Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 09:27 4 602 1

„Лидл” с линия продукти от български производители

  • родна стряха-
  • продукти-
  • българия-
  • лидл
„Лидл” с линия продукти от български производители - 1

„Лидл България” пуска в продажба продукти от български производители под името „Родна стряха”. Въвеждането на продуктовата линия е продължение на дългосрочната политика на компанията за интензивно сътрудничество с българските доставчици.

„Още при стъпването на българския пазар през 2010 г. „Лидл” започна да си партнира с български доставчици. Само за последните две години броят на българските производители нарасна със 74, като 21 от тези нови доставчици са за плодове и зеленчуци. За периода 2015-2016 г. стоките от български производители в постоянния асортимент се увеличиха с 30%, а тези в акуционния – с близо 40%. И тази година си поставихме за цел да предоставим на българските доставчици още по-големи възможности за развитие. „Родна стряха” включва над 50 продукта от български производители от различни региони на страната. Вярваме, че тази стъпка ще доведе до реални и осезаеми резултати за производителите у нас”, казва Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на компанията.

„Родна стряха” обединява в едно традиционни български продукти от разнообразни хранителни групи с оптимално съотношение цена-качество: месни деликатеси, млечни и сладкарски изделия, подправки, варива и напитки. За улеснение на клиентите охладените изделия от новата линия, както и сухия асортимент, ще бъдат обособени в отделни сектори в магазините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    4 0 Отговор
    И едно уточнение!
    Това, че са Български не означава, че са качествени!