22 Октомври, 2016 12:10 14 130 13

Kodiaq става купе

  • skoda-
  • kodiaq
Kodiaq става купе - 1

Ръководството на Skoda е дало зелена светлина на проект за всъдеходно купе на базата на кросоувъра Kodiaq. Новият модел ще се опита да отмъкне клиенти от Range Rover Evoque, BMW X4 и Mercedes GLC Coupe, твърди британското сп. Auto Express.

Първоначално чехите са имали идея SUV-то със скосена линия на покрива да се продава само в Китай. Анализ на европейския пазар обаче позакал, че такъв автомобил би имал добри шансове за успех и на Стария континент.

"Купе-кросоувър на базата на Kodiaq крие отличен бизнес потенциал. Единственият проблем е, че в момента просто не разполагаме с достатъчно производствени мощности", обяснява Кристиан Щрубе, шеф на отдела за техническо развитие на Skoda.

Kodiaq бе представен официално на салона в Париж в началото на месеца. Първото SUV на чешката марка се предлага с 1.4- и 2.0-литрови бензинови двигатели TSI със 125/150 и 180 к.с. и 2.0-литрови дизели със 150 и 190 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механика и DSG със седем предавки.

Kodiaq става купе

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Razbiracha

    1 1 Отговор
    Да, защото хората, които имат пари за рейндж,бмв х4 или мергела като видят този шкодак веднага ще си дадат парите :Д
  • 2 Десислав Попов

    3 3 Отговор
    Да,бе да...
    Шкода на базата на ГоУф ще конкурира Рейндж,БМВ И Мерцедес...
    само в мокрите сънища на ВАГ...
  • 3 БМВ

    1 2 Отговор
    Копие на БМВ с емблема на Шкода. :)

    http://media.caranddriver.com/images/15q2/657948/2015-bmw-x6-xdrive35i-test-review-car-and-driver-photo-658385-s-429x262.jpg

    http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/201510/bmw-x6-m-by-ac-schni-3_1600x0w.jpg
  • 4 айде

    2 0 Отговор
    айде, още една Х6-ца, след копието на Мерцедес
  • 5 Иван Господинов

    1 1 Отговор
    X6 за бедни

    Коментиран от #7

  • 6 Clicko

    3 0 Отговор
    Аз пък нямам пари за х6, но искам голяма кола и ще си я купя, а пък вие си хейтвайте докато си карате елхичките и п.чките.

    Коментиран от #10

  • 7 амиго

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван Господинов":

    За бедни копие ли? Друг път! В момента Шкода прави отлични по качество автомобили - визирам Октавия и Супърб. Е лукса не е като в Ролс Ройс, но за цената си са отлични. Двигателите са много добри, икономични за класовете си, еластичността е много добра, обзавеждането е приемливо за отделните класове, всъщност дори и Рапид са много добри автомобили. Практични здрави надеждни. А БМВ? Реноме, напомпано в цена... Нека на 120 000 км сравним движението на този СУВ и на Екс5? Да видим подигравачите какво ще кажат... Новите Баварки не са което бе преди марката. Те са супер, но до определени километри. После сякаш изведнъж грохват. Много рев, адска пушилка и само реноме над асфалта.

    Коментиран от #13

  • 8 123

    1 0 Отговор
    Харесва ми, като цяло това купе на снимките изглежда много по-добре от представения миналия месец Kodiaq, но ще видим какво ще излезе като финален модел.

    Коментиран от #9

  • 9 321

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Много добре изглежда, но сигурно ще остане само концепт.
    Ако си спомняте имаше преди едни супърби с 3 врати - изглеждаха убийствено, но никога не ги направиха. Според мен това е съдбата и тази картинка.
    Но, иначе Кодиака изглежда супер на снимка. Според наживо ще е по-хубав....
  • 10 Бат Саше

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Clicko":

    Те пък са толкова големи тия измислени СУВ- та, че нямам думи. Особено купетата, главата ти отзад опира в тавана. А като простор на салона, един пасат комби ги превъзхожда отвсякаде, за возия няма да говорим.
  • 11 POPAI

    1 0 Отговор
    Абе на вид - добре, ама какви са тия двигателчета беее, плаче ми се ! 125, 150 и ВЪРХОВИЯ вариант 190 коня... Това да беше малък хечбек - ок, ама за такъв огромен джип е подигравка...
  • 12 BMW

    0 1 Отговор
    Искат да имитират Х6 обаче не им се получава добре дори това.
  • 13 BMW

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "амиго":

    Няма такова нещо брат.Звучиш като рекламен агент на шкода я кажи колко пари ти дават да ги възхваляваш толкова :)