20 Октомври, 2016 15:21 79 459 66

Автомобилна България през очите на един руснак

  • фотоочерк
Автомобилна България през очите на един руснак - 1

"България не е особено богата на забележителности. Ето защо тук привличат туристи дори с помощта на тъжното съветско наследство", споделя впечатленията си от страната ни руски блогър с прякора ttweak.

Автомобилна България през очите на един руснак

"Трудно ми е да разбера какво привлекателно може да има в автомобили, създадени изначално за морално и физическо унижение на шофьора, но това са фактите - някой се е изхитрил да организира някакво подобие на джипове за сафари от Trabant.

Автомобилна България през очите на един руснак

Десетки преработени в кабриолети и боядисани в жълто стари гедерейски народни коли - открих ги на селски паркинг в български курорт, потънали в прах, уморени до смърт и отчасти мъртви.

Автомобилна България през очите на един руснак

Откога седят така не е ясно - може би от няколко дни, може би години. Климатът е щадящ, пък и какво да им стане - дуропластови са.

Автомобилна България през очите на един руснак

Не ми се вярва да ги използват и досега. Външно обаче изглеждат напълно окомплектовани. Освен това наоколо има няколко донора.

Автомобилна България през очите на един руснак

Повечето коли са направени в еднакъв стил: багажникът е отрязан, за покрив са пригодени защитни дъги с тента, монтирани са модерни огледала и резервна гума отзад.

Автомобилна България през очите на един руснак

България е членка на Европейския съюз вече от 10 години и "трабантът" би трябвало да се възприема като шега и музеен експонат. Ако тръгне по местните пътища и наблюдава автомобилния поток обаче, човек може да остане удивен.

Автомобилна България през очите на един руснак

IFA W50 е камион от ГДР, близък роднина на Trabant (произвеждани са от Industrieverband Fahrzeugbau), който се среща често в България.

Автомобилна България през очите на един руснак

Автомобилна България през очите на един руснак

Надали се е отправил към музея.

Като стана дума за камиони, освен древната IFA в трафика могат да се забележат също толкова антични съветски ГАЗ-66 и всякакви КамАЗ-и, МАЗ-ове и ЗиЛ-ове. В доста добро здраве.

Автомобилна България през очите на един руснак

Бодър "Ивановец" (автокран, бел. ред.) от старата школа, какъвто вече не може да се намери дори в Иваново.

Автомобилна България през очите на един руснак

Леките коли съветско производство също са на почит. ВАЗ-2101

Автомобилна България през очите на един руснак

ВАЗ-2102. Типично - изпреварва.

Автомобилна България през очите на един руснак

Патладжанена "деветка".

Автомобилна България през очите на един руснак

Там се е съхранило дори това чудо - Москвич 2141.

Автомобилна България през очите на един руснак

За офроуд редовно се използват стари съветски УАЗ-ки...

Автомобилна България през очите на един руснак

... макар че щадят психиката на разглезените туристи, предлагайки алтернативи в лицето на европейски всъдеходни класики от края на миналия век.

Автомобилна България през очите на един руснак

Автомобилна България през очите на един руснак

С две думи, когато видиш пърпорещ по българско шосе 30-годишен Trabant, веднага разбираш: България - това е Европа.

Автомобилна България през очите на един руснак

Довоенен Austin. Как ли се е озовал там?", завършва разказа си ttweak.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенче

    48 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "България не е особено богата на забележителности............... ти сериозно ли бе мой човек. Това само доказва колко ограничен може да бъде един руснак, та макар и журналист. Ако в българия няма какво да се види..... незнам къде има.
    Явно в наши дни думата забележителност означава някоя нововъведена модерна техника или новопостроен стъклен небостъргач, някой овеселителен парк и друга подобна глупост.

