Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 15:51 13 779 190

Мартин Димитров за ФАКТИ: В трудови лагери ли ще бъдат изпратени онези 533 526 човека, които гласуваха срещу "Белене"?

  • мартин димитров-
  • аец белене-
  • костадин костадинов

"Построяването на "Белене" противоречи на всички български интереси", категоричен е икономистът и експерт по енергийни въпроси на "Демократична България"

Мартин Димитров за ФАКТИ: В трудови лагери ли ще бъдат изпратени онези 533 526 човека, които гласуваха срещу "Белене"? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера лидерът на вече парламентарно представената партия "Възраждане" - Костадин Костадинов, написа във Фейсбук крайно възмутителен пост, по съдържание реставриращ най-злокобните практики по времето на комунизма, и от друга стана нямащ общо с реалността - защото според логиката на Костадинов, ако имаме АЕЦ "Белене", цените на тока у нас ще са по-ниски.

А като трети фактор, съпътстващ излиянието на въпросния политически лидер, няма как да отбележим, че той е историк и няма никаква компетенция да коментира енергийни въпроси.

И понеже във въпросната публикация бе засегнато името на икономиста и експерт по енергийни въпроси на "Демократична България" - Мартин Димитров, от ФАКТИ го потърсихме за преди всичко експертен коментар на темата АЕЦ "Белене", за която сме говорили множество пъти, но ни се налага да го правим отново заради хора, които несъмнено не знаят какво говорят. Или пък много добре знаят, но пространството, което са заели в българската политика, им налага да говорят по този начин.

- Г-н Димитров как коментирате това, че български политик в XXI век със словото си реабилитира едно от най-мрачните неща на комунизма - лагери като "Белене" и въобще цялостната практика за изпращане по такива места на неудобни на тоталитарната власт хора?

- Въпросният човек казва, че всички, които са срещу проекта "Белене", трябва да бъдат изпратени в затвора и/или трудови лагери. 533 526 гласуваха срещу "Белене" на референдума през 2013 година. Тези 533 526 човека той къде ще ги изпраща? В затвора? В трудови лагери? Какво точно смята той да направи с тях? Ще изгражда нови затвори и трудови лагери ли? Ще възстанови лагера Белене и комунизма ли?

В една демокрация спорът трябва да се води с аргументи, факти, експертизи. Когато това се заменя с опити за насилие, демокрацията се изражда.

Кои са пращали опонентите си и инакомислещите в лагери и затвора? Изпращането в затвори и лагери на опоненти и инакомислещи е характерно за Хитлер и Сталин. Това ли искаме в България?

- Изолация или категорично и непрестанно оборване е правилният подход срещу подобни политици, които говорят наизуст без да използват реална икономическа обосновка?

- Без да се обръща прекомерно внимание, трябва да се отговаря на тези неща.

- Очевидно тезата на Костадин Костадинов е, че ако имаме АЕЦ "Белене", токът ще е по-евтин. Има ли някакъв икономически, пазарен или какъвто и да е резон да предполагаме, че с тази ядрена централа ще плащаме по-малко за ток?

- Тази тази не е вярна. Проблемът с енергетиката тази година - от лятото досега, е в няколко направления. Първото е рекордното поскъпване на природния газ, което влече след себе си и поскъпване на тока. Вторият фактор е бързото възстановяване на европейската икономика в повечето европейски страни, поради което нарасна търсенето на електроенергия и съответно износът и вносът. В България огромни количества се изнасяни от август насам.

Един от проблемите на ядрената енергетика е, че тези, които я защитават, в частност и проекти като "Белене", никога не вкарват всички разходи. Те взимат само някои.

Ако трябва да избираме ядрен проект, ако трябва да взимаме решение за него, 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" ще бъде много по-евтиният вариант, отколкото нова ядрена централа. Най-малкото защото там инфраструктурата е изградена, а тя е за над 1 млрд. Генерално, ако въобще се мисли за допълнителни ядрени блокове, то 7-ми блок на "Козлодуй" има очевидните предимства пред "Белене".

- Повторете, моля, за пореден път основните неща, извън това, поради които проектът "Белене" не трябва да се строи?

- На първо място сеизмичните рискове там са много високи. След това, което се случи във "Фукушима" бяха приети нови изисквания за безопасност в рамките на Европейския съюз и трябва да бъде изработен нов проект, който да отговаря на тези изисквания. Не знам дали това е възможно.

Не ми се иска да оставим на децата ни проект за изграждане на ядрена централа в сеизмично по-опасна зона, отколкото е "Козлодуй". Трябва да е ясно на хората, че "Козлодуй" е в една степен по-безопасна зона спрямо "Белене".

Другото е това, което казах - 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй е по-умното и изгодно решение от финансово-икономическа гледна точка, ако въобще се захващаме с какъвто и да е нов ядрен проект.

На трето място, аз не съм сигурен, преди да видя анализите, дали въобще такава допълнителна ядрена мощност ни е необходима. Светът върви към изграждане на умни мрежи, енергийна ефективност, нови технологии.

Показателно е и това, че служебният кабинет, назначен от Румен Радев, дори те казват, че ако има нова ядрена мощност е по-добре да се направи допълнителен блок на АЕЦ "Козлодуй".

Обобщавайки, при положение, че "Белене" е съпътстван от висок сеизмичен риск и е в пъти по-неизгоден икономически, защо да го правим тогава? Именно заради хора, на които идеологията им пречи да взимат правилни икономически решения, загубихме милиарди през годините.

- "Белене", освен за неизгоден, е определян и като корупционен проект. Съгласен ли сте с тезата, че той във времето бива активиран отново и отново, за да се строи, а не за да бъде построен?

- Точно така е. Смятам, че през годините всички хора, които са се занимавали с "Белене", идеята им е била да се строи, но никога да не бъде окончателно построена централа, за да може да се харчат огромни пари през цялото време.

- И тези пари да попадат в нечии джобове...

- Естествено!

- Тъй като в поста на г-н Костадинов се говори за национален интерес, то няма как да не Ви попитам - чий национален интерес е построяването на "Белене"?

- В никакъв случай не е български национален интерес. Построяването на "Белене" противоречи на всички български интереси.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 112 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6969

    268 70 Отговор
    Национални предатели ще лишат България от ядрена енергетика. Абсолютно на площадката в Белене трябва да се изгради или АЕЦ или концлагер.

    Коментиран от #10, #17, #82, #172

  • 2 бл.134 в Зап. парк

    113 25 Отговор
    Не ! Ще ги ваксинираме и в гробищата .....тъкмо ще има повече свободно апартаменти
  • 3 КОНТРАТА

    222 48 Отговор
    Дмитлоф е нац предател и вдички които срещу АЕЦ Белене са нац предатели!
  • 4 gggw

    122 18 Отговор
    какви експертизи върху чугунени глави? колко експертизи ви трябват още? вие не възприемате
  • 5 pepi777

    101 15 Отговор
    Ако можех да върна времето назад щях да гласувам против референдума на Слави, защото 120 депутата и 1 лв субсидия не е обосновано!

