Last news in Fakti

27 Ноември, 2021 13:09 9 255 29

Огнян Стефанов: Опитват се да вкарат мен и Фрог нюз в мръсна игра

  • огнян стефанов-
  • фрог нюз-
  • медии-
  • журналисти-
  • власт

В един от сайтовете, обслужващ предишната власт, бе публикуван списък на медии и журналисти, които били опорните стълбове на новата власт. Там моето име бе на първо място

 Огнян Стефанов: Опитват се да вкарат мен и Фрог нюз в мръсна игра - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Приятели и познати отдавна ме предупреждават, че критичните материали, които публикуваме във Фрог нюз за злоупотребите на предишната власт и някои действия на прокуратурата и главният прокурор Иван Гешев може да ми донесат големи неприятности. Аргументите за подобни опасения са в разкриването на някои от схемите за отклоняване и кражбата на десетки милиони от строителството на АМ „Хемус“ и бездействието на контролни органи през годините, на прокуратурата най-вече.

И ето, че това, за което ме предупреждаваха, се случи. Това пише създателят на "Фрог нюз" Огнян Стефанов.

Преди дни известен бизнесмен се свърза с мен по телефона. Изненадах се, защото за последен път съм имал контакт с него преди 18 години, когато ни запозна общ познат.

18 години по-късно той ме търси по телефона... Изненадах се. Разговорът бе вежлив дори с приятелски тон. Искаше да му направя услуга, като го свържа с колега журналист, с когото да поговори и вероятно да обясни, че няма нищо общо с темата за откраднатите милиони. Това ми се стори доста странно, но се чух с въпросния колега, който съвсем професионално заяви, че е готов да разговарят и да зададе своите въпроси за по-пълно изясняване на ситуациите, които са се случвали или не са се случвали покрай „Хемусгейт“.

Моето участие приключи дотук.

Последва обаче ново позвъняване, в което за още по-голямо мое учудване се заговори за пари и някакви консултации, които отклоних.

Възникналите въпроси и съмнения у мен по отношение на внезапния интерес към скромната ми особа ставаха все по-притеснителни.

Тогава от мои познати узнах, че аз и сайта Фрог нюз сме сред мишените на кръгове от предишната власт, които правят всичко възможно да ни затворят устата като ни компрометират, в случая мен като създател на медията. Последният повод, с който съм си навлякъл гнева на въпросните задкулисни играчи, е материал, в който описвам как за последните 10 месеца от управлението на ГЕРБ са преведени над 4 млрд лева към 20 фирми, като голяма част от тези пари са „изтекли“ към определени лица.

В същият момент в един от сайтовете, обслужващ предишната власт, бе публикуван списък на медии и журналисти, които били опорните стълбове на новата власт. Там моето име бе на първо място.

В същото време публикувахме и текстове по темата за оставката на главния прокурор Иван Гешев, закриването на спец правосъдието, преструктурирането на КПКОНПИ и освобождаването на неговия председател Сотир Цацаров.

Всичко това е стартирало акция по моето омаскаряване.

Повече от 6 години срещу мен се водят различни дела по повдигнати от прокуратурата обвинения. Няма да коментирам съдържанието, само ще отбележа, че до едно всичките се провалиха, като се надявам скоро и последното да приключи.

През миналото лято, по време на протестите, прокуратурата направи публично достояние два мои телефонни разговора с бизнесмена Васил Божков. И двата бяха част от СРС, но обвинението бе извадило само част от тези разговори, като бе орязало повода за тях – поискано интервю от пребиваващия в чужбина Божков. Незаконно бе и самото публикуване. Идеята на прокуратурата бе да внушат, че поддържам контакт с човек, на когото са повдигнати различни обвинения и той едва ли не е извън закона. В разговор с тогавашния премиер Бойко Борисов, в който исках да коментира полицейското насилие над протестиращи, той отрече за такова и ми пожела да „слушаме шефа си Божков“.

Ето това „свърши“ организираната от прокуратурата акция срещу мен.

