Last news in Fakti

1 Декември, 2021 06:30 6 388 84

Танкове и десетки хиляди войници: Русия се готви да нахлуе в Украйна?

  • украйна-
  • русия-
  • източна украйна-
  • крим-
  • война-
  • танкове-
  • войски-
  • армия-
  • войници-
  • черно море-
  • нато-
  • инвазия

Ако Русия нападне Украйна, военните действия ще се водят в Черно море

Танкове и десетки хиляди войници: Русия се готви да нахлуе в Украйна? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Възможно е нахлуване на руски войски в Украйна - това предупреди правителството в Киев в навечерието на срещата между външните министри на държавите от НАТО. „При най-лошия сценарий Русия може да се опита да подкопае архитектурата за сигурност, която възникна в Европа след края на Студената война - и за пореден път със сила да прекрои границите, както го направи вече в Грузия през 2008 година и през 2014 с анексията на Крим и войната в Донбас“, заяви министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба.

"Голям сегмент военни действия в Черно море"

Кулеба добави, че ако Руската федерация наистина нападне Украйна, военните действия ще се водят в Черно море, а това означава, че агресивното поведение на Русия се превръща в проблем не само за Украйна, но и за други съседни и партньорски държави (България също е една от тези държави - бел.ред.). „Потенциалната военна операция на Русия ще включва голям сегмент военни действия в Черно море. Ето защо Румъния и другите черноморски партньори, според нашето виждане, би трябвало да са разтревожени от плановете на Русия - така, както е разтревожена и Украйна. И да настояват за сдържането на Русия, както го правим и ние. Проблемът е общ“, каза Кулеба.

Вече от месец редица западни медии съобщават за струпването на руски войски по украинската граница. Подобно нещо се случи и през пролетта, но тогава специалистите го оцениха по-скоро като демонстрация на сила. Днес обаче тайните служби на САЩ смятат, че военните приготовления по руско-украинската граница може да са подготовка за нахлуване в Донбас. Редица международни наблюдатели описват възможните сценарии: нахлуване в Донбас „по покана“ на непризнатите тамошни републики - или пък без „покана“, за да „се защитят правата на руснаците там“. Москва отхвърля всички обвинения, че се готви да нападне Украйна и от своя страна обвинява НАТО, че увеличава военното си присъствие близо до нейните граници.

В същото време срещата на НАТО неслучайно е насрочена в Рига - именно за да покаже единството на 30-те държави-членки по отношение на агресивните действия на Русия. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг през последните седмици на няколко пъти предупреди, че Русия струпва хора и оръжие по украинската граница. Той говори за десетки хиляди войници, за танкове, дронове и електронни оръжейни системи. „Ако Русия употреби сила срещу Украйна, това ще има последствия“, предупреждава Столтенберг. Засега обаче не е ясно как НАТО възнамерява да реагира на едно руско нахлуване в Донбас. В момента мнозина си припомнят за анексията на Крим през 2014 година, когато НАТО си остана в ролята на пасивен наблюдател. Украйна не членува в НАТО, но въпреки това външният ѝ министър Дмитро Кулеба участва като гост на срещата в Рига. Той сигурно ще постави и въпроса кога неговата страна най-после ще може да започне преговори за членство в НАТО. Тази тема е особено гореща. Киев внесе молбата си още през 2008 година, но приемането на Украйна в Алианса е малко вероятно, тъй като може да разклати източноевропейската архитектура на сигурността с непредвидими последствия. А Кремъл категорично възразява срещу такова членство.

Пълно мълчание между Русия и НАТО

В момента между Русия и НАТО цари пълно мълчание, някогашните дипломатически канали са запушени, а това е опасно. След скандала с предполагаеми руски шпиони в Главната квартира на НАТО в Брюксел Русия затвори своето дипломатическо представителство там. Вече не заседава и Съветът НАТО-Русия. Мълчанието между Кремъл и Алианса поражда и други проблеми - например във връзка с мигрантската криза по беларуско-полската граница. Държавите-членки на НАТО Полша, Латвия, Литва и Естония твърдят, че от Беларус възниква заплаха за границите им. Те смятат, че Путин е единственият политик, който може да повлияе върху беларуския властник Лукашенко. На разговорите в Рига вероятно ще стане дума и подсилването на войските на НАТО в Полша - тази тема повдигна самото правителство във Варшава.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЩИТ-82

    102 16 Отговор
    От 1100 танка, Бойко ни остави само 80-90.

