Last news in Fakti

1 Декември, 2021 16:00 3 144 23

Две години

  • коронавирус-
  • николай николов-
  • мерки-
  • ваксини

Две цели години, отнети от живота на всеки от нас...

Две години  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Две години със заразата... Две цели години, отнети от живота на всеки един от нас.

COVID – 19 има. И тази болест е опасна. Ала адекватна ли е борбата срещу нейното разпространение? Правилно ли е лечението, на което ни подлагат? Какви ще са последствията от предприеманите мерки? За изминалото време длъжностните лица не съумяха да отговорят внятно на тези въпроси. С времето некомпентентността им лъсна, но те безсрамно продължават да ни налагат калпавата стока на своите собственици. И стигнахме до асбурдната ситуация, когато здравите граждани са обявявани за врагове на обществото само защото не искат да се подложат на еспериментите на фармацевтичните компании.

Охранители, продавачки и сервитьорки станаха силните на деня и решават дали да те пуснат в магазина или заведението. Ясно е, че хората са принудени... И, хм, как да го кажа по-цензурирано: ще преживеем без техните услуги! Но защо неоторизирани лица получиха правото да проверяват документи, съдържащи информация за здравословното ни състояние? Министърът на здравеопазването да изпрати да пъдарстват своите подчинени и полицаите, но те нека първо се имунизират и да лепнат на видно място поименните сертификати!

За зла участ човекът, който на времето разруши системата, осигуряваща достъпна за всички медицина, понастоящем отново си играе с нас, завалиите. Явно през изминалите години той не се е лекувал при лекарите за простолюдието.

Короната продължава да крие много загадки. Не знаем как се прихваща и какво става, щом вирусът попадне в организма. Засега учени и бюрократи полагат неистови усилия за ограничаване на последствията от епидемията, без да са наясно с породилата ги причина.

В доскоро цивилизования свят статистиката за заболеваемостта и смъртността от важен управленчески инструмент се превърна в черна реклама.

А тук болниците и поликлиниките са все същите обори, каквито помним отпреди, въпреки отпусканите от бюджета средства.

Признават за деветдесетпроцентна смъртност в отделенията, но случващото се там не бива разследвано. Сякаш става дума не за погубването на човеци, а за измитането на суха шума. Никой не носи вина. Не се правят организационни изводи.

От доболничата помощ понякога има и полза, но тя задължително отнема от пациентите много време и пари.

Затова пък цените на лекарствата достигат небесата. И получихме "ваксини"... Вероятно те действат няколко месеца, а може би – не. Неколцина от приелите ги не ще разберат дори това, защото не винаги бъркочът се оказва безвреден.

Борим непонятната инфекция с лозунги и със съмнителни средства. По тази причина заразните вълни не утихват, а щамовете се множкат. СЗО, Урсула фон дер Лайен (в миналото - гинеколожка и неуспяла военна министърка, набутана впоследствие в Брюксел от своята фройндин - канцлерка) и нашите корумпирани негодници може да лайкат много... Ала картата на ЕС, а и на света, където показват данни за хода на имунизацията срещу Короната, не вдъхва надежда. Защото това са не процентите на защитените за дълго време души, а на растящите печалби на милиардерите. Макар че едва ли само със алчността може да се обясни настоящата ситуация... Има още нещо под повърхността на блатото, в което ни натириха...

Всеки сам трябва да прецени дали да му бият инжекция с противоковидния разтвор... Тук се сетих за думите на моята учителка по математика: "Ако някой ти каже да скочиш от шестия етаж, ще го направиш ли?". Да бъдем разумни!


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    96 6 Отговор
    Адмирации Николов! Най-после една адекватна статия описваща ситуацията в момента.
  • 2 Мисли сам

    6 71 Отговор
    Като не ти отговори държавата нали е правилно ,
    как да постъпиш,
    не можеш ли сам, да си помислиш и разбереш,
    кое е правилно
    при факта, че 5 милиона по света са измрели
    от Ковид??


    Отивай и се ваксинирай, не плачи на чужди гробове!
    Че утре ,няма кой да плаче и на твоя!


    Утре ако ти каже държавата, да се гръмнеш ,
    ще се гръмнеш ли,
    само защото някой ти е казал да го направиш?
    ?

    Коментиран от #14

  • 3 гост

    69 1 Отговор
    Бoрим нeпoнятнaтa инфeкция c лoзунги и cъc cъмнитeлни cрeдcтвa. Пo тaзи причинa зaрaзнитe вълни нe утихвaт, a щaмoвeтe ce мнoжкaт. CЗO, Урcулa фoн дeр Лaйeн (в минaлoтo - гинeкoлoжкa и нeуcпялa вoeннa миниcтъркa, нaбутaнa впocлeдcтвиe в Брюкceл oт cвoятa фрoйндин - кaнцлeркa) и нaшитe кoрумпирaни нeгoдници мoжe дa лaйкaт мнoгo... Aлa кaртaтa нa EC, a и нa cвeтa, къдeтo пoкaзвaт дaнни зa хoдa нa имунизaциятa cрeщу Кoрoнaтa, нe вдъхвa нaдeждa. Зaщoтo тoвa ca нe прoцeнтитe нa зaщитeнитe зa дългo врeмe души, a нa рacтящитe пeчaлби нa милиaрдeритe. Мaкaр чe eдвa ли caмo cъc aлчнocттa мoжe дa ce oбяcни нacтoящaтa cитуaция... Имa oщe нeщo пoд пoвърхнocттa нa блaтoтo, в кoeтo ни нaтирихa...
  • 4 дааа