    Коментиран от #30, #56

  • 2 Ярослав Станчев

    9 11 Отговор
    Абе то,че има забележителности е ясно.Човека е написал какво му е направило впечатление в "модерна и европейска" България.Е,не е излъгал особено.10 години сме в ЕС и сме маааалко по-зле отколкото преди да влезем в тъй бленувания съюз.
  • 3 гостт

    22 3 Отговор
    Ако направя подобен репортаж в Русия с подобна тема съм сигурен ,че ще е поне два пъти по-грозна гледката :D ,а доколкото "селския паркинг" там има в изобилие такива .. разликата там е ,че на всеки такъв има по двама,трима,четерима пияници ,които се бият,пият и въргалят.Вместо да правят репортажи с нещо интересно и красиво ,което да си заслужава да се види - те се излагат с тези грозни и глупави репортажи ,които абсолютно във всяка държава в евро съюза могат да се направят подобни ненужни репортажи...

    Коментиран от #51

  • 4 СЕЛЯНИН ОТ ОБЕЛЯ

    18 3 Отговор
    Лоша работа, за руснака забележителност явно е евтина водка, а иначе не са много останали съветски возила, а остина наистина показва колко стари коли се карат в България, а пък след влизане в ЕС много лошо настана другарю Станчев, изчезнаха от полето старите трактори някакви лоши машини с климатик и навигация ги замениха. Човека с остина направо жал ми стана за него, Някои знае ли къде е този паркинг с Трабантите че изпадналите германци много взеха да ги търсят.
  • 5 onq s konq

    21 5 Отговор
    Добре е да се публикуват повече подобни "репортажи" за България,защото това е един от реалните начини да осъзнаем КОЛКО Е ЗЛОБЕН РУСНАКА И КОЛКО ЗАВИЖДА НА ЕВРОЧЛЕНСТВОТО НИ СЪС ВСИЧКИТЕ МУ ПРЕИМУЩЕСТВА.А това че докато е жив няма да спре да мисли че целия бивш соц.лагер,но най-вече китна България с отличен климат и море МУ ПРИНАДЛЕЖАТ ПО ПРЕЗУМПЦИЯ ...си е друга бира!:)
  • 6 antiputin

    16 2 Отговор
    Руския блогър да го д.ха, за забележителностите.
  • 7 сандокан

    5 1 Отговор
    АЗ НЕ МООО РАЗБЕРА ЕДНО!?!?!? КЪВ Е ТОЯ КОМПЛЕКС ОТ НАС НА ВСЯКАКВИ МАКЕДОНЦИ,РУСНАЦИ,ТУРЦИ,ГЪРЦИ,СЪРБИ И ВСИЧКОТО ИНДИЯНЦИ ОКОЛО НАС!!!!!!!!!!! ВСЕ НЕЩО И ТЕ ВАЖНИ ДА СЕ ДОКАРАТ,МА ТОВА Е ТО ДЪЛБОКАТА БЪЛГАРСКА ПРОВИНИЯ НА ТРИ МОРЕТА!!!!!
  • 8 avera mi gurba mi

    13 4 Отговор
    интересно ми е руските забележителности какви ще са... Предполагам кремъл, квас, хайвер (черен, червен), антични лади дегизирани като полицейски коли, пияни шофьори които блъскат който и каквото им падне, стругар след работа в някоя кръчма, поставяйки нов рекорд за скоростно напиване, евтино население в покрайнините на Москва, което е готово да продаде майка си за 5 рубли... Колкото до ttweak, Братва, това което си видял у нас е наследството на """""великата""""" съветска русия. Вашето кратко но за сметка на това пълноценно робство от 45 години е*а майката на България
  • 9 МШМ

    14 3 Отговор
    егаси глупавия и заблуден руснак :)))
  • 10 незнайко

    5 3 Отговор
    На това чудо МОСКВИЧ 21412- такъв му е индекса, бяха необходими само здрави ламарини. Тази форма и до сега е актуална. Модификацията с двигател на ЛАДА и под името АЛЕКО беше идеален за цената си от 12500 лева.

