5 Септември, 2016 10:45 4 392 5

Луксозен хибрид от Полша

  • varsovia-
  • varsovia motor company
Луксозен хибрид от Полша - 1

Неизвестната досега полска компания Varsovia Motor Company представи концептуален седан от висш клас с хибридно задвижване, чието производство започва догодина. Дизайнът на автомобила е дело на варшавското бюро Kadler и е вдъхновен от... русалките. Това обяснява релефа на страничните панели и предницата, който според създателите си напомня на рибешки люспи.

Луксозен хибрид от Полша

Още по-необичайно изглежда интериорът, в който липсва седалка за пътника отпред. На нейното място са разположени сгъваеми монитори, които превръщат Varsovia в разкошен офис на колела.

Луксозен хибрид от Полша

Седалките са проектирани и изработени така, че пасажерите да не усетят умора часове наред. Освен че са снабдени с вентилация и масаж, те се управляват от специална програма, която ги настройва спрямо теглото и ръста на пътника.

Луксозен хибрид от Полша

Varsovia е последователен хибрид. Двигател с вътрешно горене, чийто доставчик не се съобщава, зарежда батерии, които захранват задвижващите електромотори. Акумулаторите могат да се зареждат както от битовата мрежа, така и от специални зарядни.

Луксозен хибрид от Полша

Полската лимузина може да измине до 350 км само на ток, а ако резервоарът е пълен догоре, пробегът с едно зареждане достига 850 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от 5 секунди.

Луксозен хибрид от Полша

Varsovia Motor планира да произвежда по 50 хибридни лимузини годишно. Първите готови автомобили ще бъдат доставени на купувачите си в началото на 2018 г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Само ние не можем да направим електромобил, независимо че произвеждахме електрокари. Електромоторите Коктов са на светавно ниво, но какво от това. Зовиста и корупцията убива, всяко начинание в БЪЛГАРИЯ.
  • 2 вмдкдгс7гс87

    0 1 Отговор
    По- добре нищо отколкото да се излагаме като поляците.
  • 3 Иванчо

    0 0 Отговор
    Аз този дизайн (рибешки люспи) си го направих още преди 8г. На старата C-kllase. Виж за дясната седалка не съм се сртил... тюх..!
  • 4 Иванчо

    0 0 Отговор
    Уточнение:
    За сизайна помогна една Bora и беше само от лявата страна.... не го видях ...
  • 5 гочев

    0 0 Отговор
    Навремето поляците произвеждаха Полонез,който не се славеше с надеждност, меко казано.