30 Ноември, 2021 10:00 6 918 68

Сега идва най-трудната част: кой кое министерство ще поеме

  • бсп-
  • продължаваме промяната-
  • кирил петков-
  • коалиция-
  • има такъв народ

Идеята партиите да изговорят публично предложенията си беше добър комуникационен ход на "Продължаваме промяната"

Сега идва най-трудната част: кой кое министерство ще поеме - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Свикнали на тайни договорки, срещи край зайчарници и в Сараи, този път българите можеха да гледат и слушат как дни наред бъдещите партньори в правителството открито дискутират бъдещите си политики. Какво разбрахме дотук?

Разпределянето на постовете в бъдещото правителство ще отнеме много повече време от петдневните преговори за коалиционно споразумение за управление, които се проведоха миналата седмица. Предавани на живо, те започнаха и свършиха с внушения за миролюбие, добра воля и конструктивизъм между четири партии - победителят на парламентарните избори "Продължаваме промяната" (ПП), "Демократична България" (ДБ), "Има такъв народ" (ИТН) и БСП.

Решението на президента Румен Радев да свика 47-ия парламент на 3 декември, независимо че ЦИК обяви окончателните резултати още на 17 ноември, ще осигури още поне две седмици на преговарящите за коалиционно правителство. Времето може да се удължи още в зависимост от датата на връчване на мандата на ПП, след която започва да тече едноседмичният срок, в който Кирил Петков и Асен Василев трябва да представят структурата и състава на бъдещия Министерски съвет.

Опитът на държавния глава да спечели възможно повече време за преговорите за разпределение на постовете в изпълнителната власт потвърждава, че това е най-трудната част. По-трудна от преговорите пред камерите и търсенето на взаимоприемливи формулировки и редакционни корекции - дразнещото в тях просто бе отложено за "дообсъждане" на лидерските срещи. Така че в окончателен вид коалиционното споразумение ще е по-различно от настоящата чернова - и дано включва и срокове. Кой ще го изпълнява - това ще стане ясно в най-добрия случай след две седмици.

Това беше добър ход

Идеята партиите да изговорят публично предложенията си беше добър комуникационен ход на "Продължаваме промяната". Съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев - евентуален министър-председател и евентуален вицепремиер и министър на финансите, управляват процес по откритост и прозрачност и всички се възхищават на тяхното спокойствие, позитивизъм и склонност за бързо намиране на компромисно решение. Свикнали на тайни договорки, срещи край зайчарници, кучкарници, барбекюта и в Сараи, този път българските граждани слушаха как в продължение на часове бъдещите партньори открито дискутират бъдещите си политики. А това определено е точка за ПП - въпреки че в приетите решения отсъстват важни реформи. В тях обаче има значителен брой анализи, оценки и доуточнявания.

Северна Македония, ЕС, НАТО

Разногласия за Северна Македония нямаше - позицията остава същата, тоест твърда, ще се надгражда конструктивно, иначе България подкрепя европейската интеграция на съседите. Без коментари беше посрещната препоръката на Даниел Лорер, спряган за външен министър от ПП: "Дипломатически е важно да обърнем внимание на две важни събития в ЕС. Дълбоки отношения с новото правителство в Германия - с тези, които сменят екипа на Ангела Меркел, същото важи и за Франция, когато след изборите през април…" (бел. ред. според публикации във френски медии, Еманюел Макрон може да загуби президентските избори)

Всъщност, част от одобрените на дебатите идеи са известни отпреди. От едно друго коалиционно споразумение от 2014 година - между ГЕРБ, Реформаторския блок, АБВ и Патриотичния фронт. В него беше записана "засилена интеграция в ЕС и НАТО", а в сегашното е "затвърждаване на геополитическата принадлежност към ЕС и НАТО", но и недопускане на диференцирана интеграция. В онова беше предвидено да се въведе "механизъм за осигуряване на публичност, прозрачност и обществен контрол върху работата на Главния прокурор", в това - че ще има реформа на прокуратурата.

Какви компромиси бяха направени?

По време на преговорите конфликтни линии се очертаха между БСП и "Демократична България" по теми като "Eнергетика" и "Международни отношения". От ДБ настояха да се спрат разходите за проекта АЕЦ "Белене", които продължават, но от БСП възразиха. Двете политически сили дълго спориха да присъства или не формулировката, че възстановяването на диалога с Русия минава първо през спазване принципите на международното право. А БСП предложи България да съдейства за отпадане на европейските санкции за Русия, наложени заради анексията на Крим. От ДБ отново настояха Руската федерация да върне на България архивите, изнесени от Червената армия. А заради съпротивата на БСП не бе записано и предложението, подкрепено от другите три политически сили, за ново административно деление на България заради силно намалялото население (6 милиона, според коментари на участници).

