24 Февруари, 2017 11:56 2 294 0

2017-та бележи бум на ремонтите

  • ремонт-
  • тенденции

Ремонтните дейности се активизираха още през зимния сезон

2017-та бележи бум на ремонтите - 1

Зимата, която все още трайно се е настанила и не дава признаци, че скоро ще си отива, определено не е най-добрият сезон за ремонти у дома или офиса. След продължителните студове обаче мнозина вече предприеха действия в това отношение, а през годината се очаква да отбележим и бум. Обяснението се крие в множеството обекти, които имат нужда от възстановяване или от по-сериозна подготовка за следващата зима.

Изглежда през последните години леко сме подценили състоянието на сградите, тяхната изолация, условията във вътрешния интериор. Не са малко собствениците, които се оплакват от влага в апартаментите, прокапали тавани, наводнени етажни площи, мазилки в окаяно състояние. Всички искаме да се радваме на някакъв комфорт вкъщи, а ниските температури не ни позволиха да поддържаме трайна топлина, ако не сме взели необходимите мерки, разбира се. Ремонтите зачестяват още отсега, а съвсем скоро предлагащите услугата кърти, чисти и извозва, трудно ще смогват да обслужат всички поръчки на адрес.

Никой няма гаранция каква ще е зимата на 2017/2018-та, ето защо трябва се мисли, преди да настъпи тя. Фирмите за къртачни услуги ще се конкурират в зависимост от качеството, което могат да гарантират на клиентите, както и според цените, на които работят.

При планирането на санирането на дома, бъдете сигурни, че сте попаднали на професионалисти, които залагат на добри материали. От значение е вида, както на външната, така и на вътрешната изолация. Като за начало се консултирайте със специалисти и си изгответе стратегия за ремонта, така ще можете да разпределите целесъобразно и средствата, които ще ви трябват. Глобалната картина за етапите на крупния ремонт ще ви спаси от груби грешки и недомислици, които ще избегнете своевременно.

Ако ви предстои генерална промяна в жилището, следвайте тези правила:

* отстранете и изхвърлете старата водопроводна система, подновете я

* помолете майсторите да премахнат старите кабели, за да сложат нови на тяхно място

* почистете мухъла, изсушете въздуха с помощта на влагоуловител

* изравнете нивото на стените, пода и тавана със съответната замазка, като преди това изискате да се изкърти старата мазилка

* позволете на боята да съхне повече време, не бързайте, за да се наслаждавате на отлични резултати

* освежете мебелите си, влагайки своята креативност, или си закупете нови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА