Last news in Fakti
28 Юни, 2021

Коя от партиите в новия парламент ще защити пряката демокрация и мажоритарните избори?


Коя от партиите в новия парламент ще защити пряката демокрация и мажоритарните избори?
БСП
12% (1264)
ГЕРБ-СДС
14% (1514)
ДПС
2% (200)
Демократична България
13% (1323)
Има такъв народ
31% (3265)
Изправи се! Мутри вън!
6% (662)
Друга партия
10% (1071)
Не мога да преценя
12% (1229)

Коментари

  • 1 Моля

    165 25 Отговор
    А кой ви каза, че изобщо искаме пряка демокрация?
    Ако искате да ви оправят пералнята, ще вземете електротехник, ако искате да ви оправят кранчето, ще вземете водопроводчик и т.н.,
    а не случайни хора от улицата да решават!

    Коментиран от #40

  • 2 Фактъ

    206 48 Отговор
    Герб са със затихващи функции , изчезващ вид .
  • 3 Гласувах

    87 179 Отговор
    за ИТН! От всички кандидати, са най достойни и единствени не свързани със старото!

    Коментиран от #6, #15, #33, #95

  • 4 124

    146 15 Отговор
    Липсва най- реалната опция: "НИКОЯ".
  • 5 нашия

    91 2 Отговор
    като гледам някои от вас бъркат мажоритарния вот и пряката демокрация като еднозначни а тези две понятия са съвсем различни/само звъчат подобно/...задаващите въпросите -информирайте се поне малко когато искате да питате за каквото и да било...!!!!!

    Коментиран от #88, #112

  • 6 00014

    99 23 Отговор

    До коментар #3 от "Гласувах":

    80 - те % ..... хляб, зрелища, силикон и чалга. Нямаш шанс за осъзнаване.

    Коментиран от #8


  • 7 малка пенсия

    102 10 Отговор
    стига с тая политика,хората имат нужда от по-добър стандарт на живот, колегите пенсионери от европа, обиколиха целия свет, а ние българските пенсионери не можем до бургас да се разходим, всичко е много скъпо в българия и пенсиите малки, в магазина искат да плащаш с пари,с демокрация не можеш да си платиш киселото млеко и хлеба

    Коментиран от #16

  • 8 И ти

    34 13 Отговор

    До коментар #6 от "00014":

    още по малко! Простотиите от жълтините не са за ядене!
  • 9 00014

    88 7 Отговор
    Досега не се е случило, партия взела властта да изпълни обещанията си. Скрити зад лозунги си осигуряват охолните старини. Само наивниците им вярват.

    Коментиран от #17

  • 10 80 процента

    90 45 Отговор
    ИТН моля ви се щели да правят мажоритарни избори, смятат изкукалите тролчета тук. Амо защо не го направиха в народно събрание 45 когато можеха? Защо дадоха заден ход? Щото при мажоритарен вот, Бойко ги помита със почти 100%. Значи мажоритарен вот ще има само когато на ИТН им е удобно. Ей това е "пряка демокрация". Народ който гласува масово за ИТН е изкукал и просто няма шанс.

    Коментиран от #28, #91

  • 11 Фаро

    60 40 Отговор
    Герб-СДС 12% е много.Реално ще имат 4-5% за бог да прости ама ние не
  • 12 мислещ

    54 3 Отговор
    Как успяхте да асоциирате мажоритарни избори с пряка демокрация? Не стана ли достатъчно ясно, че е точно обратното?
  • 13 Дядо ви КуРтИ от Село ПипЕрКоВо

    62 37 Отговор
    Най-важното е да изхвърлим тиквите на бунището...

    Коментиран от #35

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

  • 15 Да бе да

    76 15 Отговор

    До коментар #3 от "Гласувах":

    Само дето удариха едно рамо на дпс като премахнаха ограниченията за секциите. Така дават възможностна Турция за повече намеса във вътрешните ни работи. А парите на СлавиТО са в овшорки в Делауеър. Пак от там са дошли парите, финансирали тАлАвизията на Славчо. Само че тея работи открито не се казват, мисирките угоднически мълчат. Човек трябва самостоятелно да издирва информацията. Бе просто да ревнеш от умиление при тая демонокрация.

