Last news in Fakti

22 Септември, 2016 10:46 3 570 2

Apple купува McLaren?

  • apple-
  • mclaren
Apple купува McLaren? - 1

Американският технологичен гигант Apple планира да закупи британския производител на автомобили McLaren, твърди The Financial Times. Авторитетното издание се позовава на свои източници с уговорката, че може би не става дума за цялостно придобиване, а само за сериозна инвестиция в английската компания.

Сензационният слух се появява в момент, когато Apple уволни почти целия екип, натоварен с разработката на първия "ябълков" автомобил заради липса на напредък по проекта с кодово име Titan. Първият "iPhone на колела" трябваше да бъде готов за пазара през 2020 г. и да се произвежда от Magna, за което бяха наети някои от най-видните специалисти в областта на електромобилостроенето и изкуствения интелект.

Според Financial Times евентуална сделка по придобиването на McLaren би била крайно необичаен ход за Apple, но и безспорно доказателство, че компанията има твърди планове за производството на собствен автомобил. Стойността на британския производител се оценява на $1.3-1.9 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    След Макларън , GM и т.н. , да се готвят "премиумите" , ама за тях само китайци май напират
  • 2 Незнам

    0 0 Отговор
    Макларън отрекоха слуховете, че Apple имат интерес да купят компанията и водят преговори за евентуална инвестиция. Според Financial Times технологичният гигант се е обърнал към McLaren Technology Group с желание за "стратегическа инвестиция" и "пълно изкупуване".
    McLaren Technology Group е съставена от три отделни звена - Ф1 отборът, автомобилният производител на спортни коли McLaren Automative и McLaren Applied Technologies. Говорител на тима обясни: "Можем да потвърдим, че Макларън не води преговори с Apple за потенциална инвестиция. Както знаете, за нашата марка е естествено да води различни конфиденциални разговори с различни страни, но наблягаме на "конфиденциални".
    Според слуховете Apple са потърсили производителя по повод самоуправляващия се електромобил, защото се интересуват не толкова от производството на самата кола, а от технологията зад нея. Това означава, че разговорите най-вероятно са били с McLaren Applied Technologies звеното, ако изобщо не имало такива.