Last news in Fakti

1 Декември, 2021 09:40 19 369 80

Франция вече не е Франция

  • франция-
  • ерик земур-
  • президент-
  • кандидат-
  • реч

Речта на Ерик Земур, с която се кандидатира за президент на Франция

Франция вече не е Франция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Скъпи мои сънародници,

Години наред едно и също чувство ви обзема, потиска, преследва : странно и проникновено чувство на загуба на собствеността ви. Вървите по улиците градове си и не ги разпознавате. Гледате екраните, които ви говорят на странен и откровено чужд език. Гледате и слушате рекламните плакати, телевизионни сериали, футболни игри, филми , предавания, песни и учебници на вашите деца; пътувате с метро, ​​влакове, отивате на гари, летища, чакате дъщеря ви или синът ви да излязат от училище, придружавате майка си до спешното отделение на болницата, заставате на опашка в пощата или в бюрото по труда, чакате в полицейски участък или в съда и имате впечатлението, че вече не сте в страната, която познавате.

Спомняте си страната, която сте познавали в детството си; помните страната, която родителите ви описваха; помните страната, която намирате във филми или в книги.

Страната на Жана д’Арк и Луи XIV, страната на Бонапарт и генерал дьо Гол, страната на рицарите и дамите, страната на Виктор Юго и Шатобриан, страната на Паскал и Декарт, страната на басните на Ла Фонтен, героите на Молиер и стиховете на Расин, земята на Нотр Дам дьо Пари и камбанариите в прованса, страната на Гаврош и Козет, страната на барикадите и Версай, страната на Пастьор и Лавоазие, страната на Волтер и Русо, дьо Клемансо и героите от 14-та, дьо Гол и Жан Мулен, страната на Габен и Делон, Бриджит Бардо и Белмондо, Джони и Азнавур, Брасенс и Барбара, филмите на Соте и Верньой.

Тази страна лека и блестяща, тази страна едновременно митична и научна, тази страна толкова интелигентна и фантастична, страната на Конкорд и атомните електроцентрали. Страната, която изобрети киното и автомобила, тази страна, която търсите навсякъде с отчаяние, за която децата ви изпитват носталгия, без дори да са я познавали, тази страна, която ценим… и която е в процес на изчезване.

Не сте заминали и въпреки това се чувствате, сякаш вече не сте у дома. Не сте напуснали страната си, но все едно страната ви е напуснала вас. Чувствате се като непознат в собствената си страна. Вие сте изгнаниците вкъщи.

Дълго време мислехте, че сте единствените, които виждате, чувате, мислите и се страхувате. Страхувахте се да го кажете, срамувахте се от впечатленията си. Дълго време не смеехте да кажете това, което виждате, и преди всичко не смеехте да видите това, което видяхте.

И тогава го казахте на жена си, съпруга си, децата си, баща си, майка си, приятелите си, колегите си, съседите си. И тогава вие го казахте на непознати и разбрахте, че вашето чувство на лишение от собственост е споделено от всички.

Франция вече не беше Франция и всички го забелязаха.

Разбира се, гледаха ви отвисоко. Могъщите, елитите, себеправедните, журналистите, политиците, учените, социолозите, синдикалистите, религиозните власти, ви казаха, че всичко е лъжа, че всичко е наред, че всичко е грешно, грешно! Но с течение на времето разбрахте, че именно те са лъжата, че те са тези, които са сгрешили всичко – че те са тези, които ви вредят.

Изчезването на нашата цивилизация не е единственият въпрос, който ни тормози. Имиграцията не е причина за всички наши проблеми, въпреки че ги влошава.

Разбира се, често ви е трудно да свързвате двата края. Разбира се, трябва да реиндустриализираме Франция. Разбира се, трябва да уравновесим търговския си баланс, да намалим нарастващия дълг, да върнем нашите компании, които са избягали от Франция, и да върнем на работа нашите безработни. Разбира се, трябва да защитим нашите технологични съкровища и да спрем да ги продаваме на външни лица. Разбира се, трябва да позволим на нашите малки предприятия да живеят и да се развиват и да се предават от поколение на поколение. Разбира се, трябва да запазим нашето архитектурно, културно и природно наследство.