    Коментиран от #23

  • 11 друм

    6 2 Отговор
    Руснак с автомобилен астигматизъм!
    Много по-притеснително и срамно е многото м....лски каруци в 21 век, които се движат безконтролно навсякъде по малки и големи села и градове !!!
  • 12 Morgoth

    12 2 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел :)
    Мини по руските села и паланки там из тайгата дето и пътища няма и все най-нови модели мерцедес ще видиш.
  • 13 antimediator

    9 1 Отговор
    Ако това не е хибридна война, здраве му кажете!
  • 14 некойси

    16 2 Отговор
    Руснаците много да не плямпат щото на 100 км от Москва и и Петербург живеят извънземни с непозната форма на нечленоразделна реч и поведение на мъртво пияни селяндури.
    Така наречения журналист да не би да каже че не е излизал от града и никога не се е сблъсквал с тях?

    Коментиран от #15

  • 15 раптор

    5 9 Отговор

    До коментар #14 от "некойси":

    Русия е по урбанизирана страна от България! И да ти кажа, като българските селяндури - няма! Остави ги откачените снимки! Русия е 20 пъти по-голяма от БГ само по население, ама по снимки на селяндури и м....ли са наравно!

    Коментиран от #16, #26

  • 16 Реалист

    15 3 Отговор

    До коментар #15 от "раптор":

    Рапторчеее, Рашка не е урбанизирана а е курбанизирана. Жертват и последната копейка да се изстрелят в звездите, само че после не им се връща обратно в калта. Каквато смрад и пияндета съм виждал на руски пазар не можеш и да си представиш. Заслужаваш да те "урбанизират" на 100км от Москва в някой затворен град и да не те пуснат. Айде бегай при орките че ни омръзна с хвалбите за Путя

    Коментиран от #17, #19

  • 17 раптор

    3 9 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист":

    Мен пък ми омръзна от хейтърите дето постоянно ни солите! Най се дразня, някви жалкари дето са предатели на всичкото отгоре, чак активно да ни солят! Западняците са далече по култивирани и разумни в критиките си! Ама такава като вас, не съм срещал! Цял живот да сте такива твари и да се мъчите от завист, защото сте най-смешните в европа! Само украинците са по зле, след като са пропилели много!
  • 18 Teodor TeDo Nedyalkov

    1 1 Отговор
    Това което прилича на G-class не е ли китайска реплика... а дефендъра дали не е едно румънеско :)
  • 19 раптор

    3 8 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист":

    Държавата на 1300 години, дето никой не е чувал за нея! Трайте си, че че на себе си правите мръсно! И без тва умовете ви не могат да родят нещо съществено! Пък нас не ни мислете! След 20 години ще имаме република на Луната, и болшинството европейци ще искат да са като нас! Въпреки санкции, въпреки всичките гнусни фоби.

    Коментиран от #25, #33, #64

  • 20 Бидона

    3 5 Отговор
    Винаги съм се чудил що за уроди са карали тези трабанти?Това дори не е мотоциклет!Е те сега трябва да ги раздадат на дупетатите да се возят с тях!
  • 21 ВАЗ 2109

    8 1 Отговор
    Това журналистче не е ли гледало в ю тюб,колко много модерни ВАЗове се движат по пътищата им и как возещите се в тях умират,като гниди ,когато се ударят,понеже са много надеждни и съвременни!
  • 22 Светъл

    1 4 Отговор
    Здравейте ,две думи по темата Карам 10 годишен японски дизелов автомобил един датчик е средно 200 лв?данъка му е 130 лв/Също така карам и имам трабант, един трабант е 200- 600 лв цял в движение данъка му е 23 лв цял двигател е 100 лв? Имам японски мотор 10 годишен данъка му е 135 лв динамо 1300 лв .Да не загубите идеята ще пиша че, предпочитам и ще си карам трабанта -Другото е да се вдигнем в очите на слепите.Нашия трак -турист патрон(или само гилза)Що не е Бали ,Кариби,Сеишели Дубаииии ами се обсъжда еуропата.ТОЛКОВА МОЖЕМ и Това ни е положението.
  • 23 antimediator

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "незнайко":

    Руският трол се опитва леко по търлъци да пусне поредната пръдня:
    Видите ли колко бил хубав , евтин и добър като автомобил Алекото!
    Като брой средни запрати е може би една от най-скъпите коли в този клас, а като изработка изобщо не е необходимо да го коментираме.
    Наскоро с един руснак споделих, че пътя Панагюрище - Златица не е от най-добрите , той се засмя и каза , че при тях изобщо няма пътища.

