Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 10:56 31 280 38

Mercedes-Benz догонва BMW

  • mercedes-benz-
  • bmw-
  • audi-
  • статистика-
  • продажби
Mercedes-Benz догонва BMW - 1

Изминалият септември е първият месец, в който са купени над 200 000 автомобила от марката Mercedes-Benz (211 286, +12%). Това дава шанс на "Трилъчевата звезда" да си върне челната позиция в премиум сегмента, изпреварвайки другите двама производители от голямата немска тройка, сочат данните за продажбите от началото на годината.

От януари до септември по света са регистрирани 1 538 000 нови "мерцедеса" - с 11.7% повече от същия период през миналата година. BMW и Audi също отчитат ръст. Двете баварски марки са успели да пласират съответно 1.48 млн. (+6%) и 1.409 млн. коли (+4.5%).

BMW изпревари Mercedes-Benz по продажби за първи път през 2005 г. Малко по-късно ръководството на Daimler заложи пред компанията стратегическата цел до 2020-а отново да стане лидер в премиум сегмента. Миналата година това не стана, но "Трилъчевата звезда" все пак успя да задмине Audi с 1.87 млн. срещу 1.8 млн. продадени коли. Баварците останаха недостижими на върха с 1.9 млн. реализирани автомобила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъйва

    1 5 Отговор
    се догонва, ама нивга немой го стигна
  • 2 Мsux

    4 0 Отговор
    Те са ги минали вече, според това което пише, така и трябва.Мерцедес са на върха , другите спорят за 2ро и 3то място. Както винаги е било.

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 hellmaker

    0 0 Отговор
    А... къде са хейтърчетата ??

    Коментиран от #10

  • 5 Msux

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мsux":

    Те са ги минали вече, според това което пише, така и трябва.БМВ са на върха , другите спорят за 2ро и 3то място. Както винаги е било.

    Обърках се в предишния коментар, извинявам се!

    Коментиран от #7

  • 6 hellmaker

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мsux":

    Аман от фенчета- това са данни към септември 2016. Хората пишат за ГОДИШНИ ПРОДАЖБИ. Малко поне гледайте какво пише,преди да се пените . Кое било винаги?? Мерцедес на върха.. ти изобщо четеш ли текста?? Абе хора - заглавието на статията ,толкова ли ви дразни,че се правите на неадекватни..
  • 7 hellmaker

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Msux":

    А сега де..свидетели сме на аномалии.. :) Противници на "БеенВе" със коментар,като №5.
  • 8 Иво

    2 1 Отговор
    Броят продажби не е синоним на качество, а точно обратното. Точно в премиум сегмента би трябвало да се отделя внимание към детайла, да има ръчен труд и произведените и респективно продадените бройки да са малко.
    RR например да не би да продават по 2 милиона коли годишно ?
  • 9 Бат Марти

    4 1 Отговор
    Всеки уважаващ себе си циганин мечтае за BMW
  • 10 Милен

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "hellmaker":

    Ми в Люлин,къде да са :))))))))))) Там има най много бе ем венца на глава от населението,е разбира се не-по нови от 2000 година
  • 11 Смех

    1 0 Отговор
    Да коментират хора с по 500 лв. заплатка продажбите на компании като Мерцедес и БМВ е малко ... комплексарско, а?

    Най-големите "разбирачи" по темата са каращите Голф 2 хах
  • 12 mediator37

    1 4 Отговор
    Мерцедес правят ДВГ за индустрията, камиони, автобуси, военна продукция, много по-голям концерн са от БМВ, има откъде да припечелват, ако и отдавна да не са първи в премиум сегмента. Тъй че, да не ги мислим.
    Но ми е правило винаги неприятно впечатление, че Мерцедес раздават рушвети за да си продават продукцията и често се замесват в корупционни скандали. При Мерцедес корупцията е стародавна традиция. Това при БМВ го няма.
  • 13 BRABUS

    5 0 Отговор
    Както пише- Мерцедес са задминали другите по продажби! Кое не е ясно или по- точно- кое не ви харесва?!!