    Коментиран от #23

  • 16 тъй тъй

    38 5 Отговор

    До коментар #7 от "малка пенсия":

    И пенсиите, и стандартът на живот също са политика. Така че, драги, от това не можеш да избягаш.

    Коментиран от #62

  • 17 Нито една

    51 3 Отговор

    До коментар #9 от "00014":

    от тези партии няма дългосрочна или каквато и да е програма за развитието и просперитета на страната. Само гръмки лозунгчета и пожелания. После какво следва всички знаем. Истинските държави имат такива за 50 , 100г. , които следват. А тука сменят партии, нови създават. Все едни и същи особи, приличащи на плъхове които влизат и изкачат от различни дупки.

    Коментиран от #101

  • 18 TтТ

    63 18 Отговор
    Да повярваш на учиндолеца, е все едно да вярваш ма комунистите, че ще станат демократи!
  • 19 безпартиен

    34 3 Отговор
    Нито една!НО СТЕ ПРОПУСНАЛИ!Умишлено???????
  • 20 Логично

    72 19 Отговор
    ИТН е проекция за по нататъшното опростачване и ограбване на народа. Една мутра сменя друга мутра. С какво Слави е по добър от Бойко?
  • 21 Парадокс

    78 20 Отговор
    Слави и демокрация?!! Слави и култура? Слави държавник? Със Слави България ще падне и под дъното
  • 22 един от многото

    43 5 Отговор
    Всички са маскари!
  • 23 Абе

    26 40 Отговор

    До коментар #15 от "Да бе да":

    като пишеш глупости и жълтини, какво мислиш печелиш? Дали ме убеди да не гласувам за Слави или напротив? 😃 Що падате толкова не мога да ви разбера! Та да си знаят глупавите тролове! Колкото повече се напъвате с глупости срещу, Слави, толкова му вдигате процента лейки! 😂

    Коментиран от #24

  • 24 Пууу

    59 17 Отговор

    До коментар #23 от "Абе":

    Чалгата е във възход с такива фенове на Славчо като теб. Щракайте с пръсти, хвърляйте гюбеци. Това ви е бъдещето, докато Славчо си напълни чекмеджето.

    Коментиран от #29, #110

  • 25 ех стадо

    59 13 Отговор
    Човекът е единственото животно,което се спъва в един и същи камък два пъти,а българинът може да го прави до безкрай.Ами сменете си простака Борисов с простака Слави и после пак се чудете защо сте на тоя хал.А когато чалгарят се усере,което неминуемо ще стане,викнете Азис.
  • 26 Светло Бъдеще

    21 10 Отговор
    Няма вече Бацо, Пачки да реди и Пеевски към Дубай да ги Во̀ди..
  • 27 Империята на Злото е

    37 3 Отговор
    ДПС!

    Коментиран от #31

  • 28 768

    15 15 Отговор

    До коментар #10 от "80 процента":

    Ще ти кажа защо , макар че е странно че още не сте разбрал , трябваше да се занимават със СПИРА НА НАГЛАСЕНИЯ ВОТ ЗА ГЕРБ! НА 1 И НАЙ-ВАЖНО МЯСТО , мажоритарния вот , като имаш мнозинство си го прокарай , макар и сега пак да не му е времето , трябва актуализация на бюджета , квосе хванахте за мажоритарно и се правите на улави , има приоритети за държавната власт , всяко нещо по ред. Затова ви управлява тиквата , щото сте.....умни
  • 29 Ако

    9 22 Отговор

    До коментар #24 от "Пууу":

    имаше малко в между-ушието си, нямаше да ми говориш глупости пишещи ги ежедневно в жълтите медии! 😂 Айде сега давай още напъни! Ко още можеш да изстискаш от гъбата на раменете си? Пак да кажа! Жалите напъни, показват достойнството на Слави и подлите напъни срещу него! Та не се чудете после, що няма мераклии да гласуват за подлеците! 😂
  • 30 Миграция

    26 10 Отговор
    Гербаджиите и отлюспени от всякъде се дислоцират в итн. Келепирът да продължава. Горко ни, ако спечелят. Промяна ще видите през крив макарон.
  • 31 768

    18 7 Отговор

    До коментар #27 от "Империята на Злото е":

    и гербавите , бикофф ,тиквата чекмедже , простите .....пкп-та и още и още калинки.....толкова мило създание , по-скоро трябва да го заменим с гниди........
  • 32 елементарно е