    Коментиран от #21, #38

  • 2 ????

    161 23 Отговор
    Нагли, по нагли, най нагли що е то? Кравария, Украйна и НАТО!

    Коментиран от #32

  • 3 2К12 Куб

    70 10 Отговор
    Комплексът е разработен от НПО Вимпел и приет на въоръжение в съветската ПВО през 70-те години. Максималният обсег на стандартната ракета 3М9 е 24 км, с таван от 12 км. Максималната ѝ скорост е 2,8 Мах.
    По време на войната Йом Кипур през 1973, Израел губи десетки свои самолети от египетски Кубове, заради което комплексът получава прозвището „трите пръста на смъртта“. През 1991 година Ирак сваля американски F-16 с такъв комплекс. По време на бомбардировките над Югославия сръбската ПВО успява да свали няколко хърватски и американски бойни и разузнавателни самолети.

    Коментиран от #23

  • 4 Що в Черно море ве?!

    69 6 Отговор
    Бийте се,като ви се бие на сухо,морето е на всички черноморски държави! Или само в териториални води,не в неутралните!
  • 5 D W Докога с вашите, Маниполации, че

    128 9 Отговор
    РУСИЯ ЩЕ НАПАДА Украйна?? Повторихтего вече 1000пъти,докога като папагали ще Повтаряте едни и също!! НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА ЗА нищо!!! УКРИТЕ ги гони Параноя, а вие ги Нахъсвате!!! DW не върши никаква работа, това постоянно повтаряне, Излагате се!!

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Точна формулировка

    27 7 Отговор

    До коментар #5 от "D W Докога с вашите, Маниполации, че":

    но "манипОлация" с У..
  • 7 някой си

    83 11 Отговор
    Укрите, като изгладнеят, все руско нападение виждат!
  • 8 Shponka

    59 1 Отговор
    Предновогодишна игра на нерви, с препратка към Карибската криза!
  • 9 Мдаааа... DW

    89 4 Отговор
    Мащабните военни учения на НАТО край руските граници предизвикват безпокойство в Кремъл, обяви той....
    Епицентър: Разширяването на НАТО....
    Путин: Хиперзвуковото оръжие е руският отговор на разширяването на НАТО на изток
    „Защо трябваше НАТО да се разширява към нашите граници? Защо? Отношенията ни бяха почти идилични, особено в средата на 90-те години. Бяхме почти съюзници. Не! Въпреки нашите предупреждения, разговори и молби все пак натовската инфраструктура се приближи до нашите граници,“ констатира президентът.
    Владимир Путин обозначи като „червена линия” за Русия евентуалното разполагане на натовски ракетни комплекси на територията на Украйна.
    „Създаването на такива заплахи е червена линия за нас. Надявам се, че няма да се стигне дотам. Надявам се, че ще надделеят здравият разум и отговорността пред собствената страна и пред международната общност“, посочи той.
  • 10 Промит мозък

    41 6 Отговор

    До коментар #5 от "D W Докога с вашите, Маниполации, че":

    Като повториш една лъжа 100 пъти, накрая става истина.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ирена

    87 3 Отговор
    БГ не е никакъв съюзник на Украйна и никой няма да влиза в каквито и да са конфликти заради тях.
    Не сме им никакви партньори.
  • 13 Оптимист

    30 11 Отговор
    Абе да се започва и край на мъките!
  • 14 ZDF

    69 3 Отговор
    Като зациклила плоча сте , папагалски повтаряща една и съща лъжа , но даже и Гьобелс накрая разбра , че не всяка лъжа повторена сто пъти , става истина ! Но психодесните , соросоидите и останалата плява така и не разбраха , че на наша територия това е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА !

    Коментиран от #69

  • 15 ТИ ДА ВИДИШ

    71 5 Отговор
    САЩ е най-агресивната страна в човешката история....
    Вижте пълния списък на войните и интервенциите на САЩ....
    Д-р Золтан Гросман разравя архивите, за да събере най-пълния списък на американските военни операции......
    Западната пропаганда вече няколко столетия ни уверява, че най-агресивната страна е Русия, макар фактите да говорят за точно обратното. Достатъчно е просто да се поровим в архивите, да възстановим хронологията на събитията и да анализираме данните. Сигурен съм, че анализът на всяка американска военна агресия ще даде на изследователя огромен брой интересни изводи. Малко вероятно е този анализ да достигне до широк кръг читатели, които са уверени в най-миролюбивия характер на така наречената „западна демокрация“.
  • 16 Да.... дааааа