    Коментиран от #42

  • 24 Mercedes-Benz

    8 1 Отговор
    Жалко, че никой не може да обясни на руснЯк, че ако не ни бяха "освбодили от фашизъма" преди 75 години, днес гледката щеше да е друга, но простото алкохолизирано така или иначе няма да разбере. Все пак потомственото деградиране с помощта на обилни количества алкохол в азиатските москалски територии е дало резултат, а и сега са възприели една такава "враждебна" външна политика и се стараят да хапят както могат по всички направления, дори и с помощта на обикновени поданици, но нищо санкциите ще ги научат хаха

    Коментиран от #27

  • 25 antimediator

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "раптор":

    Пиян ли си, ненормален ли си ?!
    Що за език е твоя бе, руско!Като не ти харесва тука що не се уринеш!
  • 26 кроко

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "раптор":

    Ти си един от тези уникални български селяндури. Няма нужда да се правиш на руснак, ти си типичен наш ганьо! Също като ганьовците, на които комунизма и всичко свързано с него им е черно и лижат американски г.зове, само че ти си решил да лижеш руски задници и да се правиш на руснак, щото смяташ че са по-велики от нас!

    Ганьо балкански си и си търсиш поводи да оплюеш България. Я ми разкажи за „сърбина” Никола Тесла, ганьо!
  • 27 да ти го фукна в устата

    3 6 Отговор

    До коментар #24 от "Mercedes-Benz":

    ей, фашисче! Иди обясни на западняците, че не е трябвало да се освобождават от фашизма. Точно за такива жалки същества като теб, трябва да има трудови лагери до смърт, щото фашизма няма как да ви се избие от главите.

    Коментиран от #28

  • 28 Mercedes-Benz

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "да ти го фукна в устата":

    Спокойно каскет, да не вземеш да вдигнеш кръвното. Режима на мизерниците, негодниците и шумкарите го няма вече, разруши се сам, отвътре, понеже няма как държави да бъдат ръководени от свинари, стругари, шофьори и т.н. Иначе ти си пиши не ми пречиш... А относно лагерите, спокойно в Белене ще има много място за такива като теб ;) Щади се, за да можеш да изпиташ това удоволствие от първо лице.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Косачката

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "гостенче":

    Личи ти, че не си пътувал по света.
  • 31 хаха

    6 1 Отговор
    тоя много забавен градските автобуси в Русия са набори на Ifa-та
  • 32 димо

    5 0 Отговор
    Автомобилна България през очите на един българин,който се е писал руснак защото знае,че ще предизвика патриотични и русофобски коментари.И ще заработи за хляба си.Общо взето зле скалъпен материал.Но човека трябва и да се нахрани.
  • 33 Крилья Советов

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "раптор":

    Има едно друго нещо! Отдавна е казано, че става дума за пари и в този случай пак е така! България не е фактор в международните отношения от времето на пропадане под османско робство. А е много древна държава! Армения е една от най-древните държави в Европа и също не играе никоква роля в съвременния свят. Има и шепа други такива страни. Щом ролята ти на пазаа е символична и нямаш никаква тежест, ти не представляваш интерес и на никого не му пука за древната ти история.

    При нас във фирмата работят доста украинки, че и рускини. Познай кой е най-атрактивен и желан за събеседник, най-често го канят и най-често го свалят - ами, двете рускини - едната с Лексус АйЕс200 от 2012, другата е със Сузуки Кизаши, чиято цена под 20,000 лв. няма как да падне. В другата смяна пък са жени от същата националност с разни Х6-ци и Хонди ЦРВ-та пак от последните години. На кой ще му пука колко ти е древна историята и колко време живееш еди-къде-си, щом трябва да избира между красиви и дащни жени, съоръжени с лъскави играчки и приятни апартаменти. Той трябва да е сбъркан, нали?!

