма със страх у хората се завърна. От сега нататък съде полирани мозъци.

    Коментиран от #46

  • 46 Енгелс

    7 3 Отговор

    До коментар #45 от "Хайде честито":

    Абе неграмотник и ти си седнал глупости да пишеш. Кой те излъга, че е имало комунизъм? Нямаше такъв и никога, не е имало. Имаше социализъм, но не и комунизъм. Глупава калинка.
  • 47 мария чомакова

    3 0 Отговор
    Не мога да се съглася , че Борисов и Доган са свързани с Русия.С руските олигарси да!
  • 48 Ммм, дааа

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "Народа":

    НАРОДЪТ ТЕПЪРВА ЩЕ РАЗБЕРЕ КАКВО СИ ИЗБРА.. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОКАЗАТЕЛНА Е СНИМКАТА НА КОКОРКО И МЕНТЕТО НА ХЕЛОИН- ЕДИНИЯТ С ПИСТОЛЕТ, КОКОРКО КАТО ВАМПИР...!!! ДА ВИ Е ЧЕСТИТО!!! ЩЕ ВИ ОПРАВЯТ - ВЕРВАЙТЕ ИМ!!!

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Гената

    8 6 Отговор

    До коментар #48 от "Ммм, дааа":

    Затуй пък вашите са все отбор юнаци - начело с Еднокнижника Бою, замисленият неуспял кмет Томислав Дончев, мЮлЮцЮнерът с гръмовния глас Маноил Манев, неуспялото застаряващо актьорче Бико Биковски, Деса Общата, ПКП-то, ревизорката министър на енергетиката, крадливата министърка на земеделието и др. знайни и незнайни печални образи.

    Коментиран от #52

  • 52 Народа

    8 6 Отговор

    До коментар #51 от "Гената":

    Гена, при еднокнижника Бою, типов хляб Симид 830 грама струваше 1.49лв. Бою бе сменен от ПП и същият този хляб сега има нова цена - 1.95лв. Мръднаха маса стоки и хукнаха цени нагоре. В момента ИНФЛАЦИЯТА НАБИРА СКОРОСТ и скоро ще я видим промяната в пълният и блясък и усетим по празните джобове. Ей, това стана Гена. Не ми се мисли за тока и парното януари, февруари и т.н. Служебното Правителство току що тегли ЗАЕМ от ПОЛОВИН МИЛИАРД ЛЕВА и не се знае за какво бе теглен. Най вероятно да оправят за последно себе си, близките фирми и родата. Мисирките мълчат, не смеят да питат и положението е много трагично. Това е положението.

    Коментиран от #58

  • 53 Гого

    8 3 Отговор
    Този да не е спал на течение?! Пълни глупости!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ха ха ха

    3 3 Отговор
    И този нещастен клoун , c някакво платено пoшлo прeдcтaвлeниe ... Новите болшевишки калинки на радев от продължаваме подмяната ,са в тесен сговор с бесепарските комунисти и агентите на ДС от партийката на носоклюна , и за капак един учидолски цигулар , който ревеше с глас на погребението на Илия Павлов . Да ви е честита българи новата подмяна на старите разбойници с нови ...
  • 56 Артилерист

    2 2 Отговор
    Гамизов е прав единствено за безобразното мутренско управление на Борисов и шайката му, в т.ч. избраният от него Гешев, братиньо му Велчев, неразделният с мутрите Мл. Маринов, бившата земеделска министърка-инструкторка как да се крадат европейски пари, ПКП-Цвета, безмерно наглата тежка артилеристка Деси Атанасова, доказаният наемен ренегат на свободна практика Биков, хасковският енергетик Д. Добрев и прочие, и прочие. За всичко останало шикалкави. Нечистоплътен е. Например за западната цивилизация? Нима тя е тъй еднородна? На скандинавските държави, Австрия, САЩ? Или като говори за руска диктатура защо не направи паралел с благите американски интервенции навред по света я мир, я демокрация да наложат, я от петрола да пооблекчат някои! Определи се, Гамизов! Ако искаш да си обективен. Защото ние цъфтим и връзваме вече 32 години именно под благотворния американски цивилизационен компост.
  • 57 Спомен

    1 1 Отговор
    Стефане, не можем да очакваме нещо много голямо и радикално в промените. Съзнанието се променя най-трудно. Мойсей е казал ,че трябва да минат 40 години/ 3 поколения/ , за да се промени мисленето.
    Все пак има желание нещата да се променят ...това е прогрес.
  • 58 Непримирима

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Народа":

    Престанете да се плювате един друг,кой комунист,кой гербарист!Истината е,че последните 30 години ни ,оправя,кой ли не и се превърнахме в,пропаднала,страна.
  • 59 Непримирима

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "цъ цъ цъ":

    Пълна национализация,да върнат всичко ,което са постигнали с далавери и кражби!
  • 60 Непримирима

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Затова сме на това положение.Даваш пари и ,лъжата,става ,кристална истина,,върви доказвай правата си в това корумпирано правосъдие.
  • 61 Дъното

    2 0 Отговор
    Каква диктатура те гони бе глупако. Ти непрекъснато ходешепо студията и говореше срещу Борисов и никой не ти търсеше сметка. Площадните протестъри цяла година тормозеха софиянци, но никой не ги спря. Е, какъв диктатор е Борисов? Днес хората виждат какво е репресия и как смърди на комунизъм. Къде са репортери без граници? Къде е Европа и не вижда ли българския фашизъм, или и тя вече се е комунизирала? Това ми ти Гамизовци и подобни подлоги, като мистър Панорама Гарелов и цяла плеяда гъзоблизци са по-отвратителни от мракобесният Рашков и неговия стожер Радев, и цялото четворно недоразумение. Държавата е тотално овладяна и смачкана, а Борисов не можа да скалъпи поне една телевизия, за да не гледаме само в Алфа какво се случва.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 КОЛКО Е МАЗЕН

    0 0 Отговор
    ПОТЪНАЛ В ЛОЙ И СМРАД НА ТЕ ГА Ч ЗА СЛУЖБА