    Коментиран от #83, #138

  • 6 Сух

    145 26 Отговор
    Колко е броя на малцинствата? Това да не е експертни глас на малцинствата?! Тоз защо му дават мнението? Антибългарски говорител..

    Коментиран от #27

  • 7 Гошо

    111 16 Отговор
    Не бе няма ,ще ги пратят да веят на ветровите ВЕИта
    Няква работа да свършат все пак
  • 8 Пенчо Стоянов

    102 10 Отговор
    Не бе, ама няма да е лошо , след като гласуват грешно, сега да плащат по-високите сметки на тези с другото мнение. Справедливо изглежда...
  • 9 Бай Събин

    82 17 Отговор
    Щом Херо казва ДА на 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй- значи това ще се прави :)
  • 10 баба жаба

    38 71 Отговор

    До коментар #1 от "6969":

    " aкo въoбщe ce зaхвaщaмe c кaкъвтo и дa e нoв ядрeн прoeкт.

    Нa трeтo мяcтo, aз нe cъм cигурeн, прeди дa видя aнaлизитe, дaли въoбщe тaкaвa дoпълнитeлнa ядрeнa мoщнocт ни e нeoбхoдимa. Cвeтът върви към изгрaждaнe нa умни мрeжи, eнeргийнa eфeктивнocт, нoви тeхнoлoгии."

    МаЛтинчо е голЕм умник...
  • 11 КОНТРАТА

    172 27 Отговор
    Малтин Димотлоф станал и енергетик и сеизмолог. Димитлоф знае ли, че АЕЦ,, Черна вода" в Румъния е на разлома Вранча обаче там няма проблем защуто е френска!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Козлодуй

    33 37 Отговор
    Е най-добрия вариант за продължаване на ядрената енергетика
  • 14 русенец

    107 20 Отговор
    Другарю Мартине, демокрация е! Нито ще съдим хората, които гласуват за такива като вас, нито тези, които са гласували против АЕЦ. В крайна сметка и/дио/ти има във всяко едно общество.
  • 15 gggw

    87 11 Отговор
    интересно за какво са тия умни мрежи, когато по тях няма да има ток, щом затворим МИ ?
  • 16 Зъл

    32 96 Отговор
    Националния предал, срещу лично облагодетелстване е Копйкин, точка!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мислещ

    112 27 Отговор
    Хаха, всеки ден рев от различни соросоиди, а Възраждане дори още не са в парламента. Чакам с нетърпение да видя гърчовете им като ги почнат и от трибуната на народното.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кирил

    26 106 Отговор
    Гласувах за Продължаваме промяната защото са срещу белене

    Коментиран от #95

  • 21 555

    62 9 Отговор
    Е па рая работна ръка все трябва от някъде да дойде… Първо са калинките на ГРОБ
  • 22 БАЙ КУРТИ

    101 15 Отговор
    Тази шам...ндура вместо да разтяга лукуми да помисли какво ще стане ако АЕЦ Козлодуй спре за 1ден . Пък тогава да Вим какво мнение ще дадат тези 500 000. А мнението на останалите 6 000 000 , не трябва ли да се зачита .
  • 23 Не на Белене

    34 78 Отговор
    Там се окрадоха едни милиарди от Първанов и Ко преди 20 години, стига с това ограбване чрез проекта Белене
  • 24 Azza

    69 16 Отговор
    Да! В Белене да строят АЕЦ.
  • 25 ИНЖ

    54 10 Отговор
    Абе стига партизанщина. Да листнем на борсата проекта за АЕЦ Белене и да видим ще го "лапнат" ли като "топъл хляб", както се твърди??? ;-)

    Коментиран от #33

  • 26 Ю.кортес

    24 62 Отговор
    Коя българска община ще приеме ядрените отпадъци? Никоя.Нека направим допитване и да се гласува!

    Коментиран от #39

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Privat Spase

    73 11 Отговор
    България в момента има 2 енргоблока по 1000mwh и е енергията от АЕЦ е не достатъчна тоя тип фъфлещ говори за 1 блок на Козлодуй!

    Коментиран от #144

  • 29 Съдията Дред

    79 11 Отговор
    В едно е прав - нов блок на площадката на Козлодуй ще е за предпочитане. А иначе няма алтернатива атома като цена. Преди години свети Тиквоций плашеше, че ако го построим, тока му щял да струва 100 лева мегавата, и нямало кой да ги плати. Сега търсим ток на такава цена, ама няма. Цените на борсата стигнаха 550 мв за мегават

    Коментиран от #37

  • 30 Ккк

    23 6 Отговор
    Да да дааа
    Който не работи не трябва да ядееее
  • 31 РЕАЛИСТ

    64 8 Отговор
    Добре бе, Мартино, щом на референдума са гласували 60:40 ,за изграждане на АЕЦ Белене са 800 289 гласа. Демокрацията е диктатура на мнозинството над малцинството. Да анулираме всички избори тогава, щото винаги ще има загубили и ще са недоволни.

    Коментиран от #68

  • 32 Професора

    57 9 Отговор
    550 000 може да се изнесете от РБ явно токова сте тъ..ците продажни неграмотни в България и да ни оставите да си построим държава на ново!
  • 33 Щерев

    18 54 Отговор

    До коментар #25 от "ИНЖ":

    Факта че няма никоя компания която да инвестира на пазарен принцип говори че белене е фейк.Ако беше печеливш проект,щеше да има много кандидати.

    Коментиран от #45

  • 34 Енергетика

    74 10 Отговор
    Ако ако говедарко лобистче продажниче ако няма АЕЦ Белене България загива ставаме пазар на електроенергия на Турция и Румъния!

    Коментиран от #175

  • 35 5777

    65 11 Отговор
    Това псевдоикономистче и еничар и явно добре е научил уроците от вожда си.
  • 36 Паисий е жив

    70 1 Отговор
    Трябва да се инвестира в ядрена енергетика по 2 причини:
    1. цената няма да зависи толкова от тази на газа
    2. бъдещето е на електрическите автомобили - всички проекции за бъдещето са свързани с нарастване на електрическата консумация
  • 37 Академик

    36 12 Отговор

    До коментар #29 от "Съдията Дред":

    Къв блок на площадката на Козлодуй бе там няма място за нов блок!
  • 38 Ю.кортес

    18 46 Отговор
    Белене е далавера за кражба на милиарди.
  • 39 БАЙ КУРТИ

    62 8 Отговор

    До коментар #26 от "Ю.кортес":

    И ти ли почна да разтягаш лукуми .До сега къде отиваше отработеното ядрено гориво . Плащане и заминава за РУСИЯ . Там имат център за преработката му .

    Коментиран от #46, #121

  • 40 Ужасонн

    42 8 Отговор
    Ейй г@ньо, я да мълчиш, не е в интерес на всички други държави, но за България е от изключително важно значение
  • 41 НЕГРАМОТНА СЕДЕСАРСКА ПУ..