Противоречия имаше и между ДБ и ИТН по въпроса за таван на субсидиите за зърнопроизводителите. 2% от земеделските производители получават 80% от субсидиите, стана ясно на дискусията. От партията на Слави Трифонов настояха за анализ, а от БСП също не подкрепиха идеята.

Какво липсваше?

Имайки предвид факта, че през октомври служебното правителство изпрати в Европейската комисия Националния план за възстановяване и развитие, "редактиран" и от Петков и Василев като участници в първия служебен кабинет, би следвало да има синергия между предложенията, съдържащи се в плана, и онези, дискутирани на преговорите. Например точно служебният кабинет извади от Плана големия проект за обновяване на напоителните системи, заложен от правителството на ГЕРБ, с аргумента, че не е добре обоснован и трудно защитим пред Брюксел. Проектът за близо 848 милиона лева включваше възстановяване и модернизация на 104 напоителни канала, 10 напоителни полета, 5 деривации, 28 помпени станции, 4 напорни тръбопровода, два изравнителя, 8 водохващания и четири язовира. На преговорите за земеделие обаче БСП поискаха да има рехабилитация на напоителните системи, от ПП ги подкрепиха с идея за магистрални тръбопроводи за поливни системи. И така Планът, от който България очаква 6.6 млрд. евро, отново ще се променя.

При дебатите по темата "Финанси" присъединяването към еврозоната бе потвърдено, включена бе комуникационна кампания за единната европейска валута, но не и какво да се прави с резерва, който ще бъде освободен. Според правилата на паричния съвет, който ще действа до приемането на еврото в България, БНБ поддържа минимум 100% покритие на паричната база (вкл. и фискалния резерв при управление "Емисионно", което играе ролята на валутен борд). Това означава, че ще бъдат освободени минимум над 10 млрд. евро, в случай че заявената цел България да приеме еврото от 1 януари 2024 година бъде осъществена. Заявката на четирите политически сили е, че работят за пълен мандат, което значи до края на 2025 година - така че тази тема следва да влезе за обсъждане.

Но на дневен ред сега са номинациите за министри.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кире канадеца

    39 18 Отговор
    Нашите крадци да по големи от вашите крадци

    Коментиран от #14, #29

  • 2 хихи

    55 9 Отговор
    На Румен Гечев - икономиката.
    Ке ни направи сичките милиардери...

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 фастум

    33 16 Отговор
    Докато БСП и ДБ са в коалиция, тя няма да се състои или ще се провали в близките месеци! Нима не виждате в тях сянката на крадливите 32 години ДПС,ГЕРБ,БСП,СДС, и т.н.

    Коментиран от #32

  • 5 Васил

    30 13 Отговор
    Сега с ТЕЗИ поредната национална катастрофа ли се заформя?Ако изборите можеха да променят нещо щяха да са забранени със закон! хи-хи-хи...

    Коментиран от #21, #30

  • 6 На дълго

    38 12 Отговор
    Важното е Даниел умния евреин да вземе Външното и да изпълни завещаното от Соломон мъдрия евреин, а именно България само на картинка.

    Коментиран от #18

  • 7 гадно

    14 6 Отговор
    DW да си гледат в копанята колко време текоха пазарлъците след изборите в Германия, че нещо не се сещам???
  • 8 Слугинажа

    30 6 Отговор
    Голям пазарлък пада,а накрая ние ще го платим.
  • 9 Болшевик

    17 6 Отговор
    СЪБРАХМЕ СЕ !
  • 10 русенец

    22 6 Отговор

    До коментар #2 от "хихи":

    Бе то по едно време всички бяхме милионери, защо ли да не ни направят и милиардери? Колко им е?!
    ...
    Трябва ни Пол Пот, а не коалиции или други типове шайки.
  • 11 Перо

    13 2 Отговор
    Това действително е най-трудния въпрос,защото кадрите решават всичко, вкл. изпълнението на написаното от преговорите. Например и сега има закони,но няма правосъдие! Нужно е да се направи внимателен кадрови кастинг,не само по “документи”, а с тест, интервю, преценка, без оглед на партиини квоти и разпределение,а само по професионализъм,базиран на образование, опит, морални качества,неучастие в досегашни кабинети!