    4 62 Отговор
    Кольо дори и товарищ Путин се самоизолира. Самоизолирай се някъде и като ни приемат в Евразийския союз излез.

    Коментиран от #11

  • 5 ЧОКИ

    37 2 Отговор
    който пусна вируса има и серум антидот.Само трябва да се претисне яко и свърши с този умишлен геноцит

    Коментиран от #22

  • 6 Отряд К19

    62 0 Отговор
    Има още нещо под повърхността на блатото, в което ни натириха... Абсолютно си прав така е .
  • 7 и аз така

    24 9 Отговор
    Може да се съглася с написаното но и аз имам въпрос : Какво помниш от "преди" ти ? Или какво не ти е харесвало в предната система на здравеопазване ,освен че живееш с такива хора около себе си които са склонни да мамят системата била тя тая или оная !? Системата преди просто беше много по Демократична и позволяваше много повече от така наречените болнични листове което разбира се трябваше да се промени по някакъв начин . А за зградния фонд не искам да говоря защото когато за първи път отидох в ГФР преди обединението с тия дървени колиби под път и над път и тогава оцених това което имаме .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Поздравления за смелостта!

    42 2 Отговор
    За съжаление такива статии са единици във Факти
  • 10 ОТ 2 ЛЕТА

    4 1 Отговор
    ОФЦЕТЕ СА ЗАПРЯНИ В КОШАРАТА БРАВО НА ОВЧАРИТЕ АМА КАТО СЛЕЗЯТ ХАЙДУТИТЕ И ЩЕ ИЗЕДАТ ОВЦИТЕ
  • 11 Walkirie

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "дааа":

    Дааа, диагноза- герберастия в особено тежка форма.Състояние- нелечимо
  • 12 Walkirie

    14 2 Отговор
    Адмирации за автора
  • 13 Психиатър

    8 3 Отговор
    За ваксинираните - почивайте в мир

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Вакси

    2 17 Отговор
    Да попитам автора кое действие щеше да е адекватно - нищо неправене и обяснението че господ дава и господ взима.
    Нали тогава той щеше да е на амбразурата с въпроса защо позволиха тази смърт,че нищо не се прави и т.н.
    Приемете, че хората от които зависи нещо са направили това за което са имали инфо и са били посъветвани от компетентни учени и че всичко тече и се променя.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Цирка ше продължава до 2025 2026г

    7 2 Отговор
    Така е сценария
  • 18 Кво да правиш?

    1 16 Отговор
    Ганьо е най-умен, не ще да се ваксинира. Чул, че Бил Гейтс инжектира чипове да го следи. На Бил Гейтс много му е зор за Баня.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Просто статистика

    3 1 Отговор
    Само да напомня - испанският грип (1915-1917) е взел към 50 милиона жертви, и си е отишъл сам - при това без разни вакси. Така че и сега ще е същото - с или без вакси, сухите съчки ще изгорят, другите ще оцелеят. Защото естествения подбор не е отменен и ще продължи да действа въпреки усилията на правителствата и фармафията да го заобикалят
  • 21 Димов

    3 0 Отговор
    Никой не търси лекарство срещу ковида. Всеки инвестира във ваксините. Ваксината не е лекарство. Нуждата от ваксиниране може да е вечна, което гарантира на инвеститорите вечни приходи, независещи от никакви борси и акции. Един продукт - вечен, непоклатим, неотмиращ. Осигуриха си господството за всички поколения глобалистчета, от родовете им, след тях.
  • 22 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЧОКИ":

    Кой да го притисне? Висшестоящите ли? А те на чия страна са?
  • 23 Димов

    3 0 Отговор
    Дали Австрия няма да приеме законът, който не се ваксинира - 2700€ глоба? Ако не го приеме сега, дали няма да го приеме утре? Гърция има ли глоби за неваксинирани, над 60 години? Кои ще са следващите с подобни закони? Ние имаме ли навика, да вдигаме крак всеки път, като подковават коня? С колко ще ни глобяват нас? И като ни свършат парите, няма ли да почнат да ни пресушават в сметките, както държавата има такова право в САЩ? Въпрос на едно изменение в закона, което, щом е в интерес на управниците, става за два дни. И като ти пресушат сметките, дали няма да почнат, да описват имущество? Все едно са упряли спринцовката в слепоочието на хората - плащаш или..... Изборът е твой. При демокрацията винаги "имаш избор".