Last news in Fakti

29 Юли, 2016 12:26 7 122 12

ЗиЛ се завръща с нов кабриолет

  • зил-
  • 410441-
  • 117в-
  • москва 2016
ЗиЛ се завръща с нов кабриолет - 1

На салона в Москва в края на август ще бъде показана нова версия на култовия кабриолет ЗиЛ-410441, с което елитната съветска марка ще отбележи завръщането си на автомобилната сцена. Новината идва след неотдавнашното изявление на департамента по имуществото на руската столица, че не се предвижда "запазване на съществуващото производство и инсталиране на нови промишлени мощности на територията на АМО "ЗиЛ".

Според публикации в руската преса средствата за възраждането на предприятието, което догодина навършва 100 г., са набавени от частни инвеститори в началото на 2015-а. В заводския комплекс на бившия автомобилен гигант е започнало строителство на жилищни сгради, социална инфраструктура, спортни зали, храмов комплекс, административни здания и паркове.

Официалното съобщение на компанията гласи, че на московския автосалон ще дебютира "четириместен кабриолет за разходки", който ще бъде "оригинален ЗиЛ до последното болтче". Вече е известно, че автомобилът ще получи тапицерия от вишневочервена кожа като на модела 117В от 1971 г., декорации от естествена дървесина и дори исторически оригинален килим, произведен специално за "Завод имени Лихачёва" от Либерецката килимарска фабрика.

Международното автомобилно изложение в Москва започва на 24 август и ще продължи до 4 септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alex

    3 1 Отговор
    Напълно отживяла технология и концепция. 2016-та сме. Не сме 1976 все пак. Дори и 1986 не сме товаришчи инжьнери
  • 2 не се връзва

    1 4 Отговор
    """В заводския комплекс на бившия автомобилен гигант е започнало строителство на жилищни сгради, социална инфраструктура, спортни зали, храмов комплекс, административни здания и паркове.""".....Чакайте сега-нали бяха фалирали бре? -от 3-4 години ни убеждавате че рашките са фалит.........

    Коментиран от #5

  • 3 ЗИЛРЕЗИЛ

    4 1 Отговор
    Който кара ЗИЛ, става за РЕЗИЛ!
  • 4 Естребовски

    3 2 Отговор
    Да ве култов.На дядо Ви дълбоките гащи.Култов е розовия Кадилак на Елвис.Това е просто ламаринена щайга.
  • 5 Димитър Димитров

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "не се връзва":

    Недей вярва на Български журналисти или американски пропаганда гледай на морето какво става!Рашките вадят пара като луди пък ние ''ЕВРОПГЪЗЦИТЕ''гледаме от страни и се надяваме да ги имаме техните парички!

    Коментиран от #6, #10

  • 6 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Димитър Димитров":

    Вероятно си чувал и балгарите какви пари вадят,но както за едните ,така и за другите "само си чувал" и няма как да си присъствал,защото не си им от приближения кръг.И едните,и другите обаче са около 5-7% от съответния народа.И се съмнявай че в България се живее принципно несравнимо по-добре отколкото в Русия,защото сме В ЕВРОПА и възможностите са далече по-големи,докато Русия е в ..."дивотията".Да си чул някой да отиде да работи в Русия,вместо на Запад?

    Коментиран от #7

  • 7 Сибирь

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Пълно е с българи в Русия! И щяхме да ме много повече ,ако не беше визовият режим . отделно в Русия се живее в пъти по-добре от тук!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Владислав Димитров

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сибирь":

    Ти сега определи ли се за последно, къде живееш в Русия или тук ?
    По темата : Не виждам нищо ново в тоя уж нов кабриолет, освен китайските му фарове.
  • 9 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сибирь":

    тва сигурно е виц?пълно с българи в русия и се живеело много добре?провери защо обаче 50000 руснаци избягаха от русия и се заселиха в българия през последните години?те са единствените бели чужденци дето са се заселили масово у нас.

    Коментиран от #12

  • 10 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Димитър Димитров":

    Тези по морето, които ги гледаме с пари, те не са случайни...тва са хора от руската мафия, както повечето българи не са ходили в Русия, така и повечето руснаци, не могат да дойдат тук. Такива скъпи почивки си ги позволяват най-вече мутрите.

    Коментиран от #11

  • 11 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кобрата":

    Ти пък що реши че почивките в България са скъпи?
  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Идват предимно от градове със висок стандарт на живот, където съответно и приходите са по-високи. На тия, които работят и изкарват пари, хич не им пречи да си купят едно апартаментче по морето и то време на време да идват, не е нещо кой знае колко скъпо за тях. А има и много пенсионери, които като си продадат жилището в съответния град, си купуват тук едно-две и пари им остават - местят се за постоянно. И спрямо нашия стандарт на живот, пенсиите им тук им осигуряват по-висок стандарт от колкото в Русия.