    Коментиран от #29

  • 14 daimler

    5 0 Отговор
    А някой кара колело... Да Голф 2 с регистрация PK в култов личен автомобил, а само с дивидентите от печалбата на Даймлер, ти излиза безплатен в малката ни България. Но защо ли обяснявам, какво е да караш с кеф. Паметник пред блока, вилата и работа не ми трябва. Да живее Мерцедес и да продава повече от БМВ.
  • 15 Байерише

    0 3 Отговор
    Сега с новата 5-ца знаеш ли кога ще ги задминат? Все пак годината не е свършила... ;)
  • 16 AMG

    2 0 Отговор
    Аз си карам cls 63 2015г. а вие спорете коя от трите е на 1во място хахаха балъци такива

    Коментиран от #28

  • 17 Msux

    4 1 Отговор
    Някои хора изкараха пяна през устата, иначе тука сума време това им беше най-важния довод, разбираш ли БМВ продавали повече и за това са по-добри, обаче Мерцедес като продават повече не са по-добри. Тука има довен стандарт от някои фенове, какво да очакваш от фен на БМВ.
    То реално истината е съвсем друга, за всеки влак си има пътници, едни харесват спортно поведение , други обичат мека возия и т.н.
  • 18 DER FUHRER

    1 1 Отговор
    А Бугати ,Бентли, Ферари и Ламборгини ще настигнат ли скоро "великите" БМВ с техните "велики" модели тройки и петици? Нормално като бълваш средняшки колички тройки и петици да имаш по-големи печалби от марки като Бугати, Бентли,МЕРЦЕДЕС ,Ферари, които знаят как се правят ПРЕМИУМ коли!

    Коментиран от #37

  • 19 Киро

    2 3 Отговор
    Само не разбрах Ауди кво търси в тая класация?

    Автомобилчето, дето частите са му еднакви, като на Шкода и Сеат - и то в "премиум сегмента" ??

    Мерц и БМВ си мерят ..... продажбите, ауди - мауди да си ги мери с Форд, примерно!

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Avgustin Vachev

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Киро":

    Kir4o ako ne znar6 Merkel se vozi na AUDI.A bugatti i Lambo sa na AUDI.
    .

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Avgustin Vachev":

    Първо - научи се да пишеш на български.

    Второ - Нещо си се объркал, ауди е на фолксваген, както и Сеат, Шкода и тн., а не обратното.

    И трето - той и Оланд се вози на Сутиен (Ситроен), но това не го прави хубава кола.

    Разбра ли?

    Ауди е жалък опит за намеса в играта на големите в Германия (Мерцедес и БМВ), ползва части от Шкода и Сеат, нещо, като намазан фолксваген, ама отвътре Сеат.
  • 24 jambazina

    2 0 Отговор
    Да не забравяме че БМВ и Ауди в Германия купуват много на корпоративни автопаркова, благодарение на обществени поръчки и търгове, спечелени по другия начин, а Мерцедес е избора на много хора, които купуват колата за себе си от собствения си джоб. По този критерий Бенц държи първо място в премиум сегмента от 125 години!
  • 25 гостенин

    2 0 Отговор
    И аз карам МВ Е-класа, но и трите марки са наистина конкурентни и си имат своя кръг от предпочитатели! Единствено ме дразни факта, че напоследък все повече стават идентични, отнася се до трите марки, просто губят индивидуалност, от там и идентичност, от там и клиенти! За мое голямо съжаление, мисля че истинските конкуренти в сегмента, бяха до околу 2005 - 2008 година. От там на сетне вече са всйо равно, както се казва!
  • 26 иван

    0 2 Отговор
    Не спорете.Хонда е номер 1
  • 27 don.markoni

    0 1 Отговор
    vihte momceta benveto sie benve sekoi si ima predpocitanie kam kolata koiq markadae az naprimer akosi zema kola bixiskal edna dae marka benve.okacvane na mercedes i viziqta damue kato starata 5 akose sehtate sas auspuxa odzat
  • 28 тъй

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "AMG":

    караш го като заспиш...хахаххааааа сънувааааай хахаххахахаааа
  • 29 BRAFUSSSS

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "BRABUS":

    абе брафъс научи се да четеш бе чадо!
  • 30 гост

    1 1 Отговор
    в България не разбирам защо робувате на марки? Каква е тази разправия между БМВ и МБ? Карал съм всякакви марки-Рено,Пежо,Волксваген,Сеат,Ауди,Нисан,Бмв,Мерц,Тойота и др., но никога не съм робувал на марката. Да, спор няма, че когато притежаваш дадена марка изпитваш някаква симпатия и фанатизъм към марката, но това в България е ... Карайте си колите, имайте предпочитания, не казвам да нямате, но стига с тоя негативизъм и спорове за определени марки коли!
  • 31 Кобрата