    Коментиран от #20

  • 12 Гара Болшевик

    19 3 Отговор
    Обсъждали са новите избори напролет,другарите.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Начетен

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кире канадеца":

    Почнат ли да си разпределят министерствата ,
    така както Хунтата, то е почти погребано,
    всичко свършено до тук!
    Не трябва да има мое и твое министерство,
    държавата е една, и тя не е ,
    никому резервирана за собственост!
  • 15 Роки

    17 15 Отговор
    Крадците от ГЕРБ ще ги вкарваме ли в затвора или вече ни станаха приятели?
  • 16 мутри вън

    15 11 Отговор
    Никакви министерства за крадците! За никой от ГЕРБ ДПС БСП! Както и за някои от ИТН! как може да казваш, че искаш нулева корупция и в същото време да сядаш на маса за преговори с крадци и корумпирани? И да ѝм раздаваш министерства?
  • 17 Да попитам

    22 1 Отговор
    Бих го оценил ако предават на живо и пазарлъците за министри. Защото тук се договорките. Другите неща си ги има в програмите и не сме научили нищо ново.

    Коментиран от #31

  • 18 Перо

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "На дълго":

    Това МВнР е имало 80% евреи министри или зам.-министри,отговарящи по юдейски въпроси, за последните 32 г. Сега как ще съвместяват работата за министерството, Шалом и др.организации,ложи,посолства и т.н.?

    Коментиран от #24

  • 19 Доцент Дрън

    10 12 Отговор
    Стига де, Тъпо е!
    Оставете ги момчетата, съотношениеброй гласували гласували.
    Оставете Мартично да се излага Пълноценно.
    Изтрийте статията. Нинова, пак се изложи, по-споко бе човек, асата са в теб, и Крум.
    Така не се прави Политика и PR.
    Аз ли да ви уча на "Теория на Игрите".
    Ще ви дърпам ушите , ей!
    Бай дъ уей, изнесете данните за ГеПиджиков, ОС-СУ-общо събрание, има късмет, че СУ е онлайн.
  • 20 селтак

    24 6 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Икономиката да дадът на Р.Гечев а енергетиката на Р.Овч. тия двамата знаат как се прай! Жална ни майчица!

    Коментиран от #27

  • 21 temerut

    8 14 Отговор

    До коментар #5 от "Васил":

    Тя,националната катастрофа,е факт и ,не само я заформи,ами я и забатачи Борисов.Да се повярва в по-добро е трудно,може би,и заради подобни коментари.Скептицизмът е разбираем,но зложелателното отношение преди да е ясно нещо,е пагубно за всички ни.
  • 22 Люлин

    10 9 Отговор
    София се управлява само от селяндури!

    Коментиран от #34

  • 23 Хаха

    16 4 Отговор
    Никой нищо няма да вземе. Скорострелния им провал с политиките за нови данъци на БСП и буквалното взимане и наказване на крехката "средна класа" им убива доверието. А уж искат да реформират държавата и икономиката със същите тези хора които наказват. Май по скоро убиват и последната останала нормална индустрия в България като ги гонят към западна Европа. Браво господа ... успех ви желая в светлото комунистическо бъдеще
  • 24 Доцент Дрън

    13 2 Отговор

    До коментар #18 от "Перо":

    Докато едни евреи са загивали в Концлагерите, други са си пиели Шампанското, с друг Евреин-с мустачки.
    Познавам евреи, гласували за Възраждане, и турци гласували за Възраждане.
    Познавам наследници кралска фамилия, едните още пазят снимки с Хитлер, други са се опълчили.
    Обединявайте хората, не ги Разединявайте!
    България е създадена я уважават и обичат, независимо от етнос, религия, културни кодове.
    Да не говоря за Генотипи, там излизат интересни неща.
    Затова, където е стъпил Българин прави държава, а в Израел първи ги ваксинираха, и не отрадяват медийно Научните им и Статистически данни.
    Светът не е чернобял.
    "Воювайте" срещу Спонсорите на Хитлер!
    За да го няма Хитлер!
    Борис си отиде от ....?
    За да сте патриот-не мразете, обичайте България.
  • 25 Сандо

    16 3 Отговор
    Идват тежки и съдбоносни времена за България.С такива управляващи нямаме основания за оптимизъм.