    25 12 Отговор
    Говеждото посолство пак ще го бодне на опростачения български народ.Слугата им Бойко им свърши мръсната работа като спря Белене и плати няколко милиарда за 50-годишни самолети на хартия и американците го хвърлиха на псетата.Сега искат да го заменят с нови им слуга Слави Чалгарчето,който ще продължи американската българоубийствена политика.Доказателство за това е например факта,че по енергийните въпроси в ИТН е назначен "видният енергиен сорошки експерт" Иван Хиновски,който и законът на Ом не знае,но чинно изпълнява исканото от Козяк.А инак съдбата на Слави ще е същата като на Борисов,но срокът ще е в пъти по кратък.Просто това е съдбата на памперса.
  • 33 Гласуваш на сляпо

    33 11 Отговор

    До коментар #3 от "Гласувах":

    Партиите имат програма, която да изпълняват. Итн няма така, няма нищо, не казва какво иска, не казва какво не иска, освен, че искат власт. Единственото, което осигуриха е още секции в Турция и хора, които не знаят български да определят съдбата ни. Лапачите от герб и патриотите преливат в итн. В итн виждам само глутница лапачи.

    Коментиран от #36

  • 34 gggw

    22 2 Отговор
    две клиширани мега тъпотии - "пряка демокрация" ? какво е това? простолюдието да решава проблеми на цялата държава? това, че през последните години простолюдието е на власт в лицето на бойковците, не означава, че това трябва да се утвърди за постоянно. и второто - "мажоритарни избори" - това пък какво е? за да избереш депутат, трябва да го избереш между няколко (поне 10 души) за да бъде изборът - избор. За да избереш 200 депутата, трябва да знаеш поне 2000 души.. Обикновения човек познава (дори само по физиономия) около 20 - 50 политици. Това означава утвърждаване на физиономиите, въртяни по телевизора, както и влизането на лица като Кубрат Пулев, Христо Стоичков, Тити Папазов и подобни безпардонни лица
  • 35 Уви

    15 2 Отговор

    До коментар #13 от "Дядо ви КуРтИ от Село ПипЕрКоВо":

    Такива винаги са на власт, вече се ориентираха, докопвайки власт започват да плюят предните, че да замажат, че са били с тях.
  • 36 Еййй

    7 13 Отговор

    До коментар #33 от "Гласуваш на сляпо":

    ако не се беше появил, ко щях да правя?! 😂 Ние държава нямаме, той за програма се загрижил! Затова умните гласуват за достойните! Като си изградиш основите на държавата, които ги срутиха едни подли, плащащи сега на едни глупави за глупости и лъжи, тогава и за програмите щи доди ред! Ади сега дай пак да се напънем с нещо и да убедиш още хора, че трябва да се гласува за достойни хора, като ИТН! 😂 Гледай и опорките от медиите за глупаци да не пропуснеш! Там дпс, гюбеци, мюмеци, кото има там по тъпо вади да се смеем! 😂

    Коментиран от #39

  • 37 333

    6 9 Отговор
    Tова са истинските проценти за предстощите избори на 11.07.Доста голяма разлика от това което 'предсказват' платените агенции.
  • 38 яко ни лъжат

    22 13 Отговор
    ИМА ТАКЪВ НАРОД ЩЕ ЗАЩИТИ МАФИЯТА ГЕРБ-ДПС-СДС-ДС-КОЛОНИЗАТОРИ И САТАНИСТИ. АЗ НА УЧИНДОЛСКИЯ ДЮДЮК САТАНИСТ И ШУТ НА МАФИЯТА И СТАТУКВОТО НА РАЗБОЙКО, НЕ ВЕРВАМ.
  • 39 Препоръка

    12 8 Отговор

    До коментар #36 от "Еййй":

    Ееей! Трол нещастен и прост. Стига ръси обиди и простотии като учиндолския грубиян и простак.

