Last news in Fakti

3 Декември, 2021 16:25 32 438 36

И други трябва да последват примера на Христо Иванов

  • стоян тончев-
  • корнелия нинова-
  • христо иванов-
  • народно събрание-
  • продължаваме промяната

Ако от "Продължаваме промяната" бяха предложили Нинова за парламентарен шеф, щеше да последва взрив

И други трябва да последват примера на Христо Иванов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Разбира се, че нямаше как Нинова да бъде номинирана и избрана за председател на НС, след като заявката на новата власт е за промяна. Каквото е желанието на българските граждани.

Ако ПП, които по право като първа политическа сила предлагат председател на парламента, бяха номинирали Нинова, това със сигурност щеше да предизвика обществен взрив и допълнително да ги компрометира. Не знам кой и какви сметки си е правил, но са били без кръчмар.

Адмирирам заявката на Христо Иванов да не заема министерски пост. Няма как да си известен в публичното пространство като министър на правосъдието в правителство на Борисов, а сега да се подвизаваш като "министър на промяната". Просто не върви.

Смятам, че и други лица, устремили се към изпълнителната власт, с подобна или идентична политическа битност и биография в различни партийни и политически формации и конфигурации, като тези на Христо Иванов, трябва да вземат под внимание примера му и да го последват.

Впрочем, аз не знам какво (ще) прави Христо Иванов в НС и като гледам и на него изобщо не му се стои там. Все е изправен до вратата, като наказан, готов във всеки един момент да напусне залата. А и докато говореше от парламентарната трибуната Пеевски, като една "черна котка", му сече пътя, което определено не е добър знак за него.

Парламентарната дейност продължава на 8 декември, в деня, когато празнуват всички студенти. Добре е депутатите и бъдещите управляващи да не се опияняват от властта и упражняването ѝ, а да си припомнят приветствието на Тодор Живков в този ден: „Позволете ми от името на моите другари и от мое име най-сърдечно, по приятелски, по братски, да ви приветстваме по традиция с големия празник на българското студентство 8 март!".

Не за друго, а за да знаят, че нищо старо не е забравено и да внимават със задкулисните договорки!

Истината, колкото и да бъде измъчвана, изкривявана, потулвана, мачкана и старателно укривана, тя винаги - рано или късно - като въздушен мехур под водата си проправя път към повърхността и се изправя над нея.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 147 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    116 36 Отговор
    Дайте шанс на младите учени хора да работят за България,а не да чистят тоалетни чинии в Германия.С толкова мъка сме ги изучили.

    Коментиран от #17, #21, #25, #26, #30, #33

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 SH BG

    60 45 Отговор
    ТиА всичките психодесни трябва веднага да напуснат Народното представителство, защото носят в черните си душички само злоба, завист, жажда за кражби и желание за подлагане на враговете на България...!!!

    Такъв ли пример трябва да се вземе от тях?... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 6 дедо Герчо

    63 17 Отговор
    АЙДЕ,ДА НЕ МУ БЕРЕМЕ ГРИЖА НА ХРИСТО ИВАНОВ,А ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА...ХЪХЪХЪ...
  • 7 Нелицеприятен

    49 33 Отговор
    Много нагъл туп
  • 8 Мислещ

    35 44 Отговор
    Тоя фашист защо си е свалил маската?
  • 9 Десо

    67 35 Отговор
    Статуквото сън не спи.Какви ли фейк новини не чухме,какви ли схеми не ни пробутваха,за да уронят престижа на младите и амбициозни хора,които искат да променят България!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 psf

    38 14 Отговор
    Напротив, започва се от миенето на чинии и от хвърлянето на буклука ако искат да стигнат далеко, защото теорията е едно а опита и практиката друго! Пример в това отношение е бившият Бразилски премиер Лула Да Силва, който е учил в първи клас, само докато се е научил да чете, но успява да развие икономиката на Бразилия, до най напредналите страни в света!
  • 12 Харесвам 🎃, само сготвени

    46 13 Отговор
    Докога поморийския ревльо ще манипулира и бълва неистини?!? Защо се опитват да манипулират, че Нинова въобще са я гласяли за председател на НС? Този мухльо е пристанал на копейкин (покрай благодетелката си Ченалова).
  • 13 Перо

    67 23 Отговор
    Не върви и Ат.Атанасов да е Зам.-Председател на НС,когато е активен участник в обкръжението на Костов и е един от архитектите на мутренския преход и статуквото! Какви “промени” може да прави такъв човек?