    Коментиран от #33

  • 26 Коко

    12 4 Отговор
    Това е много лесно за да не се сърдят могат да направят примерно 69 министерства и ще има за всеки.А така и по лесно ще се усвояват средства.
  • 27 Перо

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "селтак":

    Трябва да управляват знаещи и можещи,а не партиини деятели на квотен принцип. Ако най-малката партия или безпартийни покриват с доказани кадри определените от преговорите критерии,да може да се назначат от там повече министри,от най-голямата партия, без хора с качества. Талаш и масовки не ни трябват!
  • 28 Христо Христов

    14 5 Отговор
    Хубава снимка. Липсва само конструктора в сянка на новото ОФ - Румен Решетников!
  • 29 майката на костов

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кире канадеца":

    Нулева толерантност към марионетното американско правителство на румен-мустафа!
  • 30 Не думай

    7 8 Отговор

    До коментар #5 от "Васил":

    Ти какво предлагаш?!?! Тиквата да си краде пожизнено??? Свърши вашата,кой крал,крал!

    Коментиран от #36

  • 31 Аз теб да питам

    7 7 Отговор

    До коментар #17 от "Да попитам":

    Защо не поиска преди 4 години,да гледаш на живо пазарлъците на тиквата с, шкембето, лудия Волен,крадливия винкел и боклука Марешки?

    Коментиран от #39

  • 32 Ял дървото

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "фастум":

    Много правилно коментираш и се надявам ,
    действително модела на " Хунтата" да бъде премахнат,
    окончателно с наши и ваши министри, и министерства
    иначе сложиш ли" Овчаровци,
    Гечевци и Атанас Атаносвци" да управляват,
    то няма място, за никакви промени !
    Тези хора са символ за скапана и корумпирана управа,
    корупцията е не само ГЕРБ и ДПС ,
    А И МНОГО ДРУГИ "ДРУГАРИ"и" Другарки"!

    Да се надяваме, че Кирил Петков,
    няма да заспи, по време на пост?
    Това което направи до тук,
    беше правилно и го аплодирам!
    Трудното предстои!
  • 33 Доцент Дрън

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "Сандо":

    Има, нека им дадем време-дебати НС, на България й трябва истински лидер.
    Такъв, не виждам за момента, народът си ги избра.
    Ще минем по "Пътят на Кръста", и 40 г. в Пустинята, за да забравим Робството.
    В България, нямаше "Трънливият Път" към Истината.
    Тепърва Революцията в Душите, чука на вратите ни, дали ще отворим портите, зависи от Нас.
    Когато престанем да се прекланяме пред Телеца-Джиповете и милионите, тогава Тръгваме, и няма кой да ни спре.
    Сега са се нароили хиляди Австролопитеци, да ни обясняват колко сме мързеливи и ограничени, и Веселки за които Лондон на Дикенс е върха на Пирамидата, онази с едното око-Саурон-
    България "роди Левски" и "Богомилството", и "Кирилицата",
    Горе Главата, жълтите павета са близо, не е като задръстванията в "Градът на Ангелите".
    Ние цяло кръстовище кръстихме на Алеко -Чикаго.
    "Не се гази туй, що не гасне!".
    Мартинчо Димитров ми липсва в НС, по-рядко се усмихвам.
    Не е на хубаво.
  • 34 селтак

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Люлин":

    Че то други живеат ли там? Тук таме некой дръвен шоп!
  • 35 селтак

    6 3 Отговор
    Брейй,ка па са сдушкаха толкова бръже бе? Ква промена кви 5лв.!
  • 36 селтак

    9 2 Отговор

    До коментар #30 от "Не думай":

    Е да де,от време на време крадците требе да се сменят! Сега па ваште са на ред!
  • 37 stan40

    6 4 Отговор
    Корнелия и розовата клика бъркат нещата в България. Не стига, че са некадърни, ами и са упорити ,верни над 30 години на Сталинския завет-Нет българин, нет проблем. Не ви ли е срам ?