Разбира се, трябва да възстановим нашето републиканско училище, неговото превъзходство и култа към заслугите и да спрем да предаваме децата си на егалитарния опит на педагози в теориите за пола и ислямската левица.

Разбира се, трябва да си върнем суверенитета, изоставени на технократите и европейските съдии, които лишиха френския народ от способността му да решава съдбата си, в името на мечтите за Европа, която никога няма да бъде нация.

Да, трябва да върнем властта на хората! Вземете го от малцинствата, които никога не спират да тиранизират мнозинството, и от съдиите, които подменят управлението на народа от хората за хората.

В продължение на десетилетия нашите управници отдясно и отляво ни водеха по този фатален път на упадък и дегенерация. Надясно или наляво, те ви излъгаха, скриха от вас сериозността на нашето понижаване, скриха от вас реалността на нашата подмяна.

Познавате ме от години . Знаете какво казвам, каква диагноза поставям и какво обявявам. Дълго време се задоволявах с ролята на журналист, писател, и „касандра“,. Мислех си, че поне един политик ще вземе факлата, която му предадох. Казах си – на всеки неговата професия, на всеки неговата роля, на всеки неговата борба

Отказах се от тази илюзия.

И аз като вас вече нямам доверие.

И аз като вас реших да взема съдбата си в ръце.

Разбрах, че никой политик няма да има смелостта да спаси страната от трагичната съдба, която я очаква. Разбрах, че всички уж компетентни са предимно безпомощни. Президент Макрон, който се представи като нов държавник, всъщност беше синтез на двамата му предшественици – и по-лошо. Че във всички партии се задоволяват с дребни реформи, докато времето изтича.

Вече не е време да реформираме Франция, а да я спасим.

Затова реших да се кандидатирам за президент.

Затова реших да поискам вашите гласове, да стана ваш президент на Републиката. За да не изпитат варварството нашите деца и внуци. За да не са забулени дъщерите ни и синовете ни да не се подчиняват. За да можем да им предадем Франция такава, каквато сме я получили от нашите предци.

За да можем все още да запазим нашия начин на живот, нашите традиции, нашия език, нашите разговори, нашите дискусии за история или мода, нашия вкус към литературата и гастрономията.

За да останат французите горди с миналото си и уверени в бъдещето си. За да се чувстват французите отново като у дома си и за да могат най-новите пристигащи да се асимилират в нашата култура, а не да си присвоят историята ни.

Така че да преправяме французите във Франция, а не чужденците в непозната земя.

Ние, французите, сме велика нация, велик народ. Нашето славно минало ни задължава за нашето бъдеще. Нашите войници завладяха Европа и света. Нашите велики писатели и художници са предизвикаха всеобщо възхищение. Откритията на нашите учени и производството на нашата индустрия белязаха времената си. Очарованието на нашето изкуство предизвикваше завистта и щастието на всички, които го вкусят. Имахме огромни победи и преодоляхме жестоки поражения. В продължение на хиляда години ние сме една от силите, които са написали историята на света. Ще бъдем достойни за нашите предци. Няма да позволим да бъдем доминирани, васализирани, завладяни, колонизирани. Няма да бъдем заменени.

Пред нас ще се издигне студено и решително чудовище, което ще се стреми да ни направи мръсни. Те ще ви кажат, че сте расист, ще ви кажат, че сте завладени от низки страсти, докато най-красивата от страстите ви оживява – любовта към Франция. Ще кажат всичко най-лошо за мен. Но ще издържа. Насмешките и оплюването няма да ме впечатлят. Никога няма да сведа глава, защото имаме мисия, която трябва да изпълним. Френският народ беше уплашен, парализиран, индоктриниран. Виновен. Но той вдига глава, сваля маските, разсейва лъжливите миазми, прогонва злите си пастири.

Ще продължим Франция. Ще продължим красивото и благородно френско приключение. Ще предадем факела на следващите поколения.

Помогнете ми ! Присъединете се към мен ! Ставай ! Ние французите винаги сме триумфирали над всичко.

Да живее републиката и най-вече да живее Франция!


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 193 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пако

    245 6 Отговор
    СЛЕД ГЕНЕРАЛ ДЕ ГОЛ,ФРАНЦИЯ Е В ТОТАЛЕН РАЗПАД. ЕВРЕИТЕ Я СКАПАХА КАТО Я НАПЪЛНИХА С БРАТОВЧЕДИТЕ СИ АРАБИ.