    Коментиран от #37

  • 34 Крилья Советов

    1 2 Отговор
    Украинките пък са по-бедни, пестят здраво и рядко притежават автомобил, говоря между срещаните досега. Пак красиви, пак привлекателни, а и здрав съюз правят на национална основа и едната издига другата, а после всички вкупом някой новодошъл. Не са обаче толкова харесвани, колкото споменатите рускини и причината е в играчките, а и контактите.

    Точно така е и с България - никаква, дори само декларативна роля в каквото се сетиш, едно заради размера, друго заради населението, трето - заради богатството. Едно е да имаме стокооборот като на Белгия и Холандия, три-четири пъти по-голямо население и пет пъти по-висок стандарт, за да се избиват да идват в България, друго е да си повишаваме пенсиите с 5% годишно и то не всяка година, за да станат примерно 90€ на месец. Ама трябва производство, износ, инвестиции -откъде ще дойдат в България)?! Имаме БВП от около 55 млрд. годишно, а за да сме атрактивни и желани ни трябват поне 300-500 млрд. годишно. Пари при пари отиват, помниш ли?

    Коментиран от #36

  • 35 Бай Ганьо

    5 1 Отговор
    .ахти малоумния руснак. Цяло лято се разхождал в мизерния ни Слънчев бряг и снимал едно нищо :D тъпанар
  • 36 Джими

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Крилья Советов":

    Ми те парите си ходят където трябва, но въпроса е после как ги харчат онези отгоре!Не нормално толкова малка държава като нашата да храни 240 ламтурника които по цял ден само спят ако изобщо ходят на работа.За да имаме здрава икономика е нужен среден и най вече дребен бизнес а в България дребния бизнес беше потъпкан в името на мутренските интереси.Е няма как да имаме икономика!
  • 37 крилати котлети

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Крилья Советов":

    Не знам в каква фирма работиш и какви кинти получаваш, но щом избираш събеседничките си по "лъскавите играчки" и "дашността", ти си неспасяемо беден човек с изкривена сексуалност.
  • 38 ЛУДИЯТМАКС

    3 0 Отговор
    Интересна любов към България! Да се чуди човек при толкова много Москвич 401, Победа, Волга М21 (с еленче). ЗИС и прочие да обикалят и то не по селата а в големите градове и Москва; да се "надсмива" на ГДР машините....А защо не каже, че само това беше разрешено да се произвежда в ГДР, Шкодата в Чехия, Нисата в Полша; България беше "реален пазар" за соц продукцията. Що не каже колко московци и жигули се караха в Куба, освен останалите от краварите лимузини и камиони. Жалък смях
  • 39 ЛУДИЯТМАКС

    1 0 Отговор
    Интересна любов към България! Да се чуди човек при толкова много Москвич 401, Победа, Волга М21 (с еленче). ЗИС и прочие да обикалят и то не по селата а в големите градове и Москва; да се "надсмива" на ГДР машините....А защо не каже, че само това беше разрешено да се произвежда в ГДР, Шкодата в Чехия, Нисата в Полша; България беше "реален пазар" за соц продукцията. Що не каже колко московци и жигули се караха в Куба, освен останалите от краварите лимузини и камиони. Жалък смях
  • 40 Михнев

    3 1 Отговор
    Каква забележителност трабанта ли? Уаза ли?Самарата ли?Алекото ли ? Аз не виждам.В щчл свят има стари коли. То ние имаме само нови S-класи и бемвета кара ме :D . Относно репортажа ми неструва. В место да напише репортаж за красивани държажва примерно някоя природна забележителност то .... Аз като вида някоя то тези коли по пътищата им се радвам,защото коли на 30- 40 години и още по пътищата новите и толкова няма изкарат.
  • 41 БАЙ ГАН4О

    1 4 Отговор
    Абе, по кротко,не се палете толкова,това е истината,а тя боли.
  • 42 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "antimediator":

