Last news in Fakti

18 Август, 2016 07:15 20 501 3

Камион с 2400 коня от Volvo ще гони рекорди

  • volvo-
  • рекорд-
  • скорост

Една от най-известните марки произвеждащи камиони има много креативни идеи относно рекламирането ѝ. Преди няколко години шведите от Volvo, покориха света с клипа включващ два от техните камиони и екшън звездата Жан Клод Ван Дам, който да покаже предцизноста в управлението. Сега обаче, те имат нов подход и той включва огромна мощност.

Рекордите, в които са се прицелили викингите са за максимална скорост на съответно 500 и 1000 метра, а интересното е, че всъщност те ще подобряват свои стари постижения. С "Лудия Викинг" и неговата мощност от 1600 конски сили те успяват да вдигнат близо 160 км/ч на километър, но сега са се запасили с цели 2400 конски сили и въртящ момент от... 6000 нютонметра. Колкото и да е странно, двигателят и трансмисията са базирани на заводските, но са получили подобрения за изпълнение на задачата.

Скоростната кутия на "Железния Рицар" - iShift с двоен съединител е получила само нови притискателни и фрикционни дискове, а D13 двигателя е екипиран с общо 4 турбокомпресора и нови водни междинни охладители, както и препрограмиран контролен блок. Според компанията теглото на камиона е 4.5 тона, което води до пропорция по-малка от два килограма към конска сила - впечатляващо за подобен колос. Видеото от рекорда ще бъде предавано наживо в мрежата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 воин

    1 0 Отговор
    Волвото си и волво няма мерцедес.

    Коментиран от #2

  • 2 брашнян чувал

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "воин":

    Другият месец идва ред на Мерцедес с 2500 к.с. Кефи ме как всички се дразнят като чуят Мерцедес, хахахаха
  • 3 xxx

    0 1 Отговор
    Така е! Карай си го ти Волво-то, остави Мерцовете да си ги караме ние шматките :Д