    65 4 Отговор
    Американската машина за преврати:
    унищожение на демокрация от 1953 г..........
    Усилията на САЩ за отстраняването на чуждестранни
    правителства правят света по-опасен и по-малко
    справедлив.
    Ноъм Чомски намира "за най-добра книга по темата" класическата разработка на Уилям Блум
    "Убийството на надеждата: интервенциите на американските военни и ЦРУ след Втората световна
    война" (Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II). "Убийството на
    надеждата" е историческият контекст на събитията в Украйна, които гледате по телевизията. Днес
    това заглавие е изключително подходящо, когато виждаме как надеждите на хората от всички
    региони на Украйна са жертвани заради същите онези цели, заради които пострадаха народите на
    Иран (1953 г.), Гватемала (1954), Тайланд (1957), Лаос (1958-1960), Конго (1960), Турция
    (1960, 1971, 1980), Еквадор (1961 и 1963), Южен Виетнам (1963), Бразилия (1964),
    Доминиканската република (1963), Аржентина (1963), Хондурас (1963 и 2009), Ирак (1963 и
    2003), Боливия (1964, 1971 и 1980), Индонезия (1965), Гана (1966), Гърция (1967), Панама
    (1968 и 1989), Камбоджа (1970), Чили (1973), Бангладеш (1975), Пакистан (1977), Гренада
    (1983), Мавритания (1984), Гвинея (1984), Буркина-Фасо (1987), Парагвай (1989), Хаити (1991
    и 2004), Русия (1993), Уганда (1996) и Либия (2011). Този списък не включва примерно същото
    количество неуспели преврати, а също преврати в Африка и на други места, където намесата на
    САЩ не е до
  • 17 ЧОЧО

    58 3 Отговор
    Американците преключиха с Арабските страни,сега целта им е Европа далеч от краварника.
  • 18 ЧОЧО

    33 4 Отговор
    Американците преключиха с Арабските страни,сега целта им е Европа далеч от краварника.
  • 19 От котела

    56 4 Отговор
    Всъщност руснаците като последния път ще чакат укрите да нахлуят и ще им направят второ Котелниково. Тоя път обаче няма да пускат пленници от ... котела.
  • 20 Котис

    58 3 Отговор
    Глупости, руснаците си печелят от въглеводороди и нямат нужда от война. Запада подклажда напрежението!
  • 21 mi6osp

    42 3 Отговор

    До коментар #1 от "ЩИТ-82":

    DW изглежда не знае, че за да спре руското настъпление край Черни море, Столтенберг обяви, че НатО може да разположи в Латвия! 40 000 натовски войника. Вероятно причината да бъдат разположени там е да са на безопасно място.😀
  • 22 Стрелцов®

    59 9 Отговор
    След Украйна в България. Не виждам кой друг, освен Русия ще ни спаси от Соросоидната измет.

    Коментиран от #25

  • 23 Бкп

    8 38 Отговор

    До коментар #3 от "2К12 Куб":

    А в долината Бекаа израелската авиация какво причини на руските ПВО системи? Руска салата.

    Коментиран от #53

  • 24 Варвари!

    6 14 Отговор
    Но скоро демографията и икономическият капан ще ги вразуми !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 наблюдател

    23 3 Отговор
    поредната вмирисана зелева чорбица.
    не си струва да се коментира... и да се чете не си струва - загуба на време.
  • 27 ССсс

    46 5 Отговор
    Не Русия се готви да напада а Украйна и в момента се обсъжда с каква провокация да я предизвикат от командването на НАТО и САЩ.Но,американците са напълнили памперсите,защото от два дена не могат да локализират нито една руска подводница.Няма ги.А тези новите Посейдон не могат да ги открият с нищо.Няма такава технология.Путин още преди месец им заяви,че ако почнат локална война без ядрено оръжие,той ще отговорти с ядрено и то дирекно на територията на САЩ.Може би това е вариант гнусните рептили от САЩ да се слеят с лунния пейзаж на територията на САЩ,защото по добре война от колкото доброволно умъртвяване на почти цялото население на земята с номера с вируса и ваксините.Най голямото зло за света е САЩ и Англия а урките от Украйна просто се ръководят от продажно правителство,подчинено на САЩ,каквото в момента се създава и в България.
  • 28 DW стига с Тази Украйна, измислете нещо