    40 9 Отговор
    Я марш ше ходиш на о. Персин със сигурност за подрувна дейност ще те съдим по конституцията
  • 42 Щерев

    14 42 Отговор
    Корупционен проект започнат от комунисти и продължен от мутрата Борисов.Съд и затвор
  • 43 мародер

    53 8 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Мартин Димитров за ФАКТИ: В трудови лагери ли ще бъдат изпратени онези 533 526 човека, които гласуваха срещу "Белене"?"
    Не бе останалите шест милиона и нещо ще ги хвърлим в концлагери с изградени денонощно работещи крематориуми! Нема по тъпо животно...
  • 44 абв

    37 7 Отговор
    МаВтине , много со пВост !!!
  • 45 5777

    50 6 Отговор

    До коментар #33 от "Щерев":

    То и за нова топлофикация и магистрали няма такъв инвеститор, но ги ползваме;) Има някои неща които се наричат суверенитет.

    Коментиран от #49

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Наблюдател

    16 30 Отговор
    Нови енергиини мощности трябват и икономически най-разумното е нов ядрен блок в Козлодуй. Просто там има вече изградена основна инфраструктура! Няма начин в "Белене" да бъде по изгодно! Такова нещо като "безплатна инфраструктура" няма
  • 48 nqkoi

    44 10 Отговор
    Тези страшни кражби който се случиха последните 12 год можехме да имаме вече централа .но не стига че се подлагат на еврогей....те но и ни крадяха като за световно .всички за кюпа герб ,дпс ,бсп .магарешки,чак сидеров и шкембе войвода .
  • 49 Щерев

    15 16 Отговор

    До коментар #45 от "5777":

    Нарича се корупция за милиарди

    Коментиран от #56, #58, #59

  • 50 Пацо

    12 32 Отговор
    Новото правителство ще е доминирано от харвардите от американското посолство.Шанса на чернобилските от белене е нула.

    Коментиран от #147

  • 51 Да бе

    19 30 Отговор
    Белене отдавна не е енергиен проект, а далавера и театър за балъци.
  • 52 Хахаха

    58 12 Отговор
    АЕЦ "Белене" бил корупционен проект.
    Че това какво общо има със самото естество на проекта бе, tупан?
    С такива хора без контрол и надзор и диамантена мина да направите, пак ще е на загуба.
    Ей заради такива като тоя iзмекяр никога не бих гласувал за ДБ.
  • 53 Дани

    36 6 Отговор
    Не се бъркай младежо ,това не е същото.
    Другият път ще го разбереш с 2% вот.
  • 54 случаен читател

    22 32 Отговор
    АБСОЛЮТНО прав е,че 7 блок в е многократно по-изгоден от централа в Беляне. Това е истината. Някой хора си правят криви сметки като са изкупили на бесценица земите откъдето трябва да минат електропроводите за транспортираме на енергията от Беляне и искат да ги продават много скъпо на държавата. А в Козлодуй тези електропроводи ги има, те са предвидени за транспортиране на енергията от спрените реактори. Така, че тези скрити разходи за които говори г-н Димитров са именно тези електропроводи и земите, които трябва да се очождът за да минат електропроводите за една бъдеща АЕЦ в Беляне.
  • 55 Илия

    12 25 Отговор
    Аз съм за Белене, но не сега.
    Това е като да искаме нова кола на момента, да нямаме пари за нея, но и да имаме да връщаме пари колкото за още 3 нови коли.
  • 56 жоро

    47 15 Отговор

    До коментар #49 от "Щерев":

    Малтин Димитров освен, че е некадърен, но е и неук. Човек без един ден трудов стаж станал енергиен експерт.
  • 57 Активист на БКП

    17 3 Отговор
    ДА !!!
  • 58 Щереееев

    42 3 Отговор

    До коментар #49 от "Щерев":

    какво значение има проектът какъв е бе?
    Тя корупцията не идва от проекта а от хората които го правят.
    При Бойко всички държавни проекти бяха корумпиране и то се вижда.
    Чували с пари, чекеджета и какво ли не.
  • 59 Справедлив

    34 8 Отговор

    До коментар #49 от "Щерев":

    Не в трудови лагери, а просто да заплатят разликата, ако беше построена и сега, на ощетените граждани и бизнеси.
  • 60 има и по лошо

    30 5 Отговор
    Между другото съм " ЗА " . Кратюнкьо , сега ти ле ще ни плащаш тока бе ?
  • 61 не бе мишок

    19 4 Отговор
    за вас тока ще е 700лв за 1мг за здравомислещите 200...
  • 62 Българин

    47 10 Отговор
    Да! Всички които стопират Втора Българска, Държавна АЕЦ Белене са национални предатели. ⚠️ Мераците им са да вземат комисионни от чужди "инвеститори" в българската АЕЦ или да задържат отровните щатски Тец-ове.
    Чуждите правителства им се отблагодаряват, като им правят реклама в продажните ни медии.
  • 63 аец

    40 8 Отговор
    Тези 533 526-ма с оглед на събитията от последните месеци вече са доста по-малко на брой.

    АЕЦ Козлодуй - продължаване на развитието с нови реактори.
    АЕЦ Белене - довършване и пускане
    АЕЦ Кубрат - подготовка за строеж

    Нито лев кражби!
  • 64 Бивш левскар

    9 12 Отговор
    Аз гласувам за лагер в Белене. Който не е бил- да заповяда. Мойто гайле дядо ми го изкара.
  • 65 Копейкин

    16 28 Отговор
    Фашизоидното Коце пак се е оакл. МутраФонова ще го погали по перхидрола .
  • 66 От маалата.

    33 8 Отговор
    С тези 5 милиона българи които не искат да се ваксинират , къде ще ги пратите бре Мартинчо?! Или вие чакате наведени Брюксел да ви каже.
  • 67 нещастник

    40 5 Отговор
    каква логика на тъпанара,ако имаш повече произведен ток пак ще плащаш по-скъпо,ами тогава спрете всичко от което се произвежда ток и ще стане по-евтин,от такива професори се гърчим толкова години като прошляци и умираме от студ зимно време
  • 68 Скакауец

    40 7 Отговор

    До коментар #31 от "РЕАЛИСТ":

    За сведение на пишещите тук, както и на великия икономист и "енергетик" гласувалите "против" действително са 533 526, но тези, дето са си дали гласа "за" Белене са 851 757...Тях какво ще ги правим, МаЛтинчо?

    Коментиран от #75

  • 69 Лично мнение

    37 9 Отговор
    Този е агент на чужди държави. Лобира за зависимостта от други държави.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 КрЕмЪ(л)ньонци, сър !

    12 22 Отговор
    Малко, но пък кресливи по форумите . И те като Костя от две години нямат официални доходи. :)))
  • 72 Gen Gurko

    24 7 Отговор
    Виновните гузни лаят, интервюирани от услужливи мисири, обаче да си знаят че ще се наложи да се отговаря на въпроси и да се излежават вини. Добре да си го знаят.
  • 73 БКП

    42 11 Отговор
    Заради ей такива фъфляци, псевдо експерти като тоя Мартин Димитров, България е в това окаяно положение. Не лагер за тебе отпадък такъв, разстрел пред народния съд трябва да получиш. Само 30г ни върнахте със сто години назад долни некадърници крадливи такива и продължавате да копаете към дъното.
  • 74 Фил

    18 3 Отговор
    Добра идея!
  • 75 РЕАЛИСТ

    8 6 Отговор

    До коментар #68 от "Скакауец":

    Не съм търсил данни. Просто знам 60:40 и след интерполация ми излезе резултата. Правя коментар, а не проект. Не ми се рови.
  • 76 Перо

    33 7 Отговор
    И интвюирият и интервюираният си нямат понятие от енергетика. Няма АЕЦ за която не е задължително да се провери сеизмичността,преди да започнат всички други проучвания и строежи. Това е абсолютно измислена,некомпетентна и фалшива “експертиза”! Стомната енергетика няма алтернатива!
  • 77 Дабе

    28 5 Отговор
    Сякаш някой някога е питал народа или се е съобразявал с народното мнение.Пълни глупости бръщолеви това джендърско момче и крайно време е джендърите да напуснат от политиката има централна баня и други места за събиране
  • 78 Не са

    23 7 Отговор
    Но ти си за лагер,понеже за пари си съгласен на всичко....помияри...
  • 79 Прост

    37 7 Отговор
    Този е завършен кретен и малоумник! Вчера обяви, че от следващото лято тока за промишлени цели щял да е едва ли не без пари!!!Потърсете му сметка другото лято като се видят цифрите.
  • 80 БКП

    34 10 Отговор
    Какъв е тоя плужек Малтин Димитлов, цял живот чентаджия без един ден реален трудов стаж, че и енергиен експерт станал, утайка на обществото.
  • 81 Ели Оригинал

    18 5 Отговор
    Имаше една стихосбирка, на напусналият ни Иван Методиев, заглавието беше " и облаци".
    Перифразирам, "Облаци в $$$$$$".
    С особена сила важи за вас.
    И да не забравяме Нейно Превъзходителство г-жа Мустафа, поздрави българският народ, със следните слова:
    "Поздравявам българите, че гласуваха 5 пъти за 1 година",
    да се смеем ли, да плачем ли?
    Кога ще останат само облаците?
  • 82 БЕЗ ПРОШКА

    29 9 Отговор

    До коментар #1 от "6969":

    ТВЪРДО АЗ СЪМ ЗА КОНЦЛАГЕР ДА СЕ ИЗГРАДИ В БЕЛЕНЕ ..... 20 ЛЕВА ИМАТЕ ОТ МЕН НАЧАЛЕН КАПИТАЛ .... КАТО СЕ ИЗГРАДИ ЦЯЛАТА ЗГАН НА ПРЕХОДА ОТ 1989 ГОДИНА ДО 2021 ГОДИНА СЪС ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ ЗА ...БЕЛЕНЕ ... БЕЗ ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ .. И НИКОЙ ПОП ИЛИ ХОДЖА ДА НЕ ГИ ОПЯВА ДЪЛБОКО ЗАРЯВАНЕ ПОНЕ 4 МЕТЪРА ...... ТАЗИ ЗГАН ВЪРНА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД 2000 ГОДИНИ НАЗАД...........

    Коментиран от #94

  • 83 Тони

    24 7 Отговор

    До коментар #5 от "pepi777":

    Защо да е необосновано? Парите от субсидиите или се харчат за скъпи играчки като луксозни джипове, или се трупат по сметки в банки. ! лев на глас - толкова трябва да е субсидията, за да спре интереса на всевъзможни партийки, дето се създават само и единствено да се докопат до субсидиите.
    А 240-те хрантутника в парламента са твърде много. Повечето са там, не да вършат работа, а да си чоплят в носа, докато ровят в телефоните си. Гласуват под строй закони, които даже не са прочели. Не се явяват на заседанията, но всеки месец си прибират тлъстите депутатски заплати, които идват от нашия джоб. Ако системата е да плащаме на некадърници, то хайде поне да им ограничим бройката до 120. Реално погледнато, те толкова са обикновено в зала. Другите 120 винаги са отсъстващи. Винаги, освен в дните, когато ще си гласуват повишения или надбавки.

    Коментиран от #128

  • 84 питащ

    24 4 Отговор
    Това недоразумение като какъв се изказва ? Защо изибщо му се дава трибуна ? А ! да бе ! та вие сте медия точно на такива като него
  • 85 редник

    32 5 Отговор
    Това защо не е означено "Платена публикация"?...

    "Мартин Димитров е роден е на 13 април 1977 г. в София. Завършил през 1996 г. Френска гимназия /33-то СОУ В. Пеева/, а след това Университета за национално и световно стопанство (УНСС), специалност „Международни икономически отношения“. От 2000 г. работи в Института за пазарна икономика като икономист." (От Уики)

    Голям специалист, голяма експертиза...

    Боже, колко мъка...

    Коментиран от #88, #167

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Пинко

    27 2 Отговор
    Е как Белене не е български проект? Земята е българска, реакторите също. Или не е добре за нашите" партньори" да имаме още една АЕЦ?
  • 88 За жалост

    21 1 Отговор

    До коментар #85 от "редник":

    УНСС след 1989 и дебил можеше да го завърши, за съжаление, същата е тенденцията и в СУ.
    Този незабавно при доц. Гълъбова, кукувица им кука след определен период в слугите на Саурон.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 дрън

    27 5 Отговор
    Дрън, дрън и отново глупости. Съпротивата на тия срещу АЕЦ Белене е национално предателство и огромни загуби. Централата трябваше да е готова още през 1990. Помним псевдозелените на роднината на комуниста с голямо К, Георги Димитров, Тренчев какви дивотии вършеха само и само са саботират проекта. Тия са същите, взели са пари да сацотаж.
  • 91 Гост

    16 4 Отговор
    Имаше референдум - изпълнявайте. Марто да се фане у работа не да дава акъл.
  • 92 530 хиляди

    10 5 Отговор
    Са по-малко от 10% от имащите право на глас.
  • 93 Стефчо

    17 4 Отговор
    Димитров ще мине после през Козяк да си вземе отработеното пък ние да му мислим.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Логиката

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Кирил":

    Значи се п/Р/едал и род.
  • 96 Навалний

    8 3 Отговор
    Първо си неграмотен Тъ-панар, не знаеш малките букви и трето си т-ъп като галош! ти ще определяш кой ще ходи в лагери кой ще ходи в Белене нещастник!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Бат Гечо

    20 6 Отговор
    Костадинов в случаят е прав. Трябва да има АЕЦ Белене.
  • 99 xxl

    11 3 Отговор
    Херо не дава!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 незнайко

    17 1 Отговор
    ( Публикувано във факти.бг: Построяването на "Белене"
    противоречи на всички български интереси. )
    Затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй на кои интереси
    пречеха ? На тези които не искат да се построи
    АЕЦ Белене !!!
    На кого ги раздува тези ЛАКАРДИИ за интересите ???
    30 години да стои замразин проекта е
    ГЕНИАЛНО ИЗМИСЛЕНО ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА И ЕС !!!
  • 102 Пешо от блока

    6 20 Отговор
    Всички руски тролове са в екстаз и бълват злоба и омраза срещу всеки разумен човек.Къде е ДАНС? Българските интереси са над руските интереси.

