24 Септември, 2016 20:34 10 104 1

Saleen се връща в играта

  • saleen-
  • s7-
  • lm

Един от най-красивите супер спортни автомобили идващи от Северна Америка, ще се завърне с лимитирана версия. Посветена на победата в 24-те часа на Льо Ман през 2010-та, тя ще бъде произведена в ограниченото количество от 7 броя и ще има мощност от близо 1000 конски сили. Освен чудовищната мощност, автомобилът ще бъде снабден с активно окачване и редица състезателни технологии. Според клуба на Saleen, цената ще достига 1 милион долара.

Преди шест години, френският отбор Larbre Competition печели епичното състезание в класа LMGT-1, като зад волана се редуват пилотите Габриел Гарден, Роланд Бервил и Джулиен Канал. Автомобилът навърта общо 331 обиколки, с които взима призовата позиция в класа.

До сега, Saleen S7 разчиташе на 7.0-литров V8 от Ford, като в атмосферната си версия той има мощност от 550 конски сили, а във версията TwinTurbo, мощноста е точно 750 конски сили и въртящ момент от цели 949 нютонметра. Достигането на 1000 конски сили, няма да бъде особено трудно ако имаме предвид кубатурата на агрегата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оффф

    0 0 Отговор
    Хубаво, ама да сменят малко и дизайна и пак да не забравяме - добре, че са от "Лотус", че да дават донори за сума ти други суперкар-и.