    35 3 Отговор
    Друго!! Клепнаха ни Ушите да слушаме за Украйна!! Не ни Интересува!! Путин, каза, че нямат такива намерения!! За какво постоянно Ревете за "Украйна??
  • 29 Nуbul

    21 3 Отговор
    Бендерите да не споменават изобщо България за да не станат нонграта!
  • 30 Съдията Дред

    24 3 Отговор
    Такива новини сататии са подсъдими да се разпространяват това е чиста пропаганда за война!
  • 31 Адвоката

    27 4 Отговор
    Dw и Киев използва омразна реч стещу Руската Федерация и крайно време СЕМ да се сезират за такива публикации на територията на Републиката България!
  • 32 Боец

    3 23 Отговор

    До коментар #2 от "????":

    Нагли те.... Само да не скачат много джуджето, ме тия дето ги цитираш ще сринат губернийката му за дни

    Коментиран от #48, #50, #65

  • 33 Edin

    16 4 Отговор
    Елементарно: Украйна е най-логичното място за нападение на натовските войски срещу Русия!
  • 34 Психиатъра

    27 6 Отговор
    Целта на подобни публикациие да се създават отрицателни настроениения в бг обществото срещу Русия!

    Коментиран от #36

  • 35 Дипломат

    25 3 Отговор
    Не си спимням Украйна да е член на ЕС и НАТО и е крайно време украинското посолство да поучи нота от външно министерство за речите които използва министър Кулеба и споменава България във война!
  • 36 Колега

    15 3 Отговор

    До коментар #34 от "Психиатъра":

    само, че никак не успяват с това, а напротив обратно настройва ме се срещу НАТО и ЕС.
  • 37 КОНТРАТА

    15 2 Отговор
    Имайте предвид, че това са платени материли за пубикуване да се качват вс. ден дори времето е избрано сутрешни часове когато се чете обикновено пресата!
  • 38 Ами ...

    4 23 Отговор

    До коментар #1 от "ЩИТ-82":

    Ти мислиш ли, че БНА от времето на социализма, можеше да постигне нещо с 1000 танка? 😀 При военни действия най-вероятно танковете щяха да бъдат изоставени, а хората да си отидат. БНА беше възпитателна институция, не армия.

    Коментиран от #68

  • 39 КАКВО ПРАВИМЕ?

    12 1 Отговор
    ПРОПАГАНДИРАНЕТО ЗА ВОЙНА Е ОМРАЗНА РЕЧ КАКВО ПРАВИМЕ?
  • 40 гфдг

    5 3 Отговор
    Гномче зеле карикатуристи драскачи !
  • 41 Да бее.

    12 2 Отговор
    Егати и ситоацията. Русия напада Украйнината вече 3 месеца , ма не може да я открие каде е на картата!!. А ужким са комшии.
  • 42 Изкуствената държава Украйна.

    17 3 Отговор
    Само преди век създадена. Много "нейни" сегашни територии са и дадени или подарени след 1945 г и по късно.Ако се махне което си е чуждо (населявано от други народи) тя ще остане наполовина. През годините на фашистката окупация украинските фашисти бяха ядрото на местната полиция, на отрядите за борба с партизаните, на охранителни в концлагерите.Тяхната жестокост е удивлявала самите немци.Териториите които са и дадени с руско население от болшевиките а по късно от Хрушчов е крайно време да се върнат към Русия.

    Коментиран от #57

  • 43 Дядо Гъдю

    16 2 Отговор
    Генералният секретар на Haто каза вчера,че Русия ще нахлува в Латвия.Оня,дето ни препоръчваше да пием белина рече,че Русия ще напада Полша.Дойчето е сигурно,че Русия ще напада Украйна.Румъния изяви безпокойство за сигурността си.
    Брех,да му се не види,те,руснаците станаха разногледи,не знаят вече кого да нападнат по-напред!
  • 44 фичо

    10 2 Отговор
    Тоя весник е тоталнопропадналСороскиПарцал!
  • 45 Апропо

    15 2 Отговор
    Пълни глупости . Повториха го 1000 пъти . Помпат военни бюджети като демонизират Русия. После ще падне крадене от от оръжейни доставки. Особено в Украйна. А като не се случи инвазия , просто ще се похвалят , че са удържали проредната "победа" над Русия щото са я стреснали. Нагли типове
  • 46 11666

    9 1 Отговор
    Едно си баба знае едно си баба бае! ТОЧКА!
  • 47 Дедо Вуте

    7 2 Отговор
    Ако Украина неината маина иска да води воина с Русия да си я води Но да не намешва НАТО в това деиствие На кои му е къс акъла да си отреже оная работа
  • 48 ????