    Коментиран от #41

  • 40 ежко

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Моля":

    Не е така.Дори когато отидеш на доктор има едно нещо наречено "информирано съгласие".Доктора е специалист.Той препоръчва лечението, но пациента го одобрява.Пациента може и да го откаже, щото всичко на неговият задник се пише.Не виждам как моье някой друг да решава въпроси които касаят твоето битие.Например въпроса да влезем или не в еврозоната.Такива общи въпроси трябва да се решаварт само с референдуми, а после политиците да действат съгласно резултата.Работата на специалистите е да ти обяснят плюсовете и минусите на промяната.Да те убедят с аргументи кое е по-доброто решение.Точно хората от улицата ще го решат, защото решението касае тях.Може и да сбъркат, но по добре те да го направят, отколкото един файтон хора с не ъолкова почтени намерения да те вкарат в блатото.
    Апропо Къде се учи за професия политик?Да си специалист по политика един вид....

    Коментиран от #103

  • 41 Не изразявай

    1 7 Отговор

    До коментар #39 от "Препоръка":

    това което си и това което чувстваш към другите! Те няма как да ти се обидят, защото не се чувстват като теб! А ти само казваш как се чувстваш! 😂 Та в този ред на мисли, явно не ти е добре! Обещавам като имам малко свободно време, да седна да те жаля! Я да видим, ша съ напънеш ли да изкараш друга простотия или тя от теб естествено извира! 😂
  • 42 Гост

    14 1 Отговор
    Защо няма опция НИКОЙ?
  • 43 Alex

    15 6 Отговор
    След изборите-всеки с чалга-песен и напред към анархията!Прост народ -слаба държава.Мария-Антоанета беше казала- като няма хляб,да ядат пасти!Е,ние,инакомислещите май друго ще ядем...
  • 44 дядо ти

    15 6 Отговор
    За съжаление, няма признак за отлепване от калното дъно, нямаме хора способни да извършат този преход, даже и да се яви някой, ще се окаля от многото калтаци покрай него. Доказано, на племе еднолична власт, ПРЕЗИДЕНТСКА, 32 те години го доказаха. Тодор Живков за тези години построй България.

    Коментиран от #104

  • 45 Хвърлибобев

    21 5 Отговор
    Вижте %-те, толкива, ше има ГЕРБ на предстоящите избори м)у 13 и 15% ! Жалко, но има много гербопадъци, които живеят на хранилката, а и страхливци, които мислят, пе Лъжеца пак, ще се върне на власт !
  • 46 Роко

    7 2 Отговор
    Нито една
  • 47 Бай Коста

    17 3 Отговор
    абее тия Герб много са краднали бе абе аз чак днес разбрах абее какво е това чудо какви са тия кражби не е ли имало някакъв контрол от ведомдствата абе абее големо крадене е било
  • 48 пряко нищо

    22 4 Отговор
    Пряката демокрация и мажоритарните избори ще съсипят държавата при такъв "матрЯл".
    При мажоритарни избори сага ГЕРБ щеше да има пълно мнозинство в Парламента, а Славчу щеше да вкара едва 20-30 депутата.
    С пряка демокрация се справя само Швейцария, но там народа не се мисли за много умен , а наистина са умни и умеят да си управляват държавата. Като пример може да се даде , че на референдум за намаляне да данъци са гласували против , защото това би сринало икономиката . Само си помислете при такъв казус как ще гласува ганчо - ако трябва и всички данъци ще премахнем и ще пратим държавата на бунището, след което ще ревем някой да ни спасява и ще изберем най-големите лъжци, които ще го обещаят.
  • 49 Бюлетина 23

    17 7 Отговор
    Демократична България не е привърженик на пряка демокрация, не заблуждавайте хората с тия фалшиви анкети .
    Пряката демокрация е популизъм и механизъм зад който да се крият крадците. Сега в много общини се крадат средства под прикритието че народа го иска, организират референдуми на които мобилизират всички гербаджии , след което не носят отговорност.
    Така в момента направиха и с община Обзор, защото не можаха да овладеят Несебър.
  • 50 Чегърт чегърт

    21 8 Отговор
    Няма да се състави кабинет! Служебното правителство трябва да остане за да има премахване на насекомите! Това е единствено верният път! Белгия беше 591 дни без правителство. Е и? Лапачите, подлогите и крадците ще вдигнат вой до небесата - терор, чалгар еднолично управление, , държавата загива, безотговорност!
  • 51 РУМЕН РЪБЕВ