Убеден съм, че сегашният сюжет има същата цел – моята и на сайта дискредитация. Чувствам се заплашен, както и моето семейство, към което причислявам и колегите от Фрог нюз. Заплахата идва не въпросния бизнесмен, а от вече бившата управленска върхушка със съучастие на хора от прокуратурата. Целта е да се използват записаните разговори, като от тях се публикува или „изтече“ нужната комбинация. А разговорите са подслушани.

Не ми е приятно да се връщам назад, но ще припомня, че преди време бях пребит до смърт и оцелях само благодарение на медиците от ВМА и Господ… Прокуратурата така и не разкри извършителите и поръчителите, макар на мнозина да беше ясно от кои среди е дошла поръчката.

Получавал съм много заплахи, мои колеги са привиквани в МВР и следствието заради публикувани разкрития от разследвания за корупция.

Пиша тези редове с ясното съзнание, че си навличам нови неприятности, но няма друг начин да защитя близките си и себе си. Ако това въобще е някаква защита в тази пленена от мафията държава.

Не се обръщам към прокуратурата, защото нямам доверие на сегашното ѝ ръководство, дори допускам, че то знае за въпросния опит да бъда „разкаран“.

Те не са се отказали!

И най-зловещото е, че има „медии“, които ги подкрепят и дават всичко от себе си, за да се върне мракобесието. И други несъгласни със стария режим и разкриващи корупцията са обект на атаки или тепърва ще бъдат удряни.

Огнян Стефанов


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    47 76 Отговор
    Хайде стига лъжи бе дърт агент на ДС!Аман от вашите фалшиви новини!Спрете се !Засрамете се!Нищо хринстиянско няма останало във вас!

    Коментиран от #6

  • 2 Иво

    42 58 Отговор
    Този на снимката много ми прилича на Митьо Пищова.
  • 3 Ива Николова

    45 78 Отговор
    Опорните стълбове на новата власт - агент Академик - Огнян Стефанов, агент Богдан - Веселин Дремджиев, синът на Дико Куката - Сашко Дикоф, другарката Любица Михайло Кулезич - дъщеря на сръбски комуняга, падащата си по жени Полина Паунова от Свободна Европа, прекаляващия с алкохола Иван Бакалов, медиите на олигарха Прокопов.

    Коментиран от #8, #9

  • 4 Абре

    39 58 Отговор
    За за телефони разговори с Божков кво ша кажеш. А тогава трябваше да те подведат под отговорност. Аре знаем те за пара си готов на всичко.
  • 5 джаба

    16 31 Отговор
    нюз аннадолу
  • 6 165

    38 14 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    ВСЪЩНОСТ "ПРЕХОДА" БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ НАРИЧА УПРАВЛЕНИЕТО НА ДС-тата. ОКРАДОХА ДЪРЖАВНИТЕ АКТИВИ, БЛОКИРАХА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ И ДЪРЖАХА СТРАНАТА ПОД ВОДА 30г. ПРЕХОДА ЗАПОЧНА КОГАТО ОТСЛАБНА ТЯХНАТА ПРИМКА /ЗАТОВА ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ НАПРАВИХА БОЙКО ПРЕМИЕР ЗА ДА ГИ ДЪРЖИ НАСТРАНА ДОКОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО/
  • 7 кУмУнист

    31 48 Отговор
    На затлъстелия аген, сайтчето/агенцията е такава помия, че не знам кой инбицил въобще го чете. Фрог нюз е нарицателно за фейк нюз.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гостъ

    31 38 Отговор
    Ти каква блажна, хлъзгава и лакома за парите на черепа особа си....
  • 11 Бай Пеши

    29 4 Отговор
    Много хора ги самоубиха .
  • 12 Чичо

    29 11 Отговор
    Всички спряха да си плащат на бащицата и ги направиха опг .Вижда се и с просто око това нещо .Вожда се е учил от най добрия си приятел Ердоганчо .
  • 13 БКП=герп+сдс

    25 15 Отговор
    +дпс

    Тези никога повече на власт!