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "Боец":

    Ха, ха, ха ако това беше истина досега да са го свършили, що лиги текат за природните ресурси на Русия, ама изпуснаха момента при пияницата и белязания. Като лисицата са гроздето е кисело само мускули показват.
  • 49 Мдааа...

    8 2 Отговор
    Ако Русия нападне Украйна то това ще бъде извършено как да кажа, по най-съвременни военно коректни методи, т.е. украинците ще изуят гащите бързо, чисто, без съпротива и излишни жертви! А всички ние ще гледаме просто отстрани, едни ще пляскат, други ще плюват, трети ще "налагат санкции" и до там! Вл. Путин на разбора ще Ви обясни в традиционния му лежерен и благ изказ да вървите на п...а си л....а.
  • 50 Lukaшенко

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Боец":

    Само ВиЕ,си вярвате,!!!.А,Така лие ?? Всъщност.
  • 51 Седесарят.

    6 2 Отговор
    От ДВ,,,светът разбира по 20 пъти дневно ,че РФ,напада,постоянно Окраина...То ,всъщност ,не е така .Украйна се цепи сама ..
  • 52 След повтаряне 1000 пъти

    2 1 Отговор
    Ще стане, спокойно!
  • 53 mi6osp

    13 2 Отговор

    До коментар #23 от "Бкп":

    Фантазираш.Досега не е имало среща на израелската авиация с руски ПВО системи, обслужвани от руснаци. А е доказано, че всякаква техника в ръцете на араби,А е лесна плячка за евреите.

    Коментиран от #55

  • 54 СВД

    5 2 Отговор
    До река Случ е Россия! По на запад нека си е Джендостан!
  • 55 Българин

    2 12 Отговор

    До коментар #53 от "mi6osp":

    Мишо, дорогой, прочети малко! Израел им разказа играта тогава, при това с дронове! " Непобедимая и легендарная " губи трима съветски генерала при тази атака!

    Коментиран от #63

  • 56 Павел пенев

    11 3 Отговор
    Колкото по рано Русия навлезе в Украйна,толкова по добре за Европа.
  • 57 Българин

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "Изкуствената държава Украйна.":

    Хахаха. Абе товарищ, къде спаха великите тайни служби на СССР 45 години, та не ликвидираха украинските фашисти? Това СМЕРШ, това КГБ, това ГРУ... Мда, мисленето е трудна и неблагодарна работа...

    Коментиран от #58

  • 58 СВД

    9 2 Отговор

    До коментар #57 от "Българин":

    Да! Булгаков, белогвардееца пише в Бялата гвардия чрез героите си, че Украйна е ,,измислена държава - оперетка"!
  • 59 не може да бъде

    12 0 Отговор
    Нашият проблем се състои в това ,ако има война в Украйна дали ние ще участваме и ще станем база на американците /НАТО при воденето на военни действия!?Но първо да помислим защо Русия би нападнала Украйна и какво би постигнала с едно нападение и крупна военна победа!?за мен отговорът на този въпрос е че Русия вече няма никакъв интерес в Украйна и със сегашното си състояние Украйна не е никаква ценност за Русия!Даже при определен оптимизъм се вижда ,че Украйна е в крайно тежко икономическо състояние,демографската картина е много лоша,политическото положение е просто трагично!?А ако Русия нападне Украйна ще трябва да решава тези проблеми!?А както знаем Путин е разсъдлив човек и в никакъв случай няма да иска да си докара още проблеми ,той се има такива достатъчно!Единственият случай за военна намеса на Русия може да имаме само ако Украйна нападнe Oонбаските републики или Крим- като защитна реакция!?Така че за мен твърденията за руска инвазия в Украйна са по-скоро опит на пколективния Запад за прикриване на нещо,от което се притеснява ,така да се каже това е една димна завеса!Струва ми се ,че няма да чакаме дълго за да разберем за какво става дума!
  • 60 Дани

    12 1 Отговор
    Наистина ли си мислите ,че сме наивници? За какво им е на Русия Украйна?
  • 61 СВД

