21 Октомври, 2016 10:37 34 567 11

Резил на премиерата на китайската Tesla

  • leeco-
  • lesee-
  • faraday future-
  • цзи юетин
Резил на премиерата на китайската Tesla - 1

Китайската корпорация LeEco, която се заканва да смачка Tesla Motors с по-евтина алтернатива на Model S, представи на пищна церемония в Сан Франциско първия си електромобил. За разочарование на поканените журналисти и гости вместо прототип на безпилотната кола на ток на събитието бе показан поредният макет, съобщава The Fiscal Times.

Резил на премиерата на китайската Tesla

LeSee дебютира под формата на изложбено муле през април на салона в Пекин. Тогава китайците обещаха да демонстрират работещ прототип на електромобила през есента.

По замисъла на организаторите на премиерата в Сан Франциско шефът на LeEco Цзи Юетин трябвало да се появи на сцената сред кълба дим на борда на колата, която да се движи в безпилотен режим. Вместо това се наложило милиардерът да излезе на крака пред публиката и да обяснява сконфузено, че прототипът е претърпял инцидент при транспортирането от Лондон, където участвал в снимките на поредната серия от блокбъстъра "Трансформърс".

Резил на премиерата на китайската Tesla

В крайна сметка представителите на медиите са били принудени да се задоволят с разглеждането на статичния макет с бутафорен салон и леко видоизменени брони и страни. От LeEco отново не са влезли в конкретика за технически особености на LeSee. Предполага се, че електромобилът ще има сходна конструкция с разработката на Faraday Future - другата компания с мераци да детронира Tesla с парите на Цзи Юетин.

Самата Faraday Future представи иновационната си модулна платформа под формата на красиви картинки на изложението CES в Лас Вегас в началото на годината. Показаният малко по-късно концепт FFZERO1 разочарова журналистите, защото също се оказа статичен макет.

Резил на премиерата на китайската Tesla

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    2 0 Отговор
    В такива моменти винаги ми изкача репликата ... "не става само с ядене, трябва и акъл".
    Говорим за Тесла все пак, мултимилиярдна компания с поне 10 годишен опит в правенето на електромобили. През тези 10 години са търпяли загуби, неволи и са поправяли грешки и са усъвършенствали своите продукти. А изведнъж някакви китайци ще направят прототип, който да е по-евтин и да е по-хубав, просто няма как.

    Коментиран от #4

  • 2 Qwe

    0 0 Отговор
    Некойси, май не си прочел цялата статия.
  • 3 Никой

    0 0 Отговор
    Въздух под налягане. Много шум за едно голямо нищо. Наели европейци да им направят дизайн и тва е.
  • 4 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Да, но Тесла никога не са си позволявали да представят макети. Реално може китайците могат наистина да направят по-евтина и по-добра кола, но това е подигравка. Имали са време от половин година да направят движеща се кола, макар и не с всички опции.
    Това е конкуренцията на тесла: макети, компютърни графики или струващи милион долара. Никой няма да изкара скоро нещо добро, а камо дотолкова развито като тесла.
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    ами да са го показали ударен, или пък може би хич не може да се движи, или пък се е ударил защото автономната му система го е разбила нейде.
    по-добре да са отменили събитието отколкото така ученически да се извиняват. все пак ако е била повредена външно пак са щели да го карат и да му се радват, макар и с драскотини или счупено стъкло, пък има и екип, който е можел да пооправи колата. щом извинението е такова значи няма движеща се кола явно, друго обяснение няма.
    Те и немците имаха кола с пробег от 600км преди 10г., но случайно изгоряла и повече никога не се появила, все едно тесла като се запали и да спрат производството завинаги? те вероятно мислят хората за малоумници.
  • 6 реалиста

    2 0 Отговор
    Хубаво и Евтино, НЯМА!
  • 7 Шан Хай

    3 0 Отговор
    Хора бъдете реалисти, задайте си въпроса какво генерира нашата страна, създава ли нещо освен да се лапат фондове и да се крадат ресурсите каквото е останало? А китайците дори да имат "гафове" хората инвестират, разработват и произвеждат - имат реален експорт, не като българския фиктивен. Иначе е лесно да се хранят на ангро :)
  • 8 Ддд

    0 0 Отговор
    Вие четете ли изобщо? Имало е инцидент с колата, а не че няма кола. Дори е участвала в следващия Трансформърс. Колкото до това, дали няма евтино и хубаво - има и още как, ама е за хора без комплекси.

    Коментиран от #10

  • 9 СДФГ

    0 0 Отговор
    Българите са най-силни в даването на акъл ,дето го нямат.
  • 10 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ддд":

    Прав си. Имало е инцидент.
    Но пише също така, че салона е бутафорен. Това означава (поне аз си мисля така), че е имитация. Да речем има седалки и "нарисувани" уреди.
    Мирише ми на евтин трик за излизане от ситуацията.
    "Трансформърс" предлага страшно много визуални ефекти, които могат да се направят без да имаш нито една кола на разположение.
    И тук китайците решават, че е по-добре първо някой очилат РС специалист да "размаже" с десептиконите тази кола а след това да представят милиардният си проект пред света.....;))
    Какво ще кажете?
  • 11 гост

    0 0 Отговор
    Koлитe нa бъдeщeтo щe ca изцялo eлeĸтpичecĸи, бeзпилoтни, cвъpзaни ĸъм виcoĸocĸopocтни ĸoмyниĸaциoнни мpeжи... и БЕЗПЛАТНИ . Bepoятнo щe ca и ĸитaйcĸи.

    Πoнe тaĸaвa e визиятa нa Дзя Юeтин – милиapдep, пpeдпpиeмaч и пpeдcтaвитeл нa нoв ĸлac ĸитaйcĸи гpaждaни, ĸoитo виждaт ĸaĸ тexнoлoгичнaтa им eĸcпepтизa щe пpoмeни aвтoмoбилнaтa индycтpия и щe yзypпиpa Теѕlа Моtоrѕ – aмepиĸaнcĸият пиoнep в пpoизвoдcтвoтo нa лyĸcoзни eлeĸтpoмoбили.

    https://money.bg/auto/kitayski-predpriemach-shte-konkurira-tesla-s-bezplatni-elektromobili-video.html