    Съд, връщане на откраднатото и затвор!!!

    Коментиран от #24

  • 14 И милиционерите в екстаз

    14 14 Отговор
    Тези герберски им.екяри пускат СРС-та като за последно, пазете се!
    СРС- mind control - това е съвременното СРС!
  • 15 Тредстоун

    17 25 Отговор
    Не беше ли тоя който уговаряше с черепа как да подкарат протестиращия добитък по паветата , платената мижитурка веднага след това се покри като влезе в болница понеже е бил с телк и е много чувствителен , както всички които закопчеят , веднага развиват минимум три много "тежки" заболявания. Не просто жълти , направо тъмно кафяви сте вие , отпадък никакви журналисти не сте.
  • 16 Перо

    25 10 Отговор
    Ако толупа бъде вкаран в ареста, много бързо всички мутри и мутрета ще обърнат палачинката. Въпросната отсечка от автомагистрала Струма е строена от македонска и мутренска фирма на бившите ортаци на толупа Румен Пашата и още
    Няколко души,плюс галевите!

    Коментиран от #22

  • 17 За протокола

    15 15 Отговор
    Стига си плакал.
    Обективните медии пишат за ВСИЧКИ нередности, а слугинските - само за тези на противниците на плащащите им.
    Това е.
    Ако се хващаш на това хоро ще тропаш и няма да пискаш.
    Защото идва момент когато палачинката се обръща.
  • 18 Перо

    27 9 Отговор
    След смяната на Гл.прокур, трябва Божков да стане защитен свидетел и да се яви на процеса на толупа, Горанов и Гешев!
  • 19 Как

    10 18 Отговор
    Само викаше Г-н Божков. П.О.Д.Л.О.Г.А.
  • 20 Тая

    13 12 Отговор
    Тоалетна хартия и сайт ли има.
  • 21 НЕМА НАЧИН

    13 11 Отговор
    ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО НЕ МОГАТ ДА ТЕ ВКАРАТ ТАМ КЪДЕТО СИ ОТ ГОДИНИ В МРЪСНАТА ИГРА НА БОЖКОВ БАНКЕРЧЕТО БОБОКОВ ДРУГИТЕ МОШЕНИЦИ АРАБАДЖИЕВИ БАНЕВИ И СИЕ С ПИНГВИНА НА ЧЕЛО
  • 22 ДоПеро

    7 11 Отговор

    До коментар #16 от "Перо":

    Да доложиш на Чери , че България само на снимка. Ще се пържи у залива до края на земния и път. И парата като свърши Оги, Арман и прочие Хаджигеновчета и пчелички ще избягат бързо.
  • 23 Че ти си

    5 8 Отговор
    Мръсник по рождение. Защо е нужно да те изкарат,такъв.
  • 24 Е ПА защо да се връщат на власт?

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "БКП=герп+сдс":

    ГЕРБ СДС БКП ДПС.....те се НАКРАДОХА!!сега ще дадат властта на някой наивници..ужким да оправят държавата..и те като предишните ще крадат!!предишните си имат земя. По 20 апартамента..офшорни фирми. Внос износ..сега дадоха властта на новите баламурници........кой.и.Бал ..И..Бал..кой спал. Спал..ХА ХА ХА
  • 25 ComfortablyNumb

    3 1 Отговор
    Начи най много вярвам на Фрога!
  • 26 Бай Гошо

    5 3 Отговор
    Ти да отклониш разговор за пари!? Не мога да повярвам. А за какво те биха бе? И колко завлече от КТБ?
  • 27 Цецо Крадецо

    3 3 Отговор
    НОВИЯТ ШИШИ ХИ-ХИ !!!!!
  • 28 Поньо

    7 3 Отговор
    Огняне ти и още един сте готови да слугувате на всяка власт
  • 29 Бай Гошо

    3 2 Отговор
    Абе, плондир, ти никога не си излизал от мръсотията. Ти от нея се поду така. Затова недей да плачеш като сираче.