    7 14 Отговор
    АЗ ШЕ НАПРАВЯ ВАЛУТНА РЕФОРМА КЪМ РУБЛАТА ВСИЧКИ ШЕ БЪДЕТЕ МИЛИОНЕРИ
  • 52 Гербаджия

    12 28 Отговор
    Само ГЕРБ, долу мръсните комунисти! Спряха финансирането и на започнатите проекти от нас, сега ремонтите по АМ "Тракия" и изграждането на АМ " Хемус" ще спрат. Софианци, къде сте ??? Ще позволите ли на комунягите да ви наложат да пътувате 6-7 часа до морето ? Спите ли ? Ние, от ГЕРБ, ще оправим кашата !
  • 53 Само Боко ще ни упрай

    7 14 Отговор
    Той е стара кримка
  • 54 Тъп бг пияндур

    14 11 Отговор
    Чалгуна ще изпее една чалга и със приходите ще оправи държавата.
  • 55 Комуняги

    3 4 Отговор
    Партиите от масовката никога няма да приемат мажоритарен избор, защото сърцевината им е калинкоидна. БСП и ГЕРБ задължително, каквото и да говорят преди мача.
  • 56 олеле

    23 4 Отговор
    мамини излъгани камилчета. ИТН , или по точно и т.н. се доказа като куха структура, без идеи, само коментари. няма такава демокрация и няма такива /мажоритарни/ избори. плешивия чалгар идва на маймун и води хаоса след себе си
  • 57 то е ясно

    20 5 Отговор
    80% и повече се кланяха на Бойкото,същите сега ще се кланят на Славито.

    Коментиран от #58

  • 58 Е явно

    0 9 Отговор

    До коментар #57 от "то е ясно":

    не ти е ясно!

    Коментиран от #64, #73

  • 59 сайто

    17 4 Отговор
    Боже,какви времена доживях.Нискочели първични индивиди да създават кумири,като Бойко и Слави които да управляват Б-я.
  • 60 небрежнев

    13 4 Отговор
    Чудя се при мажоритарен избор - кой от ИТН ще влезе в парламента. Кандидати за Народни представители са: Виктор Цонков, Деан Митков, Йордан Гинев, Димитър Гърдев, Павела Митева, Станислав Стоянов, Благой Голубарев, Иван Хиновски, Георги Георгиев, Ивайло Христов, Плавен Абровски, Данаил Найденов, Цветанка Войнова, Любомир Каримански, Мика Зайкова, Пламен Данаилов, Мариан Бачев, Георги Султанов, Красимир Димитров, Пламен Николов, Светослав Георгиев, Юлия Чортленева...
    Е, избрахте ли си кой от тях да е в парламента за да ни оправи?
  • 61 ;;;;;

    9 10 Отговор
    България ще се оправи когато изчезне от Политическата карта на Света.

    Коментиран от #94

  • 62 пенсионер1

    11 3 Отговор

    До коментар #16 от "тъй тъй":

    до №16тъй тъй,като много рзбираш от политика кажи ми един магазин дето може да си платя киселото млеко и хлеба с прека демокрация щото с пари се напълниха точно такива каво теб дето будалкат народа с некаква си демокрация крадейки от залъка на народа

    Коментиран от #63

  • 63 тъй тъй

    4 5 Отговор

    До коментар #62 от "пенсионер1":

    Е приятел, мъдър си като на агнето дяда му. Нали полЮтиците ти определят битието? Те решават за доходите ти, за цените и още много др. неща. Как да не е политика?! И как реши за финансовото ми състояние? На боб или карти фърля? Май си към онея 80%. То затова сме на тоя хал.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор

  • 65 Край

    13 6 Отговор
    Станислав трифонов пропиля единствения шанс да има истински мажоритарни избори в България.
    Излишно споменавате този болен самовлюбен и нещастен човек с хипертрофирано его. Неговата цел в живота е да натрие носа на ББ че и той го може. Само дето не го може.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор

  • 67 Любен

    5 13 Отговор
    Борисов трябва да си отиде. Румен Христов трябва да стане председател на коалицията СДС-ГЕРБ и да се договорят за общо управление с ДБ. Останалите варианти са обречени на немощ, русификация и поради това мафиотизация и нова криза. Да не се заблуждаваме, съюзниците ни ще гледат със скръстени ръце похода на левичаро-русофилите към Евразия.
  • 68 Любен

    3 11 Отговор
    Борисов трябва да си отиде. Румен Христов трябва да стане председател на коалицията СДС-ГЕРБ и да се договорят за общо управление с ДБ. Останалите варианти са обречени на немощ, русификация и поради това мафиотизация и нова криза. Да не се заблуждаваме, съюзниците ни ще гледат със скръстени ръце похода на левичаро-русофилите към Евразия.
  • 69 Шайба

    19 1 Отговор
    Да знаете,че Христос е бил осъден и разпънат чрез пряка демокрация,а Пилат си измил ръцете като попитал на площада хората как искат да постъпи,така че не си правете илюзии,че пряката демокрация е панацея,това е най-добрия начин за прехвърляне на отговорност от управляващите към народа,особено що се касае за въпроси,за които болшинството си няма хал хабер,пример за това е предложението за мажоритерен вот на Слави,от което полза за електората няма никаква,дори напротив,но пък се използва от чист популизъм за набиране на гласове сред промитата от чалга,безпросветна аудитория.Освен това при реална пряка демокрация всички отиваме на дъното,понеже знаете мнозинството от какви елементи е съставено предимно и колко реално са мислещите просветени хора.

    Коментиран от #70

  • 70 небрежнев

    14 1 Отговор

    До коментар #69 от "Шайба":

    Това е точно така - реално най-простите и зависими от бюджета са основните избиратели. Съзидателните хора се оправят сами и не им е нужно да избират когото и да е, защото не очакват от държавата помощи, пенсии, обезщетения или постове. Но дори сегашната непряка (представителна) демокрация реално се определя от безпросветния и маргинален гласоподавател. Вижте партиите които бюха в последния парламент. Всички са на хора, които вземат от бюджета, а не на хората, които пълнят бюджета и създават благата: ИТН - на живеещи в чужбина и млади неработещи; БСП - пенсионери; ИМВ - умиращите майки; ДПС - 40% под средно образование и живеещи в Турция; ГЕРБ - държавна администрация и зависими от корупция и държавни поръчки... Кой ще представлява и защитава творците и съзидателните хора? Каквато и да е демокрацията, то може да е полезна за обществото само когато то е хомогенно. В древна Гърция полисите са били около 5000 души, които са били роднини, работили са идно и също с поколения, всички се познават и са на едно мислине и бит. Тогава всеки глас може да е полезен и с еднаква тежест. В днешните общества разслоението е огромно и винаги масите са по-необразованите, по-мързеливите, неуспелите и мрънкащите. Точно това е масовия избирател и той реално решава съдбата на страната с избора си, защото са повече. Демокрацията в икономически и социален план е застой. Всички общества, които имат бързо и изпреварващо развитие, не са демокрации (Люксембург, Сингапур, Китай, Монако
  • 71 В.В.П.

    11 3 Отговор
    Таково огромно количество от ,Демокрация,ще получим,че ще избягаме...Без да гледаме назад!
  • 72 PSG FR

    8 5 Отговор
    Никоя! В България не вярвам на никого, доверието ми е безвъзвратно разрушено след 32 години живот в лъжа и измама!!!
  • 73 Явно

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Е явно":

    проблема е твой.

    Коментиран от #74

  • 74 Аз не

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Явно":

    виждам проблем, но щом казваш, за да си спокоен, тъй да е!

    Коментиран от #76

  • 75 никаква

    11 4 Отговор
    Демокрацията се провали като система и като възглед. Не могат много хора да се обединят около управленчески решения. Може би президентска република е по-добро решение (но тов не означава, че харесвам сегашния президент).
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор

  • 77 ИМА ТАКЪВ НАРОД

    11 5 Отговор
    ",Не се е отказала от мажоритарния вот, а само го отлага." За кога, не казват. Те мълчат, крият се, не обещават нищо. Що за зловеща игра играят? И кой е този, който ще гласува "на сляпо" за тях? Утре те могат да отречат или отложат и малкото, което са казали, не е изключено и да се коалират с противниците си. Та това е игра с огъня. Но когато Господ иска да накаже някого, първо му взима разума.