    Коментиран от #8, #31

  • 2 Раданч Татлъту

    115 17 Отговор
    Ааааа.,кво и е на Франция ве?Ша са оправите кога роди 5-6 французойчета очарователната съпруга на Макрон!👧🤡🥳👍

    Коментиран от #50, #52, #53

  • 3 роберт кУх

    240 8 Отговор
    Пландемията Ковид окончателно ще разори християнските държави, които и без това са в упадък от десетилетия. Никакви възможности няма да има Европа да се защити от прииждащите многомилионни черни маси от Африка и Близкия изток. Те нямат нужда от оръжия, защото техните най-добри оръжия са утробите на техните обезправени жени. Либерализмът и соросиянството превърнаха един проспериращ континент в несигурен катун.

    Коментиран от #20

  • 4 САНДОКАН

    170 10 Отговор
    То това си е самата истина,но да не забравяме че ВСИЧКИ политици живеят в друг свят/за справка ТИКВАТА/
  • 5 Surko

    129 13 Отговор
    За тези истини този ще го свитнат.
  • 6 Кръчмар

    169 21 Отговор
    В Края на краищата и Франция и Англия трябва да си платят сметката от колониалното ограбване на Африка и Азия! За съжаление ТЯХНАТА сметка трябва да я плащат народите от Цяла Европа!

    Коментиран от #44, #54

  • 7 ????

    186 7 Отговор
    Невероятна реч, на истински французин, но не вярвам, че световния елит ще позволи на него или Мари Льо Пен да спечелят изборите. Отново ще бъде преизбран подлогата на Кравария! Може да се хвана на бас!
  • 8 6969

    191 6 Отговор

    До коментар #1 от "Пако":

    Генералът доведе до истерия световното правителство, затова му организираха касапница в Алжир и протести във Франция, които да го свалят. Французите имаха шанс с Марин Лъо Пен, но си избраха ротшилдовото слугинче, женено за майка си. Така както са я подкарали, един ден ще се събудят с някой "демократично избран" талибан, който ще им въведе шериата и кръвен данък за християните.
  • 9 Нестандартен

    129 4 Отговор
    Евала.
    Дано спечели изборите и дано нашите нови партийни "месии" да са като него.
    Както той френските, така и новите българските интереси да гледат.
  • 10 very sorry

    53 10 Отговор
    Този от какво се оплаква с две думи, че има много зелени мауни ли?
  • 11 Роки

    150 2 Отговор
    Късно е либе за китка. Меркел е.а ма....та на целия ЕС.
  • 12 гадно

    103 0 Отговор
    ДобрЮтро както казва оня френски полицай в онова забавно филмче.
  • 13 Роберт Бош

    170 2 Отговор
    Ако ти завържат очите и те закарат в някои квартали на Франция, Германия, Англия, Брюксел и после ти махнат кърпата и накарат да познаеш къде се намираш...ще предположиш че си в Афганистан или Сомалия.
  • 14 Иванчо

    5 113 Отговор
    Поредният популист.

    Коментиран от #41

  • 15 Котис

    105 1 Отговор
    Джендър-либералите ще събудят насила духа на нисичкия човек!

    Коментиран от #58

  • 16 Ел Макарон

    126 1 Отговор
    Какво става с Нотр-Дам? Реставрираха ли я или решиха да я съборят и на нейно място да построят джамия?
  • 17 ТаУмВзе

    136 2 Отговор
    Респект! Може само да мечтаем, някой български политяга да изрече и половин процент от тази реч. И пак РЕСПЕКТ!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 даааа

    85 0 Отговор
    Евала на тоя човек!
  • 20 Раданч Татлъту

    36 22 Отговор

    До коментар #3 от "роберт кУх":

    Ами те точно това и заслужават Християнските държави!След като стадото е тръгнало масово да се вакса!😎🤡🥳👍
  • 21 Христова

    105 3 Отговор
    Абсолютен родолюбец.Поздравявам го за прозорливостта и смелостта.Тази асимилираща и безсмислена политика е посевместна - във всички европейски държави,членки на т.нл"Европейски Съюз",чиято цел е единствено да се хрантутят некомпетентни чиновници.
  • 22 мародер

    89 1 Отговор
    Браво! Не само на Франция е нужен такъв държавник - нужен е и на нас Българите! Да се нафяваме че ще го получим.