    Коментиран от #106, #117

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Лейка

    19 4 Отговор
    Мартинее.. това ли ти е акъла в момента? Беше нещо и стана Нищо. Жалко за теб. И мисли повече за хората
  • 105 УСА боклук

    19 2 Отговор
    Мисля, че въпросното лице е не специалист по енергетика, а по фотография, параграф - селфита.
  • 106 Тиква

    8 0 Отговор

    До коментар #102 от "Пешо от блока":

    Къф дансинг те гони бре Пешоо. Прави Салата и се напии и не пиши повече.
  • 107 панагюрец

    8 12 Отговор
    Простотията и русофилството вървят ръка за ръка! Така сте си родени и така ще си карате! Прости, ама много, много , безкрайно много тъпи! Успех! Дано простотията ви се размножава пропорционално на годините!

    Коментиран от #120

  • 108 Бесен

    19 8 Отговор
    Не съм гласувал за възраждане... но специално за Мартинчо и още няколко олигофрена с удоволствие бих възстановил Белене и да ги пратя там. Невъобразим боклук!!

    Коментиран от #181

  • 109 ясно е

    7 16 Отговор
    Копейкин ще е най-жалкия Фикус от серията -Болен-Магаре-Копейкин...
  • 110 Мартин Димитров Как точно стана Експерт

    9 7 Отговор
    В Енергетиката!! Чрез Образование или работа в Енергетиката!! Какъв паралел правиш с Белене и Фукошима!! Няма място за паралел, недей да Лъжеш и маниполираш! Няма връзка с Лагерите от Военното време и това, че Централата е започната в Белене!! К Костадинов е Зелен политик, в главата зелен и е несириозно да се обсъждат неговите приказки за лагери! Та Румен Овч и Други червени Шамани са в дъното на този проект Белене!! Костадинов просто Лае срещне месечината, НЕЕ фактор!!
  • 111 аааааааа

    11 1 Отговор
    Не, просто няма да ползват електричество. Винаги може да въртят педалите на някой велосипед и да произвеждат ток, зимата така ще с е и отоплят, пък и няма да надебелят.
  • 112 Рейгън

    15 2 Отговор
    Същият този човек на преговорите за Енергетика разправяше(четеше декларация на ДБ), как трябва да се отворят 4-ти и 5-ти блок на АЕЦ Козлодуй.
    1. г-н Димитров, отварянето на 4-ти и 5-ти блок е почти невъзможно, но със сигурност би бил много по-корупционен проект от АЕЦ Белене.
    2. г-н Димитров затварянето на тези блокове беше договорено от г-н Костов, с който вие сте бис-бизе... така да се каже и предложението е почти изумително на този фон!
  • 113 Санди

    16 3 Отговор
    Една АЕЦ е не само производител на евтина електроенергия, но и гаранция, че България няма да бъде въвлечена в конфликтни ситуации на Балканите. Никой няма да рискува въоръжен конфликт с нея защото АЕЦ е възпиращ фактор. Ако Сърбия имаше АЕЦ едва ли щеше да бъде бомбардирана така безцеремонно от САЩ и НАТО. Мартин може да разбира от енергетика, но трябва да си опресни знанията по геополитика.
  • 114 аааааааа

    11 4 Отговор
    Копейкин заплаши амерканските агенти, коит са продали българските интереси.

    Винаги си бил съмнителен, но щом и сам се разпознаваш - няма проблем. Ти първи ще чукаш камъните, Мартине. А в почивките ще пееш химна.
  • 115 Павел пенев

    10 3 Отговор
    Никой няма да ги изпраща в трудови лагери бе ненормалник. Просто няма да се зачита тяхното мнение на малцинство.
  • 116 Аладин

    19 4 Отговор
    Мартин Димитров е най ненужният човек в българската политика.

    Коментиран от #132

  • 117 Значи

    17 2 Отговор

    До коментар #102 от "Пешо от блока":

    във Франция - страна с мощна ядрена енергетика - властват руски интереси? А в Германия - страна, която отрича ядрената енергетика и се надяват на руския /!/Северен поток да им доставя енергия, са абсолютно независими от руските интереси? Айде стига с тези мантри. Истината е, че някой /я/ държава НЯМА ИНТЕРЕС България да е енергийно независима - и затова се нагнетява настроение слещу АЕЦ "Белене". Допълнителен въпрос - реакторите са купени, по-голяма част от лицензионния процес е платен и осъществен - дали за България е по-изгодно тези пари да ръждясват заедно с оборудването заради кресливо малцинство, обявило се против строителството на тази мощност?
  • 118 хоплит

    16 1 Отговор
    Запомнете - седерюгата може да говори с години за демокрация и права, но всъщност си е пещерен антикомунист с хоризонт да кърти буквите на МОЧА и да говори за закон за лустрация. Седерастията е тежък умствен недъг и такива хора трябва да бъдат изолирани - да не им обръщаме внимание, да не ги слушаме, да не гласуваме за тях.
  • 119 Мартине, Мартине!! Има Енергийна мафия,

    13 3 Отговор
    Тя разиграва, цената на ел енергията у нас!! Ние нямаме газови централи!! Не смееш да кажеш, че има енергийна Мафия, наричаш е Непрозрачност в Енергетиката!! Мишок голям стана и ти!! Цунами не може да има в Белене, централата нее нито на Персин, Нито на Магареца,!! А преди входа за града в дясно, далече е от брега!! Трябва да са Демократични и евроантлантични реакторите!! Това е Проблема!! А, че сее крало здраво при строежа, и после, когато се стопанисва ше сградния фонд от Зета и Щерката на Един Еврейн от Енергийната Мафия от времето на Бащата на Р Овч!! Краде се яко, но това зависи, кой им е дал възможност да се краде!!
  • 120 И в какво

    11 3 Отговор

    До коментар #107 от "панагюрец":

    се състои простотията на тези, които искат енергийна независимост чрез евтини енергийни източници? Просто в момента руската ядрена технология е най-добрата . Пита се ако американската беше такава, щеше ли Мартинчо и с-ие да са против АЕЦ Белене?
  • 121 ТЪП

    15 2 Отговор

    До коментар #39 от "БАЙ КУРТИ":

    РУСНАЦИТЕ ПОКАЗАХА ХРАНИЛИЩЕТО НА ОТРАБОТЕНОТО ГОРИВО В КОЕТО ИМА ГОРИВО ЗА 50 ГОДИНИ ЗА ЦЕЛИЯ СВАТ БЕ СМОТАНЯЦИ .И РУСИЯ ИМА ЕДИНСТВЕНАТА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ПРЕРАБОТКА В НОВО ГОРИВО ..
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 От Белене Централата трябва да стоят