    2 0 Отговор
    И трите марки са много стабилни!
  • 32 Кобрата

    1 0 Отговор
    И трите марки са много стабилни!
  • 33 Кобрата

    1 0 Отговор
    И трите марки са много стабилни!
  • 34 Трифонов

    3 1 Отговор
    Няколко неща:
    1. Продажбите на БМВ и към настоящия момент са значително по-добри от тези на Мерцедес и на Ауди. На годишна база, от 2005г. положението е такова. Такова ще и за 2016г., а от 2017г. стартират и продажбите на новата 5 серия, както и на редица други модели. През последните 7 години 5 серия е абсолютният бестселър в този клас (1,7 млн. продадени автомобила) - с 30% по-добри от тези на Е клас и с 26% по-добри от тези на А6;
    2. Глупост е твърдението, че продажбите си БМВ дължи на "повечето" корпоративни продажби. Програми за отстъпки при закупуване на определени количества автомобили на годишна база (корпоративни продажби) предлагат АБСОЛЮТНО всички производители.
    3. Мерцедес имат програма, по която продават коли на ВСИЧКИ служители в институции на ЕС, като се започне от еврокомисарите и се стигне до хигиенистите. Става дума за десетки хиляди служители, а отстъпките са брутални. Отделно се пазаруват без да се начислява ДДС върху цената. Без аналог.
    4. Качеството на Мерц през последните 20 години спада непрекъснато. Двегодишни S класи - еталонът на Мерцедес за качество и лукс - отекли хромирани детайли, унищожени предни фарове, свирещи като влак спирачки... В двигателния отсек ще откриете, че декорацията върху капака на двигателя, е от китайско лъскаво фолио, което на втората година в 10 от 10 случая, е започнало да се разлепя от жегата. Няма такива работи при БМВ.
    5. Не могат да открият себе си в дизайна. Непрекъснато сменят изгледа драстичн
  • 35 Трифонов

    1 1 Отговор
    5. Непрекъснато сменят изгледа драстично, както и наименованията на моделите, което е страшно глупаво от маркетингова гледна точка.
    6. Официалните представителства на Мерц по целия свят са просто отчайващи и напълно несъответстващи на претенциите и цените на бранда. В това отношение не можете да откриете нито един доволен клиент. Няма бранд, който да е подценил ролята на доброто обслужване на клиента и да не е изял дървото. Вижте Балканстар и знам, че ще ви се стори невероятно, но и представителствата на Мерцедес в останалата част от света не работят много по-различно.
    7. БМВ имат едни от най-дисциплинираните, контролирани и съответно едни от предлагащите най-качествени услуги на клиента, обслужвания. Те са премиум брандът с най-големи продажби, а обслужването на клиентите им е на по-високо ниво от това, което предлагат Феррари, Мазерати, Ламборгини, Бентли и т.н. производители на суперкари, които имат по 20 - 50 хил. продажби годишно - премиум далеч не означава само да напудриш с дърво и хром един лъскав, черен ковчег и да му забиеш една фантастична цена.
  • 36 RS6

    0 2 Отговор
    Истината в реалният свят е само една. Трите марки са луксозни и красиви, но като МЕХАНИКА и ИЗДРЪЖЛИВОСТ , БМВ са значително назад във времето. Те трябва още мнооооооооого да поработят (МОТОР,ТРАНСМИЯ,4Х4,ТУРБО ..) за да опитат да се доближат до АУДИ и МЕРЦЕДЕС.

    Коментиран от #38

  • 37 hellmaker

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "DER FUHRER":

    Нещо ти куцат понятията явно. Вземи прочети кои са премиум марки и кои свръхлуксозни. Къде слагаш Мерцедес при Ферари,Бентли и Бугати ?? Подразделението им Майбах е конкуренция на Ролс Ройс и Бентли. А Мерцедес са премиум марка като БМВ. Отделно са спортните величия Ферари,Ламборгини и Порше. Като коне с капац и сте- щом е скъпо- всичко в кюпа.. Бай Ганьооо
  • 38 hellmaker

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "RS6":

    Приятел, ти тази информация от Пешо монтьора в гаража ли я имаш Обективността явно не ти е присъща. Гледай малко сравнения на немски авто журналисти с БМВ,Мерцедес и Ауди. БМВ винаги,винаги превъзхождат с двигател,трансмисия и управление! Генерално бъркаш нещата.