5 Август, 2016 10:21 19 167 18

€23000 за пукната броня на Bentley

  • bentley-
  • mulsanne-
  • катастрофа-
  • произшествие-
  • щети-
  • застраховка
€23000 за пукната броня на Bentley - 1

Беларусин бе осъден да изплати €23 217,16 на собственик на Bentley Mulsanne за щети, нанесени на британската лимузина при катастрофа през януари 2014 г., съобщава Onliner.by. Произшествието се случило при поледица в Минск. Шофьор на Peugeot 806 не успял да спре навреме на светофар и "подпрял" Bentley-то отзад.

При удара били повредени задната броня, кората под багажника и накрайниците на ауспусите. Драскотини имало по капака на багажника и осветлението на регистрационния номер. Застрахователите били оценили тригодишния тогава Mulsanne на €250 000 и по договор трябвало да покрият €10 000 при настъпване на застрахователно събитие. Ремонтът на пострадалото Bentley обаче излязъл доста по-скъпо - €33 217,16 - и остатъкът от сумата се стоварил като дълг на шофьора на Peugeot-о.

Според приложената към делото документация собственикът на британския автомобил потърсил услугите на най-близкия упълномощен сервиз за отстраняване на щетите в столицата на Латвия Рига. Там подменили част от единия заден рог, целия багажник и задното стъкло. Сметката покрила застрахователната компания, която в момента си търсела горницата над €10 000 по съдебен път.

€23000 за пукната броня на Bentley


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Бентли но и на него му се случила случка. Голяма тъпотия са тези прехвалени и скъпи коли. Ако беше сериен автомобил нямяше да я има тази статия.

    Коментиран от #17

  • 2 Кракра

    1 0 Отговор
    Нещо не ми стана ясно от тая статия кой точно плаща щетите?
    Ако шофьорът на Пежото е имал гражданска отговорност, то тогава щетите се поемат от нея, освен ако не е бил пиян или дрогиран - в този случай застрахователите отказват да плащат и той трябва да плати всички щети по Бентлито от джоба си.
    Ако пък щетите са платени от Каското на тоя с Бентлито, което ми се струва невероятно, защото не той е причинил катастрофата, тогава вината си е изцяло негова, щом е сключил Каско с максимално покритие 10 000 Евро. В тоя случай пък той трябва да извади остатъка от парите.

    Коментиран от #4, #10

  • 3 W202

    1 0 Отговор
    Както си карам веднъж цетката и една чисто нова Мазда ме изтряска в задната броня с около 20-25км/ч , слизам и гледам, абсолютно нищо ми нямаше дори и надраскано а Маздюхата цялата се бе смачкала, сплескан радиатор, тече антифриз от нея. Но камшичният удар бе много гаден по гръбнака ми. Оказа се че патката блеела в телефона си и дори се заключи да не ѝ разбия човката. Винаги задният е виновен, освен ако жената не е на стойка задна прашка.

    Коментиран от #16

  • 4 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кракра":

    Никога няма да разбереш казуса докато не прочетеш застрахователните договори и на двете МПС-та-включително и ония "подробности",написани най-отдолу с малките,но много вредни буквички.От това което казваш оставам с впечатление че си мислиш,че Гр.Отговорност/в случая на Пежото/ е НЕЛИМИТИРАНА,което е супергрешно.А може и изобщо да липсва при същото това Пежо.Според мен статията е сбъркана във фактологично отношение/нормално е да е писана от непрофесионалист/ и след като гр. отговорност НА ПЕЖОТО е лимитирана на 10000 евро,горницата до реалната стойност на ремонта ще се търси от застрахователя на Бентлито по съдебен път.

