Last news in Fakti

23 Август, 2016 05:30 14 300 4

Вижте колко опасни са верижните катастрофи в задръстване

  • adac-
  • верижна катастрофа
Вижте колко опасни са верижните катастрофи в задръстване - 1

Мнозина от водачите на моторни превозни средства са на мнение, че движението в задръстване и евентуалните верижни катастрофи могат да доведат единствено до драскотини и най-много - до счупване на светлини и брони. Експертите от ADAC обаче предупреждават, че ако сте на "опашката" на задръстване, то опасността от много сериозна катастрофа е голяма.

Това е така, защото водачите движейки се с по-висока скорост не очакват да има спрели автомобили на място, където принципно се движат. Още по-неприятно става ако последната кола е по-тежка. Това е показано нагледно във видеото по-долу, което не се нуждае от коментар. Статистиката сочи, че в реални условия само в Германия стават по 16 аналогични катастрофи всяка година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 XaXaXa

    0 0 Отговор
    От Реното не остана и помен :D
  • 2 Анти Франция

    0 0 Отговор
    Рено, Пежо и Ситроен = ковчег = сигурна смърт :D :D :D Да му мислят тези, който карат такива автомобили......

    Коментиран от #3

  • 3 ТцТц

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анти Франция":

    Трябва да членуваш в някой мозъчен тръст
    хахахаха
  • 4 Про Франция

    0 0 Отговор
    Преди 7 години бях участник в подобна верижна катастрофа, Колата ми Рено Сценик 1997г. се озова между празен бетоновоз и Тир с прицеп. Оцелях без драскотина. Колата остана без багажник, вратите обаче се отваряха(трудно), моторът все още палеше. Изводите всеки да си направи сам