Last news in Fakti

4 Август, 2016 07:15 5 190 1

Прототип на Ford Mustang Shelby GT500?

  • ford-
  • mustang-
  • gt500-
  • прототип

Преди повече от година, американският гигант Ford пусна новото поколение на Mustang. До момента той има три версии - с 2.3-литров EcoBoost с 300 коня, с 5.0-литров V8 и мощност от 435 коня и най-отгоре е GT350, който има атмосферен 5.2-литров двигател с мощност от 533 конски сили и 580 нютонметра. Това е и най-мощния атмосферен Mustang в историята и реве до цели 8250 оборота в минута.

Конкурентните компании обаче, разполагат с още по-мощни версии на моделите си Chevrolet Camaro и Dodge Challenger - съответно ZL1 с 650 коня, представен през пролетта и SRT Hellcat с цели 707 коня. От своя страна, предходното поколение на Mustang, имаше подобен отговор с модела GT500 с повече от достатъчните 662 расови коня. 

Всичките неща изброени до тук без съмнение водят към нов GT500, изграден на базата на GT350, но с V8 и принудително пълнене. Кой ще бъде двигателя обаче, още е загатка, като изборите са два 5.0-литровия Coyote от по-нормалния GT или 5.2-литровия Voodoo с "плоския" колянов вал от GT350. Скоростните кутии със сигурност ще са шестстепенна ръчна и 11-степенната автоматична разработена заедно с Chevrolet и помещаваща се и в ZL1. 

Честно казано, не очакваме особено повишение в мощността, като имаме предвид еволюцията на платформата, понижението на теглото и твърдостта на шасито. Очаква се автомобилът да бъде представен по-късно тази година или в началото на следващата, а за цената може да ни бъде ориентир тази на GT350R от 65000 долара, като не очакваме особено голямо повишение от нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.