    Коментиран от #81

  • 78 пенсионер

    9 1 Отговор
    това нещо пряка демокрация заместител на парите ли е или е нещо като купони за пазаруване моля обяснете от кой магазин можем да пазаруваме с преката демокрация и какво е съотношението към лева да не стане пак като след 10-ти ноември с боновите книжки да ни ги вземат за без пари
  • 79 глупендери

    15 8 Отговор
    Как ще ви защити правата Слави наркомана, дето шмърка бело и му плаща Доган?
    Слави, който се лекува от множествена склероза вследствие на белото и ква ли не дрога?
    Има Такива Глупаци трябва да се кръсти тази партия!
  • 80 глупендери

    13 10 Отговор
    Я ми кажете КОЙ плаща на Славка кампанията!? Откъде старият гей има толкова милиони, за офиси, за обзавеждане, за билбордове, за рекламни материали във всеки град!?????
  • 81 Първо трябва да се преброи

    5 3 Отговор

    До коментар #77 от "ИМА ТАКЪВ НАРОД":

    Населението за да има мажоритарен Вот! Стига внушава глупостите си!
  • 82 боце

    5 5 Отговор
    Каква е тая "пряка демокрация" бре, май някой не знае значението... Освен че въпроса е неадекватен, има само една партия която предлага "такава" и тя дори не е включена в анкетата....
  • 83 Свети Петър

    9 4 Отговор
    Сега ще дойде нашият светец, генерал Борисов и ще ги накаже , с право, другите. Всички ще се скрият в миши дупки пак в следващите 10 години и ще ги е страх да изпълзят. За СтаниСлави няма да говоря, отворете чичко Гугъл и вижте връзките му с Мултигруп, вие си преценета.
  • 84 Найден Георгиев

    5 3 Отговор
    Ми от партиите една има в програмта си истинска пряка демокрация, но не са я сложили тук - Българско лято на Божков... пак машинации. Голям страх, голямо чудо
  • 85 Бейб

    4 4 Отговор
    Неморално и непрофесионално е да се прави анкета за защита на ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ и да не се включи единствената партия, която е заложила този модел на управление в програмата си.

    Българско лято не само ще защити, но и ще се пребори за пряка демокрация, както и ще възпита активно гражданско общество.

    #бъдетесмели и 15!
  • 86 Елена Димитрова

    3 9 Отговор
    Единствената партия, която има пряка демокрация в програмата си, не е сложена като опция. Българско лято, No 15
  • 87 акуд

    8 1 Отговор
    всички партии са пълен шед, трябва да има шарено правителство и изискваме определени точки да се приемат на определен кратък срок или пълна национална блокада. нищо друго вече не може да промени нещата, ясно е вече че дори и на ЕС и е по изгодно да ни дава по 3,4 милиарда който ще се крадат а ние ще се джавкаме. идеално за всички
  • 88 Именно

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "нашия":

    Абсолютно точно!
    Даже така зададен въпросът е много тенденциозен, защото само една партия се е обявила за мажоритарни избори ... после още една доста по-стара се включи в мажаритарното хоро ...
    Аз съм за пряка демокрация и парламент от неутрални администратори, но това няма нищо общо с вожаритарните избори!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор

  • 90 ГЛЕДНА ТОЧКА

    3 1 Отговор
    "Линк към резултатите"???
    Резултатът е нещо, което ВЕЧЕ МИНАЛО И Е ФАКТ, А НЕ ПРОГНОЗА!!!!
  • 91 Е нема такъв народ

    6 6 Отговор

    До коментар #10 от "80 процента":

    Каквито и мечти да имат някои“партийки", каквито и желания да имат, какъвто и резултат да покажат на нови избори, даже и първи да са, пак ще трябва коалиция и пак трябва да се ориентират към един от двата бряга ГЕРП или БСП, а да ви видим сега кой бряг ще изберете и дали пак ще загърбите исканията на протеста за изчегъртване на бай0ня и пак ли ще откажете протегнатата ръка на БСП с които бяхте рамо до рамо на протеста и с които правехте 135 сигурни гласа в предишното НС за изгонването на байХ0я!!!!!
    Това искаше протеста та дори ако трябваше и с дявола да се съюзявате не само с БСП, която все пак си е основната и единствена опозиционна партия и е част от протеста, където имаше повече БСП отколкото ИТН.... и не забравяйте за да премахнат Хитлер се съюзиха даже Чърчил, Труман и Сталин!!!!
    И знайте втори път пилето нема да ви кацне на рамото.... народа няма да ви прости за отказа да направите правителство и пак да върнете ТУЛУПА на бела кобилка!!!