    Коментиран от #49

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Да попитам

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Аз теб да питам":

    Ами ония си ги знаем, че са лоши, подкупни, корумпирани, човекоядци и т.н.
    Ама тия нали уж са добри, честни, открити и бла-бла.
    Ясно е, че и те са същите и правят театро за бавноразвиващи се с разни общи лафове, а важните неща се договарят насаме и по късна доба.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ВънЮдеитеОтБГ

    6 0 Отговор
    Само аско послеете да назначите Юда за Външен министър ще ви изметеме като най големия боооклук.
  • 42 Доцент Дрън

    7 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ти май си":

    Спокойно, има време, Нека Смокиновият лист на Соросоидите, падне изцяло.
    Оставете ги да се изложат Тотално.
    То се знае какво предстои, но нека да не е инициирано от ГЕРБ, зад тях са същите Проксита-Германия, "смазаният дух на Шилер".
    Гневът трябва да е истински, беше такъв Първият Ден Президенство.
    интересното предстои.
  • 43 Юда

    7 0 Отговор
    Да се махат евреите от парламента.Имахме си една гаааад Паси и повече не ни трябват.И на всичките предложени за министри пълната автобиография,защото министър от НПО Америка за България,няма да допуснем.

    Коментиран от #48, #50, #53

  • 44 Лидер

    1 4 Отговор
    По-добре никакъв, отколкото тиквен.
  • 45 stan40

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ти май си":

    Едно е да събираш информация, друго е да си умен и да можеш да управляваш държава. Да не бъркаме тариката с умния човек. Умният човек не би допуснал народът му да тъне в мизерия и да е на път да изчезне. Аман от тарикат управляващи вече над 30 години. Във филмите ЦРУ са лошите.
  • 46 Кирчо ксерокса

    7 1 Отговор
    Интересно ми е сега как всички от Мол-а ще врътнат задниците: Плагиата беше заклеймен като абсолютно неприемлив за не особено сериозно действие, а Киро е с една камара престъпления и то доказани, с висящи дела даже, обаче е харесан от цялата шайка в Мол-а...Пацо плавника беше наритан щото нямал нужното ниво, обаче Кикорчовците и останалите, които ще набутат за министри са Колоси а?..
  • 47 3969

    4 0 Отговор
    Ето един почтен кандидат за министър:
    Вторият директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) Ваня Караганева е отстранена от поста заради редица нарушения, които успяла да извърши за краткото време като втори изпълнителен директор на компанията. Тази новина съобщиха от Съвета на директорите на ДКК след проведено в понеделник общо събрание и уточниха, че единствен директор остава Рая Каназирева.

    Ваня Караганева бе назначена като независим член в директорския борд на ДКК през септември от бившия икономически министър Кирил Петков, сега лидер на "Продължаваме промяната" и най-вероятен премиер на новото коалиционно правителство.

    Коментиран от #51

  • 48 Христос

    2 5 Отговор

    До коментар #43 от "Юда":

    Христос е евреин, Мария е еврейка, Апостолите са ЕВРЕИ.
    Имаше евреин, който Поведе Човечеството, и срази Рим със Слово, и създаде -Византия.
    По -спокойно с евреите.
    България чака своят Христос-да не се окаже отново Евреин?
    Оставил сърцето си в България, воюващ срещу Сорос?
    Няма БЪЛГАРИН, напуснал България, който да не е оставил сърцето си в НЕЯ, турчин, евреин, арменец и т.н.
  • 49 Въпрос

    8 1 Отговор

    До коментар #37 от "stan40":

    Тези които изразяват неодобрение да кажат: С какво Корнелия и сие са допринесли за благото на българина , освен че го принуждават да мигрира.

    Коментиран от #52, #54

  • 50 Доцент Дрън

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Юда":

    И да не забравяме, че Юда е един от любимците на Христос.
    И двамата, какво, евреи.
    "И легендата стана мит."-Толкин.
    И да не забравяме Редакциите -Ватикан.
    Както е и да го въртиш, в основата е евреин, още по-лошо, намираме БГ следи в Африка, чудо култ огън-Перси, и там, прочети Видал-опира се на архиви-сравни последни статии.
    Китай-стени-космогония.
    И там сме билЕ.
    Не отричай, това което си!
    За коптите, да говоря ли?
  • 51 Бойкикев съм

    5 2 Отговор

    До коментар #47 от "3969":

    Много си прав за ужас на всички нормални хора... на Кирчо всичките му дейставия са подобни схеми и ББР и ДКК и т.н.
  • 52 6727

    1 3 Отговор

    До коментар #49 от "Въпрос":

    До тук Кирето е имал повече власт от Корни.Не прехвърляите камъните от дясно подкрепения Борисов в градината на Нинова. Както си гласувал за Борисов така си гласувал сега за новия парадокс и пак Нинова ще ви е виновна
  • 53 Доцент Дрън

