18 Август, 2016 11:44 3 574 1

Ето го най-бързия McLaren с ДВГ

  • mclaren-
  • 688 hs
Ето го най-бързия McLaren с ДВГ - 1

В интернет пространството се появиха официални снимки на най-екстремната модификация на модела McLaren 650S. Иновацията получава индекс 688 High Sport, а според специалистите това ще е най-бързият суперкар на британската компания след хибрида P1.

Ето го най-бързия McLaren с ДВГ

В основата на 688 HS е залегнала базата на досегашната най-бърза модификация на 650S - 675LT. В сравнение с нея новата версия е олекнала с 40 килограма. 688 High Sport тежи 1 190 килограма. Купето е снабдено и с нов аеродинамичен обвес, включващ и ново аеродинамично крило.

Ето го най-бързия McLaren с ДВГ

Последното е в състояние да служи както за въздушна спирачка, така и да обезпечава сила на натиск от 220 килограма при скорост от 240 км/ч. 688 High Sport разполага и с интегриран спойлер на покрива, както и с въздухозаборници в предните колесни арки. Всички тези елементи са изработени от въглеродни нишки.

Ето го най-бързия McLaren с ДВГ

Автомобилът е снабден и със система за запис на телеметрията, която може и да анализира данните за всяка обиколка. Информацията от тази система се получава благодарение на три камери и GPS-датчик. Новият най-бърз McLaren с двигател с вътрешно горене ще бъде произведен в тираж от 25 бройки.

Ето го най-бързия McLaren с ДВГ

Те ще са оборудвани с 3.8-литров битурбодвигател, разполагащ с 688 конски сили и 700 Нм въртящ момент. Трансмисията ще е седемстепенна, роботизирана, с два съединителя. На този етап няма данни за динамиката на новия McLaren. Не е ясна и цената му.

Ето го най-бързия McLaren с ДВГ

Ще припомним, че досегашната най-бърза версия с ДВГ - 675LT разполага с мощност 675 конски сили и е способна да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.9 секунди. Максималната скорост на 675LT пък е 330 км/ч. 688 High Sport ще превъзхожда 675LT и по двата показателя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гамена

    0 0 Отговор
    Мълчанието на агнетата