    Коментиран от #30, #74

  • 23 демократ

    12 94 Отговор
    Това е френския Костя Копейкин. 🤮

    Коментиран от #26, #77

  • 24 Искам

    66 0 Отговор
    Искам и нашите политици да вдъхновяват народа, а не да го омерзяват!
  • 25 БОЗА

    60 1 Отговор
    "Разбира се, гледаха ви отвисоко. Могъщите, елитите, себеправедните, журналистите, политиците, учените, социолозите, синдикалистите, религиозните власти, ви казаха, че всичко е лъжа, че всичко е наред, че всичко е грешно, грешно! Но с течение на времето разбрахте, че именно те са лъжата, че те са тези, които са сгрешили всичко – че те са тези, които ви вредят."

    СИЛНО и на място...важи,за толкова много страни по света... ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 26 Раданч Татлъту

    27 2 Отговор

    До коментар #23 от "демократ":

    Кириак Стефчов,ти ли си?🙉🤡🥳👍
  • 27 ами да кажа

    46 1 Отговор
    евала брато - как да го кажа по друг начин такива изказвания ми харесват - евала
  • 28 Антимилициоинер

    42 11 Отговор
    Стига ревахте. Да сте мислили навремето, когато правихте Великата френска революция и предадохте юздите на Ротшилдите.
  • 29 истинко

    35 0 Отговор
    Браво! На барикадите!
  • 30 Каквото повикало

    38 13 Отговор

    До коментар #22 от "мародер":

    Получихме го... Киро Канадеца хаха!...слуга на Козяк!
  • 31 Рошко

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пако":

    Ами саркози макарон и сега този са си с еврейско потекло
  • 32 Ммм...да

    44 2 Отговор
    Прав е човека.Ако бях французин,бих гласувал за него.Но,най-големият враг на Франция е ЕС .
  • 33 123

    37 1 Отговор
    Сатанистите ще отнемат частната собственост на хората.
  • 34 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    53 3 Отговор
    Един такъв патриот и родолюбец ни е неистово необходим точно сега и на нас. Нашата разруха, след простия еднокнижник и крадец, не е по-малка от тази на Франция.
  • 35 Бг_язовец

    47 4 Отговор
    Хората забравят, че в това число влизат и източно европейците. В очите на западно европееца хората от източна европа са по големи отрепки от северно африканеца.
  • 36 Христо Христов

    21 6 Отговор
    Товарищ Радьев, води си записки!

    Коментиран от #49

  • 37 БгБг

    51 1 Отговор
    Всичко и във Франкистан и в Германистан може да се реши за три дни.НО ...трябва желязна ръка...Спират се всички соц.помощи за чужденци и хора с не европейски произход.И се започва масова депортация в Африка и Азия...Плаща и се транспорта плюс по 20хил.евро пари да започнат нов живот на своите исторически родини. НО няма воля в ояденият и преял европеец.
  • 38 34о49

    23 17 Отговор
    Французин друг път - чист евреин, няма шанс да излъже никого, мошенинг като при нас. А това как френската армия завладяла цяла европа и света е смешно - братята руси им скъсаха дериерите.

    Коментиран от #57

  • 39 arsenalfc

    23 1 Отговор
    Големи думи! Уникално! Евала! Такъв народ никога не може да бъде заличен!
  • 40 pbdan

    29 2 Отговор
    Това го пиша вече 5г.:
    План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.
  • 41 чалма тв

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Иванчо":

    ти не си иванчо..а ибрахим..
  • 42 233

    13 0 Отговор
    Добър ден на всички!Ерик Земур,късно е вече приятелю!
  • 43 не може да бъде

    15 0 Отговор
    Иска ми се да кажа -rien ne va plus,но съм песимист ,упадъкът е тотален и Франция не прави изключение...ще се наложи Европа да преживее много тежка криза ,която ще засегне цяло поколение,а може би и две поколения...и за съжаление изходът не е ясен,поне за мен....
  • 44 Франкофонски

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Кръчмар":

    Кръчмарю, много си прав, но в действителност не са само тези две бивши почти империи!? А в същност като че не е просто плащане на сметка, а и някакъв вид природно-мистическо възмездие, доколкото едновременно с общестгвенните изменения се задават и природо-климатични, изглежда такива симбиози още не са достатъчно проучени. Та така и речта на кандидат-президента не може да се счита за достатъчно всеобхватна.
  • 45 Въпреки

    18 3 Отговор
    че ми харесва речта, това е разводняване на патриотичния електорат, защото нещата които казва до голяма степен се припокриват с тези на Мари льо Пен.
    Това означава, че гласоподавателите ще се разделят на две и ще се отслабят и двата кандидата.