    6 3 Отговор
    Настрана Румен Овч, Първанов и разни други Червени Шамани имащи нещо общо с Енергетиката на България!! Комисионерите свързани със строежа на АЕЦ Белене!! Тези далече от Централата и договорите!!
  • 124 потребител

    18 2 Отговор
    Мартин Димитров слаботоков или силнотоков специалист е? Защото за повечето хора които познавам той е един контрацептив. Унгария е много зле като построи и пусна в действие 4 реактора без да пита никого и да иска разрешение от Меркелица,Обама,Путин и Арменския поп!
  • 125 Работил в АЕЦ 2

    11 2 Отговор
    Имате ли представа колко би струвало сега да се изгради противосеметръсна площадка за ядрена централа? Това не са основи за кооперация. Имате ли представа колко би струвало сега да се изгради канал за охлаждане на ядрени реактори? Това не е напоителен канал.
    Има и други неща, за които трябва да се мисли.
  • 126 1956

    11 3 Отговор
    Национален предател !Експерт по енергийни въпроси към Американското посолство.Всяко магаре е по добър енергиен експерт от него.
    Този политически Хамелеон не прави разлика между киловат и мегават.
  • 127 Работил в АЕЦ 2

    9 3 Отговор
    Площадката и канала в Белене са готови.
    Има изграден и Ж.П. възел - в Козлодуй няма.
  • 128 БЕЗ ПРОШКА

    2 5 Отговор

    До коментар #83 от "Тони":

    И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ДА ...ПАЗЯТ БИЗНЕСА НА ЗНАКОВИ ФИГУРИ ... ИЗГРАДЕН СЪС !!!!!!!!!!!!!! ........НАРОДНИ ПАРИ........
  • 129 XXL

    6 3 Отговор
    Няма нужда от чак толкова. Два автобуса "демократи" пратени в Белене стигат...
  • 130 БЕЗ ПРОШКА

    4 2 Отговор
    ЦАЦЪРОВ ЗАЩО ГЛЕДА НА ДРУГАТА СТРАНА ДА НАПРАВИ ...ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ПРОЕКТ БЕЛЕНЕ ДА ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ КОЙ СЕДИ НА ПЪРВО ЧЕЛНО МЯСТО ПО КРАДЕНЕ .. ПРЕД ЦЕЛИЯ НАРОД ДА ИЗЛЕЗНЕ ...АМА МЪЛЧИ ...... ЦАЦЪРОф................
  • 131 Димитър

    12 3 Отговор
    Пак надигате глава безродници как не ви е срам .наследници на Иван Костов съсипахте и разпродадахте на безценица цяла държава и още ламтите да я опропастите нацяло с генералчето ,ще купуваме ток от американските централи които ще минат вероятно на скъп газ на цена 1000лв Mw.
  • 132 Бесен

    10 1 Отговор

    До коментар #116 от "Аладин":

    Не съм съгласен колега! Мартинчо е номер 2. Най ненужният е Нестимир ананиев - смърдящия никаквец, мандатоносител за Харвардските братя. Невъобразимо долен индивид, дори като човек. Мръсотията по тия двамата е огромна, но Мартинчо е номер 2
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Otoplitel

    3 1 Отговор
    На Старите политици които не си вземат поука,като слезнат от сцената и на тяхно място да влезнат млади хора с елитно западно образование им гарантирам,че ще си погребат политическите партии.
  • 135 ХАН КРУМ

    17 2 Отговор
    соросоидчето димитров е вреден за българия. и лигльо ,не ми говори за зависимости от русия. така съсипахте южен поток, аец белене , нефтопровода бургас ,александуполис–стратегически обекти, с които от българия зависеше нещо в геополитиката и, с които получаваше някаква сигурност и в мирно и във военно време..знаеш ли лигльо,колко ми пука кой ти плаща, но за това ,че продаваш българия никога няма да ти бъде простено, на теб и останалата платена паплач.пука ми ,щом купувам евтино и препродавам на печалба и държавата върви напред. от такива мазници изпитвам истинско отвращение и презрение.
  • 136 Електрошок

    5 0 Отговор
    Битовите потребители са на регулиран пазар и там ценаната е приемлива. Бизнесът купува ток на борсата по пазарни цени, така че
    в България дори и нула да струва производството му ще го плащаме
    скъпо.
  • 137 абе вие

    3 0 Отговор
    и двамата сте за социално заведение не за лагери и с усмирителни ризи власта ви е умопомрачила и не знаете къде се намирате се едно сте паднали с алф от малмакс
  • 138 абе

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "pepi777":

    на тия им стигат далаверките само да са дебели
  • 139 Кинжал

    12 3 Отговор
    Мартине, вече имаме два платени реактора, които стоят консервирани на площадката в Белене, предлагаш да ги хвърлим ли, за да сложим един на вашите приятели от Уестингхаус на Козлодуй? Отделно, има закопани вече 2-3 милиарда на площадката в Белене и тях ли предлагаш да ги забравим? Имаш ли идея къде конкретно се вложиха около 20 милиарда кредити, които вашите ортаци от герб изтеглиха през последните години? За 10 милиарда вече щяхме да имаме нова АЕЦ! Каквито и смарт мрежи решиш да изграждаш, законът на Ом няма как да го прескочиш и той е безпощаден, но ти явно не го разбираш. Всяко домакинство и всеки човек се е напълнил с всевъзможни електроуреди и смарт джаджи, които постоянно искат ток, като добавим и бъдещите електромобили, за нови производствени мощности въобще не говорим, ситуацията след 10 години ще е драматична. Ти си един жалък лобист и манипулатор! Най-добре е според теб да съборим паметника на съветската армия и на негово място да сложим един голям ветрогенерато, тогава ще сте най-доволни! Аз викам да сложите първо един на мястото на бившия мавзолей, който неуспешно взривявахте няколко пъти, ливадата и без друго пустее !
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 читател

    11 3 Отговор
    Този пък какъв специалист е? Един от гробокопачите на С Д С.
    Икономист и то посредствен.
  • 142 Точен

    9 3 Отговор
    Мартин усеща, че ще има Нов Народен съд.
  • 143 ВРАГ НА НАРОДА

    10 3 Отговор
    мартинчо,т€б€ и ДъБъ Щ€ ви ИЗПРАТИМ В АНАДОЛА....,МОЖ€ ПЪК ДА ЗАБР€М€Н€€Т€!?!?

    Коментиран от #165

  • 144 стоян

    3 9 Отговор

    До коментар #28 от "Privat Spase":

    До 28 ком -дръгарю -чета и гледам пълно с енергийни специалисти като теб дето ни убеждават да правим АЕЦ Белене -А защо германците се отказаха в Белене тогава -сигурно защото са по прости от нас

    Коментиран от #162, #163

  • 145 костадинов

    5 4 Отговор
    първо ти си за пандела а други по луди от тебе дето да спрат АЕЦ нема да се намерат те са като тебе да си чешат езиците пред медийте
  • 146 Веселин

    3 14 Отговор
    Как е възможно на държава, която не може да осигури безопасно движение по пътищата си, да бъде разрешено експлоатация на ядрена централа? Европа предприема огромен риск с България, ако лицензира още една ядрена централа. Голям късмет е, че АЕЦ Козлодуй все още работи без голяма авария.