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Юда":

    Какъв по народност е Христос, елементарин въпрос, момче.
    Или ще бъдеш манипулиран, или ще те манипулират.
    Изборът е твой.
    А апостолите-ДАВАЙ КАКВИ СА АПОСТОЛИТЕ.
    ИЛИ ОТРИЧАШ ХРИСТИЯНСТВОТО.
    ИЗТОЧНОПРАВОСЛАВНОТО?
    Да преминавам ли към ръкопоси, видове писменост.
    Ще ти побелеят косите!
    Отново откриваме връзка, противоречаща на Статуквото.
    Събери трите букви, а,б, в.
    Виж произход!
    Уморен съм!

    Коментиран от #56

  • 54 Доцент Дрън

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Въпрос":

    "Благо" и "Корнелия"?
    Вие шегувате ли се?
    Това си е Карма на жената, трябва да я мине.
    А БСП е време да "говорят"?
    Но те са "девически смутени" от медийното Око на Саурон-ГЕРБ.
    Те не са се научили на Словото, а Вие копнеете да Го изговорят Гласно.
    Но няма какво да кажат след Тройната, Калфин-Кондолиза, Станишев.
    Има, безумци, инициативен Комитет Радев, които живеят в "Градът на"...Утопиите".
    "И Сорбоната не е това, което беше",
    И Харвард, не е това, което беше.
    "И това ще мине".
  • 55 Матей

    3 0 Отговор
    ДВ се задъхва от радост и пуска напоително своите редовни словоблудства.Никаква откритост,всичко се решава зад завесите,а това ачик-театро е за заблуда,ако има някой толкова наивен.Бавенето с отваряне на НС също е с определена цел,да се натуткат новите оправячи и да сколасат да се споразумеят за постовете,за какво друго.Стремежа е да набарбанАкат и бсп в кашамОрата,в кюпада им запушат устите с постове и пари.Иначе ще се наложи да вкарат герб и дпс във властта,Възраждане при всички положения остава опозиция.И все пак нищо няма да постигнат,ще ни мотаят няколко месеца и работата ще се разсъхне,освен ако почнат да теглят многомилиардни заеми,за да нахранят толкова гърла.

    Коментиран от #57

  • 56 Търновец

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Доцент Дрън":

    Според " Моята Първа Библия (My First Bible – Kenneth N. Taylor) от Кенет Тейлър- цитирайки по памет – “Богът на юдеите казал на египетския фараон, че ако не ги пусне от Египет тогава той (Богът на юдеите) ще убие първородния син на всяко египетско семейство." и след това същият Бог казал на юдеите да поставят кръвен знак на входните врати на домовете си - за да избягват грешки. И така, как това може да е Обич към хората, на които ни учат Исус Христос и Йоан Кръстител? “Моята Първа Библия” се разпространяваше в магазина на БПЦ в Търново. Майките на Исус Христос и Йоан Кръстител са били сестри и арамейки (староарменки), a Християнството е било Човеколюбиво философско учение – по-късно Юдеизирано. . Нещо повече – самата Хебру Библия (някои я наричат “Стария Завет”) – e писана от разни хора и има пасажи с противоречиво съдържание. Апостолите от Християнското ca били до eдин Асирийци – говopещи cтарoаpменсkи (Arameic). Преди Християнството Асирийците са говopели Akaдckи. Според историци много Юдеи са говорели Арамейски а самия Хебру е негов диалект.

    Коментиран от #58

  • 57 Доцент Дрън

    1 2 Отговор

    До коментар #55 от "Матей":

    Матей, генезисът "Сътворение", на Герб, и на ДПС, и на БСП,ИТН, и на ПП е един.
    България истински трябва да понесе Кръста си, за жалост, скоро ми подариха едни книжки, за "ленивият, мързелив българин-не отричам-Балканец съм", които съвпадат с подозренията ми.
    България ще роди своите Герои, първото "Ли", е направено, защита на България-Президенство.
    Което не подлежи на Превод, като защита на Г-н Президент.
    Ще го разберат по-трудният начин.
  • 58 Доцент Дрън

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "Търновец":