    този не е руснак.има няква жилка ,но не знае руски и си живее в българия.пробвах го да прочете нещо в руското вики и се оказа голям проблем.внук на партизанин обаче е ,тя и руската рода от там е дошла заедно със самосъзнанието.кво да правиш патриот от новите на бкп то!
  • 43 Спас

    1 0 Отговор
    То, че това си е тъпа статия е ясно, но не можах да разбера последната снимка на ретро автомобила защо е включена!
  • 44 пич от Запад

    6 1 Отговор
    Колхозник пак е припил с водка, евтина. Да срещнеш руски кенеф от миналия век е голяма рядкост и граничи с печалба от тотото, а ГДР машините са класики, особено Трабант, който си има много фенове, примерно, братовчед ми има Траби от 60-те години, в перфектно състояние и го изкарва от време на време само през летния сезон.
    Алкохолика е искал да каже, че виждате ли колко сме бедни и все още караме руските боклуци, е може и да се срещнат някъде все още, но скоро няма да остане нито един боклук, а в Русия има, ще има и ще карат подобни кенефи и за в бъдеще.
    така и не направиха един свестен автомобил се присмиват, на кое отгоре не мога да разбера!
    Каращи кенефи, пътищата им с дупки, комунистите са нагли парчета, няма такива индивиди по целия Свят.
  • 45 дани

    1 0 Отговор
    Къде се намират тези жълтите трабанчета?
  • 46 жребчо

    9 1 Отговор
    Само като прочетеш, че в България нямало забележителности и ти става ясно че някой си няма работа и пише колкото да не заспи.
  • 47 Ко каза

    8 0 Отговор
    Айде ,айде. Те в Русия само Ролс Ройс карат и въоще няма съветска техника. Тоя пиян руснак да си оди у дома.
  • 48 Stalker

    7 0 Отговор
    Карам Трабант на 30 години и това че като го видиш по улиците и се сещаш че си в България не е вярно. Има ги все още в Германия, Унгария, вършейки все още вярна работа на собствениците си. Вярно е заглеждат те по улицата, понякога ми правят път, друг път не ме зачитат за кола. Има култ в Германия към тях и се организират всяка година събори там със хиляди автомобили. У нас също има клубове. За нищо не си заменям машинката, толкова спомени ми е донесла. Една легенда на колела, която завинаги ще остане в историята на автомобилостроенето.
  • 49 Гост от Несебър

    5 0 Отговор
    Това са пълни глупости. Аз съм от Несебър (от където са снимките), защо не покажете бентлитата, ламботата, мерцедесите, да не забравя и първият ролс, купе от новити, който се пръкна. Имаме си всякакви "премиум", спортни и луксозни автомобили. Руснак? Много ме съмнява. От година съм далеч, в централна Европа. Е тук си имат всичко, което е било произвеждано преди 30-40 години. Дори московчанин няма да се изкаже така. Можеше само снимките на каруците и циганите да покаже. Това го нямат никъде из Европа и Русия.
  • 50 Не се учудвам изобщо

    4 0 Отговор
    Точно край стадиона на "Спарта" - Прага на "Летна", демек почти в центъра на града, има три такива Москвича "Алеко". Естествено, никакви грижи и са в лошо състояние, но са си там и в движение. В квартал "Бохнице" пак в Прага съм виждал други два "Алеко". В движение. В лошо състояние, но в движение. Лади също има немалко. Разбира се, изобилства от Шкоди, включително и такива от първите години на демокрацията, като чешката марка е поне 50% от общия автомобилен парк. Другото е чужди автомобилни марки, като старите машини са си много. Е, в Чехия не е трудно да си вземеш нова Шкода или друг автомобил на изплащане, защото заплатите са доста над българските, но пък и старите автомобили продължават да се използват. А руснака от подобието на статия вероятно ни се подиграва и на нас, и на Еврейския съюз, а как по друг начин да ни се подиграе, ако не чрез слабите ни места - бедност, разруха и т.н. Няма да ни се смеят за новото строителство, я!
  • 51 селянин

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "гостт":

    Ако вземеш пък наистина да отидеш до русията, то ще установиш че автомобили произведени в 20-ти век почти няма! Особено в големите градове, и най вече Москва дори Лада трудно ще видиш, и ако видиш тя ще е от последните модели, които явно ти няма да познаеш...