    Такъв номер спретнаха на Атака. Когато през 2005 влязоха в парламента и набираха сила, набързо се пръкна ГЕРБ, които бяха взели доста от платформата на Атака, с по-меки изрази.

    Към 17 - Сидеров е казвал доста проценти от това.
    Но пък затова си имате Киро ментата. Надявайте се.
  • 46 Чета и се възхищавам

    26 2 Отговор
    И в колко голяма степен много от нещата казани от този гениален човек касаят и нас в България. Навсякъде където той казва Франция Аз си представях и България и си мислех колко вярно е всичко това и до колко много касае и нас
  • 47 Костя с палатите

    8 14 Отговор
    И тоя е като мен. Драпа за субсидия
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Оня

    4 8 Отговор

    До коментар #36 от "Христо Христов":

    MyHчо си води записки само от Деса играджийката !
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Прав е

    10 1 Отговор
    Много Килиян Мбабе,Принс Кипембе,Пол Погба,Мустафа Бензема
  • 52 иполитМатвееви

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Раданч Татлъту":

    Турците нямат думата в Европа, така че заший си шалварите оправи си пискюла на феса и не се меси по европейски .Гледай си анадола и козите.
  • 53 иполитМатвеевич

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Раданч Татлъту":

    Турците нямат думата в Европа, така че заший си шалварите оправи си пискюла на феса и не се меси по европейски .Гледай си анадола и козите.

    Коментиран от #56

  • 54 Като гледам

    25 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кръчмар":

    Разсъждаваш като идеологизиран левичар - преди бяха марксистите,болшевиките,а сега културните марксисти и троцкистите. Става въпрос за инвазия ,а уж просветените европейци-левичари малко се замислят,че Първият и последващите кръстоносни походи са ответна реакция на мюсюлманското нашествие от 8-ми век в Испания и на нашествието им от 9-ти век в Сицилия. От пръкването си ислямът е в постоянна инвазия - първо завладяват Йерусалим,после пробват през Босфора. Византия и България осигуриха 3 века време на Европа да проведе Ренесанс,Просвещение и технологично да се въздигне. Всъщност първата Реконкиста е извършена от норманите/викингите/варягите.Много викинги се бият като наемници във византийската армия, включително варяжката императорска гвардия, командвана от Харалд Хардрада, по-късно крал на Норвегия. Той отвоюва Сицилия между 1038 и 1040 г. с помощта на нормански наемници, предвождани от Вилхелм Отвил, който печели прозвището си Желязната ръка, побеждавайки емира на Сиракуза в личен двубой. Накрая норманите на Рожер I отвоюват Сицилия от мюсюлманите. След като превзема Апулия и Калабрия, Рожер I окупира Месина с армия от 700 рицари. През 1068 г. Робер Гискар и неговите воини побеждават мюсюлманите при Мизилмери, но най-решаващата битка е обсадата на Палермо, след която е установен пълен нормански контрол над Сицилия през 1091 г. Преди 1000 години е имало воини европейци,а сега има джендъри,даже като гледам викингите са станали най-големите джендъри.

    Коментиран от #72

  • 55 Анонимен

    9 0 Отговор
    Що се отнася до Франция,кандидат - президентът има право .Може би западните държави имат повече вреда от ЕС.При нас е тъкмо обратното,стига да бяхме по- възприемчиви и не толкова консервативни и комплексирани от дълго и целенасочено насажданите предразсъдъци. С една дума,бъдещето никак не е розово.
  • 56 Анонимен

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "иполитМатвеевич":

    И ти нямаш нито място ,нито думата в Европа.
  • 57 Минка

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "34о49":

    Скъсали са на теб и продължават да късат каквото е останало.Имаш много поздрави.
  • 58 Вирус

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Котис":