    Коментиран от #8

  • 5 Ghost

    1 0 Отговор
    Хора, четете къде се е случило ПТП-то! В Беларус, гр.Минск.
    Тамошните закони за "Гражданска отговорност" явно са доста по-различни от нашите и съответно застрахователните покрития са по-малки.
    Остатъкът се покрива от виновния шофьор.
  • 6 2399

    1 0 Отговор
    Ама много грозна задница има това Бентли, как да не я удари човек
  • 7 Капота

    0 1 Отговор
    Да караш Бентли в Беларус е все едно да търсиш полякини и чехкини по Константин Величков когато те са по морето, има си места за Бентли и те са в богатите държави
  • 8 Кракра

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    В България лимитът на обезщетението по ГО за имуществени вреди е 2 милиона лева. Явно в Беларус действат съвсем други правила.
  • 9 Калин

    1 0 Отговор
    Варшавата отзад изглежда по същия начин.

    Коментиран от #12

  • 10 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кракра":

    Механизма не е никак сложен: при каквото и да е ПТП, ако имаш КАСКО твоите щети се поемат от него. След това, ако друг е виновен твоя застраховател отива при неговия и си взема парите от неговата гражданска отговорност или ако няма такава си иска парите от него самия по съдебен ред.
    В случая ГО е имала горна граница за поемане на щети до 10 хиляди (вероятно човека е искал да мине на най-тънката тарифа), затова точно толкова са взети от ГО, а за останалите 23 са отишли на съд.
  • 11 гостенче

    0 0 Отговор
    Тове не го казавй повече никаде..... Няма как да си плащаш застраховки и да трепериш на скъпите коли по пътищата. Това, че някой си е позволил 1/2 милион за автомобил не означава, че някой друг (дори и виновен) е длъжен да му го плаща. Въобще не ми пука колко му струва колата, колко му били изплатили и това на него дали му харесва. Като са му платили малко следващия път сменя застрахователя.
    По тази логина на светофар при спрели коли ако най задната се изтряска силно и понесе още 5 коли напред, всеки знае че невинен е само този най отпред. Това означава ли че някой по средата трябва да купува брони фарове и решетки за Ферари например.... Няма такава държава, в която който и да било да носи лична отговорност (С изключение ако е бил пиян). Лимитирани не лимитирани това е положението !!! плащащ си Застраховка и ти правят колата.
    В случая по скоро е виновен този, който е направил огледа и е казал броня, аусписи, и осветление на задния номер. И в последствие са сменявали заден капак, задно стъкло, и рогове. Друг е въпроса ако собственика заради драскотини е подменял елементи (заден капак), защото от недоверие към бояджийте хората прибягват и до това. Поръчва се цял оригинален елемент в съответния цвят. Но за да си позволяваш такива луксове ще си ги плащаш. Това е автомобил и се движи по пътищата, такива неща се случват непрекъснато и ако не си ОК с тях има градски транспорт таксита и т.н. Просто нямаш кола!!!

    Коментиран от #13

  • 12 Капота

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Калин":

    Искаш да кажеш "По същия идиотски начин" защото е така, ама и отпреде си приличат доста !!
  • 13 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "гостенче":

    Дали ще си на същото мнение, ако циганин с каруца отнесе твоята кола и каже, че той пари за кола няма, не е виновен за това, че ти имаш и като имаш ще имаш и да си платиш щетите?
    Никой не му е крив на този, че е сключил евтина половинчата застраховка. Ами ако беше ранил човек и обезщетението е 50 хиляди?
  • 14 Красо Зелето

    1 0 Отговор
    За съжаление навсякъде е така. "Да го д**ат бедните" или с две думи, на малкото магаре, всички са "Каиль" да се качат.
  • 15 OMG

    0 0 Отговор
    И?Не разбирам смисъла на коментара ти, разбрах само че си който иска да бие жени и кара 15 годишен мерцедес.Какво общо има това със статията, бе?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Съмнявам се че някой във Беларус ще си позволи да търкаля бентли
    е Лукашенко може.

    .
  • 18 гост

    0 0 Отговор
    Май само аз не съм разбрал Гражданската отговорност какво покрива!