    Коментиран от #154

  • 147 Сивата чапла

    6 2 Отговор

    До коментар #50 от "Пацо":

    Чернобил Украйна е саботаж,
    предшественик на близнаците в Ню Йорк
  • 148 ААА

    13 3 Отговор
    Изобщо не е необходимо тези хора гласували против АЕЦ Белене да се пращат в лагери . Просто трябва да им закачат партидите на зелените енергии на фотоволтаиците , и да плащат те енергията на собствениците на техните преференциални цени . Някой трябва да плаща сметката.
  • 149 някой

    11 3 Отговор
    Мартинчо,какъв природен газ влече тока бе,експертче мамино.България произвежда ток основно от АЕЦ,,Козлодуй",след това от Мариците.Дела на произведения ток от пр.газ в България е едва 6% от общо произведения.Ако ти си ,,енергиен експерт" аз съм значи астронавт.
  • 150 Матей

    8 0 Отговор
    Брей,много се бъзна тоя десебар,все едно още утре ще го подкарат под конвой да си отработва за гяволъка до живот на каторга.И заради спъването на проекти като Белене трябва да има много осъдени,и заради спирането на 4-те блока на козлодуй.Такава въпиюща разруха в страната неистово зове за стотици хиляди присъди,без това няма излизане на здраво,какво толкова се стряска,ще чука камъни в кариерата и ще пукне като куче,какво пък толкова,колко милиона свестни хора си заминаха мърцина,за него кой ще се трогне.
  • 151 Рашков

    0 0 Отговор
    Амчи как !
  • 152 533 526 човека

    8 1 Отговор
    Другите 5 милиона и 533 526 човека ще ги пращаме в Белене. Против Са гласували 533 526 човека а другите над 5 милиона? Това са пропадналите политици.
  • 153 Северозапад

    6 1 Отговор
    ..."той е историк и няма никаква компетенция да коментира енергийни въпроси"? А тоя льольо е завършил Международни икономически отношения в "Утре Носи Съответната Сума" и има още по-малко право да говори на тема енергетика! И, обективно погледнато, той е против изграждането на каквито и да са базови мощности, и в същото време реве, че цените на тока от ВЕИ са непосилни!? Пълна шизофрения...

    Коментиран от #157

  • 154 Енергетик

    11 1 Отговор

    До коментар #146 от "Веселин":

    Само да те информирам, че 5-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" държи абсолютен световен рекорд - 17 години (последователни) без сработване на аварийна защита. Хайде сега се опитай да смелиш тоя факт! Който впрочем е отразен и на сайтовете на МААЕ и WANO (за можещите да четат).
  • 155 Фъфлещ бокLUк

    6 2 Отговор
    Заслужаваш да изгниеш безславно в Белене!
  • 156 САТЪРА НА ХАНА

    5 1 Отговор
    СДС ГРОБАРЕТО И ДПС БЕЙОВЕТЕ СТЕ САМО 3-4000 ЧОВЕКА
    .....
    КВИ 500 000 БЕ ШМАТКО ?
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Енергетик

    10 1 Отговор
    " Мартин Димитров ... експертен коментар на темата АЕЦ "Белене "

    Джелезо !!! И какво е построил този експерт ... или какво е работил, освен чантаджия в НПОшки и партийни централи

    Коментиран от #159

  • 159 Енергетик II

    0 0 Отговор

    До коментар #158 от "Енергетик":

    Енергетик II съм, явно, не видях, че преди мене има форумец със съшия прякор
  • 160 ТRIF

    6 0 Отговор
    Портеблението на ел. енергия нараства в световен мащаб. Както и населението. Електрификация на автомобилният парк е в процес. ВЕИ към момента не могат да гарантират баланса на ел. енергия. Нека да ги има и да се подобряват, но към днещна дата в БГ само на тях не може да се разчита. Като затворим въглищните централи (а това е въпрос на време) ток от къде? За момента най-удачният вариант си остава АЕЦ. Още повече, че технологично постоянно се подобряват. Къде и как да се изградят нови мощности оставям на експертите (не политиците). Но имам и условие.
    100% държавно участие и контрол! Енергийната независимост е един от факторите за национална независимост.
  • 161 МИРИЗЛИВ ПОР

    3 0 Отговор
    А ТЕЗИ КОЙТО ГЛАСУВАХА ЗА БЕЛЕНЕ КВО ПРАИМ НАЛИ Е РЕФЕРЕНДУМ МАРТИНЕ МНОГО МИРИЗЛИВ ПОР СИ БЕ
  • 162 ГЛЕЙ СЕГА

    3 1 Отговор

    До коментар #144 от "стоян":

    АМИ ЩОТО ИМАТ БАЯ ЗЕЛЕНИ МАЛОУМНИЦИ АМА КАТО ПОЧНАХА ДА ПЛАЩАТ ТОКА ВЗЕХА ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ И МАЙ ЗЕЛЕНИТЕ ЩЕ ПОСИНЕЯТ ОТ КЮТЕК
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 ПРИВИНТИЗЗЗАЦИЯ

    2 0 Отговор

    До коментар #143 от "ВРАГ НА НАРОДА":

    И ТАМ НЕГО ИСКАТ МНОГО Е ГРЕШЕН 😂😂😂 САМО БЕЛЕНЕ .......... ДРУГ ИЗХОД НЯМА .....
  • 166 БРАВОС

    5 1 Отговор
    ТЕЗИ 500 000 ДА ПЛАЩАТ БОРСОВА ЦЕНА А НЕ ДА БЪДАТ КОМПЕНСИРАНИ С ПАРИТЕ НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ / АДЕ ДА ЗАТВОРИМ КОЗЛОДУЙ КВО ЩЕ КАЖЕШ МАРТИНЧО И ДА СПРЕМ БАЛКАНСИ ПОТОК 3 000 000 000 ПОДАРЪК ЗА ПУТИН АДЕ ДА ГИ ИЗЧЕГЪРКАМЕ ДАВАЙ / ИСТИНСКИ СМРАДЛИВ БОКЛУК СИ СМРАДЛИВ

    Коментиран от #170

  • 167 Само питам

    4 0 Отговор

    До коментар #85 от "редник":

    УНСС преди ,не беше ли Карл Маркс?
    Там не се влизаше случайно.Мръсно ,комунистическо отроче е този.
  • 168 ПКП

    2 1 Отговор
    Я ДА АКТУАЛИЗИРАМЕ РЕФЕРЕНДУМА , ДА ВИДИМ КАК ЩЕ СЕ НАДЕНЕ НА КОЛЕЦА МИ МАРТИНЧО И ЩЕ НАПРАВИМ ХЕЛИКОПТЕР !
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 МИСЛИ

    1 0 Отговор

    До коментар #166 от "БРАВОС":

    ПИТАМ ТЕ АЗ КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАТИ ........НАРОДА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ...... НЕ МИСЛИШ ТРЕЗВО.........
  • 171 Коко

    3 1 Отговор
    Вземете му думата на тъпанарчето. 535000 поименно токът да им струва десет пъти по скъп, от другите, или да имат ток когато духа вятър и грее слънце, при лошо време да нямат.