    АМИН!
  • 59 Диамантената ръка

    14 1 Отговор
    Кога ще чуем такава реч от български политик...?
  • 60 Матей

    15 2 Отговор
    Само Франция ли е така,или в цяла Европа,ами у нас как е,не ели същия упадък на нравите,деградация,унификация,обезличаване?Кка да не го изберат за президент,ако има честни избори,говори като прероден Шарл дьо Гол,право куме,та в очи.При нас нео-либертариата постигна пълна победа,32Г. ни въртят в този порочен кръг и низходяща спирала и още нямаме такава събирателна личност,с такъв авторитет,който да поведе уверено нацията към възраждане.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ComfortablyNumb

    4 4 Отговор
    Франция си заслужава падението днес заради злото което е била в тоя свят през 19 век. Злото на 20 век са германците и те си заслужават падението. Има всички изгледи злото на 21 век да са ... китайците .
  • 63 ужас

    8 2 Отговор
    На 14 юни 1940 г след капитулацията на Франция Де Гол произнася реч, в която казва: моята единствена цел е да възвърна величието на Франция. Днес във Франция се появи нов Де Гол , който заявява: моята единствена цел е да възвърна величието на Франция и величието на Европа. Ще му позволят ли краварите да изпълни тази задача?
  • 64 Хубаво ама

    6 3 Отговор
    Опрайхме ли се вече, че почнахме Франция да я мислим?
  • 65 Професор

    13 0 Отговор
    Майко мила! Къде е милионерът Чеков и младата му булка да ни обяснят отново каква велика страна е макаронова Франция, как трябва да приложим френския опит по национално анихилиране и да ни обявят отново за отрицателни герои, понеже казахме истината за изчезваща глобал-социалистическа Франция. Браво, г-н Земур! Дано повлечете крак та Европа да отхвърли съсипващата я глобал-социалистическата джендеристка идеология!
  • 66 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    Като се променят някой имена .......всичко с пълна сила важи и за малката България !!!
    Едва ли някога ще имаме български политик с подобен изказ. Но състоянието на Франция е състоянието на цяла Европа. Възприемайки всичко , което се предлага оттатък Антлантика, нашият континент бавно и сигурно потъва в тинята. Това иска мистър Долар и както бавно и нечестно се настани с военните си бази в Източна Европа, както мирно и тихо бомбардира Белград и си узакони Косово, така бавно, но упорито постига утвръждаването на американските нрави и начин на живот !?!
    Сигурно злите сили на тази Земя няма да позволят на този човек да стане президент на Франция. Ако стане - ще намерят начин да го опорочат....... НО запомнете това име ЕРИК ЗЕМУР !!!

    Коментиран от #71

  • 67 кирилчо

    4 0 Отговор
    Всеки заместил макарон ше е по-добър
  • 68 Klasika

    8 0 Отговор
    Силните мъже правят времената лесни!

    Лесните времена раждат слаби мъже?

    Слабите мъже правят времената трудни!!!:-.като извратеняци и болни мозъци като . Макрон, Меркел, Джосън,мръсница от Австрия, Байдън,фон дер Еди- коя си извратеняка и други които за ден, три пъти си сменят пола!!!

    И ето почват да идват силни мъже! Французи изберете го за президент,идват силните мъже,ще има вълна от достойни хора и те ще опровергаят извратеняцие и вече виждам как бай Ставри доволно очаква извратеняците ,всеки извратеняк от всяка държава заедно с целия СЗО,там при него всеки от който пол си иска да си бъде,без значение бай Ставри ще им сложи на всички трета буферна доза с кожен сертификат!!!

    Коментиран от #70

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Пак съм аз

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Klasika":

    Ама човек не може да те сбърка ! Само от изказа ти се разбира, че си бил обслужващ персонал в такива обстоятелства !!!
  • 71 Професор

    6 1 Отговор

    До коментар #66 от "Шаран БГ":

    Не си прав за няколко неща. Първо, отатък "Антлантика" (!) първи се усетиха и избраха анти-глобалистки президент, който не само говореше, но и действаше като Земур на стероиди. В Западна Европа му се подиграваха и го сатанизираха, но сатанистите бяха и са именно те. Второ, и след подправените от глобалистите избори (както, между другото, бяха подправени и у нас), голяма част от Америка е твърдо анти-глобалистка. Да мислиш, че лошото идва отвъд "Антлантика" е действително шаранно мислене.
  • 72 Професор

