Last news in Fakti

20 Октомври, 2016 10:00 7 962 1

Шефът на Renault-Nissan оглавява и Mitsubishi

  • карлос гон-
  • mitsubishi-
  • renault-
  • nissan
Шефът на Renault-Nissan оглавява и Mitsubishi - 1

Президентът на Renault и Nissan Карлос Гон най-вероятно пое и длъжността председател на съвета на директорите на Mitsubishi Motors. Така французинът с ливанско и бразилско потекло стана първият мениджър, оглавил едновременно три автомобилни производителя, съобщава Bloomberg.

В момента Гон не само управлява алианса Renault-Nissan, а ръководи всяка от компаниите поотделно. За известно време той оглавяваше и съвета на директорите на АвтоВАЗ.

Nissan стана най-големият акционер в закъсалата компания през пролетта. Тогава вторият по големина японски производител купи 34% от акциите на Mitsubishi за $2.17 млрд. Другите крупни акционери са Mitsubishi Motors Heavy Industries, Mitsubishi Corporation и The Bank of Tokyo.

Nissan реши да купи дял в Mitsubishi, след като се разбра, че компанията е фалшифицирала данните за разхода на няколко от най-малките модели в гамата си. Новината предизвика 15-процентово поевтиняване на акциите на производителя и доведе до оставки на ключови фигури в ръководството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    ДА ВЪРНАТ ЛАНСЪРА!