    Коментиран от #18

  • 14 Изабела е бременна

    54 13 Отговор
    Ицката не ще да е министър,другаде се цели ,ама Гешев не подава оставка! Хахаха
  • 15 Бай Онзи

    22 9 Отговор
    Кой е автор ва статията ? Кога е била корни предложена за това място ? Какво се коментира тук ? Кухи лейки ...

    Коментиран от #16

  • 16 оня с коня

    14 14 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Онзи":

    гербаджийски опорки!!!
  • 17 Христо отказва?

    37 18 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не: 1. Работил си в правителство с ГЕРБ; 2. Веднъж си уволнен за некадърност; 3. Като адвокат си с отнети права; 4. Подаде си оставка като политик за ,,потъналата лодка".
    Е, как с този морал могат да ти ПРЕДЛОЖАТ министерски пост бе Ице? ЧАО!

    Коментиран от #20, #34

  • 18 Стана ясно!

    27 7 Отговор

    До коментар #13 от "Перо":

    Подават си оставка, а са наредени на баницата и ТРИМАТА!
  • 19 Вергина

    26 9 Отговор
    Христо Иванов излезе честен човек. Не трябваше да се хваща с костовите израстъци, те са друга порода, нещо като БКП, но в тъмносин цвят. Явно си дава сметка за грешките и затова предпочита по-скромно държание. Петков и Василев вероятно по-рано са схванали специфичната форма на мутрафонщина на псевдоседесарската клика в коалицията и са се махнали. Но тук идва и тъжният отговор на въпроса защо явлението мутри хвана такива дълбоки корени в страната - не са виновни само генералите от ДС, народът уважава такъв подход...
  • 20 Вожда

    36 13 Отговор

    До коментар #17 от "Христо отказва?":

    Айде само да не изопачаваме. Кога е бил уволняван заради некадърност?! САМ си даде оставката като министър, като видя, че с гроб реформа не става. Това показва, че за него властта не е самоцел. А това, че си е подал оставката като председател на Да България, заради "потъналата лодка", само показва, че е човек с морал. За разлика от останалите, които постоянно повтарят "ние си носим отговорността". Как я носят, само те си знаят.
  • 21 Ужсофиянец

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Стоянчо първи се отказа от министерски пост борисов /като се отказа от депутатско място А ченгета / служители на ДС /станаха зам предс на НС Каква промяна то си е подмяна
  • 22 Край

    19 3 Отговор
    бе интерсно от къде знае този човек какво е желанието на българските граждани - "заявката на новата власт е за промяна. Каквото е желанието на българските граждани".
    Да не му е казала Мая Манолова - тя все казваше какво е желането на българските граждани.
    При гласували1/3 от гражднатие - мога да ви кажа че желанието на българските граждани па и селяни е не да продължават промяната а да направят ПРОМЯНА. и тя ще е доста болезнена за всичко де шо се изживява за политик.
  • 23 Qwerty

    13 5 Отговор
    Ей, Стоян Тончев, евтин п.о.м.и.я.р, а не е ли известен Христо Иванов като бивш правосъден министър на Борисов, който остана в новото му правителство след като беше служебен такъв, и който сам напусна преминавайки в опозиция, щом беше бламиран за съдебната реформа? А, платен мухъл?
  • 24 Filo

    6 3 Отговор
    Ей, тулуп, заявката не е за никаква промяна, защото т.нар. партии на подмяната са малцинство в парламента. БСП уж бяха и са стара, даже най-стара партия, а на станаха на промяна.
  • 25 Filo

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Tия, които чистят тоалетни са учени, колкото тебе.