    Не е първа!
    Всичко е редактирано, победителите пишат историята..
    Както днес не се издават Спонсорите на Хитлер, авторски права Куигли, Уелс-английско разузнаване, базирани на документи,етапи на развитие.
    Излиза една връзка Балкани-Първи апостоли-Армения, Азия, Татария, Персия, Вавилон, Прабългари-това понятие прабългари за мен е общо.
    Цели се унищожаване на Велики Центрове на Цивилизация.
    Оказва се, археологически разкопки....
    Ще замълча.
    В общи линии, Преформатирането на връзки и общности СЪЗДАТели НА ЦИВИЛИЗАЦИИ се крие.
    Съзнателно се създава ОМРАЗА и Разделение, Балкани, Азия, Африка.
    Вижте Вавилонската кула Брюксел, не я тълкувайте Еднозначно.
    Тръгнете от азбука и символи, абстрахирайте се от Рим и Троя.
  • 59 stan4o stanchev

    2 0 Отговор
    Мисията невъзможна се разиграва на политическата сцена: Да има промяна, но келепира за партиите участващи във властта да остане. Трябва да се избере между промяната и келепира. Първия ще е за пред народа, а втория ще е реалността.

    Коментиран от #60

  • 60 Доцент Дрън

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "stan4o stanchev":

    Няма не може, какво значи не може!
    Кой е по-Велик, "аз-ът" или Вие.
    Разбира се, Вие.
    Колко Пеперуди "Загинаха", за да се Чуе "Камбаната", в болници, на стълбите на болниците, медици отстояващи Правото ни на БитиЕйност.
    Стихосбирка Методиев ".... и Облаци".
    Ще изчистим първото, остава второто.
    Лидер, лидер трябва на този народ, и тръгва, няма кой да го спре!
    И той е роден, а може би сте Вие!
  • 61 Сега иде ред

    5 0 Отговор
    на истинското Продуктово Позициониране!
  • 62 stan4o stanchev-

    2 2 Отговор
    Червен съм, а не розов. Какво по-социално има, ако помогнеш на някога сам да може да изкарва прехраната за семейството си? Защо Корнелия и сие не искат повече български семейства да изкарват прехраната си със земеделие и животновъдство? Защо се наричат партия столетница, а не следват заветите на предците -да вземат от хората с пари и да дадат на тези които нямат?БСП социална партия ли е?
  • 63 чичо

    4 0 Отговор
    Още не е най-трудното.То ще дойде когато започне разпределянето на парите,ако въобще се стигне до там.Щото само наивник може да мисли,че това което си говореха „новите" на селската седянка,Борисов не го знае.Нищо не му пречеше да обяви 2000лв. минимална заплата-примерно и още много такива.Не знам кое са повече-смешни или трагични тия уж нови.Но нещата отиват на там,че дори и една супа да нямаме за духане.Народее...
  • 64 Генчо,Пенчо,Атанас и АЗ.

    2 0 Отговор
    Двуличието,лицемерието и предателството са водещи във водещите на всички партии които се правят на велики комбинатори.Особено ИТН и Възраждане,са Троянските коне,магарета и магарици.А останалите да не се ласкаят.Бързата работа е не до там обмислена,та РАЗУМНАТА ПП ПП.!
  • 65 бай Курти

    0 2 Отговор
    едно време преговорите ги водехме у гаражо , у Банкя до заечарниците е там беше нема лъжа
  • 66 Северозапад

    2 0 Отговор
    Драифус, пардон брафус, плеснаха с ръце и се прегърнаха, вечна дружба другари
  • 67 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    Какви постове ,какъв ти кабинет ,кaквo cпoрaзумeниe .Кoнкрeтнo нoвитe бoлшeвишки кaлинки нa рaдeв ce рaзбрaхa c кoмуниcтитe oт бeceпeтo и шпиoнитe нa държaвнa cигурнocт oт дeбeтo , кaктo и мoфиoтcкитe зacтъпници oт чaлгa клубчeтo , дa изтoчвaт и грaбят държaвaтa нa рoтaциoнeн принцип - днecкa aз - утрe ти .... e тoвa e кoaлициoннoтo cпoрaзумeниe нa нoвитe изeдници .
  • 68 Ще бъде жалко

    0 1 Отговор
    ПП трябва да внимават! Допуснат ли познатите стари муцуни от БСП до управленчески постове в държавата, с "промяната" е свършено! Всички усилия ще отидат на вятъра! Ако БСП бяха толкова способни, компетентни и най-важното родолюбиви, щяха отдавна да доведат страната до просперитет и законност. Имаха многократно такива възможности! И какво направиха? Всички знаем. Не може да им се вярва!