    12 0 Отговор
    Путин сам призна, че САЩ са му прдложили да вземе Украйна и да не пречи в Сирия, но той не искал целия горещ картоФ!
  • 62 Механик

    16 0 Отговор
    Дойчевеле, тия номера с промиването на мозъци срещу Русия, в България няма да минат. По-скоро правите обратното на това което искате. Тук не е Полша или балтика. Тук е БЪЛГАРИЯ.
    Пак казвам! Номерът ви няма да мине!
  • 63 mi6osp

    6 0 Отговор

    До коментар #55 от "Българин":

    Бих прочел , но дай линк ,та да разбера какво имаш предвид като сражение между Израел и Русия с трима загинали руски генерали.
  • 64 КПСС БКП

    11 2 Отговор
    Украйна е руска и това трябва да бъде узаконено !
  • 65 ШАХМАТИСТА

    9 1 Отговор

    До коментар #32 от "Боец":

    ШAХ МAТA ВЪРВИ C ПЪЛНA CИЛA. AТOМ В ПOЛШA, CЛEДВA AТOМ В БEЛAРУC. ПOCЛE 40000 ВOЙНИЦИ НA НAТO В ЛAТВИЯ, CЛEДВA 100000 ВOЙНИЦИ РУCКИ ДO ЛAТВИЯ,ЛИТВA,ПOЛШA, OКРAИНA. ИГРAТA НA ШAХ ВЪРВИ. ДA ВИДИМ КOИ EВРOПEЙЦИ ЩE МРAТ ЯКO ЗAРAДИ ЧУЖДИ ИНТEРECИ НA ЯНКИТE???????? РAКEТИ В РУМЪНИЯ НA CAЩ, CЛEДВA РAКEТИ CРEЩУ РУМЪНИЯ НA КРИМ. РУCКИТE РAКEТИ ВCE ПO-БЛИЗO ДO COФИЯ! ПACИ ДOКAТO CИ CЪБУE ПИЖAМAТA ЩE БЪДE КAЛИБРИРAН. НЯМA ДA МOЖEМ ДA OТИДEМ ДO AТOМНИТE БOМБOУБEЖИЩA!!! И ДO МAЗAТA НЯМA ДA МOЖEМ ДA CЛEЗEМ. ВAНГA E КAЗAЛA EВРOПA ЩE CТAНE ПУCТИНЯ, ДA ВИДИМ CAЩ КAКВO ЩE CТAНE????? ШAХA ПРOДЪЛЖAВA ТЪРCИ CE ПУШEЧНO МECO В EВРOПA!!!!!!!! АКО ИМАМ ДОМ БЛИЗО ДО АТЛАНТИК КАТО ПАСИ, ВЕДНАГА ПРОДАВАМ, ЩОТО ЩЕ СЪМ В ОБСЕГА НА КАЛИБРИТЕ. ТИЯ ХАТЛАНТИЦИ ЩЕ БЪДАТ ПЪРВИТЕ КАЛИБРИРАНИ!!!!
  • 66 mi6osp

    8 0 Отговор
    Злите езици твърдят, че всичките тези приказки за
    нахлуване на руски войски в Украйна са само димна завеса за скриване на факта, че половината украинска армия е струпана пред Донбас в очакване заповед за нахлуване. Украйна търси реванш и е възможно да рискува.
  • 67 ФАКТ

    3 3 Отговор
    ПЛАТЕНИТЕ ПОДЛОГИ НЯМАТ УМОРА.
  • 68 Може

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ами ...":

    да си бил във възпитателна институция,повечето сме били в армията тогава!
  • 69 Пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "ZDF":

    Всъщност са левите на запад, които правят тая пропаганда. Либерализма е лява идеоология и в момента малкото останали със здрав разум в западния свят са обвинявани в крайно дясно, консерватизъм и прочие глупости, разбира се за да е по-цветно при нас е точно обратното. Колко прости са хората не е истина, нищо чудно че има войни и кризи през 20-30 години.
  • 70 Мнение

    2 0 Отговор
    България е с Украйна и с Русия. Всички знаем защо.
  • 71 ДазДраПерМа

    9 0 Отговор
    Плашат Русия със санкции да мирува когато Украйна влезе в Донбас и почне клането на гражданите с руски паспорти. Русия естественно ще стои настрана и ще гледа безучастно---или не.
  • 72 Шаран БГ