    Коментиран от #98

  • 92 Иво

    3 3 Отговор
    Мажоритарни избори в България към този момент са много опасни. Всичко това е необходимо да се преосмисли, да се анализира, да се изчисти. В противен случай рискуваме да задълбочим проблемите.
  • 93 Патриот

    2 5 Отговор
    На 11 - с бюлетина номер 11 !

    Коментиран от #102, #111

  • 94 хаха

    7 0 Отговор

    До коментар #61 от ";;;;;":

    Който гроб копае другиму сам пада в него. Ние сме единствената древна държава, дето не си е сменила името. А каквото зло ни мислиш, всъщност иде за тебе и сганта около тебе.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор

  • 96 БиБи Кинг

    1 2 Отговор
    Изключително Тъпите Ненужници че заштитът демокрациата ли ве пемберуги? Не слочайно ви оправлява три мандата еднокнижник! Гответе се за векове опраскванье од кой од кой по кухи царвули!
  • 97 Българин

    4 1 Отговор
    Не смятам че мажоритарния вот е съвместим с пряката демокрация и за това не го подържам независимо коя партия го предлага.
  • 98 Симо

    1 1 Отговор

    До коментар #91 от "Е нема такъв народ":

    Какъв протест бе. Тези платени от Божков помири дето крякаха на Орлов мост ли са протеста. И какви са им исканията? Искаме и ние да се натопиме човката в държавната паница ли? До сега не съм чул никаква смислена програма от протестърити. Само общи приказки .
  • 99 Малена

    1 2 Отговор
    От трън на глог че по висок
  • 100 да те

    1 1 Отговор
    таковам такава `демокрация` ....
  • 101 Бронхилда

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Нито една":

    БСП има такава програма,прочети я...
  • 102 Рудигер

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "Патриот":

    С бюлетина No 4!
  • 103 ДА ТАКА Е

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "ежко":

    в Швейцария непрекъснато има референдуми, защото народът
    най-добре знае къде му стяга чепика и нещата се получават.
    за всичко трябва да има допитване и да се следят нещата
    ''под лупа''.
    големите разлики в заплатите в различните сфери, например,
    задълбочава социалното напрежение между хората и
    ражда класовото общество, в основата на което е омразата.
    това е основната причина за недоволство и размирици.
    не е случаен компроматът срещу Бойко Борисов с чекмеджето пълно
    с пачки и кюлчета..
    по този начин беше докосната, именно, най-чувствителната струна
    на народа, която да възбуди огромна омраза и недоволство, от това
    че той, ББ е толкова богат в сравнение с обикновения човек.
    интригата успя, някои повярваха и се ''изплюха на метеното'',
    други се намърдаха в нишата, която се освободи, като ИТН на Слави
    и смешния Тошко и ИМВ на Мая и Татяна, а трети останаха под
    чертата...като патриотите и Марешки.
    сега, в неделя, се надявам повечето да са се осъзнали и
    да гласуват разумно, без да се поддават на провокации и манипулации!
    Успех, народе възродени!
  • 104 xa xa xa

    3 2 Отговор

    До коментар #44 от "дядо ти":

    дядо, ти нямаш думата, защото си стар и с промит мозък.
    трябва да оставиш младите да оправят живота, в техните
    ръце е бъдещето на страната.
    ти може и да не гласуваш, защото не си правилно ориентиран
    и само ще спъваш прогреса...ха ха ..ха

  • 105 Oziris

    0 3 Отговор
    ИТН. Партията
  • 106 Българин

    4 1 Отговор
    Анкетата не е много коректна. Няма възможност да се избере най-важния отговор - МАЖОРИТАРНИТЕ ИЗБОРИ противоречат на демокрацията. Пример: Ако предипните избори бяха мажоритарни ГЕРБ щеше да има мнозинство над 50% и сега нямаше да има нови избори.
  • 107 РАЛИЦА

    2 3 Отговор
    ГЕРБ Е МАФИЯ
  • 108 незнайко

    1 0 Отговор
    НИКОЯ !!!
  • 109 Това е менте

    0 0 Отговор
    Не може ДПС да има 2%. Не е достоверно.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор

  • 112 япово

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "нашия":

    да "Моля"

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към анкетата