    Коментиран от #52

  • 52 Ко каза

    9 2 Отговор

    До коментар #51 от "селянин":

    А извън Москва? Нали още ходят с ватенките от времето на Брежнев и карат Жигули.Айде не ми говори ,щото съм бил преди 2 години в едно градче на 400 км от Москва и е страшно там.

    Коментиран от #53

  • 53 Крилья Советов

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Ко каза":

    Страшно, та страшно! Вярно и там не могат да се съвземат още от времената на СССР, когато бяха построени милиони нови обекти и властта раздаваше "на калпак", но не е чак толкова зле. Само че може да ти се случи случка всякаква, защото престъпността е брутално висока. Там обаче новата и хубава кола въобще не ти е първа грижа.

    Обаче имам друг въпрос - защо като им е зле, руснаците не емигрират, а си стоят в Русия? Официалната руска емиграция се оценява на около 25 - 30 млн. човека, като в САЩ са около 3 млн., в Германия 4 млн., но предимно от руските немци, които са преселници от СССР, Аржентина с 3 млн., Израел с 60-70 хил. етнически руснаци, Казахстан с 4 млн. души. В тези 30 млн. души са разните им старообрядци, дисиденти и т.н. Поне половината са в чужбина доста отпреди разпада на СССР. В Русия живеят обаче над 150 млн. души и ... не бягат в чужбина, въпреки че могат.

    В тази връзка да кажа, че в Истанбул съм виждал доста хора с потури в по-крайните квартали. А Турция има над 800 млрд. долара БВП за година...

    Коментиран от #54

  • 54 Крилья Советов

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Крилья Советов":

    И да добавя, че говоря само за руската емиграция, не за украинци, белоруси и т.н. Другите не са точно руснаци.
  • 55 Радослав

    1 1 Отговор
    Отностно трабанчетата.. Работих на слънчев бряг тази година и всеки ден минаваха околовръстното с група хора,които се возеха отзад. :) Още работят,някой факти не са вярни! :)
  • 56 Макс

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "гостенче":

    Ами сигурно сравнява с Италия или Франция.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Алекс

    10 3 Отговор
    Като, не му харесва, да си ходи. Тъпи, пияни руснаци не ни трябват. И да коментира руското автомобилостроене, дето за 50 години, техническия прогрес се изразява в преместването на едно копче на друго място. Пиянска племе с промити мозъци.
  • 59 Ноа

    10 2 Отговор
    Много внимание му обърнахте на г-н ушанко. Да си гледа Русия , че още са в 19-ти век.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Чиляк

    3 0 Отговор
    В Европа има само три държави които имат не ограничен брои арт факти и това са Италия,Гърция и България!Само като прочетох че България е не особено богата на забележителности и ми стана чсно че това са пълни идиоти!
  • 62 сивака

    2 0 Отговор
    Руснака е леко изгорил гарнитура на главата и се прави на ударен. В техните градове е пълно с ръждиви лади, москвичи и запорожци, ама се прави на лисица.
  • 63 Момчил

    1 0 Отговор
    Само двеста метра навътре в полето към Инджикьойско блато ако беше снимал щеше да разбере как се прехранвят неговите сънародници. Цели руски семейства бият жаби птици и риба. Облечени са и се държът като орки. Само няколко километра и е стария Несебър. По тези времуна те държава не са имали. И нека не забравяме най важното..Точно впиянчените мужици ни забраняват да имаме собствено производство на мотоциклети и автомобили.
  • 64 Смешник

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "раптор":

    Жените им общи. Мъжете алкохолици. На луната щели да ходят... Пияни смешници
  • 65 йдйдй

    0 0 Отговор
    да не говоркм че тоя е обикалял 5 годкни да прави тоя репортаж че да намери толко антики. самл като се замисля кллко хора марат нови и много скъпи коли които един средно статистически европеец не смее да си позвлли.....
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.