    9 0 Отговор
    Ако има на този свят народ, племе, нация, общност някаква от хора , които да НЕ искат война / защото много добре знаят какво е /, това са руснаците.Нищо, че техните народни приказки и билини разни са груби и често жестоки, НЯМА НИКЪДЕ ЖЕЛАНИЕ ЗА ВОЙНА, за завземане на чужди територии. Винаги се набляга на родната страна, на родната земя ,на любовта към всичко руско и родно, на дома и насемейството . И е логично да се въоръжават, за да се защитават. Не са били подготвени в 1941 год. и са патили ....... Германците са сбъркани още от създаването на Германската държава. Винаги налитат на бой и винаги ги бият. Янките защо не убедиха други да воюват срещу СССР, в ново врем защо други не бомбардираха с тях Белтрад, а просто наредиха на дойчовците- нали са НАТО. Последните го имат в Конституцията си- немски войски да не ходят по чужди държави.... Ама , ха де.
    Щатите не знаят какво е война на тяхна територия, но светът ктана много, много тесен. И тяхната мания за превъзходство над всички други и ненаситната им алчност,като нищо може да подпали чергата на Европа. Но този път кълбото ще пламне цялото. Те "бутат фитилите" на хохолите, които като македонците се правят на друг народ на друга нация, а не руска Сега хохолите усвояват новоизмисления украински язик - много са смешни......Носторбуе довкилля - пише на пазарна торбичка........
  • 73 Минаващ

    5 1 Отговор
    България е с Русия и с Украйна. Всички знаем защо.

    Коментиран от #75

  • 74 БАЙ Х@Й‼

    3 1 Отговор
    Русия трябва да влезе в България и с другарите да извадим страната от блатото на ЕС и НАТО.
    Само с Русия може да има България без Путин сме загубени.
  • 75 БАЙ Х@Й‼

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "Минаващ":

    Не другарю, никога с украинските фашисти, само с Русия, нашата майка, с нашите братя и сестри, с братушките.
  • 76 Защо

    2 0 Отговор
    само Нато тръби за заплаха от Русия? Никой друг в света не се обажда и не се интересува. На руснаците вече пришка им излезе на езика да говорят, че нямат намерение никого да нападат, ама кой ги слуша. Явно това е натовско менте.
  • 77 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    1 3 Отговор
    ТО И СССР СЕ ГОТВЕШЕ ДА НАВЛЕЗЕ В ЗАПАДНА ЕВРОПА....АМА МАЙ СССР ОТИДЕ В НЕБИТИЕТО

    Коментиран от #81

  • 78 Матей

    2 0 Отговор
    ДВ по-малко да лъже.
  • 79 Kcaniba

    3 0 Отговор
    окраина се оревърна в осраина!!
    Въпрос, как може да те нападне някой, с когото си във война 7 години, според собственните ти думи , клишета и официалната пропаганда!!!???
  • 80 DW. ПОЧВАМЕ ДА МРАЗИМЕ УКРАЙНА!!

    4 0 Отговор
    Всеки ден ревете Украйна!! Не ни интересува, ние си имаме предостатъчно Корупция И гнила съдебна система и прокуратура, никакво Здравеопазване, лошо образование, Мафии и ОПГ та, а вие всеки ден Украйна!! Не ни интересува!!
  • 81 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #77 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Отиде, лично пратен от Миша Горбачов, който си живее старините в САЩ. Или са го пратили с военна сила, че не се сещам? 100% много им се ще Путин да беше като Горби, ма мечтите не се сбъдват винаги. Ще се види новата помия на САЩ, спокойно. Той и Саддам имаше оръжия за масово унищожение уж.... Е, след Карл, Наполеон и Хитлер, може пък Байдън да е следващия глъм... Лошото е, че сме близо и ще го отнесем пак без да сме виновни. Винаги си плащаме за кефа на другите...
  • 82 Сивата чапла

    0 0 Отговор
    Писах го веднъж,
    на познат му предлагат за три месеца в Германия работа,
    да мият танкове,
    80 евро на ден,
    без ограничение на работното време, включително нощно.

    Всичкото върви към война
  • 83 JVS

    0 1 Отговор
    Мисля че Русия крайно време е да ликвидира този гноен цирей на Европа зовящ се Покрайнина и да престанат гадни украйнци да създават проблеми на измишльотината масонска зовяща се Е.С.!
  • 84 Очакваме

    0 1 Отговор
    След Украйна Вова да е добре дошъл и у нас.