Last news in Fakti

8 Август, 2016 11:50 5 738 3

Audi ще покаже RS1 с 310 к.с. в Женева

  • audi-
  • rs1-
  • s1-
  • женева 2017
Audi ще покаже RS1 с 310 к.с. в Женева - 1

С 231 коня под предния капак Audi S1 е един от най-мощните модели от субкомпактния клас. С такъв табун може да се похвали единствено Mini John Cooper Works. През пролетта на следващата година обаче британският спортяга ще остане далеч назад надпреварата с инголщадската конкуренция, твърди сайтът Automoto на френската телевизия TF1.

През март в Женева ще дебютира най-коравата модификация на A1 с традиционния за Audi индекс RS. Джобната ракета ще бъде оборудвана с познатия от TTS и S3 двулитров TFSI с 310 к.с.

Появата на RS1 надали ще изненада почитателите на марката. Audi патентова названието още преди две години, когато дизайнерът на S1 Франк Грюнер обяви, че добавянето на още повече мощност за модела е напълно възможно.

RS1 ще се оборудва с роботизирана трансмисия с два съединителя. Така ще отпадне един от факторите, които влияят негативно на ускорението на S1 - ръчната предавателна кутия.

Анаболната "единичка" ще бъде най-евтиният модел с индекс RS. Въпреки това на фона на очакваната цена от €48 000 сходният като мощност Honda Civic Type R ще изглежда като базова модификация на обикновен градски хечбек.

Audi ще покаже RS1 с 310 к.с. в Женева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Симпатична машинка, допада ми много!
  • 2 Роман Ценов

    0 1 Отговор
    Ауди А1 е шкода фабия на тройна цена за балъци

    Коментиран от #3

  • 3 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Роман Ценов":

    Качеството на VW и Audi го няма при Skoda и Seat.
    Самите пластмаси и всичките други компоненти по таблото са от по-евтина изработка и качеството е по-ниско отколкото на основните марки от концерна VAG.
    Който търси качество, ще избере VW, Audi или Posrsche, а който иска нова кола, но няма толкова пари и може да се примири с по-ниско качество, ще избере Skoda или Seat