    Коментиран от #28

  • 26 Роко

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Приятелю ако са кадърни младите учени хора не чистят тоалетни в Германия. Това го правят необразованите некадърници. Просто германския работодател не взима за чистач на тоалетни кадърни образовани хора такива хора му изкарват много пари когато работят това за което са учили и само глупак ще ги назначи да чистят тоалетни (а германските бизнесмени са всичко друго но не и глупаци). Е има и една категория която назначават да чистят тоалетни некадърниците така че ако отрочето ти чисти тоалетни в Германия значи и чеп за зеле не става от него, а на такива индивиди е вредно да се дава власт вече е пробвано
  • 27 Реално

    8 4 Отговор
    Че кое е било лошото на Хр.Иванов в правителството на Борисов?Уреди си парички за НПО близо 20 млн.вкл и за неговото,направи си реформата,лятото имитираше протестър небезплатно,че хората го бяха забравили,съюзи се с комунистите,сега станаха лоши,както е удобно и подпомагаше своя ментор от оня кръг на задкулисието срещу гл.прокурор.Сега е разбрал,че всеки допир с ПП ще го нокаутира за в бъдеще,а ББ е прикритие на истината.
  • 28 До 25

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Filo":

    Има и образовани,учителки и всякакви,а ромския контингент се ориентира да чисти,но към държавна работа с осигуровки,където не де злоупотребява и дава възможност за кредити.Много български фирми са хванаха с чистене на запад и са некоректни с българ.работници,дори небезизвестния Вълка е в почистването на Мюнхен,но там вече не чисти както в БГ

    Коментиран от #31

  • 29 ultra

    4 2 Отговор
    "Нямa кaк дa cи извecтeн в публичнoтo прocтрaнcтвo кaтo миниcтър нa прaвocъдиeтo в прaвитeлcтвo нa Бoриcoв, a ceгa дa ce пoдвизaвaш кaтo "миниcтър нa прoмянaтa". Прocтo нe върви."
    Припомням на всезнаещият джурналист, че Хр. Иванов НАПУСНА поста си на министър, именно поради несъгласието си с политиката на ГЕРБ! Именно той беше и най-подходящият днес да заеме този пост, но предпочете да даде път на други по-млади от него!
  • 30 Не сте

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ги изучили. Купихте им дипломи.
  • 31 Роко

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "До 25":

    Приятелю това че имаш българска диплома не те прави автоматично кадърен (познавам достатъчно"висшисти" които взимаха изпити с бутилка водка или прасе и тези хора имат дипломи за инженери, икономисти и дори лекари), а и една учителка трудно би намерила работа по специалността в Германия освен ако не е завършила в Германия.
  • 32 БОКОКРАД

    6 3 Отговор
    АКО ХРИСТО И АТАНАС НЕ СТАНАТ МИНИСТРИ - ТЕХНИ МЕКЕРЕТА ЩЕ СТАНАТ - КИРЧО ГО ОБЕЩА ! ТАКА ЧЕ И КУРНЕЛА ЩЕ Е ДОВОЛНА , БЕЗ НЕЙНИ КАДРИ НЯМА ДА МИНЕМ .................. ДОКАТО НЕ СТАНЕ ТОЗИ ПЪТ ТОВА КОЕТО ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ ! АМАН ОТ ТИЯ УПРАВЛЯВАЩИ ТОЛУПИ , ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ - ТОЗИ ПЪТ ПАК ОТ ХАРВАРД - ЗАМЕСТНИЦИТЕ НА МАЛКИЯ МУК !
  • 33 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ=СДС=възраждане

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тези ,които мият чинии ,са миячи на чинии , със съдомиялни машини,образованите на запад специалисти,лекари,ай ти взимат 4/5 хиляди евра,твойте приказки ги говореха преди години комунистите и псевдо националисти.
  • 34 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Христо отказва?":

    Той си подаде оставката, сред като разбра, мутрата с бсп и вмро ,не желаят промени в съдебната система,направи страшно много да ке свали модела КОЙ,човека е честен, това е а вие си плюете на воля,Слави, бламира двете правителства, с цел да унищожи протестите и почти успя,на пролет ще го видите, пак в ролята на Алусиян!
  • 35 Антикомунист

    1 0 Отговор
    То не че някога ми е бил приятен Хр. Иванов но че бил министър при Борисов затова не искал да е министър, Те от ГЕРБ по страшни от чумата бе . Сакън някой да се не докосне до тях или каже добра дума. Късопаметни , какво беше преди ГЕРБ,заплати на половина.тук там започнати и незавършени пътища и т. Н.
  • 36 Търновец

    1 0 Отговор
    В Търново Ристо издуха много въздух – повече oт Шишо….