11 Септември, 2016 18:23 8 654 2

Модерен, но с ретро визия - Caterham Seven Sprint

  • caterham-
  • seven-
  • sprint

Един от най-емблематичните и дълго произвеждани английски автомобили получи поредната стилна версия наречена Sprint. Тръгнал като Lotus Seven през далечната 57-ма година, впоследствие той е откупен от Колин Чапман. Caterham е и един от малкото производители, които държат на ниските килограми за доброто представяне.

Sprint ще се задвижва от трицилиндров турбо двигател от Suzuki, с мощност от 80 конски сили, който дава сили и на базовия Caterham Seven 160. Цената му обаче, ще достига 27 995 паунда, което е с цели 10 хил повече то Seven 160, но визуалното му представяне ги заслужава напълно. Основната причина е, че освен външноста и интериора отговаря напълно на стила, особено с този класически дървен волан и редицата хромирани елеминти.

Моделът е посветен на тези 60 години на пазара и производството му напълно ще съвпада с тази цифра, като това бързо ще го превърне в колекционерска ценност.
 is a collectible in the making


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    28хил. паунда за 80 коня??!!!??

    Коментиран от #2

  • 2 ГОСТ 2

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ускорение от 0 до 100 за 6,9 секунди с 80 коня!