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Като гледам":

    Ами ако добре гледаш, сам виждаш -- едно време имаше Харалд Хардрада, сега -- Киро Харварда. Нали си за прогреса, ето ти прогрес...
  • 73 Веселинъ ЕГН 7112136860

    5 2 Отговор
    Една подробност! Една подробност от моя страна,която ще Ви въведе в това,което се случва във Франция. Ерик Земите е евреин и използува истината,за да я замени след евентуален негов избор за президент в Начин на Лъжците. Ще поясня. Ако Земур днес говори така е защото е виновен за днешното състояние на Франция. Така и евреинът Хитлер някога имитира загриженост,за да вземе властта и превърне в пепел светът. Друг евреин беше Сталин,който е от един и същ турско-грузински род Лазки с Ердоган. Ерик Земур не лъже. Във Франция е същинска катастрофа от арабски,еврейски,турски,руски,цигански,негърски нашественици. Земур не лъже,защото негова цел е да вземе властта,а горчивата истина за Франция вече не позволява лъжи. Нещата са очевидни. Марин льо Пен също лъже,защото,дори и аз ,който два пъти гласувах за нея, не видях практика,подкрепяща гръмкият й национализъм. Марин льо Пен,чиито едикой си мъж е алжирец, управлява кметството на Периньон. Марин льо Пен назначи,в близост до Тулуза, испански циганин за кмет на селището.Какво повече да кажа,освен,че единствената надежда на Французи и Българи е да се въоръжат и да постигнат Народна победа над еврейският фашизъм,който ни управлява. Въоръжавайте се и колете като прасета турци,,цигани,евреи,араби,чернокожи. Сформирайте отряди навред из България и никога не действайте сами. Винаги българите да се движат в групи въоръжени. Запалете общежитията на бежанците ! Те са армия на евреите!
  • 74 Вичо

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "мародер":

    Абре вчера си го избрахте утре пак ли ще препрезбираме...
  • 75 Това мюре

    2 0 Отговор
    Днес старият политически ландшафт във Франция е в развалини: след четирите години управление на Макрон утвърдените едно време системни партии са далеч от старата си сила.Льо Пен има изгледи да победи в идващите президентски избори и това вдигна по тревога цялото френско Задкулисие."
    His parents were Berber Jews" - това пише в английския вариант на Уикипедия за Ерик Земур. Същото пише и на руски. След дьо Гол на франсетата все им пробутват либерастни мюрета. Видяха,че последното мюре Макран вече не хваща дикиш и чевръсто подготвят последното мюре - Земур. Земур говори с общи хубаво звучащи фрази нооо не назовава нито една конкретна заплаха - нито исляма,нито левичарите-соросоиди и троцкисти,нито глобалистите,нито джендърите,нито зелените талибани,нито трансхуманизаторите,нито Големият рестарт,нито Big Data..... Това мюре е пуснато на вода за да разцепи патриотичния вот на французите и за съжаление май хваща дикиш. Поне се успокоявам,че не само българите са безпросветни манипулируеми телета,щом и франсета и дойчовци,и гринговци... яко ги плъзгат по пързалката.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Примат

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "демократ":

    Бай Дънчо, ти ли бре, пи ли си сиропчето за днес!?!
  • 78 Дикообраз

    6 0 Отговор
    Да се обединят ЗЕМУР и Льо Пен. Тогава има поне малка възможност да бият Макрон. Това няма да стане, даже гласувалите за тях да са мнозинство. Западна "демокрация" сър.
  • 79 АМОН

    1 0 Отговор
    АКО ВИЕ ФРАНСЕТАТА СТЕ ЧУЖДЕНЦИ В СОБСТВЕНАТА ДЪРЖАВА , ТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ИЗЧЕЗНАЛ ВИД ПРЕВЪРНАЛ ДЪРЖАВАТА СИ В НИЧИЯ ЗЕМЯ. . ЗА ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ КОЙ НИ Я Е ОТНЕЛ. . А НИЕ СМЕ СЛЕПИ ДА ГО ВИДИМ.
  • 80 наше момче

    1 0 Отговор
    Самият Земур е ...марокански евреин!