27 Октомври, 2016 07:15 5 114 3

Mazda готви интересни проекти за SEMA

  • mazda-
  • mx-5-
  • sema

Японския производител Mazda е един от любимците на феновете на тунинга по света и като такива, те всяка година запретват ръкави за най-голямото изложение - SEMA, което се провежда ежегодно в столицата на хазарта - Лас Вегас. След появата на новото поколение на "любимеца на народа" - MX-5, те се активизираха допълнително и подготвят няколко интересни версии за тазгодишния тунинг спектакъл.

Едниния автомобил се нарича Speedster Evolution и използва купето RF за основа, но е изгубил предния си прозорец - вдъхновение от състезателните болиди на миналото, като Mercedes SLS Stirling Moss или например Aston Martin CC100. Освен визуалната промяна, това е довело и до намаляване на теглото, колкото и трудно да звучи това за автомобил тежащ 1050 килограма. След промените то достига само 910 килограма, а това определено ще променя представянето. Цвета на автомобила е наречен White Ether.

Втория прототип е наречен поетично на наш език MX-5 RF Kuro, но на японски думата означава "черно" или "въглен", но е и означение за лимитирани версии на моделите на Mazda. Освен черния матов цвят, който е обхванал и джантите RAYS облечени в гуми BF Goodrich Rival G-Force, автомобилът се отличава и с ново спортно окачване от състезателните автомобили от Battery Tender Global MX-5 Cup.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копеле

    0 0 Отговор
    Кефа ще е в бялата маздюха
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.