    Коментиран от #173

  • 172 Голем смях

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "6969":

    Тъпите германци догодина закриват последната си АЕЦ.Бах ти ...най-голямата икономика в Европа...Умните българи ще строят АЕЦ..Най-бедните и тъпи в Европа.

    Коментиран от #183

  • 173 Голем смях

    1 0 Отговор

    До коментар #171 от "Коко":

    При лошо време...има вятър..както и в тъпата ти кратуна.
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Моряка

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Енергетика":

    Винаги Мартинчо се е изживявал като средно аритметично между леке- гьонсурат и жалко американско агентче,от най долнопробните кокошкари.
  • 176 Стига!

    2 2 Отговор
    АЕЦ Белене не е възможен! Професионалистите го знаят, но лаици и демагози продължават да мътят главите на българите!
  • 177 НикогаВечеСДС-Чума

    1 0 Отговор
    Защо ни дВазните непВекъснато,като давате тВибуна на това мВънкало !?
    Кой е този,от какво ВазбиВа,та ни го натВисате непВекъснато да дава съвети и интеВюта!?
  • 178 Marinov

    3 0 Отговор
    Господин Здравков,
    Според данни цитирани от Американски експерти в Конгреса на САЩ цената на киловат електроенергия от Атомните централи е 2 до 3 ЦЕНТА ( 4 до 6 СТОТИНКИ) а цената от вятърните генератори и соларните инсталации е между 10 и 15 ЦЕНТА ( 20 и 30 СТОТИНКИ). Интереса на Българина а и на Индустрията ни е да плащат по евтиния ток и това може за БГ да способстват САМО и САМО от развитие на Атомните Централи в Козлодуй и Белене!

    Останалото е ДИВО АНТИНАТРОДНО Политиканство!
  • 179 Marinov

    0 0 Отговор
    Шанс в трудови лагери да бъдат изпратени онези 533 526 човека, които са гласували срещу "Белене" НЯМА и Няма да има, НО дай БОЖЕ да има ШАНС Господин ИЗХВЪРЛЕНИ на БУНИЩЕТО на Историята и дойдат Личности които РЕАЛНО да работят за НАРОДА ни!!!
  • 180 Тоз пък

    0 1 Отговор
    Говори за белене а пък седнаха на една маса за власт с бсп, значи и те са същите и как няма да е против като техният гуро костов и главния им спонсор прокопиев държат повечето фотоволтаични електро инсталации в България.
  • 181 Този

    1 2 Отговор

    До коментар #108 от "Бесен":

    Идиот с руски вмирисани партенки! Скоро ще измрете в забрава евразийски каскети! Най - отвратитвлната, миризлива и мързелива част от свта! Изчезвай в безкрайните сибирски поля руска сволач!
  • 182 Мартин Димитров?? Разбрахте ли защо

    4 0 Отговор
    Ударихте Дъното!!!! Месец преди Изборите ти Приятелите Ревете за Паметника в Борисовата Градина!! Това Нее проблема на хората, не се интересуват от 10такива като деб, че им "пречи поментика"!! Хората имат проблеми с Оцеляването!!! Ати Паметника, та Паметника,!! ГАЗОВАТА ПРИМКА НА ШИЯТА НИ ОТ Русия?? От Къде ще вземеш ГАЗ бе Суек??? Плюеш ли плюеш, ще стане по скъпа за България от такива като теб!! Атанасов ще решава на Кой е КРИМ!! Малоумници, учебници, книги пише за Кримски Войни водени отРусия не от Украйна, тогава въобще е нямало такава държава!! Народа има други проблеми, а вие гледате да угодите на този и онзи!! Резултата го видяхте всички!! Дано Поумнеете, само със слагачество Несе получава! , първо България и народа и!!! Това го забравихте!!
  • 183 ТRIF

    1 0 Отговор

    До коментар #172 от "Голем смях":

    Тъпите германци както ги наричате имат едни плитчени в Северно море с територията на БГ. Дъбочината там е 12 до 30м. Имат програма да наслагат перки дето ще им произвеждат електричество за цяла Германия че и за износ - North Sea Wind Power Hub. Капацитета е 300 GW (Гига вата)
    Ние такива дадености нямаме.
  • 184 коста

    0 0 Отговор
    Мартинчо,ще ги пратим там където искате да пратите всички гласуващи за ГЕРБ. Ко,ша кажеш......
  • 185 този е

    1 0 Отговор
    Този наистина трябва да го затворят.
  • 186 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Господин Ганчев, разбрахте ли ? "Огромни количества ток се изнасят" и поради" увеличението цената на природния газ" се увеличава и цената на тока за Вас ?
    А колко ни беше евтин, помните ли !? Не като на датчаните - 2-3 евра за киловат.........Горките те, датчани..........
  • 187 КЕВР

    3 0 Отговор
    България не произвежда някакви значителни количества ток от газ. Цената на тока се повишава заради износ. Държавата може да се намеси и евтиният ток от Козлодуй да се предлага на регулираният пазар т.е. за битови нужди, бизнеса пряко да се договоря с ТЕЦ-овете от Марица Изток (на взаимно изгодни цени), а зелените гущерчета да изнасят на свободния пазар.
  • 188 Гената

    3 0 Отговор
    Първата работа, като се поеме властта е ДАНС да разследва кой плаща и дърпа конците на Мартин Димитров ? Не е нормално човек да няма нито един читав аргумент срещу АЕЦ и пак да бълва змии и гущери ! Явно се труди денонощно да оправдае парите, които е взел.
    Говоря сериозно, той целеустремено руши националната сигурност, макар че не е сам в пъкленото си дело. А за тая работа Мартинка, присъдите са по-строги и от концлагера в Сибир !
  • 189 ганев

    1 0 Отговор
    АБЕ какво си губите времето с маллоумна ШУШУМИГА тои е експерт в РОВЕНЕТО НА КАЗАНИ ТОЗ ЕДИН ГВОЗДЕИ НЕ Е ЗАКОВАЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ вижте го на какво ПРИЛИЧА ПФУ
  • 190 Един

    1 0 Отговор
    Мартине! Петре! Ако имаше "правосъдие" БЕЛЕНЕ НЯМАШЕ ДА Е С ДОСТАТЪЧЕН КАПАЦИТЕТ за да поеме всички "заслужили" по време на 30 годишния "демократичен" преход! ( Но! ЩЕ ВИ ХОДАТАЙСТВАМ ДА СИ НАМЕРИТЕ ПОДОБАВАЩО МЕСТЕНЦЕ!!!) Айде, продължавайте да лаете по кервана дето мина преди 30 години!